• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با ادبیات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
استقبال گسترده دانشجويان از طنز مكتوب


خبرگزاري فارس: داور بخش داستان چهارمين جشنواره طنز مكتوب، از استقبال گسترده دانشجويان از اين جشنواره ابراز خوشحالي كرد و كشيده شدن طنز به محيط‌هاي دانشگاهي را اتفاقي فرخنده دانست.
A0542202.jpg


رحيم رسولي، در گفت‌وگو با ستاد خبري چهارمين جشنواره طنز مكتوب، با اشاره به اين كه دانشجويان بيشتر به مسائل سياسي و روز در آثارشان توجه دارند گفت: به نظر من جشنواره هاي اين چنين بايد داوري آثار پيشكسوتان و نوآمدگان را به صورت مجزا داوري كنند چرا كه داوري آثار كساني كه تجربه ي كافي و كامل دارند با كساني كه هنوز در حال كسب تجربه اند به تضييع حق هر دو گروه منجر مي شود.
وي نزديك شدن آثار بيشتر شركت كنندگان به حوزه ي طنز واقعي را از دستاوردهاي اين جشنواره ارزيابي كرد و گفت: فراتر رفتن از حوزه ي مطايبه و فكاهه يك شگفتي و يك اتفاق غافلگير كننده است كه در اين جشنواره شاهدش هستيم.
وي گفت: جشنواره ي طنز مكتوب اكنون جا افتاده است و مسوولان برگزاري آن بايد به فكر ادبي تر شدن جشنواره و توجه بيشتر به برگزاري آن فارغ از مناسبت ها باشند چرا كه مناسبتي شدن ، دست شركت كنندگان را مي بندد و شاهد هستيم كه آثار ارسالي در حوزه هاي مناسبتي اغلب آثار ضعيفي هستند .
رسولي با اشاره به ميراث ادبي فاخر ايران در حوزه طنز مكتوب گفت:معتقدم برجسته ترين آثار ادبيات جدي ايران و جهان ، آثار طنز هستند . از سويي ادبيات فارسي به خاطر ملاحتش ، شگفت انگيز ترين ادبيات جهان است و اگر طنز پردازان جوان به پتانسيل شعري و ادبي ايران اشراف داشته باشند مطمئن هستم كه در آينده شاهد خلق برجسته ترين آثار ادبي در اين حوزه خواهيم بود .
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بزرگداشت قيصر امين‌پور در تاجيكستان برگزار شد


خبرگزاري فارس: بزرگداشت قيصر امين پور در دانشكده شرق‌شناسي دانشگاه ملي تاجيكستان با حضور جمعي از دانشجويان 12 آبان برگزار شد.
A0192377.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين مراسم كه تعدادي از اساتيد دانشگاه و برخي از دانشجويان مقطع دكتري از كشورمان حضور داشتند، عمر صفر رييس دانشكده شرق شناسي ضمن خوشامدگويي به حضار، از شركت نماينده رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران تشكر كرده و خواستار تداوم و تقويت هرچه بيشتر مناسبات فيمابين شد.
وي ضمن بيان خاطرات خود از چگونگي آشنايي با مرحوم امين پور در تهران،گفت: هنگاميكه در سال 1998م. در تهران بودم توسط استاد منوچهر اكبريان با آثار قيصر آشنا شده و كتاب در كوچه آفتاب نقطه اتصال من با شعر اين شاعر بزرگ بود. بعد از آن هنگام مراجعت به تاجيكستان تصميم گرفتم به آهنگين نمودن شعر آب را با آب شوييم، اقدام نمايم كه مورد استقبال مردم قرار گرفت . سپس در سفر ديگري كه به ايران داشتم اين نوار را به استاد دادم و او ضمن خوشحالي خواستار رفع چند ايراد آن شده بود.
در ادامه مريم نظر چوب مسجدي يكي از دانشجويان مقيم در تاجيكستان به ايراد مقاله و قرائت اشعار مرحوم امين پور پرداخت و او را شاعري حماسي عرفاني دانست كه دو بيتي هاي او در وصف شهيدان نمودي از آن است.
سيد محمد غضنفري كه به نمايندگي از رايزني فرهنگي در اين مراسم شركت كرده بود، به قرائت سروده اي كه از سوي رايزن محترم فرهنگي تقديم به اين شاعر پرآوازه شده بود، پرداخت.
قرائت پي در پي دانشجويان از اشعار مرحوم قيصر و ارائه چندين مقاله، نشان از اوج علاقه و محبت مردم تاجيكستان به آن زنده ياد داشت.
در انتها بار ديگر رياست دانشكده در خصوص حضور اين شاعر در جبهه هاي جنگ و سهم وي در اين مبارزه با سرودن اشعار حماسي اشاره كرد و جملاتي تحسين برانگيز در مورد هشت سال جنگ تحميلي و دفاع مقدس و استقامت غرورآفرين مردم بلند جايگاه ايران اسلامي به ميان آورد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جلسه ديگري از عصر نقره‌اي برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: جلسه ديگري از كارگروه علمي تخيلي عصر نقره‌اي 19 آبان در انجمن نويسندگان كودك و نوجوان برگزار مي‌شود.
A0761564.jpg


به گزارش خبرگزاي فارس، جلسه ديگري از كارگروه علمي تخيلي عصر نقره‌اي، سه شنبه 19 آبان ساعت18تا20 در انجمن نويسندگان كودك و نوجوان برگزار مي‌شود.
اين كارگروه‌ها به بررسي آثار "اچ-جي-ولز " اختصاص دارد.
اچ-جي-ولز نويسنده معروف ژانر تخيلي و فانتزي است.هربرت جرج ولز يا Herbert George Wells نويسنده‌ي انگليسي (1866-1946) امروزه با داستان‌هاي علمي تخيلي كه در فاصله‌ي سال‌هاي 1895 تا 1901 نوشت، شناخته مي‌شود.
رمان‌هاي معروف ولز عبارتند از :ماشين زمان، جنگ دنياها، مرد نامرئي، جزيره‌ي دكتر موريو و اولين انسان در ماه.
اين برنامه در خيابان سميه، كوچه پروانه، پلاك2، انجمن نويسندگان كودك و نوجوان با سخنراني ناصربليغ، مهرداد تويسركاني و شهرابي با حضور علاقه‌مندان برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
فراخوان ثبت نام ناشران براي نمايشگاه كتاب در 5 استان


خبرگزاري فارس: مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران در فراخواني مهلت ثبت نام ناشران براي نمايشگاه كتاب در استان‌هاي مركزي، مازندران، كهگيلويه و بويراحمد، گلستان و خراسان جنوبي را بيست و يكم آذر ماه اعلام كرد.
A0748616.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از روابط عمومي مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران، يكصد و پنجاه و سومين تا يكصد و پنجاه و هفتمين نمايشگاه كتاب استاني آذر ماه ماه امسال در مراكز استان‌هاي مركزي، مازندران، كهگيلويه و بويراحمد، گلستان و خراسان جنوبي برگزار مي‌شود.
ناشران علاقه‌مند به شركت در اين نمايشگاه‌ها، مي‌توانند از امروز براي دريافت فرم ثبت‌نام به مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران واقع در تهران، خيابان انقلاب، بين فلسطين و صباي جنوبي، شماره 1080، طبقه چهارم مراجعه كنند.
همچنين ناشران مي توانند با مراجعه به سايت www.icfi.ir نيز ثبت نام كنند و در صورت نياز به اطلاعات بيش‌تر با شماره‌هاي 66467615 و 66466290 تماس بگيرند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نگهداري 7 هزار جلد كتاب در كتابخانه تخصصي شهيد و شهادت قم


خبرگزاري فارس: مدير موسسه روايت سيره شهدا از نگهداري بيش از 7 هزار كتاب با 5 هزار عنوان مختلف در در كتابخانه تخصصي شهيد و شهادت قم خبر داد.
A0761564.jpg


حجت‌الاسلام حسين جوشقانيان امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري، اظهار داشت: اهتمام به فرهنگ همواره از دغدغه‌هاي جدي مقام معظم رهبري و همه دلسوزان فرهنگي **** بوده است.
وي با بيان اينكه شهدا يكي از مهم‌ترين رسانه‌ها در امر تبليغ ارزش‌ها هستند، بيان داشت: با توجه به نياز جامعه و به ويژه نسل جوان به مدل تربيت حماسي كه ريشه در عاشورا و دفاع مقدس دارد، ضرورت راه‌اندازي موسسه روايت سيره شهدا احساس مي‌شد.
مدير موسسه روايت سيره شهدا به تاسيس موسسه روايت سيره شهدا در سال 79 اشاره كرد و گفت: ظرفيت‌هاي بالا و گنجينه‌هاي دفاع مقدس و توانمندي حوزه‌هاي علميه به ويژه طلاب جوان در امر تبليغ سبب تاسيس موسسه روايت سيره شهدا شد.
حجت‌الاسلام جوشقانيان با تاكيد بر نشر، ‌گسترش و تعميق آموزه‌هاي ديني و جامعه‌سازي بر پايه فرهنگ ايثار، جهاد و شهادت گفت: ترويج فرهنگ ايثار و شهادت بين جوانان و ارتباط مناسب با آنان مي‌تواند راهي براي تبيين آموزه‌هاي ديني و اسلامي را فراهم كند.
وي تحليل و تبيين فرهنگ ايثار، ترويج فرهنگ جهاد، صيانت از حافظه تاريخ ديني و انقلابي جامعه اسلامي، تاكيد بر نشر،‌گسترش و تعميق آموزه‌هاي ديني و جامعه‌سازي بر پايه فرهنگ ايثار و... را از اهداف موسسه روايت سيره شهدا ذكر كرد.
مدير موسسه روايت سيره شهدا با تاكيد بر ترويج فرهنگ ايثار و شهادت اظهار داشت: تبعيت از سيره اولياي خدا در روايت‌گري از رشادت‌ها و ايثارگري‌ها، ارائه الگوي شفابخش انقلاب اسلامي براي نسل امروز، آماده‌سازي منتظران مهدي و... ترويج فرهنگ ايثار و شهادت را ضروري مي‌سازد.
حجت‌الاسلام جوشقانيان در پايان از راه‌اندازي كتابخانه تخصصي فرهنگ ايثار و شهادت خبر داد و افزود: كتابخانه تخصصي فرهنگ ايثار و شهادت بيش از 7 هزار جلد كتاب با 5 هزار عنوان مختلف در خود گنجانده است و اين كتابخانه پذيراي علاقه‌مندان كتاب با موضوعات ايثار و شهادت است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مراسم اختتاميه جايزه گام اول فردا برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: مراسم اختتاميه سومين دوره جايزه ادبي گام اول عصر يكشنبه 17 آبان با حضور معاون فرهنگي وزير ارشاد در تالار شمس اروميه برگزار مي‌شود.
A0259558.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از پايگاه اينترنتي خانه كتاب، در مراسم اختتاميه جايزه گام اول علي شجاعي‌صائين مدير عامل مؤسسه خانه كتاب و داوود رادمند معاون فرهنگي منطقه آزاد كيش نيز حضور خواهند داشت.
در سومين دوره اين جايزه ادبي، در مجموع 766 اثر ادبي در حوزه‌هاي داستان و شعر در دو گروه سني بزرگسال و كودك و نوجوان به رقابت پرداختند كه در نهايت 38 اثر از نويسندگان نوقلم به مرحله نهايي داوري سومين جايزه گام اول راه يافتند.
جواد محقق همچون دوره قبل دبير سومين جايزه ادبي گام اول است.
مراسم اختتاميه اين جايزه ساعت 17 روز يكشنبه با حضور برگزيدگان جايزه در تالار شمش اروميه برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
گفت‌وگو با جان گريشام به بهانه انتشار اولين مجموعه داستان كوتاهش


خبرگزاري فارس: «جان گريشام» نويسنده رمان‌هاي «زماني براي كشتن»، «موكل» و «سوداگر» اولين مجموعه داستاني خود را با نام «فورد كانتي» منتشر كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس، اين مجموعه داستاني بر اساس پرونده‌هاي سال‌هاي اخير كه «گريشام» مسوليت رسيدگي به آنها را داشته است قلمي شده است.
انتشار اين مجموعه داستان در حالي صورت مي‌گيرد كه در سالهاي گذشته استقبال خوانندگان ادبي از مطالعه مجموعه داستان نسبت به رمان كمتر صورت مي‌گيرد. اما بنگاه خبري آسوشيتدپرس در اين باره نوشته است اگرچه فروش مجموعه داستان‌هاي كوتاه به سختي صورت مي‌گيرد اما اگر شما «جان گريشام» باشيد اين مشكل برايتان هيچ است.
در حال حاضر هزاران جلد از مجموعه داستان‌هاي «فورد كانتي» گريشام در بازارهاي فروش كتاب در امرياك به دست مخاطبان رسيده است.
دو سايت «آمازون» و «والمارت» نيز اين كتاب را به صورت آن لاين براي فروش عرضه مي‌كنند.

* چطور تصميم گرفتيد كه مجموعه داستان كوتاه بنويسيد؟

ابتدا قصد داشتم كه هر كدام از اين داستان‌ها را كه در مجموعه «فورد كانتي» آمده به صورت يك رمان بلند بنويسم اما داستان‌ها قدرت و كشش لازم را براي تبديل شدن به يك رمان نداشتند. بنابراين حدس زدم كه بهتر است آنها را در قالب يك مجموعه داستان به خوانندگانم ارائه كنم.
خاصيتي كه مجموعه داستان‌ها دارند اين است كه شما مي‌توانيد روي آنها كار كنيد و براي مدتي آنها را فراموش كنيد و دوباره به سراغشان برويد و دستي بر سرشان بگشيد و در نهايت آن را به صورت مجموعه داستاني كامل به مخاطب ارائه كنيد.


*شما در بيشتر آثارتان وكيل‌ها را شخصيت‌هايي مثبت و افرادي متعالي به تصوير مي‌كشيد؟

واقعيت همين است كه اثر كساني كه من با آنها روبرو بودم و وكيل‌هاي كه در دوره‌ كاري خود ديدم افرادي مثبت و صادق و وفادار بودند كه با كمترين درآمد به فكر انجام كار مشتريانشان بودند. و البته هيچ خواننده‌اي دوست ندارد از وكيلي بخواند كه كند و راكد است و هوشياري ندارد.
خواننده دوست دارد درباره وكيلي بخواند كه هوشيار است و براي رسيدن به هدف نهايي خود حتي از جانش مايه مي‌گذارد.
در شهرهاي كوچك عموما وكيل‌ها كمتر خوشحال و سرحال به نظر مي‌رسند چرا كه در مقايسه با وكلاي ديگر كمتر با پروژه جدي روبرو مي‌شوند. آنها به دانشگاه مي‌روند و آموزش مي‌بينند. اما نبود اين حس كه از اطلاعاتشان استفاده كنند آنها را غمگين مي‌كند. و براي همين است كه يا از منطقه‌اي كه در آن زندگي مي‌كنند فرار مي‌كنند و يا شغلشان را عوض مي‌كنند.

*به نظر مي‌رسد كه شما نزديكي زيادي به مراجعه‌كنندگانتان داريد؟

مردمي كه من مي‌شناسم مقصودم مشتريانم هستند غالبا مشكلي دارند. اصولا مردماني كه پشت اين درها در رفت و آمدند هر كدام مشكلي دارند . بسياري از آنها پول كافي ندارند. بسيار آسيب ديده‌اند. بسياري طلاق گرفتند و از همسرانشان جدا شدند. پس انداز كافي ندارند و خيلي مشكلات ديگر كه احتياج به كمك امثال من دارند.

*آيا شما پيش‌تر به مجموعه داستان كوتاه علاقه داشتيد؟

از دوران كودكي توجه زيادي به داستان‌هاي كوتاه «مارك تواين» و «چارلز ديكنز» داشتم . زماني كه دانجشو بودمو بعدتر از آثار نويسندگان صاحب‌نامي چون «فاكنر» و «فلانري» و «اوكانر» و همينطور «همينگوي» نيز آثاري مي‌خواندم.
وي اضافه مي‌كند: براي سال‌هاي بسيار زيادي من با علاقه روزنامه نيويوركر را مي‌خريدم تنها براي اينكه در بنشينم و داستان‌هاي كوتاه آن را كه به قلم «جان شيور» نوشته شده بود، بخوانم.

* آيا دوست داشتيد يكي از داستان‌هاي شما در نيويوركر چاپ شود؟

خب اگر چندتايي از آنها را به آنها ارائه مي‌كردم مي‌گفتند خيلي طولاني است. اما حدس مي‌زنم امكان انتشار آن وجود دارد.

* در حال حاضر روي چه كتابي كار مي‌كنيد؟

بخشي‌ از رمان جديدم را آماده كردم. تصميم دارم تا رماني متفاوت با آنچه منتشر شده در سال آينده به مخاطبانم ارائه دهم. قصد داشتم آن را در زمان كريسمس به مخاطبانم ارائه كنم اما فكر مي‌كنم تغييراتي در زمان انتشار آن به وجود خواهد آمد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نمايش دست‌نوشته‌هاي جين آستين در نيويورك


خبرگزاري فارس: مجموعه‌اي ديدني از دست‌نوشته‌ها، نامه‌ها و آثار مرتبط با جين آستين، نويسنده سرشناس انگليسي در شهر نيويورك به نمايش گذاشته شده است.
A0199469.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، اين نمايشگاه «ظرافت زنانه: زندگي و ميراث جين آستين» نام دارد و در موزه مورگان در شهر نيويورك برگزار شده است.
نمايشگاه تا 16 مارس سال 2010 ميلادي برقرار است.
آستين سال 1817 در حالي كه 41 سال بيشتر نداشت و با نوشتن رمان هاي متعدد توانايي خود را به عنوان نويسنده‌اي توانا ثابت كرده بود، درگذشت.
هنگام مرگ يكي از رمان هاي او نيمه كاره رها شد.
يكي از دست نوشته هايي كه در نمايشگاه نيويورك عرضه شده مربوط به رمان «ليدي سوزان» است كه آستين آن را در آغاز فعاليت نويسندگي اش نوشته است.
در زمان حيات اين نويسنده انگليسي تنها چهار رمان از آثارش منتشر شد كه دست نوشته اي از آنها در اين نمايشگاه نيست.
نسخه دست نويس رمان «ليدي سوزان» نشان مي دهد كه آستين به علت كمبود كاغذ و گراني آن ناچار بوده از پشت و روي كاغذها براي نوشتن رمانش استفاده كند.
بخش ديگري از اين نمايشگاه مربوط به نامه هاي آستين است كه تعداد آنها نسبت به مجموعه نامه هاي اين نويسنده چندان پرشمار نيست.
از مجموعه 3 هزار نامه اين نويسنده انگليسي، تنها 51 نامه از بين 160 نامه باقي مانده در اين نمايشگاه ديده مي شود.
آستين اين نامه ها را خطاب به خواهرش «كاساندرا» مي نوشته ولي خواهرش پس از مرگ آستين مجموعه اين نامه ها را از بين برده است.
در اين نمايشگاه همچنين پرتره اي از يك زن گمنام به نمايش گذاشته شده كه گفته مي شود جين آستين از آن براي ساختن شخصيت «جين» در رمان «غرور و تعصب» الهام گرفته است.
«غرور و تعصب»، «اما»، «عقل و احساس» و «منسفيلد پارك» از معروفترين رمان هاي اين نويسنده هستند كه همگي آنها به فارسي نيز ترجمه شده اند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نامه‌هاي «آلكسي دو توكويل» به انگليسي منتشر مي‌شود


خبرگزاري فارس: مجموعه‌اي از نامه‌هاي آلكسي دو توكويل، متفكر سرشناس فرانسوي حدود دو قرن بعد از درگذشتش به انگليسي منتشر مي‌شود.
A0766205.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از نيويورك تايمز، آلكسي دو توكويل نويسنده كتاب مهم «دموكراسي در آمريكا» از خيلي جهات واقعاً يك فرانسوي بود.
به ويژه زماني كه نهم ماه مي 1831 در بندر نيوپورت از قايق پياده شد و گفت تنها چيزي كه آمريكا واقعاً به آن فكر مي‌كند پول در آوردن است.
بيشتر نامه‌هاي آلكسي دو توكويل كه بين سال‌هاي 1831 و 1832 از آمريكا نوشته شده‌اند به انگليسي ترجمه نشده‌‌اند.
اين نامه‌ها را فردرديك براون كه تاكنون زندگينامه نويسندگان برجسته‌اي مانند اميل زولا و گوستاو فلوبر را نوشته جمع‌آوري كرده و قرار است سال آينده دانشگاه ييل در آمريكا سال آينده ميلادي منتشرشان كند.
دو توكويل زماني كه كتاب مهم «دموكراسي در آمريكا» را منتشر كرد، فقط 30 سال داشت. او 5 سال قبل از انتشار اين كتاب به آمريكا سفر كرد.
او را در اين سفر كه با اجازه وزير كشور فرانسه صورت گرفته بود دوستش گوستاو دو بومون همراهي مي كرد.
آنها به آمريكا رفتند تا نحوه اداره زندان ‌ها در آن كشور را بررسي كنند. او با همكاري دوستش كتابي با عنوان «**** زندان ‌باني در آمريكا» منتشر كرد.
نامه‌هايي كه او در فاصله سال‌هاي 1831 و 1832 نوشته خيلي جوانانه به نظر مي‌رسند.
آلكسي دو توكويل در اين نامه ها تقريباً درباره همه چيزهايي كه در سفر و مدت اقامتش ديده نوشته است. مثلاً درباره كشتي‌اي كه با آن سفر كرده و يا رفتارهاي مردم.
با اين حال او بيش از هر چيز در اين نامه ها درباره بردگي سياه‌پوستان و خشونت‌هاي عليه سرخپوستان نوشته است.
دو توكويل اين نامه‌ها را خطاب به افراد خانواده‌اش؛ برادر و پدر نوشته و در يكي از آنها خطاب به پدرش درباره آمريكايي ها گفته است «اين مردم از شادترين مردمان روي زمين‌‌اند.»
انتشارات گاليمار سال‌ها پيش اين نامه‌ها را با عنوان «مكاتبات خانوادگي» منتشر كرده بود.
از آلكسي دو توكويل به عنوان يكي از مهمترين متفكران قرن نوزدهم فرانسه ياد مي شود.
او تاريخ دان، حقوقدان، فيلسوف، سياست‌مدار و يكي از مؤسسين جامعه ‌شناسي و علم سياست امروزي بوده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
همايش «ياد آذر» در يزد برگزار شد


خبرگزاري فارس: همايش يك‌روزه «ياد آذر» براي بزرگداشت مهدي آذر يزدي پنج‌شنبه گذشته در يزد برگزار شد.
A0706987.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس از يزد، مهدي محقق در اين مراسم اظهار داشت: آذريزدي بي‌شك يكي از مفاخر ايران اسلامي است اما رسم است تا شخصي در قيد حيات است مورد بي‌مهري و بي‌توجهي قرار مي‌گيرد و بزرگداشت‌ها و تجليل‌ها بعد از فوت اين مفاخر آغاز مي‌شود.
وي با انتقاد از اين روند، بيان داشت: اين نوع تجليل و عادت كردن به تجليل از افراد پس از زمان مرگ آنها، زيبنده جامعه اسلامي است و ملت فرهنگ دوست ايران نيست.
محقق با بيان اينكه هم‌اكنون بهترين تجليل از آذريزدي و امثال او،‌ معرفي آثاري است كه بهترين اوقات زندگي استاد آذر به پاي خلق آنها گذاشته شده است.
وي تاكيد كرد: متوليان امور فرهنگي بايد تلاش كنند تا آثار و كتب به جا مانده از استاد آذر را به مخاطبان به ويژه نسل جوان معرفي كنند.
محقق با اشاره به اينكه آذريزدي تمام عمر خود را در جهت ترويج فرهنگ مطالعه و ازتقا فرهنگ مكتوب گذراند و تلاش كرد تا نوجوانان نيز كتاب‌هاي تخصصي داشته باشند، اظهار اميدواري كرد: كودكان اين مرز و بوم هرچه بيشتر با آثار آذريزدي آشنا شده و اين آثار ارزشمند را مورد مطالعه قرار دهند.
وي يادآور شد: بسياري از كتب آذريزدي در داستان پردازي و خلق شخصيت‌هاي قابل لمس، بي‌نظير است اما آثار او به بخش كودكان محدود نشده و كتاب‌هاي ارزشمند او نظير تصحيح مثنوي معنوي را نمي‌توان ناديده گرفت.
اين همايش يك روزه به همت موسسه جوادالائمه، بنياد ريحانه‌الرسول،‌كانون انديشه و احسان توحيد و كانون همبستگي و اطلا‌ع‌رساني يزدي‌تباران استان يزد برگزار شد.
مهدي آذريزدي، خالق «قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب» كه در سال 1301 در خرمشاه در شهرستان يزد به دنيا آمد، پس از عمري هم‌نشيني با كتاب در صبح روز پنج‌شنبه، 18 تيرماه سال جاري در بيمارستان آتيه تهران به علت عفونت ريوي درگذشت.
از اين نويسنده فقيد كه پدر ادبيات كودك و نوجوان ايران نام گرفته، 38 اثر بر جاي مانده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مستند «سلمان هراتي» با انيميشن‌-گرافيك دستنوشته‌هاي شاعر آماده مي‌شود


خبرگزاري فارس: ساخت مستند «سلمان هراتي» به كارگرداني جواد توانا با تهيه يك انيميشن‌-گرافيك از عكس‌ها و دست‌نوشته‌هاي سلمان هراتي مراحل پاياني ساخت را سپري مي‌كند.
A0743275.jpg


«جواد توانا» در گفت‌و‌گو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، گفت: در حاضر مشغول تدوين فيلم هستيم و بخش زيادي از كار انجام شده است.
وي در ادامه اظهار داشت: به دليل اينكه در اين مجموعه، فيلم‌ها به صورت كارگاهي ساخته مي‌شود، در اين فيلم هم منتظر نظرات منوچهر مشيري، مهرداد اسكويي و پيروز كلانتري به عنوان مشاور هستيم.
توانا ادامه داد: در اين فيلم، از عكس‌ها و دست‌نوشته‌هاي سلمان هراتي انيميشن‌-گرافيك تهيه شده همچنين براي تهيه‌ عكس‌ها و روتوش آن‌ها زمان زيادي صرف شده است.
به گزارش فارس، تصويربرداري مستند «سلمان هراتي» طي 6 روز در تنكابن، روستاي الرستان لنگرود و لاهيجان انجام شد همچنين در روستاي الرستان لنگرود -كه سلمان هراتي در اولين سال تدريس خود به اين روستا آماده بوده- با چند نفر از شاگردان اين شخص مصاحبه شده است.
اين مستند يكي از 13 قسمت‌ مجموعه آيينه فرهنگ است كه در گروه فرهنگ و ادب و هنر شبكه يك سيما در مدت‌زمان 25 دقيقه ساخته مي‌شود و به زندگي سلمان هراتي شاعر معاصر كشور مي‌پردازد.
در اين مستند، موج جديدي كه بعد از انقلاب، پس از سرودن اشعار سلمان هراتي در جامعه حاكم شده، به تصوير كشيده مي‌شود و زندگي اين شاعر كه در مدت‌زماني كم، توانست آثار با ارزشي را از خود به جاي بگذارد، نشان داده مي‌شود.
مجموعه مستند «آيينه فرهنگ» با كارگرداني 13 مستندساز در قالب 13 قسمت 25 دقيقه‌اي درباره زندگي بزرگان و مشاهير كشورمان به تهيه‌كنندگي سعيد رشتيان تهيه و توليد مي‌شود.
اين مجموعه به شيوه مستند گزارشي و به صورت كارگاهي با حضور مشاوراني چون پيروز كلانتري، مهرداد اسكويي و منوچهر مشيري ساخته مي‌شود و در حال حاضر تعدادي از اين مستندها آماده شده است.
سلمان هراتي در 7 فروردين 1338 در روستاي مرزدشت از توابع تنكابن در استان مازندران به دنيا آمد.
وي پس از پايان تحصيلات دبيرستان خود در رشته ادبيات به تهران آمد و در دانشگاه تربيت معلم همين رشته را ادامه داد. سلمان هراتي پس از آشنايي با شاعران حوزه هنري، همراه بسياري از آنها بارها عازم جبهه‌ها شد و براي رزمندگان به شعرخواني پرداخت.
شعرهاي او تاكنون به صورت پراكنده در بيشتر نشريات كشور، ج‍ُنگ‌هاي ادبي و مجموعه شعرهاي گردآوري‌شده انتشار يافته است.
«سلمان هراتي» در يكي از روزهاي آبان 1365 در يك حادثه رانندگي در شمال، درگذشت.
آرامگاه سلمان در گورستاني در نزديكي روستاي مرزدشت قرار دارد.
كتاب «از آسمان سبز» در اولين دوره انتخاب بهترين كتاب دفاع مقدس از سوي بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس جزء آثار برتر دهه 60 انتخاب شد.
آثار اين شاعر عبارتند از: «از آسمان سبز» (منتشر شده در زمان حيات شاعر)، «دري به خانه خورشيد» (1367)، «گزيده ادبيات معاصر» (1358)، «از اين ستاره تا آن ستاره» (1367) و «مجموعه كامل شعرهاي سلمان هراتي» (1380).
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
رمان «روز هزار ساعت دارد» در كانون ادبيات ايران نقد مي‌شود


خبرگزاري فارس: رمان «روز هزار ساعت دارد» با حضور نويسنده اثر و چند منتقد عصر روز دوشنبه در كانون ادبيات ايران برگزار مي‌شود.
A0510639.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، دويست و پنجاه و نهمين نشست هفته كانون ادبيات ايران روز دوشنبه 18 آبان 88 ساعت 16:30 برگزار مي‌شود.
در اين نشست رمان "روز هزار ساعت دارد " نوشته‌ي فريدون حيدري ملك ميان با حضور عنايت سميعي، يوسف علي‌خاني، محمدرضا گودرزي و نويسنده رمان نقد و بررسي مي‌شود.
اين رمان مانند شعر بلندي است كه به زبان موزون و آهنگين نوشته شده است. نويسنده مي‌كوشد با خلق فضايي ويژه و انتزاعي، ناهمگوني‌هاي موجود را به نمايش بگذارد.
رمان "روز هزار ساعت دارد " نخستين رمان حيدري ملك‌ميان است كه سال پيش توسط نشر افق چاپ و روانه بازار كتاب شد.
دويست و پنجاه و نهمين نشست هفته كانون ادبيات در سالن اجتماعات اين مركز واقع در خيابان مفتح جنوبي روبه‌روي ورزشگاه شيرودي، خيابان اردلان پلاك 25 برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ميرشكاك: با سيدحسن حسيني بالاي تخت قيصر آشتي كردم


خبرگزاري فارس: مراسم بزرگداشت دومين سال سفر قيصر امين پور روز پنج شنبه با حضور جمعي از شاعران سرشناس كشور و دوستداران وي در انجمن شاعران ايران برگزار شد.
A0349028.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل سايت اينترنتي انجمن شاعران ايران، در اين مراسم كه با عنوان "گلها و آيينه ها " به ياد مرحوم امين پور برپا شده بود،افشين علا، فاطمه راكعي،يوسفعلي مير شكاك،بيوك ملكي،پرويز بيگي حبيب آبادي،فريدون عموزاده خليلي،محمد رمضاني فراخاني،هادي خانيكي، ساعد باقري و زيبا اشراقي همسر مرحوم امين پور و تنها يادگارش آيه امين پور نيز حضور داشتند.
اين مراسم با پخش كليپي از شعر خواني مرحوم امين پور آغاز شد؛ سپس افشين علا اجراي مراسم را با خواندن شعري از مرحوم امين پور آغاز كرد و به بيان شرحي از شخصيت او پرداخت و گفت:شاعري كه خيلي زود كه چه در زمان زنده بودن چه در بعد از عروجش تبديل به يك چهره مردمي و ملي شد، شاعري كه هيچ گاه اصراري براي نشان دادن خودش و شنيده شدن صداش به مخاطبان عام و خاص نداشت،اما اين صدا به همه مخاطبان رسيد و ما شاهد بوديم كه بعد از فوت قيصر در سرتا سر ايران چه مجامع دانشگاهي و خواص و چه مردم عادي حتي در خانه‌هاي خود براي قيصر مراسم سوگواري بر پا كردند و اين در حالي بود كه او حتي از ظاهر شدن در جلوي دوربين تلويزيون هم پرهيز مي‌كرد،مصاحبه هم نمي‌كرد و فقط به حضورش در كلاس‌هاي درس،حضور هفتگي‌اش در انجمن شاعران و ديدارهايي كه با دوستان و شاگردانش داشت بسنده مي‌كرد.
وي افزود: آنچه كه قيصر را تبديل به چهره محبوب و به ياد ماندني كرد همان تاثير اعجاز آميز شعر ساده و راست و بي دروغ او بود.تاريخ ما ثابت كرده كه اين چنين اشعاري در دل مردم ما جاودانه خواهد بود. من هميشه در اين جور مواقع يا خاطره اي از نيما يوشيج مي افتم كه زماني به خاطر درگيري با مالك يوش خوان همه گوسفندانش را در منزل او رها كرد ولي نيما گفت گوسفندهاي او مي‌ميرند ولي شعرهاي من مثل گوسفند راه مي‌افتند و در تمام خانه‌هاي ملت جاي خود را پيدا مي‌كنند و اينگونه شد منكران نيما همه فراموش شدند ولي اشعار او جزو سرمايه‌هاي ملي ادبيات ما براي هميشه جاودانه شد.او هم روحيه آزاده داشت و به هيچ گروه سياسي وابسته نبود.
دكتر تيمن پور هم از جمله نام هايي است كه ارادت همه را برمي انگيزد كه دانشجويان و مخاطبان جدي شعر وچه اساتيد اهل شعر كه حرمت ويژه اي براي او قائلند.اشعار او علاوه بر اينكه براي خواص داراي نكته هاي قابل تامل و راهگشاست براي مردم عامي هم حرف آشنا و حرف دل هست.
پيش از سخنراني فاطمه راكعي،يكي از شاگردان و اعضاي انجمن شاعران فاطمه سالاروند شعري در وصف استادش قيصر امين پور براي حاضران خواند و پس از آن راكعي با موضوع تصوير پردازي در شعر قيصر به سخنراني براي حاضرين پرداخت.
فاطمه راكعي سخنان خود را با ياد آوري خاطره‌اي از قيصر آغاز كرد و گفت:در آخرين صحبت‌هايي كه با هم داشتيم او با تحكم از من خواست كه كارهاي نيمه تمام خود را كه سالهاست براي تكميل و انتشار آنها اقدام نكرده ام سريع تر پيگيري و چاپ كنم و من اين روزها شديدا درگير اين كار هستم و مشغول جمع آوري آثار دانشگاهي خود و انتشار آنها هستم.يكي از اين كارهاي تحقيقي من روي كتاب "دستور زبان عشق " امين پور است كه به نظرم يكي از بهترين آثار اوست كه با خيلي از شعرهايش زندگي مي كنم و بسيار نو آوري ها دارد كه فكر مي كنم بايد روي تك تك آنها كار شود.مقاله‌اي را به درخواست دوست نقاشمان آقاي مصطفي گودرزي نوشته‌ام را نه به طور كامل ولي بخشهايي از آن را براي شما در وصف شعرهاي اين كتاب و تصوير پردازي هاي امين پور مي‌خوانم.
راكعي افزود: تصوير پردازي در شعرهاي قيصر خيلي راحت‌تر بود و اين را من به عنوان شعر نقاشي‌هاي قيصر كار كردم،از طرفي او چپ دست بود و خط بسيار زيبايي هم داشت،در اين مقاله من اشاره كردم كه قيصر بين همه هنرها شعر را انتخاب كرد و بيشتر آثار ارزشمند شعري او را مي‌شناسيم.معمولا همه شما كه شاعريد يا به شعر و نقاشي علاقه‌منديد نا آرامي ها روحي خود را با شعر نوشتن يا نقاشي كردن نشان مي دهيد،و قيصر همه اين هنرها را باهم داشت،شاعر،خطاط و نقاش بود.
وي گفت: تصوير در زبان انگليسي كه همان image است چندين معني دارد از جمله تصوير يا انديشه ذهني،نقض بسيار نزديك از هر چيز ،نقش صورت هر چيز يا كسي در آينه و توصيفي تخيلي كه منجر به ايجاد نقشي در ذهن شنونده مي‌شود.اين تعريف با نيت ما كه نقاشي‌هايي امين پور با كلمات است بازخواني بيشتري داشته باشد و اشاره كنم كه در ادبيات انگليسي تصويرها در شعر فقط تصويرهاي ديداري و شنيداري نيستند تمام محسوسات به عنوان تصويرها بيان مي‌كنند.
افشين علا در ادامه اين مراسم چندين بخش از خاطرات و دست نوشته هاي قيصر را براي حاضرين قرائت كرد.

*ميرشكاك: با سيدحسن حسيني بالاي تخت قيصر آشتي كردم

يوسفعلي ميرشكاك از دوستان و شاعران نزديك به قيصر سخنان خود را درباره او اينگونه آغاز كرد: ما با هم هم ولايتي هستيم بي آنكه از يك طايفه باشيم، هم دوره بوديم بي آنكه هم دبيرستان باشيم .ايشان از گتوند به دزفول آمده بود،ما از روستاهاي نزديك شوش دانيال بوديم.اولين آشنايي ما با هم در مسابقات دانش آموزي بود كه ساليانه در سراسر كشور برگزار مي‌شد من در رشته شعر شركت كرده بودم و او در رشته نقاشي سياه قلم. كار امين پور از همه بهتر بود و او اول شد و ما به اهواز رفتيم،به هر حال اين آشنايي باعث شد كه ما بدانيم هر دو لر هستيم و هم‌زباني بيشتري پيدا كرديم.بعد از آن ما تقريبا هر روز همديگر را مي ديديم چون با هم همسايه هم بوديم.البته بيشتر اهتمام او به نقاشي بود ولي اندك اندك شعر بر او غلبه پيدا كرد.چيزي كه كاملا او را از نقاشي به شعر سير داد انقلاب بود.ناگهان شعرش ارتقا پيدا كرد و كار به جايي رسيد كه خود ما حدس مي زديم او از شاعران بزرگ ما خواهد بود.بعد از انقلاب ما هر دو به تهران آمديم.
ميرشكاك افزود: آن روزها من و مرحوم سيد حسن حسيني خيلي با هم حشر و نشر داشتيم ،قيصر سر به زير بود و نجيب.آن همه شيفتگي كه به ابراز مي‌شد هرگز پاسخ داده نمي شد.من سعي داشتم اين دو بزرگوار را با هم آشنا كنم،آن زمان من روزنامه نگار بودم و قيصر دانشجو.مرحوم حسيني گاهي به روزنامه مي‌آمد و روزي كه قيصر آنجا بود سيد آمد و من آنها را بهم معرفي كردم و نگران بود كه نكند اين روحيه عاطفي و قاطعانه قضاوت كردن سيد با روحيه درون گرا و پرهيز از افراط و تفريط قيصر هم خواني نداشته باشد.ظاهرا هيچ تجانسي بين آنها نبود.بعد از آنكه قيصر از ما جدا شد سيد به من گفت من عاشق اين مرد شدم.عشق او به قيصر آنچنان بود كه هرگز كسي جرات نمي‌كرد جلوي او كوچكترين انتقادي به اشعار قيصر بكند.ولي قيصر هرگز عشق خود را به سيد ابراز نكرد و همواره معشوق باقي ماند.
وي گفت: زمان تسخير لانه جاسوسي او از دانشجويان پيرو خط امام بود كه وارد سفارت شد و بعد از بيرون آمدن از آنجا هرگز ديگر به سمت سياست نرفت و ما هيچ وقت نفهميديم او آنجا چه ديد كه براي هميشه از سياست دوري كرد و به خاطر درونگرايي هميشگي اش به هيچ كس هم نگفت كه آنجا چه رخ داده است.
پس از آن با ما وارد حوزه شد و متمركز شد روي شعر و نقد ادبي و نمونه هاي نقد او در جنگ حوزه هنري در مي‌آمد.پس از آن چند نفر ديگر از جمله ساعد باقري،بيگي ،اسرافيلي، سهيل محمودي،محمد رضا محمدي نيكو و خيلي‌هاي ديگر بودند و جريان شعر حوزه شكل گرفت و بسط پيدا كرد و شعر انقلاب هسته مركزي خود را يافت،و شعر جنگ،شعر آييني،شعر دفاع مقدس هم بود كه قيصر و سيد همواره محور عمده بودند.بعد از بازگشت من از جبهه دوستي ها هنوز شكل داشت تا سال 66 كه بيانيه ها از حوزه منتشر شد و بعد از آن شعرهاي طنز و هجو سيد حسيني پديدار شد.سيد از هجو رويگردان نبود ولي از قيصر يك مصرع هجو به ياد ندارم.عجيب اين است كه كسي ديگري را دوست داشته باشد اما هرگز از او الگو برداري نكند و سرمشق نگيرد.هنگامي كه امام درگذشت ما تصميم گرفتيم به حوزه برگرديم كه سيد مخالفت كرد و جز چند نفر به حوزه نمي‌رفتند.و اين شد من سال‌ها سيد را نديدم ولي با قيصر ارتباط داشتم و آشتي كردن ما با سيد بالاي تخت مرحوم قيصر بود.در شعر امين پور و سيد حسيني يك ويژگي مشترك بود و آن توجه تام به زبان و معماري و مناسبات زبان بود.اين شعرهاي سهل ممتنع قيصر ريشه اش در رعايت توازن بين اجزا شعر از عاطفه تا خيال در يك زبان متوازن است و اين چيزي است كه شاعران نسل پس از ما به آن توجه ندارند.
در ادامه چند دقيقه اي كليپي به ياد مرحوم امين پور پخش شد سپس از آقاي يوسف زماني دعوت شد تا دقايقي با نواختن ويولون حضار را به شنيدن قطعاتي مهمان كند.
افشين علا در ميان سخنراني هاي حضار به خواندن چندين دست نوشته ديگر از امين پور پرداخت و پس از آن از همسر مرحوم امين پور،زيبا اشراقي،دعوت كردند كه براي حضار از كارهاي در دست چاپ قيصر توضيحاتي بدهد.
زيبا اشراقي سخنان خود را بسيار سريع و كوتاه بيان كرد و از ذكر دقيق اطلاعات كتاب‌هاي در دست چاپ و مراسم انجام شده در زادگاه قيصر در سالروز فوتش خودداري كرد و گفت:ترجيح مي دهم اين كارها در سكوت صورت بگيرد و بعد حاصل آن را همه خواهند ديد.
از ديگر دوستان و نزديكان امين پور كه در اين جلسه خاطراتي از او را تعريف كرد فريدون عموزاده خليلي بود كه سال‌ها پيش همراه با قيصر امين پور و بيوك ملكي سردبيري مجله سروش نوجوان را به عهده داشتند و به گفته خود او سالها در خوابگاه دانشجويي هم اتاق بوده‌اند.
هادي خانيكي از ديگر دوستان قيصر درباره او و شعر نوجوان و جوان سخنان خود را آغاز كرد و گفت:من فكر مي كنم خلايي كه امروز وجود دارد و قيصر آن را پر كرده است بين سه حوزه از هم گسسته انديشه و علم و فرهنگ يعني روشنفكري و دانش و احساسات شاعرانه پيوند برقرار كرد.از ديگر ويژگي هاي قيصر اخلاقي بودن او به عنوان يك شاعر بود كه خود يك معيار براي جامعه ماست.
محمد رمضاني فراخاني آخرين سخنران اين جلسه بود كه صحبت هايي در باب اقليم وجودي قيصر در وضعيت حاضر را بيان كرد.
اين مراسم با اجراي موسيقي توسط هنرمند جوان احمدرضا عزيزي با اشعاري از ساعد باقري به پايان رسيد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آموزش زبان فارسي در دانشگاه قيزلار داغستان روسيه


خبرگزاري فارس: پنجمين دوره سه ماهه آموزش زبان فارسي در شعبه دانشگاه دولتي داغستان در شهر قيزلار برگزار شد.
A0707857.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،اين دوره كه طبق برنامه هر ساله توسط مركز ايرانشناسي دانشگاه دولتي داغستان و با حمايت رايزني جمهوري اسلامي ايران در فدراسيون روسيه برگزار مي‌شود امسال نيز با استقبال دانشجويان اين دانشگاه روبرو شده است.
قريب به 45 نفر در اين دوره ها ثبت نام به عمل آورده اند كه از بين آنان 20 نفر براي گذراندن دوره در ترم اول امسال انتخاب شده اند و بقيه افراد در ترم دوم سال تحصيلي در اين دوره ها شركت خواهند كرد.
اين دوره توسط دكتر نوري محمدزاده مدير مركز ايرانشناسي دانشگاه دولتي داغستان برگزار مي شود.
در شعبه دانشگاه دولتي داغستان در شهر قيزلار دو سال است كه اتاق ايران توسط مركز ايرانشناسي و با حمايت رايزني جمهوري اسلامي ايران در فدراسيون روسيه تاسيس شده است.
همچنين كلاس فرهنگ معنوي ايران و كلاس تشيع در ايران توسط مدير مركز ايرانشناسي در اين دانشگاه تدريس مي شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اسامي نامزدهاي سومين جايزه گام اول


خبرگزاري فارس: نامزدهاي سومين جايزه گام اول در دو گروه شعر و داستان و در دو رده سني بزرگسال و كودك و نوجوان اعلام شد.
A0259556.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، كتاب‌هاي زير به آخرين مرحله داوري‌هاي سومين جايزه گام اول در دو گروه شعر و داستان و در دو رده سني بزرگسال و كودك و نوجوان راه يافتند:

* گروه داستان كودك و نوجوان

دوچرخه/مليكا گلي/ همياران جوان
روزي كه جواب آزمايش مثبت بود/ سهيلا شمس اللهي/ نسل نوانديش
سه خواهر دانا / يوسف يعقوبي فر/ اشك
سيا سيا درشهر مارمولك‌ها / سيدامين حسينيون/ چيستا
قرص هاي پردردسر/ اعظم سادات/ هزاره ققنوس
قصه‌هاي شهر ما/ همايون عبدالحسين مقدم/ آموزش و سنجش
كلاغ خنزر پنزري/ سروناز پريشانزاده/ كانون پرورش فكري
لي لي بابا / صغري عبدي/ مدرسه
ميهماني از صحرا/ سعيده محمدزكي گودرزي/ علمي و فرهنگي
يك دوست خوب/ منيژه نصراللهي/ رضويه

* گروه داستان بزرگسال

آويشن قشنگ نيست/ حامد اسماعيليون/ ثالث
چه كسي ما را خورد؟/ آريا يعقوب زاده/ نشر رسانش
خاك/ پويا اشتهاردي/ يوشيج
خط قرمز روي گيجگاه زن/ بهاره اله بخش/ رسش
صندلي لهستاني/ احمدعلي راغب/ قائن
قرباني ميخك/ نسرين سادات شعفي/ سخن گستر
گوشواره انيس/ حميرا قادري/ نشر روزگار
مرگ همين گوشه كنارهاست/ كيومرث مسعودي/ افراز

* گروه شعر كودك و نوجوان

آشنايي با چهار فصل/ ساناز خواجه علي/ مهزيار
چوپان دروغگو/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش
حنا و اسب سفيد جادو/ زكيه نوروزي/ خانه ادبيات
خدا را دوست داريم/ محمدابراهيم ساعدي/ دامينه
شنگول و منگول وحبه انگور/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش
علي مردان خان/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش
قصه موش و گربه/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش
كدوي قل قله زن/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش
گنجشكك اشي مشي/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش
مثل باران/ زينب مسرور/ بنياد پژوهشهاي اسلامي
موش دم بريده/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش
مهر اول/ محمدرضا محمديان/ نقش مانا
مهمان ناخوانده/ ونداد فتوتيان/ لوح دانش

* گروه شعر بزرگسال

دالان حاج مختار پلاك 9/ مجيد سعدآبادي/ هنر رسانه ارديبهشت
زجرمويه/ اميد مهدي نژاد/ سپيده ياوران
سفوني رنگ‌ها/ امير مرزبان/ شاني
طوفان واژه‌ها/ حميدرضا برقعي/ ابتكار دانش
كبريتي اوستايي/ ابوالقاسم تقوايي/ دعوت
نامه‌هاي باد/ سعيده زارع/ ثالث
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
موزه هنرهاي معاصر به استقبال شاعرانه‌هاي سهراب مي‌رود


خبرگزاري فارس: موزه هنرهاي معاصر تهران،‌ بعد از اتمام دهمين دوسالانه پوستر تهران، به استقبال آثار نقاشي سهراب سپهري مي‌رود.
A0351631.jpg


به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس، اين نمايشگاه با عنوان «روزنه‌اي به رنگ؛‌مروري بر آثار استاد سهراب سپهري» شامل مجموعه بزرگي از آثار سهراب سپهري است كه قرار است از مجموعه‌داران خصوصي و دولتي گردآوري شود.
در اين نمايشگاه تعدادي از آثار ديده نشده سهراب نيز به نمايش گذاشته خواهد شد.
قرار بود تمامي گالري‌هاي موزه هنرهاي معاصر تهران به آثار سهراب سپهري اختصاص يابد، اما از آن جا كه تنها آثاري كه در داخل كشور نزد مجموعه‌داران خصوصي و دولتي و يا هنرمندان نگهداري مي‌شد، ‌قابليت جمع‌آوري درد، اين تعداد از آثار سهراب، همه گالري‌هاي موزه را در بر نمي‌گيرد، بنابراين با تصميم مسئولان موزه قرار شده است تا آثار برخي از هنرمندان هم‌دوره سهراب سپهري نيز به همراه آثار هنرمندان مكتب سقاخانه در كنار آثار اين شاعر بزرگ ايراني به نمايش گذاشته شود.
به گفته غلامعلي طاهري مشاور مركز هنرهاي تجسمي وزارت ارشاد،‌ دوره فعاليت‌هاي هنري سهراب سپهري، همزمان با ورود مدرنيسم به ايران و پايه‌گذاري مكتبي با عنوان «سقاخانه» بود كه به همين منظور آثار اين بخش از هنرمندان مكتب سقاخانه براي آشنايي با آن‌ها،‌ در كنار آثار سهراب سپهري به نمايش گذاشته مي‌شود.
در كنار برپايي اين نمايشگاه، برنامه‌هاي جنبي مثل شعر، موسيقي و همايش نيز در نظر گرفته شده است.
دبيري اين نمايشگاه را يعقوب امداديان بر عهده دارد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تجهيز كتابخانه دانشگاه گيلان به كتاب‌هاي ادبيات مقاومت‌


خبرگزاري فارس: استاديار دانشگاه گيلان از تجهيز كتابخانه اين دانشگاه به كتاب‌هاي تحصيلي و ادبيات مقاومت براي نخستين بار خبر داد.
A0761564.jpg


اكرم روشنفكر امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به تجاوز رژيم صهيونيستي در لبنان گفت: طي چند سال اخير كشور لبنان بارها مورد تهاجم رژيم صهيونيستي قرار گرفته كه اين امر سبب شد تا لبنان جزو سرزمين‌هاي اشغالي محسوب شده و فلسطيني‌هاي زيادي در جنوب لبنان ساكن شوند.
وي با بيان اينكه رژيم صهيونيستي با مقاومت حزب‌الله شكست خورد، اظهار داشت: نتيجه اين مقاومت سرسختانه سبب پيدايش و شكل‌گيري ادبياتي در لبنان شد كه توجه بسياري از صاحبان نظر، انديشه و قلم را در دنيا به خود جلب كرد.
روشنفكر ادبيات مقاومت لبنان را زير مجموعه ادبيات جنگ ناميد كه با ذائقه‌اي كاملاً جديد بروز كرده و ادبيات جنگ به تاريخ ادبيات پيوسته است.
وي اضافه كرد: ادبيات مقاومت علاوه بر شناخت عوامل دروني و بيروني صحنه‌اي از مشكلات و پيامدهاي جنگ و مشكلات بعدي را با تعابير جديدتري به تصوير مي‌كشد.
استاديار دانشگاه گيلان با اشاره به اينكه به راحتي مي‌توان ادبيات دفاع مقدس و ادبيات مقاومت لبنان را با هم تطبيق داد و به نقاط مشتركي رسيد، خاطرنشان كرد: تلاش مي‌كنيم تا ادبيات مقاومت لبنان به صورت دو واحد درسي در كنار ادبيات عرب براي دانشجويان تدريس شود و تحقيقات در اين زمينه صورت گيرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كامبوزيا پرتوي: زبان سينما و ادبيات در ايران متفاوت است


خبرگزاري فارس: خبرگزاري فارس: مراسم رونمايي كتاب «چهار چهارشنبه و يك كلاه‌گيس» عصر شنبه در خانه هنرمندان ايران با حضور جواد طوسي، كامبوزيا پرتوي، مهدي يزداني‌خرم و بهاره رهنما برگزار شد.
A0448527.jpg


به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس اين مراسم كه قرار بود ساعت 6 بعدازظهر روز شنبه برگزار شود، به دليل برخي تغييرات در سالن خانه هنرمندان ساعت 4 عصر البته با تأخير 45 دقيقه‌اي آغاز شد.
در اين مراسم،‌ نيلوفر لاري‌پور شاعر با بيان سخناني در زمينه اين كتاب مراسم را آغاز كرد و در ابتداي اين رونمايي، مهدي يزداني‌خرم ويراستار كتاب «چهار چهارشنبه و يك كلاه‌گيس»، پديده رايج در سينماي امروز را روي‌آوردن بازيگران سينما به مسائل ادبي دانست و افزود: متأسفانه در بين برخي از بازيگران به اشتباه ديده مي‌شود كه براي ايجاد يك نوع روشنفكري در كار خود به ادبيات و يا ديگر هنرها روي آورده و از اعتبار سينمايي خود در جذب منابع بهره مي‌برند اما كتاب بهاره رهنما سعي داشت كه به بيان داستان بپردازد، من در طول كار نيز شاهد تغييرات مكرر اين مجموعه بوده‌ام و بعضي از داستان‌هاي اين كتاب در طول كار تغيير مي‌كرد. به نظر من سؤاستفاده از شهرت در اين اثر، به‌ هيچ‌وجه وجود نداشت.
در ادامه اين مراسم، كامبوزيا پرتوي فيلمنامه‌نويس و كارگردان سينما، فيلمنامه‌نويسي و كارگرداني در ايران را دو مقوله جدا دانست و اظهار داشت: طي سال‌هاي اخير سعي داشتم كه با استفاده از شغلم، حرفم را به زبان بياورم. به نظرم كتاب يعني انديشيدن اما زماني كه كتاب در سينما تبديل به سرمايه مي‌شود، ارزش انديشه از آن سلب مي‌‌شود.
وي ادامه داد: در سينما ما شاهد معدود آثار اقتباسي هستيم كه بدون اين كه تبديل به سرمايه در سينما شوند، با بارور بودن يك انديشه به يك اثر تبديل مي‌شود.
پرتوي در ادامه تأكيد كرد: حاكم بودن شرايط اينچنيني در سينما، سبب بي‌سوادي سينما مي‌شود و زبان سينما و ادبيات ما را از يكديگر جدا مي‌كند.
وي در ادامه افزود: متأسفانه در ايران زماني كه كارگردانان اقدام به ساخت يك اثر ادبي مي‌كنند، زبان و انديشه اثر ادبي را تبديل به انديشه و زبان خود مي‌كنند و به اين ترتيب، تأثير ادبي اثر را از بين مي‌برند و به همين دليل، ما شاهد تعداد اندكي آثار سينمايي هستيم كه انديشه ادبي خود را حفظ كردند. اين در حالي است كه در خارج از ايران ادبيات و سينما از يكديگر جدا نيستند و تأثير متقابلي را بر روي يكديگر ايجاد مي‌كنند.
در ادامه اين مراسم، بهاره رهنما نويسنده كتاب «چهار چهارشنبه و يك كلاه‌گيس» اين مجموعه داستاني را حاصل سال‌ها نگارش دانست و افزود: نگارش اين مجموعه طي چند ماه صورت نگرفت بلكه داستان‌هاي موجود در اين مجموعه حاصل 20 سال فعاليتم است كه به صورت پراكنده نگارش شده بود البته بعضي از داستان‌هاي اين كتاب در مجلات و روزنامه‌هاي مختلف به چاپ رسيده بود اما حال به صورت يك مجموعه واحد در قالب يك كتاب به چاپ رسيده است.
رهنما در ادامه تأكيد كرد: در نگارش و چاپ اين كتاب به هيچ‌وجه سعي نداشتم از اعتبار سينمايي خود براي فروش اثرم استفاده كنم بلكه طي سالهاي فعاليتم همواره بر روي مقوله نگارش تأكيد داشتم و چه بسا گاهي نگارش براي من اهميتي، بيش از سينما داشته است.
وي بازيگري در ايران را فارغ از انديشه دانست و اظهار كرد: بازيگري در ايران انديشه نمي‌آورد و ما به هيچ‌وجه انديشه ادبيات را در سينما پيدا نمي‌كنيم اما در ادبيات به دليل فرديت موضوع، انديشه حاكم است.
رهنما در ادامه اين مجموعه داستاني را فارغ از هرگونه سوگيري‌هاي فمنيستي دانست و افزود: در نگارش اين مجموعه سعي داشتم تنها به اتفاقات اطرافم خارج از بيان ديدگاه نگاه كنم.
جواد طوسي منتقد سينما نيز كتاب مذكور را يك نوع ديدگاه واقع‌بينانه به زمان معاصر دانست و بيان كرد:‌ نويسنده اين كتاب با يك ذهن ماليخوليايي كه نه تأكيد بر رئاليسم اجتماعي و سورئال دارد تنها با ايجاد تناقض و پارادوكس كه برگرفته از جامعه عجيب پيرامون ما است سعي در نگارش اين مجموعه داشته است.
طوسي در ادامه تأكيد داشت: عدم پيوند عميق بين سينما و ادبيات در ايران هميشه وجود داشته و تنها در تعداد آثار معدود و خاص ما شاهد پيوند اين دو مقوله هستيم.
وي ادامه داد: داستان‌هاي موجود در اين كتاب بسيار كوتاه هستند و قابليت تبديل شدن به يك فيلم را ندارند اما اين داستان‌ها را مي‌توان سكانس‌هاي مختلف يك فيلم دانست.
در انتهاي اين مراسم، بهاره رهنما خبر از انتشار مجموعه داستاني «امضاء عاشق» و رمان «هوا هوايي شدن» را داد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتابخانه‌هاي فردوسي و انديشه ماهشهر به كتب مهدوي مجهز ‌شدند


خبرگزاري فارس: مسئول فرهنگسراي انتظار ماهشهر گفت: به منظور ترويج فرهنگ انتظار و مهدويت كتابخانه‌هاي فرهنگسراي فردوسي و مجموعه فرهنگي - هنري انديشه ماهشهر به كتاب‌هاي مهدوي تجهيز شدند.
A0718696.jpg


عليرضا محمودي‌شاد امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در ماهشهر اظهار داشت: يكي از برجستگي‌هاي مذهب تشيع وجود فرهنگ انتظار و مهدويت در اين مذهب است كه عموم مردم بايد به خوبي با اين فرهنگ متعالي آشنا شوند.
وي افزود: شهرستان ماهشهر يكي از مناطقي است كه در آن به معنويت اهميت فراواني داده مي‌شود و بر اين اساس ظرفيت‌هاي بسيار خوبي براي ترويج و گسترش فرهنگ مهدويت در اين منطقه وجود دارد.
مسئول فرهنگسراي انتظار ماهشهر تصريح كرد: در اين راستا و به منظور بسط و گسترش اين فرهنگ غني و پربار، فرهنگسراي انتظار ماهشهر اقدام به خريداري بيش از 500 عنوان كتاب در زمينه مهدويت و فرهنگ انتظار از انتشارات بنياد فرهنگي حضرت مهدي(عج)، موسسه موعود عصر، موسسه آينده روشن و انتشارات مسجد مقدس جمكران كرده است.
وي ادامه داد: علاقمندان و پژوهشگران مي‌توانند به‌منظور مطالعه و پژوهش در زمينه‌هاي مهدويت، غرب و آخرالزمان به كتابخانه‌هاي فرهنگسراي فردوسي و مجموعه فرهنگي ـ هنري انديشه مراجعه كنند.
محمودي‌شاد با اشاره به لزوم گسترش فرهنگ مهدويت خاطرنشان كرد: اينگونه اقدامات فرهنگي سبب مي‌شود آسيب‌ها و انحرافاتي كه مذهب تشيع و به ويژه فرهنگ انتظار و مهدويت را تهديد مي‌كند، وارد اين مذهب و فرهنگ نشود.
وي افزود: خوشبختانه با نگاه ويژه شركت عمليات غير صنعتي و خدمات صنايع پتروشيمي ماهشهر اقدامات بسيار مثبتي در اين ارتباط صورت گرفته است.
مسئول فرهنگسراي انتظار ماهشهر اظهار داشت: اين شركت با راه‌اندازي فرهنگسرا و كانون انتظار گام‌هاي بسيار موثري در بسط و گسترش فرهنگ مهدويت برداشته و برنامه‌هاي خوبي را در اين راستا به اجرا گذاشته است.
وي تصريح كرد: اين اقدامات سبب شده تا شهروندان ماهشهري به ويژه كاركنان صنايع پتروشيمي و خانواده‌هاي آنها با فرهنگ مهدويت و انتظار به خوبي آشنا شوند و آفت‌هاي اين فرهنگ را نيز بشناسند.
محمودي‌شاد ابراز اميدواري كرد با افزايش اينگونه اقدامات فرهنگي و ارزشي، فرهنگ انتظار و مهدويت در منطقه گسترش بيشتري پيدا كرده و عموم مردم بيش‌تر از پيش با اين فرهنگ پربار آشنا شوند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مسابقه وبلاگ‌نويسي با موضوع اصلاح الگوي مصرف در قم برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه پيام نور قم از برگزاري مسابقه وبلاگ‌نويسي با موضوع اصلاح الگوي مصرف خبر داد.
A0722043.jpg


حسن پيروزمنش امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در قم با بيان اينكه بالغ بر 14 كانون در بسيج دانشجويي دانشگاه پيام نور قم فعاليت مي‌كنند، اظهار داشت: مطالعات زنان، علمي پژوهشي، نوسازي معنوي، نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس، مطالعات فكري و فرهنگي سياسي، تربيت بدني و ... كانون‌هاي فعال بسيج دانشجويي را تشكيل مي‌دهند.
وي در ادامه با اشاره به تشكيل كانون نوسازي معنوي در زمينه اجراي برنامه‌هاي معنوي و فرهنگي بيان داشت: كانون نوسازي معنوي دانشگاه پيام‌ نور قم برگزاري كلاس‌هاي تفسير قرآن، نهج‌البلاغه و روخواني قرآن را در برنامه‌هاي اجرايي خود قرار داده است.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه پيام نور قم تصريح كرد: دعوت از قاريان بين‌المللي، برگزاري مسابقات قرآني و سيره اهل بيت(ع)، بزرگداشت علماي ديني و ديدار با خانواده‌هاي شهدا برنامه‌هاي چشم‌انداز كانون نوسازي معنوي است.
پيروزمنش با اشاره به فعاليت ديگر كانون‌هاي دانشگاه پيام‌نور قم، برگزاري يادواره شهداي دانشجويي استان قم، ديدار از خانواده شهدا و ساخت فيلم مستند از اين ديدارها و برگزاري اردوهاي راهيان نور را از فعاليت‌هاي كانون نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس اين دانشگاه در سال گذشته ذكر كرد.
وي در بخشي ديگر از سخنان خود از برگزاري مسابقه وبلاگ‌نويسي با موضوع اصلاح الگوي مصرف خبر داد و افزود: كانون فرهنگي هنري ادبي با همكاري كانون فضاي مجازي و سايبر بسيج دانشجويي دانشگاه پيام نور قم در راستاي پيروي از فرمايش مقام معظم رهبري اقدام به برگزاري مسابقه وبلاگ‌نويسي اصلاح الگوي مصرف كرده است.
پيروزمنش تصريح كرد: با توجه به تهديدي كه در حوزه فضاي مجازي از سوي دشمنان احساس مي‌شود شناسايي استعدادها و توانمندي دانشجويان در قالب فضاي سايبري بسيار موثر است.
وي خاطرنشان كرد: انتخاب نام، طراحي قالب، تنوع مطالب، طرح مسئله در جامعه دانشگاهي و ارائه راهكار در راستاي اصلاح الگوي مصرف موارد كسب امتياز را شامل مي‌شود.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه پيام نور قم اظهار داشت: بنابر تشخيص هيئت داوران، متشكل از مسئولين هسته علمي كامپيوتر و كانون فضاي مجازي به شش برگزيده مسابقه وبلاگ‌نويسي ربع سكه بهار آزادي تعلق مي‌گيرد.
پيروزمنش با تاكيد بر طراحي و ساخت وبلاگ تا پايان آبان ماه يادآور شد: متقاضيان براي دريافت اطلاعات بيشتر و ثبت‌نام در مسابقه وبلاگ‌نويسي اصلاح الگوي مصرف مي‌توانند به پايگاه اطلاع‌رساني www.basijpnu.org مراجعه كنند.
 
بالا