• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

::معماهاي رياضي::جهت شكوفايي استعداد شما

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
سلام
من در صورت مسئله، هیچ حرفی از جایزه دادن نزدم. برنده برندس دیگه!
مطالعه دقیق تره صورت مسئله ممکنه راهگشا باشه.

فکر کنم منظور ایشون همون تعداد شرکت کننده هاست که 2 است !
یعنی راه حل موردنظرشون برای هر تعداد جوابگو نیست.

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
میشه دائم پشت سر اسبها تیر هوایی در کرد تا از کنترل صاحباشون خارج شن و شروع به دویدن کنند. راه دیگه هم اینه که خط پایان به سمت خط شروع حرکت کنه.

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام؛
خوب... حالت ديگر هم مي‌تواند تاكيد سوال بر ديرتر رسيدن اسب باشد؛ يعني اسب‌سوار بر روي اسب طوري قرار گيرد كه كمي جلوتر از اسب خود باشد.
البته كاستي‌هاي جواب:
1) ممكن است دو برنده داشته باشيم
2) زمان نيز اهميت خود را از دست مي‌دهد.

سلام
در این مسابقه هم مثل هر مسابقه ای، مسابقه بین اسب هاست نه هر کسی با اسبش!

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
فکر کنم منظور ایشون همون تعداد شرکت کننده هاست که 2 است !
یعنی راه حل موردنظرشون برای هر تعداد جوابگو نیست.

با توجه با سوابق درخشان شما در این تاپیک، ترجیح میدم سکوت کنم. و شیرینی جستجو رو از بین نبرم.
راستی شاید براتون جالب باشه بدونین که اسم شرکت کننده اول جمشیده و اسم اسبش تندره، اسم شرکت کننده دوم هم سهرابه و اسم اسبش آذرخشه!

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
میشه دائم پشت سر اسبها تیر هوایی در کرد تا از کنترل صاحباشون خارج شن و شروع به دویدن کنند. راه دیگه هم اینه که خط پایان به سمت خط شروع حرکت کنه.

میشه برای مشکلات بزرگ راه حلهای ساده ای پیدا کرد. (شوخی می کنی دیگه!)
تازه ممکنه با تیر اندازی اسب ها رم کنن و از اون طرفی برن :p و
برای جواب دومتون هم خوب واضحه که اسب سوارا برای نباختن در جهت خلاف فرار می کنن.
خلاصه هیچ تضمینی برای تمام شدن مسابقه نیست
جواب مسئله کاملا منطقیه و با دقت در شرایط مسابقه پیدا میشه.

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
با توجه با سوابق درخشان شما در این تاپیک، ترجیح میدم سکوت کنم. و شیرینی جستجو رو از بین نبرم.
راستی شاید براتون جالب باشه بدونین که اسم شرکت کننده اول جمشیده و اسم اسبش تندره، اسم شرکت کننده دوم هم سهرابه و اسم اسبش آذرخشه!

البته متوجه نشدم که اسامی شرکت کننده ها و اسبهاشون چه کمکی میتونه بکنه !!
فقط بگین حدس من درست بود یا نه؟

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
با عرض ارادت خدمت همه عزیزان، اگر تا آخر بهمن کسی این سوال رو جواب نداد به منظور جلوگیری از این همه کسالت من جواب رو توضیح میدم.

در پناه حق

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
خط پایان میتونه با سرعت بیشتری به سمت خط شروع حرکت کنه. اما راه حل بهتر اینه که هر اسب سوار، سوار اسب دیگری بشه. :)

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
راه حل دوم شما کاملا درسته و کافیه جمشید سواره آذرخش وسهراب سواره تندر بشه حالا هر کس برای اینکه اسبش دیرتر از خط پایان بگذره تلاش میکنه حالا با این تبدیل با همان استدلالی که هر مسابقه اسب سواری عادی پایان پذیره میشه گفت که این مسابقه هم پایان پذیره.
راستی مازولاق جان علت اون راهنمایی به ظاهر بی موقع من این بود که رابطه مالکیت بین هر سوارکار و اسبش واضح بشه!

amin_lili

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
معما : ( نمی دونم تکراری هست یا نه چون همه صفحات رو مطالعه نکردم . ببخشید دیگه ...!)

فردی بر سر یک دو راهی قرار می گیره که الزاما باید از یکی از این دو راه عبور کند . یکی از این راهها به بهشت و دیگری به جهنم ختم می شود . بر سر هر راه یک نگهبان ایستاده که یکی از این نگهبان ها راستگو و دیگری دروغگو هست .
فرد مورد نظر تنها اطلاعات فوق را دارد و نمی داند کدام راه به بهشت و کدامیک به جهنم ختم می شود . همچنین نمی داند کدام نگهبان راستگو و کدام یک دروغگو هست .
او برای تشخیص راه بهشت ( که هدف اوست ) تنها می تواند یک سوال و فقط از یک نگهبان بپرسد و با پاسخ نگهبان راه بهشت را پیدا کند .
شما بگویید صورت این سوال باید چه باشد ؟

نکته : دروغگو حتما دروغ می گوید و اختیار راست گویی را ندارد . یعنی اگر از دروغگو بپرسید الان روز است؟ چنانچه الان روز باشد قطعا می گوید شب هست . پس فقط دروغ می گوید
( اگه تکراری بود ببخشید)

wellcan

Registered User
لایک‌ها
8
حل : به یکی از اون 2تا میگی از زبون دیگری بگو راه بهشت کدوم وره!

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
سلام
راه حل دوم شما کاملا درسته و کافیه جمشید سواره آذرخش وسهراب سواره تندر بشه حالا هر کس برای اینکه اسبش دیرتر از خط پایان بگذره تلاش میکنه حالا با این تبدیل با همان استدلالی که هر مسابقه اسب سواری عادی پایان پذیره میشه گفت که این مسابقه هم پایان پذیره.
راستی مازولاق جان علت اون راهنمایی به ظاهر بی موقع من این بود که رابطه مالکیت بین هر سوارکار و اسبش واضح بشه!

من همیشه روی این مورد مشکل داشتم و امیدوار بودم اینبار پاسخ دیگه ای مطرح بشه!
اگر نقش سوارکار رو مؤثر بدونیم باید این نکته رو هم در نظر بگیریم که شروع حرکت اسب به اراده سوارکار هست و نه خودش ؛ حداقل اینکه سوارکار میتونه با کشیدن دهانه اسب رو نگه داره پس مسابقه هیچگاه تموم نمیشه.

البته مشکل از من هست احتمالاً:f34r:

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
فکر کنم یک سوء تفاهم کوچولو پیش اومده، چون قرار بود برنده کسی باشه که اسبش دیر تر از خط
پایان بگذره پس اگه هر کسی سوار اسب حریفش بشه، تلاش می کنه از حریف (یعنی همان اسب خودش جلو بزنه) حالا چرا باید دهنه اسب حریف که الان خودش سواره اونه رو بکشه و اونو متوقف کنه!
راستی من می خوام یک سوال خطرناک بذارم که ممکنه حلش زیاد طول بکشه ولی کاملا جذاب و ایده خوره، اجازه هست؟ (to all)

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
آقا من تازه بعد از چندین و چند سال متوجه اون نکته شدم.

اما یک سئوال:
وقتی شرکت کننده ها بیشتر از 2 نفر باشن چه شکلی باید اسبهاشون رو عوض کنن؟

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
معما : ( نمی دونم تکراری هست یا نه چون همه صفحات رو مطالعه نکردم . ببخشید دیگه ...!)

فردی بر سر یک دو راهی قرار می گیره که الزاما باید از یکی از این دو راه عبور کند . یکی از این راهها به بهشت و دیگری به جهنم ختم می شود . بر سر هر راه یک نگهبان ایستاده که یکی از این نگهبان ها راستگو و دیگری دروغگو هست .
فرد مورد نظر تنها اطلاعات فوق را دارد و نمی داند کدام راه به بهشت و کدامیک به جهنم ختم می شود . همچنین نمی داند کدام نگهبان راستگو و کدام یک دروغگو هست .
او برای تشخیص راه بهشت ( که هدف اوست ) تنها می تواند یک سوال و فقط از یک نگهبان بپرسد و با پاسخ نگهبان راه بهشت را پیدا کند .
شما بگویید صورت این سوال باید چه باشد ؟

نکته : دروغگو حتما دروغ می گوید و اختیار راست گویی را ندارد . یعنی اگر از دروغگو بپرسید الان روز است؟ چنانچه الان روز باشد قطعا می گوید شب هست . پس فقط دروغ می گوید
( اگه تکراری بود ببخشید)

مرسي ...فكر كنم تو يكي از پست هاي صفحه چهارم ديده بودمش...بگذريم
به نظر من اين سوال هم ميتونه درست باشه كه بپرسي
آیا نگهبان در بهشت راستگو است؟
در صورت شنیدن بله باید از همان در و در صورت شنیدن خیر باید از در دیگر بگذريم!

wellcan

Registered User
لایک‌ها
8
آیا نگهبان در بهشت راستگو است؟
در صورت شنیدن بله باید از همان در و در صورت شنیدن خیر باید از در دیگر بگذريم!

کمی بیشتر توضیح میدین؟ ماکه نمیدونیم در بهشت کدوم وره! بعد یه جورایی شبیه همون جواب قبلی میشه.

سوال قبیله سرخ پوست ها که رو پیشونیشون علامته گفته شده؟؟

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
برای N نفر کافیه "حلقه رقابت" رو درست گسترش بدی مثلا یه راهش اینه که اسب نفر i ام رو بدی به نفر i-1 ام
راستی من به زودی سوالی که گفته بودم رو آماده می کنم و میذارم

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
سلام
برای N نفر کافیه "حلقه رقابت" رو درست گسترش بدی مثلا یه راهش اینه که اسب نفر i ام رو بدی به نفر i-1 ام

شما فرض کنین فقط 3 نفر باشن - دیگه مثل حالت 2 نفر تعویض اسبها چاره ساز نیست چون غیر از شما شخص دیگه ای هم هست که در قضیه دخالت داره.

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
چطوره یه مشت سوارکار از همه جا بی خبر رو بشونیم رو اسبا تا مسابقه بدن.

بالا