• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با ادبیات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
«نامه‌هاي ايراني» نوشته مونتسكيو نقد مي‌شود


خبرگزاري فارس: كتاب «نامه‌هاي ايراني» نخستين شاهكار مونتسكيو در شهر كتاب تهران نقد و بررسي مي‌شود.
A0757714.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، كتاب «نامه‌هاي ايراني» نخستين شاهكار مونتسكيو و نوعي رمان مكاتبه‌اي است كه هم از نظر قالب و هم از حيث محتوا جاذبه‌هاي خاصي دارد.
مونتسكيو در اين اثر، علاوه بر سياست و مذهب، به فلسفه هم توجه دارد و انديشه‌هاي خود را درباره مسائل گوناگون و به خصوص مسائل روز دوران خويش با لحني طنزآميز بيان مي‌كند.
نشست هفتگي شهركتاب در روز سه‌شنبه پنجم آبان ساعت 16:30 به نقد و بررسي اين اثر با ترجمه‌ محمد مجلسي اختصاص دارد كه با سخنراني طهمورث ساجدي برگزار مي‌شود.
علاقه‌مندان براي حضور در اين نشست مي‌توانند به مركز فرهنگي شهركتاب واقع در خيابان شهيد بهشتي، خيابان شهيد احمد قصير(بخارست)، نبش كوچه سوم مراجعه كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
گيتا گرگاني داستان‌نويسي درس مي‌دهد


خبرگزاري فارس: گيتا گرگاني، نويسنده و مترجم، با همكاري ماهنامه فرهنگي و هنري آزما به برگزاري كارگاه داستان‌نويسي مي‌پردازد.
A0567678.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، گيتا گركاني، نويسنده رمان «فصل آخر» و مترجم آثاري از «رولد دال»، «آنتوني هورويتس»، «موراكامي» و زندگي‌نامه مصور «چه‌گوارا» بر آن است تا دانسته‌ها و تجربيات خود را در قالب يك كارگاه داستان‌نويسي به علاقه‌مندان منتقل كند.
اين دوره‌هاي آموزشي از اول آذرماه در دفتر ماهنامه فرهنگي و هنري آزما برگزار مي‌شود.
علاقه‌مندان تا 25 آبان ماه فرصت دارند براي شركت در اين كلاس‌ها به نشاني ميدان فردوسي، خيابان پارس، كوچه جهانگير، ساختمان ياس، طبقه چهارم، واحد 15 مراجعه كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تجليل نويسندگان جنايي فرانسه از ژرژ سيمنون بلژيكي


خبرگزاري فارس: نويسندگان ادبيات جنايي فرانسه در يك جشنواره ادبيات جنايي در فرانسه از ژرز سيمنون، نويسنده بلژيكي تجليل كردند.
A0751438.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس، برنار بك، مدير جشنواره ادبيات جنايي گفت: آثار سيمنون كماكان تر و تازه هستند.
آثار ژرژ سيمنون كه 20 سال پيش در گذشته همچنان در كنار آثار نويسندگاني مانند آگاتا كريستي، ريموند چندلر و آرتور كانن دويل پرفروش هستند.
شخصيت رمان هاي پليسي و جنايي او كميسر مگره بود كه اكنون شهرت جهاني دارد.
كانال 2 فرانسه قصد دارد دو ماه ديگر سريالي را نام «مرگ زيبا» كه بر اساس يكي از رمان هاي ژرژ سيمنون ساخته شده پخش كند.
جفري آرشر، كه امسال در جشنواره پلار در فرانسه شركت كرده بود در سخناني به ستايش از سيمنون پرداخت و گفت: سيمنون هميشه امروزي است.
آرشر به استفاده روز افزون از آزمايش دي ان اي اشاره كرد كه در آزمايش هاي پزشكي قانوني بسيار به كار گرفته مي شود.
او گفت: دي ان اي ادبيات جنايي را متحول كرده است.
جشنواره ادبيات جنايي پلار كه هر ساله در ماه اكتبر در يكي از شهرهاي فرانسه برگزار مي شود امسال بخشي از برنامه هاي خود را به بزرگداشت و تجليل سيمنون اختصاص داده بود.
پي ير آزولين، روزنامه نگار فرانسوي در اين جشنواره اعلام كرد كه به زودي فرهنگي را بر اساس آثار و رمان هاي ژرژ سيمنون منتشر مي كند.
او پيش از اين زندگي نامه سيمنون را منتشر كرده بود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جشنواره ديوان شرقي- غربي وايمار در آلمان برگزار شد


خبرگزاري فارس: جشنواره ديوان شرقي- غربي وايمار و هفته فرهنگي ايران از 14 مهرماه به مدت هشت روز با همكاري وزارت خارجه آلمان، سفارت و رايزني فرهنگي ايران در شهر وايمار آلمان برگزار شد.
A0672056.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، اين فستيوال براي نزديكي با "دنياي مشرق زمين " هر ساله ميزبان فرهنگي كشوري از "جهان اسلام " باشد و 21 نفر از هنرمندان و نويسندگان ايراني از سوي مسئولان برگزاركننده اين فستيوال دعوت شدند.
برگزاري اين فستيوال به منظور برداشتن گام‌هايي عملي در نزديكي بيشتر و درك متقابل فرهنگ‌هاست. در اين راستا قرار است هرساله روز 12 اكتبر برابر با 20 مهر ماه روز بزرگداشت حافظ هم مانند 28 اگوست سالروز تولد گوته، در شهر وايمار گرامي داشته شود.
مراسم افتتاحيه "فستيوال ديوان شرقي- غربي وايمار " با حضور شهردار شهر وايمار "كريستوف شوينت "، شيخ عطار سفير ايران و پورمحسني سرپرست رايزني فرهنگي ايران و نيز جمع كثيري از علاقمندان به فرهنگ و هنر ايران آغاز شد.
در ابتداي اين افتتاحيه شهردار شهر وايمار ضمن ابراز خوشامدگويي به حضار شركت كننده در اين مراسم از اين فستيوال بعنوان نقطه عطفي در مناسبات ميان فرهنگي وايمار و شيراز نام برد.
"كريستوف شوينت " هدف از برگزاري اين فستيوال را آشنا ساختن نحوه زندگي شرقي ها و اروپايي ها به يكديگر توصيف كرد.
وي همچنين افزود: آشنايي فرهنگ ها و ديدگاهها با هدف تقويت همزيستي مسالمت اميز صورت مي گيرد.
شهردار وايمار اظهار اميدواري كرد كه در سال آينده وايمار در فستيوال ديوان شرقي - غربي در ايران شركت كرده و اين جشنواره در اندازه و وسعت بيشتري برگزار شود.
"پيروزان محبوب " يكي از برگزاركنندگان اين مراسم نيز با اشاره به اينكه هدف اين برنامه معرفي بيشتر ايران به آلمان ها است، اظهار داشت: ملت ايران يك ملت صلح طلب هنرمند هستند. وي هدف ديگر اين جشنواره را ايجاد پلي بين ملت هاي ايران و آلمان برشمرد.
در ادامه مراسم مهندس شيخ عطار، سفير جمهوري اسلامي ايران در آلمان با اشاره به رابطه 500 ساله دو كشور اظهار داشت: رابط ميان دو كشور ايران و آلمان برعكس حضور ديگر كشورهاي اروپايي در ايران و منطقه هيچ وقت استعماري نبوده و آلمان ها در برخي مبارزات مردم ايران عليه استعمار نقش داشته اند.
سفير ايران همچنين با اشاره به نقش سركنسول وقت آلمان درجنوب ايران در مبارزه عليه استعمار انگليس و در تبريز درمبارزه مردم اين شهر عليه روسها گفت: آلمان نقش خوبي در زيرساختارهاي اقتصادي ايران داشته و محققان اين كشور از جمله اولين افرادي بودند كه تحقيق در باره تاريخ ايران را آغاز كردند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در آلمان با ابراز خوشحالي از برگزاري هفته فرهنگي ايران در شهر وايمار گفت: شهر وايمار براي قشر فرهنگي يك شهر شناخته شده است و روابط ايران و آلمان آن چنان تاريخي و عميق است كه برگزاري چنين مراسمي در آن عادي محسوب مي شود.
شيخ عطار، گوته را يك نابغه در زمان خود هم در سياست، هنر، فلسفه، حقوق، ادبيات و علوم طبيعي برشمرد و يادآور شد كه وي از سال 1813تا 1819 حدود 44 كتاب در باره ايران ، اسلام و خاورميانه مطالعه كرد.
شايان ذكر است اين جشنواره با اجراي برنامه هاي موسيقي، تئاتر، معرفي فرش ايران، برنامه هاي ويژه كودكان با حضور دانش آموزان شهر وايمار، هنر نقاشي و مينياتور ايران، كارگاه ايرانشناسي، توريسم، عروسك بازي، قصه گويي، شب حافظ، شب فيلم ايران و داستان خواني ادامه مي يابد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نمايشگاه كتاب تانزانيا با حضور ايران برگزار شد


خبرگزاري فارس: نمايشگاه بين‌المللي كتاب تانزانيا و هفته تكريم از كتاب و كتابخواني در محل هتل اوبونگو پلازا دارالسلام از بيستم مهرماه با حضور جمهوري اسلامي ايران به مدت يك هفته برگزار شد.
A0548595.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين نمايشگاه كه كشورهاي آلمان، انگليس، كنيا، اوگاندا و هند حضور داشتند، رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران نيز جديدترين كتب چاپ شده به زبان‌هاي خارجي (انگليسي و عربي و...) و همچنين لوح‌هاي فشرده كه به معرفي كتابهاي چاپ شده مي پردازد را در معرض ديد مشتاقان كتاب و كتاب خواني اعم از دانشجو و دانش اموز قرار داد.
مراسم افتتاح اين نمايشگاه با حضور ماريا وزير صنايع و تجارت تانزانيا و دهها نفر از نويسندگان بنام و همچنين فعالان عرصه كتاب برگزار شد.
در طول برگزاري نمايشگاه گروه هاي مختلف دانش آموزي و دانشجويي و علاقه‌مندان به كتاب به غرفه رايزني مراجعه و ضمن آشنايي با كتب منتشره ايراني از كتب اهدايي اين رايزني نيز بهره مند مي شدند.
شبكه هاي تلويزيوني ضمن تهيه تصاويري از غرفه رايزني به مصاحبه با سعيد اميدي وابسته فرهنگي پرداختند.
برخي از نويسندگان نيز با مراجعه به غرفه رايزني و تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران تنها كشور اسلامي است كه توجه خاص به فرهنگ دارد تقاضاي حمايت داشتند.
مسئولين نمايشگاه از رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران به خاطر حضورش در اين نمايشگاه تشكر به عمل آوردند.
مراسم اختتاميه با حضور پروفسور محمد علي رئيس دپارتمان زبان سواحيلي دانشگاه دارالسلام برگزار شد و به شركت كنندگان لوح تقدير و گواهي نامه اهدا گرديد و همچنين به خلفان سينگو نوجوان 12 ساله نويسنده تانزانيا يي جايزه اي از سوي رايزني فرهنگي اهدا شد.
ناشر برتر اين نمايشگاه نيز از شهر آروشا انتخاب و جايزه نيز دريافت نمود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
همايش «صد سال شعر زنان» گشايش يافت


خبرگزاري فارس: نخستين همايش «كارنامه صد سال شعر زنان فارسي‌سرا» صبح امروز در دانشگاه الزهرا آغاز به كار كرد.
A0757684.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، نخستين همايش «كارنامه صد سال شعر زنان فارسي‌سرا» كه از صبح روز سه‌شنبه 28 مهرماه در دانشگاه الزهرا شروع به كار كرد، طي دو روز برگزار مي‌شود.
محبوبه مباشري رئيس اين دانشگاه، فاطمه راكعي رئيس همايش و مريم حسيني دبير همايش از سخنرانان مراسم افتتاحيه بودند.
اين همايش روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه در دو نوبت صبح و عصر با ارائه مقالاتي برگزار مي‌شود.
پس از برگزاري مراسم افتتاحيه، مريم عاملي رضايي با موضوع «بررسي سير تحول مضامين مادرانه در شعر شاعران زن از مشروطه تا امروز»، بهروز مهري و وحيد مبارك با موضوع «نگاهي به پيوند موسيقي و شعر در ديوان پروين اعتصامي»، نرجس سپهر نژاد با موضوع «مقايسه سبكي شعر زنانه پروين اعتصامي با شعر حميدي شيرازي در داستان موسي»، صادق‌زاده با موضوع «بررسي اصلي‌ترين عوامل تحول آفرين در شعر و انديشه طاهرا صفارزاده»، اسماء حسيني مقدم با موضوع «نمودار انقلاب در اشعار طاهره‌زاده»، مريم رضايي فرد با موضوع «بررسي رابطه مضمون و تصوير در مجموعه بيعت بيداري طاهره صفارزاده» و پريچهر سلطاني با موضوع «زندگي و آثار ژاله اصفهاني» به ارائه مقاله پرداختند.
در برنامه عصر سه‌شنبه كه از ساعت 14 تا 17 به رياست سهيلا صلاحي مقدم برگزار مي‌شود، سهيلا صلاحي مقدم مقاله «نقد فمينيستي مادرانه‌هاي فاطمه راكعي»، اسماعيل اميني «فمينيسم و شعر زن مسلمان ايران باز خواني و تحليل اشعار فاطمه راكعي»، مهدي افشار «نگاه مترجم به شعر فاطمه راكعي»، صديقه پوران علي پور «تحليل ساختار معرفت شناسي زن در شعر زنان»، الهام جوكار «مسائل زنان در شعر زنان»، زهرا استاد زاده و محمد امين ناصح «حجاب و عفاف از منظر شاعران معاصر زن»، طاهره سيد رضايي «روح زنانه در شعر پروين اعتصامي، سيمين بهبهاني و فروغ فرخزان» و ليلا شكوه‌فر «وسوسه حوا در شعر زنانه» را ارائه مي‌دهند.
سه‌شنبه بعدازظهر از ساعت 18 تا 20 مراسم شب شعر شاعران با حضور تني چند از شاعران معاصر برگزار خواهد شد.
همچنين چهارشنبه صبح از ساعت 8:30 تا 10 حسن اكبري بيرق با موضوع «جلوه‌هاي مدرنيته در شعر فروغ فرخزاد»، رضايي دشت ارژنه «آشنايي زدايي در شعر فروغ فرخزاد»، فاطمه مدرسي و الناز ملكي «شگرد (تكرار) و شيوه‌هاي آن در شعر فروغ فرخزاد»، زهرا طاهري «فروغ ساختار شكني پسامدرن»، مينا بهنام «حس آميزي در شعر فروغ فرخزاد» فاطمه مدرسي و محمد بامدادي «شگردهاي بياني غزليات سيمين بهبهاني» به ارائه مقاله مي‌پردازند.
از ساعت 10:30 تا 12 نيز محمد كاظم كهدويي مقاله «شعر زنان در ادبيات معاصر افغانستان»، نورعلي نورزاد «شعر بانوان تاجيك از انقلاب تا استقلال»، گلرخسار صفي آوا «شاعر برجسته تاجيك»، مطلوبه خواجه‌آوا «شعر زنان تاجيك»، خالده فروغ «از شاعران برجسته افغانستان» و زهرا حسين‌زاده «تغزل در شعر زنان افغانستان» را ارائه مي‌دهند.
چهارشنبه بعدازظهر از ساعت 14 تا 17 به رياست مريم حسيني، مقالات رويا صدر با موضوع «ژاله پروين و زبان زنانه در طنز امروز»، مريم حسيني «فمنيسم ادبي در شعر زنان ايران»، مرجان فردوسي و معصومه سيار «معرفي زنان شاعر مجله عالم نسوان»، ليلا فرهادي نيك «اين نردبان عشق، سيري در اشعار پيرايه يغمايي»، نرگس حسني «جا پاي رفتن زني كه پيدايش نكرده‌اي، مروري بر كارنامه شعري گراناز موسوي»، مهشاد شهبازي «ژاله اصفهاني و شعر مهاجرت»، فاطمه مقيمي «نقد كهن الگويي دشت ارژن سيمين بهبهاني» و سولماز مظفري «زبان زنانه در شعر» را ارائه مي‌دهند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ايران به كتابخانه‌هاي آستاراخان 300 جلد كتاب اهدا كرد


خبرگزاري فارس: به همت رايزني فرهنگي ايران بخش كتاب‌هاي فارسي در كتابخانه‌هاي آستاراخان در زمينه‌هاي ايران‌شناسي و زبان فارسي غني شد.
A0729502.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابوذر ابراهيمي تركمان، رايزن فرهنگي ايران طي بازديد از كتابخانه‌هاي آستاراخان، در جهت تقويت زبان فارسي در اين منطقه اقدام به اهداي 300 جلد كتاب زبان فارسي (در حوزه‌هاي مختلف ايرانشناسي، آموزش زبان، ادبيات، كتابهاي فرهنگ و مراجع) به كتابخانه‌هاي آستاراخان كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دايرة المعارف چين به چاپ دوم رسيد


خبرگزاري فارس: دومين چاپ «دايرة المعارف چين» با تجديد نظر و اضافات از چاپ خارج و وارد بازار شد.
A0659078.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين دايره المعارف در 32 جلد و 60 هزار مدخل در زمينه هاي فلسفه، علوم اجتماعي، ادبيات، هند، آموزش و پرورش، علوم طبيعي، مهندسي، تكنولوژي و علوم نظامي و غيره و در حدود 60 ميليون واژه چيني، با 30 هزار صفحه مصور و حدود هزار نقشه جغرافيايي منتشر شد.
چاپ دوم اين دايره المعارف جامع بصورت مدرن و با آخرين فن دايره المعارف نويسي تهيه شده و دانش بشري گذشته و حال چين و تمدن و دستاورد هاي قديم و جديد ملت چين در طول تاريخ را يكجا جمع آوري و در اختيار علاقمندان قرار داده است.
در اين دايره المعارف توجه ويژه اي به دستاوردهاي 60 سال اخير صورت گرفته و موفقيتهاي دوران معاصر چين، دوران اصلاحات، در زمينه هاي علمي، اجتماعي، و فرهنگي را بصورت خلاصه و به خوبي معرفي كرده است.
تدوين اين دايره المعارف از سال 1995 تا 2009 به رول انجاميده كه در اين مدت اتفاقات مهم زيادي نيز در اين كشور رخداده است.توسعه اقتصادي شگرف، موفقيت هاي سياسي و بين المللي مهم، و دستاوردهاي فوق العاده چين در زميته هاي فرهنگي و اجتماعي، ثبات سياسي و پيشرفت علمي و فناوري نيز در همين مدت صورت گرفته است.
شوراي دولتي چين در سال 1978 از كميته مركزي حزب كمونيست خواستار باز نگري در اين دايره المعارف شد كه دهها سال از چاپ اول آن مي گذشت و داراي نواقص زيادي بود.
در تهيه و تدوين و باز نگري اين دايره المعارف، كليه مراكز علمي و فرهنگي چين با تدوين كنندگان همكاري كرده و در واقع اين يك كار دسته جمعي همه انديشمندان چين به ويژه آنان كه در تدوين اوليه آن مشاركت داشته و هنوز در قيد حيات هستند، است.
در طول 30 سال گذشته جمعا 30 هزار نويسنده و محقق شالمند و جوان با تدوين كنندگان همكاري كرده اند كه 1100 نفر آنان عضو برجسته فرهنگستان‌هاي مختلف چين هستند.
تدوين و بازبيني و چاپ و انتشار اين دايره المعارف يك پروژه مهم علمي و فرهنگي بزرگ و ماندگاري است كه جايگاه علمي و پژوهشي چين را ارتقا داده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نخستين سالگرد درگذشت طاهره صفارزاده برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: مراسم بزرگداشت نخستين سالگرد درگذشت طاهره صفارزاده روز پنج‌شنبه 30 مهر كنار مزار اين شاعر و مترجم قرآن در امام‌زاده صالح تهران برگزار مي‌شود.
A0482233.jpg


جلال صفارزاده، برادر و وصي مرحوم طاهره صفارزاده، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، گفت: اين مراسم ساعت 4 بعد از ظهر آغاز مي‌شود و تا 5:30 عصر ادامه دارد.
وي هم چنين با بيان اين نكته كه هيچ كتاب يا نوشته منتشر نشده‌اي از آن مرحومه باقي نمانده است، افزود: ما به مناسب اولين سالگرد درگذشت او يادنامه‌اي منتشر كرده‌ايم كه در روز 5شنبه در مراسم بزرگداشت او بين شركت‌كنندگان مراسم توزيع مي‌شود.
جلال صفارزاده در پاسخ به خبرنگار فارس درباره باغ موزه وصال در شيراز گفت: با خانواده وصال به توافق رسيده‌ايم و توافق‌نامه‌اي هم بين ما در دادگاه نوشته شده است و قرار شده طبق وصيت مرحوم وصال همسر طاهره صفارزاده، موزه و بنياد فرهنگي آنجا تأسيس شود و نام موزه هم به نام هر دو بزرگوار يعني صفارزاده و وصال باشد.
وي گفت: بعد از مراسم سالگرد او، پيگيري عملي اين بنياد و موزه در شيراز شروع مي‌شود.
همچنين به مناسبت نخستين سال درگذشت صفارزاده كتابي درباره اين شاعر با نام «نبضم را بگير همهمه بودن دارد» منتشر مي‌شود.
اين كتاب به همت «فاطمه ابراهيمي» در سه بخش داستاني، نقد آثار و احاديث ديگران انتشار مي‌يابد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در همايش كارنامه صد سال شعر زنان فارسي‌سرا عنوان شد؛
محبوبه مباشري: اعتراض مؤلفه شعر معاصر زنان است


خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه الزهرا بيان اجتماعي و سياسي و نقادي و همچنين نوعي اعتراض حتي نسبت به زنانگي را از مؤلفه‌هاي شعر معاصر زنان توصيف كرد.

A0757684.jpg



به گزارش خبرنگار فارس مراسم افتتاحيه نخستين همايش كارنامه صد سال شعر زنان فارسي‌سرا صبح روز سه‌شنبه 28 مهر در دانشگاه الزهرا برگزار شد.

* تشريح مؤلفه‌هاي شعر معاصر زنان

محبوبه مباشري رئيس اين دانشگاه در مراسم افتتاحيه اين همايش دو روزه گفت: اين كنگره بين‌المللي كارنامه صد ساله شعر زنان معاصر ايران است كه نقطه عطفي در تاريخ شعر زنان معاصر به حساب مي‌آيد و اميدواريم سال بعد هم تكرار شود.
وي با طرح اين پرسش كه آيا خط‌كشي و مرزبندي بين زنان و مردان درست است يا نه، تصريح كرد: چنين نيست، اما تاريخ گسترده ادبيات كلاسيك نشان مي‌دهد اين مرزبندي در گذشته صورت گرفته و نگاهي جزئي به تاريخ ادبيات نشان مي‌دهد از شعراي كلاسيك چهره‌هاي معدودي مثل رابعه قزداري و مهستي گنجوي به جا مانده است كه از اين رو جز چند قطعه شعر چيز ديگري ثبت نشده و ديواني به دست نداده‌اند اما نامشان را در تاريخ ادبيات ثبت كرده‌اند.
رئيس دانشگاه الزهرا ادامه داد: دلايل فرهنگي و اجتماعي در اين زمينه وجود داشته است و در قرن معاصر زنان شاعر ما در اجتماع حضور يافتند و فرصت تحصيل و تربيت اجتماعي يافتند كه سروده‌هاي آنها هم بيانگر همين موضوع است.
مباشري بيان داشت: همين حضور باعث شد شعر زنان معاصر ما بسيار پربرگ و بارتر از گذشته باشد و كثرت شعرا و شعر آنها با وجودي كه كمتر ديوان دارند، زياد است و تعدادي از شعرهاي آنها در روزنامه‌ها و مجلات چاپ مي‌شود و همين‌ها باعث شده ما به اين همايش برسيم.
وي كثرت شعر زنان را دليلي دانست كه بسيار از بزرگان به جمع‌آوري شعر آنها پرداخته‌اند و برخي ديگر به تحليل آن دست زده‌اند.
رئيس دانشگاه الزهرا در تفاوت بين شعر معاصر و شعر كلاسيك زنان اظهار داشت: بيان اجتماعي و سياسي و نقادي در شعر معاصر زنان و همچنين نوعي اعتراض حتي نسبت به زنانگي در شعر معاصر زنان ديده مي‌شود و در يك كلام شعر آنها انساني است.
وي بيان داشت: حضور معنادار زن در شعر معاصر زنان با كنايه، ترديد، حديث نفس، پرسش و ايمان ديده مي‌شود.

* تشكر از نگاه منتقدانه به شعر زنان

فاطمه راكعي رئيس اين همايش نيز در سخناني گفت: سال‌ها خلأ برگزاري همايش شعر زنان احساس مي‌شد كه بالاخره شكل گرفت.
وي از همه كساني كه منتقدانه، ****‌مند، اصولي و علمي نخستين بار شعرهاي زنان نام آشناي كشور را با ديده نقد نگاه و كار جدي كردند تشكر كرد.
راكعي عنوان كرد حدود 35 مقاله در داوري‌ها بررسي و پذيرفته شد كه در 4 فاز طي 2 روز ارائه مي‌شود.
رئيس همايش كارنامه صد سال شعر زنان فارسي سرا در جاي ديگري از سخنان خود به ظلم و تبعيض وارد شده به زنان در عرصه تاريخ اشاره كرد.
او گفت: زنان همواره در طول تاريخ مورد ظلم و تبعيض واقع شده‌اند و اين تبعيض در تمام حوزه‌هاي زندگي و فعاليت زنان وجود داشته و طبيعتا عرصه هنر مستثنا از اين قاعده نبوده است.
وي عنوان كرد: مقالات اين همايش ويرايش ادبي مي‌شود و در قالب كتابي منتشر خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تعداد كتاب‌هاي الكترونيكي در سال 2018 با كتاب‌هاي چاپي برابر مي‌شود


خبرگزاري فارس: به عقيده صاحب‌نظران، كتاب‌هاي ‏الكترونيكي كه اكنون 1 درصد تعداد كتاب‌هاي موجود در بازار را به خود اختصاص دادند، از سال 2018 به ‏بعد از تعداد كتاب‌هاي چاپي بيشتر مي‌شوند.
A0698229.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، بر اساس تحقيقات انجام شده 6 هزار عنوان كتاب به صورت غيرقانوني روي سايت‌هاي ‏اينترنتي فرانسوي يافت مي‌شود.‏
بر اساس تحقيقات سازمان حفاظت از حقوق كتاب و نوشتار، ژيل دولوز، ‏برنارد وبر و آملي نوتومب بيشترين كتاب‌ها را روي سايت‌هاي اينترنتي دارند كه به صورت غيرقانوني ‏دانلود مي‌شوند.‏
ماتياس داوال مدير اين تحقيق مي‌گويد: 6 هزار عنوان كتاب كه نزديك به 4 هزار عنوان آن كتاب مصور است ‏به صورت غيرقانوني روي سايت‌هاي اينترنتي يافت مي‌شود.
تعداد اين كتاب‌هاي غيرقانوني هر روز بيشتر ‏مي‌شود و بايد جلوي اين پديده گرفته شود.‏
دانلود غيرقانوني مطمئنا مثل كتاب‌هاي الكترونيكي پيشرفت مي‌كند.
به عقيده صاحب‌نظران، كتاب‌هاي ‏الكترونيكي كه اكنون 1 درصد تعداد كتاب‌هاي موجود در بازار را به خود اختصاص دادند، از سال 2018 به ‏بعد از تعداد كتاب‌هاي چاپي بيشتر مي‌شوند.
در حال حاضر قيمت اين كتاب‌هاي الكترونيكي به صرفه ‏نيست. مثلا كيندل آمازون كه به تازگي در فرانسه به بازار آمده 279 دلار و كتابخوان سوني 199 يورو قيمت ‏دارد.‏
به گفته ماتياس داوال دزدي اينترنتي كتاب به صورت دستي و آماتوري انجام مي‌شود.
معمولا نصف اين فايلها ‏اسكن شده هستند و تقريبا 6 ساعت طول مي كشد تا يك فايل دانلود شود.
نصف دانلودهاي غيرقانوني مربوط ‏به نويسنده‌هاي با تيراژ بالا مثل وبر، نوتومب و كانلي است.
كتاب‌هاي فلسفي 25 درصد اين دانلودهاي ‏غيرقانوني را به خود اختصاص مي دهند.
ژيل دولوز فيلسوف مشهور فرانسوي بيشترين تعداد كتاب ‏غيرقانوني را روي اينترنت دارد.‏
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تعويق سومين جايزه روزي روزگاري براي سومين بار


خبرگزاري فارس: سومين جايزه ادبي روزي روزگاري براي سومين بار به تعويق افتاد.
A0437563.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، سعيد طباطبايي، از طرف دبيرخانه جايزه ادبي روزي روزگاري نمابري را ارسال كرده و نوشته است: دبيرخانه سومين دوره جايزه ادبي روزي روزگاري به اطلاع مي‌رساند كه برگزاري مراسم پاياني اين جايزه ادبي كه قرار بود در روز جمعه، اول آبان ماه سال جاري برگزار شود به علت پاره‌اي مشكلات فني برگزار نخواهد شد و برگزاري آن به زمان ديگري موكول مي‌شود كه متعاقبا در اين زمينه اطلاع رساني خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مريم حسيني: شاعر، جهان را تازه مي‌خواهد


خبرگزاري فارس: دبير همايش «كارنامه صد سال شعر زنان فارسي‌سرا» گفت: شاعر بزرگ امروز فيلسوفي است كه جهان را تازه مي‌خواهد و براي ايجاد آن از طريق هنر خود كوشش مي‌كند.
A0757684.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، مريم حسيني دبير همايش كارنامه صد سال شعر زنان فارسي‌سرا در مراسم افتتاحيه اين همايش گفت: اين آرزوي بسياري از زنان در طول تاريخ بشر بوده است كه بتوانند فرصت سرودن داشته باشند. و حالا خوشبختانه در مجمعي گرد هم آمده‌ايم كه سخنوران زن بسياري در دوره معاصر ظهور كرده‌اند و نياز به بررسي و نقد آثار آنان پديد آمده است.
وي افزود: براي ارج نهادن به مقام والاي شاعران برجسته زن فارسي سرا و نقد نو بررسي آثار ايشان در جهت ارتقاي كيفي شعر زنان، پژوهشكده شعر و هنر دانشگاه الزهرا بر آن شد تا همايشي را برگزار كند. به همين جهت، در پي فراخوان عامي كه در اسفند ماه سال گذشته منتشر شد از تمامي استادان و پژوهشگران دعوت به عمل آمد تا در كنار ما قرار گيرند و با نوشتن مقالاتي فضايي فراهم آوردند تا شايد بتوان در راه شناخت هر چه بهتر و بيشتر شعر زنان گام‌هايي به پيش برد.
حسيني تصريح كرد: خوشبختانه در پاسخ به دعوت ما گروه بسياري از اهل قلم، با ارسال مقاله‌هايي ما را ياري دادند. با پايان يافتن مهلت دريافت كار داروي مقالات آغاز شد. از ميان صد چكيده و بيش از شصت مقاله كامل، سي و پنج مقاله ارائه و چاپ در مجموعه مقالات برگزيده شد كه در همايش حاضر عرضه مي‌شوند. چكيده‌هاي همايش در مجموعه‌اي گرد آمده در اختيار حاضران قرار مي‌گيرد. اميدواريم مجموعه مقاله‌ها هم تا پيش از پايان سال جاري منتشر شود.
دبير اين همايش عنوان كرد: اما راهي را كه فروغ پاي شاعران زن ايران گذاشت هنوز پوياست. قوام و استحكام شعر وي از موجبات پيشرفت شعر زنان بود. در اين راه سيمين بهبهاني با غزل‌هاي نو مي‌درخشد. سيمين بعدها كولي‌واره‌ها را سرود و از زن تعبير و تفسيري تازه بدست داد. در كولي‌واره‌ها سيمين از احساسات و روح زنان سخن مي‌گويد. كولي از طرف ديگر نماد شجاعت و جسارت زن ايراني است. سيمين با آوردن كولي در عرصه شعر امروز ايران، زني در شعر پارسي مي‌آفريند كه فعال است و با جسارت و شجاعت مي‌تواند فرياد بزند، جار بزند و حقوق تضييع شده خود را مطالبه كند. اين زن، اين زن كولي مي‌تواند نمونه باشد. نمونه زن ايراني كه در آستانه هزاره‌اي نو مي‌ايستد و تازگي و تجدد را در اعماق ريشه‌هاي فرهنگي جست و جو مي‌كند. كولي سرشار از زندگي است. با قدم‌هاي او دشت بيدار مي‌شود و با زلال نگاهش شاهد سرشاري بركه هستيم. در هر رگ او شادي و هيجان و شور جاري است.
وي به ديگر شاعران معاصر زن اشاره كرد و افزود: ميمنت ميرصادقي با نمونه‌هاي خوبي از شعر نيمايي، ژاله اصفهاني با شعرهاي شاد و روشن و روان، پروين دولت آبادي با سرودن شعرهايي براي كودكان، طاهره صفار زاده با شعر سپيد و مدرن از طلايه داران شعر امروز زنان ايران هستند.
حسيني درباره شاعران بعد انقلاب اظهار داشت: زنان شاعر شعر انقلاب و جنگ شاعراني چون سيميندخت وحيدي، سپيده كاشاني، صديقه وسمقي، فاطمه راكعي، هستند. اين شاعران برخي در حوزه شعر سنتي و برخي در حوزه اشعار نيمايي آثاري از خود بر جاي گذاشتند. و شعر زنان امروز ايران هم پاي شعر مردان در حال تجربه انواع قالب‌ها و شگردهاي هنري است. شاعران پس انقلاب و پس از جنگ كه با جريان‌هاي شعري خارج از كشور هم آشنا هستند و با آشنايي هر چه بيشتر با ادبيات جهان تلاش مي‌كنند تا شعر ايران را همپاي شعر جهان به پيش ببرند.
وي تأكيد كرد: امروز در آستانه دوره‌اي هستيم كه ديگر جنسيت شاعر و زن و مرد بودن او اهميت ندارد. مهم اين است كه شعر خوب چيست و از كيست. شاعر برجسته امروز كسي است كه هنري را قدر مي‌نهد كه در زمينه آن انديشه و تفكر و فلسفه وجود داشته باشد. شاعر بزرگ امروز فيلسوفي است كه جهان را تازه مي‌خواهد و براي ايجاد آن از طريق هنر خود كوشش مي‌كند. و دوباره بازگرديم به شعر شمس كسمايي و يادي داشته باشيم از زنان و مرداني كه از خود گذشتند تا ما باشيم و سخن بگوييم. به ياد بياوريم كه هشتاد سال پيش چگونه از زن و دنياي او حكايت مي‌شد و چگونه ما امروز ستايشگر شاعران و سخنوران زن هستيم.
دبير همايش كارنامه صد سال شعر زنان گفت: در انتظار روزي كه زنان ما بتوانند دروازه‌هاي تفكر جهاني را به روي خود بگشايند و زنان شاعرمان نمونه بهترين انسان‌هايمان باشند. آنهايي كه براي ايجاد آرمانشهرها تلاش مي‌كنند. آنهايي كه قدر هنر را مي‌دانند و بيهوده گوهري لعل در دري را به پاي كسان نمي‌ريزند. آنها كه همواره از هنر پيشينيان ياد مي‌كنند تا باشد كه خود پيشگامان راهي نوين باشند.
وي با يادي از شجاعت زنددخت شيرازي اظهار داشت: در كنار او ژاله قائم مقامي چاووشي خوان شعر زنانه و پيشرو شعر اعتراض است. زني كه صداي اعتراضش با شيوايي سخن همراه است. او آرزوي تأسيس و تشكيل انجمن‌هاي زنان و پيروزي ايشان را دارد. ژاله آرزومند ايجاد سرزميني آرماني است كه درآن دختران ايراني زندگي‌اي سراپا نور و خوشي داشته باشند.
حسيني از پروين اعتصامي ياد كرد و گفت: در اين ميان بايد از پروين گفت: شاعري كه شعر از كلامش مي‌جوشد. زني كه سخنش رشك مردان شاعر بود و به همين سبب در مظان تهمت قرار گرفت. زني كه از كودكي شاعر بود. از پانزده سالگي اشعارش را در مجله عالم نسوان منتشر مي‌كرد و تا بيست سال پس از آن فرصت گفتن داشت. زني كه با داشتن ايده و آراي روشنفكرانه از پيشروان نهضت آزادي نسوان ايران بود. زني كه بيش از هر زن شاعر ديگري مادر بود. زني كه مادر نشد اما بسياري از كاراكترهاي شعري‌اش طعم خوش مادر شدن را چشيدند.
او گفت: اما شعر فروغ از جنس ديگري است. شعري در قالبي تازه با نگرشي نو و فضايي مدرن. زن شعر فروغ زني است كه رنج‌هاي تاريخي را بر گردن دارد. او اسير ديوارهاي سنت است و با عصيان بر عليه **** مردسالاري حاكم تولدي ديگر مي‌يابد. شعر فروغ پايه‌هاي سنتي شعر را در هم مي‌شكند و در فرمي نو نگرشي تازه به هستي دارد.
وي اشعار دوره نخست شاعري فروغ را اشعاري فمنيستي دانست و اضافه كرد: البته توانايي سرشار در سخنوري از تندي آن مي‌كاهد و شعر به دروازه‌هاي شعر نزديك مي‌شود. و در تولدي ديگر فروغ پايه‌هاي اصيل شعر نوين ايران را بنياد مي‌نهد. شاعري كه به ديگران آموخت كه تنها آنچه مي‌خواهند بگويند مهم نيست. چگونه گفتن مهم است. فروغ زني است كه در برابر تمامي محدوديت‌ها مقاومت مي‌كند و با سركشي بر عليه هر آنچه در **** سنتي مانع حضور زن است زندگي دشواري را تجربه مي‌كند. تنهايي، تهمت، ترس و سردي‌اي كه سرانجام با ايمان به فصل سرد پايان مي‌يابد.
حسيني شعر فروغ را شعري مدرن و سمبوليك توصيف كرد و گفت: شعرهاي ابتدايي و شعاري و مردمي دوره مشروطه، با فروغ و شعر وي تبديل به بهترين نمونه‌هاي شعر امروز ايران و جهان مي‌شود. هنر مفهوم مي‌يابد. اگر در دوره مشروطه سخن گفتن از زنان و رنج‌هاي ايشان و ستم رفته بر ايشان است، در شعر فروغ زني كامل پيدا مي‌شود كه از جهان و هستي و زندگي تفسيري تازه دارد.
دبير اين همايش ادامه داد: زماني كه شعرهاي زنان دوره قاجار را در تذكره اندروني ورق مي‌زنيم گمان نمي‌بريم كه ممكن است صد سال پس از آن روزي و روزگاري فرا برسد كه زنان شاعر ايران داراي دفترهاي شعر متعدد باشند و بتوانند از طريق كتاب و روزنامه و مجله و سايت‌هاي اينترنتي اشعار خود را در منظر داوري و قضاوت بگذراند. از بهره‌هاي دوره مشروطيت براي ادبيات ايران حضور زنان سخنگوي فراواني است كه توانستند براي نخستين بار به صورتي فراگير در كنار مردان خواستار حقوق از دست رفته خود باشند.
وي بيان داشت: ادبيات سياسي مشروطه ادبياتي مردانه نيست، زنان نيز در اين دوره تلاش مي‌كنند تا ضمن مطالبات اجتماعي - سياسي براي تمامي ايرانيان از آزادي ايرانيان و بخصوص زنان و حضور ايشان در عرصه اجتماع دفاع كنند. شمس كسمايي بانوي نوانديش و نوگراي شعر معاصر كه او را از پيشروان شعر نيمايي مي‌نامند از ستم رفته بر زنان مي‌نالد و از موقعيت زنان در ايران متعجب است.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: به دانشجويان خودم در درس «زن در ادبيات» دوره كارشناسي ارشد مطالعات زنان گفتم. اگر من و شما در اين دانشگاه (علامه طباطبايي) در كنار يكديگر نشسته‌ايم و فرصتي برايمان فراهم شده تا از اهميت شعر زنان و جايگاه زنان در ادبيات، و زنان و نويسنده و شاعر سخن بگوييم، مديون تلاش‌هاي بسياري است من جمله زنان و مردان شاعري كه در صد ساله اخير از جان و مال و نام و ننگ خود گذشتند و تمامي مساعي خود را در جهت بهبود تحصيل و امكان مشاركت زنان در تمام امور مملكتي فراهم كردند. اين آزادي حضور آسان به دست نيامده است.
وي با يادكردي از اديبه الزمان فراهاني خواهر اديب الممالك و فخر عظمي ارغون گفت: ويژه‌نامه‌اي هم براي همايش كارنامه صد سال شعر زنان تهيه شد كه مطالب متنوعي در آن فراهم آمده و اميدواريم مورد قبول اهل فضل واقع شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نمايشگاه كتاب در بهبهان افتتاح شد


خبرگزاري فارس: نمايشگاه كتابي با بيش از 3 هزار و 500 كتاب در شهرستان بهبهان افتتاح شد.
A0734380.jpg


رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بهبهان صبح امروز در حاشيه افتتاح اين نمايشگاه در گفتگو با خبرنگار فارس در بهبهان اظهار داشت: به دليل علاقمند بودن و استقبال گسترده مردم بهبهان به امر كتابخواني هر ساله نمايشگاه‌هاي متعدد كتاب در اين شهرستان داير مي‌شود.
سيد حبيب‌الله مير خاطرنشان كرد: اين بار نيز نمايشگاه كتابي با بيش از 3 هزار و 500 عنوان كتاب در موضوعات مختلف علمي، آموزشي، كمك درسي، رمان و داستان، روانشناسي، مذهبي و موضوعات ديگر برپا كرده‌ايم.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بهبهان خاطرنشان كرد: براي ترغيب بيشتر مردم به سوي اين نمايشگاه نيز تمام كتاب‌هاي موجود با 10 درصد تخفيف در اختيار خريداران قرار مي‌گيرد.
وي تصريح كرد: اين نمايشگاه كتاب از امروز تا هشتم آبان ماه امسال در نگارخانه ميرزا شوقي و در دو نوبت صبح و عصر پذيراي علاقمندان به كتاب است.
مير در ادامه بزرگ‌ترين مشكل موجود در برپايي چنين نمايشگاه‌هايي را كمبود فضا عنوان كرد و اظهار داشت: متاسفانه تنها نگارخانه ميرزاشوقي بهبهان توانايي برپايي نمايشگاه را داشته كه اين نگارخانه نيز از فضاي مناسبي برخوردار نبوده و نسبتا كوچك است.
وي افزود: همواره در برپايي نمايشگاه‌هاي مختلف از جمله كتاب در بهبهان با مشكل فضا و محيط لازم براي برپايي يك نمايشگاه مطلوب مواجه بوده و اين معضل نياز به توجه بيشتر مسئولان دارد.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بهبهان خاطرنشان كرد: در برپايي چنين نمايشگاه‌هاي كتابي به دليل كمبود فضا در روزهاي مختلف نمايشگاه عناوين جديدي به روي ميز غرفه‌ها آورده شده و اين امر موجب از دست دادن عناوين زيادي كتاب توسط خريداران مي‌شود.
مير در پايان در خصوص استقبال مردم از اين نمايشگاه گفت: با نگاهي گذرا به نمايشگاه‌هاي قبل به اين نتيجه مي‌رسيم كه جامعه بهبهان همواره به كتاب و نمايشگاه كتاب علاقمند بوده و به طور قطع استقبال خوبي از اين نمايشگاه نيز به عمل خواهند آورد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تهيه كتب الكترونيك براي نابينايان عزم ملي را مي‌طلبد


خبرگزاري فارس: مديركل امور كتابخانه‌هاي عمومي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور تهيه كتب بريل را براي نابينايان زمان‌بر و پرهزينه دانست و با اشاره به توجه ويژه به تهيه كتب الكترونيك گفت: تهيه كتب الكترونيك براي نابينايان عزم ملي را مي‌طلبد.
A0755522.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، ناهيد امين‌نژاد ظهر امروز در نخستين گردهمايي تخصصي كتابداران بخش نابينايان كتابخانه‌هاي عمومي سراسر كشور كه در شيراز برگزار شد، با اشاره به جمعيت 38 ميليون نابينا در دنيا خاطرنشان كرد: هم‌اكنون جمعيت افراد كم‌بينا در دنيا 135 ميليون نفر است.
وي افزود: در جهان در هر پنج ثانيه يك نفر نابينا و در هر دقيقه يك كودك نابينا متولد مي‌شود.
امين‌نژاد جمعيت نابينايان كشور را 150 هزار نفر اعلام و تصريح كرد: همچنين 700 تا يك‌هزار و900 نفر كم‌بينا در كشور ما زندگي مي‌كنند.
وي حق دستيابي به اطلاعات را متعلق به تمام افراد جامعه دانست و تأكيد كرد: معلوليت در اين مورد بي‌تأثير است.
امين‌نژاد با بيان اينكه كتابخانه‌ها بايد به‌عنوان يك تكليف انساني، حرفه‌اي و الهي به اين حق توجه داشته باشند، افزود: كتابخانه‌هاي عمومي براساس رسالت خود براي برطرف كردن نيازهاي اطلاعاتي اين قشر از جامعه پيش‌بيني‌هاي لازم را داشته باشند.
وي ارايه خدمات كتابخانه‌اي براي كم‌بينايان و نابينايان را يكي از مهم‌ترين وظايف كتابخانه‌ها عنوان كرد و خاطرنشان ساخت: در دوراني كه حجم اطلاعات با سرعت شتابان رو به ‌افزايش است، توجه به نيازهاي اطلاعاتي اين قشر از جامعه در زمره تعهدات كتابداران و كتابخانه‌ها است.
امين‌نژاد افزود: از كتابداران انتظار مي‌رود مجموعه‌هاي خود را همانند كتابخانه‌هاي بينايي براساس اصول كتابداري، همزمان با ارتقاي دانش فني خود اداره كنند.
وي هدف از برپايي اين گردهمايي را تعامل و تبادل اطلاعات كتابداران استان‌هاي كشور، بزرگداشت و ارج نهادن به روز عصاي سفيد، بررسي عوامل افزايش و نحوه ارائه خدمات اطلاعاتي در كتابخانه‌هاي نابينايان، تأكيد بر رعايت حقوق مساوي براي نابينايان، بررسي نحوه نعامل با نهاد‌ها و سازمان‌هاي مرتبط با امور نابينايان براي ارتقاي سطح خدمات به نابينايان و كم‌بينايان و ... عنوان كرد.
نخسين گردهمايي تخصصي كتابداران بخش نابينايان كتابخانه‌هاي عمومي سراسر كشور در 28 و 29 مهر ماه امسال در شيراز برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
حضور ايران در نمايشگاه فرانكفورت به روايت سرپرست رايزني فرهنگي ايران در آلمان


خبرگزاري فارس: سرپرست رايزني فرهنگي ايران در آلمان، ضمن تأكيد بر استقبال ناشران از غرفه اين رايزني در نمايشگاه فرانكفورت، گفت: پانزده ناشر از جمهوري اسلامي ايران در اين نمايشگاه شركت كردند.
A0755152.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، متن مصاحبه روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با پورمحسني، سرپرست رايزني فرهنگي ايران در آلمان به اين شرح است:

* خدمات فرهنگي رايزني فرهنگي كشورمان در برلين به ناشران ايراني چگونه بود؟
پس از پايان شصت امين نمايشگاه فرانكفورت از سال گذشته برنامه ريزي لازم براي حضور پر رنگ ناشران ايراني از سوي رايزني فرهنگي ايران صورت گرفت و به ناشرين ايراني اعلام شد كه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آمادگي هرگونه ارائه خدمات فرهنگي و تسهيل ارتباط جهت حضور در نمايشگاه را دارد كه تنها چهار موسسه انتشاراتي امير كبير ، اكو، فرهنگستان هنر و الهدي در خواستهايشان را اعلام كردند. كه اكو بعدا انصراف داد. از سه ماه گذشته نيز تماسهاي مكرري با ناشرين داشتيم كه ناشرين ايراني بنا به دلايل خاص خودشان تمايل چنداني به شركت در اين نمايشگاه نداشتند. در خصوص خدمات رايزني به ناشران ايراني به غير از صدور رواديد كليه كارها ائم از تسهيل ارتباط با مسئولان نمايشگاه ، رزور غرفه ها، مشاوره در خصوص انتخاب كتابها متناسب با بازار كتاب ، خدمات ارسال و مراسلات پستي و حتي انتقال كتابها به غرفه ها توسط رايزني فرهنگي ايران در آلمان توسط رايزني صورت گرفت.

* در مجموع چند ناشر از جمهوري اسلامي ايران دراين نمايشگاه شركت كردند؟
15 شركت كننده ايراني 8 ناشر دولتي و 4 ناشر غير دولتي از داخل ايران هستند. ضمن آن كه 3ناشر نيز از داخل آلمان شركت كرده اند.

* چه تعداد كتاب به زبان فارسي در اين نمايشگاه عرضه شده است؟
حدود 2 هزار عنوان كتاب كه 90درصد آنها به زبان فارسي است از سوي ناشران ايراني در اين نمايشگاه عرضه شده است.

* انتشارات بين‌المللي الهدي در اين نمايشگاه چه تعداد كتاب عرضه كرده است؟
انتشارات بين‌المللي الهدي وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز با 200 عنوان كتاب با موضوعات ديني و ايران‌شناسي، جاذبه‌هاي گردشگري ايران و معرفي هنرهاي تجسمي و نقاشي و غيره در اين نمايشگاه حضور فعال دارد.

* استقبال شركت‌كنندگان از غرفه رايزني فرهنگي ايران چگونه بود؟
نمايشگاه فرانكفورت در مقايسه با نمايشگاه كتاب تهران، نمايشگاه ناشرين است نه نمايشگاه مردمي. چرا كه در اين نمايشگاه غرفه‌ها فروش نداشته و فقط ناشرين حرفه‌اي از سرتاسر جهان براي حق امتياز كتاب‌ها يا تبادل اطلاعات در خصوص آخرين دستاوردهاي صنعت چاپ و نشر به اين نمايشگاه مي‌آيند. به همين جهت نزديك به 3 هزار نشست و سمينار تخصصي در حاشيه اين نمايشگاه بزرگ برگزار مي‌شود.

* غرفه هاي ايران چطور؟
به دليل جذابيت فرهنگ و تمدن ايراني و ارائه بسته هاي فرهنگي مثل بروشور معرفي جاذبه هاي ايران و پوسترهاي ايران شناسي در غرفه رايزني فرهنگي ايران استقبال خوبي صورت گرفته است. اما درخصوص ناشرين ايراني اكثر كتب ارائه شده به زبان فارسي است و تعداد قليلي به لاتين و يا زبان هاي اروپايي هستند، همين امر باعث شده است دايره ناشران مراجعه كننده به غرفه هاي ايراني محدودتر شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
امكان استفاده از كتابخانه‌هاي عمومي براي نابينايان فراهم شود


خبرگزاري فارس: جانشين معاون توان‌بخشي سازمان بهزيستي استان فارس گفت: امكان استفاده نابينايان از كتب مختلف بايد در همه كتابخانه‌هاي عمومي فراهم شود.
A0077064.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، انسيه سخي بعد از ظهر امروز در نخستين گردهمايي كتابداران بخش نابينايان كتابخانه‌هاي عمومي سراسر كشور اظهار داشت: اميدواريم اين همايش باب خيري باشد كه كتابخانه‌هاي عمومي، بخش نابينايان خود را راه‌اندازي كنند.
وي تصريح كرد: نابينايان بايد بتوانند در هر كجاي ايران كه هستند از خدمات كتابخانه‌اي استفاده كنند و محدوديت‌هاي رايج بايد از ميان برود.
معاون بهزيستي استان فارس ادامه داد: براي راه‌اندازي كتابخانه الكترونيك ويژه نابينايان احتياج به فضا و امكانات گسترده نيست بلكه با يك سيستم نرم‌افزاري بهينه مي‌توان اين كتابخانه را راه‌اندازي كرد.
جانشين معاون توانبخشي بهزيستي فارس متذكر شد: با تعامل با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و امور كتابخانه‌ها بايد شرايط استفاده نابينايان در همه كتابخانه‌ها فراهم شود و امكان ارتقاي سطح معلومات براي آنها به شكل روزافزون وجود داشته باشد.
سخي اضافه كرد: هم‌اكنون 81 هزار معلول زير پوشش بهزيستي استان فارس قرار دارند و بيش‌ از 8 هزار نفر از آنها نابينا هستند.
وي در ادامه گفت: نابينايان آموزش‌هاي اجتماعي، حرفه‌اي، عملي و توان‌بخشي مبتني‌ بر جامعه را دريافت مي‌كنند و آموزش مهارت‌هاي زندگي، خط بريل و جهت‌يابي آموزش‌هاي ويژه ‌آنها است.
معاون بهزيستي استان فارس بيان داشت: هم‌اكنون 160 هزار نابينا و 900 هزار كم‌بينا در كشور زندگي مي‌كنند.
سخي عنوان داشت: تلاش مي‌شود آنها در مراكز آموزشي با خدمات ويژه به تحصيل بپردازند تا توان‌مندي خود را نشان دهند.
وي ابراز داشت: كافي‌نت ويژه نابينايان در شيراز و فسا راه‌اندازي شده و نابينايان با استفاده از آن مي‌توانند اطلاعات خود را به‌ روز كنند.
معاون بهزيستي استان فارس متذكر شد: نابينايان حق دارند مثل آحاد جامعه از كتابخانه‌هاي عمومي استفاده كنند.
سخي تأكيد كرد: كتابخانه‌هاي عمومي بايد مكلف شوند كه بخشي از فضاي كتابخانه را ويژه نابينايان طراحي كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دن براون از هرتا مولر سبقت گرفت


خبرگزاري فارس: رمان «نفس زدن» نوشته هرتا مولر كه بعد از دريافت نوبل ادبيات در صدر جدول فروش قرار گرفته بود، اين روزها پايين‌‌تر از رمان «سمبل گمشده» قرار دارد.
A0743070.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، انتشارات راندوم هاوس حاضر نشده تعداد نسخه هاي فروش رفته رمان دن براون را اعلام كند.
سخنگوي رندوم هاوس گفت نسخه هاي چاپ اول به زودي تمام مي شود.
رمان «سمبل گمشده» 24 شهريور با شمارگان 6 ميليون و 500 هزار نسخه به طور همزمان در آمريكا، انگليس و كانادا منتشر و توزيع شد.
در روز نخست بيش از يك ميليون از آن به فروش رفت كه ركورد فروش كتاب بزرگسال را شكست.
از سوي ديگر رمان «نفس زدن» نوشته هرتا مولر كه بعد از دريافت نوبل ادبيات در صدر جدول قرار گرفته بود بار ديگر به رده هاي پائين رفت.
در آلمان نيز رمان «سمبل گمشده» در صدر جدول است.
ناشر آلماني هفته گذشته اين رمان را با شمارگان يك ميليون و 200 هزار نسخه در نمايشگاه كتاب فرانكفورت توزيع كرد.
توزيع رمان دن براون در آلمان باعث شده كه توجه بسياري از رمان خوانها از هرتا مولر آلماني به اين نويسنده آمريكايي معطوف شود.
براون در اين رمان ماجراهاي پروفسور رابرت لنگدان را كه در رمان «رمز داوينچي» نيز حضور داشت تعقيب كرده است.
لنگدان در «سمبل گمشده» تلاش مي كند اسرار مخفي لژ فراماسونري در واشنگتن را به دست آورد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دعوت از ناشران براي شركت در هفتمين نمايشگاه ياد يار مهربان


خبرگزاري فارس: فراخوان دعوت از ناشران براي شركت در هفتمين دوره نمايشگاه «ياد يار مهربان» اهداي كتاب به مدارس تهران منتشر شد.
A0729502.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل روابط‌ عمومي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، در پي اجراي موفقيت‌آميز شش دوره طرح بزرگ اهداي كتاب، وسايل كمك آموزشي و لوازم ورزشي به مدارس شهر تهران در سال‌هاي گذشته، هفتمين دوره اين نمايشگاه، همراه با فعاليت‌هاي فرهنگي متنوع برگزار خواهد شد.
از ناشران دعوت شده تا روز دوم آبان ماه، در ساعات اداري به دبيرخانه نمايشگاه «ياد يار مهربان» در تهران، خيابان پاسداران، خيابان شهيد ناطق نوري (زمرد)، شماره 56، واحد 7 مراجعه كرده و نمونه كتاب و فرم‌هاي تكميل شده براي شركت در نمايشگاه را تحويل دهند.
كتاب‌هايي در اين دوره شركت داده مي‌شود كه مناسب دوره‌هاي تحصيلي و نيز مهارت‌هاي آموزشي معلمان اين مقاطع تحصيلي باشند. علاوه بر آن، محتواي كتاب‌ها بايد منطبق با سياست‌هاي فرهنگي **** جمهوري اسلامي باشد.
ساير شرايط ذكر شده در اين فراخوان عبارت‌اند از: پذيرش كتاب‌هاي چاپ سال 1386 به بعد، برخورداري از طراحي و صحافي كتاب با كيفيت مناسب، داشتن قابليت استفاده عمومي در كتابخانه آموزشگاه، داشتن باركد صحيح و رايج در صنعت نشر (باركد شابك)‌ و يكسان بودن قيمت كتاب در زمان‌ ثبت نمونه و برگزاري نمايشگاه.
در اين اطلاعيه آمده است كه ناشران كمك درسي و كمك آموزشي فقط امكان فروش و عرضه مستقيم كتاب با «تخفيف ويژه» را خواهند داشت.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتاب «دا» به آمريكا مي‌رود


خبرگزاري فارس: كتاب «دا»، خاطرات سيده زهرا حسيني براي انتشار در آمريكا توسط پال اسپراكمن به زبان انگليسي ترجمه مي‌شود.
A0723997.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از ستاد خبري انتشارات سوره مهر، پال اسپراكمن، مترجم آمريكايي در حال ترجمه كتاب «دا» به زبان انگليسي است.
وي كه پيش از اين كتاب‌هاي «سفر به گراي 270 درجه» ، «شطرنج با ماشين قيامت» ، «داستان‌هاي شهر جنگي» و «اسماعيل» را به انگليسي ترجمه كرده، تا كنون كار ترجمه حدود 100 صفحه از كتاب «دا» را ترجمه كرده و قرار است با اتمام ترجمه ، اين كتاب در كشور آمريكا منتشر شود.
قرار است در جريان ترجمه ، بخش‌هايي از كتاب با نظر مترجم حذف شود.
همچنين اين كتاب به غير از زبان انگليسي به زبان‌هاي تركي استامبولي ، عربي و اردو نيز ترجمه خواهد شد.
كتاب «دا» خاطرات سيده زهرا حسيني از روزهاي آغاز جنگ تحميلي ، نوشته سيده اعظم حسيني ، تا كنون در انتشارات سوره مهر به چاپ هشتاد و پنجم رسيده است.
 
بالا