• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

ورزش شنا

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
دوست عزیز تا اونجا که من میدونم برای امتحان مربیگری ( درجه 3) شما باید 4 شنای اصلی رو با حالت و استایل مناسب و اصولی بلد باشید.کرال پشت و سینه غورباقه و پروانه . شما شنا میکنی و جزییات شناتون رو میبینند.یعنی بر عکس نجات غریق اینجا رکورد مطرح نیست فقط استایل مهم هست . طرف باید این کاره باشه وگرنه تو جزییات شنا کردنش بهش ایراد میگیرن.
نا امید نشید اما اگه تازه شنا رو شروع کردید توصیه نمیکنم برید چون یه مقدار گیر میدن.
حالا اگه کلاس آموزش مربیگری هست دیگه اون بحثش جداست ، اما این هم برای افرادی هست که میخوان
شناشون تکمیل بشه وگرنه تو 10 الی 15 جلسه کسی شناگر نمیشه و یه نوع کلک پول هست !

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
ثبت مادمالعمر شنا در ذهن
یه چیز عجیب و جالب یادم اومد میخوام بگم ببینم شما تاید میکنید یا نه ...
بچه که بودم یه مدت یه استخر نظامی که رو باز هم بود می رفتم .جلسه اول مربی یه چیزی گفت که من هنوز تو ذهنمه ....یعنی هنوز دارم کلنجار میرم باهاش...طرف از کسایی بود که به رزمنده های جبهه آموزش شنا می داده.
گفت:شنا خوبه و یاد بگیرید و این حرفها ...بعدش گفت شنا رو اگه یاد بگیری تا آخر عمر یادت نمیره !!!:blink:
همیشه دوست داشتم ببینم این حرف چقدر درسته یه مو قع هایی که مثلا چند ماه استخر نرفته بودم به خودم میگفتم پای دوچرخه چجوری بود ؟ کرال سینه چجوری بود ؟یکم شک داشتم بعد که میپریدم تو آب میدیدم نه درسته.... زیاد چیزی تو ذهنم نبود ولی انگار تو بدنم حرکتش ثبت شده بود...

کس دیگه ای تایید می کنه؟

skyeagle

کاربر فعال سخت افزار و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
611
ثبت مادمالعمر شنا در ذهن
گفت:شنا خوبه و یاد بگیرید و این حرفها ...بعدش گفت شنا رو اگه یاد بگیری تا آخر عمر یادت نمیره !!!:blink:

کس دیگه ای تایید می کنه؟

هنوز که به آخر عمر نرسیدیم;) اما منم کاملا موافقم

مثلا من شده بود یکسال اصلا نرفته بودم استخر و حتی شاید یه نرمش و ورزش مداوم و مرتب هم انجام نداده بودم در طول یکسال اما وقتی رفتم توی آب بدون هیچ پیش زمینه ذهنی خیلی راحت شنا کردم
تنها تفاوت در این بود که قوای بدنی ام کم شده بود و عضلات آماده نبودند و افت کرده بودند و به همین دلیل توانایی بدنی از توانایی ذهنی جا میمونه
چون ذهن ما واقعا یادگیری رو عمقی انجام داده و نقصی نداره اما بدن نمیتونه خودشو سریع اداپته کنه
مثال بارز این حرفم رو میتونید در فیلم ماتریکس ببینید که یکی از فیلمهای مورد علاقه منه
جمله معروف و تاثیر گذارش روی من این بود
Free your mind

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
آشنايی با آب و مقدمات آموزش شنا

براي آشنا كردن فرد آموزش گيرنده با آب راهها بسياري وجود دارد و نوع آموزش بستگي به سن فرد دارد.

- در مرحله اول : بايد در آب قدم زد تا زماني كه بتواند تعادل خود را حفظ كند .

- در مرحله دوم : بايد صورت و سر خود را زير آب ببرد و سعی کند نفس خود را با فوت کردن در آب خالی کند.سعی شود نفس فقط از راه دهان خارج شود. ( این همان کاریست که شناگران برای رفع خستگی انجام میدهند)

- مرحله سوم : هنگامي كه فرد آموزش گيرنده سر خود را داخل آب برد بايد سر خود را زير آب نگه دارد از 1 ثانيه تا 25 ثانيه .
بايد دقت داشت كه در تمامي مراحل آموزش شنا بايد چشمان فرد آموزش گيرنده بايد باز باشد

-مرحله چهارم : بعد از انجام اين كار بايد فرد آموزش گيرنده بتواند دست خود را به كف استخر برساند . براي اين كار مي توانيم از سوت كمك بگيريم .سوت را به كف استخر انداخته ، تا آن را از كف استخر بالا بياورد .موارد كمكي : مي توان براي اين كار از عينك شنا براي فرد آموزش گيرنده استفاده كرد ، البته بعد از زماني كه فرد توانست چشم هاي خود را در درون آب باز نگه دارد در اين قسمت آب وارد بيني آموزش بيننده مي شود اين امر طبيعي است ، و پيشنهاد مي شود تا حد امكان از بيني گير استفاده نكند .

فلوتينگ يا شناور شدن روي آب :

به دو صورت ، لاك پشت و ستاره است كه بايد ابتدا لاك پشت را آموزش داد و بعد ستاره را .
در قسمت كم عمق استخر فرد پاهاي خود را خم كرده و تنه خود را به پاها نزديك مي كند به صورتي كه سر به زانو نزديك شود . پاي خود در سينه خم كند و با حبس نفس سر را به زانوان خود با چسباند و بعد چند ثانيه فرد روي آب شناور مي ماند . اين مهارت را چند بار تكرار مي كنيم تا فرد به راحتي آن را انجام دهد .
004.jpg

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
چند نکته بهداشتی (1)

در شنا، بدن با آب در تماس است و بنابر‌این در معرض آلودگی است. آلودگی ممکن است در اثر تماس آب با محیط مانند هوا، باد، باران و یا به وسیله‌ی شناگران ایجاد شود. در رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و دریا نیز ممکن است آب آلوده باشد.

فاضلاب، فضولات حیوانی، زباله‌ها و مواد شیمیایی و صنعتی ممکن است در این آبها وجود داشته باشند. در چند سال گذشته افزایش در میزان عفونت و بیماریهای عفونی در استخرها روی داده است. متاسفانه جلوگیری از ورود باکتریها و ویروسها به استخر امکانپذیر نیست. مخصوصاً در استخرهایی که تعداد زیادی شناگر دارد میزان آلودگی بیشتر است.

افراد بیمار یا کسانی که در حال بهبودی هستند، باید از شنا کردن اجتناب کنند.

اما بسیاری از افراد چنین کاری نمی‌کنند. افراد سالم نیز آب را آلوده می‌کنند. قسمتهای تحتانی تنه در هر فردی، حاوی مقادیر کمی‌از مواد مدفوعی است که در تماس با آب وارد آب می‌شود. به همین دلیل افراد باید پیش از ورود به آب، این قسمتها را با آب و صابون به خوبی بشویند.

بیماریهایی که از طریق آب آلوده ی استخر منتقل می‌شوند شامل این موارد هستند:

اسهال، اسهال خونی، وبا، تیفوئید، هپاتیت A، ژیاردیا، کریپتوسپوریدیوم، سالمونلا، شیگلا، عفونتها و التهاب در پوست، چشم گوش، بیماریهای تنفسی و…

عوامل بیماریزا از طریق بلع آب، تماس با چشم، بینی، دستگاه تنفسی و … ممکن است وارد شوند. اسهال یکی از بیماریهایی است که ابتلا به آن در حال افزایش است. در اثر بلع آب انواع بیماریهای اسهالی ممکن است روی دهند. شناگران نسبت به کسانی که شنا نمی‌کنند بیشتر دچار عفونتهای چشم، گوش و پوست می‌شوند. علت این رویداد بالا بودن میزان باکتریها و ویروسها در استخر است.

مگر کلر عوامل بیماریزا را از بین نمی‌برد؟
اگرچه کلر بسیاری از عوامل بیماریزا را از بین می‌برد اما این کار به زمان نیاز دارد. عواملی هستند که حتی تا چند روز زنده می‌مانند. برخی از ویروسها و باکتریها می‌توانند در مقابل کلر مقاومت کنند. برای از بین رفتن برخی دیگر نیز مدت زمان زیادی مورد نیاز است. به همین دلیل تمایل به ضد عفونی کننده‌های جایگزین کلر که اثر بیشتر و سریعتری داشته باشند رو به افزایش است. اینها نشان می‌دهند که بدون کمک شما در رعایت برخی نکات، بیماریها می‌توانند منتشر شوند.

برای جلوگیری از بیماری، رفتارهای سالم در شنا برای سلامت شما و افراد دیگر لازم است.

عموماً تصور می‌شود که بالا بودن دمای آب ممکن است برخی عوامل بیماریزا را از بین ببرد. اما در دمای بالا، کلر موجود در آب سریعتر از بین می‌رود و بی اثر می‌شود. در استخر‌های روباز به علت اشعه‌ی فرابنفش و گرما و در استخرهای سرپوشیده به علت آلودگی بالا و تعداد زیاد شناگران میزان موثر کلر به سرعت پایین می‌آید.

چرا از کلر بیشتری استفاده نمی‌شود؟
بسیاری از استخرها به دلیل پیشگیری از بیماری، از کلر زیادی استفاده می‌کنند. اما این مسئله نیز خطراتی برای سلامتی ایجاد می‌کند وبه هر قیمتی باید از آن اجتناب شود. مواد ضد عفونی کننده‌ی معدنی نیز هستند که می‌توانند میزان کلر مصرفی را تا ۷۵% کاهش دهند و محیط سالمتری فراهم کنند.

ضد عفونی موثر می‌تواند باکتریهای مضر، ویروسها و جلبکها را از بین ببرد. عناصری مانند مس و نقره نیز می‌توانند به عنوان عوامل ضد باکتری و ضد ویروسی عمل کنند.

تنفس بخارات مربوط به کلر و مواد ضد عفونی کننده نیز، می‌تواند منجر به بروز تنگی نفس یا آسم شناگران مخصوصاً در کودکان خردسال شود. در مواردی از مواد ضد عفونی کننده‌ی مناسب استفاده نمی‌شود.

حتی ممکن است برخی از این بخارات، مشکلات کلیوی، کبدی، سیستم عصبی مرکزی ایجاد کنند و حتی درمواردی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهند. جذب نسبی کلر از پوست، تحریک و سوزش چشم و بینی، مشکلات معده و کم خونی ممکن است در اثر وجود Cl2 ، ClO2 یا کلرامین روی دهد.

پیشگیری از بیماری در شناگران :

احتمال ابتلا به اسهال با شنا در آبی که به خوبی ضد عفونی و نگهداری می‌شود، کم است. در بیشتر موارد علت بیماری این است که افراد، آب را به عنوان منبع احتمالی بیماری به حساب نمی‌آورند. اگر افراد به این موضوع واقف باشند بیشتر مراقب خواهند بود.

برای لذت بردن از شنا و پیشگیری از ابتلا به بیماری موارد زیر را انجام دهید:

* قبل از ورود به آب حتما با دوش گرفتن بدن را پاک کنید و بشوئید.

* حتما از مایوی مخصوص شنا استفاده کنید : لباسی که فقط در موقع شنا و در استخر از آن استفاده میکنید!!

* اگر مبتلا به اسهال هستید حتی اگر در حال حاضر مشکلی ندارید به هیچ وجه وارد آب نشوید.

* تا حد امکان از ورود آب به منافذ بدن و به خصوص از بلعیدن آب خودداری کنید. همواره به خاطر داشته باشید که این آب چقدر می‌تواند آلوده باشد و کلر همه‌ی عوامل بیماریزا را نمی‌کشد.

* بعد از اجابت مزاج و پیش از ورود به آب استخر، دستها را به خوبی با آب و صابون بشویید.

* از مواد آرایشی استفاده نکنید. چون علاوه بر آلوده کردن آب، واکنش یونهای کلر و ترکیبات ضد عفونی کننده با ترکیبات مختلف آرایشی موجب آسیب به پوست شما می‌شود .بعد از شنا موها و بدن خود را با شامپوی مناسب به خوبی شستشو دهید

در نظر داشته باشید رعایت نکردن این نکات ممکن است به خود شما هم آسیب بزند.

vorojax

Registered User
لایک‌ها
48
سلام دوستان عزيز
ورزش شنا فوقولاده است با اين كه تا الان سه بار نزديك بوده غرق بشم...! ولي عشقم به شنا بيشتر ميشه ! ولي نمي دونم چرا نمي تونم درست حسابي ياد بگيرم!

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
پشتکار + تلاش = موفقیت ... رد خور هم نداره
اکثرا افراد چون یه دست و پا زدنی تو آب بلدند دیگه دنبال آموزش درست و حسابی نمیرن.
من خودم شنای قورباغه را نصفه کاره ( کلیات ) آموزش دیدم ولی خودم کاملش کردم. هر بار که میرید استخر به فکر بر طرف کردن ایرادات باشید.

یه راه خوب اینه که از نجات غریق سوال کنید یا یه عرض شنا کنید تا ببینه و ازش بخواهید که ایراداتون را بگه.

skyeagle

کاربر فعال
لایک‌ها
611
در قسمت آموزش گفتید خارج کردن هوا در زیر آب از راه دهان !!

اما بنظر من اگه از ابتدا عادت کنند که هوا رو از بینی بیرون کنند خیلی بهتره و در آینده هم دچار مشکل نمیشند

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
در قسمت آموزش گفتید خارج کردن هوا در زیر آب از راه دهان !!

اما بنظر من اگه از ابتدا عادت کنند که هوا رو از بینی بیرون کنند خیلی بهتره و در آینده هم دچار مشکل نمیشند
صد در صد مطمئن باش که اصولی ترین راه خارج کردن هوا از راه دهان هست.یعنی اصلا راه دیگه ای نداره!!
ممکنه در مسافتهای کوتاه و با شنای آروم بشه این کار رو کرد ، اما وقتی 20 تا طول داری میری طول 15 ام که هستی ضربان و تنفست در حد یه دونده هست ، حالا شما چجوری میخوای در اون شدت از بینی هوا رو خارج کنی ؟؟
تازه این تخلیه ی هوا در یه لحظه ی کوتاه باید انجام بشه. نمنیدونم چقدر تجربه ی شنا دارید اما مسابقات رو هم که ببینید تخلیه ی هوا از دهان مشخصه بخصوص در غورباقه. حالا یه موقع در کنار دهان هوا از بینی هم خارج میشه که بحثش جداست....در شنای با شدت بالا راهی بجز تخلیه ی بازدم از دهان وجود نداره.

skyeagle

کاربر فعال
لایک‌ها
611
خب تجربه من ممکنه زیاد نباشه اما اصول هواگیری گرفتن از دهان و خروج از بینی هست مگر در شنای پشت
این چیزیه که من در تعامل با چندین مربی در طول این چند سال یاد گرفتم
چون خارج کردن آب از بینی باعث میشه تا آب به داخل بینی هم نفوذ نکنه (امیدوارم نگید باید از دماغ گیر استفاده کرد چون کاملا غیر حرفه ایه مگر در شنای پشت )
البته باید با تمرین اینو برای ذهن ملکه کرد وگرنه باهاش مشکل خواهید داشت

Last edited:

skyeagle

کاربر فعال
لایک‌ها
611
راستی یه خبر که برای خودم خیلی مهم بود

در امتحان ورودی مربی گری که امروز برگذار شد قبول شدم

امیدوارم بتونم دوره رو هم خوب طی کنم

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
راستی یه خبر که برای خودم خیلی مهم بود

در امتحان ورودی مربی گری که امروز برگذار شد قبول شدم

امیدوارم بتونم دوره رو هم خوب طی کنم
در مورد این دوره یه کم بیشتر توضیح بده ... مربی گری درجه چند هستش؟ ورودی اش چی بود ؟ آموزشهای هر جلسه چی هست ؟ امتحان پایانی چی هست؟ ....

golgoli

Registered User
لایک‌ها
13
حالا من يه چيز بگم من به شنا خيلي علاقه دارم و تاحالا هم چند بار آموزشي رفتم و تا حدودي ياد گرفتم فقط مشكلم اينه كه خيلي از گودي ميترسم و اصلا توي قسمت عميق استخر نميرم و بخاطر همين اصلا نميتونم شنا كنم موندم كه چجوري با اين قضيه كنار بيام

skyeagle

کاربر فعال
لایک‌ها
611
در مورد این دوره یه کم بیشتر توضیح بده ... مربی گری درجه چند هستش؟ ورودی اش چی بود ؟ آموزشهای هر جلسه چی هست ؟ امتحان پایانی چی هست؟ ....

ممنونم
والا من فقط ورودی رو دادم 4 در 25 متر
پروانه / پشت / قورباغه / سینه

فقط استیل براشون مهمه دو رعایت برگشتها و استارت در شروع
البته به نوع شرع در برگشتها هم تا حدودی دقت میکرد

حالا قراره پول شهریه رو بریزم و برای دوره بریم
12 جلسه 4 ساعتی 3 روز در هفته
خیلی با ساعتهاش مشکل دارم
اما سعی میکنم برم

skyeagle

کاربر فعال
لایک‌ها
611
حالا من يه چيز بگم من به شنا خيلي علاقه دارم و تاحالا هم چند بار آموزشي رفتم و تا حدودي ياد گرفتم فقط مشكلم اينه كه خيلي از گودي ميترسم و اصلا توي قسمت عميق استخر نميرم و بخاطر همين اصلا نميتونم شنا كنم موندم كه چجوري با اين قضيه كنار بيام

با سلام

دوستت عزیز من هم یه اعتراف میکنم
من سابقه غرق شدن تو دریا رو دارم و الان واقعا یه عمر دیگه رو خدا بهم داده
منم از عمق وحشت دارم و شنا در قسمت عمیق استخر واقعا برام عذاب آوره
اما همیشه بخودم میگم آب که از سر گذشت چه یه وجب چه 4متری
برای همین با اینکه کاملا از لحاظ روانی روم اثر منفی میگذاره اما سعی میکنم باهاش کنار بیا
ولی واقعا بعد از اون واقعه تلخ که برام اتفاق افتاد هنوز نتونستم باهاش کنار بیام

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
...
12 جلسه 4 ساعتی 3 روز در هفته
خیلی با ساعتهاش مشکل دارم
...
معمولا همینطوره ، بدترین ساعتها رو برای آموزش میگذارن چون ساعتهای خوب ، سانس دارن... یه دوره نجات غریق میرفتم دوره اش تو مارمضون بود و دقیقا موقع افطار کلاس ما شروع میشد !!:blink: هر جور هست برو تنبلی نکن غیبت هم اصلا نکن!

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
چند تا عکس از مسابقات نجات غریق که چند ماه پیش در انزلی برگزار شد.

File_4_35.jpg

File_4_33.jpg

File_4_44.jpg

File_4_58.jpg

File_4_30.jpg

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
لایک‌ها
13,441
........... بیوگرافی مایکل فلپس مرد طلایی ..............

6fywjc.jpg

مایکل فلپس Michael Phelps در 30 ژوئن سال 1985 در مریلند به دنیا آمد.

پدر مایکل، ورزشکار خوبی بود و توانست این ویژگی را به فرزندانش هم منتقل کند. فرد فلپس و همسرش دبی ، به اتفاق دو دخترشان هیلاری و ویتنی خانواده کوچکی بودند که در پالتیمور مربلند زندگی می کردند . فرد نظامی بود و دبی نیز یک دبیر موفق دبیرستان به شمار می آمد و دو بار هم به عنوان بهترین معلم سال در مربلند انتخاب شد . خانواده ی فلپس در ۳۰ ژوئن ۱۹۸۵ صاحب یک فرزند پسر شد که نامش را مایکل گذاشتند .

شنا ورزشی برای فلپس ها

فرد فلپس با علاقه زیادی که به ورزش داشت مدام فرزندانش را به ورزش کردن ترغیب می کرد و جالب آنکه هر سه فرزند وی شنا را به سایر ورزشها ترجیح می دادند. هیلاری و ویتنی استعداد خوبی در این ورزش داشتند و هر دو می توانستند به قهمرمانان خوبی تبدیل شوند . اما هیلاری که در شنای پروانه فوق العاده بود صحنه ورزش را خیلی زود ترک کرد و ویتنی هم که امید بیشتری داشت به خاطر ناراحتی ستون مهره هایش مجبور شد عطای ورزش حرفه ای را به لقایش ببخشد ( ویتنی در ۱۵ سالگی تلاش زیادی به خرج داد تا به عضویت تیم ملی امریکا در اید و در المپیک ۱۹۹۶ اتلانتا حضور یابد ، اما به این مهم دست نیافت ) . اما موضوع در مورد مایکل خیلی فرق می کرد . شنا برای او از ۷ سالگی شروع شد ، همان وقتهایی که از آب می ترسید و فرو رفتن صورتش در آب کابوس بود .
در مورد دوره خردسالی فلپس چیز زیادی در سایت‌های اینترنتی منتشر نشده است، به جز اینکه در دوره‌ای پزشکان تشخیص داده بودند که او مبتلا به اختلال بیش‌فعالی و کمبود توجه یا ADHD است.

مایکل فلپس، عملا هنگامی که 7 سال داشت، شنا کردن را شروع کرد. به گفته خودش در نخستین بارهایی که وارد استخر می‌شد از فرو رفتن صورتش در آب وحشت داشت، به همین خاطر ترجیح می‌داد به پشت شنا کند، پس جای تعجب نیست که نخستین مهارتی که او در ورزش آموخت، شنای کرال پشت باشد.
tmp-michaelphelpschild.jpg

دوره کودکی فلپس با ورزش شنا و انجام ورزش‌های دیگر به طور پراکنده، سپری می‌شد، تا اینکه سال 1996 فرارسید، دراین سال بود که تمایل مایکل برای دنبال کردن جدی ورزش شنا با تماشای مسابقات شنای المپیک 1996 آتلانتا و به خصوص رقابت دو ورزشکار خوب شنای آمریکا در این سال یعنی تام مالکو و تام دولان، افزون‌تر شد.

مایکل که شنا را از استخر مدرسه‌اش شروع کرده بود، در این زمان احساس کرد که نیاز به آموزش و مربی بهتری دارد، بنابراین به باشگاه ورزش‌های آبی بالتیمر شمالی رفت، جایی که مربی‌ای به نام «باب بومن» را ملاقات کرد، مربی‌ای که پی به استعدادهای فلپس برد.

سال 1999: در سال 1999، مایکل به تیم ملی ب آمریکا راه یافت و موفق شد رکورد شنای 200 متر پروانه را در رده سنی جوانان جابجا کند.

در سال 2000 او در مسابقات کشوری سوم شد و در مسابقات انتخابی تیم ملی برای املپیک سیدنی، به مقام دومی رسید و به عضویت تیم المپیک درآمد.

w1vew.jpg

المپیک سیدنی: در این مسابقات او بیشتر از 15 سال نداشت، و بنابراین جوان‌ترین شناگر تیم المپیک آمریکا در 68 سال گذشته محسوب می‌شد. در سیدنی فلپس در 200 متر پروانه پنجم شد.

در پایان سال 2000، او هفتمین ورزشکار برتر دنیا در رشته شنای 200 متر پروانه بود و در 400 متر انفرادی عنوان 44 ام جهانی را داشت.

سال 2001: در این سال فلپس در مسابقات کشوری موفق به شکستن رکورد شنای 200 متر پروانه شد و در 100 متر پروانه مدال طلا را گرفت. در همین سال او نخستین مدال بین‌المللی خود را به دست آورد و در مسابقات قهرمانی جهان در فوکوآکای ژاپن، مدال طلا گرفت.

دیگر ورزشکاران کهنه‌کار شنا برای رقابت با این پدیده نوجوان دچار مشکل شده بودند و اسپانسرها مرتبا بر در اتاق او ضربه می‌زدند.

سال 2002: فلپس 4 عنوان قهرمانی در مسابقات کشوری به دست آورد: 100 و 200 متر پروانه و 200 و 400 متر انفرادی، او موفق شد در 200 متر رکورد دنیا را بشکند. در این سال او در مسابقات قهرمانی پن پاسیفیک دو مدال طلا در رشته‌های 200 متر و 400 متر انفرادی کسب کرد و در 200 متر پروانه نقره گرفت.

فلپس دست نیافتنی

رقابتهای جهانی سال ۲۰۰۳ از راه رسید و یک جوان ۱۸ ساله در این مسابقات شش بار بر روی سکو ی توزیع مدالها رفت ! و البته همانطور که می دانید این جوان کسی نبود جز مایکل فلپس که ضمن ثبت چهار رکورد جهانی ، چهار بار با مدال طلا و دو بار نیز با مدال نقره از سکو پایین آمد . مایکل با کسب این شش مدال رفت تا خود را برای المپیک ۲۰۰۴ آتن اماده کند . او با این هدف پا به آتن گذاشت که رکورد کسب مدال طلا در المپیک را به خود اختصا ص دهد ؛ رکوردی که با کسب هفت طلا در المپیک ۱۹۷۲ در اختیار مارک اسپیتز بود. در همین ارتباط یک شرکت تجاری هم اعلام کرد که در صورت شکستن این رکورد یا حتی تکرار آن ، یک میلیون دلار به فلپس به عنوان جایزه خواهد پرداخت. با تمام این اوصاف مایکل ۱۹ ساله از آبهای آتن شش مدال طلا و برنز صید کرد و شکستن رکورد اسپیتز را به المپیک پکن موکول کرد .
tmp-aten.jpg

پکن و خاطرات ابدی برای فلپس

حکایت مسابقات شنای المپیک ۲۰۰۸ پکن را دیگر همه به یاد دارید ؛ جایی که مایکل با شرکت در هشت ماده از این مسابقات به هشت طلا دست یافت و جهان را مبهوت نمایش قدرت خود نمود . او در این بازیها تجسمی از اراده انسان قرن بیست و یکم بود .انسانی که انگیزه ، تلاش ، پشتکار و قدرت را به منصه ی ظهور رساند و با ثبت یک رکورد خارق العاده همگان را به تحسین واداشت . فلپس هم اکنون با ۱۴ مدال طلا و دو برنز پرافتخار ترین ورزشکار تاریخ المپک محسوب می شود .
tmp-china.jpg

فیزیک بدنی عجیب

فلپس با ۱۹۳ سانتی متر قد و ساختار بدنی خاصی که دارد انگار اصلا برای شنا افریده شده است . سایز پاهایش ۵۰ بوده و طول دو دست او در حالت باز ۲۰۱ سانتی متر است که این اندازه در واقع بیش از قد خود اوست !!
نکته دیگر اینکه مایکل از یک قلب بسیار قوی برخوردار است که دو برابر میزان معمول ، یعنی ۳۰ لیتر در ثانیه خون از آن می گذرد و در آخر آنکه او برای انجام فعالیتهای زیاد و تمرینهای طاقت فرسایش روزانه ۱۲ کیلو کالری انرژی مصرف می کند که این تقریبا شش برابر انرژی مصرفی یک فرد عادی است . فلپس کف دست و پاهای بزرگی دارد، اندازه کفش او 50 است. با این ابعاد، پاها و دست‌های فلپس در واقع در حکم پاروهایی هستند که او را در آب جابجا می‌کنند. اما علی رغم همه ی اینها ، کارشناسان تمرینات سخت و عجیب فلپس و پشتکار فراوان او را مهمترین دلیل موفقیت های این ابر مرد شنای جهان می دانند .

6s3uit.jpg

..... به انگشتان پا دقت کنید !!!​

needer

Registered User
لایک‌ها
1
[سلام .دوستان من وقتی سایتهای راجع به شنا رو مطالعه می كنم میگن برای افزایش قدرت و حجم عضلانی و تناسب اندام باید شنا بصورت سرعتی در مصافت كم باشه مثلا 25 متر رو ده بار با حد اكثر سرعت برم.
اما خودم تجربهء دیگه ای دارم من حدود 6 ماه اینجوری شنا كردم بعنی یه عرض رفتو برگشت با تمام قدرت استراحت و دوباره .نتیجه این شد كه بدنم كاملا شل شد و اصلا حجم یا قدرتم زیاد نشد . اما 2 هفته اینكارو كردم 20 دقیقه اول آروم شنای قورباقه بدون توقف تا خستگی عضله بعد 1 دقیقه استراحت 20 دقیقه شنای پروانه خیلی آهسته كه البته پروانه رو آهسته درست نمیشه شنا كرد.2 دقیقه استراحت و بعد 20 دقیقه قورباقه با سرعتی متوسط... نتیجه شگفت آور بود احساس میكنم پا ها و باسنم بزرگ شدن و مثل فنر میپرم ...در حالی كه همه میگن اینجور شنا استقامتیه و تو زیبایی و قدرت نقشی نداره كسی میدونه قضیه چیه؟ بلاخره باید سریع شنا كرد یا آروم و مداوم .
تئوری من اینه كه وقتی سریع شنا كنیم اكسیژن كافی به همه بدن نمیرسه و ما دچار خستگی كاذب در اثر سوخت ساز ناقص در عضله میشیم اما عضله به حد اكثر توانش نمیرسه اما با شنای آروم فرست هست تا ماهیچه ها كاملا در گیر بشن و از حد اگثر توانشون استفاده كنن. لطفا نظر بدین...
راستی اگه با بدنسازی حد اقل 2 سال طول بكشه كه به نتیجه مطلوب برسیم شنا چقر طول میكشه كه بدنو متناسب كنه؟؟

بالا