براي «نگار جواهريان» و «عليرضا آقاخاني»؛
دو جايزه بازيگري «سينهفناوشن» براي «تنها دوبار زندگي ميكنيم»
خبرگزاري فارس: «نگار جواهريان» و «عليرضا آقاخاني» بازيگران فيلم سينمايي «تنها دوبار زندگي ميكنيم» ساخته بهنام بهزادي، دو جايزه اصلي بازيگري زن و مرد جشنواره سينهفناوشن هندوستان را از آن خود كرد.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، "نگار جواهريان " و "عليرضا آقاخاني " جوايز بهترين بازيگر زن و بهترين بازيگر مرد را در جشنواره سينه فن اوشن هندوستان كسب كردند.
"بهنام بهزادي " كارگردان فيلم سينمايي "تنها دو بار زندگي مي كنيم " كه در اين جشنواره حضور داشت، ضمن اعلام اين خبر، به خبرنگار سينمايي فارس گفت: شب گذشته مراسم اختتاميه اوشن فيلم فستيوال برگزار شد و به طور همزمان جايزه بهترين بازيگر زن و مرد به بازيگران اين فيلم اهدا شد.
وي افزود: يكي از داوران اين جشنواره كه خود نيز بازيگر بود،معتقد بود كه بازي بازيگران "تنها دوبار زندگي ميكنيم "، فراتر از بازي نقش اول و دوم است و اگر تعريفي براي بازيگر دوم و سوم در اين جشنواره شده بود، باقي بازيگران فيلم نيز شايسته كسب اين جوايز بودند.
براساس اين گزارش، كسب جايزه بهترين بازيگر زن و مرد به طور همزمان به فيلم "تنها دوبار زندگي ميكنيم "، براي نخستين بار است كه براي يك فيلم ايراني در جشنوارههاي بينالمللي صورت ميگيرد.
"تنها دوبار زندگي ميكنيم " كه قرار است اواخر آبان ماه پس از دوسال به اكران عمومي دربيايد، داستان سيامك (عليرضا آقاخاني) راننده مينيبوسي است كه تصميم ميگيرد در يك فرصت چند روزه، كارهايي را كه هميشه حسرتشان را داشته انجام دهد و در روز تولدش از دنيا برود.
در اين فيلم عليرضا آقاخاني، عبادالله كريمي، رايا نصيري، نگار جواهريان، رامين راستاد بازي كردهاند.
==============================================================
كفاش: فيلمهاي منتخب جشنواره رشد از شبكه دو سيما پخش ميشود
خبرگزاري فارس: حميدرضا كفاش شب گذشته در مراسم افتتاحيه جشنواره سيونهم فيلم رشد، از پخش فيلمهاي منتخب جشنواره از شبكه دو سيما خبر داد.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، افتتاحيه سيونهمين جشنواره بينالمللي فيلم رشد شب گذشته در سينما فلسطين برگزار شد.
بر اساس اين گزارش، "حميدرضا كفاش " دبير اين دوره جشنواره با بيان اينكه درمجموع 1215فيلم داخلي و خارجي به دبيرخانه جشنواره سيونهم رسيده است، گفت: از مجموع فيلمهاي رسيده به دبيرخانه، 865 فيلم ايراني و 350 فيلم خارجي بودهاند. امسال در بخش فيلمهاي داخلي با 10درصد و در بخش فيلمهاي خارجي با 40 درصد رشد روبرو بودهايم.
وي در خصوص فيلمهاي انتخاب شده توسط كميته انتخاب گفت: 86 فيلم در بخش مسابقه و 35 فيلم در بخش جنبي از مجموع فيلمهاي انتخاب شده و 53 فيلم در بخش مسابقه و 19 فيلم در بخش خارج از مسابقه فيلمهاي خارجي در ايام جشنواره به رقابت خواهند پرداخت. كفاش با اشاره به موضوعات اين جشنواره گفت: اصلاح الگوي مصرف (سوخت بنزين، نفت، گاز، برق، نان، دارو) دانش، علوم و فنون نقش فناوريهاي نوين در آموزش و پرورش نوآوري و شكوفايي، فرهنگ ملل (اعتقادات ،آداب، رسوم، ميراث فرهنگ) فرهنگ و معارف اسلامي، از موضوعات اين جشنواره است.
وي همچنين تعليم و تربيت دانشآموزان استثنايي، ورزش و تربيت بدني، سلامت روحي و جسمي دانشآموزان و مدرسه نشاط، آموزش مهارتهاي زندگي، پدافند غيرعامل، تحول در حوزه دانش مهارت و تربيت، سوادآموزي و آموزش بزرگسالان، آداب و حقوق شهروندي، آمادگي در برابر حوادث غيرمترقبه، امدادرساني و مسائل انسان دوستانه را از ديگر موضوعات مطرح در اين جشنواره برشمرد.
معاون فناوري اطلاعات و ارتباطات آموزشي با اشاره به ويژگي جشنواره امسال نسبت به سالهاي گذشته گفت: در اين دوره براي نخستين بار 130 فراخوان انگليسي به 130 كشور جهان ارسال شد و همچنين 50 سري فراخوان به زبان عربي از طريق دفتر منطقهاي آيسسكو در تهران به كشورهاي عرب زبان ارسال شده است.
كفاش هدف از برگزاري اين جشنواره را بهرهگيري از توانايي صنعت سينما در آموزش و پرورش و نقش موثر آن در فرآيند ياددهي و يادگيري، تبادل فرهنگي هنري بين كشورهاي مختلف دنيا و ايران، ارتقاء جايگاه فيلمهاي مختلف دنيا و ايران، ارتقاء جايگاه فيلمهاي آموزشي و تربيتي از نظر كمي و كيفي در سطح كشور و تشويق هنرمندان برجسته ايران و جهان به تهيه و ساخت فيلمهاي علمي، آموزشي و تربيتي برشمرد.
وي درخصوص اهداف جشنواره فيلم رشد، افزود: بهرهگيري از تواناييهاي صنعت سينما در آموزش و پرورش و نقش موثر آن در فرايند ياددهي و يادگيري، تبادل فرهنگي و هنري بين كشورهاي مختلف دنيا و جمهوري اسلامي ايران، ارتقاي جايگاه فيلمهاي آموزشي و تربيتي از نظر كمي و كيفي در سطح كشور و تشويق هنرمندان برجسته به تهيه و ساخت فيلمهاي علمي، آموزشي و تربيتي، آگاهي از تحولات و نوآوريهاي علمي، آموزشي و تربيتي كشورهاي جهان، ايجاد ارتباط متقابل بين توليدكنندگان فيلمها و برنامههاي علمي، آموزشي و تربيتي با علاقهمندان و خواستاران امتياز فرهنگي اين نوع آثار از جمله اهداف جشنواره فيلم رشد است.
به گزارش فارس، حميدرضا كفاش در رابطه با ويژگيهاي سيونهمين جشنواره بينالمللي فيلم رشد، ادامه داد: سيونهمين جشنواره بينالمللي فيلم رشد تمامي ويژگيهاي مثبت 38 دوره گذشته را حفظ كرده و علاوه بر آن ويژگيهاي زير را به صورت اختصاصي دارد.
1- پخش فيلمهاي منتخب جشنواره از شبكه 2 جمهوري اسلامي ايران
2- بازتوليد 5000 دقيقه از فيلمهاي موجود در آرشيو جشنواره، براي ارسال به مناطق آموزش و پرورش كشور در راستاي تحقق بسته آموزشي
3- آمادهسازي و توليد پنج كتاب علمي پيرامون علمي آموزشي و تربيتي
4- راهاندازي سايت تخصصي ويژه براي جشنواره
5- بخش ويژه مروري بر آثار محمدرضا وطن دوست و جعفر نورمحمدي از فيلمسازان كشور
6- اعلام فراخوان چهلمين دوره جشنواره در كتاب جشنواره سيونهم با نگاه ويژه تاريخ و تمدن اسلامي و خليج فارس
7- تشكيل 9 ميزگرد تخصصي و تلويزيوني و پنج نشست علمي پيرامون فيلمهاي آموزشي و تربيتي
8- توسعه مشاركت معنوي و مادي وزارتخانهها و سازمانها به بيش از 25 مورد
9- توجه و نگاه ويژه به آموزش و پرورش استثنائي
10- اختصاص 42 سانس ويژه 19 موضوع علمي ويژه كارشناسان و متخصصان تعليم و تربيت
وي در پايان درخصوص كشورهاي حاضر درجشنواره فيلم رشد گفت: 46 كشور براي جشنواره فيلم فرستادهاند كه فيلمهاي 27 كشور شامل فرانسه، ليتواني، آلمان، انگلستان، سوئد، نروژ، فنلاند، آمريكا، كانادا، هلند، بوسني هرزگوين، نيوزلند، اسلواكي، استراليا، سوييس، اسپانيا، ايتاليا، هند، آفريقاي جنوبي، روسيه، استوني، جمهوري چك، لهستان، مجارستان، آذربايجان، مكزيك و بلژيك به مرحله نهايي راه پيدا كرده است.
به گزارش فارس، در افتتاحيه جشنواره سيونهم، فيلمهاي كوتاه آلزايمر (اميرحسين ترابي) و چه كسي عاشقتر است (هوشنگ ارشادي) و فيلم سينمايي كودك و فرشته ساخته مسعود نقاشزاده نمايش داده شد.
در اين مراسم از "مهران رجبي " بازيگر سينما و تلويزيون تقدير شد همچنين پس از پخش فيلم كوتاه "چه كسي عاشقتر است " از "حسن اميدزاده " معلم فداكار كلاس پنجم ابتدايي روستاي بيجار سرشفت كه در زمستان 76 با به خطر انداختن جان خود، جان 30 دانشآموز را از مرگ نجات داد، تقدير شد. پس از حضور اميدزاده روي سن، تمامي حضار ايستاده وي را تشويق كردند.
مهران رجبي پس از دريافت جايزه خود گفت: انصافا جلوي آْقاي اميدزاده نميتوانم حرفي بزنم و تصاوير فيلم نشان داد كه چه كسي معلم واقعي است. اميدوارم خدا به ايشان عمر با عزت عطا كند.
در پايان مراسم، از استانهاي برتر جشنواره دوره قبل تقدير به عمل آمد.
==============================================================
حضور «آرام باش و تا هفت بشمار» در جشنواره والادوليد اسپانيا
خبرگزاري فارس: فيلم سينمايي «آرام باش و تا هفت بشمار» ساخته رامتين لوافيپور در پنجاهمين دوره جشنواره والادوليد، به نمايش ميگذارد.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين جشنواره كه از 23 اكتبر در شهر والادوليد اسپانيا آغاز به كار كرده و اول نوامبر به پايان ميرسد؛ يكي از با سابقهترين و قديميترين جشنوارههاي فيلم جهان است.
براساس اين گزارش، «آرام باش و تا هفت بشمار» در بخش مسابقه meeting point كه از بخشهاي رسمي و اصلي جشنواره محسوب ميشود، به نمايش در ميآيد.
اين بخش شامل فيلمسازاني ميشود كه آثارشان از نگاه خلاقانه و ساختار متفاوت برخوردار است.
امسال 16 فيلم كه چهار فيلم آن اسپانيايي هستند، در بخش meeting point حضور دارند و هيئت داوران آن متشكل از چازگوتيرز، مارگارت ون شيلر و لويس بونت است.
«آرام باش و تا هفت بشمار» در دو نوبت 29 اكتبر(هفت آبان) و 31 اكتبر (نه آبان) در سالن زوريا نمايش داده شده و پس از آن جلسه پرسش و پاسخ با حضور كارگردان برگزار ميشود.
اين فيلم كه محصول مؤسسه فرهنگي هنري «آفتاب هنر آفرين» است تاكنون موفقيتهاي جهاني مختلفي از جمله ببر طلايي جشنواره رتردام را در كارنامه خود داشته است.
=====================================================
تصوير واقعي «اورسن ولز» از چشمان دخترش
خبرگزاري فارس: كتاب «در سايه پدرم» ديدگاههاي «كريس ولز» را به عنوان دختر ارشد «اورسن ولز» به تصوير كشيده است.
به گزارش خبرنگار فارس، «كريس ولز» بزرگترين فرزند «اورسن ولز» به تازگي كتابي را با نام «در سايه پدرم» منتشر كرده است.
او كه اولين فرزند اين بازيگر و كارگردان سينما محسوب ميشود اين كتاب را براي ارائه تصوير و چهرهاي انساني و خارج از دنياي سينما از پدرش به رشته تحرير درآورده است.
وي در حال حاضر هفتاد و يكمين سال زندگي خود را در آپارتماني در منهتن ميگذراند.
«كريس ولز» روابط حاكم ميان او و پدرش را كه يكي از معروفترين كارگردانان و فيلمنامهنويسان جهان است در اين كتاب گردآوري كرده است.
او فارغ از هر هيجاني درباره پدرش صحبت ميكند؛ پدري كه بيشك يكي از معروفترين و صاحبنام ترين شخصيتهاي فرهنگي و سينمايي جهان محسوب ميشود. كارگرداني كه آثاري چون «همشهري كين»، «محاكمه»، «ناقوسهاي نيمهشب»، «رز سياه» و «مردي براي تمام فصول» را در كارنامهاش دارد.
خبرنگار كاناداپرس در حالي با «كريس ولز» به بهانه انتشار كتاب «در سايهپدرم» گفتوگو كرده است كه حتي يك عكس يا پوستر از پدرش در اتاق ميهمانخانهاش وجود ندارد.
تمام چيزهايي كه يادي از «اورسن ولز» براي او زنده ميكند از بين رفته است.
او تنها كتابهاي پدرش را نگه داشته است.
* خانم «ولز» چطور شد كه اين بخش از خاطرات پدر را حفظ كرديد؟
«چون فكر ميكردم كه با مطالعه و بررسي اين كتابها زواياي پنهان زندگي پدرم را در ميان اين كتابها ميتوانم پيدا كنم. البته درباره «اورسن ولز» به طرق مختلف ميشود چيز آموخت، اما من بعدتر احساس كردم كه «اورسن ولز» واقعي را نميتوان ميان سطرسطر اين كتابها يافت، او در اين كتابها وجود ندارد، زيرا بسياري از افرادي كه اين كتابها را درباره وي نوشتند، نزديكترين رابطهشان با وي از طريق تماسهاي تلفني صورت گرفته است.»
«كريس ولز فدر» كه يكي از نويسندگان صاحبنام در حوزه كودك و نوجوان نيز است، سري كتابهاي «ذهن پويا» را براي كودكان و نوجوانان منتشر كرده است.
اين كتابها با ترجمه «سميرا ميرزايي» به فارسي نيز بازگردانده شده است.
وي كه فرزند «ويرجينيا نيكلسون» بازيگر موفق آمريكايي و «اورسن ولز» است پيشتر از اين با نام «كريستوفر» ناميده ميشد كه پس از مدتي به «كريس ولز فدر» شهرت پيدا كرد.
«ولز» و «نيكلسون» در سال 1934 ازدواج كردند و حاصل ازدواجشان «كريس» بود.
«كريس» همواره از رابطه ميان خود و پدرش و نبوغي كه در پدر و دختر به واسطههاي گوناگون و نه از طريق وراثت وجود داشت، صحبت ميكرد؛ پدري كه در سال 1985 چشم از جهان فرو بست.
اما «كريس» در سالهاي گذشته توانست به هدفي كه سالها به دنبال آن بود دسترسي پيدا كند و درباره پدرش و ديدگاههايش بنويسد.
اين كار در حقيقت مفري براي ايجاد صلح و آشتي ميان او و ديدگاههاي پدرش بود.
«كريس» در سال 2002 كتابي را به صورت محرمانه به نام «كارگردان سينما» منتشر كرد.
اين كتاب مجموعه اشعار وي بود.
و حالا «كريس» در حال انتشار كتابي است كه خاطرات «اورسن ولز» را در خود جاي داده است.
كتاب «در سايه پدرم» با همكاري نشر «آلگونكوئين» منتشر ميشود.
اين كتاب جلدي تيره رنگ دارد و «اولسون ولز» را ريش بلند و سيگاري كه ميان انگشتانش گرفته، درست مانند پادشاهي كه منتظر است از سيگارش كام بگيرد، نشان ميدهد.
* از نگارش اين اثر چه هدفي را دنبال ميكرديد؟
«ميخواستم با نوشتن اين كتاب چهره انساني «اورسن ولز» را به تصوير بكشم. تصويري از او كه تمامي زشتيها و پستيبلنديهاي شخصيت او را به معرض نمايش بگذارد، اما در عين حال قابليتها و ويژگيهايي از او را كه پيش از اين در هيچ كتاب و اثر ديگري بازگو نشده بود در اين كتاب با خوانندگان به اشتراك بگذارم.»
مادر «كريس» در حقيقت همسر اول «اورسن ولز» است.
«ويرجينيا نيكلسون» بازيگر و يكي از شخصيتهاي فرهنگي آمريكا است كه با «اورسن» ازدواج كرد و از او صاحب دختري به نام «كريس» شد.
به اعتقاد «كريس» اين نور مادرش است كه زندگي او را تحت تاثير خود قرار داده است.
پدر «كريس» در نگاه او خيلي متزلزل به نظر ميآيد.
وي معتقد است كه بيش از هر چيز شبيه به مادرش است.
*علت توجه و علاقه به مادرتان چه بوده است؟
«شباهت زيادي بين من و مادرم وجود دارد. از طرفي لحن صدا و شيوه حرف زدنم تاحد زيادي به او شبيه است. حقيقتجويي و ركگويي را مادرم از پدرش به ارث برد و براي من نيز به ارث گذاشت. عشق او به هنر و قدردارني از حضور مردم در كنارش به عنوان يك فرد فرهنگي و هنرمند از ويژگيهاي او بود.»
در كتاب «كريس» آمده است كه «اورسن ولز» در طول زندگياش سه بار زندگي كرد و صاحب سه دختر شد. و اين كتاب اولين اثري است كه نويسنده آن فردي است كه با او رابطه خوني دارد.
«كريس» در اين كتاب خاطرات «ولز» را قلمي كرده و زندگي واقعي او را به تصوير كشيده است؛ زندگياي كه شايد كمتر كسي در جريان جزئيات آن باشد.
* از خاطراتي كه با پدرتان داشتيد بگوييد؟
«زماني كه كودك بودم از پدرم سخت ميترسيدم، اما به مرور اين حس از بين رفت. به ويژه وقتي ملاقاتهايمان بيشتر شد. او مرا با عنوان «دختر عزيزم» خطاب ميكرد و چند باري راهنماييم كرد كه به كليساي روم، موزه پرادو در مادريد اسپانيا و يا موزه اينگلد بروم.
زمانهايي را كه با او ميگذراندم هميشه در خوشي بودم. اصولاً وقت گذراندن با پدرم با خوشي و شادي همراه بود. اما زمانهايي ميرسيد كه به مدت طولاني نميتوانستم او را ببينم و اين آزار دهنده بود.»
*خانم «كريس» كمي از ويژگيهاي اخلاقي او بگوئيد كه در كتابتان نيز به آن اشاره كرديد؟
«او مرد صميمي بود. به هيچ وجه در ارتباطاتش فرد سرد و منفعلي نبود. او همواره در رفت و آمد و معاشرت بود. فردي خلاق بود و در زندگي شخصياش نيز اين مسئله را رعايت ميكرد. و اين موضوع مشكلات زيادي را براي زمان تاهلش به وجود ميآورد. وقتي كه مادرم از پدرم طلاق گرفت و تصميم گرفت به برزيل سفر كند. خبرنگاري از فرودگاه از او پرسيده بود كه چرا از «ولز» جدا شدهاي و او جواب داده بود كه «ولز» مرد زندگي مشترك نيست و اين تنها دليل جدايي ماست»
===============================================================
پدر نيكولاس كيج و برادر كاپولا درگذشت
خبرگزاري فارس: «آگوست كاپولا» استاد كرسي زبان و ادبيات انگليسي و پدر «نيكولاس كيج» بازيگر آمريكايي و برادر «فرانسيس فورد كاپولا» در سن 75 سالگي درگذشت.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از هاليودريپورتر، پروفسور «آگوست كاپولا» استاد كرسي زبان و ادبيات انگليسي در آمريكا در حالي كه چند روزي منزلش را به مقصد لوسآنجلس ترك كرده بود روز 27 اكتبر در سن 75 سالگي چشم از جهان فرو بست.
«آگوست كاپولا» برادر «فرانسيس فورد كاپولا» كارگردان و «تاليا شر» بازيگر سينما است.
«آگوست كاپولا» استاد كرسي زبان و ادبيات انگليسي و نويسندگي خلاق در دانشگاه سنفرانسيسكو بود و دانشجويان زيادي را در اين دانشگاه تربيت كرده است.
او كلاسهاي آزادي را در مدرسه هنرهاي خلاق در سانفرانسيسكو برگزار ميكرد كه بيشتر مخاطبانش را دانشجويان و علاقمندان به رشتههاي هنري مثل تئاتر تشكيل ميدادند.
او در سال 1978 اولين رمانش را منتشر كرد و امسال مشغول نگارش كتابي ديگر بود كه مرگ فرصت اتمام آن را به او نداد.
«نيكولاس كيج» فرزند وي اما همان اوايل دوران پيشرفتش نام خانوادگياش را تغيير داد تا بتواند شهرت را جدا از مناسبتهاي خانوادي كسب كند.
او سرانجام موفق شد جايزه اسكار را به عنوان بهترين بازيگر نقش مرد براي فيلم «لاس وگاس» دريافت كند.
«آگوست كاپولا» پدر «نيكولاس كيج» و برادر «فرانسيس فورد كاپولا» در آستانه 75 سالگي در لوسآنجلس چشم از جهان فرو بست.