اسم آبدارچی شرکت اومد افتک غیرتی شد
خوب واقعا هم همینه . هرکس میگه جوونا اهل کار و تلاش نیستن و گشادن درست میگه . چیزی که تو این مملکت زیاده کار . همین الان سایت دیوار رو باز کنید قسمت استخدامش به صورت ثانیه ای آپدیت میشه. منتها مشکل از جای دیگه ست. مشکل از دیدگاه خود طرفه . یارو رفته دانشگاه پیام نور دارغوز آباد با معدل 12 مدرک کاردانی گرفته الان میاد چوسناله میکنه میگه من رفتم دانشگاه درس خوندم برای من تحصیلکرده فرهیخته کار نیست تو این مملکت . هر روز هم یه آزمون استخدامی شرکت میکنه به امید اینکه بشه کارمند دون پایه یه ارگان دولتی 7 صبح پاشه بره سرکار سر ماه یه 2 تومنی بریزن به حسابش تمام هدفش از اینکار هم بیمه و حقوق بازنشستگیه.
حرف منو نگرفتی
. اونی که مدرک الکی گرفته و بی سواده و تنبله و ادعای بیخودی داره، سر جای خودش. منم دیدم از اون آدما .... چیزی که من گفتم اینه که الان افراد تحصیلکرده با سواد غیر تنبل بی ادعایی هم وجود دارن که بیکارن یا کمتر از حدی که حقشونه درآمد دارن. علت این امر هم، بیسوادی و حماقت مسئولین و نابودی صنعت کشوره.
اونی که شما میگی در ایران خونه استیجاری بود و رفت آمریکا استاد شد از بی عرضگی خودش بوده که اینجا به هیچ جایگاهی نرسیده.
اون خونه مشترک که من گفتم مربوط به دوره دانش آموزی و اوایل دانشجویی این شخص بود. منظورم این بود که خانواده فقیری داشت. وگرنه خودش از ابتدا بسیار موفق بود و بی عرضگی حکومت بود که نتونست چنین شخصی رو در ایران نگه داره. این باید به جای عمله های سهمیه ای با ضریب هوشی شامپانزه از نوع منتال ریتارد
که الان هیئت علمی دانشگاه شریف هستن، الان استاد شریف میبود
شده حکایت همون دکتر همدانی . رفت دکترای عمران گرفت با معدل ممتاز بعد رفت رفتگر شد. ازش گزارش خبری تهیه کردن که در فلان شهر طرف با مدرک دکترا رفته رفتگر شده. گفتن جریان چیه تو که دکترا داری چرا استخدام شهرداری شدی ؟ گفت هرچی دنبال کار گشتم کار نبود ناچار شدم استخدامی نیروی نظافتی شهرداری بشم . این شخص الان مشکل از خودشه . خودش بی عرضه ست. یعنی با مدرک دکترای عمران جایی برای تدریس در دانشگاه نداشت ؟ به فرض که نداشت یعنی حتی استخدام آموزش و پرورش هم نمیتونست بشه ؟ اینهمه آموزشگاه و موسسه . حتی تدریس خصوصی هم نمیتونست انجام بده ؟ رفت گزینه سپور شهرداری رو انتخاب کرد.
من این شخص و مصاحبه رو ندیدم و نمیتونم قضاوت کنم. اما میتونم بگم لزوما متخصص بودن مساوی پول در آوردن نیست. شخصی ممکنه در رشته خودش بسیار متخصص باشه، اما ارائه تخصصش رو بلد نباشه. اگر سیستم درست باشه، یک نفر دیگه که متخصص بیزینسه، این شخص رو به کار میگیره و از تخصصش استفاده میکنه.
تحصیلات لزوما به معنای شایستگی نیست. الان آدم هست بی سواده اسم خودش رو بلد نیست بنویسه جای امضا انگشت میزنه ولی داره بازار رو میچرخونه
تحصیلات قطعا به معنی شایستگیه. فرد A با دکترا قطعا شایسته تر از همون فرد A بدون دکتراست. حتی همین چهارپاهایی که الان در مجلس بسته میشن هم بعد از اینکه تحصیلاتشون بالا رفته، از چهارپا هایی که در دهه شصت در مجلس بسته میشدن، کمی بیشتر میفهمن
اینکه کسی که انگشت میزنه بازار رو میچرخونه، مشکل سیستمه نه مزیتش
. بازار رو ولش کن.من میتونم آدم بهت معرفی کنم که اگر امتحان بدون ارفاق ازش بگیری، سیکل نمیتونه بگیره، اما الان استاد دانشگاه دولتی در ایرانه. این حضیض قهقراست برای این مملکت. اگر مصطفی الان شرشو از سر ما کم نکنه، نسل های بعدی این کشور هم بدبخت میشن
اینهمه حرفه و تخصص . ما کولرمون خراب میشه میدیمش دست یه بابایی برامون درستش کنه. هر بار میخوایم بدیم تعمیر فقط باید یک هفته دنبال این بابا باشیم تا بهمون وقت بده و بیاد کولرو ببره . روزی 2-3 تا کولر تعمیر میکنه تحویل میده ماهی حداقل 25 تومن کاسبه .
اون یک نفره عزیز. در مقابل این، خیلی ها هم هستن که حتی اونقدر براشون نمیمونه که بتونن یه مغازه بزنن و سیار کار میکنن ... مطمئن باش اگر درآمد سیم پیچی موتور و تعمیر کولر اینقدر بود، الان نصف مردم تعمیرکار شده بودن
قدیما تابستون میشد مردم میرفتن بچه هاشون رو میزاشتن زیر دست تعمیرکار و گچبر . بزرگ میشد خودش میشد اوستا کار . الان کی حرفه یاد بچه ش میده ؟
بله. البته با همین طرز فکر شما، اون نجفی قاتل در دهه 70 طرح منسوخ شده کارورزی به نام طرح کاد رو در دبیرستان ها اجرا کرد. بچه های مردم رو میفرستاد کف مغازه تی بکشن و وردست یه آدم بیسواد مثلا کار یاد بگیرن. حالا دهن منو باز میکنید
. کشور که دست یه مشت شترسوار قرن هفتمی و بچه پادوی بازاری بیفته بهتر از این نمیشه که. انقلابی که سرانش بارفروش میدون تره بار تهران باشن، طیب حاج رضایی و بقیه لات ها هم میشن قهرمانش. آموزش و پرورشش هم میفته دست نجفی که توی حجره بزرگ شده
قدیما از کوچه و خیابون رد میشدیم پدرمون کارگر و حمال جماعت رو نشونمون میداد میگفت پسرم ببین درس نخونی باید مثل این حمال بشی . الان من رفتم دانشگاه فوق لیسانس گرفتم تمام این سال هایی که درس خوندم میرفتم حمالی میکردم وضعم بهتر از الان بود. فوق لیسانس برق گرفتم قد یه دیپلم فنی توانایی انجام کار ندارم. میرفتیم سرکلاس استاد میومد حرف میزد برای ما فرآیند ساخت ترانزیستورها رو توضیح میداد بعد ما میرفتیم تحقیق میکردیم میدیدیم چیزی که این داره واسه ما میگه مربوط به تکنولوژی تولید در دهه 90 میلادیه و الان کلا این ترانزیستورها از رده خارج شده و اصلا دیگه کاربردی در صنعت نداره.
اشکال از مهندسی برق و دانشگاه نبوده. اشکال از استادت بوده که از جبهه در اومده رفته توی دانشگاه
. وگرنه منم استاد بودم، ترم به ترم لسن پلنم رو عوض میکردم که کاملا به روز باشه
ایران با 80 میلیون جمعیت 2700 تا دانشگاه داره چین با 1/3 میلیارد جمعیت 2500 تا , هندوستان با 1/2 میلیارد جمعیت 1600 تا دانشگاه داره.
انگلیس رتبه 2 تولید علم و مقالات پر استناد در دنیا رو داره تعداد دانشگاه هاش 300 تاست . ایران زپرتی 2700 تا دانشگاه داره. همین مساله باعث شده در ایران توهم تحصیلاتی به وجود بیاد و همه فکر کنن به واسطه لیسانس پولی و دانشگاه آزادیشون الان جاشون صندلی مدیریت و معاونت فلان شرکت و اداره ست.
تعداد زیاد دانشگاه بد نیست. ایران هم با انگلیس قابل مقایسه نیست. ایران به خاطر بعد مسافت ها و نبود امکانات سکونت و هزار عامل دیگه، باید تعداد زیادی دانشگاه داشته باشه. مثلا این حضرات وام دانشجویی میتونن بدن که دانشجوی با استعداد از روستاشون بتونه بیاد مرکز استان زندگی کنه ؟ نمیتونن دیگه. پس باید در هر شهر کوچکی دانشگاه باشه... اما مساله اینجاست که به جای اینکه نماینده مجلس و خواهرزاده امام جمعه و نورچشمی فرماندار رو هیئت علمی اون دانشگاه بکنن، باید افراد نخبه ای رو که هر سال مهاجرت میکنن با حقوق خوب به کار بگیرن
اینکه شما میگی طرف با یه لیسانس توقع پست مدیریتی داره، خودت هم میدونی که درست نیست ... اگر هم می بینی که میگه من باید جای اون باشم،به خاطر اینه که اون مدیر و معاون در جای خودش قرار نگرفته.... الان خود من اگر در اسپانیا بودم، میگفتم من نباید سناتور یا نخست وزیر باشم، چون علم و تجربه این کار رو ندارم. اما در ایران میگم اگر طوطی من نماینده مجلس یا وزیر و رییس جمهور و بالاتر بود، از این عمله ها بهتر کشور رو اداره میکرد
کار زیاد و فراوونه ولی کسی که میگه کار نیست خودش گشاده و تحت تاثیر همین توهم تحصیلاتیشه که دسته ای از مشاغل و کارهای یدی و دستی رو در شان خودش نمیبینه و چون خودش بی عرضه ست نمیتونه پول دربیاره هرکس موفق شده رو میگه یا جیره خوره یا پارتی داره یا به این و اون وصله یا دزدی کرده که پولدار شده .
شاید بعضی ها اینطور که شما میگی باشن، اما همه کسانی که بیکار هستن یا از وضعیت ناراضی هستن اینطور نیستن
من خودم هم کار دارم، هم پولدارم، اما از این وضعیت ناراضیم. جیره خور و پارتی دار و اینا هم واقعیت این جامعه است. اتفاقا تعداد زیاد جیره خوره که باعث این فقر عمومی شده. زمان شاه، کل خانواده سلطنتی و وابستگانشون چند هزار نفر بودن. الان هر عمامه به سری برای خودش یک شاهنشاهه با کلی اعوان و انصار و بچه و نوه. همشون هم مثل باکتری تکثیر میشن، 10 تا 10 تا بچه پس میندازن. همه بچه ها و نوه ها هم مثل نوه یزدی و نتیجه ***** میخوان امریکا و کانادا باشن. خب کل مملکت هم از طلا باشه، تموم میشه دیگه. این کشور نزدیک 5 میلیون مفتخور و جیره خور داره الان