• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با ادبیات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نشریه "هند و ایران" منتشر شد

شماره جدید نشریه "هند و ایران" از سوی انتشارات اسپرینگر منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این نشریه با بررسی حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی و علم حقوق در شبه قاره هند و ایران می‌پردازد.​
"پرسش از مشروعیت: مورد اردشیر اول" موضوعی است که توسط سیامک ادهمی در این شماره از نشریه مورد بررسی قرار گرفته است.​
"اوستا و ساکاها" اثر اچ.ویلی و "مقبره‌ها در شمال باستانی هند" اثر هانس بکر سایر مقالاتی هستند که در این شماره از نشریه مورد توجه قرار گرفته است.​
"دستور زبان، متون و فرهنگ لغات فارسی" اثر کنت رونالد و "زبانهای سن و تبت" اثر رابرت شافر از جمله کتابهایی هستند که در این شماره از نشریه مورد بررسی قرار گرفته است.​
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
یک اسطوره آذربایجانی نمایشنامه شد

داریوش عاشوری به زودی نمایشنامه‌ای به نام "ساری گلین"را با مقدمه‌ای تفصیلی منتشر می کند. دداریوش عاشوری نمایشنامه‌نویس با اعلام این خبر به خبرنگار مهر گفت: نمایشنامه‌ای به نام "ساری گلین" به معنای عروس زرد را که پیش از این در سال 70 اجرا شده بود بازنویسی کردم و با یک مقدمه طولانی درباره ریشه‌های اساطیری شخصیتی به نام "ساری گلین" چاپ خواهم کرد.
وی ادامه داد: این کتاب در 250 صفحه به یکی از اساطیر آذربایجان می‌پردازد که رهایی‌بخش خورشید از اسارت و اهریمن است و اوست که تاریکی را از بین می برد و بار دیگر نور را ایجاد می کند. ریشه تاریخی این اسطوره احتمالا به پیش از اسلام برمی‌گردد و به تازگی هم در نزدیکی تبریز نقاشیهای دیواری‌‌ای پیدا شده که درباره این اسطوره است.
این نمایشنامه‌نویس درباره تغییراتی که در بازنویسی این اثرش ایجاد کرده بیان کرد: در بازنویسی این نمایشنامه که قبلا بیشتر حالت فولکوریک داشت به ریشه اساطیری آن در بین ترکها بیتشر توجه کردم و در مقدمه هم درباره این تغییرات توضیحاتی آورده ام.
به گفته وی این کتاب به زبان ترکی است و تا آذرماه آماده می‌شود و انتشارات ندای شمس آن را منتشر خواهد کرد.
عاشوری در ادامه توضیح داد: نمایشنامه دیگری در قالب مدرن بازنویسی کرده‌ام که این اثر هم در دهه 70 اجرا شده است. این نمایشنامه بیشتر درباره فقر و بدبختی در جوامع و تاثیر آن بر زندگی کودکان است و اینکه چطور حقوق بچه‌ها توسط بزرگان پایمال می‌شود.
وی افزود: برای چاپ این نمایشنامه 70 صفحه‌ای هنوز با ناشری صحبت نکرده‌ام.
این نمایشنامه‌نویس در پایان گفت: در سال 86 نگارش رمانی به نام "جرجنک" را به پایان رساندم که به دلیل تمرکزم بر چاپ نمایشنامه‌ها هنوز آن را منتشر نکرده ام ولی در آینده حتما آن را چاپ خواهم کرد. این رمان 150 صفحه‌ای درباره مردی است که به هر راهی می‌رود بن بست و به هر دری که می‌زند بر روی او بسته است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نمایشگاه مطبوعات همدلی مسئولان و اهالی رسانه را افزایش می‌دهد

علی مطهری گفت: دیدار چهره به چهره اهالی رسانه با مسئولان در نمایشگاه مطبوعات منجر به کاهش کشمکش ها و افزایش همدلی‌ها و تعاملات در ارائه اخبار و اطلاعات صحیح خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم اندیشی‌ها و میزگردهای نمایشگاه مطبوعات را بارزترین نقطه قوت این رخداد فرهنگی دانست و گفت: متاسفانه در کشور ما امکان تبادل اطلاعات و دیدگاههای اهالی قلم با مردم به صورت نزدیک و رو در رو وجود ندارد و نمایشگاه مطبوعات بهترین فرصت برای برقراری این ارتباط است.
وی افزود: البته مردم در صورتی ترغیب به تعامل و گفتگو با جامعه رسانه‌ای کشور می‌شوند که از صحت درج اخبار و اطلاعات در روزنامه‌ها اطمینان حاصل کرده باشند. بنابراین ارتباط نزدیک با افکار عمومی تنها از طریق ارائه اخبار صادقانه میسر خواهد شد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: در صورتی که مسئولان و صاحبان بنگاههای خبری و اطلاع‌رسانی کشور خواستار افزایش تیراژ روزنامه‌ها باشند باید در انتشار اخبار دیدگاههای افکار عمومی مبنی بر صحت ارائه اطلاعات را نیز مدنظر قرار دهند.
وی اظهار داشت: حمایت از روزنامه‌های مستقل و جریان آزاد اطلاعات وظیفه دیگر دولتها در ارتقاء برنامه‌های حوزه‌های خبری است.
به گفته مطهری روزنامه‌ها و نشریات کشور نیز باید علاوه بر امانتداری و رعایت اخلاق حرفه‌ای به ارایه شیوه‌های نو و جدید برای افزایش تعداد مخاطبان خود و بالا بردن تیراژ نشریاتشان بیاندیشند.
وی تصریح کرد: زمانی که مردم احساس کنند مدیران یک روزنامه با بیطرفی کامل به ارائه اخبار و اطلاعات می‌پردازند و در عین حال به نوآوری در سبک اطلاع‌رسانی شان توجه دارند با فراغ بال بیشتری به خرید این روزنامه ها اقدام می‌کنند.
این نماینده مجلس گفت: با ارزیابی غرفه‌های پرمخاطب نمایشگاه‌های گذشته در می‌یابیم که روزنامه‌هایی که به دلمشغولی‌ها و دیدگاههای افکار عمومی توجه کرده‌اند همیشه مملو از جمعیت بوده‌اند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
زبان مردم لرستان در مسیر فراموشی/غفلت از پژوهش پیرامون گویش و سنت

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان گفت: در 3 سال اخیرکار پژوهش در سازمان میراث فرهنگی این استان مورد غفلت قرار گرفته است. به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، محمد رحم دل روز یک شنبه در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی در محل استانداری لرستان، اظهار داشت: از سال 67 که شاکله اصلی میراث فرهنگی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید پژوهش های گسترده ای را انجام داده است ولی متاسفانه از سال 85 تا کنون کارهای پژوهشی در استان لرستان به نوعی مورد غفلت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت پژوهشکده مرتبط با میراث فرهنگی در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: متاسفانه این پژوهشکده ها هیچ پژوهشی در مورد زبان و گویش استان و همچنین آداب و سنن لرستان انجام نداده اند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان با بیان اینکه این سازمان بیشتر پژوهش های خود را معطوف به ابعاد بین المللی کرده است، یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی از حوزه های استانی غفلت کرده است.
رحمدل یادآور شد: تاکنون مطالعات پایه 8 پژوهش در استان به این پژوهشکده ها داده شده است ولی متاسفانه هیچ پژوهشی در زمینه آداب و سنن و گویش های لرستان انجام نگرفته است.
وی با بیان اینکه بسیاری از پژوهش های لرستان به صورت نیمه تمام و ابتر باقی مانده است، عنوان کرد: ایجاد اطلس های مردم شناسی، آگاهی دادن به نسل جوان و ایجاد راهکارهای موثر در زمینه افق فرهنگی استان ضروری است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با اشاره به اینکه بعضی مطالعات پژوهشی در استان انجام شده است ولی متاسفانه در مرحله اجرا ابتر مانده است، خاطر نشان کرد: تنها راهی که می توان زمینه اجرای فعالیت های مرتبط با سیر تحول و شکل گیری اخلاق اجتماعی و آداب و سنن بومی در استان انجام شود توجه به میراث فرهنگی در استان است.
رحم دل با تاکبد بر تهیه اطلس مردم شناسی و زبان و گویش لرستان، خاطر نشان کرد: بحث مردم شناسی و زبان و گویش این استان سیر میرایی دارد.
وی با انتقاد از اینکه زبان و گویش این استان در حال فراموشی است، بر ضرورت مستند سازی زبان لری در کشور تاکید کرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
عرضه بیش از 70 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کرمان

مدیر عامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران از نمایش بیش از 70 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کرمان خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، احسان الله حجتی در این باره گفت: در این نمایشگاه 650 ناشر حدود 70 هزار عنوان کتاب را در 450 غرفه و در فضایی بالغ بر 13 هزارمتر مربع عرضه می کنند.
وی در خصوص برنامه های جنبی این نمایشگاه گفت: کارگاه عکاسی طبیعت در ایران برای هنرمندان و عکاسان کرمان با حضور افشین بختیار عکاس پیشکسوت ایران و همچنین بررسی وضعیت چاپ کتابهای عکس در ایران با حضور ایشان در این نمایشگاه از دیگر برنامه هاست.
حجتی افزود: غرفه اصلاح الگوی مصرف، نمایش تازه های نشر و کتابهای برگزیده سال، فعالیتها و سرگرمیهای کودکان و نوجوانان از برنامه های جنبی درنظر گرفته شده برای این نمایشگاه است.
وی ادامه داد: از ویژگیهای دیگر این نمایشگاه عرضه کتابها با تخفیف 40 درصدی به علاقمندان است.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی در پایان گفت: بعد از نمایشگاه کتاب کرمان در آبان ماه سه نمایشگاه در شهرهای زنجان، کرمانشاه و شیراز برگزار خواهد شد.
ششمین نمایشگاه کتاب کرمان و یکصد وچهل و هشتمین نمایشگاه کتاب استانی از 27 مهر تا 3 آبان ماه از ساعت 30/8 صبح تا 30/11 و 30/15 تا 30/20 در محل مصلای کرمان برگزارمی شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اقتباسی از رمان حنیف قریشی روی صحنه می‌رود

نمایشی با اقتباس از رمان "آلبوم سیاه" نوشته حنیف قریشی در روزهای آینده به روی صحنه می‌رود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورکشایر پست، قریشی که برای دیدن این نمایش به یورکشایر در شمال انگلستان سفر کرده ‌است درباره تنوع کارهایش عنوان کرد: من واقعاً نمی‌دانم که چرا باید نویسندگان را در مقولات خاصی طبقه‌بندی کرد. افکار من در تعامل با واژه‌ها به من ابلاغ می‌شود. گاهی اوقات ایده‌هایی برای رمان مناسبترند و گاه برای نمایش و همین‌طور وقتهایی بهتر است آنها درقالب مقاله ابراز شوند.​
وی ادامه داد: نویسندگانی که من با خواندن آثارشان بزرگ شده‌ام همانند گراهام گرین، کامو و جیمز بالدوین هم دارای رمان هستند و هم مقاله و نمایشنامه.​
نمایش "آلبوم سیاه" از 20 تا 24 اکتبر (28 مهرماه تا 2 آباه ماه) در تماشاخانه یورکشایر برپا می‌شود.​
حنیف قریشی متولد ۵ دسامبر ۱۹۵۴ در لندن نویسنده، نمایشنامه‌نویس و کارگردان پاکستانی-انگلیسی است.​
وی که موضوعات آثارش بیشتر حول نژاد، ملی‌گرایی و مهاجرت می‌چرخد همیشه بزرگترین مشکل خود را اختلاف فرهنگی میان افراد عنوان می‌کند.​
قریشی جایزه ویت برد را در سال ۱۹۹۰از آن خود کرده ‌است.​
از آثار این نویسنده می‌توان به انتهای خط زندگی، جذب کردن حرارت، سرزمین مادری، خط مرزی، حومه، لباسشویی زیبای من و بودای حومه‌نشینان اشاره کرد.

رمان "نزدیکی" از قریشی با ترجمه نیکی کریمی در ایران منتشر شده است.​
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
انتشار تازه‌ترین کتاب نوبلیست هندی در ایران

تازه‌ترین کتاب آمارتیا سن نوبلیست هندی با نام "هویت و خشونت" به فارسی ترجمه شد و به زودی در بازار کتاب ایران عرضه می‌شود. به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "هویت و خشونت" آخرین کتاب متفکر و اقتصاددان هندی آمارتیا سن استاد دانشگاههای‌ کمبریج و هاروارد است.
این نویسنده هندی در کتابش با اشاراتی مبسوط به بحثهای مانند بنیادگرایی، تروریسم و ریشه‌های آنها یادآور شده که برخی تصورات نادرست و خطرناک از "هویت" منجر به "خشونت" می‌شود.
وی درباره هویت جهانی هم بحثهای مفصلی می‌کند و معتقد است هویت جهانی با سایر تعلقات و همبستگیها منافات ندارد بلکه خود در واقع محصول همزیستی و تأثیرپذیری متقابل هویتهای متعدد است.
با اینکه آمارتیا سن در سال 1998 و در رشته اقتصاد برنده جایزه نوبل شد به عنوان فیلسوف و متفکری بزرگ در جهان روشنفکری هم از منزلتی بالایی برخوردار است.
این کتاب 256 صفحه‌ای را فریدون مجلسی به فارسی برگردانده و مجوز نشر آن توسط اداره کتاب وزارت ارشاد صادر شده است.
کتاب "هویت و خشونت" هم اکنون توسط انتشارات آشیان در زیر چاپ است و در آینده‌ای منتشر و توزیع می‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تجدید چاپ رمانی از هرمان هسه در ایران پس از 20 سال

رمان "سفر به شرق" هرمان هسه اثر نویسنده آلمانی - سوئیسی که 20 سال پیش با ترجمه محمد بقایی ماکان در ایران منتشرشده بود مجدداً چاپ می‌شود. به گزارش خبرنگار مهر، مترجم این کتاب در ترجمه چاپ جدید رمان هسه تجدید‌نظرهایی کرده و در واقع کتاب را با ویرایشی تازه به انتشارات تهران سپرده است.
"سفر به شرق" از آثار در خور تامل این نویسنده نامدار است که در قالب رمان نوشته شده و حال و هوای عرفانی دنیای شرق را به خواننده ایرانی القاء می کند و در واقع هسه در این کتاب می‌خواهد اثبات کند کشف حقیقت کار دل است نه عقل.
هسه در کتابش انجمنی را به تصویر می‌کشد که برای رسیدن به تعالی معنوی سفری را به سوی شرق که به گفته او سرچشمه نور و مهد عرفان و معنویت است برمی‌گزیند. البته این شرق مورد اشاره سرزمین و محدوده جغرافیایی خاصی را شامل نمی‌شود بلکه سرمنزل نور است.
مضمون این داستان قابل تطبیق با دیدگاههای عارفان و اندیشمندان ایرانی به ویژه خیام، عطار و مولوی است و می‌توان به لحاظ محتوایی آن را برگرفته از کتاب مائده‌های زمینی آندره ژید دانست. این اثر را منتقدان شخصی‌ترین و پر رمز و راز‌ترین یادگار هسه می‌دانند.
هرمان هسه" سفر به شرق" را در سال 1932 و در سن 55 سالگی نوشت و پس از آن گویی که بار خود را به مقصد رسانده، آسوده خاطر به استراحت پرداخت و به جز نگارش وصیتنامه پر حجم ادبی، فلسفی خود ـ " بازی مهره شیشه‌ای"- و نوشتن چند داستان کوتاه و سرودن چند شعر کار مهم دیگری انجام نداد.
انتشارات" تهران" ترجمه فارسی "سفر به شرق" را در نزدیک به 200 صفجه برای اخذ مجوز به ارشاد سپرده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
"روزی روزگاری" اول آبان/ جزئیات جایزه اعلام شد

سومین دوره جایزه "روزی روزگاری" روز جمعه هفته جاری با معرفی و تقدیر از آثار برگزیده به کار خود خاتمه می‌دهد. جانشین دبیر این جایزه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام قطعی شدن برگزاری آن گفت: مراسم پایانی جایزه روزی روزگاری عصر روز جمعه اول آبان و با کمک سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که سالنی را برای این منظور در اختیار ما قرار داد برگزار می‌شود.
سعید طباطبایی با اشاره به جزئیات برنامه‌های اصلی (بخش رقابتی جایزه) افزود: در هر یک از بخشهای رقابتیِ چهارگانه جایزه 3 تندیس و لوح تقدیر به برگزیدگان اول تا سوم به جز بخش ادبیات داستانی اهداء خواهد شد. این بخش با توجه به وجود ترجمه 2 لوح تقدیر و تندیس خواهد داشت که یکی از آنها به نویسنده و دیگری به مترجم اثر برگزیده اهداء می‌شود. توضیح اینکه لوح تقدیر و تندیس نویسنده خارجی به ناشر ایرانی اثر مذکور به نمایندگی از او اهداء می‌شود.
طباطبایی همچنین به بخشهای تقدیری جایزه پرداخت و اضافه کرد: در این بخش از مشیت علایی به پاس تلاش در حوزه نقد ادبی تقدیر می‌شود ضمن آنکه عنایت سمیعی نیز درباره علایی و آثارش سخنرانی‌ می‌کند. تقدیر از ابراهیم حقیقی به خاطر فعالیت در حوزه طراحی جلد کتاب و سخنرانی بابک احمدی درباره او و آثارش از دیگر برنامه‌های این بخش است. همچنین از رضا قیصریه به دیل فعالیت توامان در حوزه آفرینش ادبی و ترجمه تقدیر می‌شود و حسن شهسواری درباره او سخنرانی خواهد کرد.
جانشین دبیر جایزه روزی روزگاری ادامه داد: بخش نظرسنجی جایزه امسال فقط به کتابفروشان اختصاص دارد و بخش نخبگان غیر ادبی - که سال گذشته وجود داشت - حذف شده است. در این بخش دو اثر برگزیده از همین طریق مشخص شده‌اند که در روز برپایی مراسم اختتامیه، معرفی و از پدیدآورندگان آنها تقدیر می‌شود.
وی همچنین با اشاره به برنامه‌های جنبی آن گفت: برپایی گالری آثار برگزیده طراحی جلد ابراهیم حقیقی، نمایشنامه‌خوانی توسط محمدرحمانیان، اجرای پانتومیم و موسیقی به صورت زنده و فی‌البداهه از جمله برنامه‌های جنبی جایزه است.
جانشین دبیر جایزه روزی روزگاری در پایان با بیان اینکه "جایزه امسال روزی روزگاری به زنده‌یاد رضا سیدحسینی اهداء شده است" از نمایش فیلمی مستند ساخته افشین علیزاده و درباره این نویسنده، مترجم و منتقد ادبی فقید در ابتدای مراسم خبر داد.
به گفته طباطبایی مراسم پایانی جایزه روزی روزگاری از ساعت 16:30 تا 19 روز جمعه اول آبان در پردیس فرهنگی شهید ******* واقع در یافت آباد، میدان الغدیر، بلوار الغدیر، میدان جانبازان برگزار می‌شود و پیش از آغاز آن، اتوبوسهایی در میدان انقلاب، خانه هنرمندان و روبروی کوی دانشگاه تهران آماده انتقال علاقمندان به حضور در این مراسم هستند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نقد آثار 13 چهره شاخص شعر به زیر چاپ رفت

تالیف کتاب پژوهشی "13 چهره شعر معاصر" تمام شد و به زودی توسط انتشارات نگاه منتشر می‌شود. داریوش معمار نویسنده، شاعر و منتقد ادبی در گفتگو با خبرنگار مهر از تحویل این اثر پژوهشی به ناشر خبر داد و گفت: مراحل آماده‌سازی کتاب "13 چهره شعر معاصر" تمام شد و آن را به ناشر (موسسه انتشاراتی نگاه) تحویل دادم.
وی با اشاره به موضوع و محتوای کتاب اخیر افزود: در این کتاب 280 صفحه‌ای آثار شعری 13 چهره‌ مشهور شعر معاصر ایران عمدتاً از دیدگاه ساختاری و محتوایی و در قالب مقاله‌هایی نسبتاً مشروح مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
معمار اضافه کرد: نیما یوشیج، احمد شاملو، مهدی اخوان‌ثالث، نصرت رحمانی، فروغ فرخزاد، منوچهر آتشی، یدالله رویایی، احمدرضا احمدی، سیدعلی صالحی، رضا براهنی، شمس لنگرودی، علی باباچاهی و حسین منزوی شاعرانی را تشکیل می‌دهند که در این کتاب شعرشان مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
این پژوهشگر ادبی همچنین از اتمام کار پژوهشی مشترکش با لیلا شامانی روی کتاب "جریان شناسی شعر نو فارسی" خبر داد و گفت: کارهای تحقیقی و استخراج و تحلیل اطلاعات این پژوهش در پنج فصل به پایان رسیده و الان در مرحله تالیف است که این کار هم تا پایان آذر تمام می‌شود.
وی با اشاره به موضوع این کتاب هم افزود: در این اثر پژوهشی هم تمامی جریان‌های فعال و غیرفعال حوزه شعر معاصر از اواخر دهه 50 تا اواسط دهه 80 کتاب، چهره‌ای شاخص آنها و میزان تاثیرگذاری‌شان بر شعر شاعران بعد از خود، عناوینی که برای این جریانها انتخاب شده و جریان‌سازی‌هایی که صورت گرفته، مورد بررسی قرار گرفته است.
معمار اضافه کرد: حجم این کتاب به احتمال زیاد 300 تا 350 صفحه خواهد بود البته هنوز ناشری برای آن انتخاب نکرده‌ام و به محض پایان کار تالیف آن را به دست چاپ می‌دهم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كلاديو ماگريس جايزه‌ي صلح انجمن ناشران آلمان را گرفت


Multimedia%5Cpics%5C1388%5C7%5CArt%5C556.jpg




كلاديو ماگريس جايزه‌ي صلح انجمن ناشران آلمان را در مراسم پاياني نمايشگاه كتاب فرانكفورت دريافت كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برگزار‌كنندگان شصت‌ويكمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب فرانكفورت روز گذشته (يكشنبه، 26 مهر) در مراسمي، جايزه‌ي صلح انجمن ناشران آلمان را به اين نويسنده‌ي سرشناس ايتاليايي اعطا كردند.

اين جايزه‌ي 25هزار يورويي كه در سال 1950 راه‌اندازي شده است، هرساله به فردي اعطا مي‌شود كه در آثار ادبي، هنري و علمي‌اش، ترويج‌گر ايده‌هاي صلح‌آميز بوده است.

به گزارش فرانس‌پرس، ماگريس 70ساله پس از دريافت اين جايزه، نسبت به عوام‌گرايي سياسي در اروپا هشدار داد و از وجود مرزهاي نامريي ميان كشورها و مهاجران در شهرهاي بزرگ اروپايي انتقاد كرد.

ماگريس كه معمولا هرساله يكي از شانس‌هاي كسب نوبل ادبيات محسوب مي‌شود، در حال حاضر، استاد ادبيات آلماني در دانشگاه تريست ايتاليا و ستون‌نويس روزنامه‌ي «كوريرا دلا سرا» است.

او سال گذشته، جايزه‌ي «والتر هالشتين» آلمان را به‌عنوان يكي از روشنفكران قاره‌ي اروپا دريافت كرد. در سال 1987، جايزه‌ي «باگوتا» و در سال 1997، جايزه‌ي «استرگا» را كسب كرد و جايزه‌ي معتبر «پرنس آستورياس» اسپانيا را نيز در سال 2006 به خود اختصاص داد.

از برندگان سال‌هاي گذشته‌ي جايزه‌ي صلح انجمن ناشران آلمان از اورهان پاموك، واكلاو هاول و سوزان سونتاگ مي‌توان نام برد.
انتهاي پيام
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نمايه‌سازي همه‌ي مقاله‌هاي نشريات پس از انقلاب تا پايان سال


نمايه‌سازي همه‌ي مقاله‌هاي منتشرشده در نشريات پس از انقلاب تا پايان امسال انجام مي‌شود.

علي‌اكبر حاج‌مؤمني - مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي - با اعلام اين خبر به خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: كليه‌ي مقاله‌هاي چاپ‌شده در نشريات سراسر كشور كه در موضوع‌هاي مختلف از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تا امروز (در طول 30 سال گذشته) نمايه‌سازي شده‌اند و قابليت استفاده براي كليه‌ي پژوهشگران و محققان در كتابخانه‌هاي عمومي را دارند، به زودي از طريق شبكه‌ي اينترنت (سايت مؤسسه‌ي نمايه) قابل دسترسي خواهد بود.

او افزود: در حال حاضر، بالغ بر 700هزار عنوان از كل مقاله‌هاي يادشده كه تعدادشان يك ‌ميليون و 50هزار مقاله است، نمايه‌سازي شده‌اند و در جشنواره‌ي مطبوعات به نمايش گذاشته مي‌شوند و مابقي نيز تا پايان امسال (1388) توسط مؤسسه‌ي نمايه به صورت لوح فشرده عرضه مي‌شوند.

به گفته‌ي حاج‌مؤمني، در اين نمايه‌ها براي هر موضوعي كه جست‌وجو شود، مقاله يافت مي‌شود.

او همچنين گفت: نهاد كتابخانه‌هاي عمومي در سراسر كشور دوهزار كتابخانه را تحت پوشش دارد و امسال با فضايي به مساحت 200 مترمربع در شانزدهمين جشنواره‌ي مطبوعات عمدتا با ارائه‌ي نشريات شركت مي‌كند.

او در پايان از برگزاري مراسم تقدير از خادمان كتاب و كتاب‌خواني با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در 21 آبان‌ماه در سالن اجلاس سران خبر داد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جعفرابراهيمي«قصه‌هاي شيرين آسماني»را مي‌نويسد


Multimedia%5Cpics%5C1388%5C7%5CTv%5C246.jpg




جعفر ابراهيمي از نگارش اثر نفيس «قصه‌هاي شيرين آسماني» ويژه كودكان دبستاني با همت انتشارات طلايي خبر داد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وي كه بنا دارد با نگارش چهل قصه از قصه‌هاي قرآني در اين اثر نفيس كه تاكنون قريب به 15 اثر آن نوشته شده ،اثر فوق را ويژه كودكان دبستاني راهي بازار كند. كودك بازنويسي كرده است.
اين اثر با قصه «آفرينش» آغاز شده و بناست 39 قصه ديگر را نيز شامل شود.

اين نويسنده هم‌اكنون در صدد است كه زندگي امام زمان (عج) را كه قبلا با عنوان «ماه خورشيد كلاه» ويژه مخاطبان نوجوان با تصويرگري پيمان رحيمي‌زاده با همت انتشارات مدرسه راهي بازار كرده بود، ويژه مخاطبان كودك بازآفريني كند.
وي در زمينه بازنويسي و بازآفريني قصه‌هاي مثنوي معنوي ويژه كودكان نيز سه كتاب «طوطي – بقال»، «پرنده و صياد»، «شير و خرگوش» را براي مخاطبان اين گروه سني بازآفريني كرده است و بنا دارد اين سه اثر را كه تنها بخشي از مجموعه چهارده جلدي اين مجموعه هستند را با همت انتشارات مدرسه راهي بازار كند.

ابراهيمي اخيرا دو مجموعه‌ شعر نوجوانانه شبيه اشعار هايكو را با مضامين تازه سروده است.
وي بنا دارد از ميان دويست اثر اين مجموعه كه از سال‌هاي 86 جمع‌آوري شده‌اند، 30 اثر را گلچين و جهت چاپ آماده كند. «گور» عنوان يكي از اين آثار است:
در زير خاك است
خوابيده آرام
برروي گورش
سنگ سپيده است
هرچند گمنام
او يك شهيد است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
يوسا نگارش «رؤياي سلتيك» را به پايان رساند
«نويسنده نبايد مثل مارسل پروست از دنيا دور باشد»



Multimedia%5Cpics%5C1388%5C7%5CArt%5C559.jpg




ماريو بارگاس يوسا - نويسنده‌ي سرشناس پرويي - نگارش جديدترين رمان خود را با نام «رؤياي سلتيك» به پايان رساند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نگارش «رؤياي سلتيك» پس از دو سال به پايان رسيده و قرار است سال 2010 يا 2011 وارد بازار كتاب شود.

يوسا درباره‌ي اين كتاب گفت: «رمان جديدم الهام‌گرفته از راجر كيسمنت - ملي‌گراي ايرلندي - است كه براي حقوق بشر فعاليت مي‌كرد. او طرفدار جنبش استقلال ايرلند بود و توسط بريتانيا به دار آويخته شد.»

يوسا با بيان اين‌كه شديدا تحت‌تأثير زندگي ماجراجويانه‌ي اين ديپلمات قرار گرفته، گفت: «كيسمنت يكي از اولين افرادي بود كه شاهد ظلم و جنايات استعمارگري بريتانيا بود. او جلوتر از زمان خود بود و اين رمان الهام‌گرفته از همان رويدادهاي تاريخي است.»

به گزارش فرانس‌پرس، يوسا كه هرساله يكي از شانس‌هاي كسب جايزه‌ي نوبل ادبيات است، يكي از ستون‌نويسان روزنامه‌ي معروف «ال پاس» اسپانيا است و از سال آينده، در دانشگاه پرينستون آمريكا نيز تدريس خواهد كرد.

او همچنين درباره‌ي فعاليت‌هاي فشرده‌اش اظهار كرد: «نويسنده هرگز نبايد تبديل به يك مجسمه شود و هيچ‌وقت نبايد در يك كتابخانه بنشيند و مانند مارسل پروست از دنيا دور شود. من نياز دارم كه از وقايع مطلع باشم و به همين دليل روزنامه‌نگاري مي‌كنم.»
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتاب‌هاي محمدرحيم اخوت در انتظار دريافت مجوزند


Multimedia%5Cpics%5C1388%5C2%5CArt%5C85.jpg




محمدرحيم اخوت چند كتاب را در انتظار دريافت مجوز انتشار دارد.

به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رمان «نامه‌ي سرمدي» اين داستان‌نويس كه سرگذشت يك راوي اول‌شخص است كه در زمان تدريسش خبرنگار هم بوده است، به گفته‌ي نويسنده، بيش از سه سال است كه در انتظار دريافت مجوز انتشار است.

از سوي ديگر، مجموعه‌ي داستان «داستان‌هاي نانوشته»ي اخوت شامل هفت داستان كوتاه، از دو سال پيش در انتظار دريافت مجوز انتشار است.

او در اين‌باره گفت: ناشر اين اثر، نشر قصه بود كه براي دريافت مجوز انتشار فرستاده شد. در آن زمان گفته شد، بايد يكي از داستان‌هايش حذف شود كه آن داستان را حذف كردم؛ ولي مجوز ندادند. بعدا كتاب را به نشر آگاه دادم كه چند وقتي است براي دريافت مجوز انتشار رفته؛ اما هنوز جوابي دريافت نشده است.

همچنين «تا وقتي كسي هست» به عنوان چهارمين رمان اين نويسنده براي دريافت مجوز انتشار ارائه شده است.

اين اثر درباره‌ي دختر دانشجويي است كه پدر و مادرش را از دست مي‌دهد و از طريق نامه‌هايي كه از آن‌ها به‌دست مي‌آورد، راوي زندگي‌شان مي‌شود.

«مشكل آقاي فتانت» هم ديگر اثر اخوت است كه در انتظار دريافت مجوز انتشار به سر مي‌برد.

اين نويسنده همچنين گفت: اثر داستاني «تعليق» كه چاپ اول و دوم آن در اصفهان منتشر شد، براي چاپ جديد با اصلاحيه‌هاي فراوان مواجه شد كه چون اثر را از بين مي‌برد، حاضر نيستم اين اصلاحيه‌ها را انجام دهم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
قباد آذرآيين هم از جايزه‌ي «جلال» كناره‌گيري كرد


Multimedia%5Cpics%5C1388%5C6%5CTv%5C92.jpg




قباد آذرآيين خواستار حذف نام خود از نامزدي دومين دوره‌ي جايزه‌ي ادبي جلال آل ‌احمد شد.

اين داستان‌نويس كه با مجموعه‌ي داستان «هجوم آفتاب»، نامزد اين جايزه‌ شده است، با اعلام اين مطلب به خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: ضمن احترام به نام ارجمند جلال و سپاس از دست‌اندركاران و داوران جايزه‌ي جلال‌ آل ‌احمد، درخواست مي‌كنم نام اينجانب را از ليست نامزدهاي دريافت دومين دوره‌ي جايزه‌ي يادشده حذف فرمايند.

آذرآيين متولد سال 1327 است و از جمله آثارش به مجموعه‌هاي داستان «حضور» و «شراره‌ي بلند» و دو عنوان كتاب «پسري آن سوي پل» و «راه كه بيافتيم ترس‌مان مي‌ريزد» براي نوجوانان مي‌توان اشاره كرد.

چندي پيش هم مصطفي مستور كناره‌گيري خود را از اين جايزه اعلام كرد.

ديگر كتاب‌هاي راه‌يافته به مرحله‌ي دوم داوري دومين دوره‌ي جايزه‌ي ادبي «جلال آل احمد» كه از امسال، برگزيده‌ي آن در بخش داستان به منزله‌ي برگزيده‌ي جايزه‌ي «كتاب سال» نيز معرفي مي‌شود، عبارت‌اند از: رمان‌هاي «بيوتن» نوشته‌ي رضا اميرخاني، «شماس شامي» نوشته‌ي مجيد قيصري و «صورتك‌هاي تسليم» نوشته‌ي محمد ايوبي و همچنين مجموعه‌ي داستان «آواي نهنگ» نوشته‌ي احمد بيگدلي.

مراسم اهداي دومين جايزه‌ي ادبي جلال‌ آل ‌احمد با مشاركت معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مؤسسه‌ي خانه‌ي كتاب، دوم آذرماه هم‌زمان با سال‌روز تولد جلال برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
وزير ارشاد در افتتاح نمايشگاه کتاب کرمان:
برنامه‌هاي مناسبي براي گسترش كتاب‌خواني تدارک ديده شده است



Multimedia%5Cpics%5C1386%5C7%5Ceducation%5C76.jpg


با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، ششمين نمايشگاه نمايشگاه بزرگ كتاب كرمان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کوير، سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - در مراسم افتتاحيه كه با حضور امام‌جمعه، استاندار و جمعي از مسؤولان محلي استان كرمان برگزار شد، در سخناني با اشاره به رويكرد دولت دهم تصريح كرد: با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص رفع مظلوميت از فرهنگ، رويكرد دولت دهم براي اجراي اين نكته مهم قرار گرفته است.

او گفت: اولويت در اين دولت، مسائل فرهنگي است و سفرهاي دور سوم رييس‌جمهوري كه آغاز شود، در كنار توجه به ساير مسائل، زمينه و توجه به ارتقاي شاخص‌هاي فرهنگي در اولويت قرار خواهد گرفت.

حسيني در بخش ديگري از سخنانش گفت: با توجه به برنامه‌ها و اهداف چشم‌انداز 20ساله، بايد گام‌هاي شتاباني در زمينه‌هاي فرهنگي بويژه در حوزه كتاب و كتابخواني برداشته شود.

وي ادامه داد: اين وظيفه و رسالت تنها شامل تعدادي از نخبگان و علما و اهل علم و ادب نمي‌شود و همه آحاد جامعه بايد با توجه به مطالعه، زمينه‌ساز تحقق گسترش دانش‌محوري شوند.
وزير ارشاد گفت: البته اقدامات مناسبي طي چهار سال گذشته صورت گرفته كه رجوع به برخي از آمارهاي رسمي نشان از افزايش ميزان مطالعه و توجه به كتاب در كشور است .

حسيني تصريح كرد: همه بايد از مقام معظم رهبري الگو بگيريم؛ چرا كه معظم له اشراف كامل و شگرفي نسبت به كتاب و كتابخواني دارند و در جريان ديدارها با علما، انديشمندان، اهل فرهنگ و نويسندگان اين دقت و تيزبيني به شكل بارزي نمود مي‌يابد.

او ادامه داد: در اين زمينه، معرفي كتب مفيد و مناسب براي اقشار مختلف مردم از تريبون‌هاي نماز جمعه و تأكيد مديران اجرايي در همه سطوح باعث مي‌شود كه كتاب‌هاي مفيد در سطح جامعه معرفي و خوانده شود.

حسيني گفت: براي رونق و گسترش فرهنگ مطالعه و كتابخواني در سطح كشور، برنامه‌هاي مناسبي در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تدارك ديده شده است.

او افزود: در اين خصوص برنامه‌ها به دو صورت اجرا خواهد شد؛ بررسي طرح‌هاي گذشته، حذف نقاظ ضعف آن‌ها و تاكيد و تمركز بر روي برنامه‌هاي مناسب و كارآمد. در بخش بعد نيز با توجه به خواسته‌ها و نياز روز جامعه، طرح‌هاي روزآمد و با رويكرد حضور حداكثري آحاد جامعه تدوين و اجرا خواهد شد.

پيش از صحبت‌هاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، دهمرده - استاندار كرمان - در آيين افتتاحيه ششمين نمايشگاه بزرگ كتاب كرمان گفت: يكي از كارهاي بزرگ در حوزه فرهنگ، برگزاري نمايشگاه كتاب است. نمايشگاه كتاب يكي از فرصت‌هاي مناسب براي توسعه فرهنگ مطالعه است.

او افزود: يكي از روش‌هاي توجه به دانايي‌محوري، توجه به كتاب و نگرش فرهنگ مطالعه و كتابخواني در جامعه است؛ چرا كه كتاب رمز ورود به دنياي آگاهي و دانش است.

او گفت: **** جمهوري اسلامي، سرمايه‌گذاري فراواني در حوزه فرهنگ انجام داده است؛ اما به خاطر مطالبات پاسخ‌داده‌نشده‌ي تاريخي كه بدون پاسخ مانده است، تا رسيدن به نقطه مطلوب، فاصله داريم كه اين فاصله بايد به همت همه مديران و مسؤولان و با توجه به منويات مقام معظم رهبري به شكل هوشمندانه، با درايت و در كوتاه‌ترين زمان ممكن طي شود و دولت دهم عزم و اراده جدي دارد كه با كمك همه اين خواست را تحقق ببخشد.

مهدي محبان - مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمان - نيز در اين مراسم، گزارشي از وضعيت فرهنگي استان و شاخص‌هاي فرهنگي اين استان ارائه كرد.

او گفت: در استان كرمان از اول انقلاب اسلامي تا پيش از دولت نهم، سه نمايشگاه كتاب برگزار شده بود و پس از دولت نهم تاكنون سه دوره نمايشگاه كتاب برگزار شده است كه اين امر نشان‌دهنده نگاه ويژه دولت نهم نسبت به حوزه كتاب و كتابخواني است.

او افزود: نمايشگاه كتاب امسال استان كرمان در فضايي بالغ بر 14هزار متر مربع با حضور بيش از 600 ناشر برگزار شده است.

محبان گفت: تعداد عناوين كتب ارائه‌شده در اين نمايشگاه نسبت به نمايشگاه سال قبل از رشد قابل توجهي برخوردار بوده؛ به طوري كه عناوين كتب از 64هزار عنوان در نمايشگاه پنجم به 75هزار عنوان در نمايشگاه سال جاري افزايش يافته است.

ششمين نمايشگاه كتاب كرمان از امروز (27 مهرماه) تا 3 آبان‌ماه به مدت يك هفته در مصلاي كرمان آماده بازديد علاقه‌مندان است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
«قصه‌ي دوم» به كوشش محمدعلي سپانلو منتشر شد


Multimedia%5Cpics%5C1386%5C7%5CArt%5C95.jpg




«قصه‌ي دوم» به كوشش محمدعلي سپانلو منتشر شد.

به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «قصه‌ي دوم» شامل 111 قصه است كه به گفته‌ي سپانلو، داستان‌هاي رئال هستند كه او از متون تاريخي آن‌ها را در آورده است.

او با اشاره به اين‌كه اين كتاب دو ماه پيش با حذف دو داستان مجوز انتشار گرفته است، يادآور شد: در اين اثر، داستان «اسم كمينه بي‌بي است» بي‌بي استرآبادي - نويسنده‌ي دوره‌ي قاجار و تنها نويسنده‌ي زن معرفي‌شده در كتاب - و نيز داستان «قصه‌ي حمام بنفش» صبحي مهتدي حذف شده‌اند.

«قصه‌ي دوم» به تازگي از سوي انتشارات كاروان منتشر شده است.

همچنين لوح فشرده‌ي گزيده‌اي از شعرهاي سپانلو با صداي خودش با عنوان «سندباد» چندي پيش از سوي نشر يادشده مجوز انتشار دريافت كرده؛ اما هنوز منتشر نشده است.

سپانلو گفت، به غير از اين كتاب در انتظار انتشار، سه كتاب را هم در انتظار دريافت مجوز نشر دارد.

«گيوم آپولينر در آيينه‌ي آثارش» نوشته‌ي پاسكال پيام كتابي است كه بعد از 15 سال با تجديدنظر مترجم، دوباره منتشر خواهد شد و به گفته‌ي او، از سال گذشته براي دريافت مجوز انتشار ارائه شده است.

سپانلو افزود، همچنين دو نمايشنامه‌ي «عادل‌ها» و «شهربندان» آلبر كامو با ترجمه‌ي او از مدت‌ها پيش در انتظار دريافت مجوز انتشارند.

نمايشنامه‌ي «عادل‌ها» پيش‌تر 9بار منتشر شده است.

نمايشنامه‌ي «شهربندان» نيز قبلا دو بار منتشر شده است و سال گذشته، قطب‌الدين صادقي اين نمايشنامه‌ را به روي صحنه برد.

از سوي ديگر، «مقلدها» اثر گراهام گرين با ترجمه‌ي اين مترجم كه قرار بود از سوي نشر افق به چاپ چهارم برسد، بعد از چند ماه در انتظار بودن، به گفته‌ي او، با 80 مورد حذف مواجه شده است كه قصد ندارد اين حذفيات را بر روي كتاب اعمال كند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مشفق كاشاني:
شوراي شعر و ترانه عضو جديد نمي‌گيرد



Multimedia%5Cpics%5C1383%5C2%5CPhoto%5C699.jpg




رييس شوراي شعر و ترانه‌ي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت، شورا تصميم ندارد عضو جديد بگيرد.

مشفق كاشاني كه از شاعران پيشكسوت انقلاب اسلامي هم هست، در توضيحي درباره‌ي فعاليت‌هاي شوراي شعر و ترانه به خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اكنون جلسات شورا دو روز در هفته برگزار مي‌شود كه روزهاي يكشنبه و سه‌شنبه است.

او همچنين درباره‌ي به خدمت گرفتن اعضاي جديد در شوراي شعر و ترانه، گفت كه اكنون از حضور اعضاي جديد هيچ خبري نيست و شورا با همين اعضا، كارش را ادامه مي‌دهد.

مشفق كاشاني كه در 84سالگي به سر مي‌برد، از درد پا گله دارد؛ اما با اين حال به گفته‌ي خودش، با هر زحمتي كه هست، يكي دو ساعتي در جلسه‌هاي شوراي شعر و ترانه براي بررسي آثار و دادن نظر درباره‌ي تأييد يا تأييد نكردن آن‌ها شركت مي‌كند.

محمود شاهرخي - ديگر عضو شوراي شعر و ترانه - هم كه گرفتار بيماري است، به گفته‌ي مشفق، تا آن‌جا كه امكانش باشد، در جلسه‌ها حضور پيدا مي‌كند.

پس از استعفاي عليرضا قزوه از سمت رياست شوراي شعر و ترانه و انتصاب به‌عنوان وابسته‌ي فرهنگي و مدير مركز تحقيقات زبان فارسي در هند، مشفق كاشاني كه پيش‌تر هم رييس شورا بود و مدتي به‌عنوان عضو شورا فعاليت داشت، رياست شورا را از شهريور 86 مجددا به‌عهده گرفته است. هم‌اكنون حسين اسرافيلي، پرويز بيگي حبيب‌آبادي، حسين آهي، سعدالدين ستوده، محمود دست‌پيش و محمود شاهرخي از ديگر اعضاي شوراي شعر و ترانه‌ي وزارت ارشاد هستند كه مسؤوليت بررسي ترانه‌ها و دادن مجوز به آن‌ها را به عهده دارد.

همچنين عبدالجبار كاكايي، محمدعلي بهمني و اهورا ايمان از اعضاي اين شورا بودند كه به عملكردش انتقاد داشتند و از پاييز سال 86 از آن جدا شدند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتابخواني «فرهاد مجيدي» روي نيمكت ذخيره‌ها و حمايت از يك نگره فرهنگي


خبرگزاري فارس: كتابخواني كاپيتان تيم فوتبال استقلال تهران روي نيمكت ذخيره‌ها و در اوقات مقتضي، با حمايت مسئولان اين باشگاه فرهنگي ورزشي روبه‌رو شده است.
A0757531.jpg


به گزارش خبرنگار ادبي فارس، "فرهاد مجيدي " كاپيتان 33 ساله تيم فوتبال استقلال كه در آخرين بازي تيمش مقابل پاس همدان، در 60 دقيقه ابتدايي بازي نيمكت‌نشين بود، قبل از شروع بازي و در اوقات به دست آمده، با خواندن يك كتاب آموزشي-پژوهشي وقت خود را سپري كرد.
كتاب خواندن مجيدي روي نيمكت استقلال براي اولين‌بار در تاريخ فوتبال دنيا صورت گرفت. موضوعي كه شايد منع قانوني (از نظر حمل وسيله غيرورزشي در زمين فوتبال) داشته باشد اما به صورت مشخص در قانون جريمه‌اي برايش پيش‌بيني نشده و كسي از مسئولان برگزاري بازي نيز از اين موضوع، در بازي مذكور ايراد نگرفت.
در اين زمينه "محمد حيراني " مسئول روابط عمومي اين باشگاه كه خود يك روزنامه‌نگار ورزشي حرفه‌اي در مطبوعات و صداوسيما است، در گفت‌وگو با نشريه حامي باشگاه استقلال گفته است: "اگرچه كتاب خواندن مجيدي روي نيمكت يك اتفاق نادر در فوتبال دنيا بوده و با قوانين آن مقارن است ولي با اين حال باشگاه استقلال حركت كاپيتان تيم را مورد تأييد قرار مي‌دهد. "
محمد حيراني در اين رابطه مي‌گويد: "مجيدي در جريان بازي اصلا كتاب نخواند و قبل از شروع مشغول كتاب خواندن بود. به هر شكل ما اين حركت او را شايسته مي‌دانيم و حتي اين بازيكن را تشويق مي‌كنيم تا ديگر بازيكنان تيم هم به كتاب خواندن مشغول شوند. "
مدير روابط عمومي باشگاه استقلال در ادامه مي‌گويد: "همين كتاب خواندن مجيدي باعث شد او به تيم ملي دعوت شود. اين بازيكن براي رسيدن به اين هدف انگيزه زيادي داشت و خوب مطالعه مي‌كرد تا در نهايت به هدفش هم برسد. "
كتاب‌خواني كاپيتان تيم فوتبال استقلال و تأثير مثبت آن بر بيننده‌هاي تلويزيوني و طرفداران ميليوني اين تيم، در شرايطي كه گفته مي‌شود فوتباليست‌ها زياد اهل مطالعه نيستند و كمتر كتاب مي‌خوانند (‌و اين قضيه نيز متأسفانه در افكار عمومي تأثيرات منفي داشته است) نكته‌اي است كه مي‌تواند در راستاي اهداف باشگا‌ه‌هايي كه عنوان فرهنگي- ورزشي را بر پيشاني دارند، قرار گيرد.
 
بالا