• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با ادبیات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
به مناسبت هفته پژوهش؛
دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب در اهواز برپا مي‌شود


خبرگزاري فارس: معاون پژوهشي دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: به مناسبت هفته پژوهش در استان خوزستان دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب دانشگاهي برگزار مي‌شود.

A0674243.jpg



حميدرضا غفوري امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار داشت: در سال گذشته برگزاري اين نمايشگاه با كيفيت بسيار مناسب انجام شد، از اين رو امسال ناشران زيادي تقاضاي خود را براي شركت در اين نمايشگاه اعلام كردند.
معاون پژوهشي دانشگاه شهيد چمران تاكيد كرد: در سال‌جاري براي برگزاري اين نمايشگاه نيازمند كمك‌هاي دستگاه‌هاي دولتي هستيم كه رايزني و برنامه‌ريزي براي اين منظور در حال انجام است.
غفوري با اشاره به شرايط و استقبال از برگزاري اين همايش گفت: به دليل اينكه اين نمايشگاه كتاب در محدوده زماني نزديك به هفته پژوهش برگزار مي‌شود، پيش‌بيني مي‌شود كه استقبال از اين نمايشگاه بسيار مناسب باشد.
معاون پژوهشي دانشگاه شهيد چمران اهواز اظهار داشت: در سال گذشته براي تشويق دانشجويان براي خريد كتب از اين نمايشگاه از محل اعتبارات داخلي بن‌هايي چاپ شد كه با 30 درصد تخفيف به دانشجويان فروخته شد كه اين خود روشي براي حمايت از خريدار و خوانندگان كتاب به شمار مي‌آيد.
غفوري تاكيد كرد: در سال‌جاري مي‌توان در صورت تمايل اين كار را از محل اعتبارات داخلي دستگاه‌هاي مختلف با چاپ و در اختيار قرار دادن بن از طريق دستگاه‌ها به كاركنان آنها انجام داد تا گامي مناسب در راستاي افزايش سرانه مطالعه در جامعه باشد.
وي تاكيد كرد: با حمايت و توسعه فرهنگ مطالعه و كتاب‌خواني مي‌توان سطح فرهنگي و علمي جامعه در حد بالايي نگهداشت و در اين زمينه همكاري همه دستگاه‌هاي استان ضروري است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
انتقاد «پارسي‌نژاد» از عدم توجه صدا و سيما به همه كتاب‌ها و نويسندگان


خبرگزاري فارس: كامران پارسي‌نژاد درباره نقش رسانه‌ها در ترويج كتاب‌خواني گفت كه متأسفانه صدا و سيما توجه خاصي به اين امر ندارد و اين رسانه به همه كتاب‌ها و همه نويسندگان توجه نمي‌كند.
A0462042.jpg


كامران پارسي‌نژاد، نويسنده، در آستانه برپايي هفته كتاب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، گفت: برگزاري مناسبت‌هاي مختلفي چون هفته كتاب به طور كلي از اين جنبه كه بتواند اذهان عمومي را متوجه يك مسئله خاص كند داراي ارزش است.
پارسي‌نژاد ادامه داد: هنگامي كه هفته‌اي را به نام يك مناسبت خاص در نظر مي‌گيرند به طوركلي توجه اذهان عمومي را جلب مي‌كند ولي در عمل برگزاري هفته و مناسبت‌هاي مختلف تأثير چشمگير در روند جريان‌هاي ادبي و فرهنگي نداشته و نتوانستيم از اين حركت‌هاي كوچك استفاده كنيم و تأثير عميق آن را ببينيم.
اين نويسنده ادبيات داستاني گفت: در اين چنين مناسبت‌هايي رسانه‌ها با تدارك گفت‌وگو و برنامه‌ها در جهت گسترش اين روند فعاليت مي‌كنند كه در اين راستا اهالي قلم نقطه نظرات خود را ارائه مي‌دهند و در نتيجه پس از پايان هفته همه برنامه‌ها پايان مي‌يابد.
اين داستان‌نويس گفت: برگزاري هفته كتاب در روند شكل‌گيري كتاب‌خواني تأثيري ندارد؛ چرا كه نويسندگان در ايران با مسائل و مشكلات فراواني مواجه هستند و مسئولان فرهنگي در اين زمينه سرمايه‌گذاري چشمگيري را ننموده‌اند تا ما شاهد جريان چشمگيري باشيم و بتوانيم بگوييم در حوزه ادبيات داستاني تحولي عظيم پديد آمده است.
پارسي‌نژاد گفت: اگر برنامه‌ريزي‌ها صحيح انجام شود و متوليان امور فرهنگي به طور اصولي تصميم‌گيري‌هاي جدي داشته باشند اين عمل رخ مي‌دهد.
پارسي‌نژاد در مورد رشد فرهنگ كتاب‌خواني و ادبيات داستاني بيان كرد: در باب ادبيات داستاني احساس مي‌شود اين روند رو به كاهش است، اما به طوركلي فكر نمي‌كنم طي 10 سال گذشته ادبيات داستاني ما رشد كرده باشد كه بتواند مخاطبان فراواني را جذب كند.
اين منتقد ادبيات داستاني در باب نهادينه كردن فرهنگ كتاب‌خواني اضافه كرد: رسانه‌ها در اين امر بسيار تأثير گذار هستند؛ خصوصا رسانه ملي، زيرا صدا و سيما كه متأسفانه توجه خاصي به اين امر نشان نداده است و آنچه از صدا و سيما از جنبه‌هاي فرهنگي باقي است داراي نتيجه معكوس بوده است.
دبير سلسله نشست‌هاي «صد داستان، صد نويسنده» بيان كرد: نقش رسانه‌ها مفيد است؛ اما به شرط آن كه به شكل اصولي و صحيح اين امر محقق شود و جلسات نقد كتاب در رسانه‌ها بيشتر مورد توجه قرار گيرد و اين مسئله به شكل جدل برانگيز باشد.
پارسي‌نژاد در مورد نقد كتاب گفت: بايد نقد به شكل منصفانه صورت گيرد و در اين راستا پيشينه نويسندگان در رسانه‌ها و آثارشان به شكل مستمر ارائه شود.
وي با انتقاد از رسانه‌هايي چون راديو و تلويزيون گفت: اغلب آثاري كه در رسانه‌هايي چون راديو معرفي مي‌شوند اغلب كتاب‌هايي هستند كه از منظر خاص مورد توجه واقع شده و اين طور نيست كه به طور عموم بخواهند همه كتاب‌ها و نويسندگان را ارائه كنند.
پارسي‌نژاد گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم به عنوان يكي از متوليان فرهنگ كتابخواني بايد در اين زمينه سياست‌گذاري مفيد انجام دهد و بهترين كار در مرحله اول گردآوري كارشناسان و متخصصين و برگزاري نشست‌هاي متعدد است.
اين داستان‌نويس سپس افزود: در ابتداي كار بايد نشست‌هاي كارشناسي و آسيب‌شناسي برگزار شود و نقطه‌نظرات گردآوري و به آن عمل شود و به اين شكل نباشد كه اين نشست‌ها بي‌حاصل و ناتمام باقي بماند.
پارسي‌نژاد در خاتمه گفت: ابتدا بايد اين امر كارشناسي شده و در بين سخنان كارشناسان مسائل اجرايي پيدا شود كه بتوان در حقيقت كتاب و كتاب‌خواني را نهادينه كرد تا در نهايت آشتي مجددي ميان مردم و كتاب ايجاد شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مسابقه حفظ ديباچه «گلستان» برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: به منظور انس بيشتر با سعدي و آثار او، مسابقه حفظ ديباچه گلستان به همت شهركتاب مركزي و مركز سعدي‌شناسي در روز 24 آبان در مركز فرهنگي شهركتاب برگزار مي‌شود.
A0417964.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از روابط عمومي شهر كتاب، در ابتداي اين مراسم، اصغر دادبه درباره «ضرورت حفظ متون كلاسيك» و عبدالله كوثري درباره «لزوم ترجمه متون كلاسيك» سخنراني خواهند كرد.
پس از آن در حضور منوچهر دانش‌پژوه، اصغر دادبه، عبدالله كوثري و كوروش كمالي‌سروستاني شركت‌كنندگان به قرائت ديباچه خواهند پرداخت.
اين مراسم ساعت 15 در مركز فرهنگي شهركتاب واقع در خيابان شهيد‌بهشتي، خيابان شهيد احمد قصير(بخارست)، نبش كوچه سوم برگزار مي‌شود.
ورود به اين نشست براي علاقه‌مندان آزاد است.
گلستان يكي از تاثيرگذارترين آثار ادبي فارسي است كه ذهن و زبان ايرانيان با آن آشناست و سال‌ها كتاب آموزشي بوده است.
بازخواني دقيق و نقادانه گلستان در تعالي فرهنگ امروز ايران نيز راهگشا و موثر است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مراسم شعرخواني شاعران لندن برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: مراسم شعرخواني شاعران لندن روز چهارشنبه 25 نوامبر سال جاري با حضور شاعران و اهالي ادب و شعر انگليس برگزار مي‌شود.
A0766932.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اسپكتاتور، اين مراسم روز چهارشنبه بيست و پنجم نوامبر در سالن اسپكتاتور واقع در لندن برگزار خواهد شد.
در اين دوره از مراسم شعر خواني لندن «دان پترسون»، «هوگو ويليامز»، «اوليويا كول» و «كريس گرين‌هالگ» حضور خواهند داشت و بخش‌هايي از تازه‌ترين اشعارشان را براي حاضران قرائت خواهند كرد.
«دان پترسون» شاعر اسكاتلندي يكي از شاعران دعوت شده به اين برنامه است.
او در سال1963 متولد شده و اولين مجموعه اشعارش را با نام «نيل نيل» در سال 1993 منتشر كرده است.
او جايزه شعر انگليس را به خاطر اين اثر دريافت كرده است.
از «پترسون» تا به امروز مجموعه اشعار زيادي چون مجموعه شعر «باران»، « سرزمين نور» و «بهترين اشعار تنهاـ» منتشر شده است.
او تا به حال بارها جايزه شعر لندن را دريافت كرده و امسال نيز تا اخرين مرحله نامزدي برترين مجموعه اشعار لندن 2009 راه يافته است.
او قرار است 29 نوامبر در اين مراسم بخش‌هايي از تازه‌ترين اشعارش را براي حاضرين در نشست بخواند.
«هوگو ويليامز» نيز يكي ديگر از شاعراني است كه در اين مراسم دعوت شده است. او علاوه بر سرودن شعر اين روزها به كار روزنامه‌نگاري نيز مشغول است. او تحصيلاتش را در رشته ادبيات با گرايش شعر به پايان رسانده و اولين مجموعه اي هشت كتابش را كه به طور مستقل در سال 2002 منتشر شده بود يك جا در سال 2006 بازنشر كرده است.
او در سال 2006 نامزد دريافت جايزه شعر كاستا شد. آخرين مجموعه اشعرا او امسال منتشر شده كه بخش‌هايي از اين مجموعه توسط او در شب شعر شاعران لندن قرائت خواهد شد.
«كريس گرين‌هاگ» نيز يكي از شاعران صاحب نام لندن است كه جايزه شعر گرگوري را در سال 1992 دريافت كرده است. او از سال 1994 مجموعه اشعار مختلفي را منتشر كرده است.
مجموعه اشعار «شعر،ريال مرگ و ميدان دريا» از او در سال 2000 با اشتقبال زيادي روبرو شده است.
«گرين‌هاگ» علاوه بر اين رماني را با نام «ايگور و كوكو» در سال 2002 منتشر كرده است.
«اوليويا كول» نيز روزنامه‌نگار و شاعر مهمان اين برنامه بنا دارد در اين نشست بخش‌هايي از اولين مجموعه اشعارش را با نام «منظره محصور» براي مخاطبان قرائت كند.
مراسم شعرخواني شاعران لندن 29 نوامبر سال 2009 در لندن برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كاروان كتاب از غرب تهران به راه مي‌افتد


خبرگزاري فارس: همزمان با آغاز هفته كتاب و كتابخواني طرح كاروان كتاب با شعار «كتاب، دانايي، توانايي» در غرب پايتخت كليد مي‌خورد.
A0729502.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از روابط عمومي فرهنگسراي تهران و مديريت فرهنگي هنري منطقه21 و 22، در روز 24 آبان كه روز كتاب و كتابخواني نام گرفته است اتوبوس كتاب براي سفري 6 روزه به مدارس و بوستان‌ها، در غرب پايتخت به راه مي‌افتد.
اولين ايستگاه سفر كاروان كتاب در صبح روز24 آبان در پارك نرگس تهرانسرخواهد بود و ازدانش آموزان مدرسه ابتدايي 22 بهمن ناحيه يك منطقه 21 تهران پذيرايي خواهد كرد وپس از سه روز سير و سفر در محلات ناحيه هاي يك تا سه اين منطقه از تاريخ 27 تا 29آبان در مدارس و بوستان هاي ناحيه يك تا چهارمنطقه 22 ميزبان اهالي كتابخوان و كتاب دوست اين منطقه خواهد بود.
در طرح كاروان كتاب در هر يك از ايستگاه هايي كه اتوبوس كتاب توقف مي كند علاوه برعرضه كتاب با تخفيف 25 درصدي برنامه هاي متنوع ديگري براي اهالي هر منطقه و به ويژه دانش آموزان برگزارمي شود كه اجراي طرح مبادله كتاب ، ارايه خدمات كتابخانه سيار بازيافت،اجراي نمايش بازيافت با عنوان "ازكاغذ تا كتاب " ، برگزاري مسابقات مختلف كتابخواني و اطلاعات عمومي همراه با جايزه ، ثبت نام رايگان براي عضويت در كتابخانه هاي منطقه 21 و 22، توزيع فرم شركت در مسابقه "نگاه دوباره "(شرح نويسي براي تصاوير ارايه شده در فرم مسابقه) ومسابقه "كتاب سازي شاپرك ها " ويژه كودكان و نوجوانان از جمله آنهاست.
طرح كاروان كتاب به همت فرهنگسراي تهران و همكاري مراكزتحت پوشش مديريت فرهنگي و هنري مناطق 21 و 22 ، با مشاركت معاونت فرهنگي و اجتماعي و اداره بازيافت شهرداري هاي مناطق 21 و 22 و اداره ارشاد شميرانات و شمال تهران برگزار مي شود.
علاقه‌مندان جهت كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانند با شماره‌هاي 44143777 تماس بگيرند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اجراي نمايشنامه‌اي بر اساس رمان تنسي ويليامز در فرانسه


خبرگزاري فارس: نمايش «چهارخانه قديمي» نوشته تنسي ويليامز نويسنده آمريكايي در فرانسه روي صحنه مي‌رود.
A0766688.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، اجراي اين نمايش از روز جمعه در شهر استراسبورگ فرانسه آغاز شد.
تئاتر ملي استراسبورگ روز جمعه پذيراي گروه "ووستر " بود كه نمايش "چهارخانه قديمي " را به روي صحنه برد.
اين نمايش در ماه نوامبر در پاريس روي صحنه مي‌رود.
اليزابت لوكنت اين نمايش يك ساعت و 40 دقيقه اي را كارگرداني مي‌كند.
در اين نمايش نويسنده‌اي جوان كه ماشين تحريرش را كنار گذاشته و ديگر نمي‌نويسد، به باشگاه‌هاي مردانه سال‌هاي دهه 30 رفت و آمد مي‌كند.
رماني كه اين نمايشنامه از آن اقتباس شده در دهه 70 نوشته شد.
در اين نمايشنامه شخصيت هاي آثار قبلي ويليامز به چشم مي خورند. تهيه كنندگان اين نمايش مركز فرهنگي پومپيدو و فستيوال پاييز هستند.
اين نمايش به زبان انگليسي اجرا مي‌شود.
250 تماشاگر علاقه‌مند در سالن نمايش استراسبورگ به ديدن اين نمايش رفتند كه با زيرنويس فرانسوي ناخوانا مشكلاتي براي تماشاگران به وجود آورد.
اين نمايش تا روز 14 نوامبر در استراسبورگ روي صحنه مي‌رود.
پس از آن از 19 تا 23 نوامبر در پاريس در مركز فرهنگي پومپيدو به نمايش در مي‌آيد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
گزيده‌اي از شعرهاي حسين شنوايي منتشر مي‌شود


خبرگزاري فارس: گزيده‌اي از شعرهاي حسين شنوايي (شهاب سبزواري) در كتابي با عنوان احتمالي «فصل پنجم» منتشر مي‌شود.
شنوايي به خبرنگار فارس گفت: اين كتاب كه از سوي انتشارات تكا براي اخذ مجوز روانه وزارت ارشاد شده است در حجمي حدود 250 صفحه به موضوعات متنوعي مي‌پردازد.
وي با بيان اينكه كار گزينش شعرها بر عهده خود من بوده است يادآور شد: تلاش كرده‌ام شعرهايي كه در اين مجموعه آورده مي‌شود نموداري كلي از فعاليت‌هاي ادبي من باشد و جز اين معيار ديگري در نظر نداشته‌ام.
وي ادامه داد: شعرهاي اين كتاب كه در قالب‌هاي متنوعي نظير آزاد، نيمايي، غزل، مثنوي، رباعي و ... سروده شده اند عمدتاً به مضامين اجتماعي، فلسفي، عاشقانه و ديني و مذهبي مي پردازند.
وي با بيان اينكه شعرهاي ديني من اغلب در قالب‌هاي كلاسيك سروده شده اند تاكيد كرد: اين مساله به قابليت هاي شعر نو و نيز ذائقه و سليقه تاريخي ملت ما برمي گردد كه معمولاً با شعر عروضي مانوس تر هستيم.
شاعر برگزيده دومين دوره جشنواره شعر فجر همچنين از احتمال تجديد چاپ كتاب «بي كران حكمت» (ترجمه منظوم 40 حديث از امام محمد باقر (ع) ) خبرداد.
وي در اين باره گفت: اين كتاب كه چند سال پيش از سوي انتشارات آستان قدس منتشر شده است تاكنون از استقبال خوبي برخوردار بوده و به همين دليل احتمال تجديد چاپ آن در آينده اي نزديك وجود دارد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بهترين كتاب‌هاي مصور سال 2009 فرانسه اعلام شد


خبرگزاري فارس: انجمن منتقدين و خبرنگاران كتاب‌هاي مصور فرانسه نام 20 كتاب مصور را به عنوان بهترين‌هاي امسال اعلام كرد.
A0757548.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، انجمن منتقدين و خبرنگاران كتاب هاي مصوراين 20 عنوان كتاب را از بين 1525 عنوان انتخاب كرده است.
اين كتاب‌ها از ماه ژوئن تا پايان ماه اكتبر منتشر شده‌اند.
در اين فهرست كتاب‌هاي مشهوري مثل مجموعه "آستريكس " به چشم نمي‌خورند، چون به خوبي شناخته شده هستند.
هدف اين انجمن معرفي كتاب‌هايي است كه ارزش آن را دارند مورد توجه قرار بگيرند، اما به اندازه كافي به علاقمندان كتاب هاي مصور معرفي نشده اند.
در ضمن انتخاب كتاب خوب از بين اين همه عنوان براي كتاب دوستان كمي دشوار است.
از ميان اين كتاب ها مي توان به "خداوند شخصا " نوشته مارك-آنتوان ماتيو، "لنا و 3 زن " نوشته آندره ژوليارد و "طلا و خون " نوشته فابين بروئل اشاره كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نمايشگاه بين‌المللي كتاب ميامي افتتاح شد


خبرگزاري فارس: نمايشگاه بين‌المللي كتاب ميامي با حضور نويسندگان و شاعران آمريكايي عصر ديروز و با سخنراني «مارگريت آتوود» نويسنده كانادايي و «اليزابت الكساندر» شاعر آمريكايي افتتاح شد.
A0766963.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل‌ از ميامي‌هرالد، نمايشگاه بين‌المللي ميامي امسال با حضور بالغ بر 200 ناشر و موسسه انتشاراتي كار خود را آغاز كرده است.
اين نمايشگاه كه يكي از بزرگترين نمايشگاه‌هاي بين‌المللي آمريكا محسوب مي‌شود عصر ديروز افتتاح شد و تا روز پانزدهم نوامبر سال جاري ادامه خواهد داشت.
در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه كه عصر ديروز با سخنراني "مارگريت آتوود " برگزار شد، شخصيت‌هاي فرهنگي و نويسندگان زيادي حضور داشتند.
به گفته دبير اين نمايشگاه امسال نمايشگاه بين‌المللي ميامي آمادگي دارد تا از صدها هزار بازديدكننده از سراسر جهان ميزباني كند.
امسال نويسندگاني چون "پائول فروليچ "، "مارگريت آتوود "، "اليزابت آلكساندر "، "الكس فلين "، "انگل استيبان "، "بلاكو ادوارد "، "جف هنري "‌، "تام هايدن "، "جان هادگمن "، "جان همينگوي "، "ديويد هاگبرگ " و "باربارا هامبي " از جمله مهمانان نشست‌هاي ادبي جشنواره كتاب ميامي خواهند بود.
"اورهان پاموك " نويسنده ترك‌تبار نيز از شركت در اين نمايشگاه استقبال كرده است و احتمالا در يكي از روز‌هاي برگزاري آن در نمايشگاه ميامي حضور خواهد داشت.
"مارگريت اتوود " يكي از سخنرانان اين برنامه كه امسال براي ارائه تازه‌ترين اثرش "سال سيلاب " به نمايشگاه كتاب ميامي آمده است در اين باره اين كتاب مي‌گويد: پس از سفري كه به خاطر معرفي "سال سيلاب " به مردم جهان به نقاط مختلف جهان انجام دادم تصميم گرفتم تا اين كتاب را در نمايشگاه بين‌المللي ميامي نيز شركت دهم.
"آتوود " در ادامه سخنراني‌اش با اشاره به داستان "سال سيلاب " اضافه مي‌كند: درباره سختي‌ها و تاريكي‌هايي كه در بخش‌هايي از اين رمان وجود دارد بايد بگويم كه پيش از هر چيز "سال سيلاب "‌يك كتاب است. مي‌توان آن را بست و تنها به آن فكر كرد و آينده را در اين كتاب ديد.
وي سپس يكي از سرود‌هايي را كه در كتابش آورده بود براي مخاطبانش خواند و ابراز اميدواري كرد كه همه حاضرين در اين نشست از نمايشگاه‌ بين‌المللي كتاب ميامي استفاده لازم را ببرند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آمادگي ايران براي برگزاري بين‌المللي جشنواره چاپ


خبرگزاري فارس: در مراسم اختتاميه نهمين دوره جشنواره صنعت چاپ كه عصر ديروز با معرفي برگزيدگان، برگزار شد، مدير دفتر امور چاپ وزارت ارشاد از برگزاري اين جشنواره به صورت بين‌المللي از سال آينده خبر داد.
A0760430.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، جلال ذكايي مدير دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عصر ديروز، يكشنبه 17 آبان، در مراسم اختتاميه نهمين دوره مسابقات تخصصي جشنواره چاپ كه با حضور رؤساي اتحاديه‌هاي صنعت چاپ در فرهنگسراي نياوران برگزار شد، گفت: روزهاي اول كه برنامه‌هايي براي نهمين دوره اين جشنواره تدارك ديده مي‌شد اين دغدغه وجود داشت كه آيا استقلال مسابقات چاپ و انفكاك آن از مراسم اصلي كه در 11 شهريورماه سال جاري برگزار شد آسيبي به اين مسابقه مي‌رساند اما استقبال چشمگير از مسابقه نشان داد هر كجا نامي از چاپ باشد عزيزان دست‌اندركار اين صنعت با استقبال فراوان حضور پيدا مي‌كنند.
وي افزود: يكي از ويژگي‌هاي جشنواره ايده‌آل اين است كه انگيزه ايجاد كند اگر جشنواره‌اي نتواند در شركت‌كنندگان انگيز ايجاد كند به يك فعاليت روزمره تقليل مي‌يابد و رو ‌به ‌افول مي‌رود.
ذكايي در ادامه تأثيرگذاري را از ديگر ويژگي‌هاي جشنواره ايده‌آل خواند و تصريح كرد: هر جشنواره چاپي بايد بتواند در اجزا و بخش‌هاي مختلف صنعت چاپ تأثيرگذار باشد در غير اين صورت جشنواره نمي‌تواند ما را به سمت اهداف مورد نظر سوق دهد از سوي ديگر يك جشنواره خوب مستقل است و تحت تأثير نظرات افراد قرار نمي‌گيرد البته تأثير نظرات مثبت خوب است اما در يك جشنواره مستقل نبايد نظرات داوران تأثيرگذار باشد.
مدير دفتر امور چاپ در بخش ديگري از سخنانش ضمن مقايسه نهمين دوره جشنواره چاپ با دوره‌هاي گذشته اظهار داشت: در گذشته و فرضاً هم امروز جزيره‌اي عمل مي‌كرديم و جزيره‌اي نتيجه مي‌گرفتيم اما امسال سعي كرديم تا از اين پوسته بيرون آمده و همه اجزاي صنعت چاپ را با خود همراه سازيم.
وي ادامه داد: نتيجه چنين نگرشي افزايش سه برابري آثار ارسال شده به اين جشنواره بود.
ذكايي متذكر شد: از ديگر تفاوت‌هاي اين دوره از جشنواره اين بود كه سعي كرديم اهداف و عملكرد جشنواره با شعار آن كه حركت به سمت كيفيت بر آثار چاپي بود همسو باشد و تصميم‌گيري‌ها و معيارها با اين شعار ناهمخوان نشود.
مدير دفتر امور چاپ وزارت ارشاد در ادامه دائمي شدن دبيرخانه جشنواره چاپ را از ديگر رويدادهاي خجسته در سالهاي اخير توصيف و عنوان كرد: با دائمي شدن دبيرخانه جشنواره ظرفيتي ايجاد شد تا اين جشنواره به صورت دائم در خدمت صنعت چاپ كشور باشد.
وي در ادامه سخنانش اضافه شدن بخش بين‌المللي را به جشنواره چاپ از جمله انتظارات خود خواند و گفت: ما ناگزير هستيم كه بخش بين‌المللي را در اين جشنواره راه‌اندازي كنيم امسال تصميم داشتيم اين امر را محقق كنيم كه بنابه دلايلي كه در گذشته نيز امكان آن فراهم نبود اين كار صورت نگرفت اما انتظار ما اين است از جشنواره‌هاي سال آينده اين بخش را حتي اگر در يك رشته هم شده برگزار كنيم و مطمئن هستم كه در اين بخش نيز واحدهاي چاپي داخلي قدرت رقابت با واحدهاي چاپي خارجي را دارند و پيروز خواهند بود اما بايد اين عزم را در دولت دهم نيز داشته باشيم.
ذكايي در پايان اعلام آمادگي كرد: پس از پايان جشنواره نهم در اسرع وقت جلسات نقد و بررسي با حضور صاحب‌نظران صنعت چاپ براي ارزيابي عملكرد اين جشنواره برگزار شود.

* گزارش دبير بخش مسابقات نهمين دوره جشنواره صنعت چاپ

همچنين محسن يگانه‌كاري دبير بخش مسابقات نهمين دوره جشنواره صنعت چاپ، در مراسم اختتاميه اين جشنواره، به ارائه گزارشي از اين جشنواره پرداخت كه متن اين گزارش به اين شرح است:
هفت دوره جشنواره صنعت چاپ با تمام قوت‌ها و ضعف‌ها برگزار شد و آنچه كه از آن همه زحمات و فعاليت‌هاي با ارزش باقي مانده، غير از اصل مسابقه، اطلاعات ناقصي است از برگزيدگان و داوران در آن دوره‌ها.
از دوره هشتم گام‌هاي اوليه براي مستندسازي مسابقه جشنواره برداشته شد و بحمدالله در دوره نهم با بهره‌گيري از مستندات دوره هشتم اين حركت كاملتر شد.
"به سوي كيفيت " شعار جشنواره هشتم بود كه در جشنواره نهم نيز از سوي هيئت برگزاري انتخاب شد. به اين دليل كه كيفيت يك امر تصادفي نيست و در كوتاه‌مدت هم حاصل نمي‌شود بنابراين مادامي كه به حداقل‌هاي قابل قبول در كيفيت محصولات چاپي نرسيده‌ايم و اين موضوع از محدوده تعداد انگشت‌شمار واحدهاي چاپي به طيف وسيع‌تري از واحدهاي چاپي گسترش نيافته، اين شعار را حفظ خواهيم كرد.
هيئت برگزاري مسابقات تخصصي با همان تركيب دوره هشتم و با اندك تغييراتي در ديماه سال 87 كار خود را با برگزاري جلسات نقد و بررسي جشنواره هشتم آغاز كرد و پس از تعيين نقاط قوت و ضعف آن "طرح اجرايي برگزاري جشنواره نهم " را تهيه و به دبير محترم جشنواره جناب آقاي ذكايي تقديم نمود.
پس از تصويب كامل طرح ارائه شده توسط آقاي ذكايي و تفويض اختيار برگزاري طرح به هيئت برگزاري دبيرخانه دائمي و مستقل بخش مسابقات تخصصي جشنواره صنعت چاپ با حمايت همه جانبه ايشان راه‌اندازي شد.
به اين ترتيب مسابقات جشنواره نهم با تغييراتي نسبت به جشنواره هشتم با ارسال فراخوان شركت در مسابقات در مردادماه سال جاري آغاز شد.
در جشنواره نهم دو مسابقه به شرح زير پيش‌بيني شد:
1- مسابقه محصول چاپي برتر
اين مسابقه طبق سياستگذاري‌هاي جشنواره هشتم برنامه‌ريزي شد و كاملاً محصول‌محور و متوجه مشتري يا سفارش‌دهنده محصول چاپي است.
وجه تمايز اين دوره با دوره هشتم افزايش تعداد عناوين محصول‌ها از 16 محصول در دوره هشتم به 28 محصول در دوره نهم است كه اين 28 محصول به 8 گروه بسته‌بندي، انتشارات، اوراق اداري، ليبل‌ها، توليدات خاص قطعات داراي چاپ مستقيم، منسوجات و نوآوري و فناوريهاي جديد تقسيم گرديد.
2- مسابقه واحد چاپي برتر
اين مسابقه براي اولين بار در كل جشنواره‌هاي صنعت چاپ به گونه‌اي طراحي شده كه كاملاً متوجه واحدهاي چاپي باشد. واحدهاي چاپي در اين مسابقه طي دو مرحله مورد داوري قرار مي‌گيرند. در مرحله اول از روي مجموعه آثار ارسالي تعدادي از واحدها براي بازديد از محل كارگاه آنها انتخاب مي‌شوند. پس از بازديد و تهيه گزارش، در مرحله دوم، داوري بر روي مجموعه آثار واحدهاي بازديد شده انجام مي‌شود. نتايج حاصل از بازديد و داوري مجموعه آثار با ضريب 1 به 2 جمع‌بندي و واحد برتر يا تشويقي تعيين مي‌شود.
واحدهاي چاپي در اين دوره در 10 گروه به شرح زير تقسيم شدند: چاپ افست، چاپ فلسكو، چاپ روتوگراور، چاپ اسكرين، چاپ بالشتكي (پدپرينگ)، چاپ لترپرس، چاپ آماده‌سازي چاپ، صحافي، عمليات تكميلي، مديريت و نظارت پروژه‌هاي چاپي.
سازمان دبيرخانه دائمي بخش تخصصي جشنواره متشكل از چهار كميته به نام‌هاي كميته داوري، كميته جذب آثار، كميته روابط عمومي و كميته پشتيباني در مردادماه سال جاري ايجاد شد. و هر يك از كميته‌ها به تناسب وظايف و فراخور زمان فعاليت‌هايي را به شرح زير انجام دادند:
1- كميته روابط عمومي: با راه‌اندازي و مديريت سايت مسابقات، تشكيل ستاد خبري، انتشار خبرنامه و ايجاد تيم مستندسازي زودتر از ساير كميته‌ها يعني در تيرماه كار خود را آغاز كرد.
2- كميته جذب آثار: با ارسال 10 هزار نسخه فراخوان شركت در مسابقات و پيگيري دريافت آثار از واحدهاي چاپي و سفارش‌دهندگان كار خود را از مردادماه آغاز و با تمديد مهلت دريافت آثار تا 15 مهرماه اين كار را ادامه داد اين كميته براي جلب مشاركت و جذب آثار به ارسال فراخوان بسنده نكرد و با فعاليت‌هايي از قبيل شركت در برنامه‌هاي داخلي انجمن‌ها به اتحاديه‌هاي صنفي و ارسال فكس واحدها و تماس‌هاي مكرر تلفني اين كار را پيگيري نمود. در اين راستا يك نشست در هتل لاله براي مسئولان اتحاديه‌هاي تهران و شهرستانها و مديران ارشاد شهرستانها نيز برنامه‌ريزي و اجرا نمود. در نهايت حاصل اين تلاش جذب حدود هزار و 800 اثر از حدود 300 واحد مختلف كه اين آمار در طول 8 دوره گذشته جشنواره بي‌سابقه بود.
3- كميته داوري: اين كميته وظيفه شناسايي كارشناسان حوزه‌هاي مختلف چاپي و جلب مشاركت آنها بر امر تعيين معيارهاي داوري و داوري‌هاي جشنواره را برعهده داشت. براي اين منظور غير از تماس‌هاي مستقيم با كارشناسان و دعوت از آنها با اتحاديه و انجمن‌هاي صنفي ارتباط برقرار نمود ضمناً براي تعيين معيارهاي داوري و توجيه كارشناسان براي مشاركت در اين امر جلسه‌اي با حضور حدود 70 نفر از كارشناسان چاپي در سراي اهل قلم خانه كتاب برگزار نمود.
4- كميته پشتيباني: اين كميته به مديريت يكي از فعالترين حوزه فرهنگ كه در حوزه‌هاي نشر، چاپ و قرآني منشأ فعاليت‌هاي بسياري بوده و يكي از آثار وي در اين جشنواره حائز رتبه خوبي بوده اداره مي‌شود.

* اسامي برگزيدگان نهمين مسابقه صنعت چاپ

مسابقات جشنواره چاپ امسال نيز مانند سال گذشته در دو بخش "واحدهاي چاپي برتر " و "محصولات چاپي برتر " برگزار شد.
در گروه واحدهاي چاپي برتر و در حوزه گروه آماده‌سازي چاپ افست، ليتوگرافي "نيكان پردازش " و "فرايند گويا " برگزيده شدند.
در حوزه چاپ افست نيز از چاپخانه‌هاي "ستاره سبز "، "گلچين " و "ابيانه " قدرداني خواهد شد.
شركت "پرنيان چاپ " نيز برگزيده حوزه چاپ روتوگراوور شد.
در بخش صحافي و جلد سازي نيز صحافي متين، صحافي معين و جلدسازي پرديس برگزيده شدند.
در حوزه پاياني اين گروه، محمدحسين شهامت پور برگزيده " مديريت و نظارت پروژه‌هاي چاپي " شده است.
در گروه ديگر اين مسابقات يعني محصولات چاپي برتر نيز شركت كدبانو، شركت پاك‌رخ، وزارت كشور، شركت لبني دوشه آمل، شركت سپيده سبز، گالري قرآني، خانه فرهنگ و هنر گويا و چاپ پارچه داوودي برگزيده شده‌اند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
افتتاحيه جشنواره حكمت سينوي؛ 20 آبان در همدان


خبرگزاري فارس: آئين افتتاحيه جوايز بنياد علمي و فرهنگي بوعلي‌ سينا كه در قالب جشنواره حكمت سينوي صورت مي‌گيرد، با حضور سيدمحمد حسيني و غلامعلي حداد عادل در همدان برگزار خواهد شد.
A0744021.jpg


يوسف شاه‌حسيني، رئيس بنياد علمي فرهنگي بوعلي سينا و دبير جشنواره حكمت سينوي در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، در اين باره گفت: مراسم افتتاحيه جشنواره حكمت سينوي روز چهارشنبه، 20 آبان‌ برگزار مي‌شود، كه غلامعلي حداد عادل، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي به عنوان چهره علمي و فلسفي و سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان رئيس هيئت امناي بنياد علمي و فرهنگي بوعلي‌سينا حضور خواهند داشت.
وي افزود: همچنين طي اعلام قبلي در مراسم اهداي جوايز كه در روز جمعه 22 آبان برگزار مي‌شود، محمود احمدي‌نژاد حضور خواهد داشت.
رئيس بنياد علمي فرهنگي بوعلي سينا با اشاره به اينكه 10 سخنراني علمي در آيين آغازين و اهداي جايزه سخنراني خواهند كرد، ادامه داد: مجموعا 116 مقاله به دبيرخانه جشنواره رسيده كه قرار است در جشنواره حكمت سينوي ارائه شود كه اين به نوعي يك ركورد قابل توجه است.
وي گفت: روز چهارشنبه 20 آبان ساعت 15،30 آيين گشايش را خواهيم داشت كه شامل بخش‌هايي چون سخنراني نماينده ولي فقيه، سخنراني رئيس مجمع نمايندگان استان همدان و سخنراني شخصيت علمي و اجرايي خواهد بود.
شاه‌حسيني اظهار داشت: روز پنج‌شنبه 21 آبان در 4 نشست علمي هم‌زمان و مجزا، دانشمندان داخلي و خارجي حوزه حكمت و فلسفه، در نشستهايي با عنوان سيدجمال شناسي، پزشكي و ابن سينا پژوهي آخرين يافته‌هاي خود را به صورت مقاله ارايه مي‌كنند.
دبير جشنواره حكمت سينوي ادامه داد: در نشست حكمت و فلسفه 9 مقاله، در نشست ابن سينا پژوهي 27 مقاله، در نشست سيدجمال‌الدين اسد آبادي شناسي 14 مقاله و يك ميزگرد و در نشست طب سنتي نيز 18 مقاله و 5 پوستر ارايه مي‌شود.
جشنواره حكمت سينوي از 20 تا 22 آبان‌ماه در همدان برگزار، و جايزه بين‌المللي بنياد بوعلي سينا در 5 موضوع به 5 شخصيت انتخابي اهدا مي‌شود. همچنين 5 نشست مرتبط با اين جوايز برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
پيشنهاد محسن پرويز درباره تشكيل حساب جداگانه براي جوايز ادبي


خبرگزاري فارس: معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اختتاميه سومين جايزه گام اول، پيشنهاد اختصاص يك حساب جداگانه‌ براي جوايز ادبي ملي را مطرح كرد.
A0721966.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، محسن پرويز در سومين دوره سراسري جايزه گام اول كه عصر ديروز در تالار شمس اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي تشكيل شد، اظهار داشت: دولت به خاطر ارتباط عميقي كه با مردم دارد، اقدام به برگزاري اين جشنواره و اهدا جوايز به برترين‌هاي فرهنگ و هنر مي‌كند.
وي با اشاره به اينكه اين جشنواره به صورت دوره‌اي در استان‌ها به اجرا در مي‌آيد، افزود: جايزه گام اول از جمله جوايز ملي به شمار مي‌رود و افراد برگزيده در اين جشنواره‌ها از سوي هيئت داوران، بر اساس ضوابط خاص و به صورت تخصصي و كارشناسي شده انتخاب مي‌شوند و انتخاب اين افراد به هيچ وجه سليقه‌اي نيست.
پرويزاضافه كرد: برگزاري جشنواره‌هاي كتاب فصل، جايزه جلال، جايزه پروين و گام اول در همين راستا برنامه‌ريزي شده است و برگزاري اين جشنواره‌ها براي پشتيباني از توليدكنندگان آثار فاخر و برجسته در حوزه فرهنگ است.
وي با بيان اينكه دولت نقش نظارتي در زمنيه اهداي جوايز بر عهده ‌دارد، گفت: آثار برگزيده در اين جشنواره‌ها جزو آثار فاخر و ملي است كه بايد مورد حمايت قرار گيرند تا اعطا و دريافت جوايز ملي در كشور تقويت شود.
وي با بيان اهميت تشويق افراد فعال در زمينه‌هاي هنر و فرهنگ در راستاي حركت به سوي ارتقا فرهنگ و هنر گفت: يكسري جوايز در كشور بدون داشتن ماهيتي مشخص به افراد خاصي اهدا مي‌شود و در اين ميان برخي نيز وابسطه به بيگانگان هستند.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: گاهي نيز شاهد اهداي جوايز به طور سليقه‌اي بوده‌ايم كه عده‌اي بدون رعايت موازين خاص و به طور سليقه‌اي تصميم به اهداي جايزه به افراد مورد نظر مي‌گيرند.
وي با بيان اينكه توجه ويژه و فراهم كردن زمينه‌هاي رشد و بالندگي هرچه بيشتر نويسندگان جوان كشور براي ارتقاي كيفي سطح كتاب‌ها ضرورت دارد، گفت: براي جوايز ملي بايد حساب جداگانه‌اي را اختصاص داد و با تقويت اين فعاليت‌ها مي‌توان از آثار برگزيده در جشنواره‌هاي ملي بيش از پيش حمايت كرد.
پرويز با اشاره به نظارت كافي و دقيق دولت در قضاوت و انتخاب برترين‌هاي جشنواره‌ها تصريح كرد: داوري و قضاوت جوايزي كه دولت از آنها حمايت مي‌كند توسط افراد كارشناس، شناخته شده و متعهد انجام مي‌گيرد كه درستي اين عمل را فداي ساير اهداف و مسائل نمي‌كنند.

* رسانه‌هاي نوشتاري جاي كتاب را در جامعه پر كرده‌اند

همچنين محمدباقر كريمي مديركل فرهنگ و ارشاد آذربايجان غربي در مراسم سومين دوره سراسري جايزه گام اول، اظهار داشت: با توجه به اينكه روزنامه و مجله‌ها سبب ايجاد انگيزه در مخاطبان براي مطالعه كتاب مي‌شود باز هم نبايد تاثير كتاب در فرهنگ جامعه را ناديده گرفت.
وي با بيان اينكه جامعه ما وقت و انرژي كمتري را براي مطالعه صرف مي‌كند، افزود: علاوه بر اين، در كشوري كه سطح سواد و معلومات آن هر روز ارتقا مي‌يابد نبايد تيراژ كتاب پايين باشد.
كريمي با اشاره به اهميت مطالعه و بالا بردن تيراژ كتاب‌ها، خاطرنشان كرد: بايد معقوله كتاب به عنوان يك محصول فرهنگي تاثيرگذار كه فراتر از مسائل اقتصادي است و با نگاهي عميق‌تر مورد بحث و بررسي قرار دهيم.
وي مهم‌ترين عوامل فاصله گرفتن مردم از كتاب را بالا بودن قيمت‌ها، كمبود وقت و افزايش سرگرمي‌ها عنوان كرد و گفت: مخاطبان بيش از اينكه به كيفيت كتاب و نياز خود اهميت دهند به قيمت اين محصولات توجه مي‌كنند.
اين مقام مسئول نخستين و ساده‌ترين راه حل اين مسئله را بحث عضويت در كتابخانه‌ها دانست و افزود: ارائه خدمات و در اختيار قرار دادن كتب متنوع در كتاب خانه‌ها تا حد زيادي نيازهاي افراد علاقه‌مند به مطالعه را برطرف كرده و از دغدغه بالا بودن قيمت‌ها كاسته است.
كريمي با اشاره به استفاده از زمان‌هاي مرده براي مطالعه تصريح كرد: با توجه به مسئله ترافيك و تلف شدن وقت در بسياري از اماكن عمومي، به طور ميانگين براي هر نفر، روزانه يك تا سه ساعت زمان مرده محسوب مي‌شود و استفاده از اين زمان، سرانه مطالعه را در كشور افزايش مي‌دهد.

* اسامي برگزيدگان سومين جايزه گام اول

اسامي برگزيدگان و تشويق‌شوندگان سومين جايزه گام اول در دو بخش داستان و شعر و در دو سطح كودك و نوجوان و همچنين بزرگسال به اين شرح است:

داستان كودك
كتاب تشويقي: روزي كه جواب آزمايش مثبت بود / سهيلا شمي‌اللهي تهران/نشر من و كيميا (واحد كودك و نوجوان نشر نسل نوانديش)؛ 1387؛ (تعداد صفحات 29)
كتاب تشويقي: كلاغ خنزرپنزري / سروناز پريشانزاده/ تهران؛ كانون پرورشي فكري كودكان و نوجوانان؛ 1387؛ (تعداد صفحات 29)

داستان نوجوان
كتاب تشويقي: ميهماني از صحرا/ سعيده محمدزكي گودرزي/ تهران؛ انتشارات علمي و فرهنگي؛ 1387؛ (تعداد صفحات 16)
كتاب تشويقي: سياسيا در شهر مارمولك‌ها/سيدامين حسينيون/ تهران؛ نشر چيستا؛ 1387؛ (تعداد صفحات 110)

شعر بزرگسال
كتاب برگزيده: طوفان واژه‌ها/ حميدرضا برقعي روحاني/ قم؛ نشر ابتكار دانش؛ 1387؛ (تعداد صفحات 68)
كتاب برگزيده: دالان حاج مختار پلاك 9/ مجيد سعدآبادي فراهاني/ تهران؛ انتشارات هنر رسانه ارديبهشت؛ 1387، (تعداد صفحات 104)

داستان بزرگسال
كتاب برگزيده: مرگ همين گوشه كنارهاست/ كيومرث مسعودي/ تهران؛ نشر افراز؛ 1387؛ (تعداد صفحات 78)
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ايران از اقدامات غيرمنطقي نمايشگاه كتاب كويت انتقاد كرد


خبرگزاري فارس: رايزن فرهنگي ايران در كويت از اقدامات غيرمنطقي كميته بازرسي نمايشگاه كتاب كويت كه منجر به عدم مشاركت ناشران ايراني در اين نمايشگاه شد، به شدت انتقاد كرد.
A0045528.jpg


حجت الاسلام رضوي اردكاني در حاشيه برگزاري نمايشگاه كتاب كويت در گفتگو با شبكه تلفزيون «الكوت» با ابراز تاسف از تنگ نظري مقامات كويتي، خاطرنشان كرد: كويت در بين كشورهاي عربي، كشوري آزاد و پيشگام در دموكراسي فرهنگي است و جاي تاسف دارد كه عده‌اي با تنگ نظري مانع حضور بسياري از ناشران فعال جهان اسلام مي‌‌شوند.
وي افزود: اعمال اينگونه محدوديت‌هاي غير منطقي مناسب وجهه فرهنگي كشور كويت نيست و مسئولان كشور كويت بايد اين مشكل را حل كنند.
همچنين رايزن فرهنگي كشورمان همزمان با بازديد از نمايشگاه كويت در ديدار با برخي مديران موسسات فرهنگي و ناشران جهان اسلام، تاكيد كرد: رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در كويت با ارتباط نزديكي كه با موسسه‌هاي فرهنگي دارد، خواهان گسترش فعاليت مشترك است و جمهوري اسلامي ايران از هر تلاشي براي ايجاد الفت و وحدت بين مسلمين استقبال مي‌كند.
رضوي اردكاني افزود: تمام تلاش ما براي ايجاد محبت و الفت بين مذاهب خصوصاً شيعيان و اهل سنت است و از اين رو موسسات فرهنگي جهان اسلام نيز در اين راستا حركت مي‌كنند.
ناشران ايران كه هر سال به رغم برخي محدوديت‌ها در نمايشگاه كتاب كويت حضور مي‌يافتند، در سي و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب كويت به دليل ممنوعيت عرضه بسياري از كتب علماي تشيع و همچنين اهل سنت، از حضور در آن سر باز زدند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
وضعيت نشر كتاب در كشورهاي آفريقايي نامناسب است


خبرگزاري فارس: رئيس اتحاديه ناشران نيجريه در افتتاحيه نمايشگاه كتاب «گانا» وضعيت نشر و توليد كتاب در كشورهاي آفريقايي را نامناسب و نيازمند تغييرات فوري و اساسي دانست.
A0766998.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از گانانيوز،‌ «ساموئل كولائولا» در اين مراسم كه روز سه شنبه پنجم‌نوامبر در محل برگزاري نمايشگاه كتاب در شهر آكراي «گانا»، برگزار شد توليد و نشر نامنظم كتاب و بحران‌هاي مالي وارد شده در سالهاي اخير به اين صنعت را از جمله مهم‌ترين مشكلات اساسي اين صنعت دانست و اضافه كرد: علاوه بر اين لازم است تا نويسندگان، مولفان ومترجمان نيز با درايت و خلاقيت بيشتر به خلق آثار ادبي و هنري بپردازند.
رئيس اتحاديه ناشران نيجريه در اين مراسم گفت: امروز بهترين ابزار براي رشد و معرفي فرهنگ و تمدن ما ارائه آثار ادبي، هنري و فرهنگي مختلف و برگزاري نمايشگاه‌هاي متعدد به ويژه به زبان انگليسي است تا به اين ترتيب جهانيان با تاريخ و فرهنگ مردمان آفريقا آشنا شوند.
وي در ادامه صحبت‌هايش گفت: لازم است تمامي مسئولان فرهنگي كشورهاي افريقايي به فكر باشند تا بتوانند هر چه سريع‌تر تغييراتي ماندگار و موثر بر صنعت چاپ و نشر در اين كشورها داشته باشند. تا علاوه بر رشد فرهنگي شاهد رشد اقتصادي در اين عرصه باشيم.
امسال نمايشگاه كتاب گانا با تمركز بر آثار منتشر شده به زبان انگليسي برگزار شده است. اين نمايشگاه هر سال با حضور ناشران داخلي و خارجي برگزار مي‌شود.
به گفته دبير اين نمايشگاه در نمايشگاه كتاب امسال نيجريه بالغ بر 104 ناشر از ناشران داخلي و خارجي حضور داشتند كه در ميان ناشران خارجي مي‌توان به غرفه‌هايي از گانا، نيجريه، امارات متحده عربي، انگليس، هند و آلمان اشاره كرد.
در اين نمايشگاه تازه‌هاي نشر ناشران آفريقايي و تازه‌هاي منتشر شده توسط ناشران خارجي در گروه‌هاي ادبي، غيرادبي، آموزشي، كودك و نوجوان و فرهنگي به مخاطبان اين نمايشگاه ارائه مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
در تحقق شعار 30 هزار مدرسه 30 هزار نمايشگاه؛
290 نمايشگاه كتاب در خراسان شمالي برپا مي‌شود


خبرگزاري فارس: معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي اعلام كرد: در تحقق شعار 30 هزار مدرسه 30 هزار نمايشگاه در هفته كتاب سال جاري 290 نمايشگاه كتاب در مدارس استان برپا مي‌شود.

A0674255.jpg



به گزارش خبرگزاري فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي، محمدرضا رحيمي اظهار داشت: براي رسيدن به استاندارد سرانه كتاب حداقل 200 كتابخانه كلاسي در مدارس استان ايجاد مي‌شود.
وي جشن كتاب را از ديگر برنامه‌هاي گراميداشت هفته كتاب ذكر كرد و گفت: در اين جشن اولياي دانش‌آموزان به ويژه مسئولاني كه دانش‌آموز دارند و فرهيختگاني كه علاقمند به توسعه و ترويج فرهنگ كتابخواني هستند، با اهداي حداقل يك جلد كتاب در جشن كتاب مشاركت مي‌كنند و به صورت نمادين اين مراسم، پس از نواختن زنگ كتاب در 28 آبان جاري در چند آموزشگاه مركز استان انجام مي‌گيرد.
رحيمي با اشاره به اينكه آموزش و پرورش استان از 90 نمايشگاه كتاب در سال 85 - 84 به 290 نمايشگاه در سال جاري رسيده است، از حركت پرشتاب آموزش و پرورش خراسان شمالي به سمت ارتقاي سرانه كتاب اظهار رضايت كرد و اظهار داشت: آموزش و پرورش استان جزو استان‌هاي موفق كشور در اين زمينه است و ارتقاي سرانه كتاب از 85/1 جلد كتاب در سال 85 - 84 به 87/4 جلد در سال جاري از جمله اين توفيقات است.
وي اضافه كرد: بهترين سرانه كتاب را در مدارس استان با 10/6 جلد در مقطع راهنمايي ذكر كرد و افزود: هر چند با سرانه 78/4جلد كتاب از ميانگين سرانه كشوري جلوتر هستيم اما تلاش مي‌كنيم با برنامه‌ريزي‌هايي كه در سال تحصيلي جاري انجام مي‌دهيم به استاندارد سرانه كتاب كه شش جلد كتاب براي هر دانش‌آموز است، برسيم.
معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي با بيان اينكه آموزش و پرورش در كل استان فقط شش كتابدار دارد، كمبود كتابدار را ازجمله مشكلات فعاليت‌هاي كتابخانه‌اي ذكر كرد و گفت: اين كمبود در حال حاضر به وسيله دانش‌آموزان علاقمند به كتاب جبران مي‌شود به طوري كه اغلب كتابخانه‌هاي مدارس توسط دانش‌آموزان اداره مي‌شود.
وي برگزاري همايش مولفين فرهنگي و دانش‌آموزان مولف را از جمله ديگر برنامه‌هاي آموزش و پرورش استان در هفته كتاب ذكر كرد وگفت: 201 مدرسه در سطح استان كتابخانه مستقل دارند اما هيچ مدرسه‌اي بدون كتابخانه نيست هر چند با يك كتابخانه كوچك كمدي باشد.
رحيمي از عدم به نتيجه رسيدن طرح همكاري مشترك ارشاد، شهرداري و آموزش و پرورش اظهار نارضايتي كرد و گفت: اگر اين تفاهم نامه كه در سطح كشوري به امضا رسيده عملي شود كتابخانه‌هاي مدارس متحول مي‌شود.
وي توسعه كتاخانه‌ها در مراكز شبانه روزي را از اولويت‌هاي سال جاري آموزش و پرورش استان عنوان كرد و اظهار داشت: با همكاري برخي دستگاه‌هاي فرهنگي استان در خوابگاه‌هاي مراكز شبانه روزي نيز كتابخانه‌هاي كو چك ايجاد مي‌كنيم.
معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي انجام مسابقات كتابخواني در مدارس، معرفي كتاب، پاك‌سازي و غبارروبي كتابخانه‌ها را از ديگر برنامه‌هاي هفته كتاب در آموزش و پرورش برشمرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ارائه خدمات رايگان در كتابخانه‌هاي منطقه 7 همزمان با هفته كتاب


خبرگزاري فارس: معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري منطقه 7 تهران از ثبت‌نام رايگان در كتابخانه‌هاي محدوده شهرداري منطقه 7 خبر داد.
A0606989.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي شهرداري منطقه 7 تهران، محسن پيرهادي اظهار داشت: طي برگزاري طرح فوريتي اجتماعي و فرهنگي و به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني ثبت نام در كتابخانه‌هاي متعلق به شهرداري منطقه 7 به صورت رايگان انجام مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: ثبت‌نام در كتابخانه‌هاي **** آباد، انديشه، سپيدار و قائميه براي عموم در هفته كتاب رايگان انجام مي‌شود و متقاضيان مي‌توانند براي ثبت نام به كتابخانه‌هاي فوق مراجعه كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتابخوان الكترونيكي "نوك " يازدهم دسامبر در بازار


خبرگزاري فارس: از هم‌اكنون درخواست كاربران براي خريد دستگاه كتابخوان الكترونيكي شركت Barnes & Noble موسوم به Nook بسيار زياد است و اين شركت اعلام كرده در خوشبينانه‌ترين حالت، اين محصول را هفته دوم دسامبر وارد بازار مي‌كند.
A0505496.jpg


به گزارش فارس به نقل از برايت‌هند، اين شركت بزرگترين فروشنده كتاب در كشور آمريكا محسوب مي‌شود و براي نخستين بار در ماه اكتبر از دستگاه كتابخوان الكترونيكي خود پرده‌برداري كرد.
در اين ميان، كاربراني كه از قبل اين محصول را پيش‌خريد كردند، اميدوار بودند كه آن را از اواخر ماه نوامبر دريافت كنند. اما شركت B&N هم‌اكنون به آن‌ها اعلام كرده است كه براي دريافت اين محصول بايد تا 11 دسامبر منتظر بمانند.
"ماري الن كيتينگ " مدير روابط عمومي شركت B&N گفت: مانند همه دستگاه‌هاي ديجيتالي، كاربراني كه زودتر اين محصول را پيش‌خريد كرده باشند، پيش از بقيه آن را در اختيار خواهند گرفت. ما پيش‌بيني‌هاي خيلي خوبي براي Nook داريم و اميدواريم كه اين محصول فروش بالايي در بازارهاي جهاني داشته باشد. شديدا در تلاشيم تا بتوانيم به حجم بالاي درخواست كاربران در تعطيلات پايان سال پاسخ دهيم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
«غلامعلي فروغي» پژوهشگر دفاع‌ مقدس درگذشت


خبرگزاري فارس: «غلامعلي فروغي» پژوهشگر دفاع‌ مقدس و داور جشنواره‌هاي كتاب دفاع ‌مقدس صبح امروز بر اثر سكته قلبي در تهران درگذشت.
A0767010.jpg


مسعود اميرخاني، مدير انتشارات معاونت ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، خبر درگذشت اين داور جشنواره‌هاي كتاب دفاع مقدس را تأييد كرد.
غلامعلي فروغي داور جشنواره ربع قرن و داور بخش «تحقيق و پژوهش نظامي» دوره‌هاي نهم، دهم و دوازدهمين دوره انتخاب كتاب سال دفاع‌مقدس بود.
بر اساس گزارش پايگاه اطلاع‌رساني خانه كتاب، وي همچنين مديريت كنترل پروژه مركز اسناد دفاع مقدس (مطالعات و تحقيقات جنگ) و مشاور حقوقي مؤسسه خانه كتاب، را بر عهده داشت.
فروغي، كه متولد سال 1340 از دامغان و داراي مدرك كارشناسي ارشد حقوق بين‌الملل بود، از اعضاي **** پاسداران انقلاب اسلامي بود و در سال‌‌هاي 1374 تا 1375، سردبيري مجله خانوادگي «آشنا» را در اين نهاد انقلابي بر عهده داشت.
همچنين سرداوري گروه "سياسي ـ حقوقي "، چهار دوره همايش پاسداران اهل قلم و داوري شاخه "پژوهش هاي سياسي ـ حقوقي " جشنواره ربع قرن كتاب دفاع‌مقدس، از ديگر اقدامات وي درحوزه كتاب بود.
اخبار مربوط به تشييع و خاكسپاري پيكر اين پژوهشگر دفاع مقدس به زودي منتشر مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بيست‌و هشتمين نمايشگاه كتاب شارجه 11 نوامبر افتتاح مي‌شود


خبرگزاري فارس: بيست‌و هشتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب شارجه 11 تا 21 نوامبر سال جاري در محل نمايشگاه‌هاي شارجه با حضور ناشران داخلي و خارجي برگزار مي‌شود.
A0707881.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خليج‌تايمز، اين نمايشگاه روز چهارشنبه يازدهم نوامبر (20 آبان) در شارجه افتتاح خواهد شد.
«عبدالله الويس» مدير دپارتمان فرهنگ و فن‌آوري شارجه درباره برگزاري بيست‌وهشتمين دوره از نمايشگاه شارجه گفت: بسيار خوشحاليم كه امسال نمايشگاه شارجه با رويكردي جديد و برنامه‌هاي جديد ميزبان بازديدكنندان داخلي و خارجي خواهد بود.
وي از حضور فعال ناشران عرب در اين نمايشگاه ابراز خوشحالي كرد و گفت: استقبال ناشران عرب از سراسر جهان براي شركت در اين نمايشگاه در طول بيست و هفت سال گذشته بي‌سابقه بوده است.
امسال ناشران زيادي تمايل خود را براي شركت در اين نمايشگاه ده روزه اعلام كردند و برگزار كنندگان اين نمايشگاه نيز برنامه‌ها جنبي زيادي را براي اين گروه از ناشران در نظر گرفتند.
رئيس اين نمايشگاه گفت: امسال ميزان مشاركت ناشران داخلي و خارجي را نسبت به سالهاي گذشته با رشد 20 درصدي همراه بوده و هزاران عنوان كتاب در قالب رمان، داستان‌كوتاه، آثار غيرادبي، آموزشي، تاريخي و هنري درنمايشگاه كتاب شارجه به مخاطبان و بازديدكنندگان ارائه خواهد شد.
نمايشگاه بين‌المللي كتاب شارجه يازدهم تا بيست‌ويكم نوامبر سال جاري ( 20 تا 30 آبان‌ماه) در مركز اكسپوي شارجه برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مجموعه شعر «بي‌خوابي عميق» نقد مي‌شود


خبرگزاري فارس: مجموعه شعر «بي‌خوابي عميق» نوشته مهدي سيار، نامزد جايزه كتاب سال شعر جوان، به همت كانون انديشه جوان نقد و بررسي مي‌شود.
A0767034.jpg


به گزارش خبرگزاي فارس، جلسه نقد و بررسي كتاب «بي‌خوابي عميق» نوشته مهدي سيار از سلسله جلسات حلقه فول و غزل، با حضور اسماعيل اميني، ابراهيم فياض، علي‌محمد مؤدب و نويسنده كتاب، در كانون انديشه جوان برگزار مي‌شود.
كتاب «بي‌خواي عميق» نامزد «كتاب سال شعر جوان» از دفتر شعر جوان خانه شاعران بوده است.
جلسه نقد و بررسي كتاب «بي‌خوابي عميق» نوشته مهدي سيار چهارشنبه 20 آبان ساعت 16 در خيابان قدس، كوچه بهنام، پلاك 19، كانون انديشه جوان برگزار مي‌شود.
 
بالا