خوب کسایی که مثل من در محیط ویندوز 2003 زندگی می کنن ، همیشه باید تنشون از تقسیم بندی سنتی نصف برنامه نصف ذخیره در مموری بلرزه
همون طور که در پست های گذشته نوشتم ، ایده ال مصرف باطری و سرعت وقتی بدست می آد که شما کمی بیش از 13 مگ پروگرم و کمتر از 8 مگ استورج داشته باشید.
من خودم خیلی برنامه نصب دارم روی دستگاه ، ولی همگی شون هم روی هم ، چیزی حدود 6.8 مگ از استورج رو گرفتن، معنی ش اینه که شما اغلب اوقات ، حتی با برنامه هایی که سرخود در استورج فایل ذخیره می کنن هم می تونین کنار بیاین و استورج تون رو کم حجم نگه دارید .مزایای این کار:
.افزایش سرعت بوت شدن در هنگام سافت ریست
.حجم کم فایل های بک آپ کلی که از دستگاه تون می گیرید.
.سرعت بالا تره کارکرد دستگاه
.نهایتاً مصرف کمتر باطریه.
خوب تا اینجاش خوبه ، ولی دقیقاً چطور اینکار رو بکنیم:
.اغلب برنامه های جدید ، بی مشکل روی مموری داخلی یا کارت حافظه نصب می شن و اثری از خودشون در مین مموری به جا نمی ذارن.ولی شما ریسک نکنید، همیشه قبل از نصب برنامه ، مقدار مموری استورج و پروگرم دستگاه تون رو یادداشت کنید ، و بعدش مقایسه کنید، مثلاً تغییرات در حد زیر 50 کیلو بایت در استورج و زیر 150کیلو بایت در پروگرم پذریفتنی ست . ولی از اون بالاتر ، یعنی این برنامه یه ریگی به کفش اش هست.سئوالی که پیش می آد اینه که چی کار می شه کرد.
یه مثال:
برنامه بی نظیر وستک ، کلیر وو ، که امکان های آفیس رو به دستگاه شما اضافه می کنه ، متاسفانه نسخه نهایش که به درد می خوره ، برای ویندوز 5 طراحی شده و همه فایل ها رو مستقیماً منتقل به فولدر ویندوز تون می کنه.خوب می بینید که این طوری دست بردن توش هم سخت می شه.هیچ کلک هایی که پایین بهشون مختصر اشاره می کنم هم افاقه نمی کنه.
خوب راه حل؟
من راه حلی براش نداشتم ، خیلی راحت اجازه دادم که 3مگ به استورج و 2.5مگ هم به پروگرم ام اضافه کنه ، چون واقعاً به نسخه سالم اش روی دستگاه احتیاج داشتم.
.برخی برنامه های قدیمی ، خودشون رو در فولدر program filesیا در my documentsکپی می کنن . خوب اگر دبلیو ام 5بود ، این فولدر ها روی مموری رام داخلی دستگاه واقع بود و هیچ تاثیری بر رم دستگاه نداشت.ولی اینجا قضیه فرق داره.
راه حل:
برنامه رو بعد از نصب ، با فولدرش به مموری داخلی یا خارجی منتقل کنید و اجرا کنید، در بسیاری از اوقات شما این امکان رو دارید که از همون جا اجراش کنید ، اگر هم اجرا نشد، اگر خیلی سمج هستید ، سعی کنید با برنامه های مانیتور فعالیت های پی دی ای ، بفهمید چه فایلی رو باز خوانی کرده که وجود نداشته و براش فراهمش کنید! اگر هم نیستید ، خوب برش گردونیدسر جاش
..بسیاری از برنامه ها ، در هنگام نصب ، از شما نمی پرسن کجا بریزن فایل هاشونو، خوب مجبورشون کنید:
از این رجیستری توییک که اقلاً هزار بارگفته شده استفاده کنید :
مقدار fAskDestرو اگر به 1 تغییر بدید ، باعث می شه که قبل از نصب ، در پی دی ای از شما مسیر بخواد.دقت کنید ، که اکثر برنامه ها اینجا ، توی پی دی ای ، اول به صورت یه فایل کب کپی می شن و بعد اجرا می شن.
کد:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\APPS\Microsoft Application Installer
:blink:
هشدار: بعد از نصب ، این رجیستری کی رو به مقدار 0 عوض کنید، در 2003 ، اگر این مقدار هنوز 1 باشه و شما تم دستگاه رو عوض کنید ، دستگاه هنگ می کنه ، دلیل اش هم اینه که دستگاه با فایل های تی اس کی تم ، مثل کب برخورد می کنه.
.کب فایل ها: خوب این ها رو با برنامه CabInstallکه مجانی هم هست ، در مسیر دلخواهتون نصب کنید.(در ویندوز 5 ، خود ویندوز این برنامه رو داره و نیازی بهش نیست.)
.بعضی برنامه های به این راحتی باهاتون کنار نمی آن: بعضی وقت ها، برنامه ها در رجیستری تون ، مسیر نصب خودشون رو می نویسن ، که در این صورت ، همیشه از روی رجیستری دنبال فایل هاشون هستن.
مثال ، برنامه موفق پاکت رادیولوژیست. خوب راحته ، فقط باید مسیر ها رو در رجستری عوض کنید
اخطار: یادتون باشه در شروع مسیر از \ و در پایان اش هم از همین استفاده کنید.در ضمن مشخص کنید که در مثلاً استورج کارد هست یا در فلش مموری
.بعضی وقت ها یکم ماجراجویی بد نیست ، به فولدر های واقع در مین مموری ، مثل program files windows my documents ,مراجعه کنید و حجم فولدر ها را با دفعه قبل مقایسه کنید، این کار باعث می شه که اگر یه برنامه ای فایل یا فولدری به این ها اضافه کرده باشه شما متوجه شید.
اگر چنین بود، سعی کنید به هر کلکی که شده جابه جاشون کنید
.رینگ تون ها: برای اینکه فولدر ویندوز تون سبک شه ، شما می تونید با استفاده از هک رجیستری که اتچ کردم ، استفاده کنید و بعد ، هر فولدری که خواستید رو بهش اضافه کنید ، تا به راحتی در مثلاً مین مموری زنگ هاتون باشه.این حقه در ویندوز 2003 ، در هنگام زنگ خوردن دستگاه خیلی مشکلی ایجاد نمی کنه ، چون 2003 به مراتب سریع تر از 2005 هست.
.مم مید ، اگر بخوام در یک کلمه بگم که باید مین مموری تون رو پاکیزه و طاهر نگه دارید ، باید همین دو کلمه!! رو بگم.
خوب ، این برنامه رو باید یکی زحمت بکشه ومعرفی کنه در یه پست جدا. ولی خلاصه بگم که ،
1.شما با استفاده از مم کلین اش ، می تونید کلی خرت و پرت بی ربط رو از مین مموری حذف کنید.
2. با استفاده از نوتیفیکشین اش می تونید از برنامه هایی که بیش از یک بار در حافظه هستن باخبر شید و برشون دارید(اخیراً یه برنامه 500کیلویی ، یه فایل 200 کیلو بایتی ویندوز رو 4 بار در مموری کپی کرده بود! من هم با خوشحالی 1 مگ خالی کردم ، البته اگر مم مید و دوپلیکیت اش نبود ، هرگز متوجه نمی شدم)
3.Memory Tweaksاین قسمت برنامه به شما کلی جای بازی می ده ، که حتی برای ویندوز 5 هم خوبه ، با منتقل کردن کش آی ای ، و با جابه جا کردن فولدر کش آوانت گو ، کلی جا باز می شه
4.DLL Optimizer فایل های دی ال ال ، استطاله های فایل های اجرایی ویندوز هستن. این فایل ها برای در دسترس بودن ، در فولدر ویندوز کپی می شن، این فاجعه اس ، کافیه بی تجربه باشین وبرنامه هایی رو نصب کنید که برای ویندوز 2002 و پایین تر نوشته شده، در این صورت بی چاره تون می کنه با حجم شون. خوب در مورد استفاده از این قسمت ارزشمند ، قبلاً نوشتم.
5.برنامه هایی که در شروع بارگذاری می شن، و برنامه هایی که لینکی از خودشون در استارت آپ گذاشتن رو می تونید ببینید، و اگر می بینید که اضافین برشون دارید.
6.برنامه های در حال اجرا رو بکشید!!
7. یه نمودار خوشگل کیکی از حافظه ها تون داشته باشید. این قسمت به درد همون ماجراجویی که گفتم می خوره.
.برنامه های او ای ام: خیلی از شرکت های تولید کننده ، به نسخه رام دستگاه شما ، کلی برنامه اضافه می کنن که هم جای رام رو می گیره و هم بعد نصب ، کارایی نداره.مثلاً ام ام اس کامپوزر(طراح) ، یا کلی برنامه به درد نخور. خوب ، اگر خیلی پر دل باشید، می تونید در فولدر ویندوز و پروگرم فایلز دنبال شون بگردید ، و بعد محتاطانه منتقل شون کنید به مموری داخلی تون. اگر اتفاقی نیوفتاد ، یعنی نبودشون رو می تونه تحمل کنه. اگر بهونه گرفت، برش گردونید سر جاش
مثال: من از روی اورکس ام ، از فولدر ویندوز ، حدود 3.5 مگ فایل استخراج کردم ، تازه بازم جا داشت ، ولی دیگه دلم سوخت به حالشون.فایل ها ، شامل ، قاب برای عکس های دوربین . رینگ تون هایی که دوبار عین هم وجود داشتن!!!! و عربی کننده دستگاه و چیز های دیگه بود.
.بسیاری از افراد توجه نمی کنن که پیم هاشون(شامل اس ام اس ها) در مین مموری قرار می گیره ، پس شاید خیلی هم بد نباشه که هر چند وقت یه بار ، با منتقل کردن اس ام اس های ترکه و رشتیه و احمدی نژاد از اوت لوک به پی سی ، به پی دی ای تون یه استراحتی بدید.
من 500 اس ام اس رو پاک کردم ، باورتون می شه که 0.7 مگ جا گرفته بود؟
یکی دو تا اخطار هم بدم:
.کاری که در مورد یادداشت برداشتن از مقدار مموری تون رو نوشتم ، انجام بدید ، برای همه برنامه ها ، وگر نه باید هر ماه هارد ریست کنید.
.بعضی برنامه ها رو اصلاً کاری شون نداشته باشید ، بهترین مثال اش ، فایل کبی هست ک ساپورت ویژوال بیسیک رو روی پی پی سی اضافه می کنه.
اگر خیلی مثل من سخت گیر باشید ، در انتها ، در حالیکه بیش از 150 برنامه روی دستگاه تون نصب دارید (روی کارت 2 گیگ ) و تقریباً دستگاه تون برای خوندن هر فایلی ، مرورگر شو داره ، هنوز با یه همچین چیزی رو برو هستین:
در آخر ، خواهش می کنم ، سعی کنید به این مطلب چیزی اضافه کنید ، ولی اگر نه ، حداقل بنویسید که به درد خور بود یا نه. بی نهایت دوستانه می خوام که نقشی فعال داشته باشید.
تشکر از شما