• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با ادبیات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتابخوان الكترونيكي با دو نمايشگر مجزا در راه بازار


خبرگزاري فارس: دستگاه كتابخوان الكترونيكي Barnes & Noble كه قرار است در آينده نزديك وارد بازارهاي جهاني شده و توجه همه كارشناسان را به خود جلب كرده است، Nook نام دارد و با قيمت 259 دلار فروخته مي‌شود.
A0535242.jpg


به گزارش فارس به نقل از سي‌نت، در آخرين آگهي‌هاي تبليغاتي منتشر شده مربوط به اين دستگاه اعلام شده است كه Nook مي‌تواند نشريات و كتاب‌هاي الكترونيكي را بين دستگاه‌هاي مختلف به اشتراك بگذارد و در دو نمايشگر مجزاي خود، اطلاعات مورد نياز كاربر را به نمايش بگذارد.
يكي از اين دو نمايشگر بر مبناي فناوري جوهر الكترونيكي ساخته شده‌اند و نمايشگر ديگر كه به صورت لمسي و كوچكتر ساخته شده، امكان اجراي فايل‌هاي صوتي و تصويري را فراهم مي‌كند.
اين دستگاه كه هفته جاري به صورت رسمي وارد بازار مي‌شود، با قابليت‌هاي فراوان و قيمت ارزان خود مي‌تواند يكي از رقباي سرسخت Kindle آمازون محسوب شود.
در حال حاضر Kindle آمازون پرفروش‌ترين دستگاه كتابخوان الكترونيكي جهان محسوب مي‌شود و اين بازار را به صورت انحصاري در اختيار گرفته است. چندي پيش نيز سوني دو مدل مجزا از دستگاه‌هاي كتابخوان الكترونيكي را با قابليت‌هاي مختلف و قيمت مناسب به بازار عرضه كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
4 شهر بزرگ ايران، ميزبان نفايس خطي كتابخانه ملك


خبرگزاري فارس: در آستانه ميلاد امام رضا عليه السلام و همزمان با هفتاد و دومين سالروز وقف كتابخانه و موزه ملي ملك، نمايشگاه‌هايي از نفايس خطي كتابخانه ملك در موزه‌ها و مراكز فرهنگي شهرهاي تهران، قم، اصفهان و شيراز برپا مي‌شود.
A0757688.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، اين مؤسسه در قالب جشنواره ماه هشتم كه از 28 مهر تا 8 آبان ماه برگزار مي شود، تصاويري از قطعات و مرقعات خوشنويسي خود را كه بوسيله خوشنويسان نامدارعصر صفويه تا قاجار همچون ميرعماد، عليرضا عباسي، ميرزا غلامرضا اصفهاني، عبدالمجيد طالقاني، اشرف الكتاب اصفهاني و... كتابت شده اند در موزه رضا عباسي به نمايش مي گذارد.
در همين مدت، مجموعه فرهنگي- تاريخي نياوران در محل كاخ صاحبقرانيه، ميزبان نمايشگاهي از تصاوير برگزيده كلمات قصار امام علي عليه السلام خواهد بود كه نسخه اصل آن ها در كتابخانه ملك نگهداري مي شود.
همچنين نمايشگاهي از نسخه خطي قصيده برده به خط علاء الدين تبريزي، كاتب دربار شاه تهماسب صفوي و از بنيانگذاران خط نسخ ايراني در موزه هنرهاي ديني امام علي عليه السلام برپا مي شود.
اين نسخه نيز به شماره 103 زينت بخش گنجينه كتابخانه ملي ملك است.
نمايش تصاوير برگزيده كتاب زاد المعاد به خط وصال شيرازي، شاعر و خوشنويس نامدار سده سيزدهم هجري در موزه آستانه مقدس حضرت معصومه سلام الله عليها از ديگر برنامه هاي كتابخانه و موزه ملي ملك به مناسبت ميلاد امام رضا عليه السلام است.
همزمان كاخ – موزه چهلستون اصفهان و مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس به ترتيب ميزبان تصاوير برگزيده كتاب زيارت و تماشاي حافظ خواهند بود.
در اين دو نمايشگاه برخي نفايس خطي كتابخانه ملك به نمايش درآمده اند.
كتابخانه و موزه ملي ملك در ششم آبان 1316 خورشيدي توسط بزرگ ترين واقف تاريخ معاصر ايران، زنده ياد حاج حسين ملك، براي استفاده عموم مردم وقف آستان قدس رضوي شد.
اين نهاد فرهنگي كه همزمان با ميلاد امام رضا عليه السلام هفتاد و دومين سالروز بنياد خود را جشن مي گيرد، 19 هزار عنوان نسخه خطي نادر و نفيس و مجموعه هايي از سكه، فرش، تمبر، آثار لاكي، تابلوهاي نقاشي ايراني و اروپايي و قطعات و مرقعات خوشنويسان بزرگ ايران را در خود جاي داده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ماجراي حذف پادشاهان از كتاب‌هاي تاريخ‌ مدارس

خبرگزاري فارس: حذف پادشاهان از كتاب‌هاي تاريخ‌ مدارس پيشنهادي بود كه تبديل به ماجرايي با انتقادات شديد شد.
A0056495.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، چندي پيش خبري مبني بر حذف سلسله پادشاهان از كتاب‌هاي تاريخ دانش‌آموزان در رسانه‌هاي جمعي پخش شد كه واكنش‌هاي بسياري را در پي داشت.
اين اعتراضات به جايي رسيد كه مديركل دفتر برنامه‌ريزي و تأليف كتب درسي از سمت خود استعفا داد البته رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي اين استعفا را به دلايل ديگري غير از موضوع حذف پادشاهان از كتب درسي عنوان كرد.
خسرو معتضد كارشناس مسائل تاريخي كشور نيز در واكنش منفي به حذف پادشاهان از كتاب‌هاي تاريخ مدارس عنوان كرد: "حذف پادشاهان از كتاب‌هاي درسي يك نظر ناپخته‌اي است كه از سوي افراد بيكار و كم‌سواد داده شده، مگر مي‌شود طي طرحي نام پادشاهان را از اين مملكت يك سري آدم بي‌معلومات براي شيرين زباني در يك جلسه اين نظر ناپخته را مي‌دهند ".
وي مي‌گويد: "من تقاضا دارم براي اين آقايان بيكاره كار جور كنند تا اين قدر به تاريخ گير ندهند. حتي يك ورق از تاريخ ايران هم نبايد حذف شود. درس تاريخ مرده‌ترين درس ايران شده و علت آن هم نظرياتي است كه اينگونه افراد داده‌اند؛ انسان از شكست‌هاي پيش آمده در تاريخ بايد درس بگيرد و اگر افرادي مانند سلطان محمد خوارزمشاه باعث شكست‌هاي بسيار در ايران شده‌اند و انسان‌هاي ابلهي بوده‌اند، ما بايد به جاي حذف آنها از اقدامات آنها عبرت بگيريم. "
پس از واكنش‌هاي تند از سوي اهالي تاريخ و تمدن كشور، يعقوب توكلي رئيس گروه مطالعات تاريخ وزارت آموزش و پرورش گفت: در تغييرات جديد، تاريخ نگاري‌هاي نظامي و پادشاهان از كتب تاريخ مقاطع تحصيلي راهنمايي و دبيرستان حذف مي‌شود؛ كتاب‌هاي تاريخ جديد اين دو مقطع با رويكرد فرهنگي و تمدن پرور جايگزين تاريخ نگاري‌هاي سياسي و نظامي پادشاهان و جنگ‌ها مي‌شود و تغييرات در كل متون تاريخ زمان بر است و حتي سا‌ل‌ها به طول مي انجامد.
برخي نمايندگان كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي نيز حذف زندگي پادشاهان از كتاب‌هاي درسي را برخلاف آموزش‌هاي لازم براي تعليم و تربيت اعلام كردند و هرگونه دست‌كاري در تاريخ را موجب از بين رفتن هويت ملي كشور و ملت دانستند.
بسياري از آنان معتقدند، قطعا زندگي افراد منفي مانند شاهان ستمگر و ظالم نيز مي‌تواند جنبه عبرت‌آموزي داشته باشد و سرگذشت حاكمان جبار و ظالم براي دانش‌آموزان پندآموز است و ياد مي‌گيرند كه اگر كسي از رانت شخصي استفاده كند، سرگذشت خوبي ندارد.
اين حرف و حديث‌ها تا آنجا پيش رفت كه آموزش و پرورش هنگامي كه با واكنش‌هاي مختلفي كه عمدتا منفي بود مواجه شد، اعلام كرد كه قرار نيست زندگي پادشاهان حذف شود بلكه كمرنگ خواهد شد البته هيچ كارشناسي درصد اين كمرنگي را اعلام نكرد!

* بوعلي سينا جايگزين سلطان محمدشاه مي‌شود

كارشناسان وزارت آموزش و پرورش معتقدند، كتاب‌هاي تاريخ جديد با رويكرد فرهنگي و تمدن‌پرور، جايگزين تاريخ نگاري‌هاي سياسي و نظامي پادشاهان و جنگ‌ها مي‌شود و پادشاهان و جنگجوياني مانند چنگيزخان مغول يا سلطان محمدشاه و پادشاهان ديگري از اين قبيل حذف و به جاي آنان به چهره‌هاي تمدن سازي همچون خواجه نصيرطوسي، زكرياي رازي و ابوعلي سينا پرداخته مي‌شود.

* حذف پادشاهان برخلاف آموزش‌هاي لازم براي تعليم و تربيت است

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد: ما نمي‌توانيم بگوييم كه پادشاهان وجود خارجي نداشتند‌ و تاريخ كشور را بر اين اساس حذف كنيم در نتيجه بايد كاري كرد تا تاريخ را آنچنان كه هست به دانش‌آموزان و افرادي كه در حال تعليم هستند، آموزش دهيم.
امير طاهرخاني مي‌افزايد: هر حركتي كه در جهت جابه‌جايي حوادث تاريخي باشد، كار پسنديده‌اي نيست و بايد با بيان سرگذشت و سرنوشت پادشاهان درس‌هاي عبرت را به دانش‌آموزان بياموزيم.
وي اضافه مي‌كند: شكي نيست كه متون درسي بايد بازنگري شود اما حذف پادشاهان جايگاهي ندارد و برخلاف آموزش‌هاي لازم براي تعليم و تربيت است.

* هر گونه دستكاري در تاريخ سبب نابودي هويت ملي كشور است

طاهرخاني مي‌گويد: وقايع تاريخي براي هر ملتي ارزش معنوي دارد و به عنوان ميراث ملت است كه مي‌توان از آن درس‌هاي مختلف گرفت.
وي تصريح مي‌كند: تاريخ ميراث ماندگار است و مي‌تواند سبب عبرت انسان‌ها شود و بر اين اساس هرگونه دست‌كاري در تاريخ موجب از بين رفتن هويت ملي يك كشور و يك ملت است.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي ادامه مي‌دهد: بدون شك در خصوص اين موضوع در مجلس بحث و بررسي مي‌كنيم و جوانب امر را سنجيده و تذكرات لازم را به آموزش و پرورش مي‌دهيم.
طاهرخاني عنوان مي‌كند: اگر قرار است بازنگري در كتاب‌هاي درسي انجام شود بايد كاملاً كارشناسي شده و امانت‌داري در آن رعايت و از حذف هر گونه حوادث تاريخ به بهانه‌هاي مختلف پرهيز شود.

* حذف پادشاهان از كتاب‌هاي درسي واقعيت ندارد

معاون وزير و رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي كشور مي‌گويد: حذف پادشاهان از كتاب‌هاي درسي واقعيت ندارد و رويكرد آموزش تاريخ از توصيف به تحليل تغيير مي‌كند تا به مقوله‌هاي فرهنگ و تمدن توجه بيشتري شود.
حجت‌الاسلام محي‌الدين بهرام محمديان عنوان مي‌كند: مدتي است كه كارشناسان تاريخ اين ايراد را به نوع نگارش كتاب‌هاي تاريخ گرفته‌اند كه تاريخ ملت ايران تنها به محوريت تاريخ سلسله‌هاي شاهنشاهي بسنده كرده در حالي ملت ايران در تاريخ ايفاي نقش كرده‌اند اما متأسفانه نقش مردم كمرنگ جلوه داده شده است.
وي اظهارمي‌كند: در كتاب‌هاي درسي تاريخ عناوين سلسله‌هايي مانند طاهريان، صفاريان و سامانيان را در تاريخ بعد از اسلام شاهد هستيم اما متأسفانه شرح و تحليل تاريخ مردمي كه اين تاريخ را ساخته‌اند، در كتاب‌هاي تاريخ ما وجود ندارد.

* شخصيت‌هاي تاريخي را مصادره كرده‌اند

حجت‌الاسلام محمديان بيان مي‌كند: بر اين اساس بايد بدانيم تاريخ شخصيت‌هايي مانند ابوعلي سينا، محمدبن زكرياي رازي، ابوريحان بيروني و فارابي در كدام قسمت تاريخ ايران زمين بايد مطرح شود، آيا بايد اين شخصيت‌هاي عظيم ايراني در كتب تاريخ دانش‌آموزان معرفي شوند يا اينكه ما بايد منتظر بنشينيم تا ديگران اين شخصيت‌ها را از ما غصب و مصادره كنند و به تبع آن، مولوي، ترك، سنايي‌غزنوي، افغان و ابن سينا هم عرب معرفي شود.
وي مي‌افزايد: قصد داريم به چرايي‌ها و چگونگي‌هاي تاريخي اشاره كنيم و در توصيفات و گزارش‌هاي تاريخي نيز صرفاً به تاريخ پادشاهان بسنده نكنيم بلكه هويت تاريخي رعاياي پادشاهان نيز در كتا‌ب‌هاي تاريخ مطرح شود.

* جومونگ نماها نبايد در هويت ما تأثير منفي بگذارند

معاون وزير و رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي كشور تصريح مي‌كند: بايد به تاريخ ايران تحليلي نگاه كرد كه جومونگ‌ها و جومونگ نماهايي كه وارد حوزه فرهنگي ما مي‌شوند در هويت ما تأثير منفي نگذارند.
وي تأكيد مي‌كند: ما در طول سه هزار سال تمدن ايران دانشمندان، نظاميان، شعرا، فلاسفه و علماي زيادي داريم كه ظهور و بروز پيدا كرده‌اند و سبب افتخار ايران شده‌اند كه بايد به آنها پرداخته شود.
حجت‌الاسلام محمديان يادآور مي‌شود: بايد در نگارش كتاب‌هاي جديد عبرت‌آموزي از شخصيت‌ها و وقايع تاريخي مورد توجه قرار گيرد و از پرداختن به مجعولات تاريخي نيز خودداري شود.

* بايد واقعيات را آنچنان كه اتفاق افتاده به دانش‌آموزان منتقل كنيم

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد: تلخ و شيرين تاريخ بايد هر دو با هم گفته شود تا همگان بتوانيم از مطالعه تاريخ عبرت بگيريم.
عليرضا سليمي ادامه مي‌دهد: همان طور كه زندگي افراد دانشمند، عالم و خدمتگزار سرمشق بوده است قطعا زندگي افراد منفي مانند شاهان ستمگر و ظالم نيز مي‌تواند جنبه عبرت‌آموزي داشته باشد.
وي عنوان مي‌كند: ما نمي‌توانيم بعضي مطالب دلخواه خود مانند اسامي پادشاهان را حذف و تاريخ را تحريف كنيم و بايد واقعيات گذشته را آنچنان كه اتفاق افتاده، به نسل جديد منتقل كنيم.
سليمي مي‌افزايد: اگر امروز ملت ما در حالت هوشياري به سر مي‌برد به سبب آن است كه نگاه كاملي از گذشته دارد.

* حذف پادشاهان از كتاب‌هاي تاريخ در مجلس پيگيري مي‌شود

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي اظهار مي‌دارد: هيچ كس موافق تحريف تاريخ نيست و در اين زمينه بايد نگاه صحيح و دقيقي اعمال شود.
وي تاريخ را آينه عبرت مي‌داند و ادامه مي‌دهد: عبرت آموزي مسئله مهمي است كه بايد در اين زمينه نگاه ويژه‌اي به آن داشته باشيم و درك درست‌داشتن از مسائل تاريخي مستلزم آن است كه به واقعيات بپردازيم.
سليمي بيان مي‌كند: سرگذشت حاكمان جبار و ظالم براي دانش‌آموزان پندآموز است و ياد مي‌گيرند كه اگر كسي از رانت شخصي استفاده كند، سرگذشت خوبي ندارد.
به گفته وي، موضوع حذف پادشاهان از كتاب‌هاي تاريخ در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي پيگيري مي‌شود.
گزارش از زينب صناعي
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتاب «روابط عمومي مطلوب» مجوز انتشار گرفت


خبرگزاري فارس: كتاب «روابط عمومي مطلوب» نوشته فريبا شايگان مجوز انتشار گرفت و به زودي از سوي مؤسسه «قدر ولايت» منتشر مي‌شود.
A0729502.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، اين كتاب كه در آن وظايف و كاركردهاي روابط عمومي‌ها بيان شده، پس از بررسي روابط عمومي در جهان به بررسي آن در ايران قبل و بعد از انقلاب اسلامي مي‌پردازد.
سپس در ادامه كتاب وظايف زيرساخت‌هاي روابط عمومي‌ها به تفكيك آورده شده است.
روابط عمومي در اسلام و روابط عمومي الكترونيك و كاركردهاي كلان آن از بخش‌هاي ديگر اين كتاب هستند.
در بخش ديگر كتاب نتايج به دست آمده از مقايسه روابط عمومي در دستگاه‌هاي دولتي و بخش خصوصي با استفاده از پرسشنامه‌هاي محقق ساخته آورده شده است.
جامعه آماري تحقيق در اين كتاب مسئولان و ارباب رجوعان 34 مركز روابط عمومي دولتي و خصوصي است كه پس از تحليل نتايج حاصله، به مقايسه دو بخش دولتي و خصوصي پرداخته شده و در انتها الگويي از روابط عمومي مطلوب ارائه گرديده است.
مؤلف كتاب داراي دكتراي جامعه‌شناسي سياسي از دانشگاه علوم اجتماعي علامه طباطبايي است و اكنون علاوه بر عضويت هيأت علمي دانشگاه علوم انتظامي، رياست دانشكده پليس زن را نيز برعهده دارد.
همچنين شايگان در اين دو دانشگاه به تدريس مشغول است.
از ديگر فعاليت‌هاي علمي وي انجام 6 تحقيق در حوزه تخصصي‌اش به سفارش مراكز مختلف دولتي و غيردولتي و همكاري در تحقيقات فراوان ديگر است.
پايان‌نامه كارشناسي ارشد وي نيز به عنوان پژوهش برگزيده سال 1378 درحوزه دين در كشور انتخاب شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
افراسيابي: راهبردهاي مديريت فرهنگي استان تهران تدوين شده است


خبرگزاري فارس: معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات مؤسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين گفت: راهبردهاي مديريت فرهنگي استان تهران تدوين شده است و به زودي براي مديران فرهنگي استان ارسال خواهد شد.
A0421159.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، نشست آسيب‌شناسي فرهنگي استان تهران با حضور كارشناسان اين حوزه، عصر ديروز در دفتر روزنامه جوان برگزار شد.
در اين نشست ياسر برخورداري (مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران) نادر قدياني (مدير انتشارات قدياني)، فرحناز قند‌فروش (مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران) و محمد‌صادق افراسيابي، (معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات مؤسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين) حضور داشتند.
محمد‌صادق افراسيابي، معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين در اين نشست گفت: آنچه ما شاهد هستيم اينكه در سطح شهر تهران يك پيشينه فرهنگي داريم. هنگامي مي‌توانيم در مورد برنامه‌ريزي‌هاي فرهنگي سخن بگوئيم و برنامه جامعي ارايه كنيم كه به چند مورد توجه داشته باشيم.
افراسيابي ادامه داد: يكي بحث پيشينه فرهنگي استان تهران و ديگري پتانسيل‌هاي فرهنگي استان است و اينكه چه دستگاه‌هايي در حوزه فرهنگي فعاليت مي‌كنند و هر كدام چه قوانيني را براي فعاليت هاي فرهنگي دارند و چگونه قرار است به فعاليت بپردازند؟
وي گفت: در اين بخش بايد به اين موضوع توجه کنيم که قوانين اين دستگاه‌ها در حوزه فرهنگ در بخش خصوصي، موسسات NGO ‌ها و ناشرين و مولفين و غيره چگونه است.
وي تصريح كرد: براي يک فعاليت فرهنگي صحيح بايد توجه کنيم که آماري كه ما در بخش فرهنگي خصوصا اداره كل فرهنگي ارشاد استان تهران داريم به چه صورتي است و چه فعاليت‌هايي در طول اين چند سال شكل گرفته و اين فعاليت هاي چه نقاط قوت و ضعفي داشته است؟
2072 مكان مذهبي در سطح استان تهران داريم

افراسيابي با اشاره به اينكه اگر ما به اين قايل باشيم كه يكي از مراكز فرهنگي مكان هاي مذهبي هستند گفت: ما در تهران 2072 مكان مذهبي در سطح استان داريم.
وي ادامه داد: با اين تعبير براي هر 3516 تهراني يك مركز مذهبي وجود دارد. که لازم است به اين موضوع توجه کنيم که چه قدر از اين پتانسيل ها توانسته ايم به نحو احسن استفاده کنيم؟
مشاور قائم مقام مدير مسئول موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين ادامه داد: موضوع ديگري که لازم است بدان توجه شود بحث عدالت فرهنگي است. بدان معنا که بايد ببينيم نهادهاي فرهنگي استان تهران تا چه اندازه توانسته اند در تحقق عدالت فرهنگي موفق باشند؟
وي افزود: قطعا يکي از اهداف دولت عدالت محور تحقق عدالت فرهنگي و رونق فرهنگي است که از طريق توزيع مناسب امکانات فرهنگي، حمايت از نهادهاي مردمي، و بالا بردن مشارکت هاي اجتماعي در عرصه فرهنگ محقق خواهد شد.
*با اجراي اصل 44 قانون اساسي از بخش خصوصي حمايت كنيم
افراسيابي در اين راستا افزود: تاكيد رياست محترم جمهور و ديدگاه هاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خود مبين اين موضوع است که بايد در راستاي تحقق عدالت فرهنگي از نهادهاي مردمي با هدف اجراي تحقق اصل 44 حمايت شود.
وي افزود: عدالت فرهنگي زماني محقق مي شود که فرمايشات مقام معظم رهبري با موضوع از بين بردن مظلوميت فرهنگي و اجراي طرح پيوست فرهنگي محور فعاليت هاي فرهنگي باشد که فعاليت هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت دهم نشان مي دهد که اين موضوع در راس سياست هاي فرهنگي قرار گرفته است.
معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات موسسه فرهنگي مطبوعات ايران در نشريات ايران زمين اظهار داشت: يکي از پيشنهادهايي که مي توان براي تحقق عدالت فرهنگي ارائه نمود اين است که هر يک از ادارات استان تهران يك درصد از بودجه خود را طبق قانون به فعاليت‌هاي فرهنگي در استان اختصاص دهند.


*بايد اطلاعات دقيقي از وضع موجود و اماكن فرهنگي داشته باشيم

وي خاطرنشان كرد: براي اجراي عدالت فرهنگي در استان تهران ابتدا بايد به ظرفيت شناسي صحيحي از وضعيت و امكانات موجود برسيم و ببينيم در چه وضعي قرار داريم تا بتوانيم وضع موجود را توصيف كنيم که اين کار با همت گروهي از فرهيختگان فرهنگي به صورت خود جوش انجام پذيرفت و خوشبختانه سند ظرفيت شناسي فرهنگي استان تهران تدوين شد.
معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين اضافه كرد: در استان تهران 13 شهرستان وجود دارد؛ كه هر كدام از اين‌ها داراي ظرفيت ها و سابقه هاي فرهنگي خاص خود هستند.
وي ادامه داد: بايد اطلاعات دقيقي از وضع موجود و اماكن فرهنگي داشته باشيم؛ چرا كه اماكن فرهنگي سخت‌افزارهاي فرهنگي هستند كه نيازمند نرم‌افزار و محتوي فرهنگي مي باشند.
وي تاكيد كرد: پس از تحليلي وضعيت سخت افزارها و نرم افزارهاي فرهنگي زمان به تصوير کشيدن چشم انداز مطلوب با توجه به افق ايران 1404 مي باشد.
* دولت از طرح ترويج قرآن و فرهنگ اهل بيت عليهم‌السلام حمايت كند
افراسيابي ادامه داد: مهمترين كاري كه بايد در حوزه نرم‌افزاري انجام شود حمايت از بخش خصوصي است و بايد دانست اصل 44 تنها مربوط به حوزه اقتصاد و صنعت نيست.
وي ادامه داد: هرجا كه مردم در صحنه حاضر شوند ما با رشد و شكوفايي مواجهيم و هر جا مردم از حضور در صحنه كنار بكشند بايد احساس خطر كنيم، ما بايد بدانيم که همان طور که در 8 سال جنگ تحميلي تشکيل بسيج ميليوني باعث افزايش اقتدار ملي گرديد، تنها راه مبارزه با شبيخون فرهنگي دشمن تشويق مردم به حضور فعال در صحنه فرهنگي با محوريت ترويج معارف قرآن و اهل البيت (ع) است.
* به نيازهاي مخاطب توجه کنيم
افراسيابي بر توجه به اصل مخاطب محوري تاکيد کرد و گفت: هر فرهنگي مخاطب خاص خود را دارد و قطعا افردي كه در شمال تهران، غرب، شرق، و جنوب استان تهران زندگي مي کنند داراي نيازهاي فرهنگي متفاوتي با يکديگر هستند. بنابراين لازم است پيش از آغاز يک فعاليت فرهنگي اقدام به نيازسنجي و افکارسنجي کنيم و ذائقه مخاطب فعاليت هاي فرهنگي را به خوبي بشناسيم.
وي ضمن تاکيد بر انجام فعاليت هاي متدوال پژوهشي در عرصه فرهنگ، پيشنهاد داد طرح سفيران فرهنگ و هنر پايتخت جهان اسلام با هدف تعامل بيشتر با فرهيختگان فرهنگي در استان تهران اجرا شود و از اين طريق پيشنهادات اهالي فرهنگ و هنر مورد توجه مسئولين فرهنگي استان تهران قرار گيرد.
معاون برنامه ريزي و توسعه ارتباطات موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين تصريح کرد: ما بايد اين فرصت را به فرهيختگان فرهنگي بدهيم تا در فرآيند تصميم سازي مشاركت فعال داشته باشند.
* به مطبوعات استاني توجه شود
افراسيابي اضافه كرد: بحث مطبوعات استاني بسيار مهم است و مطبوعات بايد زبان مردم و چشم دولتمردان باشند.
وي تاكيد كرد: مطبوعات بايد به گونه‌اي باشد كه بتوانند مسايل و مشكلات شهرستانها را در سطح استان مطرح كنند تا مسئول استان به مشكلات آگاه شود.
افراسيابي بيان كرد: بايد رسانه‌هاي استاني تقويت شده و اجازه نقد و بررسي فعاليت‌ها و توصيف وضع موجود به آن ها داده شود.
معاون طرح و برنامه موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين در پايان راهکارهايي را براي تقويت نهادهاي فرهنگي در استان پيشنهاد داد که از آن جمله مي توان به حمايت از کارآفرينان فرهنگي و تشکيل شبکه اجتماعي جوانان استان تهران با هدف تبديل هر جوان تهراني به يک کارآفرين فرهنگي اشاره کرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برخورداري: هيئت‌هاي مذهبي بستري براي فعاليت‌هاي فرهنگي است


خبرگزاري فارس: مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران گفت: هيئت‌هاي مذهبي بستري براي فعاليت‌هاي فرهنگي است، و براي تشكيل هيئت‌هاي مذهبي اقبال فراواني وجود دارد.
A0645988.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، نشست آسيب‌شناسي فرهنگي استان تهران با حضور كارشناسان اين حوزه، عصر ديروز در دفتر روزنامه جوان برگزار شد.
در اين نشست ياسر برخورداري (مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران) نادر قدياني (مدير انتشارات قدياني)، فرحناز قند‌فروش (مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران)، و محمد‌صادق افراسيابي، (معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين) حضور داشتند.
ياسر برخورداري، مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران گفت: اگر به تعريفي جامع از بحث عدالت فرهنگي برسيم خوب و مناسب است.
برخورداري با اشاره به ديدار با آيت‌الله جوادي آملي گفت: در ديدار با آيت‌الله جوادي آملي و مطرح شدن بحث عدالت ايشان فرمودند: معمولا برنامه‌ريزان ما در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، فرهنگي دچار اين مشكل مي‌شوند كه وقتي سخن از عدالت مطرح مي‌شود ذهن به سمت مسئله تساوي مي‌رود.
برخورداري گفت: ما در سطح شهر تهران 13 شهرستان داريم و يك فقر و فاصله شديد احساس مي‌شود.
وي افزود: بحثي كه مطرح شد كم كردن فاصله ميان شمال و جنوب و اينكه مردم بايد اين بار را بكشند مطرح است و يا حتي بخش‌هاي فرهنگي همانند؛ اداره ارشاد تهران شوراي تبليغات اسلامي تهران، ... چقدر مي‌توانند با اين جمعيت كار كنند.
برخورداري گفت: تشكيل شوراياري‌ها و انجمن‌هايي كه مردم را براي فعاليت‌هاي حوزه‌هاي مختلف ترغيب كند يك نمونه خوب بود كه شايد خالي از اشكال هم نباشد.
وي ادامه داد: اشكال را نبايد سمت مردم گرفت چون خود هيئت‌هاي مذهبي بستري براي فعاليت‌هاي فرهنگي است و براي تشكيل هيئت‌هاي مذهبي اقبال فراواني وجود دارد اما شبكه كه بتواند اينها را به فرموده رهبري همانند يك نخ تسبيح وصل كند تا بتوان ذكر گفت يعني بتوان سازمان‌دهي كرد وجود ندارد.
برخورداري تصريح كرد: تشكيل و تاسيس شبكه اجتماعي جوانان در اصناف مختلف فرهنگي يكي از اموري است كه خلا نبودش احساس مي‌شود.
مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران بيان كرد: ما در مبحث فعاليت‌هاي سخت‌افزاري و نيروي انتظامي ديديم اين مسئله درك شد و يك مركز فرماندهي براي شهر تهران تعبيه شد و مجموعه شهرستانهاي تهران هم جدا شد.
وي تاكيد كرد: يكي از بحث‌هايي كه در شهر تهران خلا آن احساس مي‌شود بحث مسجد محوري است و بايد كاركرد فرهنگي مسجد احيا شود؛ چرا كه در سطح تهران 1900 مسجد داريم و در حدود 1320 مركز فرهنگي (فرهنگسرا، خانه فرهنگ، كتابخانه) داريم .
برخورداري بيان كرد: مصوبه‌اي را گذرانديم كه عين 1320 مركز به بخش خصوصي واگذار شود و خصوصي شود نه اختصاصي.
مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران افزود: در بحث كتابخانه‌ها و يا انتشار كتاب ظرفيت‌هايي بيكار مانده را شناسايي كرديم. كتاب مترو، كتاب اتوبوس اينها فضاهاي مغفول مانده بود و در استان تهران هم هنوز خلا آن حس مي‌شود.
مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران با اشاره به امور اجرايي گفت: در نمايشگاه كتاب «يادگار مهربان» كه بحث اهداء كتاب امسال بارزتر شد و در آن بيش از سه ميليارد تومان كتاب شهرداي تهران به صد حوزه علميه و 1900 مسجد به صورت اتفاقي كتاب هديه كرد.
وي در اين راستا اضافه كرد: در بحث كتابهاي ايثار و شهادت مستقيم با انجمن نويسندگان و خبرنگاران دفاع مقدس ارتباط داريم.
وي افزود: بيش از 78 كتابخانه تحت پوشش در تهران داريم و بايد نيم درصد از بودجه را بايد به كتابخانه‌هاي شهر تهران بدهيم و بايد تاكيد داشت رقمي كه ما در تهران كتاب خريده و مي كنيم خيلي بالاتر از ارشاد است.
برخورداري تصريح كرد: در حال حاضر ارتباط خوبي با موسسه سوره مهر داريم در محلاتي كه ساخته مي‌شود ساخت 40 مسجد را شهرداري تهران انجام مي‌دهد كه به هيئت امنا مي‌دهد.
مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران تاكيد كرد: در مبحث عدالت فرهنگي بايد مشخص شود ما در پي چه هستيم.
وي گفت: رئيس جمهور در جلسه معارفه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اعلام كردند؛ كه حضور ايران در صحنه‌هاي جهاني كم است. امور فرهنگي از امور مهمي است كه دولت بايد در آن وارد شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
قندفروش: فعاليت‌هاي عمراني بايد در اختيار نرم‌افزار فرهنگي قرار گيرد


خبرگزاري فارس: مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران گفت: فعاليت‌هاي عمراني سخت‌افزاري است كه بايد در اختيار نرم‌افزار فرهنگي قرار گيرد.
A0366562.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، نشست آسيب‌شناسي فرهنگي استان تهران با حضور كارشناسان اين حوزه، عصر ديروز در دفتر روزنامه جوان برگزار شد.
در اين نشست ياسر برخورداري (مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران) نادر قرياني (مدير انتشارات قدياني)، فرحناز قند‌فروش (مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران)، و محمد‌صادق افراسيابي، (معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين) حضور داشتند.
فرحناز قند‌فروش، مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران گفت: معمولا هنگامي كه بحث استان تهران مطرح مي‌شود يك ذهنيت مشترك به وجود مي‌آيد و آن اينكه همه استان تهران را يك استان برخوردار مي‌دانند كه افرادي كه در اين منطقه زندگي مي‌كنند ارجحيتي به لحاظ برخورداري نسبت به ساير استانها دارند.
وي ادامه داد: براي اصلاح اين ذهنيت بايد دانست به جز مناطق برخوردار شهر تهران كه شهر تهران هم شهر برخوردار كاملي نيست؛ ما محروميت را در جهات مختلف كه موضوع محروميت فرهنگي هم يك موضوع اساسي است كه بايد با نگاه دقيق به آن نگريست شامل استان تهران هم مي‌شود.
قندفروش گفت: ما اين محروميت را در استان تهران در برخي نقاط بسيار شديد مي‌بينيم و بسيار قابل ملاحظه‌تر از خيلي نقاط كشورمان است كه نشاندهنده آن است كه پرداخت مناسبي نشده و يا زيرساختار ما در شهرهاي حاشيه‌اي استان تهران كه بار شهر تهران را مي‌كشند رعايت نكرديم و اين شهرها در اطراف تهران براي افرادي كه امكان سكونت را به دليل بالا بودن هزينه زندگي در تهران ندارند مجبور به كشيدن اين بار هستند.
وي تصريح كرد: شهر جديد هشتگرد از شهرهايي است كه به اين دلايل پديد آمد و دليل هم آن است كه ما درست به مسايل فرهنگي به شكلي كه بايد در برخي نقاط نپرداختيم.
وي گفت: وجود فرهنگسراهايي كه شهرداري در شهر تهران درست كرده و جلوه و نمايي كه بسياري از آنها داشته و برخي با ارايه خدمات فرهنگي قابل توجه براي خيلي از مردم ما دور از انتظار است كه در مكاني اين خدمات ارايه شود، معمولا اين باور غلط را پديد مي‌آورد كه شايد كل تهران بدين شكل است.
مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران افزود: واقعيت امر اين نيست و ما در شهرهاي اطراف استان تهران فرهنگسرايي را نمي‌بينيم، اما كانون‌هاي فرهنگي وجود دارند و ما در اداره كل امور بانوان براي زنان و دختران ساكن در شهرهاي اطراف تهران كانون‌هاي فرهنگي اجتماعي داريم.
وي گفت: اين كانون‌ها تنها محل فعاليت فرهنگي يراي زنان و دختران هستند. در استان تهران در حال حاضر 60 كانون فرهنگي اجتماعي داريم كه در شهرها، بخش‌ها كه صرفا با اين رويكرد كه اگر اين مكانها نباشد جايي براي فعاليت زنان و دختران جوان وجود ندارد؛ چون اين ديد هست كه امكانات بيشتر جنسيتي تقسيم مي‌شود و امكانات فرهنگي در شهرهاي كوچك يا ورزشي اختصاص به مردان و پسران داشته و دختران كمتر بهره‌مند هستند.
وي گفت: من فكر مي‌كنم پرداخت به موضوع عدالت‌ فرهنگي از اهميت خاصي برخوردار است و قطعا در استان تهران بايد به اين موضوع با توجه شود به اينكه شهرهاي حاشيه‌اي ارتباط مستقيم با تهران دارند و تاثير و تاثر اين ارتباط در جامعه مشهود است و بايد فكري اساسي درباره اين موضوع صورت پذيرد.
مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران گفت: ما متاسفانه در برنامه‌ريزي‌ها يا سفرهاي استاني كه در دولت نهم انجام مي‌گرفت برنامه‌هايي كه به عنوان برنامه‌هاي فرهنگي از طرف استانداري‌ها به معاونت اجرايي رياست جمهوري ارايه مي‌شد، ما ساخت بناهاي فرهنگي را جزء برنامه‌هاي فرهنگي مي‌دانستيم.
وي ادامه داد: يعني به فعاليت‌هاي عمراني فرهنگي، قالب فعاليت فرهنگي داديم در صورتيكه اين سخت‌افزاري است كه بايد در اختيار نرم‌افزار فرهنگي قرار گيرد.
قندفروش تاكيد كرد: اما براي نرم‌افزار فرهنگي متاسفانه برنامه خاصي را نمي‌بينيم اما در اواخر سفرهاي استاني رئيس جمهور محترم خود شخصا اين مهم را متذكر شدند و بنده اطلاع دارم در برخي استانها حتي كارگروه فرهنگي هم تشكيل شد و هنگاميكه اين كارگروه تشكيل شده بود رئيس جمهور فرمودند كه اينها فعاليت عمراني فرهنگي است برنامه فرهنگي‌ها چيست؟
وي تصريح كرد: متاسفانه وقتي به آخرين سفر استاني به تهران ملاحظه كردم ديدم به مسئله سخت‌افزار پرداخته شده بود.
قند‌فروش ادامه داد: اگر عدالت فرهگني در تقسيم امكانات عمراني به صورت مساوي ببينيم كه فكر مي‌كنم در حد موردنظر رعايت شده؛ اما در مورد برنامه‌ريزي فرهنگي اينكه چه بايد بشود و آيا نيازسنجي‌ فرهنگي شده بايد گفت نه اين امر صورت نپذيرفته است.
وي گفت: ارشاد تهران بايد نقش هماهنگ كننده داشته باشد؛ همانند مجموعه‌اي كه متولي امر فرهنگ است از طرف وزارت ارشاد اين كار را انجام دهد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
قدياني: اگر صنعت نشر از سينما بالاتر نباشد پائين‌تر نيست


خبرگزاري فارس: مدير انتشارات قدياني گفت: از اين امر كه وزير ارشاد به فرهنگ مي‌پردازد خوشحاليم؛ ولي بايد دانست اگر صنعت نشر از سينما بالاتر نباشد پائين‌تر نيست.
A0510651.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، نشست آسيب‌شناسي فرهنگي استان تهران با حضور كارشناسان اين حوزه عصر ديروز در دفتر روزنامه جوان برگزار شد.
در اين نشست ياسر برخورداري (مدير اداره نظارت و توسعه فرهنگي شهرداري تهران) نادر قرياني (مدير انتشارات قدياني)، فرحناز قند‌فروش (مشاور استاندار و مديركل امور زنان و خانواده استانداري تهران)، محمد‌صادق افراسيابي، (معاون برنامه‌ريزي و توسعه ارتباطات موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران در نشريات ايران زمين) حضور داشتند
نادر قدياني، مدير انتشارات قدياني در مورد ظرفيت‌هاي دولت در توسعه واقعي و جلب مشاركت در حوزه خصوصي گفت: در سال 1348 نوجوان 14 ساله‌اي بودم كه به صورت خودجوش در غرب تهران كتابفروشي تاسيس كردم.
وي افزود: در منطقه‌اي كه 80 درصد بيابان و هنوز آباد نشده بود در آنجا كتابفروشي تاسيس كردم؛ امروز خرسندم كه بسياري از مسئولين از خريداران كتاب‌هاي من هستند.
وي گفت: اگر بخواهم اين 40 سال را به چهار دهه تقسيم كنيم ؛ بايد در دهه اول سال 48 تا 58 دهه‌اي بود كه كتاب‌هاي خوب فروخته و با تمام وسايل و بي‌بندوباري‌ها كتابهاي مراجع را عرضه مي‌كرديم و پس از آن پيروزي انقلاب اسلامي را شاهد بوديم.
مدير انتشارات قدياني اظهار داشت: در دهه اول انقلاب نسل جوان ما يكباره شكوفا شدند، در آن سالها ناشر و نويسنده كودك و نوجوان اندك بود و اگر بود كار به صورت ترجمه ارايه مي‌شد.
قدياني افزود: پس از انقلاب ما شاهد نويسندگان و شعرا از متن انقلاب بوديم كه اين مسئله از افتخارات **** بود و قلم‌ها و شعرها اتفاقات عجيبي را رخ داد.
وي در اين راستا بيان كرد: در آن دوران كتابهاي خوبي را شاهد بوديم و علت آن بود كه انقلاب سبب شده بود نهادها، (وزارت كشاورزي، جهاد و استانداري) و همه اينها فكر و ذكرشان پرداخت به كودكان بود.
وي افزود: پس از دهه اول انقلاب به دهه دوم مي‌رسيم مي‌بينيم افراد كمرنگ شده‌اند اما به قوت خود باقي هستند، و پس از آن به دهه سوم مي‌رسيم نويسندگان نسل اول بزرگ شده و با قلم كودك و نوجوان و با حق تاليف اندك رو به رو مي‌شوند.
قدياني به دهه چهارم اشاره كرد و افزود: پس از اين دوران وارد دهه چهارم كه اينك است مي‌شويم. در دهه اول و دوم و سوم انقلاب ما، حداقل در هر حوزه فرهنگي كتابي وجود داشت بخش خصوصي به عنوان مشاور حضور داشت.
مدير انتشارات قدياني با بيان اينكه دولت بايد با ناشران مشورت كند و مبادله اطلاعات كند گفت: دولت بايد در پي حمايت از ناشران باشد تا با همكاري يكديگر بتوانند فرهنگ نشر را ارتقا دهند.
قدياني خاطرنشان كرد: بايد اهالي نشر و نويسندگان گرد هم آمده و مشكلات راه ترويج فرهنگ بررسي كنند.
وي با اشاره به توجه وزارت ارشاد به امر فرهنگ گفت: بسيار از اين امر كه وزير ارشاد به فرهنگ مي‌پردازد خوشحاليم؛ ولي بايد دانست اگر صنعت نشر از سينما بالاتر نباشد پائين‌تر نيست.
رئيس هيئت مديره انجمن فرهنگي ناشران كتاب كودك و نوجوان گفت: چندي پيش به صورت مكتوب نامه‌اي براي ملاقات به وزير ارشاد ارايه شد كه تا به امروز اين امر محقق نشده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تجهيز كتابخانه‌هاي كانون‌هاي نيروي مقاومت بسيج


خبرگزاري فارس: ستاد فرماندهي نيروي مقاومت بسيج به مناسبت ايام برگزاري هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران و با هدف اعتلاء سطح فرهنگي نوجوانان بسيجي تمامي كتابخانه‌هاي كانون نيروي مقاومت بسيج را تجهيز مي‌كند.
A0754012.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، رضا محسني‌فر، مدير فرهنگي اجتماعي ستاد فرماندهي نيروي مقاومت بسيج گفت: در حال حاضر 200 كتابخانه مصوب براي تجهيز در دستور كار قرار دارد و هر ساله همزمان با ايام برگزاري هفته كتاب به جديدترين منابع منتشر شده تجهيز مي‌شوند.
وي افزود: امسال 75 ميليون تومان اعتبار براي خريد كتاب‌هاي تازه انتشار يافته از سوي فرماندهي نيروي مقاومت بسيج تخصيص داده شده است.
وي برگزاري 360 نمايشگاه كتاب در كانون‌هاي جوانان بسيج سراسر كشور را از ديگر برنامه‌هاي نيروي مقاومت بسيج عنوان كرد و افزود: تمامي محصولات فرهنگي در اين نمايشگاه‌ها با تخفيف 50 تا 60 درصدي ارايه مي‌شود.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
زنگ كتاب و كتابخواني در مدارس سراسر كشور به صدا در مي‌آيد


خبرگزاري فارس: به مناسبت بزرگداشت هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران كه از 23 آبان ماه شروع مي‌شود و تا 30 آبان ماه ادامه خواهد داشت، زنگ كتاب و كتابخواني در مدارس سراسر كشور به صدا در مي‌آيد.
A0754012.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، زنگ نمادين كتاب و كتابخواني در روز پنج‌شنبه 28 آبان ماه كه به نام كتاب ، مدرسه، دانش‌آموز، شهر و توسعه نامگذاري شده، در سراسر كشور نواخته مي‌شود.
اين گزارش حاكي است ساعت 9:30 صبح روز پنج‌شنبه 28 آبان ماه زمان نواخته شدن اين زنگ در مدارس اعلام شده است و كليه مدارس كشور براساس سلايق و نيازمندي‌هاي دانش‌آموزان پس از به صدا درآمدن اين زنگ، جشن كتاب برگزار و برنامه‌هاي متنوعي را اجرا خواهند كرد.
اين جشن بر محور توسعه علاقمندي و توجه دادن دانش‌آموزان به كتاب و كتابخواني و براساس دستورالعملي كه از سوي آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شده است به عنوان يكي از برنامه‌هاي وزارت آموزش و پرورش برگزار مي‌شود.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشورر برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
/هفدهمين دوره هفته كتاب/
تقدير از فرمانداران، شهرداران و انجمن‌هاي فعال در اردبيل


خبرگزاري فارس: جشن بزرگ استاني براي تقدير از فرمانداران، شهرداران و انجمن‌هاي فعال اداره‌كل ارشاد استان اردبيل همزمان با ايام هفدهمين دوره هفته كتاب توسط نهاد كتابخانه‌هاي عمومي استان برگزار مي‌شود.

A0754012.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس، ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، برگزاري جشن كتاب با دعوت از دانش آموزان مدارس سطح شهر به همراه خادمين نشر و اهداي يك جلد كتاب به هريك از شركت كنندگان با هدف ترويج كتابخواني و تجليل از خادمان نشر، كتاب، نويسندگان و اعضاي فعال كتابخانه‌ها از برنامه‌هاي شهرستان مشكين شهر است.
شهرستان پارس آباد نيز برنامه‌هاي متنوعي مانند برگزاري همايش با عنوان «كتاب يار مهربان» و تجليل از كتابداران، مسؤولين كتابخانه‌ها، معرفي كتاب سال ، مراسم اهداي كتاب به نوجوانان كتابخوان در يكي از مدارس روستايي و مناطق محروم و معرفي كتابخانه‌هاي شهر و امكانات آنها براي آشنايي شهروندان برگزار مي‌كند.
همچنين شهرستان گرمي از شهرهاي تابع اردبيل همزمان با ايام هفته كتاب جشن بزرگي براي تجليل از خادمان كتاب (دانشگاهي، روحانيت، اعضاي كتابخانه و دبيران) در روز يكشنبه 24 آبان ماه، روز كتاب، پديدآورندگان و خادمان نشر برپا مي‌كند.
شهرستان كوثر نيز همزمان با هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران برنامه‌هايي شامل برگزاري مسابقه كتابخواني در مدارس و سطح شهرستان، برگزاري مراسم جشن كتاب و تجليل از خادمان كتاب در روز سه‌شنبه 19 آبان ماه و عضوپذيري رايگان در تمام كتابخانه‌هاي عمومي استان برگزار مي‌كند.
همچنين با همكاري نهادهاي فرهنگي مرتبط نمايشگاه كتاب در طول هفته كتاب برپا و زمينه بازديد دانش‌آموزان از نمايشگاه فراهم مي‌شود..
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تجليل از خادمان نشر بين‌الملل همزمان با هفته كتاب


خبرگزاري فارس: مراسم تجليل از خادمان نشر بين‌الملل در هفته كتاب به همت اداره كل مجامع، تشكل‌ها و فعاليتهاي فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار مي‌شود.
A0754012.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهور اسلامي ايران، از جمله برنامه‌هاي اداره كل مجامع، تشكل‌ها و فعاليت‌هاي فرهنگي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي همزمان با هفته كتاب، مي‌توان به مراسم تجليل از خادمان نشر بين‌الملل همزمان با تجليل از خادمان نشر داخلي، رونمايي تمبر ياد بود هفته كتاب، معرفي نشر و آثار ترجمه شده ايراني به زبان‌هاي مختلف دنيا از طريق برپايي بازار جهاني و تقدير از يك ناشر حوزه بين‌الملل اشاره كرد.
همچنين نشستي با عنوان بررسي جايگاه نشر و رسانه در ميان پديد آورندگان حوزه اديان، روز چهارشنبه 27 آبان ماه، روز كتاب، كتابدار، كتابخانه، ادبيات و شعر در سالن نشستهاي ساختمان فجر در ايام هفته كتاب برگزار مي‌شود.
از ديگر برنامه‌هاي اجرايي اداره كل مجامع امور فرهنگي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي همزمان با ايام هفته كتاب مي‌توان افتتاح بانك اطلاعاتي كتابخانه‌ اديان ، فرق و مذاهب و راه‌اندازي اولين بانك اطلاعاتي فرهنگ نامه‌نويسي را برشمرد.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشورر برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتاب الكترونيكي زندگينامه و آثار پروين اعتصامي رونمايي مي‌شود


خبرگزاري فارس: نخستين كتاب الكترونيكي آثار و زندگي بانو پروين اعتصامي، با حمايت معاونت سينمايي، همزمان با گشايش پنجمين دوره جشنواره فيلم پروين و آغاز نخستين دوره بين‌المللي اين رويداد سالانه سينمايي، رونمايي مي‌شود.
A0573783.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، مازيار رضا خاني دبير جشنواره فيلم پروين، در اين باره گفت: نظر به حضور فيلمسازان بيست كشور دنيا و آشنايي هر چه بيشتر هنرمندان نسل جوان بر آن شديم تا به ميمنت آغاز نخستين دوره‌ي جشنواره فيلم پروين و شروع نخستين دوره بين‌المللي كتاب الكترونيكي اين رويداد را با محوريت مرور زندگي شاعره‌ي بزرگ پارسي (پروين اعتصامي) را گرامي بداريم.
وي افزود: در اين كتاب الكترونيكي علاوه بر مرور زندگينامه اش ناگفته هايي از زندگي شخصي، اسناد شخصي ديوان اشعار با امكان فيش برداري، حاشيه نويسي، دكلمه كامل ديوان اشعار به همراه دو موسيقي سنتي، سوگواره و ... گنجانده شده است.
رضا خاني خاطر نشان كرد: در اين كتاب الكترونيكي بخش هايي از آنچه در پنج ساله گذشته در جشنواره رخ داده است وجود دارد.
وي در پايان گفت: اين كتاب الكترونيكي كه به دو زبان فارسي و انگليسي است همزمان با افتتاحيه جشنواره رونمايي مي‌شود و در روز اختتاميه به صورت رايگان هديه خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
گردهمايي صدها نويسنده سرشناس جهان در شهر لنتس


خبرگزاري فارس: گردهمايي صدها نويسنده سرشناس جهان در نشستي در شهر لنتس اتريش درباره واژه‌ها و ادبيات در آمريكاي لاتين برگزار مي‌شود.
A0567672.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين گردهمايي كه هفتاد و پنجمين كنگره انجمن جهاني قلم است از روز پنجشنبه اين هفته كار خود را آغاز مي‌كند.
اين كنگره هر ساله در شهر لندن برگزار مي‌شده اما امسال براي نخستين بار در شهر لنتس اتريش برگزار مي شود.
شعار كنگره امسال «كلمات، كلمات، هيچ چيز اما كلمات» است كه به بررسي واژه ها و ادبيات در آمريكاي لاتين مي پردازد.
ماريو بارگاس يوسا، كارلوس فوئنتس، ژوزه ساراماگو، آسيه جِبار، گونتر گراس، مارگارت اتوود، فيليپ راث، آلفرده يلي نك و ده ها نويسنده ديگر يا در اين كنگره حاضر هستند و يا پيام داده اند.
بيش از 300 ميهمان نويسنده از 60 كشور جهان در اين كنگره سالانه حضور خواهد داشت.
مراسم افتتاحيه اين كنگره را قرار است هاينتس فيشر، رئيس جمهور اتريش آغاز كند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
رسم‌الخط استاندارد براي كتابت قرآن كريم در كشور وجود ندارد


خبرگزاري فارس: كارشناس و مولف كتاب‌هاي درسي وزارت آموزش و پرورش گفت: پس از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي هنوز يك رسم‌الخط استاندارد و واحد براي كتابت قرآن كريم در كشور وجود ندارد.‌
A0737329.jpg


رضا نباتي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قزوين بيان داشت: سواد قرآني داراي چند وجه آموزش خواندن قرآن كريم، آموزش درك معناي عبارات و آيات قرآن، تدبر و انس دائمي با قرآن كريم است.
وي ادامه داد: امروزه 80 تا 90 درصد دانش‌آموزان در مدارس قرآن را فرامي‌گيرند ولي آموزش‌هاي قرآن منجر به قرآن خوان شدن فرد نشده است.
كارشناس و مولف كتاب‌هاي درسي وزارت آموزش و پرورش اضافه كرد: طبق بررسي‌هاي به عمل آمده در مجموعه كتاب‌هاي دوره ابتدايي مانند فارسي، ديني، تاريخ، جغرافيا، علوم تجربي و... حدود 500 لغت قرآن وجود دارد.
وي افزود: قرآن كريم خود داراي 78 هزار كلمه است كه از اين تعداد 67 هزار كلمه تكراري و 11 هزار كلمه نيز بدون تكرار است و يك‌هزار كلمه‌اي كه بيشترين تكرار را دارد بيش از 75 درصد از كل قرآن را شامل مي‌شود و كمتر از 400 كلمه كه بيشترين تكرار را دارند در كتاب‌هاي درسي آموزش قرآن دوره راهنمايي آمده است.
نباتي تصريح كرد: با توجه به وجود اين كلمات مي‌توان گفت كه حلقه مهجوريت قرآن كريم فهم اين كتاب آسماني است و فرزندان ما و حتي ديگر افراد، قرآن نمي‌خوانند زيرا نمي‌دانند قرآن چه مي‌گويد.
وي عنوان داشت: موضوع ديگري كه باعث مهجوريت قرآن شده است رسم‌الخط اين كتاب است كه لازم است رسم‌الخط قرآن براي عموم مردم مناسب باشد ولي متأسفانه اغلب خوشنويسان فقط به خوشنويسي اين كتاب توجه مي‌كنند.
كارشناس و مولف كتاب‌هاي درسي وزارت آموزش و پرورش توضيح داد: به نظر دانشمندان، تنبل‌ترين عضو بدن، چشم است زيرا تنها 10 درصد آن چه را مي‌بيند به مغز مخابره مي‌كند و از سوي ديگر 73 درصد يادگيري از طريق ديدن اتفاق مي‌افتد.
وي يادآور شد: بنابراين اگر معلم تكيه آموزش خود را بر شنيدن استوار كند، اين 10 درصد ديدن نيز كاهش مي‌يابد، از طرفي نيز رسم‌الخط هاي رايج از نظر اعراب‌گذاري داراي اعراب زائد فراواني هستند، يعني علائمي كه فقط براي خوشنويسي و زيبايي نوشته مي‌شوند و بيش‌تر جنبه سليقه‌اي دارند در نتيجه باعث به وجود آمدن مشكلات فراواني در قرائت مي‌شوند.
نباتي اعلام كرد: خوشبختانه شيوه‌اى كه در مركز طبع و نشر قرآن كريم جمهوري اسلامي ايران صورت گرفته و در كتاب‌هاي درسي وزارت آموزش و پرورش و برخي مراكز ديگر مورد استفاده قرار مى‌گيرد، حذف علايم زايد و سليقه‌اى است كه نزديك به نگارش فارسي است.
وي تأكيد كرد: لازم است متوليان فعاليت‌هاي قرآني كشور به وضعيت موجود رسم‌الخط هاي متعدد سر و سامان دهند زيرا براي كشور ما زيبنده نيست كه پس از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي هنوز يك رسم‌الخط استاندارد و واحد وجود نداشته باشيم، در حالي كه بسياري از كشورهاي اسلامي از سال‌ها قبل براي خود رسم‌الخط واحدي دارند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مارگارت اتوود در اتريش تازه‌ترين رمانش را مي‌خواند


خبرگزاري فارس: مارگارت اتوود، نويسنده كانادايي در يك جشنواره ادبي در اتريش بخش‌هايي از تازه‌ترين رمان خود با نام «سال سيل» را مي‌خواند.
A0725826.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، اين جشنواره كه از روز گذشته كار خود را در شهر هايدن رايخشتاين در اتريش شروع كرده تا روز جمعه ادامه دارد.
اتوود كه چند روز پيش نيز در برنامه هاي نمايشگاه كتاب فرانكفورت شركت كرده بود از آنجا به اين جشنواره ادبي سفر مي كند.
او در نمايشگاه كتاب فرانكفورت رمان تاه خود با نام «سال سيل» را معرفي كرده بود.
علاوه بر اتوود از ديگر نويسندگان سرشناس در اين جشنواره مي توان به آموس اوز اشاره كرد.
نام اتوود و اوز در يك دهه اخير همواره در ليست نامزدهاي جايزه نوبل ادبي كه از سوي نهادها و انجمن هاي ادبي منتشر مي شود، ذكر مي شود.
در جشنواره ادبي هايدن رايخشتاين علاوه بر داستان خواني برنامه هايي نيز به شعرخواني و نقد و بررسي آنها اختصاص دارد.
مارگارت اتوود روز گذشته همچنين از يك مدرسه در شهر هايدن رايخشتاين ديدن كرد و به سؤالات دانش آموزان پاسخ داد.
يكي از دانش آموزان از او پرسيده است كه در زندگي جهان ديگر چه كار متفاوتي مي خواهد انجام دهد و اتوود به او پاسخ داده كه مي خواهد بزرگتر شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
لوكلزيو به اوباما نامه نوشت


خبرگزاري فارس: لوكلزيو، برنده نوبل ادبيات 2008، طي نامه‌اي از باراك اوباما خواست به بي‌عدالتي آمريكا نسبت به قبيله سرخپوست شاگوسي پايان دهد.‏
A0757700.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، ژان-ماري-گوستاو لوكلزيو برنده جايزه نوبل ادبي سال 2008 از باراك اوباما ‏خواست اجازه دهد قبيله سرخپوست شاگوسي به سرزمين اجداديش در «ديگو گارسيا» نزديك مرز آمريكا و ‏مكزيك بازگردد.‏
اين تقاضاي لوكلزيو به قبيله شاگوسي كه در حال مبارزه براي بازگشت به سرزمين پدري‌اش است، كمك ‏بسياري مي‌كند و توجه جهانيان را به بي‌عدالتي به اين قبيله جلب مي‌كند.‏
اين نويسنده فرانسوي در نامه‌اش به رئيس جمهور امريكا از او تقاضا كرد بي‌عدالتي در حق اين مردم را پايان ‏دهد و اجازه بازگشت اين قبيله به سرزمين نياكانش را صادر كند.‏
اين نامه چند روز گذشته در روزنامه لوموند فرانسه چاپ شد.‏
لوكلزيو مي‌نويسد: مي‌خواهم توجه شما را به بي‌عدالتي و ظلمي كه 40 سال است ادامه دارد جلب كنم. افراد ‏قبيله شاگوسي 40 سال است كه از سرزمين پدري‌شان رانده شده‌اند. آنها خانه و اموالشان را به اجبار ترك ‏كردند و هر كس كه مقاومت كرد، به قتل رسيد.‏
اوليويه بانكو **** قبيله شاگوسي از لوكلزيو تشكر كرد و گفت به شدت تحت تأثير نامه لوكلزيو قرار گرفته ‏است.‏
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
به قلم آيت‌الله جوادي آملي؛
جلد هفدهم تفسير تسنيم منتشر شد


خبرگزاري فارس: هفدهمين جلد از مجموعه تفسير ترتيبي تسنيم نوشته آيت‌الله جوادي آملي منتشر شد.

A0548595.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس از قم به نقل از روابط عمومي موسسه اسرا، نويسنده در جلد هفدهم به تفسير آيات يك تا 16 سوره نساء پرداخته است.
آيت‌الله جوادي آملي در اين جلد به مباحثي چون «حجاز در عصر بعثت از منظر قرآن و تاريخ»، «ترسيم عصر بعثت در نهج‌البلاغه»، «بعثت ودعوت پيامبر اكرم»، «روش پيامبر در ابلاغ پيام الهي»، «مباحثي درباره پيدايش انسان و كيفيت گسترش نسل بشر» «موضوعيت خوف عقلايي در احكام فقهي»، «ازدواج و فلسفه چند همسري»، «مال و سرمايه در فرهنگ قرآن» «ارث» و بحث‌هاي قرآني، فلسفي، عرفاني و روايي ديگر پرداخته است.
اين كتاب در 736 صفحه و تيراژ 3000 نسخه توسط مركز نشر اسراء به چاپ رسيده است علاقمندان مي‌توانند براي كسب اطلاعات بيشتر با به سايت www.esra.ir مراجعه كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مجموعه شعر «شب كه از پوست‌مان گذشت» نقد مي‌شود


خبرگزاري فارس: بيست و دومين جلسه نقد ادبيات افغانستان با نقد و بررسي مجموعه شعر «شب كه از پوست‌مان گذشت» اثر محمدصادق دهقان پنجشنبه 30 مهر در تالار انديشه برگزار مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از پايگاه خبري حوزه هنري، در اين نشست كه به همت مركز آفرينش‌هاي ادبي حوزه هنري برگزار مي‌شود، حفيظ ‌الله شريعتي و محمد سرور رجايي، از شاعران و منتقدان ادبي، اشعار محمد صادق دهقان در مجموعه شعر «شب كه از پوست‌مان گذشت» را نقد و بررسي مي‌كنند.
محمد صادق دهقان علاوه بر مجموعه شعر حاضر، دو اثر ديگر به نام‌هاي «قنوت دريا» و «كوچه‌هاي شعر» را در كارنامه ادبي خود به ثبت رسانده است.
تازه ترين مجموعه شعر او با نام « شب كه از پوست مان گذشت» سال گذشته در افغانستان منتشر شده و مشتمل بر چهل قطعه شعر نو است كه كه بيشتر سروده‌هايي ناشي از دلتنگي‌هاي شاعر براي سرزمين مادري‌اش را روايت مي كنند.
بيست و دومين نشست ادبي نقد و بررسي ادبيات افغانستان با همكاري مركز آفرينش‌هاي ادبي حوزه هنري و خانه ادبيات افغانستان از ساعت 17 با حضور علاقه‌مندان در سالن شماره 2 تالار انديشه برگزار مي شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جايزه بزرگ ادبي آفريقاي سياه اهدا شد


خبرگزاري فارس: انجمن نويسندگان فرانسوي‌زبان(‏Adelf‏) ژان ديواسا نياما از گابن را براي كتاب «عزت»، ‏برنده جايزه بزرگ ادبي آفريقاي سياه اعلام كرد.‏
A0757694.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، انجمن نويسندگان فرانسوي زبان در سال 1960 جايزه بزرگ ادبي آفريقاي ‏سياه را جايگزين جايزه «مستعمرات» كرد.
از سال 1961 اين جايزه كه مهمترين جايزه ادبي كشورهاي ‏فرانسوي زبان در 5 قاره است به بهترين رمان فرانسوي زبان در خارج از فرانسه داده مي‌شود.‏
هيئت داوران اين جايزه 10 نفر است كه 3 نفر آنها سفير كشورهاي آفريقايي هستند كه در پاريس خدمت مي ‏كنند.
3 استاد دانشگاه‌هاي فرانسه، 1 نماينده وزير همكاريهاي بين الملل فرانسه و 3 نفر از اعضاي انجمن ‏نويسندگان فرانسوي زبان، ديگر اعضاي اين هيئت داوران را تشكيل مي‌دهند. ‏
اولين برنده اين جايزه، رمان "كوكومبو، دانشجوي سياه " نوشته آكه لوبا اهل ساحل عاج در سال 1961 بود.‏
اين جايزه براي ترويج زبان و ادبيات فرانسه در دنيا، حمايت از نويسندگان فرانسوي زبان كه در خارج از ‏فرانسه هستند و حفظ تمدن هاي كشورهاي فرانسوي زبان، اهدا مي‌شود.‏
همچنين اين جايزه به نويسنده اي تعلق مي گيرد كه اثرش از جامعه و وضع سياسي آفريقا الهام گرفته باشد.‏
مبلغ اين جايزه 10هزار يورو است و كتابي كه برنده اين جايزه مي شود بايد 1 سال از مدت انتشارش ‏گذشته باشد. ‏
اين جايزه در ماه نوامبر در مجلس سناي فرانسه اهدا مي‌شود. ‏
ژان ديواسا نياما چهل و نهمين برنده اين جايزه است.‏
 
بالا