• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همهء سوالات من (سوالات فني)

R E Z A

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
بچه ها ممنون بابت وقتی که گذاشتید و جواب دادید. :)

MB_W126

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام به دوستان

دوربين من canon a620 هستش و دوربين دوستم canon a95 . با اينكه دوربينم جديدتر از a95 هست ولي عكسهايي كه با a95 در ( محيط و منوي يكسان ) ميگيرم شفاف تر از عكسهاي دوربين خودم ميشه . اگه ممكنه لطفا بفرماييد علتش چي ميتونه باشه ؟

با تشكر

wellcan

Registered User
لایک‌ها
8
سلام...
جواد جان مارو راهنمایی کردند اینجا...
من سوالی داشتم...
برای عکس از چیزی مثل گوشی مبایل چه نکاتی رو باید رعایت کرد؟ تجهیزات اش چی ها هست؟ اگر شد نمونه کارمم میزارم...
میخواستم دوستان وسایل اقتصادی پیشنهاد بدن! یدفه نگید برو فلان پایه یا فلان پرده رو 100-200 تومن بگیر! الان با یه چراغ مطالعه و یه میز کارای خوبی از آب در میاد!

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من نمی‌دونم شما چه کیفیتی را در نظر دارید. و البته اطلاعات خیلی دقیقی هم در این زمینه ندارم.
ولی تا جایی که می‌دونم، به یک سافت باکس برای نورپردازی مناسب نیاز دارید که خیلی راحت می‌شه ساخت. خیلی از دوستان، با سافت باکس‌های دست‌ساز خودشون، عکس‌های خوبی می‌گیرند.
علاوه بر سافت باکس، یک فیلتر پولاریزه هم برای حذف بازتاب‌های مزاحم لازم است.
مسلما دوربین و به خصوص لنز در کارهای حرفه‌ای بسیار اثرگذاره. ولی با هزینه‌ای که شما ذکر کردید، اصلا نمی‌شه روش فکر کرد. بعید می‌دانم نیاز به چنان کیفیت و جزئیات فنی باشه.

خلاصه: سافت باکس + فیلتر پولاریزه.

javadmjm

Registered User
لایک‌ها
2
سلام...
جواد جان مارو راهنمایی کردند اینجا...
من سوالی داشتم...
برای عکس از چیزی مثل گوشی مبایل چه نکاتی رو باید رعایت کرد؟ تجهیزات اش چی ها هست؟ اگر شد نمونه کارمم میزارم...
میخواستم دوستان وسایل اقتصادی پیشنهاد بدن! یدفه نگید برو فلان پایه یا فلان پرده رو 100-200 تومن بگیر! الان با یه چراغ مطالعه و یه میز کارای خوبی از آب در میاد!

عزیزی

آقا، من هم از این پول ها ندارم که بدم، اینجور موقع ها سعی می کنم محیط رو خودم محیا کنم، با هرچیزی که دم دستم باشه. پارچه سیاه، اگر نبود چادر مشکی. پارچه سفید، نور مناسب سایه خورشید (نوری که ار پنجره تابیده میشه تو اتاق، بدون تابش مستقیم البته)، لامپ های مختلف رنگی، من تو اتاقم 2 تا سرپیچ گذاشتم که مانورم بیشتر بشه.
سه پایه معمولاً و همیشه نیاز است. چون خیلی وقت ها به تاریکی نیاز میشه. من خیلی وقت ها با همین فلاش دوربین کارم رو راه می اندازم.

محمد جان چند تا عکس از موبایل گذاشته بود، خیلی جالبه. اون هم بدون هیچ خرج اضافی این عکس ها رو گرفته:

این هم لینک پستش

بدک نشده، هان؟

wellcan

Registered User
لایک‌ها
8
سلام دوستان... (2 روز نبودم!)

سما جان اگر عکس یا لینک از محیط کار بزاری ممنون میشم ... درضمن اینهایی رو که گفتی رو برای یه مبتدی توضیح میدی؟ سافت باکس , فیلتر پولاریزه
نور چی؟ (زاویه؟ تعداد و...)

جواد جان از بابت توضیحات ممنون...
خب...

این یه نمونه کار خودم:

2004452839362527274_rs.jpg
2004415308483226055_rs.jpg

اینم یه نمونه دیگه :

2005909631330205700_rs.jpg

اما میبینید؟ نور زده تو کار.
عکس رو با فلاش نمیگیرم.
مشکل نوردهی دارم! به علاوه ی اجسام براق مثل همین دومی ...

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من دقیقا متوجه نشدم شما چه دوربینی داری. ولی ظاهرا هیچ تنظیمات خاصی با دوربین‌تون نمی‌شه انجام داد.
و اما تجهیزاتی که گفتم:

فیلتر پولاریزه:
فیلتر پولاریزه، فیلتری است که در کنار کلی کارهای دیگری که انجام می‌دهد، می‌تواند انعکاس‌های سطوح را حذف کند. به این تصویر نگاه کنید. اولین عکس بدون فیلتر (در واقع بدون اثرگذاری فیلتر) گرفته شده و دومی با تنظیم فیلتر برای حذف انعکاس‌ها. در مورد جزئیات این فیلتر، انواع و روش استفاده از آن، صلاح نمی‌دونم در اینجا و در پاسخ به این سوال شما بحث بشه.

attachment.php

ولی استفاده از این فیلتر برای دوربینی که شما دارید، کمی سخت است. در واقع باید آن را با دست جلوی لنز دوربین قرار دهید.

سافت باکس و لایت باکس:
لایت باکس، در واقع یک اتاقکی است که برای نورپردازی ملایم روی اشیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمونه‌های آماده هم داره. ولی به راحتی می‌شه ساخت و برای کارهایی که خیلی حرفه‌ای نیستند استفاده کرد.
این عکس‌های مربوط به لایت باکسی است که یکی از دوستان چند ماه پیش ساختند.

attachment.php

attachment.php

البته برای نورپدازی الزاما نیازی به پروژکتور نیست. می‌توان با چراغ مطالعه هم این کار را به انجام رساند.

سافت باکس هم برای پخش کردن نور فلاش، روس فلاش نصب می‌کنند. این وسیله که ساخت آن هم بسیار ساده است، با افزایش سطح تابش نور فلاش و کاهش شدت آن، مانع از ایجاد سایه‌های تیز در عکس می‌شود.

فایل های ضمیمه

• Pol01.jpg
    Pol01.jpg
    40 KB · نمایش ها: 52
  • LightBox01.jpg
    LightBox01.jpg
    28.6 KB · نمایش ها: 50
  • LightBox02.jpg
    LightBox02.jpg
    25.1 KB · نمایش ها: 47

wellcan

Registered User
لایک‌ها
8
سلام...
اول ممنون از وقتی که گذاشتید...

در مورد دوربین همونطور که حدس زدید دوربین خیلی ساده ایه...A520...دوربین آنالوگ خیلی عالی (کونیکا) دارم اما کار و نیازم اصلا به حدی نرسیده که با آنالوگ بگیرم یا دوربین خوب تهیه کنم. در شرایطی به S5IS هم دسترسی دارم.
اینجوری براتون بگم که یه وصیله ای که میخوایم در موردش review بنویسم میاد دستمون بعد ازش چند تا عکس میگیریم , مطلب رو مینویسیم و بعد میره مجله... پس کهر حرفه ای نیست...
تا اینجا که من فهمیدم ... برای انعکاس ها باید از فیلتر استفاده کنم... مثل عکس دوم ام تو پست قبل؟

در مورد ساخت جعبه هم همونطور که گفتید ساده است... امکانات ساخت اش رو هم دارم اون قسمت هایی که نور رد میشه کاغذ ه ؟ (کاغذ روغنی؟ اسم خاصی داره؟)
نور دهی از 2 طرف؟ میزان نور مشخصه؟ (با نور نسج عدد خاصی داره؟)

ممنون از راهنمایی و اطلاعات....

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
تا جایی که من می‌دونم، هم از کاغذ استفاده می‌شه و هم از پارچه. این که از کدام یک استفاده بشه و اینکه مثلا از چه نوع کاغذ یا پارچه‌ای استفاده بشه، بستگی کامل داره به کاری که شما می‌خواهید با نور انجام بدهید.
ولی با همین کاغذ‌های معمولی نتایج خیلی خوبی می‌شه گرفت.

در مورد نور هم دقیق نمی‌دونم. ولی نباید قانونی داشته باشه. فقط باید مراقب white balance باشید. (که این مراقبت خیلی در دوربین‌های معمولی قابل انجام نیست.)

فقط کار با فیلتر پولاریزه، آن هم در شرایطی که شما دارید، کمی حوصله و دقت می‌خواهد.

wellcan

Registered User
لایک‌ها
8
سلام...

در مورد وایت بالانس و دوربین ها معمولی مشکل چیه؟ وایت بالانس باید چه کاری رو انجام بده؟

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
در مورد وایت بالانس اگر اطلاعات خاصی ندارید، خیلی خلاصه می‌تونم بگم که به نوعی رنگ را تنظیم می‌کند. به طوری که اگر رنگ سفیدی در کادر موجود باشد، در عکس هم به رنگ سفید دیده شود.
فکر می‌کنم برای درک بهتر این موضوع، بهتر است وایت بالانس (wb) دوربین را از حالت اتوماتیک خارج کنید و با گرفتن عکس در wbهای مختلف نظیر نور آفتاب، نور هوای ابری، نور فلورسنت و ... در شرایط یکسان، تفاوت‌ها را احساس کنید.
توضیح بیش از این نیازمند بیان جزئیات بسیاری است که فکر نمی‌کنم در حال حاضر به آن‌ها نیازی باشد.

در دوربین‌های فیلمی، برای هر دمای نور (دمای نور در شرایط مختلف متفاوت است. مثلا گرمای نور تنگستن بیش از نور فلورسنت است.) می‌بایست فیلم متناسب با آن دما انتخاب می‌شد. اما در دوربین‌های دیجیتال، این امر با قرار دادن چند حالت پیش فرض و یک حالت خودکار، تقریبا در بسیاری از موارد می‌توان بدون نگرانی از این موضوع عکاسی کرد.
در دوربین‌های دیجیتال حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای، علاوه بر حالت‌های فوق، شما می‌توانید دمای نور را هم مشخص کنید. مثلا مشخص کنید که در نور 3500 کلوین عکاسی می‌کنید.

حال در نورپردازی، بسته به نوری که از منبع منتشر می‌شود، و به طبع دمای آن نور، باید وایت بالانس متناسب انجام شود.

البته این مورد، در کارهای حرفه‌ای بیشتر نمود پیدا می‌کند.

wellcan

Registered User
لایک‌ها
8
ممنون از توضیحات... برای ساخت سافت باکس ایده هایی تو سرمه! فیلتر هم فکر کنم دارم... میماند دوربین!
خوب چی؟ d40x ؟ 80؟ بالاتر نره!

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
گفته بودی نمی‌خواهی هزینه‌ی بالایی متحمل بشی.!
من چهار ماه با کانن 30D کار کردم. چند روزی هم هست دارم با D80 نیکون کار می‌کنم. هر چند اصولا باید 30D بهتر باشه، من خیلی خیلی از نیکون راضی‌ترم.
کلا من نور سنجی و وایت بالانس نیکون را بیشتر می‌پسندم. ارگونومی خیلی خیلی بهتری هم داره. ولی نویزش از کانن بیشتره. ولی نویز خوبیه.
پس تا اینجا اختلافی نداریم. می‌مونه انتخاب مدل. مسلما D80 بدنه محکم‌تر و خوش ساخت‌تری داره.
بسته به اینکه چه کاری می‌خواهید انجام بدید و در آینده چه برنامه‌هایی دارید و چه میزان هزینه می‌کنید، پیشنهاد‌ها متفاوت می‌تونه باشه.
پیشنهاد می‌کنم بحث خرید را در تاپیک مشاوره برای خرید دنبال کنید.

ممنون.

RPG 8

Registered User
لایک‌ها
426
سلام
دوستان من یه مشکلی که مربوط به دوربین میشه و فنیه دارم ولی نمیدونم به این تاپیک مربوطه یا نه!!
چندین سال پیش یه دوربین canon powershot a75 گرفتم که ازش خیلی راضی بودم ..خلاصه اینکه بعد از یه مدت طولانی دوربینو از کیفش که توی یه کمد محفوظ بود در اوردم و وقتی روشنش کردم متوجه شدم صفحش سیاه شده و حتی جلوی نور آفتاب هم هیچی رو نشون نمیده و گاهی اوقات یه همچین چیزی روی صفحه میاد وعکس هم همین شکلی میگیره
2ildi0z.jpg

چند بار هم درست عکس گرفت ولی دوباره همونطوری شد
ممنون میشم کمکم کنید

پ ن: دوربین ضربه نخورده و با ملایمت تمام باهاش کار شده...باطری نو هم بهش انداختم .فرقی نکرده

ffn_343

Registered User
لایک‌ها
0
سلام
دوربینم sony dsc-v1 هست,یه مدت عکسایی که میگیرم فقط طرف چپش تاره!دست بهsetting هم نزدم,مشکلش چیه؟داره میمیره؟!؟!

Sama01

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
چندین سال پیش یه دوربین canon powershot a75 گرفتم که ازش خیلی راضی بودم ..خلاصه اینکه بعد از یه مدت طولانی دوربینو از کیفش که توی یه کمد محفوظ بود در اوردم و وقتی روشنش کردم متوجه شدم صفحش سیاه شده و حتی جلوی نور آفتاب هم هیچی رو نشون نمیده و گاهی اوقات یه همچین چیزی روی صفحه میاد وعکس هم همین شکلی میگیره
فکر می‌کنم تنها راه حل، مراجعه به تعمیرگاه مجازه. دوربین را هم دیگر روشن نکنید.

دوربینم sony dsc-v1 هست,یه مدت عکسایی که میگیرم فقط طرف چپش تاره!دست بهsetting هم نزدم,مشکلش چیه؟داره میمیره؟!؟!
چه اتفاقی افتاده که این حالت پیش آمده؟ ضربه‌ای نخورده؟
وقی یک سمت تصویر تاره، یعنی اشکال اپتیکی داره. یا لنز کجه یا سنسور. این حالت هم تنها ممکنه در اثر ضربه ایجاد شده باشه.
اگر با یکی دو ضربه‌ی ملایم درست نشد، حتما به تعمیر‌گاه مجاز مراجعه کنید.

اگر هم نمونه عکسی بگذارید، بهتر می‌شه تشخیص داد.

ffn_343

Registered User
لایک‌ها
0
سلام
من رو حالتauto رویauto mood عکس برداری می کنم,تو حالت نرمال نه در این حالات tiff,voice,email,burst 3 . stup :
af mood:single
smart zoom: on
red eye: on
hologram af: auto
bracket step: +-0.7 ev
hot shoe: off
Zoom level: T(UP) W(DOWN)
LCD BRIGHTNESS: normal
lcd back light: dark
power safe: off
ممنون

فایل های ضمیمه

• DSC06195.jpg
    DSC06195.jpg
    220.5 KB · نمایش ها: 16

ffn_343

Registered User
لایک‌ها
0
سلام
میشه لطفا یکی منو تو حل مشکلم راهنمایی کنه؟!؟!
پست های436 و 438

ممنون

oblix

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
لطفا در مورد کابل i-link و نحوه استفاده از اون توضیح بدید
دوربین من sony dcr hc28e هست و وقتی کابل رو بهش وصل میکنم هیچ اتفاقی نمی افته وmovie maker هم اونو نشناسه

بالا