• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

::معماهاي رياضي::جهت شكوفايي استعداد شما

vahid_persian

کاربر فعال مالتی مدیا
کاربر فعال
لایک‌ها
0
شما فرض کنین فقط 3 نفر باشن - دیگه مثل حالت 2 نفر تعویض اسبها چاره ساز نیست چون غیر از شما شخص دیگه ای هم هست که در قضیه دخالت داره.

اول از همه سلام گرم به رفقای قدیمی مازولاق و رضا که خیلی ارادت دارم بهشون . ما مخلص جفتشون هستیم .

خوب بر اساس توضیحات جناب bibingo هر کس میشینه رو اسب اونوریش دیگه . مثلا من میشینم رو اسب شما و شما میشینی رو اسب رضا و رضا میشینه رو اسب من . (به طور حلقوی) .

ولی جدا معمای جالبی نبود . معما باید ریاضی باشه نه اینکه دامنه ی جواب های ممکنش اصلا مشخص نباشه . آدم یاد سوالای هوشی میوفته که قدیمیا طرح میکردن ! یا از این معما ها که میگه اون چیه 3 تا چشم داره یه دونه پا ! : دی

Reza_A

Registered User
لایک‌ها
5
سلام وحیدجان. شما لطف دارید :D

فرض کنید جناب مازولاق با اسب من زودتر از خط بگذره. از اونجا که من امیدی به برد ندارم پس دلیلی وجود نداره اسب شما رو از خط بگذرونم. پس شما هم از خط می گذرید و چون من سوار اسب شما هستم پس شما برنده خواهید شد. (البته ممکنه من از جام تکون نخورم و از اونجا که صورت مساله میگه کسیکه اسبش آخر همه از خط بگذره، پس مسابقه تموم نشه. اما فرض می کنیم چون فقط اسب شما مونده پس شما برنده می شید)
اما مشکلی که وجود داره اینه که وقتی زودتر رد شدن جناب مازولاق از خط پایان منتج به برد شما بشه، پس دلیلی نداره که این کار رو انجام بدن.

با توجه به تفکیک مفهوم صاحب اسب از اسب سوار فکر می کنم تنها راه بی اطلاع بودن اسبسواران از این قانون عجیب باشه.

جناب bibingo منتظریم. :cool:

vahid_persian

کاربر فعال مالتی مدیا
کاربر فعال
لایک‌ها
0

فرض کنید جناب مازولاق با اسب من زودتر از خط بگذره. از اونجا که من امیدی به برد ندارم پس دلیلی وجود نداره اسب شما رو از خط بگذرونم. پس شما هم از خط می گذرید و چون من سوار اسب شما هستم پس شما برنده خواهید شد. (البته ممکنه من از جام تکون نخورم و از اونجا که صورت مساله میگه کسیکه اسبش آخر همه از خط بگذره، پس مسابقه تموم نشه. اما فرض می کنیم چون فقط اسب شما مونده پس شما برنده می شید)
اما مشکلی که وجود داره اینه که وقتی زودتر رد شدن جناب مازولاق از خط پایان منتج به برد شما بشه، پس دلیلی نداره که این کار رو انجام بدن.

با توجه به تفکیک مفهوم صاحب اسب از اسب سوار فکر می کنم تنها راه بی اطلاع بودن اسبسواران از این قانون عجیب باشه.

خوب حالا شاید شما خواستی برای زیر سوال بردن این جواب اسبت رو نرسونی به انتهای خط
gigglesmile.gif

bibingo

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0

سلام
با توجه به reply های عزیزان ترجیح دادم بررسی کاملی در رابطه با مسئله سوارکارها در حالت N نفره ارئه کنم تا جای هیچ شبه ای باقی نماند(البته این مسئله در واقع از طرف من مطرح نشد و مسئله من دو نفره بود و حرفی که چند وقت پیش راجع به حلقه رقابت زدم فقط یک ایده خام بود ولی تحلیلش برایم جالب بود)

فرض کنید سوارکارها را بار R1 تا Rn و اسب ها را با H1 تا Hn نامگذاری کنیم به طوری که Hi متعلق به Ri باشد (این i ها اندیسن) در صورت ابتدایی مسئله قرار بود مسابقه را طوری طراحی کنیم که در زمان محدود به پایان برسد با توجه به صورت مسئله جدید(که باز هم تاکید می کنم من طرح نکردم) فقط می توان گفت مسابقه را طوری طراحی کنید که در زمان محدود حداقل یک نفر از خط پایان بگذرد.

من ادعا کردم اگر نفر i ام سوار اسب i+1 ام شود این اتفاق می افتد.
ابتدا افراد را با یک گراف جهت دار مدل میکنیم که هر راس آن یک سوار کار است و یال (u,v) به این معناست که u انگیزه جلو زدن از v را دارد. حال برگردیم به ادعای من:
1- نفر i+1 ام انگیزه دارد از نفر i ام جلو بزند چون اسبش دست اوست(به ازای هر i ،یال (i+1,i) را داریم یعنی یک حلقه کامل روی تمام رئوس گراف)
2- اگر نفر i ام انگیزه جلو زدن از نفر j ام را داشته باشد و نفر j ام انگیزه جلو زدن از نفر k ام را داشته باشد نفر i ام برای جلو زدن از نفر j ام باید از نفر k ام جلو بزند(رابطه تراگذری)
با استفاده از اعمال مکرر قانون دوم گراف حلقه ما به گراف کامل تبدیل می شود یعنی هر کسی انگیزه جلو زدن از هر کس دیگر را دارد. خلاصه اینکه با این استدلال مسابقه به طوری کاملا عادی آغاز میشود و همه به سمت خط پایان شروع به حرکت می کنند.
اما این شرایط تا وقتی برقرار است که اولین نفر به خط پایان برسد(مثلا Ri) با این اتفاق صاحب اسبی که Ri سوارش بود حتما آخر می شود چون اسبش قبل از همه از خط پایان گذشته است پس انگیزه ای برای دویدن ندارد و می ایستد یعنی یال (i+1,i) پاک می شود و به تبع آن تمام یالهای حاصل از قانون دوم که از این یال ناشی شده بود پاک می شود سپس نفر i+2 نیز با ایستادن نفر i+1 می ایستد و الخ .....
خلاصه اینکه برای کسی انگیزه ای برای دویدن باقی نمی ماند(امان از بی انگیزگی)

در پناه حق

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
سلام به همگی

البته توضیحات جناب بیبینگو از سطح من بالاتر هست ولی در هر صورت نتیجه یکی است. راه حلی که جناب رضا پیشنهاد دادن البته بنظر میاد مشکل گشاست اما رابطه متعلق بودن اسب به اسب سوار از بین میره و فقط یک رابطه انتسابی ایجاد میشه. یعنی اسبها و سوارکارها رو بطور رندم از یک تا n شماره گزاری میکنیم و هر سوارکار هم بصورت رندم یک اسب انتخاب میکنه و از قانون مسابقه هم بیخبر هست. خلاصه روح سئوال از بین میره! اما تنها راه منطقی هست هر چند که در واقعیت اجرای این مسابقه حتماً با مشکل برخورد میکنه:D

در نهایت ضمن تشکر و ابراز ارادت خدمت جناب وحید خان اجازه میخوام بگم که نظرم در مورد این سئوال با فرمایش ایشون یکسان نیست! هر سئوال ممکنه در زمینه خاصی باشه : هندسه، منطق، ... و همینطور طیفهای مختلفی از مخاطبانش رو جذب کنه. حداقل برای من این مبحث که پاسخ قابلیت تعمیم به بیش از 2 نفر رو داره یا نه جالب بود.

خوب حالا یک نفر سئوال جدید مطرح کنه!

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
سه نفر تصمیم می گیرن برن از بقالی خرید کنن. نفری 10 تومن کنار میذارن که رو هم بشه 30 تومن. وقتی میرن تو بقالی، بقال به شاگردش میگه اینا با ما همسایه هستن، 5 تومن بهشون تخفیف بده. شاگرد نفری 1 تومن به هر کدوم از مشتری ها بر می گردونه و دو تومن هم میذاره جیب خودش.

تا اینجا همه چی عادی به نظر می رسه ولی محاسبات چیز دیگه ای رو نشون میده:

3x10=30

9x3=27
29=2+27

می بینیم که جمع پولهای رد و بدل شده 29 تومنه که 1 تومن کمتر از کل مبلغه اولیه ست!

سوال: این 1 تومن کجا رفته؟

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
106
سه نفر تصمیم می گیرن برن از بقالی خرید کنن. نفری 10 تومن کنار میذارن که رو هم بشه 30 تومن. وقتی میرن تو بقالی، بقال به شاگردش میگه اینا با ما همسایه هستن، 5 تومن بهشون تخفیف بده. شاگرد نفری 1 تومن به هر کدوم از مشتری ها بر می گردونه و دو تومن هم میذاره جیب خودش.

تا اینجا همه چی عادی به نظر می رسه ولی محاسبات چیز دیگه ای رو نشون میده:

3x10=30

9x3=27
29=2+27

می بینیم که جمع پولهای رد و بدل شده 29 تومنه که 1 تومن کمتر از کل مبلغه اولیه ست!

سوال: این 1 تومن کجا رفته؟

http://forum.persiantools.com/showpost.php?p=1049553&postcount=10
مساله ی دوم...;)
البته خودتم توی همون تاپیک پست داری...
263cylj.gif

پ.ن: این رو همینطوری دیدم! وگرنه استعداد خاصی در حل معما ندارم...
sigh.gif

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
http://forum.persiantools.com/showpost.php?p=1049553&postcount=10
مساله ی دوم...;)
البته خودتم توی همون تاپیک پست داری...
263cylj.gif

پ.ن: این رو همینطوری دیدم! وگرنه استعداد خاصی در حل معما ندارم...
sigh.gif
عجیبه. همیشه اون تاپیک رو می خوندم ولی این مسئله رو یادم نیومد.

این معما رو چند وقت پیش یه آقایی تو صف یه جایی برای همه تعریف کرد ولی اونجا هیچکی نتونست جواب بده! به هر حال پارادوکس جالبیه.

dr-faust

Registered User
لایک‌ها
8
آره. یادش بخیر. من اصلا یادم رفته بود هنوز مشترک این تا‍‍پیک هستم.

majidgol

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
میخوام در مورد اون داستان پسر دختر بگم! که جواب 1/2 و حق با آقا مهرداد ...اولا سعی کنیم به کارشناس احترام بزاریم که شما این سعی رو کردید ..دوما استدلال شما به نظر منطقی می آد (دفتر خاطرات) اما چون به طور سطحی امار احتمال یادتون ..یاد آوری می کنم که فرمولی که شما به کار می برید برای احتمالخای هم شانس است دز صورتی که پسر پسر دارای احتمالی 2 برابر دختر پسر است.امیدوارم این جوانو کسی نداده باشه ..چون همه ی صفحات رو نخوندم ...تازه عضو شدم

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
خوش آمدین
بهتر هست آدرس اون پست(ها) رو اینجا بگذارین یا حداقل اونها رو quote کنین تا متوجه بشیم در چه موردی صحبت میکنین

vahidgruff

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام بر همگی :D

3x10=30
این عبارت ربطی به مسئله ندارد و انحرافی است
این سه نفر ، نفری 9 تومان دادند که می شود
9x3=27
و صاحب مغازه هم فقط 25 تومان برداشت
2=25-27
که دست شاگرد است

system_366

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اي بابا. گمون ميكنم من معما رو دقيق گفتم.
اگه خانواده ای يك پسر داشته باشن چقدر احتمال داره فرزند ديگه شون دختر باشه؟!!
در ضمن مهرداد جان چرا اينقدر عصباني ميشي. من كه ادعاي پرفسوري رياضيات نكردم كه بهت برميخوره. شايد اصلا جواب معما رو قبول نكني اما واسه همه ميتونه اين محاسبات جالب و مفيد باشه.
ديگه جوابي نبود؟
3/4 javabesh in mishe]
ama hatman az kasi ke reshtash tajrobi bode beporsid,mi2nam ke koli bando basat daran vase zhenetileshon.

newalsa

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
در شکل لینک شده راهی از A به B می بینید.چند راه دیگر از A به B با همین طول میتوانید پیدا کنید؟
1203909629.jpg

Last edited:

Mohsen_mzh

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
585
در شکل لینک شده راهی از A به B می بینید.چند راه دیگر از A به B با همین طول میتوانید پیدا کنید؟
1203909629.jpg
4 از 8
(8)
(4)
یعنی !8 تقیسم بر !4*!4
//
البته کل جواب ها منهای 1 !

Mohsen_mzh

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
585
خب چقدر میشود.راه حل چیست:
میشه راجع به راه حل و دلیل آن توضیح دهی:lol:
بلی ! ، البت که میشود !
بالا رفتن ها رو B و چپ رفتن ها رو C فرض کن .
4 بار باید بری چپ و 4 بار بالا و طول مسیر 8 هست .
پس تمام حالت های نظیر BCBCBCBC مدنظر هست .
کلا !8 جایگشت داره ، 4 تا B تکراری و 4 تا C تکراری
پس کل حالات رو تقسیم بر حالات تکراری می کنی که برای B میشه !4 و برای C هم میشه !4
پس !8 تقسیم بر !4*!4 یعنی 70 تا
اگه اون یه دونه مسیری که نوشتی رو حذف کنیم میشه 69 تا !

newalsa

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
بلی ! ، البت که میشود !
بالا رفتن ها رو B و چپ رفتن ها رو C فرض کن .
4 بار باید بری چپ و 4 بار بالا و طول مسیر 8 هست .
پس تمام حالت های نظیر BCBCBCBC مدنظر هست .
کلا !8 جایگشت داره ، 4 تا B تکراری و 4 تا C تکراری
پس کل حالات رو تقسیم بر حالات تکراری می کنی که برای B میشه !4 و برای C هم میشه !4
پس !8 تقسیم بر !4*!4 یعنی 70 تا
اگه اون یه دونه مسیری که نوشتی رو حذف کنیم میشه 69 تا !

خیلی خیلی متشکرم.

Mohsen_mzh

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
585
خیلی خیلی متشکرم.
خیلی خیلی خواهش می کنم !
البته من از B به A حساب کردم ! ، که البته پرواضح است که از A به B هم همون میشه فقط به جای بالا رفتن یا چپ رفتن میشه پایین اومدن یا راست رفتن !

بالا