sina86
Registered User
- تاریخ عضویت
- 27 آپریل 2008
- نوشتهها
- 3,309
- لایکها
- 35
اکران خیریه "استخوانهای دوستداشتنی" در میدان لیستر لندن
فیلم سینمایی "استخوانهای دوستداشتنی" ساخته پیتر جکسن برای برنامه امسال رویال فیلم پرفورمنس برگزیده شد و نمایش خیریه آن اواخر نوامبر در میدان لیستر لندن برگزار میشود. به گزارش خبرنگار مهر، اسکرین دیلی اعلام کرد فیلم اقتباسی سینمایی از رمانی به همین نام نوشته آلیس سیبولد و درباره دخترکی به نام سوزی است که کشته شده و حالا از آسمانها به نظاره رفتار اعضای خانواده و البته قاتل خود نشسته است. او حالا باید میان میل به انتقام از قاتل یا تلاش برای آرامش بخشیدن به خانوادهاش تصمیم بگیرد.
نقش سوزی را در "استخوانهای دوستداشتنی" سائورس رونان بازیگر فیلم سینمایی "تاوان" ایفا میکند و مارک والبرگ و ریچل ویتس هم نقش پدر و مادر او را بر عهده دارند. انتظار میرود بازیگران فیلم به همراه جکسن کارگردان سرشناس و برنده اسکار نیوزیلندی در کنار اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا در مراسم نمایش آن حضور داشته باشند.
"استخوانهای دوستداشتنی" محصول استودیو دریمورکس است و پارامونت آن در سینماهای جهان پخش میکند. قرار است فیلم سال آینده میلادی در بریتانیا به نمایش درآید. جکسن ضمن ابراز خوشحالی از نمایش خیریه فیلم خود در بریتانیا گفت: فیلم برای من و تمام کسانی که در تولید آن مشارکت کردند سفری شگفتانگیز بود.
تمام عواید حاصل از نمایش خیریه "استخوانهای دوستداشتنی" به صندوق نیکوکاری سینما و تلویزیون واریز میشود. دیوید مورل رئیس این موسسه گفت: از مدیران استودیو پارامونت برای اکران فیلم جکسن دو ماه پیش از نمایش عمومی آن در بریتانیا و از اعضای خانواده سلطنتی برای حضور در این مراسم خیریه سپاسگزاریم.
=====================================
ایران یک نماینده در بخش مسابقه جشنواره فیلم ماردل پلاتا دارد
فیلم سینمایی "مردی که گیلاسهایش را خورد" به کارگردانی پیمان حقانی در بخش مسابقه بینالملل جشنواره ماردل پلاتا در آرژانتین با 13 فیلم دیگر رقابت میکند. به گزارش خبرنگار مهر، ورایتی اعلام کرد بیست و چهارمین جشنواره فیلم ماردل پلاتا روز هفتم نوامبر با نمایش فیلم سینمایی "یک مرد جدی" ساخته برادران کوئن در بخش خارج از مسابقه آغاز میشود و 14 فیلم در بخش مسابقه بینالملل آن حضور دارند. ماردل پلاتا تنها جشنواره سینمایی درجه A در منطقه آمریکای لاتین است.
سینمای آمریکا یک نماینده در بخش مسابقه رسمی دارد که "زندگی در دوران جنگ" تاد سولوندز است. از کشور میزبان آرژانتین هم دو فیلم در بخش مسابقه به نمایش درمیآید و نمایندگان کره جنوبی و اروگوئه در بخش اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان هم دیگر رقبای "مردی که گیلاسهایش را خورد" در بخش مسابقه جشنواره ماردل پلاتا هستند.
در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم ماردل پلاتا دو بخش رقابتی دیگر هم وجود دارد که در بخش آمریکای لاتین هشت فیلم و در بخش سینمای آرژانتین 9 فیلم به نمایش درمیآید. یک بخش مرور آثار هم به فیلمهای جیم هنسن اختصاص یافته است. این دوره جشنواره ماردل پلاتا روز 15 نوامبر با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف پایان مییابد.
14 فیلم حاضر در بخش مسابقه رسمی جشنواره عبارتند از "فرانیکا" ایزرئیل آدریان کاتانو و "وایکینگو" خوسه کامپوسانو هر دو از آرژانتین، "مادر" بونگ جون هو از کره جنوبی، "بوق کفایت" خوان کارلوس تابیو از کوبا، V.O.S سسک گای از اسپانیا، "زندگی در دوران جنگ" تاد سولوندز از آمریکا، "نامههایی به پدر جاکوب" کلاوس هارو از فنلاند.
"زمان باقیمانده" الیا سلیمان از فلسطین، "دندان نیش" جورجوس لانتیموس از یونان، "هیچ چیز شخصی نیست" اورسولا آنتونیاک از هلند، "مردی که گیلاسهایش را خورد" پیمان حقانی از ایران، "پنج روز بدون نورا" ماریانا چنیو از مکزیک، "یک اتاق و نصفی" اندری خرژانووسکی از روسیه و "روز خوبی برای ماهیگیری نیست" آلوارو برچنر از اروگوئه.
========================
حضور سه نماینده از ایران/ جشنواره وین نخستین بار با یک فیلم اتریشی آغاز میشود
برای نخستین بار در تاریخ 47 ساله جشنواره فیلم وین، یک فیلم از سینمای اتریش به نام "کوچولو" در روز افتتاحیه این جشنواره به نمایش درمیآید. به گزارش خبرنگار مهر، اسکرین دیلی اعلام کرد "کوچولو" به کارگردانی مشترک تیزا کووی و راینر فریمل نخستین بار در دنیا بهار امسال در بخش دو هفته کارگردانان شصت و دومین دوره جشنواره کن به نمایش درآمد و داستان درباره دخترکی رها شده است که کارکنان یک سیرک مراقبت از او را به عهده میگیرند.
چهل و هفتمین دوره جشنواره فیلم ویناله 22 اکتبر تا چهارم نوامبر برگزار میشود و میزبان نخستین نمایش جهانی و بینالمللی دهها فیلم از گوشه کنار جهان خواهد بود. از جمله این فیلمها میتوان به "ضد مسیح" لارس فن تریر، "ناپولی ناپولی ناپولی" ایبل فرارا، "یک پیشگو" ژاک اودیار و "پلیس، صفت" کورنلیو پورومبویو اشاره کرد.
از ایران فیلمهای سینمایی "آرام باش و تا هفت بشمار" رامتین لوافیپور، "درباره الی" اصغر فرهادی و "کسی از گربههای ایرانی خبر نداره" بهمن قبادی در بخش فیلمهای داستانی به نمایش درمیآید و "وگاس: بر اساس یک داستان واقعی" ساخته امیر نادری هم در این بخش به نمایندگی از سینمای آمریکا حضور خواهد داشت.
در این دوره جشنواره فیلم وین به تیلدا سوئیتن بازیگر بریتانیایی، لینو بوراک فیلمساز فیلیپینی و تیمونی کاری بازیگر و کارگردان آمریکایی ادای احترام میشود. یکی از فیلمهایی که در این بخش به نمایش درمیآید مستند "قاب نامرئی" به کارگردانی سینتیا بیت است که سوئنیتن در آن حضور دارد و موضوع فیلم درباره دیوار برلین است.
جشنواره امسال وین نخستین رویداد در سطح جهان خواهد بود که برنامه مرور کامل فیلمهای گو ژیائولو فیلمساز و نویسنده چینی را برگزار میکند. قرار است در این برنامه علاوه بر نمایش فیلم سینمایی "او، یک چینی" برنده یوزپلنگ طلایی جشنواره لوکارنو، "سه فیلم کوتاه درباره خانه" هم نخستین بار در دنیا روی پرده برود.
چهل و هفتمین جشنواره فیلم ویناله روز چهارم نوامبر با اعطای جایزه فیلم وین به دو فیلم برگزیده بخشهای داستانی و مستند، جایزه فیپرشی و جایزه داوران روزنامه استاندارد به پایان برسد. در اختتامیه هم فیلم سینمایی "یک مرد جدی" به کارگردانی جوئل و ایتن کوئن به نمایش درمیآید که نخستین اکران آن در اتریش است.
==================================
یک فیلمساز ایرانی در سینهفونداسیون جشنواره کن اقامت میکند
فیلمساز 32 ساله ایرانی یکی از شش متقاضی پذیرفته شده برای حضور در نوزدهمین دوره بخش اقامت سینهفونداسیون جشنواره فیلم کن از میان 170 متقاضی سراسر جهان است. به گزارش خبرنگار مهر، ورایتی اعلام کرد ژیل ژاکوب رئیس جشنواره فیلم کن و دیگر داوران بخش اقامت سینهفونداسیون پس از بررسی تقاضای 170 نفر در نهایت شش فیلمساز شامل سه زن و سه مرد را از ایران، کاستاریکا، رومانی، چین، آفریقای جنوبی و ایرلند برای حضور در نوزدهمین دوره برگزیدند.
این دوره از اول اکتبر 2009 آغاز شده و تا 15 فوریه 2010 ادامه خواهد داشت. این فیلمسازان 26 تا 38 ساله در مدت اقامت در محل برگزاری جشنواره کن فیلمنامه نخستین یا دومین فیلم بلند خود را کامل و زمینه تولید آن را فراهم میکنند. بانی خشنودی فیلمساز ایرانی با نخستین فیلمنامه فیلم بلند خود "زیبا" در این بخش حضور دارد.
"زیبا" یک موقعیت اجتماعی را توصیف میکند. پاز وگا 30 ساله از کاستاریکا با فیلم دوم "تودوس نوسوتروس"، یوانا یوریکارو 38 ساله از رومانی با فیلم اول "پس از عروسی"، ژانگ یو 32 ساله از چین با فیلم اول "برای هیچ"، الیور هرمانوس 26 ساله از آفریقای جنوبی با دومین فیلم خود "دو عاشق" و اندرو لگ 33 ساله از ایرلند با یک فیلم ثابت دیگر حاضران در اردو هستند.
اقامت سینهفونداسیون از نخستین دوره در سال 2000 تا امروز نتایجی درخشان داشته و 64 پروژه شرکتکننده در آن به مرحله فیلمبرداری رسیده و در بسیاری از موارد پخش نیز شده است. اگر فیلمهایی را که در حال حاضر در مرحله تولید هستند هم در نظر بگیریم، 89 درصد پروژههای سینهفونداسیون به ثمر رسیده است.
پروژههایی که سال 2009 در بخش اقامت سینهفونداسیون حضور داشتند، در جشنوارههای بینالمللی مورد توجه واقع شدند و جایزه هم بردند؛ چهار نفر از آنها در بخشهای نوعی نگاه و دو هفته کارگردانان کن فیلم داشتند، ژیائولو گو از چین یوزپلنگ طلایی لوکارنو را برد و بابک جلالی از ایران و الیور هرمانوس هم در بخش مسابقه آن بودند.
جشنوارههای فیلم ونیز در ایتالیا، سارایوو در بوسنی و سن سباستین در اسپانیا هم امسال میزبان برخی شرکتکنندگان در دورههای اخیر برنامه اقامت سینهفونداسیون جشنواره کن بودند. این برنامه هر سال دو بار در محل برگزاری جشنواره کن در فرانسه برپا میشود و امسال نوزدهمین دوره آن است.
=============================
نماینده سینمای هلند در اسکار هشتاد و دوم تغییر کرد
مسئولان سینمای هلند فیلم سینمایی "زمستان در جنگ" را به جای "ارتش خاموش" به بخش بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان اسکار 2010 معرفی کردند. به گزارش خبرنگار مهر، ورایتی اعلام کرد پیش از این "ارتش خاموش" به کارگردانی ژان فن ده فلده به نمایندگی از هلند برای حضور در هشتاد و دومین دوره اسکار معرفی شده بود. اما چون فیلمهای متقاضی حضور در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان اسکار باید نسخه اصل باشند، این فیلم نتوانست مجوز حضور در این بخش را به دست آورد.
"ارتش خاموش" نسخهای از فیلم سینمایی Wit Licht محصول سال 2008 سینمای هلند با موضوع کودکان سرباز در آفریقا است. آکادمی اسکار این هفته رسما اعلام کرد نمیتواند نماینده هلند را بپذیرد و این نخستین بار در تاریخ اسکار است که فیلمی به این دلیل از حضور در اسکار بازمیماند. ضمن اینکه برخی اعضای کمیته انتخاب اسکار نظری متفاوت در این باره داشتهاند.
نماینده جدید هلند در اسکار 2010 "زمستان در جنگ" به کارگردانی مارتین کولهوفن و داستان پسربچهای است که در جریان جنگ جهانی دوم به یک خلبان انگلیسی پناه میدهد. این فیلم چهار میلیون یورویی بیش از شش میلیون یورو در سینماهای هلند فروخته و نیم میلیون نفر آن را دیدهاند. "زمستان در جنگ" نامزد هشت جایزه بود و سه جایزه از جمله بهترین بازیگر مرد را برد.
سینمای هلند پیش از این هفت بار نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان شده و سه بار این جایزه را برده است. فیلمهای سینمایی "شخصیت" به کارگردانی مایک فن دیم، "خط آنتونیا" ساخته مارلین گوریس و "توهین" فونس رادمیکرز به ترتیب سالهای 1997، 1995 و 1986 اسکار این بخش را برای سینمای هلند به ارمغان آوردند.
=================================
بررسی سقف اجرا در تئاتر ـ 18/ تئاتر شهر محل اجرای نمایشهای حرفهای است
بازیگر تحسینشده تئاتر ایران اجرای نمایشهای حرفهای در مجموعه تئاتر شهر را یکی از راههای حل مشکل تمدید تعداد اجراهای آثار برمخاطب دانست. علی سرابی درباره تمدید اجراهای پرمخاطب تئاتر به خبرنگار مهر گفت: اولین مشکل تئاتر ایران کمبود سالنهای حرفهای است. چون در حقیقت حتی سالن اصلی تئاتر شهر برای اجرای ارکستر سمفونیک ساخته شده است. در شهر تهران یک مجموعه تئاتر شهر و چند سالن دیگر برای تئاتر داریم و به نظر من باید تئاتر شهر فقط به اجراهای حرفهای تئاتر اختصاص پیدا کند.
وی افزود: باید مکان اصلی تئاتر کشور حرفهای باشد و هنرمندانی اجازه کار داشته باشند که آثار باکیفیت و تفکربرانگیزی را به صحنه ببرند. این موضوع به دلیل ضعف مدیریت در سطح کلان است و ربطی هم به مدیریت تئاتر شهر ندارد. تئاتر هنری است که کیفیت در آن بسیار دخیل است اما به دلیل وجود مدیریت نادرست کمیت بیشتر از کیفیت مورد توجه قرار میگیرد.
سرابی گفت: اداره کل هنرهای نمایشی باید برای هر تئاتر یک سقف و یک کف معین کند. مثلا گروهی ابتدا دو هفته اثرش را به اجرا ببرد و اگر از آن استقبال شد دو هفته دیگر تمدید شود و همینطور تا سقف مثلا 120 اجرا این کار ادامه پیدا کند. ممکن است نمایشی در هفته اول اجرا نتواند مخاطب جذب کند، اما بعد از گذشت دو هفته مشخص میشود کدام کار موفق و کدام ناموفق است.
بازیگر "خشکسالی و دروغ" ادامه داد: اگر این کار عملی شود تئاتر درآمدز میشود و گروهها میتوانند علاوه بر دریافت بودجه از دولت، از گیشه نیز پول دریافت کنند. همچنین با اجرای این طرح تئاتر کشور یک گام به تئاتر حرفهای و خصوصی نزدیک میشود و به این ترتیب دیگر هر گروهی به خود اجازه نمیدهد نمایشی غیر حرفهای به صحنه ببرد.
این بازیگر تئاتر تاکید کرد: برای جذب مخاطب علاوه بر افزایش تعداد سالنها دولت باید امکان تبلیغات بیشتری به تئاتر کشور بدهد. فقط برنامه "دو قدم مانده به صبح" است که به صورت محدود به تئاتر میپردازد. باید برنامههای تئاتر به طور گسترده در اختیار مردم قرار گیرد و اطلاعرسانی شود.
سرابی ادامه داد: من با جذب مخاطب تئاتر از طریق استفاده از چهرههای سینما و تلویزیون مخالفم و این راه درست جذب مخاطب نیست. به طور نمونه نمایش "خنکای ختم خاطره" که در سالن ایرانشهر به صحنه رفت یکی از بیسابقهترین استقبالهای مخاطبان را داشت و از هیچ چهره سینمایی هم در آن استفاده نشده بود.
وی افزود: تماشاگر ما بسیار فهیم است و آثار با کیفیت را تشخیص میدهد. این شیوه ممکن است در کوتاه مدت جواب دهد اما در بلندمدت به ضرر مخاطب و اهالی هنر است. البته وقتی این اتفاق به صورت دوجانبه باشد خیلی هم مناسب است و یک تبادل بین اهالی سینما وتئاتر به وجود میآید.
سرابی خاطرنشان کرد: اگر بازیگر سینما فقط برای درآمدزایی وارد تئاتر شود درست نیست و در مقابل وقتی به بازیگران تئاتر پیشنهاد کار در سینما و تلویزیون میشود به این علت است که در سرمایه صرفهجویی شود و قرارداد کمتری با آنها امضا کنند. تئاتر پایگاه شغلی مناسبی ندارد و تئاتر حرفهای هنوز در کشور ما جا نیفتاده ونمیتوانیم به تئاتر خصوصی بیندیشیم.
فیلم سینمایی "استخوانهای دوستداشتنی" ساخته پیتر جکسن برای برنامه امسال رویال فیلم پرفورمنس برگزیده شد و نمایش خیریه آن اواخر نوامبر در میدان لیستر لندن برگزار میشود. به گزارش خبرنگار مهر، اسکرین دیلی اعلام کرد فیلم اقتباسی سینمایی از رمانی به همین نام نوشته آلیس سیبولد و درباره دخترکی به نام سوزی است که کشته شده و حالا از آسمانها به نظاره رفتار اعضای خانواده و البته قاتل خود نشسته است. او حالا باید میان میل به انتقام از قاتل یا تلاش برای آرامش بخشیدن به خانوادهاش تصمیم بگیرد.
نقش سوزی را در "استخوانهای دوستداشتنی" سائورس رونان بازیگر فیلم سینمایی "تاوان" ایفا میکند و مارک والبرگ و ریچل ویتس هم نقش پدر و مادر او را بر عهده دارند. انتظار میرود بازیگران فیلم به همراه جکسن کارگردان سرشناس و برنده اسکار نیوزیلندی در کنار اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا در مراسم نمایش آن حضور داشته باشند.
"استخوانهای دوستداشتنی" محصول استودیو دریمورکس است و پارامونت آن در سینماهای جهان پخش میکند. قرار است فیلم سال آینده میلادی در بریتانیا به نمایش درآید. جکسن ضمن ابراز خوشحالی از نمایش خیریه فیلم خود در بریتانیا گفت: فیلم برای من و تمام کسانی که در تولید آن مشارکت کردند سفری شگفتانگیز بود.
تمام عواید حاصل از نمایش خیریه "استخوانهای دوستداشتنی" به صندوق نیکوکاری سینما و تلویزیون واریز میشود. دیوید مورل رئیس این موسسه گفت: از مدیران استودیو پارامونت برای اکران فیلم جکسن دو ماه پیش از نمایش عمومی آن در بریتانیا و از اعضای خانواده سلطنتی برای حضور در این مراسم خیریه سپاسگزاریم.
=====================================
ایران یک نماینده در بخش مسابقه جشنواره فیلم ماردل پلاتا دارد
فیلم سینمایی "مردی که گیلاسهایش را خورد" به کارگردانی پیمان حقانی در بخش مسابقه بینالملل جشنواره ماردل پلاتا در آرژانتین با 13 فیلم دیگر رقابت میکند. به گزارش خبرنگار مهر، ورایتی اعلام کرد بیست و چهارمین جشنواره فیلم ماردل پلاتا روز هفتم نوامبر با نمایش فیلم سینمایی "یک مرد جدی" ساخته برادران کوئن در بخش خارج از مسابقه آغاز میشود و 14 فیلم در بخش مسابقه بینالملل آن حضور دارند. ماردل پلاتا تنها جشنواره سینمایی درجه A در منطقه آمریکای لاتین است.
سینمای آمریکا یک نماینده در بخش مسابقه رسمی دارد که "زندگی در دوران جنگ" تاد سولوندز است. از کشور میزبان آرژانتین هم دو فیلم در بخش مسابقه به نمایش درمیآید و نمایندگان کره جنوبی و اروگوئه در بخش اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان هم دیگر رقبای "مردی که گیلاسهایش را خورد" در بخش مسابقه جشنواره ماردل پلاتا هستند.
در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم ماردل پلاتا دو بخش رقابتی دیگر هم وجود دارد که در بخش آمریکای لاتین هشت فیلم و در بخش سینمای آرژانتین 9 فیلم به نمایش درمیآید. یک بخش مرور آثار هم به فیلمهای جیم هنسن اختصاص یافته است. این دوره جشنواره ماردل پلاتا روز 15 نوامبر با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف پایان مییابد.
14 فیلم حاضر در بخش مسابقه رسمی جشنواره عبارتند از "فرانیکا" ایزرئیل آدریان کاتانو و "وایکینگو" خوسه کامپوسانو هر دو از آرژانتین، "مادر" بونگ جون هو از کره جنوبی، "بوق کفایت" خوان کارلوس تابیو از کوبا، V.O.S سسک گای از اسپانیا، "زندگی در دوران جنگ" تاد سولوندز از آمریکا، "نامههایی به پدر جاکوب" کلاوس هارو از فنلاند.
"زمان باقیمانده" الیا سلیمان از فلسطین، "دندان نیش" جورجوس لانتیموس از یونان، "هیچ چیز شخصی نیست" اورسولا آنتونیاک از هلند، "مردی که گیلاسهایش را خورد" پیمان حقانی از ایران، "پنج روز بدون نورا" ماریانا چنیو از مکزیک، "یک اتاق و نصفی" اندری خرژانووسکی از روسیه و "روز خوبی برای ماهیگیری نیست" آلوارو برچنر از اروگوئه.
========================
حضور سه نماینده از ایران/ جشنواره وین نخستین بار با یک فیلم اتریشی آغاز میشود
برای نخستین بار در تاریخ 47 ساله جشنواره فیلم وین، یک فیلم از سینمای اتریش به نام "کوچولو" در روز افتتاحیه این جشنواره به نمایش درمیآید. به گزارش خبرنگار مهر، اسکرین دیلی اعلام کرد "کوچولو" به کارگردانی مشترک تیزا کووی و راینر فریمل نخستین بار در دنیا بهار امسال در بخش دو هفته کارگردانان شصت و دومین دوره جشنواره کن به نمایش درآمد و داستان درباره دخترکی رها شده است که کارکنان یک سیرک مراقبت از او را به عهده میگیرند.
چهل و هفتمین دوره جشنواره فیلم ویناله 22 اکتبر تا چهارم نوامبر برگزار میشود و میزبان نخستین نمایش جهانی و بینالمللی دهها فیلم از گوشه کنار جهان خواهد بود. از جمله این فیلمها میتوان به "ضد مسیح" لارس فن تریر، "ناپولی ناپولی ناپولی" ایبل فرارا، "یک پیشگو" ژاک اودیار و "پلیس، صفت" کورنلیو پورومبویو اشاره کرد.
از ایران فیلمهای سینمایی "آرام باش و تا هفت بشمار" رامتین لوافیپور، "درباره الی" اصغر فرهادی و "کسی از گربههای ایرانی خبر نداره" بهمن قبادی در بخش فیلمهای داستانی به نمایش درمیآید و "وگاس: بر اساس یک داستان واقعی" ساخته امیر نادری هم در این بخش به نمایندگی از سینمای آمریکا حضور خواهد داشت.
در این دوره جشنواره فیلم وین به تیلدا سوئیتن بازیگر بریتانیایی، لینو بوراک فیلمساز فیلیپینی و تیمونی کاری بازیگر و کارگردان آمریکایی ادای احترام میشود. یکی از فیلمهایی که در این بخش به نمایش درمیآید مستند "قاب نامرئی" به کارگردانی سینتیا بیت است که سوئنیتن در آن حضور دارد و موضوع فیلم درباره دیوار برلین است.
جشنواره امسال وین نخستین رویداد در سطح جهان خواهد بود که برنامه مرور کامل فیلمهای گو ژیائولو فیلمساز و نویسنده چینی را برگزار میکند. قرار است در این برنامه علاوه بر نمایش فیلم سینمایی "او، یک چینی" برنده یوزپلنگ طلایی جشنواره لوکارنو، "سه فیلم کوتاه درباره خانه" هم نخستین بار در دنیا روی پرده برود.
چهل و هفتمین جشنواره فیلم ویناله روز چهارم نوامبر با اعطای جایزه فیلم وین به دو فیلم برگزیده بخشهای داستانی و مستند، جایزه فیپرشی و جایزه داوران روزنامه استاندارد به پایان برسد. در اختتامیه هم فیلم سینمایی "یک مرد جدی" به کارگردانی جوئل و ایتن کوئن به نمایش درمیآید که نخستین اکران آن در اتریش است.
==================================
یک فیلمساز ایرانی در سینهفونداسیون جشنواره کن اقامت میکند
فیلمساز 32 ساله ایرانی یکی از شش متقاضی پذیرفته شده برای حضور در نوزدهمین دوره بخش اقامت سینهفونداسیون جشنواره فیلم کن از میان 170 متقاضی سراسر جهان است. به گزارش خبرنگار مهر، ورایتی اعلام کرد ژیل ژاکوب رئیس جشنواره فیلم کن و دیگر داوران بخش اقامت سینهفونداسیون پس از بررسی تقاضای 170 نفر در نهایت شش فیلمساز شامل سه زن و سه مرد را از ایران، کاستاریکا، رومانی، چین، آفریقای جنوبی و ایرلند برای حضور در نوزدهمین دوره برگزیدند.
این دوره از اول اکتبر 2009 آغاز شده و تا 15 فوریه 2010 ادامه خواهد داشت. این فیلمسازان 26 تا 38 ساله در مدت اقامت در محل برگزاری جشنواره کن فیلمنامه نخستین یا دومین فیلم بلند خود را کامل و زمینه تولید آن را فراهم میکنند. بانی خشنودی فیلمساز ایرانی با نخستین فیلمنامه فیلم بلند خود "زیبا" در این بخش حضور دارد.
"زیبا" یک موقعیت اجتماعی را توصیف میکند. پاز وگا 30 ساله از کاستاریکا با فیلم دوم "تودوس نوسوتروس"، یوانا یوریکارو 38 ساله از رومانی با فیلم اول "پس از عروسی"، ژانگ یو 32 ساله از چین با فیلم اول "برای هیچ"، الیور هرمانوس 26 ساله از آفریقای جنوبی با دومین فیلم خود "دو عاشق" و اندرو لگ 33 ساله از ایرلند با یک فیلم ثابت دیگر حاضران در اردو هستند.
اقامت سینهفونداسیون از نخستین دوره در سال 2000 تا امروز نتایجی درخشان داشته و 64 پروژه شرکتکننده در آن به مرحله فیلمبرداری رسیده و در بسیاری از موارد پخش نیز شده است. اگر فیلمهایی را که در حال حاضر در مرحله تولید هستند هم در نظر بگیریم، 89 درصد پروژههای سینهفونداسیون به ثمر رسیده است.
پروژههایی که سال 2009 در بخش اقامت سینهفونداسیون حضور داشتند، در جشنوارههای بینالمللی مورد توجه واقع شدند و جایزه هم بردند؛ چهار نفر از آنها در بخشهای نوعی نگاه و دو هفته کارگردانان کن فیلم داشتند، ژیائولو گو از چین یوزپلنگ طلایی لوکارنو را برد و بابک جلالی از ایران و الیور هرمانوس هم در بخش مسابقه آن بودند.
جشنوارههای فیلم ونیز در ایتالیا، سارایوو در بوسنی و سن سباستین در اسپانیا هم امسال میزبان برخی شرکتکنندگان در دورههای اخیر برنامه اقامت سینهفونداسیون جشنواره کن بودند. این برنامه هر سال دو بار در محل برگزاری جشنواره کن در فرانسه برپا میشود و امسال نوزدهمین دوره آن است.
=============================
نماینده سینمای هلند در اسکار هشتاد و دوم تغییر کرد
مسئولان سینمای هلند فیلم سینمایی "زمستان در جنگ" را به جای "ارتش خاموش" به بخش بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان اسکار 2010 معرفی کردند. به گزارش خبرنگار مهر، ورایتی اعلام کرد پیش از این "ارتش خاموش" به کارگردانی ژان فن ده فلده به نمایندگی از هلند برای حضور در هشتاد و دومین دوره اسکار معرفی شده بود. اما چون فیلمهای متقاضی حضور در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان اسکار باید نسخه اصل باشند، این فیلم نتوانست مجوز حضور در این بخش را به دست آورد.
"ارتش خاموش" نسخهای از فیلم سینمایی Wit Licht محصول سال 2008 سینمای هلند با موضوع کودکان سرباز در آفریقا است. آکادمی اسکار این هفته رسما اعلام کرد نمیتواند نماینده هلند را بپذیرد و این نخستین بار در تاریخ اسکار است که فیلمی به این دلیل از حضور در اسکار بازمیماند. ضمن اینکه برخی اعضای کمیته انتخاب اسکار نظری متفاوت در این باره داشتهاند.
نماینده جدید هلند در اسکار 2010 "زمستان در جنگ" به کارگردانی مارتین کولهوفن و داستان پسربچهای است که در جریان جنگ جهانی دوم به یک خلبان انگلیسی پناه میدهد. این فیلم چهار میلیون یورویی بیش از شش میلیون یورو در سینماهای هلند فروخته و نیم میلیون نفر آن را دیدهاند. "زمستان در جنگ" نامزد هشت جایزه بود و سه جایزه از جمله بهترین بازیگر مرد را برد.
سینمای هلند پیش از این هفت بار نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسیزبان شده و سه بار این جایزه را برده است. فیلمهای سینمایی "شخصیت" به کارگردانی مایک فن دیم، "خط آنتونیا" ساخته مارلین گوریس و "توهین" فونس رادمیکرز به ترتیب سالهای 1997، 1995 و 1986 اسکار این بخش را برای سینمای هلند به ارمغان آوردند.
=================================
بررسی سقف اجرا در تئاتر ـ 18/ تئاتر شهر محل اجرای نمایشهای حرفهای است
بازیگر تحسینشده تئاتر ایران اجرای نمایشهای حرفهای در مجموعه تئاتر شهر را یکی از راههای حل مشکل تمدید تعداد اجراهای آثار برمخاطب دانست. علی سرابی درباره تمدید اجراهای پرمخاطب تئاتر به خبرنگار مهر گفت: اولین مشکل تئاتر ایران کمبود سالنهای حرفهای است. چون در حقیقت حتی سالن اصلی تئاتر شهر برای اجرای ارکستر سمفونیک ساخته شده است. در شهر تهران یک مجموعه تئاتر شهر و چند سالن دیگر برای تئاتر داریم و به نظر من باید تئاتر شهر فقط به اجراهای حرفهای تئاتر اختصاص پیدا کند.
وی افزود: باید مکان اصلی تئاتر کشور حرفهای باشد و هنرمندانی اجازه کار داشته باشند که آثار باکیفیت و تفکربرانگیزی را به صحنه ببرند. این موضوع به دلیل ضعف مدیریت در سطح کلان است و ربطی هم به مدیریت تئاتر شهر ندارد. تئاتر هنری است که کیفیت در آن بسیار دخیل است اما به دلیل وجود مدیریت نادرست کمیت بیشتر از کیفیت مورد توجه قرار میگیرد.
سرابی گفت: اداره کل هنرهای نمایشی باید برای هر تئاتر یک سقف و یک کف معین کند. مثلا گروهی ابتدا دو هفته اثرش را به اجرا ببرد و اگر از آن استقبال شد دو هفته دیگر تمدید شود و همینطور تا سقف مثلا 120 اجرا این کار ادامه پیدا کند. ممکن است نمایشی در هفته اول اجرا نتواند مخاطب جذب کند، اما بعد از گذشت دو هفته مشخص میشود کدام کار موفق و کدام ناموفق است.
بازیگر "خشکسالی و دروغ" ادامه داد: اگر این کار عملی شود تئاتر درآمدز میشود و گروهها میتوانند علاوه بر دریافت بودجه از دولت، از گیشه نیز پول دریافت کنند. همچنین با اجرای این طرح تئاتر کشور یک گام به تئاتر حرفهای و خصوصی نزدیک میشود و به این ترتیب دیگر هر گروهی به خود اجازه نمیدهد نمایشی غیر حرفهای به صحنه ببرد.
این بازیگر تئاتر تاکید کرد: برای جذب مخاطب علاوه بر افزایش تعداد سالنها دولت باید امکان تبلیغات بیشتری به تئاتر کشور بدهد. فقط برنامه "دو قدم مانده به صبح" است که به صورت محدود به تئاتر میپردازد. باید برنامههای تئاتر به طور گسترده در اختیار مردم قرار گیرد و اطلاعرسانی شود.
سرابی ادامه داد: من با جذب مخاطب تئاتر از طریق استفاده از چهرههای سینما و تلویزیون مخالفم و این راه درست جذب مخاطب نیست. به طور نمونه نمایش "خنکای ختم خاطره" که در سالن ایرانشهر به صحنه رفت یکی از بیسابقهترین استقبالهای مخاطبان را داشت و از هیچ چهره سینمایی هم در آن استفاده نشده بود.
وی افزود: تماشاگر ما بسیار فهیم است و آثار با کیفیت را تشخیص میدهد. این شیوه ممکن است در کوتاه مدت جواب دهد اما در بلندمدت به ضرر مخاطب و اهالی هنر است. البته وقتی این اتفاق به صورت دوجانبه باشد خیلی هم مناسب است و یک تبادل بین اهالی سینما وتئاتر به وجود میآید.
سرابی خاطرنشان کرد: اگر بازیگر سینما فقط برای درآمدزایی وارد تئاتر شود درست نیست و در مقابل وقتی به بازیگران تئاتر پیشنهاد کار در سینما و تلویزیون میشود به این علت است که در سرمایه صرفهجویی شود و قرارداد کمتری با آنها امضا کنند. تئاتر پایگاه شغلی مناسبی ندارد و تئاتر حرفهای هنوز در کشور ما جا نیفتاده ونمیتوانیم به تئاتر خصوصی بیندیشیم.