• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همهء سوالات من (سوالات فني)

MB_W126

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام به همه عزيزان

دوربينم canon a620 هست . سوالم اينه كه چرا موقع زوم كردن ( زوم اپتيكال ) از حجم عكس كم ميشه . مثلا در حالت معمولي بيشتر از 3 مگ عكسها حجم دارن در صورتي كه با زوم 4x حجم اونها به 1.9 يا كمي كمتر ميرسه ؟

از راهنمايي شما ممنونم

mansourehk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام به همه عزيزان

دوربينم canon a620 هست . سوالم اينه كه چرا موقع زوم كردن ( زوم اپتيكال ) از حجم عكس كم ميشه . مثلا در حالت معمولي بيشتر از 3 مگ عكسها حجم دارن در صورتي كه با زوم 4x حجم اونها به 1.9 يا كمي كمتر ميرسه ؟

از راهنمايي شما ممنونم

ما دو نوع زوم داريم:
زوم بوسيله ي لنز دوربين يا زوم اپتيكال (zoom tele and wide)
زوم ديجيتالي (digital zoom)
زماني از كيفيت عكس كم نخواهد شد كه شما از زوم لنز استفاده كرده باشيد، زوم ديجيتالي بصورت ديجيتالي قسمتي از عكس را بزرگنمايي مي كند، در نتيجه پيكسل ها نيز تغيير كرده و نمايش عكس با كيفيت پايين تر خواهد بود يعني در زوم نهايي عكس بصورت شطرنجي شطرنجي نمايش داده مي شود، به خاطر همين است كه حجم عكس پايين مي آيد، در دفترچه ي دوربينت يا بر روي خود دوربين مشخص شده كه تا چه اندازه لنز دوربين زوم مي كنه و تا چه اندازه زوم ديجيتالي داري...
براي مثال در دوربين canon A620 شما تا 4X از زوم لنز استفاده مي كنيد و 4x بعدي بصورت زوم ديجيتال خواهد بود. اما اينكه چرا در زوم اپتيكال چنين اتفاقي مي افته بايد بگم كه چنين دوربين هايي بطور كامل از زوم اپتيكالي استفاده نمي كنند و كمي هم از زوم ديجيتالي استفاده مي كنند، براي همين اين 4x بطور كامل زوم اپتيكالي نيست و بصورت تقريبي هم ممكن است باشد!!!! ولي بسته به محيط و نوري كه استفاده مي كني ممكن است تغيير در حجم عكست بوجود بيايد. هر چه نور به لنز دوربين مستقيم تر باشد كيفيت عكس پايين تر خواهد امد. يعني ممكن است با زوم اين نور كمتر به لنز برسد. يا اينكه رنگ روشن در محيط كمتر شود، رنگهايي كه معمولا به سفيدي يا آبي خيلي روشن مي زند...
البته اين هايي كه گفتم از روي تجربه بوده نه علم. اميدوارم اساتيد در اين مورد نظر بدهند...​

محمود آقا

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام. میخواستم بدونم از نظر علمی و فنی فرق بین عکس پرتره و پرسنلی در تعریف چیه. اگه می دونید ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

MB_W126

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ما دو نوع زوم داريم:
زوم بوسيله ي لنز دوربين يا زوم اپتيكال (zoom tele and wide)
زوم ديجيتالي (digital zoom)
زماني از كيفيت عكس كم نخواهد شد كه شما از زوم لنز استفاده كرده باشيد، زوم ديجيتالي بصورت ديجيتالي قسمتي از عكس را بزرگنمايي مي كند، در نتيجه پيكسل ها نيز تغيير كرده و نمايش عكس با كيفيت پايين تر خواهد بود يعني در زوم نهايي عكس بصورت شطرنجي شطرنجي نمايش داده مي شود، به خاطر همين است كه حجم عكس پايين مي آيد، در دفترچه ي دوربينت يا بر روي خود دوربين مشخص شده كه تا چه اندازه لنز دوربين زوم مي كنه و تا چه اندازه زوم ديجيتالي داري...
براي مثال در دوربين canon A620 شما تا 4X از زوم لنز استفاده مي كنيد و 4x بعدي بصورت زوم ديجيتال خواهد بود. اما اينكه چرا در زوم اپتيكال چنين اتفاقي مي افته بايد بگم كه چنين دوربين هايي بطور كامل از زوم اپتيكالي استفاده نمي كنند و كمي هم از زوم ديجيتالي استفاده مي كنند، براي همين اين 4x بطور كامل زوم اپتيكالي نيست و بصورت تقريبي هم ممكن است باشد!!!! ولي بسته به محيط و نوري كه استفاده مي كني ممكن است تغيير در حجم عكست بوجود بيايد. هر چه نور به لنز دوربين مستقيم تر باشد كيفيت عكس پايين تر خواهد امد. يعني ممكن است با زوم اين نور كمتر به لنز برسد. يا اينكه رنگ روشن در محيط كمتر شود، رنگهايي كه معمولا به سفيدي يا آبي خيلي روشن مي زند...
البته اين هايي كه گفتم از روي تجربه بوده نه علم. اميدوارم اساتيد در اين مورد نظر بدهند...​

دوست عزيز از راهنمايي شما ممنونم . از كجا ميشه تشخيص داد دوربين موقع زوم اپتيكال از بخشي از پيكسل ها استفاده ميكنه ؟ يعني مثلا در S3IS كه 12X هست به اين صورته ؟

با تشكر

mansourehk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوست عزيز از راهنمايي شما ممنونم . از كجا ميشه تشخيص داد دوربين موقع زوم اپتيكال از بخشي از پيكسل ها استفاده ميكنه ؟ يعني مثلا در S3IS كه 12X هست به اين صورته ؟

با تشكر

سلام...
ببینید من خودم از این چیزایی که گفتم مطمئن نیستم... اینا رو وقتی از استادم درباره ی دوربین خودم پرسیدم به من جواب داد... خیلی با مکس اینا رو می گفت... اینجا از عمد این چیزا رو گفتم که بقیه هم نظر بدن چون خودم از این مطالب مطمئن نبودم. ولی هر چی منتظر انتقادی بودم خبری نشد!!!!... حالا از کس دیگه ایی هم بپرس... ولی به نظر من زیاد زوم نکن اگه گفته تا 4x تا کمتر از اون زوم کن...خودت عقب و جلو برو تا عکست هم طبیعی تر بشه !!!​

javadmjm

Registered User
لایک‌ها
2
سلام. میخواستم بدونم از نظر علمی و فنی فرق بین عکس پرتره و پرسنلی در تعریف چیه. اگه می دونید ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

عکس پرسنلی همونطور که می دونید یه عکس برای نشان دادن چهره شخص، بدون حرکت است و هیچگاه از روی عکس پرسنلی نمی توان به شخصیت، حرفه و خصوصیات شخص پی برد. معمولاً کادر هم مدیوم بسته می شه.

اما

پرتره در اصل بیان شخصیت سوژه است. بیان شغل و خصوصیات است. بیان مشخصات شخص است.
چندین نوع پرتره هم داریم، مثلاً در پرتره محیطی شما با استفاده از عوامل محیط به بیان مشخصات شخص می پردازید.
فرض کنید وقتی از یه باغبون در کنار لوازم باغبونی اش عکسی می گیرید میشه پرتره محیطی. هیچ لزومی هم نداره که کادر شما بسته باشه. پرتره می تونه ران هم باشه.

امیدوارم کافی باشه.

mehrave

Registered User
لایک‌ها
10
[سلام
من یه دوربیت نیکون دی 70 دارم که اخیرا متوجه لکه هائی در ویزورش شدم که نمیدونم چه جوری میشه از بین بردشون چون بعد از عکاسی مجبورم او ن لکه ها رو توی فتوشاپ ترمیم کنم.پیشنهاد شما برای برطرف کردنش چیه؟در ضمن اضافه کنم که در نگهداری دوربین دقت زیادی دارم.

mehrave

Registered User
لایک‌ها
10
عکس پرسنلی صرفا مربوط به خصوصیات ظاهری هر شخصی هست در حالیکه در عکاسی پرتره به شخصیت واقعی نیز توجه میشود و امکان تغییر زاویه به هر شکلی امکان پذیره ضمن اینه تا جائی که میدونم پرتره صرفا مربوط به چهره نیست و تقریبا از هر موضوعی میشه عکس پرتره گرفت اما این که پرتره موضوعش صرفا چهره ی انسان باشه یه اشتباه مصطلحه.

javadmjm

Registered User
لایک‌ها
2
عکس پرسنلی صرفا مربوط به خصوصیات ظاهری هر شخصی هست در حالیکه در عکاسی پرتره به شخصیت واقعی نیز توجه میشود و امکان تغییر زاویه به هر شکلی امکان پذیره ضمن اینه تا جائی که میدونم پرتره صرفا مربوط به چهره نیست و تقریبا از هر موضوعی میشه عکس پرتره گرفت اما این که پرتره موضوعش صرفا چهره ی انسان باشه یه اشتباه مصطلحه.

البته همینطوره، پرتره به انسان محدود نمیشه و حتی حیوانات هم می تونن سوژه بیان شخصیتِ پرتره باشه. هیچ اشکالی هم نداره.
پرتره ها اصلاً لازم نیست از چهره باشند. مثل این پرتره محیطی از Guy Le Querrec :
PAR86410.jpg

darya_s

کاربر فعال دوربین دیجیتال
کاربر فعال
لایک‌ها
5
[سلام
من یه دوربیت نیکون دی 70 دارم که اخیرا متوجه لکه هائی در ویزورش شدم که نمیدونم چه جوری میشه از بین بردشون چون بعد از عکاسی مجبورم او ن لکه ها رو توی فتوشاپ ترمیم کنم.پیشنهاد شما برای برطرف کردنش چیه؟در ضمن اضافه کنم که در نگهداری دوربین دقت زیادی دارم.

لکه رو در ویزور میبینید یا در عکس؟
لنز تمیزه؟ داخل لنز گرو غبار نرفته؟
اگر لکه رو در عکس میبینید و اگر لکه روی لنز نیست. احتمالا روی سنسور هست. سنسور دوربینتون باید تمیز بشه. ببینید آیا در همه عکسها، جای لکه ها ثابت هست؟ یعنی رو پیکسلهای خاص؟
اگر روی سنسور باشه، دوربین رو باید ببرید جایی که وارد هستند، سنسور رو براتون تمیز کنند.

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با توجه به دوربینتون که یک SLR هست، اگر لکه‌ها را هم در ویزور و هم در عکس‌ها مشاهده می‌کنید، یقینا مشکل در لنز باید باشه. چون تنها بخش مشترک در ویزور و عکس، همین لنزه.

mehrave

Registered User
لایک‌ها
10
[
لنز دوربین رو که عوض می کنم باز هم لکه ها رو توی ویزور می بینم اما دقت کردم متوجه شدم شکل لکه ها با تعویض لنز تغییر میکنند مثلا بیشتر می شن و احتمال دادم که هم سنسور و هم لنز غبار گرفته.یه مقدار نگرانم که برطرف نشه.
نمایندگی های نیکون این کار رو انجام میدن؟

mehrave

Registered User
لایک‌ها
10
ممنون دوست عزیز.یه موضوع دیگه این که من با دوربین های آنالوگ زیادی کار کردم چون مدت تقریبا طولانی هست که عکاسی می کنم ولی با d70 به سختی تونستم "عکس خو ب بگیرم چون به نظرم از لحاظ پردازش رنگ کیفیتش به پای کانون نمی رسه تقریبا به تمام امکاناتش هم آشنائی دارم اما هنوز به طور کامل رضایت ندارم و نهایتا باز هم باید شارپنس و مد رنگ رو دستکاری کنم.

javadmjm

Registered User
لایک‌ها
2
ممنون دوست عزیز.یه موضوع دیگه این که من با دوربین های آنالوگ زیادی کار کردم چون مدت تقریبا طولانی هست که عکاسی می کنم ولی با d70 به سختی تونستم "عکس خو ب بگیرم چون به نظرم از لحاظ پردازش رنگ کیفیتش به پای کانون نمی رسه تقریبا به تمام امکاناتش هم آشنائی دارم اما هنوز به طور کامل رضایت ندارم و نهایتا باز هم باید شارپنس و مد رنگ رو دستکاری کنم.

تو اگه نتونی با D70 عکس خوب بگیری، من سر به بیابون میذارم. پردازش رنگ دوربین بعیده به مشکل بوخوره. یه وایت بالانس بکن اگه رنگهات خوب نیست دوربین مشکل داره.

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5

ببینید ویرایش (پست پروسس) در عکاسی دیجیتال جزئی از فرایند عکاسی است و آن را با فرایند ظهور عکس در عکاسی فیلمی مقایسه میکنند. بنابرین بخصوص در SLRها نباید انتظار داشته باشید که عکس خروجی دوربین شما همون عکس نهایی شما باشد. مقداری دستکاری در فتوشاپ ضروری است. من هم که کنون 350d دارم از وقتی این نکته را قبول کردم و بعد از اینکه عکسهام رو پست پروسس میکنم (ویرایشهای خیلی ساده و اولیه) خیلی بیشتر از قبل از عکسهام راضی هستم.

اگر هم نتیجه ایده آل میخواهید در مد RAW عکس بگیرید و سپس خودتان آن را پروسس کنید. در این حالت دوربین دیگر هیچ نقشی در پروسس عکستان نخواهد داشت و دستتان برای ویرایش خیلی باز خواهد بود.

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
لنز دوربین رو که عوض می کنم باز هم لکه ها رو توی ویزور می بینم اما دقت کردم متوجه شدم شکل لکه ها با تعویض لنز تغییر میکنند مثلا بیشتر می شن و احتمال دادم که هم سنسور و هم لنز غبار گرفته.یه مقدار نگرانم که برطرف نشه.
آخه لکه روی سنسور که توی ویزور دیده نمیشه.
اما برای تمیز کردن سنسور، نمایندگیهای نیکون رو نمیدونم، اما میتونید به تعمیرگاه مرکزی دوربین توی ساختمان آلومینیوم سر بزنید. البته من خودم تا حالا نرفتم و فقط شنیدم.

LEnIn+$

کاربر فعال
لایک‌ها
0
[
جواب سوالتون رو اینجا http://forum.persiantools.com/t61885-page2.html دادم
coffee%281%29.gif

چون بیشتر مربوط میشد به عنوان همون تاپیک
3550.gif

LEnIn+$

کاربر فعال
لایک‌ها
0
با توجه به دوربینتون که یک SLR هست، اگر لکه‌ها را هم در ویزور و هم در عکس‌ها مشاهده می‌کنید، یقینا مشکل در لنز باید باشه. چون تنها بخش مشترک در ویزور و عکس، همین لنزه.
خیر! همین یک بخش نیست! 4 بخش دیگه هم مرتبط با ویزور هست!

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
درست. ولی تنها بخش مشترک بین ویزور و عکس (تقریبا معادل سنسور) لنزه. چون بین لنز و سنسور، به جز آیینه، چیز دیگری نیست که آیینه هم در زمان ثبت، کنار می‌ره.

البته واقعا از مطلبی که فرستادید تشکر می‌کنم. حیف که امکان تشکر از پست وجود نداره. واقعا برای من مفید بود.

mohammad140

Registered User
لایک‌ها
7
سلام
بهترین دوربین برای عکس برداری چی هست ؟
قیمتش ؟
تممام نکاتی که هنگام عکس برداری باید انجام بدیم رو بگید ممنون می شم ( من تازه واردم )

بالا