• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

::معماهاي رياضي::جهت شكوفايي استعداد شما

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
خب يه توضيح كوچولو بدين كه عناصر ماتريس رو چه جوري ساختين و چرا مساوي صفر قرار دادين كه من هم ياد بگيرم.
300.gif

خوب..تو هندسه تحلیلی دبریستان هست جوابش..حل معادله 3 عبارت و 3 مجهول با ماتریس 3 در 3 امکان پذیره ولی منم سر در نیوردم از ماتریس بالایی..:(

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351

مشگل من از پایه اینه...شما معداله توانی ایکس به توان ایکس مساوی 2 رو چه طوری حل میکنید؟؟؟

اول اینو جواب بدید بعد بریم سر پرانتز و حل از پایین و حل از بالا..

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
خب يه توضيح كوچولو بدين كه عناصر ماتريس رو چه جوري ساختين و چرا مساوي صفر قرار دادين كه من هم ياد بگيرم.
300.gif

30cowmw.jpg

به نظر میاد اینجوری بشه تفسیرش کرد. مقدار علفی که یک گاو در یک روز می خورد را بعنوان واحد درنظر می گیریم و a و b باید به ترتیب مقدار علف موجود در یک چمنزار و مقدار علفی که در یک روز در یک چمنزار میروید باشند. x هم تعداد گاوهاست در حالت سوم. از آنجاکه در بردار تنها دو عضو مجهول وجود دارد، باید دترمینان ماتریس سه در سه برابر با صفر شود تا معادلات، مستقل خطی نباشند و بتوان یک معادله را حذف نمود. و از این راه x بدست می آید.

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
مشگل من از پایه اینه...شما معداله توانی ایکس به توان ایکس مساوی 2 رو چه طوری حل میکنید؟؟؟

نه ديگه.نميشه. اول يه معما طرح كن تا بعد به امور شما رسيدگي شود
108.gif

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5

این یکی رو بلد نیستم حل کنم.
257.gif

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
300.gif
خوب همونطور که rax جان گفت ، سه معادله و سه مجهول دارم که مثلا اولی این شکلیه : b1x+b1c1y-a1c1z=0 ...

بنابراین میشه ضرایب رو بعنوان درایه های یه ماتریس 3*3 در نظر گرفت و مساوی صفر قرارش داد ... یعنی :
181.gif

b1 ,, b1c1 ,, a1c1
b2 ,, b2c2 ,, a2c2
b3 ,, b3c3 ,, a3c3​

( فلسفه اش هم که حتما اساتید واردن ولی بهرحال اینطوریه که : علف اولیه b تا چمن زار یا همون bx ، بعلاوه علفی که توی c روز در b چمن زار می روید یا همون bcy ، مساوی است با کل علوفه مصرفی a گاو در c روز یا همون acz... که میشه b1x+b1c1y-a1c1z=0 )

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
نه ديگه.نميشه. اول يه معما طرح كن تا بعد به امور شما رسيدگي شود
108.gif

این یکی رو بلد نیستم حل کنم.
257.gif

معما هم طرح میکنم...اگه 13 متر مربع مقوا داشته باشیم و بخوایم باهاش یه هرم 4 وجهی منتظم بسازیم و بهینه ترین فضا رو بهمون بده چیکار باید بکنیم( سوال ببخشید مدرسه ایه..من خلاقیتم صفره..:()

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
معما هم طرح میکنم...اگه 13 متر مربع مقوا داشته باشیم و بخوایم باهاش یه هرم 4 وجهی منتظم بسازیم و بهینه ترین فضا رو بهمون بده چیکار باید بکنیم( سوال ببخشید مدرسه ایه..من خلاقیتم صفره..:()

مقوات شکل خاصی داره؟ اگه هر شکلی بخوایم داشته باشه، چهار تا مثلث متساویا لاضلاع با ضلع 2.7396 میبریم و اونا رو بهم وصل می کنیم.

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
خوب همونطور که rax جان گفت ، سه معادله و سه مجهول دارم که مثلا اولی این شکلیه : b1x+b1c1y-a1c1z=0 ...

بنابراین میشه ضرایب رو بعنوان درایه های یه ماتریس 3*3 در نظر گرفت و مساوی صفر قرارش داد ... یعنی :
181.gif

b1 ,, b1c1 ,, a1c1
b2 ,, b2c2 ,, a2c2
b3 ,, b3c3 ,, a3c3​

( فلسفه اش هم که حتما اساتید واردن ولی بهرحال اینطوریه که : علف اولیه b تا چمن زار یا همون bx ، بعلاوه علفی که توی c روز در b چمن زار می روید یا همون bcy ، مساوی است با کل علوفه مصرفی a گاو در c روز یا همون acz... که میشه b1x+b1c1y-a1c1z=0 )

دتر مینان ماتریسو برابر صفر قرار می دی؟

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
مقوات شکل خاصی داره؟ اگه هر شکلی بخوایم داشته باشه، چهار تا مثلث متساویا لاضلاع با ضلع 2.7396 میبریم و اونا رو بهم وصل می کنیم.

اوه..یه لحظه..قاطی شد..شکل مقوا خاص نیست..فرض کنید خورده مقوا ولی هرم 4 وجهی منتظم یه مربع داره با 4 تا مثلث در وجه ها..4 وجه کناری بجز کف..اسمش چی میشه..میشه 5 وجهی 4 تاش منتظم..:lol:

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
من خودم الان نگاه کردم سوالش همچین کشکی هم نیست..اون کفه کارو بهم زده..:(

بگم خدا چیکارت نکنه. خودت حلش نکرده بودی؟
161.gif
.
امیدوارم تو ضرب و تقسیم اشتباه نکرده باشم.
فرض می کنیم a ضلع مربع قاعده و h ارتفاع هرم باشد. فرض می کنیم b برابر با مجذور a باشد.
ارتفاع مثلثهای وجه را توسط رابطه فیثاغورث بدست می آوریم و مجموع مساحتهای سطوح تشکیل دهنده هرم را بصورت زیر بدست می آوریم.

2z6azpc.jpg

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
بگم خدا چیکارت نکنه. خودت حلش نکرده بودی؟
161.gif
.
امیدوارم تو ضرب و تقسیم اشتباه نکرده باشم.
فرض می کنیم a ضلع مربع قاعده و h ارتفاع هرم باشد. فرض می کنیم b برابر با مجذور a باشد.
ارتفاع مثلثهای وجه را توسط رابطه فیثاغورث بدست می آوریم و مجموع مساحتهای سطوح تشکیل دهنده هرم را بصورت زیر بدست می آوریم.

2z6azpc.jpg

فکر کنم درسته..منم به محاسبا توجهی نکردم..راه حل درست میاد به نظرم..

خوب..اگه این 13 واحد یه مربع باشه چی..
download.aspx

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
فکر کنم درسته..منم به محاسبا توجهی نکردم..راه حل درست میاد به نظرم..

download.aspx

و احتمالا در مرحله بعد اگر مثلث، دایره یا هشت ضلعی منتظم باشه چی؟

67.gif

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
فکر کنم در%Dleted; bbuserid=deleted; bbpassword=deleted; bbstyleid=deleted; bblanguageid=deleted; bbforum_view=591594fea2eeefbcb05e0b3c92df8A9ردم..راه حل درست میاد به نظرم..

download.aspx

ابتدا آنرا خورد کرده و سپس مانند راه حل سوال قبل، مساله را حل می نماییم.

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
شما يه نگاه به آواتار من بنداز. بهم مياد به كسي تيكه بندازم؟!
26.gif

مساله گاوهاي نيوتن:
۳ گاو به مدت ۲ هفته علفهاي ۲ چمنزار و هر انچه در اين مدت در آن ميرويد را ميچرند.
۲ گاو به مدت ۴ هفته علفهاي ۲ چمنزار و هر انچه در اين مدت در آن ميرويد را ميچرند.
چندگاو به مدت۶ هفته علفهاي۶ چمنزار و هر انچه در اين مدت درآن میروید را میچرند؟

مثل اینکه حل نشده این هنوز!

a = میزان علف اولیه هر چمنزار
b = میزان رویش علف در هفته برای هر چمنزار
c = میزان علفی که هر گاو در هفته میل مینماید
i = تعداد چمنزار
j = تعداد هفته
k = تعداد گاو

رابطه کلی به این صورت هست:
i.a + i.j.b = j.k.c

حالا 3 تا رابطه رو تشکیل میدیم:
1> 2a +4b = 6c
2> 2a + 8b = 8c
3> 6a + 36b = 6k.c

از رابطه 1و2 نتیجه میشه که c=2b , a=4b
در رابطه 3 قرار میدیم و ساده میکنیم که k=5 بدست میاد!
cowbloop50.jpg

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
آقای A به احتمال 10 درصد دیر به سر کار می رسد. روزهایی که آقای A دیر به سر کار برسد، آقای B هم به احتمال 80 درصد دیر به سر کار می رسد. روزهایی که آقای B دیر به سر کار برسد، آقای A به احتمال 60 درصد دیر به سر کار می رسد. احتمال اینکه هر دو بموقع به سر کار برسند چقدر است؟

بالا