البته اگه یه مرورگر ساخته بشه که کاربر هم داشته باشه، اون وقت این حرف شما فایده داره. ولی این که اول بریم یه مرورگر بسازیم، بعد بیایم موتور جستجو بسازیم خیلی جالب نیست، ولی برعکسش چرا (یعنی یه موتور داشته باشی، بعد مرورگر بسازی (یا با یه مرورگر قرارداد ببندی).
در مورد قرارداد با موزیلا، کار راحتی نیست! ولی پیشنهاد خوبیه.
خوب من کاملاً مطمئنم که کسی توی این موتور سلیقهی شخصی به کار نبرده. میتونید هی چیزی که میخواید جستجو کنید و ببینید! اگه اینطوری که شما میگید باشه، باید خیلی سایتهای دیگه هم پیدا کنید که اینطوری هستن، نه فقط یه سایت!
در مورد این که مشکلی براش پیش بیاد هم ما چی کارهایم که بخوایم براش مشکل پیش بیاریم؟ ما اگه امکانش رو داشتیم خیلی از سایتهای فیلتر شده (مانند فیسبوک و یوتیوب و وردپرس و توییتر و ...) رو هم میخواستیم خزش بکنیم، ولی نتونستیم.
اگه آدرسش رو بدید، میتونیم بررسی کنیم چه اتفاقی افتاده (البته اونطور که شما میگید، به نظر میرسه این سایت مورد نظر، سایتیه که خودش رو خزش کردیم، ولی همهی صفحاتش رو خزش نکردیم. اگه اینطور باشه هم میتونیم اولویتش رو ببریم بالا تا خزش بشه). بالاخره ما متوجه هستیم که قطعاً توی سیستممون باگهایی وجود داره. همین گزارشها میتونه کمک کنه که باگها رو یکی یکی برطرف کنیم.
اگه هم آدرسش رو ندید خوب من چی کار میتونم بکنم؟!
اگه هم دوست دارید، میتونید پیغام خصوصی برام بفرستید، یا به آدرس
[email protected] بفرستید.
اگه هم دوست ندارید، من حرفی ندارم!
آقا چیو ببخشم؟ شما که به این خوبی گفتی! اینطوری که گفتی «
ببخشید من دارم نظرمو اینطوری بیان میکنم» گفتم الان میخواد فحشو بکشه به هیکلم!
)
حرف شما صحیحه. من نباید عصبانی میشدم و تند حرف میزدم. الان هم اگر دقت کنید، کلاً حرفای بیربط رو دارم ignore میکنم. بذار هر چی میخوان بگن!
خوب اشتباه شما همینجاست! ما چه ادعایی داریم؟ میشه بفرمایید چه ادعایی کردیم که اجرا نکردیم؟
اشکال کار همینه که شما فکر کردید من اومدم اینجا که بگم «ما خیلی خفنیم و ترکوندیم و گوگل رو ماههاست که پشت سر گذاشتیم!»
همونطور که بالاتر گفتم، من اومدم اینجا که فقط ابهامات رو برطرف کنم.
در مورد لوگو، ما کار رو بیرونسپاری کرده بودیم، اون شرکتی که قرار بود کارو انجام بده، به دلایلی که اینجا جاش نیست مطرح بشه، اون چیزی که ما میخواستیم رو تحویل نداد. برای همین مجبور شدیم همین لوگویی که داشتیم رو استفاده کنیم. اگه میتونستیم این رو نمیذاشتیم! من هم خودم از این موضوع ناراحتم که چرا لوگومون مشکل داره.
این آقای
@babapooldar از ما دفاع خاصی نکرده! فقط دو کلمه اومده گفته حرف نامربوط نزنید!
البته ناگفته نماند که من ایشون رو نمیشناسم. (اون دوستی که میخواد بیاد جواب بده «من باور نمیکنم» و «شماها دستتون توی یه کاسه هست» و «معلوم نیست چقدر از اینا پول گرفتی» و ... نمیخواد خودشو خسته کنه! پیشاپیش همه میدونن که شما باور نمیکنی! خوب باور نکن!)
ببخشید میخواین بیام الگوریتم رتبهبندیمون رو برای شما به صورت مشروح بیان کنم؟!
میشه یه دونه لینک نشون بدید که گوگل الگوریتم رتبهبندیش رو گفته باشه؟ بله گوگل کلیت الگوریتم رتبهبندیش رو گفته، اونم برای کمک به پیشرفت علم و دانش نبوده! برای این بوده که بشه سئو کرد. که در این مورد قبلاً توضیح دادم که ما هم انشاءالله به زودی دربارهی سئوی موتورمون صحبت خواهیم کرد (دلیل این که من الان دربارهاش صحبت خاصی نمیکنم اینه که من همونطور که گفتم، مدیر تیم index هستم نه تیم رتبهبندی. برای همین نمیدونم دقیقاً چه مواردی رو میشه به صورت عمومی مطرح کرد. اینو باید تیم رتبهبندی آماده کنه و در دسترس عموم بذاره).
در نهایت هم بگم که حتی بدون در نظر گرفتن بحث پارامترهای رتبهبندی، تنها ایندکس کردن ۱ میلیارد محتوا هنر هست. شما برو یک میلیارد صفحه رو index کن، ببینم توی جستجوی دهها کاربر همزمان، میتونی جوابهای زیر ثانیه بدی؟! با سادهترین الگوریتمهای رتبهبندی که همهی دنیا هم میشناسن (مثلاً tf-idf). مطمئن باش نمیتونی همینطوری به عددای قابل قبول برسی. هنره!
یاد اون حرف دوستمون افتادم که میگفت این موتور چیزی نیست جز یه اسپایدر و تابع FULLTEXT! خوب اگه انقد ساده هست بسمالله! شما هم بفرما این کارو بکن! از دور واستی بگی کاری نداره که هنر نیست!
بله ما هم اوایل کار (۵ سال پیش) فکر میکردیم میتونیم جستجوی صدها کاربر همزمان رو به راحتی جواب بدیم! وقتی وارد کار شدیم دیدیم که این خبرا هم نیست!
اما در مورد جملهی بعدتون: «
تا اینجای کار معلومه نتایج تنها بر اساس کلمات کلیدی کلمه مورد جستجو و مرتب سازی اش هم بیشتر بر اساس تاریخه»
خوب کاملاً غلطه! اولاً که مرتبسازی تنها بر اساس کلمات کلیدی نیست، دهها پارامتر داریم برای مرتبسازی، که یه سری کلاً ارتباطی به کلمه مورد جستجو ندارن (مثل Page Rank گوگل (آقا دوباره حرف در نیارین برامون! منظورم این نبود که میریم Page Rank رو از گوگل میگیریم و ازش استفاده میکنیم! منظورم این بود که مثل پارامتر Page Rank که توی گوگل استفاده میشه، ما هم پارامترهایی داریم که ربطی به کلمهی مورد جستجو ندارن!)). ثانیاً مرتبسازی بیشتر بر اساس تاریخ نیست! یکی از پارامترهایی که به عللی (که اینجا جای توضیح دادنش نیست) فعلاً تأثیر زیادی توی رتبهبندی نتایج ما نداره، تاریخ صفحه هست.
در نهایت هم آقای
@khunires بد نیست یه نگاهی به بعضی از حرفایی که اینجا زده شده بندازن و بگن که من حق داشتم ناراحت بشم یا نه. البته همونطور که بالاتر گفتم، من کلاً اون دوست رو دیگه ignore میکنم چون حرف زدن باهاش فایدهای نداره و سعی میکنم به ابهامات واقعی بپردازم.