athlon64x2
Registered User
سلام یه سوال
در مورد فیلتر های close up چی هست؟ چقدر افت کیفیت دارند؟ فقط حداقل فاصله فکوس رو تغییر میده یا بزرگنمایی هم داره؟ چقدر؟
شماره بندی مربوط به بزرگنمایی هست یا مر بوط به کم کردن حداقل فاصله فکوس؟
ممنون
سلام دوست بسيار عزيزم جناب احسان
خيلي دوست دارم اساتيد عزيز که تجربه بيشتري از من در زمينه ماکرو دارن نظر بدن من صرفا اونقدر که ميدونم پاسخ ميدم و مشتاق شنيدن نظرات سروران هستم.
در مورد فیلتر های close up چی هست؟
فيلترهاي close up همون لنزهاي زوم اکستنشن هستن ولي بصورت فيلتر روي لنز بسته ميشن . نمونه هاشون رو زياد ديديد حداقل در عکس مثلا شرکت کانن زياد روي لنزهاي زوم افزودني روي سري a مثل a620 مانور ميده. اينها فيلترهاي close up هستند که براي لنزهاي معمول سالهاست در دسترسند .
چقدر افت کیفیت دارند؟
به خيلي فاکتورها بستگي داره. مارکش درجش اينکه هم سايز لنز هست يا از آداپتور تبديل بالاجبار استفاده کرديد و مسلما مارکش! ظاهرا فيلترهاي نيکون که بهترين هستن 1 استپ کند ميکنه اما عيبشون اينه که سايزشون محدوده . اما تجربه خودم با اين فيلتر جالب بود . من يک دونه دارم 72 ميليمتري مارک kenko و +3T روي لنز ريکنون که در امضام هست اين لنز دهنه 72 ميليمتري داره روي اون 1 استپ کند ميکرد و قابل استفاده بود . در ضمن ظاهرا اين فيلترها نسبت به روشني هم حساسيت دارن و آستانه دارن. به اين شکل که نورهاي بک گراند با انرژي کم حذف ميشن و در نتيجه بک گراند بيشتر بلور ميشه اما يک سري از shadow هاي فورگراند هم حذف ميشد و در نتيجه حداقل در تجارب خودم عکس حالت پلاستيکي براق پيدا ميکرد که من دوست نداشتم اما ظاهرا در عکاسي از سوسک ها و حشرات جلوه اي دلفريب و وسوسه انگيز!! بهشون ميبخشه. حتي تصورش هم برام سخته چون همون فسقليشون رو هم ازش ....
يکي دوبار هم روي لنز کيت 350 تست کردم فيلتر nikon +3 بود 62 ميليمتر که با آداپتور به 58 تبديل کردم که نتيجه فاجعه بود و فقط زير نور شديد و دياف کاملا بسته تصوير واضح بود. حالا ممکنه به مارک مربوط باشه و شايد با يک فيلتر کلوزاپ 58 ميليمتري بدون آداپتور نتيجه بهتر باشه که من اطلاعي ندارم.
فقط حداقل فاصله فکوس رو تغییر میده یا بزرگنمایی هم داره؟ چقدر؟
هردو و بستگي به ديوپتر اين لنز که اضافه ميکنيد داره اما اثرش به اندازه اکستندر نيست در کم کردن فاصله فوکوس.
شماره بندی مربوط به بزرگنمایی هست یا مر بوط به کم کردن حداقل فاصله فکوس؟
تا جاييکه اطلاع دارم ديوپتر لنز هست و که با ديوپتر لنز شما جمع ميشه و بزرگنمايي رو افزايش ميده .
با اين فيلترها مجبوريد از دياف هاي خيلي تنگ استفاده کنيد حداقل 11 چون غير از اين تصويرش خيلي تار ميشه . نتيجه اينکه با لنزهاي کند اصلا طرفشون نريد و فکر ميکنم يکي از دلايلي که لنزهاي آداپتور زوم دوربينهاي کمپکت هيچ طرفداري ندارن و بسيار هم گرون هستن يکيش اين باشه .
در ضمن در مورد پيشنهادتون در استفاده از درب لنز بدنه 350 و برعکس کردن لنزش فکر نميکنم کاملا عملي باشه چون درب لنز روي بدنه کاملا فيکس و محکم نيست و امکان نداره با اين حد از بازي بشه تصوير عالي گرفت حداقل 1 ميلي متر به اطراف بازي ميکنه . با توجه به دايره فوکوس فکر ميکنم حداقل اطراف تصوير تار بشه. من تو فکر آداپتور يا اکستندر بودم که در حالت دوم اصلا نيازي به برعکس کردن لنز هم نخواهد بود.
کاملا مشخصه شما به کار ماکروگرافي خيلي علاقه دارين اميدوارم روز به روز بيش از پيش موفق باشيد .
ارادتمند
نعيمي