• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با ادبیات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
رونمايي از كتاب 15 كيلويي تاريخچه ديوار برلين


خبرگزاري فارس: آلمان در 20 سالگي فرو ريختن ديوار برلين با حضور هلموت كهل، صدراعظم آن دوران، كتاب شكل‌گيري و سقوط اين ديوار را كه 15 كيلو وزن دارد، رونمايي كرد.
A0729502.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، هلموت كهل در مراسم رونمايي از اين كتاب گفت: آرزو مي‌كنم در 20 سال آينده انسان‌‌هاي زيادي اين كتاب را در دست بگيرند.
صدراعظم اسبق آلمان چند روز پيش نيز در مراسمي كه به مناسبت فروريختن ديوار برلين برگزار شده بود به همراه ميخائيل گورباچف و جورج بوش پدر شركت كرده بود.
از كهل به عنوان صدراعظم اتحاد ياد مي‌شود.
او اكنون در آستانه 80 سالگي است و چند روز پيش نيز كتاب خاطرات او از روزها و ماه‌هاي فروريختن ديوار برلين منتشر شده است.
كتابي كه روز گذشته رونمايي شد، «ديوار» نام دارد و ناشر به صورت نمادين قيمت 1989 يورو براي آن در نظر گرفته است. 1989 سالي بود كه ديوار برلين فروريخت و شرق و غرب آلمان به يكديگر پيوند خوردند.
ناشر اين كتاب 15 كيلويي و گران قيمت را تنها در تيراژ 550 نسخه كه در اروپا بسيار اندك است، منتشر كرده است.
در اين كتاب، تصاويري حيرت‌انگيز از حمله مردم براي ريختن ديوار برلين منتشر شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
طرح جامع نذر كتاب اجرا مي‌شود


خبرگزاري فارس: طرح جامع نذر كتاب در راستاي كمك به كتابخانه‌هاي مناطق محروم شهر تهران و سطح كشور همزمان با هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران به همت مركز اسناد انقلاب اسلامي برگزار مي‌شود.
A0754012.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، در اين طرح خريداران، ناشران، دارندگان كتاب به خصوص اقشار مردم، با مراجعه به مراكز و نقاط تعيين شده بخشي از كتاب‌هاي خود را به طور مستقيم و با دريافت بسته‌هاي ويژه پستي، در اختيار دبيرخانه طرح قرار مي‌دهند.
بنابراين گزارش، كتاب‌هاي دريافت شده پس از غربال اوليه و تقسيم‌بندي در اختيار كتابخانه‌هاي عمومي مدارس و مساجد شهرستان‌هاي مناطق محروم و حواشي شهر قرار خواهد گرفت.
طرح نذر كتاب با هدف اهداي كتاب به مناطق و افراد محروم براي ايجاد انگيزه معنوي و با مشاركت صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، رسانه‌ها، خبرگزاري‌ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات، نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور و خبرگزاري كتاب ايران برگزار خواهد شد.
مخاطبان اصلي طرح نذر كتاب، تمام اقشار و افراد مرتبط با كتاب و دارندگان كتاب مازاد است.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كافه كتاب مترو در هفته كتاب فعال مي‌شود


خبرگزاري فارس: همزمان با هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران طرح كافه كتاب مترو را اجرا مي‌كند.
A0764137.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در راستاي خدمات رساني به مسافرين مترو و گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه، مراكز و پايگاه‌هايي را براي استقرار كافه كتاب مترو در سه مسير پرتردد متروي هفت‌تير، ميرداماد و صادقيه در دستور كار خود قرار داده است.
خدمات كافه كتاب مترو به سه دسته خدمات سفارش خريد كتاب‌هاي مسافران، ارايه كتاب به صورت امانت و اطلاع‌رساني مسائل حوزه كتاب تعريف شده كه همزمان با هفته كتاب به مردم خدمت‌رساني مي‌كند.
خدمات امانت كتاب در راستاي شبكه‌سازي كتابخانه‌ها صورت مي‌گيرد و علاقه‌مندان در كافه كتاب مترو عضو كتابخانه مترو مي‌شوند و كتاب‌هاي مورد علاقه خود را سفارش مي‌دهند و در فاصله زماني معين مثلاً يك روزه، پس از عبور از مسيري كه روزانه از مترو استفاده مي‌كنند، كتاب سفارش داده شده را دريافت مي‌كنند و پس از مطالعه، تحويل مي‌دهند.
همچنين برگزاري جشنواره مستند كتاب، جشن كتاب يار، طرح اهدا كتاب از طريق سامانه 137 شهرداري تهران و ايجاد كتابخانه‌هاي مجازي تهران از ديگر برنامه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در هفته كتاب است.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اختصاص 45 دقيقه مطالعه آزاد در دانشگاه‌هاي سراسر كشور


خبرگزاري فارس: 45 دقيقه مطالعه آزاد در تمام دانشگاه‌هاي سراسر كشور براي اولين بار به صورت نمادين، روز سه‌شنبه 26 آبان ماه، روز كتاب، حوزه، دانشگاه و توليد دانش اجرا مي‌شود.
A0203586.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، از برنامه‌هاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در هفته كتاب مي‌توان به نصب استندهاي كتاب در دانشگاه‌هاي دولتي، غيرانتفاعي، علمي و كاربردي و پيام نور، اهداي كتاب به 700 نفر دانشجوي نابيناي دانشگا‌ه‌هاي سراسر كشور، ارسال روزانه سه پيامك با موضوع نظرات بزرگان در خصوص كتاب از ابتدا تا انتهاي هفته كتاب به اكثر دانشجويان و كاركنان وزارت علوم اشاره كرد.
همچنين 60 نمايشگاه در 60 دانشگاه دولتي و غيرانتفاعي سراسر كشور با همكاري معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران 23 تا 30 آبان ماه برگزار مي‌شود كه پس از پايان هفته كتاب 2 هزار عنوان كتاب به نمايش گذاشته شده براي بهره‌برداري اعضاي كانون‌هاي فرهنگي هنري، انجمن‌ها و تشكل‌هاي دانشجويي به كتابخانه‌هاي امور فرهنگي دانشگاه‌ها اهدا خواهد شد.
اين طرح با همكاري معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اجرا مي‌شود.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برنامه‌هاي استان تهران در هفته كتاب اعلام شد


خبرگزاري فارس: برنامه‌هاي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران در هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران اعلام شد.
A0754012.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، از برنامه‌هاي استان تهران در هفته كتاب مي‌توان به برگزاري 55 نمايشگاه در سطح استان، برگزاري جشن كتاب و مسابقات كتابخواني، تجهيز كتابخانه‌ها، اهداي كتاب، تقدير از كتابداران نمونه، راه‌اندازي كتابخانه باز و ثبت نام رايگان در كتابخانه‌ها اشاره كرد.
همچنين برگزاري مسابقات مقاله‌نويسي، خلاصه‌نويسي، تشكيل انجمن كتابخوانان، نقد و معرفي كتاب، افتتاح كتابخانه كتاب‌هاي جديد و تخصصي از ديگر برنامه‌هاي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران در هفته كتاب است.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بيگي حبيب‌آبادي: بايد فعاليت‌هاي هفته كتاب افزايش يابد


خبرگزاري فارس: بيگي حبيب‌آبادي، شاعر معاصر با اشاره به شكل فرهنگي فعاليت‌هاي هفته كتاب گفت: بايد هر سال برنامه‌هاي هفته كتاب افزايش پيدا كند.
A0294135.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد اطلاع‌رساني هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، بيگي حبيب‌آبادي، شاعر معاصر افزود: براي برگزاري مطلوب هفته كتاب نبايد از مقدار تلاش‌هاي گذشته كم كنيم، بلكه بايد با حمايت لازم زمينه برگزاري مطلوب و مناسب اين هفته را در تمام عرصه‌ها افزايش دهيم.
وي ادامه داد: ‌در هفته كتاب مي‌توانيم با نگاهي به گذشته، تجربه گذشتگان را پاس بداريم و با استفاده از اين راه توشه، راه جديدي را براي رشد كتابخواني بيابيم.
اين شاعر معاصر همچنين تصريح كرد: هميشه اين نكته را گفته‌ام كه با حضور چند نفر اهل قلم و فرهنگي در حوزه‌هاي مختلف مي‌تواند اتفاقات خوب و مثبتي روي دهد كه هفته كتاب از بارزترين نمونه‌هاي اين گونه حضورهاست.
هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتابي درباره حق نشر آثار اگزوپري منتشر مي‌شود


خبرگزاري فارس: روز 12 نوامبر 2009 نشر «استوك» كتابي درمورد جدال خانواده سنت اگزوپري درباره حق نشر آثار اين نويسنده به چاپ مي‌‌رساند.
A0325283.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، ژان كلود پريه كتابي در مورد جدال اعضاي خانواده سنت اگزوپري درباره حق نشر آثار نويسنده «شاهزاده كوچولو» نوشته است. آنتوان دوسنت اگزوپري كه خلبان هواپيماي جنگي بود در سال 1944 طي يك عمليات هوايي ناپديد شد. او وصيتنامه‌اي از خود به جاي نگذاشت و اين بهانه‌اي براي سال‌ها جدال در خانواده‌اش شد. در اين كتاب درمي‌يابيم كه شركت سينمايي آمريكايي «پارامونت»، حق اقتباس سينمايي كتاب «شاهزاده كوچولو» را در سال 1946 از كنسوئلو اگزوپري همسر نويسنده خريده است.
پس از مرگ نويسنده، همسر او نامه‌هاي جعلي به نام آنتوان سنت اگزوپري تهيه كرد كه در آنها نويسنده آثار خود را براي او به ارث مي‌گذاشت. مادر نويسنده كه جعلي بودن اين نامه‌ها را مي‌دانست، ترجيح داد از وقوع رسوايي جلوگيري كند و در سال 1947 با همسر نويسنده به توافق رسيد تا حق آثار نويسنده را به صورت مساوي باهم تقسيم كنند.
به هر حال حق اخلاقي آثار سنت اگزوپري به بازماندگان او تعلق دارد و خانواده او مي‌خواهند با شركت پارامونت در مورد حقوق اقتباس سينمايي «شاهزاده كوچولو» كه هنوز پس از 63 سال روي پرده نقره‌اي نيامده، مذاكره كنند. شايد به زودي شاهد به صحنه آمدن نسخه سينمايي "شاهزاده كوچولو " باشيم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ديدار اشعري با نمايندگان زيمبابوه


خبرگزاري فارس: مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، روز گذشته ضمن بازديد از پارلمان زيمبابوه با اعضاي كميته مشترك كميسيون‌هاي سياسي، دفاعي و فرهنگي، آموزشي مجلس سناي اين كشور ملاقات كرد.
A0501101.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي و امور بين الملل سازمان اسناد و كتابخانه ملي، مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان در اين ديدار ضمن معرفي اهداف انقلاب اسلامي و **** جمهوري اسلامي ايران، به بيان سياست‌هاي فرهنگي كشورمان پرداخت و گفت: جايگاه فرهنگ و آموزش به حدي مورد توجه رهبران انقلاب اسلامي قرار داشت كه چند اصل مهم از قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به اين مسائل پرداخته است.
اشعري به دستاوردهاي مختلف **** جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و افزود: فرهنگ‌سازي براي گسترش سنت‌هاي مردم مسلمان ايران به خصوص سنت وقف و نذر يكي از ظرفيت‌هاي مهم براي افزايش مراكز و فعاليت‌هاي آموزشي و فرهنگي است كه مورد توجه مسئولين ايران قرار گرفته است.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان در پاسخ به سئوال نمايندگان پارلمان زيمبابوه در مورد چگونگي مديريت جامعه ايران از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي با توجه به مشكلات مختلف، به نحوي كه هيچ گاه جامعه، از مسير توسعه خارج نشده است، گفت: الگوي حكومت‌داري در **** جمهوري اسلامي ايران برگرفته از **** حكومتي اسلام است كه در آن ارزش‌هاي مهمي چون اجراي احكام نوراني اسلام موجب شده است تا با مشاركت و وحدت همه ملت ايران از هر نژاد و ديني جامعه به سوي پيشرفت و تعالي همه جانبه حركت كند و در مقابل مشكلات تسليم نشود.
اعضاي كميته مشترك كميسيون‌هاي سياسي ـ دفاعي و فرهنگي ـ آموزشي مجلس سناي زيمبابوه نيز در اين ديدار به ارائه گزارشي در مورد سياست‌ها و فعاليت‌هاي فرهنگي زيمبابوه و مشكلات و چالش‌هاي فرهنگي اين كشور پرداخته و خواستار استفاده از تجربيات كشورمان در حل مشكلات و چالش‌هاي پيش روي جامعه زيمبابوه شدند.
نمايندگان پارلمان زيمبابوه، همچنين با اشاره به اهميت روابط كشور خود با جمهوري اسلامي ايران به همزماني سي‌امين سال استقلال اين كشور با سي‌امين سال پيروزي انقلاب اسلامي اشاره كرده و خواستار استفاده از تجربيات كشورمان در حوزه‌هاي مختلف علمي و فرهنگي به خصوص سوادآموزي و توسعه مراكز و فعاليت‌هاي آموزشي شدند.
علي اكبر اشعري، مشاور فرهنگي رئيس جمهور به منظور گسترش روابط فرهنگي كشورمان با جمهوري‌هاي زيمبابوه و آفريقاي جنوبي روز چهارشنبه تهران را به مقصد آفريقا ترك كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برگزاري دوره‌هاي آموزش زبان فارسي در ابوظبي


خبرگزاري فارس: به همت رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در امارات عربي متحده سومين دوره آموزش زبان فارسي در مجتمع آموزشي امام خميني (ره) ابوظبي آغاز شد.
A0606992.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، دوره‌هاي آموزش مذكور در دو سطح و براي بزرگسالان و كودكان برگزار مي‌شود كه سطح مقدماتي شامل آموزش خواندن و نوشتن فارسي از پايه و الفبا و آموزش هجاي كلمات تا جمله‌نويسي است و سطح مياني، مهارت‌هايي نظير روان‌خواني و جمله‌سازي و انشاء را در برمي‌گيرد.
زبان‌آموزان در اين دوره از مليت‌هاي هلندي، آلماني، فرانسوي، آمريكايي، روسي و انگليسي مقيم ابوظبي هستند كه از ابتداي آبان ماه در مجتمع آموزشي امام خميني (ره) فراگيري زبان فارسي را آغاز كرده‌اند.
صدف صدفي و سيدعليرضا حصاركي، مسئوليت تدريس به زبان آموزان را برعهده دارند.
براساس اين گزارش، اين افراد در پايان دوره مورد امتحان قرار خواهند گرفت و در صورت قبولي در آزمون، گواهينامه دوره آموزش زبان فارسي به آنها اعطا خواهد شد.
اين دوره‌ از يكشنبه آينده، دومين هفته خود را پي مي‌گيرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برادر ناتني «اوباما» رماني از زندگي خانوادگي‌اش منتشر مي‌كند


خبرگزاري فارس: «ندسانجو» برادر ناتني «باراك اوباما» رئيس جمهور آمريكا قصد دارد ناگفته‌هايي از زندگي‌ شخصي‌ و سوء رفتار پدرش را نسبت به خانواده در رماني منتشر كند.
A0765597.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس، «ندسانجو» كه به مدت 7 سال در يكي از شهرهاي «شنزن» يكي از استان‌هاي جنوبي چين زندگي مي‌كند، درباره اين اقدام خود مي‌گويد: بالاخره صبرم تمام شد و تصميم گرفتم بخشي از رفتارهاي ناملايم و خشونت‌بار پدرم را با مادر و خودم در قالب اين رمان با ديگران در ميان بگذارم.
او مي‌گويد: در اين رمان كه به زودي منتشر مي‌شود نوشته‌ام، كه پدرم چگونه من و مادرم را كتك مي‌زند. من در خانه مخفي مي‌شدم و صداي فرياد مادرم را مي‌شنيدم.
وي اضافه مي‌كند: بر اثر ضرباتي كه پدرم به بدنم وارد مي‌كرد، پوستم آسيب‌هاي زيادي ديد و آثار اين كتك‌ها تا مدت‌ها بر بدنم باقي مي‌ماند.
«ندسانجو»، شش خواهر و برادر ناتني دارد. پدر او سه بار ازدواج كرده است. به گفته «اوباما» در كتاب «روياهايي از پدرم» او يك بار در اوايل جواني براي ديدار با خواهر و برادرهاي ناتني‌اش به كنيا سفر كرده است.
«ندسانجو» كه هرگز قرارهاي مصاحبه با رسانه‌ها را نمي‌پذيرفت، اين بار با نزديك شدن زمان توزيع رمانش به خبرنگاران گفت: من به داشتن برادي چون «باراك» افتخار مي‌كنم. اگر چه دوران سختي را گذرانده‌ام.
وي اضافه مي‌كند: من در اين رمان داستان زندگي خودم را تعريف كرده‌ام و نه هيچ كس ديگري را. اين رمان به هيچ وجه جنبه سياسي ندارد و برادرم «اوباما» را به دردسر نخواهد انداخت.
برادر «اوباما» به خبرنگاران گفته است كه انتظار مي‌كشد تا برادرش را در اولين سفري كه به چين مي‌آيد، ملاقات كند.
وي اعلام كرده است كه درآمد اين كتاب را صرف زندگي كودكان يتيم و بي‌سرپرستي كه در چين زندگي‌ مي‌كنند، خواهد كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتاب اطلس تاريخ اهل بيت(ع) در قم رونمايي مي‌شود


خبرگزاري فارس: مسئول موسسه اطلس‌شناسي تاريخ شيعه گفت: سه جلد از كتاب اطلس تاريخ اهل بيت(ع) كه به زندگاني پيامبراكرم(ص) از تولد تا رحلت مي‌پردازد در نمايشگاه بين‌المللي كتاب رونمايي مي‌شود.
A0679038.jpg


حجت‌الاسلام ابوالفضل بنايي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به تاسيس موسسه اطلس شناسي تاريخ شيعه در سال 82 اظهار داشت: تحقيق و پژوهش در تاريخ اسلام و شيعه در عرصه تحقيقات تاريخي و جغرافياي تاريخ اسلام هدف اصلي تاسيس و فعاليت موسسه اطلس‌شناسي تاريخ شيعه است.
وي با بيان اينكه طرح بزرگ اطلس تاريخ اهل بيت(ع) از دستاوردهاي بزرگ موسسه اطلس‌شناسي تاريخ شيعه است، اظهار داشت: كتاب اطلس تاريخ اهل بيت(ع) از تولد تا رحلت نبي اكرم(ص) و امامان همراه ابعاد زماني و مكاني، رخدادهاي تاريخي و به ويژه فضاي نزول آيات را بررسي مي‌كند.
مسئول موسسه اطلس‌شناسي تاريخ شيعه يادآور شد: سه جلد كتاب اطلس تاريخ اهل بيت(ع) كه زندگي پيامبر اكرم(ص) از تولد تا رحلت را به صورت اطلسي بررسي مي‌كند در ارديبهشت ماه سال آينده چاپ و رونمايي مي‌شود.
حجت‌الاسلام بنايي با اشاره به پروژه شهداي عصر معصومين(ع) گفت: كتاب شهداي عصر معصومين اطلاعات و تصاويري از محل شهادت ياران هر امام را در شش جلد ارائه كه جلد نخست آن در هفته كتاب به چاپ مي‌‌رسد.
وي در ادامه كتاب احكام نوين را از محصولات بديع موسسه اطلس‌شناسي تاريخ شيعه معرفي كرد و گفت: كتاب احكام نوين نظريات فقهي هشت مرجع تقليد به همراه 4 هزار استفتا، احكام انسان‌ساز اسلام را در فضايي كاربردي و ملموس نشان مي‌دهد.
مسئول موسسه اطلس‌شناسي تاريخ شيعه خاطرنشان كرد: كتاب احكام نوين با بازه زماني سه سال تا پايان سال جاري چاپ و انتشار مي‌يابد.
حجت‌الاسلام بنايي تصريح كرد: كتاب شهداي عصر معصومين و احكام نوين به سفارش بنياد شهيد و امور ايثارگران استان قم تهيه شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در دو قسمت 30 دقيقه‌اي؛
زندگينامه موسوي گرمارودي به تصوير كشيده مي‌شود


خبرگزاري فارس: زندگينامه سيد علي موسوي گرمارودي شاعر، نويسنده، مترجم قرآن كريم و چهره ماندگار استان قزوين به تصوير كشيده مي‌شود.‌

A0445765.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين به نقل از روابط عمومي صدا و سيماي مركز قزوين، زندگينامه دكتر موسوي گرمارودي شاعر، نويسنده، مترجم قرآن كريم و چهره ماندگار استان قزوين در دو قسمت 30 دقيقه‌اي و در مجموع به مدت 60 دقيقه در برنامه تلويزيوني گنجينه به ‌تصوير كشيده مي‌شود.
اين گزارش مي‌افزايد: اين برنامه تلويزيوني در مدت 60 دقيقه تلاش خواهد كرد، دوراني از زندگي سيد علي موسوي گرمارودي را در گرمارود الموت با روايتي از زبان استاد روايت كند.
اين گزارش اضافه مي‌كند: گنجينه عنوان برنامه تلويزيوني به تهيه كنندگي مجتبي يعقوبي است كه در 26 قسمت 30 دقيقه‌اي در موضوعات اجتماعي، انقلاب و ارزش‌هاي دفاع مقدس، تاريخي، سياسي، علم و فن، فرهنگ و معارف اسلامي براي مخاطبان جوان و فرهيخته شبكه استاني سيماي قزوين در قالب و ساختار مستند گزارشي توليد مي‌شود.
بر اساس اين گزارش؛ اين برنامه تلاش مي‌كند در قالب مستند گزارشي به زندگي خصوصي و اجتماعي مشاهير و مفاخر استان قزوين به عنوان پيشكسوتان رشته‌هاي مختلف علمي، هنري، ورزشي، تاريخي، ادبي، ديني و … بپردازد و ترغيب و تشويق جامعه به خصوص جوانان به دانش‌اندوزي و ارتقاي سطح آگاهي‌هاي آنان و تبيين زمينه‌ها و عوامل همبستگي در جامعه از اهداف توليد اين برنامه تلويزيوني است.
در پايان اين گزارش آمده است؛ اهداف محتوايي اين برنامه متناسب با نيازها و انتظارات اقشار تحصيل كرده و نخبگان و فرهيختگان، احيا و گسترش هنرهاي اسلامي، حفظ و حراست از مواريث و ارزش‌هاي جاودانه آن، بسترسازي فكري و فر هنگي براي شكوفايي و بالندگي جنبش نرم‌افزاري و پاسداري از خط و زبان فارسي و ميراث كهن و فرهنگ اسلامي ايراني است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نشست سينماگران و اهالي ادبيات امروز برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: جمعي از سينماگران و اهالي ادبيات امروز در خانه هنرمندان ايران گرد هم مي‌آيند.
A0567678.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، اين مراسم به بهانه چاپ مجموعه داستان «چهار چهارشنبه و يك كلاه گيس» نوشته بهاره رهنما از سوي نشر چشمه، شنبه 16 آبان در خانه هنرمندان ايران برگزار مي‌شود.
در اين مراسم، درباره آنها كه از سينما به ادبيات آمده‌اند و آنها كه از ادبيات به سينما رفتند و آنها كه در هر دو عرصه ماندگار شدند، سخن گفته خواهد شد.
اين نشست، با سخنراني تني چند از اهالي سينما و ادبيات و اجراي نيلوفر لاري‌پور برگزار مي‌شود.
ورود به اين نشست براي عموم آزاد است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ريز و درشت زندگي روزمره چند زن ايراني


خبرگزاري فارس: مجموعه داستان «شكلات تلخ» نوشته نيلوفر مالك كه به رويدادهاي زندگي عادي چند زن مي‌پردازد، جزو كتاب‌هايي است كه انجمن قلم ايران از آثار نويسندگان نوقلم منتشر مي‌كند.
A0766146.jpg


چاپ اولين كتاب هر نويسنده‌اي براي بسياري از آن‌ها خاطرات تلخ و شيرين و فراموش‌نشدني را به يادگار مي‌گذارد كه اغلب نويسندگان بزرگ تا پايان عمر معمولاً از اين مقطع از كار نويسندگي‌شان به عنوان يك مرحله خاطره‌انگيز ياد مي‌كنند.
البته براي بيشتر نويسندگان، محدوده زماني چاپ اولين كتابشان همواره با مشكلات متعدد و سختي‌هايي همراه است كه شوق انتشار اولين كتاب، اين سختي‌ها را معمولاً قابل تحمل مي‌كند و شيريني چاپ نخستين كتاب هر نويسنده‌اي تقريباً همه تلخي‌هاي پيش و موقع انتشار را به كام صاحب كتاب گوارا مي‌كند.
در اين خصوص، از چندي پيش در انجمن قلم ايران طرحي در حال انجام است كه در آن سعي شده آثار نويسندگان نوقلم بدون موانع موجود و مرسوم در چاپ اين گونه آثار، همانند آثار نويسندگان حرفه‌اي چاپ و منتشر شود.
يكي از كتاب‌هاي چاپ شده در اين زمينه، مجموعه داستان "شكلات تلخ " اثر نويسنده جوان؛ نيلوفر مالك است كه اخيراً توسط انتشارات انجمن قلم ايران انتشار يافته است.
ناشر در ابتداي كتاب آورده است: معرفي نسل تازه‌اي از نويسندگان و شعراي جوان برنامه امروز انجمن قلم ايران است؛ نوقلماني كه چاپ آثارشان از ديد بسياري در ذيل كارهاست، از ديد ما در صدر است. چرا كه معتقديم هر پيشكسوتي، روزي نخستين گام را برداشته است و جدي گرفتن نخستين گام منجر به صلابت گام‌هاي بعدي خواهد شد.
مجموعه داستان شكلات تلخ شامل 25 داستان كوتاه است كه 8 عنوان از آن‌ها كه در پايان كتاب آمده است، در رديف داستان‌هاي خيلي كوتاه (ميني‌ماليستي) قرار مي‌گيرد.
مضامين اغلب داستان‌هاي اين كتاب مرتبط با مسايل پيراموني زنان است كه به لحاظ تعداد داستان‌ها، از تنوع خاصي هم برخوردار است. نويسنده سعي كرده به گروه‌هاي مختلفي از قشر زنان جامعه توجه داشته باشد، اما رويكرد بيشتر داستان‌ها به سمت زندگي زناني از قشر متوسط و در مواردي فرو دست جامعه تمايل پيدا كرده است. در زندگي بيشتر اين زن‌ها ماجراهاي غيرعادي اتفاق نمي‌افتد و اغلب يك‌نواختي و روزمرگي بر آن‌ها حاكم است. رويدادهاي زندگي هر يك از آن‌ها همان حوادث ريز و درشت و عادي زندگي است كه فرق چنداني با همديگر ندارد و بيشتر وقايع كوچك، آشنا و مشابه هم هستند.
اغلب راهكارهايي هم كه شخصيت‌هاي داستاني اين كتاب براي مواجه با حوادث پيش آمده انتخاب مي‌كنند، همان گزينه‌هاي دم دستي است كه حيرت مخاطب را بر نمي‌انگيزد.
اولين داستان كتاب با عنوان "بزرگراه " به يك سردرگمي در زندگي روزمره پرداخته كه طرح آن بر روي يك اشتباه پي‌ريزي شده است.
در داستان دوم هم با عنوان "شكلات "، طرح اصلي داستان در وراي ماجراي بيروني اتفاق مي افتد؛ در اين داستان، راوي كودكي است كه ديده‌ها و شنيده‌هايش در خصوص رفت و آمد دختر همسايه به خانه‌شان را تعريف مي‌كند؛ دختر به پسر خانواده علاقه‌مند است و مادر خانواده با اين موضوع مخالف است و همواره مانع تراشي مي‌كند. راوي به خاطر سن كم، اصل موضوع را درك نمي‌كند و روايت داستان از اين زاويه يكي از قوت‌هاي اين داستان محسوب مي‌شود.
داستان بعدي "شايد فردا... " احساس تلخي را به مخاطب منتقل مي‌كند؛ زني كه سال‌ها زير سلطه شوهر بوده، براي حضور در مراسم عروسي خواهرش آماده مي‌شود. او براي مقابله با مخالفت شوهرش، دست به كاري زده كه اتهام قتل را به او نسبت مي دهد. با اين حال، مخاطب با او احساس همذات پنداري مي كند. اين نكته، از ويژگي هاي بارز داستان است كه به شخصيت پردازي منسجم آن برمي گردد. صحنه پردازي اين داستان هم تقريباً حساب شده است: "پس كو اين قيچي لا كردار؟ زير خرده پارچه‌ها هم كه نيست. كدوم گوري رفته؟ وقتي اين بي شرف مثه اجل معلق بالاي سرم اومد، تو دستم بود. وقتي لباسو كشيد و خواست جرواجرش كنه، وقتي زير چشمم كوبيد، وقتي به بابا فحش داد... شقيقه م چه مي كوبه! نه نبايد نگاش كنم. نبايد. ديدنش هم كفاره داره... " (ص23)
در اين داستان، يك دستي روايت هم حفظ شده كه اين موضوع در داستان بعدي(دختري با چشمان آبي) تا حدودي خدشه دار شده است؛
در دو پاراگراف پاياني به يكباره زاويه ديد داستان تغيير مي كند. ماجراهاي اصلي داستان دختري با چشمان آبي را پسري تعريف مي كند كه با ديدن دختري چشم آبي در فرودگاه، پس از سال ها به ياد خواهر چشم آبي خود مي افتد كه ماجرا هاي غم انگيزي داشته و سرانجام به طرز فجيعي به قتل رسيده است. بهانه روايت پسر، مادرش است كه پس از ديدن صحنه قتل دخترش زبانش بند آمده است. اين داستان به لحاظ داشتن طرح قوي مي توانست به يك اثر ماندگار تبديل شود كه بخش هاي پاياني آن به وضعيت لطمه زده است.
در داستان بعدي كتاب با عنوان "سلام آقا! "، نويسنده يك باور ديني را اساس و پايه كار قرار داده است. طرح اين داستان هم مشكل داستان قبلي(دختري با چشمان آبي) را دارد؛ يك دستي روايت كه از ابتدا از زبان شخصيت پيرزن است، در بخش پاياني به هم مي خورد و نويسنده مجبور مي شود براي مدت كوتاهي، زاويه ديد داستان را تغيير دهد.
در ادامه، با كوتاه شدن حجم بيشتر داستان‌ها، سوژه‌هاي داستاني گاه تا حد يك طرح اوليه تنزل مي‌يابد. به عنوان مثال، داستان كوتاه " تصوير شكسته " يك حالت داستاني را نشان مي دهد كه مي توانست به قابليت هاي بيشتري دست يابد كه اين اتفاق نيفتاده است.
داستان "النگوهاي طلا " هم يك موضوع آشناي اجتماعي را دستمايه كار قرار داده كه در پايان، نويسنده با نتيجه گيري قطعي داستان را به پايان مي‌رساند. البته اين داستان نثر و لحن يك دست و منسجمي دارد.
در بقيه داستان‌هاي ادامه كتاب، نويسنده بيشتر درگير فرم و تكنيك است و همين موضوع باعث شده خواننده از شگردها و ترفندهاي داستاني بيشتر لذت ببرد تا مضامين و محتواي داستان‌ها كه بر خلاف بخش‌هاي ابتدايي كتاب در حاشيه قرار گرفته است.
نويسنده در داستان‌هاي اين بخش به نثر و زبان توجه ويژه‌اي دارد. "صداي رعد مي‌آيد. مستانه سرش را از روي نم بالش بلند مي كند. درد توي سرش مي آيد و مي رود. صداي پخش صوت نمي آيد. بلند مي شود. دست توي جيب شلوارش مي كند. قلبش مي كوبد. كليد خانه را پيدا نمي كند. مي دود. در اتاق را باز مي كند. صدا مي زند: گلناز! " (ص 62)
جمله‌هاي كوتاه و ساده از ويژگي نثر نويسنده در اين داستان ها محسوب مي شود. منظر روايي داستان ها هم اغلب به سمت زاويه ديد نمايشي معطوف شده كه ردپاي نويسنده در داستان ها را تا حد ممكن كم رنگ تر كرده است.
در مجموع، اولين مجموعه داستان نيلوفر مالك نشان مي‌دهد كه اين نويسنده جوان با اصول و معيارهاي نويسندگي آشنايي دارد و همچنين تلاش‌هاي وي در نوآوري و خلاقيت در استفاده از انواع ترفندها و شگردهاي داستاني، جايگاه قابل تأمل وي در حوزه ادبيات داستاني معاصر ايران را يادآوري مي‌كند.
البته رسيدن به آن جايگاه، مستلزم استمرار تلاش و نوآوري‌هاي نويسنده در مراحل بعدي كار است كه نيلوفر مالك با اولين مجموعه داستانش نشان داده است كه چنين قصدي را در سر دارد.
نويسنده: علي‌الله سليمي
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
زبان و فرهنگ فارسي مي‌تواند حلقه وصل تمام ملت‌هاي منطقه باشد


خبرگزاري فارس: "شعر دوست " در همايش "ادبيات ملي و زبان و نقش آن در همگرايي ايران و تاجيكستان " كه در دوشنبه برگزار شد، گفت: برخي از كشورهاي منطقه در بحث هويت ديني خود به همان ميزان كه مرهون زبان عربي به عنوان زبان وحي اند، وامدار زبان فارسي نيز هستند.
A0707857.jpg


به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در دوشنبه، در اين همايش كه به ابتكار سفارت جمهوري اسلامي ايران و رايزني كشورمان در تاجيكستان و همچنين اتحاديه نويسندگان و دانشگاه ملي تاجيكستان و با حضور گسترده و فعال دانشمندان و شخصيت‌هاي فرهنگي ايران، تاجيكستان و افغانستان برگزار شد، موضوع جايگاه ادبيات و زبان مشترك در تعميق مناسبات ميان كشورها مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
"علي اصغر شعردوست " سفير جمهوري اسلامي ايران در تاجيكستان ضمن سخنراني در اين همايش با بيان اينكه در شرايط كنوني كه سيطره گسترده رسانه‌ها بر روابط انساني و اجتماعي بسياري از ويژگي‌هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي را دستخوش تغيير كرده است، گفت: چند دهه قبل مك لوهان از "دهكده جهاني " سخن مي‌گفت و كوتاه شدن فاصله‌ها، سرعت تغيير‌پذيري، همساني فرهنگي و مضمحل شدن خرده فرهنگ‌ها در درون فرهنگ‌هاي قدرتمند را پيش‌بيني مي‌كرد كه امروز بخشي از آن نظريه‌ها به واقعيت پيوسته است.
شعر دوست تصريح كرد: شبكه‌هاي جهاني ارتباطي ايجاد و دسترسي به اخبار و اطلاعات بسيار ساده شده، بدان گونه كه دسترسي به بسياري از مراكز علمي به مراتب ساده‌تر از دسترسي فرد به كتابخانه شخصي خود است و از قبايل افريقايي تا شرق دور و كشورهاي عرب و اروپا همه اتومبيل‌هاي مشابه سوار مي‌شوند، از تلفن‌هاي همانند استفاده مي‌كنند، تصوير تلويزيوني را در آن واحد در همه جاي جهان دريافت مي‌كنند، به طوري كه با اندكي اغماض مي‌توان گفت كه دهكده جهاني مك لوهان تحقق پيدا كرده است.
وي تاكيد كرد: اما همه سخن اين است كه در گوشه‌هايي از اين دهكده مي‌توان با صورت‌هاي مختلف روابط انساني آشنا شد، مردم اين دهكده كمتر روي خوش به يكديگر نشان مي‌دهند، جنگ‌هاي خانمان سوز، كينه‌هاي پابرجا، كدورت‌هاي قديمي نه تنها از بين نرفته‌اند، بلكه شكل پيچيده‌تري به خود گرفته‌اند و به اين اعتبار مي‌توان گفت دهكده مك لوهان دست كم به لحاظ همساني فرهنگي تاكنون حادث نشده است.
سفير كشورمان با اشاره به اينكه شتاب تحول در پديده‌هاي تكنولوژيك روز به روز بيشتر مي‌شود و فاصله بين امكانات فني كه بشر امروز از آن برخوردار است با آن چه كه 50 سال پيش از آن بهره مي‌برد فاصله‌اي شگفت آور است، افزود: تحول در پديده و روابط فرهنگي و انساني بسيار پيچيده، كند و چند بعدي است و ريشه بسياري از بحران‌هاي اجتماعي عصر حاضر در همين نكته نهفته است.
شعردوست در ادامه گفت: زبان يكي از پيچيده ترين پديده‌هاي فرهنگي است، كه تعمق در آن ما را به دريافت نكته‌هاي ظريف مي‌رساند، تفسيرهاي جديد كه از مسائل زباني در برخي از نحله‌هاي فكري و فلسفي ارائه شده، زبان را شالوده عمده‌ترين رفتارهاي اجتماعي مي‌داند و بر مبناي زبان به داوري در خصوص بسياري از مسائل فرهنگي مي پردازد و ما با اين مقدمه به دنياي راز آميز زبان مشترك‌مان يعني فارسي، تاجيكي و دري و جايگاه آن در تعميق روابط فرهنگي بين منطقه مي‌پردازيم.
وي با تاكيد بر اين‌كه از قرن 19 به اين سو شايد كمتر زباني در دنيا به اندازه زبان مشترك ايران، تاجيكستان و افغانستان در معرض تهاجم قرار گرفته و كوشش بسياري در حذف آن شده باشد، تصريح كرد: اگر زماني شاعر در مدح ممدوح خويش مي سرود "از حلب تا كاشغر ميدان سلطان سنجر است "، تنها گستردگي جغرافيايي قلمرو را مد نظر نداشت، بلكه در آن سوي رابطه مادح و ممدوح، حكايت از گستردگي و تفوق فرهنگي داشت كه سلطان بر آن حكومت مي‌كرد به همين جهت از آن سوي حلب تا اين سوي كاشغر مي‌شد با زبان پارسي با ديگران گفت‌وگو كرد، نوشت، خواند، معاهده امضا كرد، درس گفت و نكته آموخت.
شعردوست افزود: برخي از كشورهاي منطقه در بحث هويت ديني خود به همان ميزان كه مديون و مرهون زبان عربي به عنوان زبان وحي هستند، وامدار زبان فارسي نيز مي‌باشند؛ زيرا بخش عمده‌اي از آموزه‌هاي ديني در قلمرو عثماني و هند و آسياي مركزي زبان فارسي بود و آن كه به اين زبان تسلط پيدا مي‌كرد، به واقع به كليد گنجينه هاي معنوي دسترسي داشت.
سفير ايران افزود: بر خلاف ظاهر، سرنوشت جهان را جنگ سالاران تعيين نمي‌كنند و از قديم هم تعيين نكرده‌اند، بلكه حركت‌هاي فرهنگي و معنوي قلمروها را دگرگون مي‌كرده‌اند، آن چه زبان فارسي در هند و پاكستان و آسياي صغير كرده‌اند، نمونه روشن اين مدعاست.
وي در ادامه تصريح كرد: در قلمروي كه از چين شروع مي شود و تا بالكان ادامه مي‌يابد، زبان فارسي و گنجينه‌هاي معنوي آن مي‌تواند نقشي قابل توجه در تنش زدايي و ايجاد امنيت معنوي و فرهنگي بر دوش گيرد و با تكيه بر ميراث مشترك فرهنگي كه زبان فارسي و آفرينش‌هاي مختلف آن بخش ارزشمندي از اين ميراث را تشكيل مي‌دهند، مي تواند تا حد زيادي بحران‌هاي اجتماعي و سياسي را به مسالمت و رفق و همزيستي مبدل كند، اما بدون شناخت گذشته زبان فارسي، نقشي مهمي كه اين زبان در امروز و فرداي منطقه و جهان دارد، درك نخواهد شد.
شعردوست با اشاره به اهداف طراحان خارجي در مورد بحران افغانستان تصريح كرد: اين بحران همچون زخمي كهنه و چركين نه تنها افغان‌ها بلكه گنجينه معنوي آنان را كه مي‌تواند حلقه وصل آنان باشد از بين ببرد و متاسفانه در سال‌هاي اخير اين جنگ‌هاي بدفرجام در پوسته اي از جنگ‌هاي فرهنگي رخ نموده‌اند.
وي گفت: آنچه امروز در محافل مختلف از آن به جنگ پشتوها و فارس‌ها يا شيعيان و اهل سنت نام مي‌برند، دستارودهاي ناميمون آنهاست كه حيات خويش را در تفرق و پراكندگي مي‌بينند و حلقه وصلي را نشانه گرفته‌اند كه مي تواند اساس اين قلمرو را به دوستي و رحمت بكشاند و اين حلقه وصل فرهنگ پارسي با همه دستارودهاي فرهنگي و معنوي آن است كه متعلق به همه منطقه است زيرا تا هر كجا كه كتابي و مكتوبي به پارسي نوشته شود مي‌تواند باطل‌السحري باشد كه مكر و حيله ساحران را باطل كند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
زبان فارسي تاجيكي در قالب شعر احيا مي‌شود


خبرگزاري فارس: محمدجان شكوري در همايش علمي "ادبيات ملي و زبان و نقش آن در همگرايي جمهوري اسلامي ايران و تاجيكستان "، زبان و ادبيات را يكي از عوامل مهم هويت ساز خواند و گفت: تنها از اين طريق مي‌توان به اصل خود برگشت.
A0313628.jpg


به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در دوشنبه، محمدجان شكوري يكي از دانشمندان برجسته ادبيات تاجيك طي سخناني در اين همايش با بيان اينكه زبان فارسي ايران، تاجيكي تاجيكستان و دري افغانستان يك زبان مشترك با گويش‌هاي متفاوت هستند، تصريح كرد: جاي خوشحالي است كه بعد از فروپاشي شوروي گسترش ارتباطات ميان تاجيكستان و ايران موجب تقريب و نزديكي بيشتر فرهنگ و زبان مردم دو كشور شده‌ است.
اين دانشمند تاجيك گفت: در قرن 20 به دلايل سياسي و ايدئولوژي ميان زبان و ادبيات فارسي تاجيكي ماوراءالنهر با حوزه زبان و ادبيات فارسي كه ايران، افغانستان، تاجيكستان و برخي از مناطق پيرامون را فرا مي‌گرفت، فاصله افتاد و به اين سبب هنر شعر و ادب در اين قلمرو تضعيف شد.
شكوري پيوستن دوباره زبان و ادب ماوراءالنهر به حوزه اصلي خود را سازنده دانست و تصريح كرد: از دهه 90 قرن گذشته ميلادي به اين طرف روند تقارب و نزديكي ميان ادبيات فارسي آسياي مركزي با ايران آغاز شد كه نمونه برجسته آن در شعر مشاهده مي‌شود و حاصل اين نزديكي اين است كه امروز در تاجيكستان شاعراني دست به قلم شده‌اند كه از نظر هنر شعر با شاعران معاصر و نامي ايران همتراز هستند و اين نكته بسيار ارزشمندي است، زيرا زبان فارسي تاجيكي دوباره در قالب شعر به اصل خود باز مي‌گردد.
شكوري با برجسته خواندن نقش شعر در حفظ اصالت زبان فارسي در مسير تاريخ از زمان استيلاي اعراب ياد كرد و با اشاره به نفوذ اصطلاحات عربي به نثر فارسي گفت: زبان اشعار سعدي با زبان گلستان فرق مي‌كند، هر چند گلستان از عالي‌ترين و ماندگارترين آثار ادبي ماست، ولي از نظر واژگان با آثار منظوم سعدي متفاوت است و در اشعار وي نفوذ ساير زبان‌ها بسيار كمتر مشاهده مي‌شود و اين است كه شعر سعدي با گذشت قرن‌ها براي همه ما كاملاً قابل فهم است.
دانشمند تاجيك تقويت روند بازگشت به اصل خود در زبان و ادبيات تاجيكستان را خجسته خواند و گفت: اگر توجه به اصل خود در حوزه زبان و ادب شروع شده، به يقين در ساير عرصه‌ها نيز اين بازگشت اتفاق خواهد افتاد.
وي همكاري با كشورهاي همزبان تاجيكستان و بخصوص ايران در زمينه‌هاي فرهنگي را موثر دانست و تاكيد كرد: زبان مشترك فارسي، تاجيكي و دري زبان فرهنگ، علم و هنر بوده و اين قدرت را دارد كه در عرصه جهاني جايگاه رفيع‌تري را به خود اختصاص دهد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برگزيدگان مسابقات چاپ فردا در فرهنگسراي نياوران اعلام مي‌شود


خبرگزاري فارس: نهمين دوره مسابقات صنعت چاپ، فردا(يك شنبه) در فرهنگسراي نياوران برگزيدگان خود را خواهد شناخت.
A0378236.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، مرحله پاياني اين جشنواره از امروز با نمايش آثار راه يافته به بخش نهايي آغاز و روز سه‌شنبه با برگزاري چندين جلسه هم‌انديشي پايان خواهد يافت.
محسن يگانه كاري دبير بخش مسابقات در اين باره گفت: داوري‌ها در هر دو بخش محصول چاپي برتر و واحد چاپي برتر پايان يافته است. امسال حجم آثار رسيده به دبيرخانه بيش از سه برابر سال هاي گذشته بود اما با اين وجود خللي در روند داوري ها پيش نيامد.
يگانه كاري با بيان اينكه بسياري از داوران معتقدند كه سطح كيفي آثار نيز افزايش يافته است گفت: امسال دومين سالي بود كه ده ها نفر از كارشناسان چاپ، بسته بندي و گرافيك، معيارهاي داوري در مسابقات را تبيين كردند.فعالان اين حوزه زماني كه معيارهاي داوري را شفاف مي بينند به شركت در جشنواره علاقمند مي شوند. اميدوارم استقبال از بخش مسابقات جشنواره چاپ، سال به سال بهتر هم بشود.
برگزيدگان بخش مسابقات جشنواره چاپ فردا _يكشنبه_ ساعت 17 در فرهنگسراي نياوران معرفي مي شوند.
در اين مراسم علاوه بر محسن پرويز معاون فرهنگي ارشاد، جلال ذكايي، مدير كل دفتر چاپ و جمعي از مديران صنعتي كشور هماهنگي هايي نيز براي حضور سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت گرفته است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نمايشگاهي از نسخ خطي ايراني در گالري ملي زيمبابوه برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: در ديدار علي اكبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و دارين ايواندا رئيس گالري ملي زيمبابوه دو طرف بر افزايش همكاري هاي فرهنگي - نمايشگاهي تاكيد كردند.
A0459971.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از روابط عمومي كتابخانه ملي، مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان در اين ديدار ضمن آشنايي با فعاليت هاي گالري ملي زيمبابوه به تجربيات سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشورمان در برگزاري نمايشگاه هاي تصاوير نسخ خطي ايراني در نقاط مختلف جهان اشاره كرد و افزود:پيشنهاد مي كنيم به منظور آشنايي مردم زيمبابوه با پيشينه غني تاريخي و فرهنگي ايران سال آينده نمايشگاه تصاوير نسخ خطي ايراني در گالري ملي زيمبابوه برگزار شود .
دارين ايواندا رئيس گالري ملي زيمبابوه نيز در اين ديدار از پيشنهاد مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان استقبال كرد و افزود : ما با توجه به تجربيات سازمان اسناد وكتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و جايگاه اين سازمان در ميان نخبگان ايراني خواستار برگزاري نمايشگاهي از نسخه اصل برخي از مجسمه هاي سنگي موجود در گالري ملي زيمبابوه در محل كتابخانه ملي ايران هستيم .
مومني سفير جمهوري اسلامي ايران در حراره نيز در اين ديدار گفت : دكتر احمدي نژاد تاكيد زيادي بر گسترش روابط با زيمبابوه به عنوان يكي از اولويت هاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در حوزه آفريقا دارند كه ما نيز بر همين اساس آماده ايم از هرگونه گسترش روابط به خصوص در حوزه روابط فرهنگي حمايت كنيم .
لازم به ذكر است گالري ملي زيمبابوه 52 سال پيش و با هدف جمع آوري و نگهداري از آثار مختلف فرهنگي و هنري حكومت رودزياي شرقي تاسيس شد و هم اكنون بسياري از آثار تاريخي و هنري اين كشور را از سراسر آفريقا و جهان جمع آوري كرده و هر ساله با برگزاري نمايشگاه هاي مختلف ميزبان بسياري از جهانگردان است .
مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان صبح امروز همچنين با رئيس دانشگاه دولتي زيمبابوه نيز ديدار و گفتگو كرد.
رئيس سازمان اسناد وكتابخانه ملي كشورمان ضمن معرفي فعاليت هاي آموزشي اين سازمان گفت : ما در دو حوزه دوره هاي كوتاه مدت آموزشي براي كارشناسان خارجي و همچنين دوره هاي الكترونكي خود آماده همكاري و انتقال تجربيات به دانشگاه دولتي زيمبابوه هستيم .
رئيس دانشگاه دولتي زيمبابوه نيز در اين ديدار به تلاش هاي خود براي برقراري ارتباط با دانشگاههاي كشورمان اشاره كرد و افزود : ما خواستار برگزاري دوره هاي فلسفه و ادبيات فارسي با همكاري جمهوري اسلامي ايران در اين دانشگاه هستيم.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور همچنين ضمن بازديد از كتابخانه مركزي اين دانشگاه گفت : اين كتابخانه در صورت آغاز دوره هاي فلسفه و ادبيات فارسي احتياج به تكميل منابع خود در اين رشته ها دارد كه كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه اقدام خواهد كرد.
مسئولين اين كتابخانه نيز از همكاري و پيشنهاد مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان استقبال كرده و از آمادگي خود براي ايجاد بخش مخصوص كتابهاي مورد نيار دانشجويان رشته هاي زبان و ادبيات فارسي و فلسفه خبر دادند .
ديدار با مقامات و شخصيت هاي فرهنگي مختلف زيمبابوه و بازديد از آرشيو ملي و كتابخانه ملي اين كشور از ديگر برنامه هاي امروز سفر مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان به زيمبابوه بود .
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اشعري: ايران آماده انتقال دست‌آوردهاي علمي خود به زيمبابوه است


خبرگزاري فارس: علي اكبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و هيئت همراه با جيوس ماتسئي كول وزير كشور جمهوري زيمبابوه ديدار و گفت‌وگو كردند.
A0721959.jpg


مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان در اين ديدار كه مومني سفير كشورمان در حراره نيز وي را همراهي مي كرد ،با اشاره به سابقه ارتباط فرهنگي ايران و آفريقا ، به زمينه هاي مشترك همكاري ميان كشورمان و زيمبابوه اشاره كرد و افزود : بعد از انقلاب اسلامي ما تلاش كرديم تا با استفاده از ظرفيتهاي علمي جوانان كشورمان قدم هاي مهمي در راه پيشرفت و توسعه ايران برداريم كه آماده ايم اين تجربيات را در اختيار كشور زيمبابوه قرار دهيم .
رئيس سازمان اسناد وكتابخانه ملي پيشرفت هاي دانشمندان ايراني در حوزه فناوري هاي نوين به ويژه نانو تكنولوژي را نمونه اي از دست آوردهاي علمي ايران در چند سال اخير دانست و افزود : مراكز علمي و فرهنگي ايران با سه رويكرد آموزش ، پژوهش و اطلاع رساني توانسته اند زمينه توسعه كشور را فراهم آورند .
اشعري به فعاليت هاي علمي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و افزود: با استفاده از بالاترين دست آوردهاي علمي و فناوري سازمان اسناد و كتابخانه ملي هم اكنون در رشد علمي و فرهنگي جامعه ايران نقش مهمي را برعهده دارد كه ما مي توانيم بر اين پايه با ارائه دانش و تجربيات به توسعه زيمبابوه كمك كنيم.
وزير كشور جمهوري زيمبابوه نيز در اين ديدار ضمن تبريك انتخاب مجدد احمدي نژاد به رياست جمهوري كشورمان گفت : سطح روابط دو كشور در حوزه هاي اقتصادي و سياسي مطلوب است و حالا وقت توسعه روابط فرهنگي است .
وزير كشور زيمبابوه به تحريم هاي مختلف كشورش اشاره كرد و افزود : با توجه به تحريم هايي كه متوجه كشور زيمبابوه بوده است ما نتوانسته ايم در خيلي از حوزه ها پيشرفت كنيم كه اميدواريم جمهوري اسلامي ايران به ما در اين زمينه ها كمك كند.
ماتسئي كول همچنين به امضاي تفاهم نامه ميان كتابخانه هاي ملي دو كشور درآينده اي نزديك اشاره كرد و افزود: ما خوشحاليم كه اولين تفاهم نامه بين المللي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در حوزه آفريقا با كتابخانه ملي زيمبابوه امضاء خواهد شد .
لازم به ذكر است بر اساس قانون در كشور زيمبابوه كتابخانه ملي و آرشيو ملي زير نظر وزارت كشور فعاليت مي‌كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
«وقتي شبيه عجيب» سروده عليرضا بهنام نقد شد


خبرگزاري فارس: جلسه نقد و بررسي شعرهاي مجموعه «وقتي شبيه عجيب» سروده عليرضا بهنام در فرهنگسراي آفتاب برگزار شد.
A0183679.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، در اين نشست كه به همت كانون ادبي فرهنگسراي آفتاب عصر چهارشنبه 13 آبان برگزار شده بود پيام فتوحيه‌پور، ابوالفضل پاشا و پويا عزيزي در سخناني به بيان نظريات خود درباره اين مجموعه شعر پرداختند.
پيام فتوحيه پور، شاعرو منتقد، به عنوان نخستين سخنران اين نشست با اشاره به زمينه هاي اجتماعي شعر دهه هفتاد، بهنام را ازجمله صداهاي متفاوت اين دهه دانست و اذعان داشت: آنچه دهه هفتاد را از دوره هاي ديگر شعر معاصر متمايز مي كند نوع تجربه شاعراني است كه در اين دهه به صحنه ادبي پا گذاشته اند. نسل ما نسلي بود كه بيشترين تجربه را از لحاظ مواجهه با رويدادهاي اجتماعي پشت سر گذاشت. تجربه رفورم، جنگ و مسائل بعد ازجنگ چيز كمي نبود و همنسلان من يعني متولدين سال هاي پاياني دهه 40 و اوايل دهه 50 همه اين اتفاق ها راهمزمان در يك دهه تجربه كردند.
وي با بر شمردن پيچيدگي بياني و تكنيك كولاژ به عنوان دو ويژگي شعر بهنام در اين دفتر ادامه داد: اين پيچيدگي ها زاده شرايطي بود كه اين نسل ازشاعران مجبور شدند در زماني كوتاه ازسربگذرانند. بهنام ازنخستين دفتر شعرش كه عقربه ها دور گردباد نام داشت و مجموعه اي از مرثيه هايي بود كه شاعرتحت تاثيرفضاي ادبي آن روز سروده بود تا به امروز راه درازي را طي كرده است. تكنيكهايي كه شعر بهنام را مي سازند امروز ديگر كلاسيك شده اند و مي توان به اين نكته اشاره كرد كه اين تكنيك ها توانسته اند در شعر بهنام به پيدايش لحن و فضايي شخصي منجر شوند كه اين ويزگي ازجمله دلايل موفقيت اين شاعر است.
فتوحيه پور با اشاره به شعربلند "وقتي شبيه عجيب " اين شعر را مثال خوبي براي تبيين ويزگي هاي پيش گفته دانست و گفت : چنين شعرهايي زاييده آن تجربه عميق اجتماعي بودند و اگر بهنام مي تواند امروز چنين اجرايي از زبان را به نمايش بگذارد به دليل پشت سر گذاشتن چنان تجربه هايي است.
در ادامه جلسه ابوالفضل پاشا شاعر و نظريه پرداز ادبي درسخناني با ذكر اين نكته كه نقد او علاوه بر اين مجموعه كل كارنامه شاعري عليرضا بهنام را دربر مي گيرد گفت: بهنام چندين دوره شاعري دارد كه به اعتقاد من سه دوره از آنها حائز اهميت بيشتري هستند. اول شعرهايي است كه در نيمه دوم دهه هفتاد تحت تاثير فضاي روز سروده شدند و تعدادي ازآنها را در دو مجموعه اول شاعرمي بينيم. آنچه در اين شعرها اهميت دارد حضور شاعر در متن جريان روز ادبي است. به اعتقاد من شعر دهه هفتاد ويژگي هايي داشت كه اگر در شعري يافت نشود حتي اگر آن شعر همين امروز هم سروده شده باشد به دوران ما تعلق ندارد. مهم ترين ويژگي شعر بهنام همين است كه ويژگي هاي دوران ما را در خود دارد. درمجموعه وقتي شبيه عجيب هم مي توان اين نوع نگاه را به خوبي ديد.
پاشا با اشاره به شعر هاي بخش اول كتاب كه عنوان شب اسرافيل را بر پيشاني دارد اين شعرها را داراي بيشترين نزديكي با مولفه هاي مورد نظر خود دانست و افزود: در اين شعرها تغيير شكل تمهيدهايي را شاهد هستيم كه در گذشته ادبي ما ريشه دارند. مثلا در شعر اول شاعر با نقل كردن بخش هايي از متن هاي ديگر نظير نام رمان ايتالو كالوينو به نوعي تمهيد تضمين را به اجرا مي گذارد كه در ادبيات گذشته ما ريشه دارد ولي او به جاي آن كه به مشخصه هاي اين صنعت ادبي وفادار بماند آن را به نفع شعر خودش تغيير شكل مي دهد و با تصرف در نام رمان كالوينو و تركيب آن با عناصر ديگر شعري مي آفريند كه در عين وامدار بودن به آن صنعت ادبي دقيقا همان صنعت را اجرا نمي كند. مشابه اين تمهيد را در بخش ديگري از همين شعر مشاهده مي كنيم وقتي كه شاعر با واژه هاي بيت معروف سعدي "بني آدم اعضا ي يكديگرند... " همين كار را مي كند. در عين حال مولفه هايي مثل چند صدايي را هم در پايان بندي اين شعر مي بينيم جايي كه يك سطر به گونه اي اجرا شده است كه مي توان آن را باچند شكل مختلف خواند و همه اين خوانش ها معتبراست.
نويسنده كتاب "حركت و شعر " بعضي از شعرهاي اين مجموعه را مصداق مفهومي دانست كه در نظريه او با عنوان تصوير زباني ازآنها ياد شده است و ادامه داد: اين نوع تصويراز تغيير نقش كلمه در يك جمله ايجاد مي شود و از نمونه هاي آن در دهه هاي گذشته مي توان به شعرهاي مجموعه "ازدوستت دارم " رويايي اشاره كرد. نمونه هايي كه از اين نوع رفتار شعري در آثار بهنام ديده مي شود از نمونه هاي موفق شعر دهه هفتاد به شمارمي رود.
پاشا در پايان سخنانش شعر بهنام را شعري دانست كه حتي اگر مخاطب را به خود جذب نكند فاخر و احترام انگيز است.
در انتهاي اين جلسه پويا عزيزي، شاعرو منتقد، در سخناني ضمن تقسيم بندي بهنام در ميان شاعران زبانگرا شعر اين شاعر را داراي نوعي پيچيدگي دانست كه با نپذيرفتن ساختارهاي آشنا و عادت شده زبان شكل مي گيرد.
او در ادامه گفت براي ارتباط گرفتن با اين شعرها بايد با منطق خودشان به انها نگاه كنيم. در غير اين صورت و با معيار هاي سنتي نگاه كردن به ادبيات امكان ندارد با اين شعر و شعرهايي از اين دست ارتباط بگيريم.
عزيزي در نهايت ايجاد تفاوت را مهم ترين ويژگي اين كتاب دانست و اذعان داشت اين تفاوت از طرح جلد نامتعارف كتاب آغاز مي شود و به تمام شعرهاي كتاب سرايت پيدا مي كند به طوري كه پس از خواندن هر يك ازشعرهاي كتاب مي توان دريافت كه شعر متعلق به عليرضا بهنام است و اين موضوع براي اين شاعر موفقيتي محسوب مي شود.
جلسه نقد و بررسي شعرهاي كتاب وقتي شبيه در ادامه سلسله نشست هاي كانون ادبي فرهنگسراي آفتاب برگزار شد كه چهارشنبه هر هفته در اين فرهنگسرا برپا مي شود.
 
بالا