• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چرا یوز yooz.ir رو باید جدی بگیریم ؟

sayyid

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
51
نوشته های جفتمون اینجا هست. مردم نوشته ها رو میخونن، روش فکر می کنند و اون چیزی که با عقلشون همخوانی داره، باور میکنند
اگر شما راست بگی و من دروغ، دلیلی برای اینهمه عصبانیت نیست:p مگر اینکه به خودت شک داشته باشی:general703:
چرا دلیلی برای عصبانیت نیست؟ من هر جا دروغ ببینم عصبانی می‌شم. ریشه‌ی همه‌ی فسادها دروغه.

پ.ن: ضمنا منظور من از منتشر شد، چاپ شدن خبر در روزنامه ها نبود. نشر خبر = پخش شدن خبر
من هم نگفتم منظور شما از نشر خبر، چاپ شدن خبر توی روزنامه‌ها بود. اگه خبرش اون طور که جنابعالی فرمودید اینقدر پخش شده بود که دیگه ما نمی‌تونستیم جلوشو بگیریم (!!!)، باید یه رفرنس ساده بهش بتونی پیدا کنی دیگه! اگه یه دونه ریفرنس هم بهش وجود نداره، پس چرا ما نمی‌تونستیم به قول جنابعالی دروغ بگیم؟

یه جور دیگه بگم. این سناریوی شما هست:
  • ما بر اثر اتفاقات سال ۸۸ این پروژه رو استارت زدیم، تا با یاری خدا ریشهٔ فتنه رو بخشکونیم ;) و مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان شرق و غرب باشیم! :D
  • خبر استارت این پروژه در اثر اتفاقات ۸۸، همه جا پخش شد! o_O
  • در حدی این خبر پخش شده بود که وقتی خواستیم موقع راه‌اندازی موتور، یک سال و نیم پیش، یعنی بهمن ۹۳، توی ویکیپدیا (و توی بخش درباره‌ی ما توی یوز) خالی ببندیم تا کسی نفهمه (!!)، نتونستیم این کار رو بکنیم چون خیلی تابلو بود!o_Oo_O
  • حالا با این که در این حد تابلو بوده این خبر، ولی الان هر چی بگردی هیچ اثری ازش نمی‌بینی! یعنی یک نفر هم اون موقع در این مورد صحبت نکرده! ولی خیلی تابلو بوده!!!! => تناقض!:general208:

ما اگر اون افراد دروغگویی بودیم که شما به ما نسبت دادی، اون موقع جعل خبر درباره‌ی استارت پروژه از سال مثلاً ۸۶ یا ۸۷ برامون کاری نداشت (مخصوصاً اگه بذاریمش کنار این توهم جنابعالی که ما دستمون هم به همه جا بند هست!). اگه اون‌قدر دروغگو بودیم، این دروغ که دیگه برامون مثل آب خوردن بود!

در هر صورت، من هم بحث نمی‌کنم که جنابعالی رو مثلاً زمین بزنم! من فقط نمی‌تونم دروغ و تهمت رو تحمل کنم.

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,730
یه نکته ای هم در مورد این موتور جستجو وجود داره که واقعا قابل تامله:rolleyes:... شروع این پروژه از اواخر سال 88 بوده. بر این اساس، میشه حدس زد که این پروژه بر پایه چه نیازهایی تعریف شده و چه اهدافی داره. بشخصه استفاده از این موتور جستجو رو در حکم تحویل دو دستی اطلاعات شخصی به افراد بنیادگرای فاقد صلاحیت، میدونم که ممکنه هر سوء استفاده ای ازشون بشه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
یوز یک موتور جستجوی وب ایرانی می‌باشد که طراحی و تولید آن در اواخر سال ۱۳۸۸ با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران[۲] آغاز شد

حداقل بعد از اینهمه مدت به یاهو و گوگل این اعتماد رو داریم که از اطلاعات و هویت ما در حمله های سایبری و عملیات خرابکارانه استفاده نمیشه:D

آقای دانشمند! اگه ما به خاطر مسائل سال ۸۸ این پروژه رو استارت زده بودیم، نمیومدیم توی ویکیپدیا بنویسیم این پروژه از سال ۸۸ استارت خورده! یا حداقل اگه اونطور که جنابعالی داری هی تهمت می‌زنی این‌قدر دروغگو بودیم، می‌گفتیم از سال ۸۵ استارت خورده! قبل حرف زدن یه کم فکر کن! :p

آقای مطلع! می‌شه ۱۰ تا از اون هزار جایی که خبرش منتشر شده بود رو به ما هم نشون بدی؟! نه، ۲ تاشو نشون بده! من منتظرم اینجا لینک خبرش رو بذاری.

"یوز" یکی از موتورهای جستجوگر ایرانی است که طراحی آن در اواخر سال 88 با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با هدف جوابگویی به نیازهای داخلی آغاز شد،
http://www.gerdab.ir/fa/news/17232/

او با اشاره به این‌که پروژه یوز طی سه تا چهار سال گذشته آغاز شده است، گفت: برای این پروژه چند فاز تعریف کرده‌ایم، چرا که پروژه‌های بزرگی مانند موتور جست‌وجو پروژه‌هایی نیستند که تمامی داشته باشند بلکه باید توسعه پیدا کنند
http://www.isna.ir/news/93120904753/
خبر مربوط به سال 93 هست

وزیر ارتباطات در حاشیه رونمایی «یوز»: برای موتورهای جستجو داخلی 200 میلیارد تومان هزینه می شود
آیا برای گوگل، دولت آمریکا هزینه کرد؟ یا نه عسرائیل بودجه اش رو داده

sayyid

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
51
"یوز" یکی از موتورهای جستجوگر ایرانی است که طراحی آن در اواخر سال 88 با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با هدف جوابگویی به نیازهای داخلی آغاز شد،

او با اشاره به این‌که پروژه یوز طی سه تا چهار سال گذشته آغاز شده است، گفت: برای این پروژه چند فاز تعریف کرده‌ایم، چرا که پروژه‌های بزرگی مانند موتور جست‌وجو پروژه‌هایی نیستند که تمامی داشته باشند بلکه باید توسعه پیدا کنند
خبر مربوط به سال 93 هست
خوب دوست گرامی! یه کم به حرف‌هایی که اینجا زده شده و تاریخ‌ها دقت کن! اون دوستمون گفت همون موقع که پروژه استارت خورد (یعنی سال ۸۸) خبرش همه جا پخش شد، نه موقع رونمایی که بهمن سال ۹۳ بوده. ما هم صفحه‌ی ویکیپدیای یوز رو همون موقع رونمایی، یعنی بهمن ۹۳ ساختیم. خبری که شما گذاشتی، مال اسفند ۹۳ هست، نه اواخر سال ۸۸!
ما اگه دروغگو بودیم، به راحتی می‌تونستیم موقع رونمایی موتور (بهمن ۹۳)، توی خود یوز، و توی ویکیپدیا، و توی مصاحبه‌ها، همه جا بگیم سال ۸۷ استارت خورده.

اولاً که بحث هزینه‌ی ۲۰۰ میلیاردی رو ۱۰ بار دیگه هم مطرح کردم، اینجا باز تکرار می‌کنم که اشتباه نشه:
یه شورایی تشکیل شده به نام «شورای راهبری طرح جویشگر بومی»، اینم سایتش:
http://didras.ir
طی این طرح قراره دهها پروژه انجام بشه، که یکیش موتور جستجو هست (که البته زیربنای بقیه‌ی طرح هست و بقیه‌اش قراره روی موتور جستجو بنا بشه). این برنامه‌ی کلان طرح هست:
http://didras.ir/?q=fa/content/برنامه-کلان-طرح
«موتور جستجو»یی که ما می‌شناسیم اینجا به نام «توسعه موتور جستجوی متنی» اومده، که فقط یکی از بخش‌های طرح هست. بقیه‌اش هم توش چیزای اساسی هست، مثلاً:
  • رایانامه (ایمیل)
  • نقشه
  • ترجمه‌ی ماشینی (که می‌بینین توی گوگل هم بعد از این همه سال کار کردن و تجربه‌شون، هنوز چقدر ترجمه‌اش ایراد داره. معنیش اینه که این کار، کار سنگینیه)
  • بهبود قابلیت تشخیص صفحات هرز فارسی (که احتمالاً خودتون هم دیدید توی گوگل هم چقدر این مسئله پررنگ هست)
  • مرورگر (browser)
  • توسعه ابزارها و دادگان زبان فارسی
  • ایجاد گراف دانش برای زبان فارسی
  • توسعه موتور جستجوی تصویری+ویدئو+صوت
  • توسعه بستر تبلیغات هوشمند
  • توسعه ابزارهای پردازش گفتار فارسی
  • شبکه اجتماعی
  • و ... (خیلی‌ها رو ننوشتم، سعی کردم مهم‌ترین‌هاشون رو بنویسم)
الان نمی‌خوام درباره‌ی درست یا غلط بودن و اشکالات کل طرح صحبت کنم، نقد به این طرح زیاده. مسئله اینه که کل طرح خیییییییییییلی بزرگه.
حالا ۱۷۰ میلیارد تومنی که گفتن اعتبار اختصاص دادن، روی کل طرح هست، نه فقط روی موتور جستجوی متنی، اونم در طی چندین سال. اگه همه‌ی این کارها قرار باشه به درستی انجام بشه، شما بگین چقدر خرجشون بشه خوبه؟

ثانیاً که بله، برای گوگل دولت آمریکا هم هزینه کرده، کم هم هزینه نکرده. هزینه‌ی پهنای باند گوگل رو دولت تقریباً ازش نمی‌گیره. در ضمن جدا از این که دولت آمریکا هزینه کرده، اسپانسرهای خفنی در شروع کارشون داشتن:
اول از همه این که گوگل شروع کارش با یه سرمایه‌گذاری ۱۰۰ هزار دلاری بوده. نقل از ویکیپدیا:
The first funding for Google was an August 1998 contribution of $100,000 from Andy Bechtolsheim, co-founder of Sun Microsystems, given before Google was incorporated.

۲ تا دانشجو نمی‌تونن همینطوری راه بیافتن موتور جستجو درست کنن! پول لازم دارن! در ضمن توجه کنید که اون موقع مقیاس گوگل قابل مقایسه با الان خودش که نبوده هیچ، قابل مقایسه با الان یوز هم نبوده. بنابراین اگه بخوایم به همون نسبت مقیاس رو تغییر بدیم، باید شروع کار یوز با یه سرمایه‌گذاری حداقل چند ده میلیارد تومنی بوده باشه.

دوم این که مصرف اینترنت گوگل که بسیار هم عظیم هست (همون‌طور که می‌دونید خزشگر گوگل داره دائماً کل وب رو خزش می‌کنه، در نتیجه پهنای باند بسیار زیادی لازم داره) تقریباً براش رایگان هست. اسنادش هم موجوده، فکر کنم توی یکی از پست‌های همین تاپیک گذاشتمش.

سوم این که بنده مهندسم. می‌شینم حساب و کتاب می‌کنم. شما هم اگه اهلش هستی بسم‌الله. بیا بشینیم قشنگ مثل ۲ تا مرد! با هم حساب کتاب کنیم، ببینیم یه موتور جستجوی قابل قبول چقدر هزینه داره، و در طول چه مدتی بازگشت سرمایه داره. اون وقت ببینم می‌تونی کسی رو به جز دولت پیدا کنی که توی این موضوع سرمایه‌گذاری کنه؟

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,730
خوب دوست گرامی! یه کم به حرف‌هایی که اینجا زده شده و تاریخ‌ها دقت کن! اون دوستمون گفت همون موقع که پروژه استارت خورد (یعنی سال ۸۸) خبرش همه جا پخش شد، نه موقع رونمایی که بهمن سال ۹۳ بوده. ما هم صفحه‌ی ویکیپدیای یوز رو همون موقع رونمایی، یعنی بهمن ۹۳ ساختیم. خبری که شما گذاشتی، مال اسفند ۹۳ هست، نه اواخر سال ۸۸!
ما اگه دروغگو بودیم، به راحتی می‌تونستیم موقع رونمایی موتور (بهمن ۹۳)، توی خود یوز، و توی ویکیپدیا، و توی مصاحبه‌ها، همه جا بگیم سال ۸۷ استارت خورده.
حتما سال 93 اسم یوز روش خورده، همون اول که اسم موتور جستجو، یوز نبوده. اینطوری معلومه نباید تا قبل 93 اسمی از یوز باشه

اولاً که بحث هزینه‌ی ۲۰۰ میلیاردی رو ۱۰ بار دیگه هم مطرح کردم، اینجا باز تکرار می‌کنم که اشتباه نشه:
شما بگو چقدر هزینه شده

ثانیاً که بله، برای گوگل دولت آمریکا هم هزینه کرده، کم هم هزینه نکرده. هزینه‌ی پهنای باند گوگل رو دولت تقریباً ازش نمی‌گیره. در ضمن جدا از این که دولت آمریکا هزینه کرده، اسپانسرهای خفنی در شروع کارشون داشتن:
چند نمونه از کمکهای دولت به گوگل رو بیار که گوگل ساخته بشه
گوگل خودش پهنای باند میده

اول از همه این که گوگل شروع کارش با یه سرمایه‌گذاری ۱۰۰ هزار دلاری بوده
Sun co-founder Andy Bechtolsheim writes a check for $100,000 to an entity that doesn't exist yet—a company called Google Inc.
https://www.google.com/about/company/history/

100 هزار دلار تو سال 1998 میشه 146000 دلار الان (511 میلیون تومان) 511 میلیون کجا بودجه چندین میلیاردی کجا
اون چک 100000 دلاری هم از طرف دولت نبوده

2 تا دانشجو نمی‌تونن همینطوری راه بیافتن موتور جستجو درست کنن! پول لازم دارن! در ضمن توجه کنید که اون موقع مقیاس گوگل قابل مقایسه با الان خودش که نبوده هیچ، قابل مقایسه با الان یوز هم نبوده. بنابراین اگه بخوایم به همون نسبت مقیاس رو تغییر بدیم، باید شروع کار یوز با یه سرمایه‌گذاری حداقل چند ده میلیارد تومنی بوده باشه.
موتور جست جو به این صورتی الان که میبینیم نبوده
اولین کامپیوتر اپل (اپل 1) که تو سال 1976 ساخته شده اینطوری بوده ، ممکنه چند ده هزار دلار هزینه برده باشه ... معلومه الان یه دانش آموز دبیرستانی با یه هزینه خیلی کمتر میتونه بهتر از این رو بسازه ... الان یوز رو با گوگل 1998 مقایسه نکن. یوز تو 1998 کجای دنیا بوده؟
apple-1.jpg

Amirbahal3

Registered User
لایک‌ها
538
سایتتون دوباره بالا اومد! توش چند تا سرچ فارسی و انگلیسی زدم. :) سایتتون کاملاً مستقل از سرچ انجین ها و سرویس های دیگه عمل میکنه؟ :) به نظر نتایج فارسیش بد نیست! برای بازاریابیش چه برنامه ای دارید ؟ از نظر فنی چی؟ :) به فکر این هستید که سرویس رو روی یه دامنه دات کام و بین المللی هم بیارید بالا؟ :) در کل امیدوارم بتونید با بودجه دولتی ، با کار آموز دانشگاهی و نیروی کار ارزون و ... یک سیستم عالی بسازید ... ولی به فکر دات کام بودن سایتتون باشید ... یه ذره از اون بودجه رو بگیرید یه دامین خوب بخرید و سیستم رو بندازید روی اون. بخش های زیادی میشه به سایت اضافه کرد که در کوتاه مدت تر بتونن به سود دهی برسن. همینطور سیستم تبلیغات متنی و فروش کلمه کلیدی ! نمیدونم تو ایران شرکت های وارد کننده گوشی یا تولید کننده گوشی چطوری کار میکنن این روزا ، شاید بتونید یه خورده بودجه بازاریابی جور کنید و با هماهنگی اون شرکت ها به طور دیفالت اپتون رو روی گوشی های نو نصب کنید یا ... یا با روش های مالی و غیر مالی صاحبان سایت ها رو تشویق کنید که از سیستم شما به جای سرچ انجین های داخلی سایتشون یا حتی به طور تبلیغاتی استفاده کنن و از طریق سایت های اون ها بشه توی موتور شما سرچ کرد و ...

Amirbahal3

Registered User
لایک‌ها
538
یک حدسی زدم و بر مبنای اون موتورتون رو تست کردم. حدسم درست بود، موتور شما یک سری از نتایج +18 رو کلاً نمیده ، این میتونه یک نقطه ضعف باشه و همچین قابلیتی باید قابل تنظیم باشه ...

mobomas

Registered User
لایک‌ها
1,185
ابوقراضه یوز هنوز زنده است ؟
مگر کسایی ازش ذینفع هستن خاطرشو زنده نگه دارن . اونم در حد خاطره . نه یک موتور جستجوی کاربردی
البته متعصبان ملی گرایی هم بهش اضافه کنیم . سرمایه ملی ، استقلال فنی ، خودباوری و دانش بومی ... ازینجور لغتای قلبمه سلمبه که از صدا سیما یاد گرفتن

sayyid

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
51
اول از همه تشکر می‌کنم که به دور از حاشیه و بدون فحاشی(!) وارد بحث شدید.

حتما سال 93 اسم یوز روش خورده، همون اول که اسم موتور جستجو، یوز نبوده. اینطوری معلومه نباید تا قبل 93 اسمی از یوز باشه
خوب برادر من! من حرفم چی بود؟ حرفم اینه که اگه ما به خاطر مسائل سال ۸۸ این کار رو استارت زده بودیم، نمیومدیم جار بزنیم بگیم اواخر سال ۸۸ کار استارت خورده! می‌گفتیم سال ۸۷ استارت خورده! یا ۸۶! حالا اون دوستمون می‌گه انقدر خبرش پخش شده بود که از دستتون در رفت و نتونستین جلوشو بگیرین! حرف من اینه که کجا خبرش پخش شده بود؟

شما بگو چقدر هزینه شده
همونطور که قبلاً هم گفتم:
اما اون «اعلام رسانه‌ها» که توی اون خبر گفته، منظورش این خبر هست:
http://www.farsnews.com/13940809001557
«
دبیر شورای راهبری جویشگر بومی از اختصاص 170 میلیارد تومان برای موتور جستجوهای بومی خبر داد و گفت: تاکنون 15 درصد پروژه عملیاتی شده و 10 درصد اعتبار معادل 20 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه به حدود 200 میلیارد تومان طی 5 سال نیاز دارد.
»

و جمله‌ی بالاییش:
«
یاری خاطرنشان کرد: در مرحله اعلام فراخوان شناسایی فعالان موتور جست‌وجوی بومی، 107 شرکت اعلام آمادگی کردند که 40 طرح در فهرست کوتاه قرار گرفته است.
»

خوب همونطور که می‌بینید، تا به حال ۲۰ میلیارد تومن روی کل طرح هزینه شده. از این مقدار چقدرش روی موتورهای جستجوی متنی بوده؟ چقدرش روی یوز بوده؟
http://www.khabaronline.ir/detail/400804/ict/ict
«
معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات در مراسم رونمایی از موتور «یوز»، اعلام کرد که ساخت این جست‌وجوگر ایرانی تاکنون هزینه‌ای 7 میلیارد تومانی را برای این وزارت‌خانه داشته است.
»

و این رو هم من اضافه کنم که طرح جویشگر یک سال و خرده‌ای هست که استارت خورده، در حالی که موتور یوز از اول اولش که تحقیقاتش شروع شد، حدوداً ۷ سال و نیم می‌گذره. خبر بالا هم مال ۱ سال و نیم پیش هست. پس موتور کلاً در طول ۶ سال، نزدیک ۷ میلیارد تومن برای وزارت هزینه داشته، یعنی حدوداً سالی ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومن. دقت کنید، ۷ میلیارد تومن هزینه داشته، معنیش این نیست که ۷ میلیارد تومن پول دادن! هزینه‌ی پهنای باند و دیتا سنتر و سرور و غیره رو هم حساب کنید.

Sun co-founder Andy Bechtolsheim writes a check for $100,000 to an entity that doesn't exist yet—a company called Google Inc.
https://www.google.com/about/company/history/

100 هزار دلار تو سال 1998 میشه 146000 دلار الان (511 میلیون تومان) 511 میلیون کجا بودجه چندین میلیاردی کجا
اون چک 100000 دلاری هم از طرف دولت نبوده

موتور جست جو به این صورتی الان که میبینیم نبوده
اولین کامپیوتر اپل (اپل 1) که تو سال 1976 ساخته شده اینطوری بوده ، ممکنه چند ده هزار دلار هزینه برده باشه ... معلومه الان یه دانش آموز دبیرستانی با یه هزینه خیلی کمتر میتونه بهتر از این رو بسازه ... الان یوز رو با گوگل 1998 مقایسه نکن. یوز تو 1998 کجای دنیا بوده؟
apple-1.jpg
بله اون چک ۱۰۰ هزار دلاری از طرف دولت نبوده، همونطور که گفتم شما اینجا یه سرمایه‌گذار پیدا کن حاضر باشه چنین سرمایه‌گذاری‌ای انجام بده!
الان یوز رو هم با گوگل ۹۸ مقایسه نکردم. گوگل در ابتدای کارش چند ده میلیون صفحه رو ایندکس کرده بود. ما در ابتدای کارمون بالای یک میلیارد صفحه رو ایندکس کردیم. منظورم اصلاً این نیست که «پس ما از گوگل خفن‌تریم»!!! حرفم اینه که اون ۱۰۰ هزار دلار، الان نمی‌تونه مقیاسی رو که یوز می‌خواد توش کار کنه جواب بده. سیستم ما کاملاً توزیع‌شده هست، حتماً می‌دونید که سیستم‌های توزیع‌شده هزینه‌ی تولید و نگهداری به مراتب بالاتری نسبت به سیستم‌های متمرکز دارن. یعنی ایندکس کردن ۲۵ میلیون صفحه توی یه سیستم متمرکز هزینه‌اش خیییییییییییلی کمتر از ایندکس کردن همون ۲۵ میلیون صفحه توی یه سیستم توزیع‌شده هست. ولی خوب وقتی این عدد رو می‌برید بالا مجبور می‌شید به سمت سیستم‌های توزیع‌شده حرکت کنید. یعنی شما اگه بخواین مثلاً ۵۰۰ میلیون صفحه رو ایندکس کنید، دیگه توی یه سیستم متمرکز هزینه‌تون به مراتب بالاتر از سیستم معادل توزیع‌شده‌اش می‌شه، چون باید از یه سوپر کامپیوتر برای سیستم متمرکزش استفاده کنید.

در هر صورت، همونطور که گفتم می‌تونید بر اساس منابع دقیق محاسبه کنید که یه موتور جستجو در مقیاس یوز چقدر هزینه لازم داره. چند تا مثال می‌ذارم:
https://www.quora.com/How-much-it-will-cost-to-do-web-crawling-using-an-open-source-search-engine
Google received a $100,000 investment in 1998, and a $25m investment in 1999. They started crawling from the Stanford university website when still writing their thesis and expanded from there.

Blekko (http://www.blekko.com), a small and relatively new search engine, received a $25m investment when they were starting out. I believe they have 800 servers and index about 2 billion pages.

Microsoft spent in the realm of billions when they revamped their search engine in a move that brought us Bing.

SEOmoz maintains an active web index with regular crawls each month. They store about 66 billion URLs, and it costs them between $200k-$300k each month. See How much does SEOMOZ Linkscape infrastructure cost? and http://www.seomoz.org/blog/febru...
همین هزینه‌ی SEOmoz رو بیارین توی مقیاس ما. ما نزدیک به ۵ میلیارد صفحه رو خزش کردیم، تقریباً می‌شه ۷.۵ درصد این ۶۶ میلیاردی که گفته. اگه هزینه رو هم به همون نسبت حساب کنیم، می‌شه حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار در ماه. می‌شه حدود ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومن در ماه، که می‌شه حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان در سال (صد البته این محاسبه‌ها تقریبی هست).
حالا این تازه مال SEOmoz هست که اصلاً موتور جستجو نیست. blekko گزینه‌ی مناسب‌تریه برای مقایسه. برای ۲ میلیارد صفحه، با ۲۵ میلیون دلار کارشون رو شروع کردن. فرض کنید یوز ۱ میلیارد صفحه داره (که البته بیشتره). پس هزینه رو نصف می‌کنیم: می‌شه ۱۰ میلیون دلار (خرده‌اش رو هم نمی‌خوایم!)، می‌شه حدود ۳۵ میلیارد تومن. خوب حالا هنوز می‌گین ۷ میلیارد تومن کل هزینه که در طول ۵-۶ سال شده زیاد بوده؟

سایتتون دوباره بالا اومد! توش چند تا سرچ فارسی و انگلیسی زدم. :) سایتتون کاملاً مستقل از سرچ انجین ها و سرویس های دیگه عمل میکنه؟ :)
بله، یوز موتور جستجوی مستقلی هست. ما خزشگر و ایندکس خودمون رو داریم. قابل ذکره که در حال حاضر توی ایران ۲ تا موتور جستجوی همه منظوره‌ی وب مستقل وجود دارن: پارسی‌جو و یوز.

به نظر نتایج فارسیش بد نیست! برای بازاریابیش چه برنامه ای دارید ؟ از نظر فنی چی؟ :)
البته این که نتایج فارسیش بد نیست، نظر لطفتونه، دوستان که اینجا ما رو به طور کامل مورد عنایت قرار دادن...
برای پیشبرد فنی که خیییییییییییلی برنامه داریم، همین الان هم در حال اجراش هستیم. سیستم جدیدمون رو ان‌شاءالله همین یکی دو روزه زیر بار می‌ذاریم (البته این سیستم جدید مرتبط با زیرساخت موتور هست و داده‌های ایندکس شده، شاید به وضوح توی خروجی قابل مشاهده نباشه، ولی کمک می‌کنه که با سرعت بیشتری بتونیم کیفیت رتبه‌بندی نتایج رو بهبود بدیم).
برای بازاریابی هم برنامه‌هایی داریم، ان‌شاءالله یه سری مشکلاتمون حل بشه کار رو جلو می‌بریم (مثلاً همین مشکل قطع شدن اینترنت... چون خیلی ضایع هست که شما مثلاً تبلیغات بکنی، بعد به خاطر قطع شدن اینترنت توسط یه سری آدم ...، کل کارت بره زیر سؤال).

به فکر این هستید که سرویس رو روی یه دامنه دات کام و بین المللی هم بیارید بالا؟ :) در کل امیدوارم بتونید با بودجه دولتی ، با کار آموز دانشگاهی و نیروی کار ارزون و ... یک سیستم عالی بسازید ... ولی به فکر دات کام بودن سایتتون باشید ... یه ذره از اون بودجه رو بگیرید یه دامین خوب بخرید و سیستم رو بندازید روی اون. بخش های زیادی میشه به سایت اضافه کرد که در کوتاه مدت تر بتونن به سود دهی برسن. همینطور سیستم تبلیغات متنی و فروش کلمه کلیدی ! نمیدونم تو ایران شرکت های وارد کننده گوشی یا تولید کننده گوشی چطوری کار میکنن این روزا ، شاید بتونید یه خورده بودجه بازاریابی جور کنید و با هماهنگی اون شرکت ها به طور دیفالت اپتون رو روی گوشی های نو نصب کنید یا ... یا با روش های مالی و غیر مالی صاحبان سایت ها رو تشویق کنید که از سیستم شما به جای سرچ انجین های داخلی سایتشون یا حتی به طور تبلیغاتی استفاده کنن و از طریق سایت های اون ها بشه توی موتور شما سرچ کرد و ...
ممنون، اکثر مسائلی که مطرح می‌کنید توی برنامه‌مون هست. دامنه‌ی دات کام خودش مسئله‌ی مهمیه... به این راحتی نمی‌فروشنش! با «یه ذره از بودجه» نمی‌شه خریدش!
سیستم تبلیغات متنی و فروش کلمه کلیدی رو هم روش یه کارایی کردیم، ولی هنوز خیلی اولیه هستن.
در مورد صحبت با واردکننده‌ها و تولیدکننده‌های گوشی هم توی برنامه‌مون هست.
با بعضی سایت‌ها هم مذاکره کردیم که سرچ انجین داخلی رو بذارن یوز، بعضی موافق بودن، بعضی نه. بعضی هم باهاشون به توافق نرسیدیم.

در مجموع خیلی خوشحالم که این همه پیشنهاد سازنده دادید... ان‌شاءالله این مسائل رو جدی‌تر می‌گیریم (البته من توی تیم فنی هستم، خیلی نمی‌تونم این مسائل رو جدی بگیرم! چون خیلی کاری از دستم بر نمیاد!).

یک حدسی زدم و بر مبنای اون موتورتون رو تست کردم. حدسم درست بود، موتور شما یک سری از نتایج +18 رو کلاً نمیده ، این میتونه یک نقطه ضعف باشه و همچین قابلیتی باید قابل تنظیم باشه ...
همونطور که بارها گفتم، خزشگر ما مثل کاربرای معمولی هست، یعنی پشت فیلترینگ هست. بنابراین اصلاً سایت‌های فیلتر شده رو نمی‌بینه که بخواد خزش کنه که بخوایم ایندکس کنیم که بخوایم توی نتایج نشون بدیم!
نکته‌ی دوم اینه که حرفی که می‌زنید خیلی منطقی نیست! شما فرض کن ما یه جوری فیلترینگ رو پیچوندیم (پهنای باند بالایی لازم داریم، با روش‌های معمول دور زدن فیلترینگ کارمون راه نمی‌افته)، بعد بیایم سرویسی بدیم که توش نتایج ۱۸+ داشته باشه. مطمئن باش به ساعت نکشیده، یوز فیلتر می‌شه! بنابراین اصلاً ارائه‌ی چنین سرویسی متصور نیست که بخوایم در مورد چگونگیش صحبت کنیم!

نکته‌ی آخر هم خطاب به بعضی دوستان که فکر می‌کنن ما نتایج رو دستی فیلتر می‌کنیم! دوستان گرامی! یکی دو تا صفحه که نیست! یعنی نه تعداد کل صفحات ایندکس شده یکی دو تاس (بیش از ۵ میلیارد صفحه خزش شده)، و نه تعداد صفحاتی که شما فکر می‌کنید ما فیلتر کردیم یکی دو تاس! شما وقتی یه سرچ می‌زنید، سیستم می‌ره توی میلیاردها صفحه، ده‌ها یا صدها میلیون صفحه رو پیدا می‌کنه، رتبه‌بندی می‌کنه، و ۱۰ تای اول رو نمایش می‌ده. همه‌ی این کارها هم در طول چند صد میلی‌ثانیه انجام می‌شه. اگه ما یه روز به چنین تکنولوژی‌ای برسیم که بتونیم سرچ‌ها رو به صورت دستی فیلتر کنیم، یا جهت‌دهی کنیم (مثلاً سیاسی)، اون موقع مطمئن باشید تکنولوژی‌مون از گوگل جلو زده!!! الگوریتم‌های رنکینگ رو که به این راحتی نمی‌شه بهشون دست زد. یه تغییر توش بدی، کل سیستم زیر و رو می‌شه...

F-May5th

کاربر فعال بخش پاتوق
لایک‌ها
10,538
چرا دلیلی برای عصبانیت نیست؟ من هر جا دروغ ببینم عصبانی می‌شم. ریشه‌ی همه‌ی فسادها دروغه.
این صداقتت، منو کشته:D
خدایی شما بازیگرهای خیلی خوبی هستید. همچین خوب ادا در میارید که خودتون هم باورتون میشه آدم خوبه هستید:D

خبر مربوط به سال 93 هست

وزیر ارتباطات در حاشیه رونمایی «یوز»: برای موتورهای جستجو داخلی 200 میلیارد تومان هزینه می شود
آیا برای گوگل، دولت آمریکا هزینه کرد؟ یا نه عسرائیل بودجه اش رو داده

ببین اصلا احتیاجی به لینک نیست. خبر های اینجوری از طریق خبرگزاری ها و روزنامه ها منتشر نمیشه. بلکه خود این حضرات منتشرش میکنن;)

این جماعت نه تنها در عرصه بین الملل، بلکه در عرصه داخلی هم علاقه زیادی به خودنمایی و خودشون رو بزرگ جلوه دادن، دارند. چون اکثرا آدم هایی هستند که عقده های فروخورده دارن و میخوان به این شیوه اون عقده ها رو التیام بدن.

مثلا یه استاد دانشگاهی که با تلاش و زحمت خودش به یک مقام علمی یا پست صنعتی رسیده، کارش رو درست انجام میده، ولی دهانش همیشه بسته است و همه جا در مورد کارهایی که انجام داده یا میده، سخنرانی نمیکنه .... اما مثلا دکتر شیخ العلما :D که خودش میدونه بیسواده و کسی داخل آدم حسابش نمیکنه، هر جا میشینه میگه الان داریم فلان کار رو میکنیم:p... مثلا بهش میگی دکتر چرا فلان کاری که مسئولیتش به عهده شماست، انجام نمیدی ؟ همه ناراضیند... میگه الان درگیر یک پروژه ملی هستم که اولویت داره:cool::D. میره پیش یکی دیگه میشینه میگه بحمدالله تعالی داریم نسخه گوگل رو می پیچیم، جمع کنه بره پی کارش :D
خلاصه بعد از گذشتن یه هفته از تاریخی که اون دکتر معلوم الحال در این پروژه دعوت به همکاری شده، تمام هیئت علمی و کارکنان آموزش و دانشجو های پی اچ دی و چه بسا که کارکنان سلف دانشگاه و بقال سر کوچه هم ، از کم و کیف موضوع خبر دارند:D
پروژه های هسته ای ایران همینجوری لو رفت، موتور جستجو که دیگه این حرفا رو نداره:D...

موضوع موتور جستجو و خیلی از پروژه های دیگر اون سال رو ( مثل بعضی پروژه های مخابراتی، استخدام نیروهای خاص در دانشگاه ها( محسن ط.ش:D)، پروژه های پدافندی)، بنده و هزاران نفر دیگر در همون بدو یا اوایل شروعش شنیده بودیم. بنابراین تاریخ شروع این پروژه، چیزی نیست که به ادعای این سید صداقت طلب، 5 سال بعد قابل تحریف باشه:D (من بلد نیستم مثل خودش تشدید بذارم، سیدش حتما با تشدید خوانده بشه، سیادتش خیلی غلیظه:p)

در مورد سرمایه گذاری هم استدلالشون خیلی جالبه:general601:. میگن چون کسی حاضر نیست با زبون خوش بیاد روی این پروژه سرمایه گذاری کنه، ما مجبوریم که دستمون رو بکنیم توی جیب ملت :general210:(همون بیت المال حضرات) ... هیچوقت هم زبونم لال به فکرشون نرسیده که پروژه ای که هیچکس حاضر نیست روش سرمایه گذاری کنه ( حتی خودشون)، حتما توجیه اقتصادی نداره و بهتره که کلا تعطیل بشه:rolleyes:

من با اطمینان 100 درصد میگم که این پروژه بدون حمایت دولتی، یکماه هم دوام نمیاره. حداکثر درآمدی که میشه از این تیم یوز و تشکیلاتشون داشت، اگر 70 نفر باشن و هر کدام بطور متوسط 70 کیلوگرم باشند، چیزی در حدود 9800 دلاره:general711:

Hamid_KK

Registered User
لایک‌ها
6,722
آقا فکر کنم این پروژه رو ول کردن به حال خودش و فقط پولرو میگیرن. من چندتا سرچ زدم نتایج خیلی بی ربط بود
من با اطمینان 100 درصد میگم که این پروژه بدون حمایت دولتی، یکماه هم دوام نمیاره. حداکثر درآمدی که میشه از این تیم یوز و تشکیلاتشون داشت، اگر 70 نفر باشن و هر کدام بطور متوسط 70 کیلوگرم باشند، چیزی در حدود 9800 دلاره:general711:
تولید کود انسانی؟ فکر نکنم آنقدر سود داشته باشه :D

F-May5th

کاربر فعال بخش پاتوق
لایک‌ها
10,538
آقا فکر کنم این پروژه رو ول کردن به حال خودش و فقط پولرو میگیرن. من چندتا سرچ زدم نتایج خیلی بی ربط بود

تولید کود انسانی؟ فکر نکنم آنقدر سود داشته باشه :D
سود توی تولید این چیزاست :D
https://www.amazon.com/Puppy-Chow-PUPPY-CHOW-37-5lb/dp/B000633L5M
https://www.amazon.com/Purina-Pro-Plan-Formula-16-Pound/dp/B001VIY9F2

F-May5th

کاربر فعال بخش پاتوق
لایک‌ها
10,538
امروز این عکس رو اتفاقی دیدم. آقای نقوی مدیر و طراح؟ موتور جستجوی یوز

naghavi.jpg

مدیونید اگر فکر کنید که این بنده خدا با این قیافه معصوم و اون چیز روی پیشونیش، نیت بدی داره:p:D

aytayweb

Registered User
لایک‌ها
1,296

learndl

کاربر فعال کار و سرمایه
لایک‌ها
3,422

مشاهده پیوست 958034

مدیونید اگر فکر کنید که این بنده خدا با این قیافه معصوم و اون چیز روی پیشونیش، نیت بدی داره:p:D
اینا همشون نیتشون خوبه تهمت نزن :|
چفیه یادت رفت برادر خخخخ
اصلیترین بخشش همینه :D

پ.ن : به جای اینکه عنوان تاپیک این باشه باید بزاریم : دفترچه خاطراتی از موتور یوزر

F-May5th

کاربر فعال بخش پاتوق
لایک‌ها
10,538
اینا همشون نیتشون خوبه تهمت نزن :|

اصلیترین بخشش همینه :D

پ.ن : به جای اینکه عنوان تاپیک این باشه باید بزاریم : دفترچه خاطراتی از موتور یوزر
دوباره میخوان احیاش کنن. امروز تلویزیون خبرش رو پخش کرد

moalax

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7

مشاهده پیوست 958034

ضمن احترام، جناب بهتر نیست اگر نقد فنی داریم خیلی محترمانه گوشزد کنیم، هجویات مادون منطق هم با نقد به کلیت ماجرا تفاوت داره.
سرزنده و پاینده باشید.

Poets Of Fall

کاربر فعال عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
486
ضمن احترام، جناب بهتر نیست اگر نقد فنی داریم خیلی محترمانه گوشزد کنیم، هجویات مادون منطق هم با نقد به کلیت ماجرا تفاوت داره.
سرزنده و پاینده باشید.
ضمن احترام متقابل ، دقیقا به چه کسی محترمانه گوشزد کنیم ؟ کدوم گوش محترمی قراره حرف ما رو بشنوه ؟
هر وقت پول شما اومد تو جیب ما ... شما محترمانه گوشزد کن ما هم محترمانه میگیم باشه به کارمون ادامه میدیم ! چند میلیارد پول رفته واسه پروژه چند ده میلیونی ، میخواید ازشون معذرت خواهی کنیم که نارحتشون کردیم ؟

بالا