به نقل از Electronics Art :
اسفنديار خان
چرا تو سي نت لپتاپ هاي سوني تو ريويوها اول و اينا نيستند ؟؟؟ :blink:
يعني ملت با سوني حال نم كنند ؟؟؟
خوب اين شد حرف حسابي....حالا اگر من به شما مي گفتم كه سوني در باب بحث ما نمي گنجد,و با توجه به اينكه شما از fan club سوني بوديد,ناچار شدم بصورت تلويحي شما را به راه راست هدايت نمايم. :lol:
و اما دلايل
توجه كنيد كه ديد حرفه اي به مطالبم داشته باشيد و از افكار حاشيه اي دوري كنيد,ضمن اينكه اگر بر روي صحبت هايم كمي بيشتر فكر كنيد,بهتر ديد حرفه اي پيدا خواهيد نمود).
1-همواره در انتخاب يك لپتاپ مجموعه كارايي دستگاه در نظر گرفته مي شود و به قدرت و سرعت آن كمتر پرداخته مي شود.كارايي دستگاه نيز بصورت جزئي نگر و كلي نگرانه مورد مداقه قرار مي گيرد.شما هيچگاه در يك وب سايت شركت معتبري كه به عمد براي معرفي,بازار يابي و فروش و خدمات پس از فروش طراحي و اجرا مي گردد,نمي توانيد اين حقايق را در يابيد.كارايي دستگاه بصورت كلي يعني در صورت محاسبه هزينه هاي تمام شده ,چه قطعات سخت افزاري در كنار نرم افزارهاي موجود به ايفاي نقش كلي خواهند پرداخت كه شماي مصرف كننده از آن انتظار داريد و كارايي جزئي يعني اينكه عملكرد هر قطعه در تست هاي قبل از طراحي انبوه و توليد زياد براي بازار سفارش شركت هاي صاحب نام در خواست كننده قطعات ,به چه صورت بوده و آيا قابل قبول هست يا خير؟
2-معيارهاي هر شركت تولييد كننده در زمينه نوت بوك در اين باب و سياستي كه آنها از آن سياست پيروي مي نمايند,بكل متفاوت از بقيه بوده و اين يعني هر شركتي با تكيه بر زمينه اي نرم افزاري يا سخت افزاري كه خود بر آن احاطه دارد و آن را براي خود محفوظ مي دارد,سعي در برجسته نمودن آن زمينه و برخ كشيدن آن در بازار يابي هاي منطقه اي و جهاني خواهد داشت كه متعاقب آن, در نبود داده هاي مفيد,سر من و شماي مصرف كننده بي كلاه خواهد ماند.
3-حال بر پايه اين دواصل كلي و چند اصل جزئي كوچك,هر نوت بوك در هر رده طبقه بندي شده و از هر شركت صاحب نام,داراي معايب و مشكلاتي هرچند كوچك و گاه درشت بوده كه تنها كاربران حرفه اي و گاه آماتور هاي علاقمند آن را مكاشفه نموده و در سايت هاي معتبري همچون همان سايتي كه من به شما معرفي نمودم به ديد خريداران مشتاق و علاقمند آتي به بررسي چنين مشكلاتي مي پردازند.
4-نبود اطلاعات ريزي همچون چنين اصول ساده ولي از انظار پنهان مانده سبب مي شود كه در بازار ايران روندي بكلي معكوس را تجربه نماييم,تا بدان حد كه اين بازار بالقوه,بهشت رانده شدگان جهاني و قتلگاه مصرف كنندگان نگون بخت ايراني مي گردد.
5-و اما مورد سوني,شركت سوني در ابتداي تاسيس بسيار موفق عمل مي نمود ولي متعاقب موفقيت هاي بسيار و بنا به اصل لا تغيير "در هر زمينه سود رساني كن"در گير مسائلي همچون توليد دستگاه هايي ديگر همچون پلي استيشن و نوت بوك و شبه ipod گرديد.ضمن اينكه در زمينه فيلم سازي و انيميشن نيز سرمايه گذاري مي نمايد.
در اين بين شركت هايي فقط بصورت اختصاصي اقدام به توليد مثلا نوت بوك مي نمايند و چون در دنياي امروز تخصص و تخصصي كار كردن حرف اول و آخر را مي زند,حال مي بينيم كه شركت هاي معظم و بزرگي چون توشيبا و سوني در برخي رده هاي توليدي در حال ضرر دهي هستند و اگر به آمار هاي بازارهاي آمريكاي شمالي كمي بيشتر دقت كنيم كه وضعيت فروش در آنجا به چه صورت است,شايد بيشتر به اين مسائل اشراف يابيم.
6-شركت سوني متاسفانه در توليد نوت بوك كاملا موفق عمل ننمود.اين درست كه كيفيت تصويري و شفافيت آن و نيز خوش استيلي و به اصطلاح جاذبه سكسي محصول توليدي توسط اين شركت صاحب نام,كمي به فروش آن كمك نموده ولي در عمل مشكلاتي هم به بار آورده كه از ديد يك منتقد و مصرف كننده نهايي مخفي نمي ماند.
مشكلاتي چون:
الف-خريد قطعه سفارشي از شركت هاي تولييد كننده قطعه كه خود بر هزينه هاي جانبي و در نتيجه هزينه نهايي تمام شده مي افزايد.
ب-تكنولوژي بكار رفته در توليد صفحه نمايش سوني كه هنوز اين تكنولوژي به حدي ارزان نيست كه بتوان آن را مقرون به صرفه محسوب نمود.
ج-با گذشت زمان و بخصوص با تكنولوژي هاي جديد تر بكار رفته در نوت بوك هاي جديدتر بايستي قيمت هاي نسخه هاي قبلي كمتر شده كه در عمل سوني چنين كاري نمي كند و در بكار گيري تكنولوژي جديدتر كمي محتاط تر عمل مي كند.
د-سوني در سياست هاي فروش خود در نوت بوك,تمامي امكانات روزي كه شركت هايي همچون دل و ايسر در نوت بوك هاي خود بكار مي گيرند را لحاظ ننموده و بدين ترتيب هرچه در محصولات بظاهر متنوع و در اصل گمراه كننده در نوت بوك هاي سوني بيشتر مي نگريد,شبيه اين امر خواهد بود كه يك نوت بوك كامل را به چند نوت بوك ناقص تبديل نموده اند و مثلا در يكي كارايي بلوتوث گذارده اند و در ديگري فقط واي فاي را.(فقط مثال)
ه-سوني در اين همه رده توليدي نوت بوك,محض رضاي خدا حتي يك رايانه كارا وگيرا معرفي ننموده و اين براي اين شركت با اين همه سابقه افت فراوان به همراه دارد در حاليكه شركت هاي ديگر حداقل چند نمونه از نمونه هاي بيشمار توليدي خويش را برجسته تر از ديگري قرار داده اند.و اين مطلب در چنين سايت هايي بوضوح مشخص است.
و-قيمت تمام شده محصول براي خريدار حرفه اي مهم تر از جاذبه و زيبايي محصول بصورت ظاهري است.شما وقتي بيك سوني مي رسيد,و آن را با مانيتور روشن مي بينيد,شكل خوش استيل و ظاهر فريبنده آن شما را اغوا مي نمايد كه حتما كارايي آن سه چندان مابقي خواهد بود.در حاليكه اين امر درست مشابه اين است كه خانمي بغايت طناز و عشوه گر را در خيابان مي بينيد كه اگر زيبايي خيره كننده وي چشم عقل شما را زائل ننمايد,آنگاه مي توانيد در يابيد كه درون وي نيز بغايت جمال بيروني ايشان هم هست يا خير؟!
ز-اگر سوني در زمينه توليد واكمن و پلي استيشن و بسياري محصولات ديگر موفق عمل نموده,دليلي بر تكرار اين موفقيت در توليد ساير محصولات ديگر نخواهد بود.همان مطلبي كه در بازار ايران جاافتاده:هر آنچه كه نام سوني بر آن مي درخشد,بي همتاست."
ح-چندي پيش در يك سايت خبري سخت افزاري خارجي كه البته به زبان ديگري بود ولي معتبر و گويا و متاسفانه دوستان بيشتر بر زبان انگليسي اشراف كامل دارند و تمامي مطالب را به اين زبان ديده و مشاهده و قبول مي نمايند,خواندم كه سوني در حال انتقال محرمانه خط توليد نوت بوك خود همانند آي بي ام به چين است.دقت كنيد,خط توليد نه خط مونتاژ.
اميدوارم طولاني بودن مطلب را ببخشاييد,ولي اگر خودتان به نتيجه مطلوب نمي رسيديد,حرف هاي من محلي از اعراب نمي داشت.البته شايد هم من بصورت هدايت شده در حال شستشوي مغز دوستان هستم!!! :lol: :lol: :lol: