رسانه معیاری برای سنجش کیفیت یه لیگ نیست ؟ یعنی تمام لیگ رو صرفا بازیکن ها می سازن ؟ دیگه کیفیت تصویر برداری و پخش ماهواره ای قوی و نوع کار تلوزیونی مهم نیست؟ میگم بیا بهترین بازیکن های جهان رو ببریم توی یه لیگی که اصلا پخش تلوزیونی نداره . ببین اون لیگ اصلا توی رده بندی ها قرار می گیره یا نه . نکته ی دوم : با همه ی این مسائل (به قول تو حاشیه ای ) لیگ ایتالیا اصلا از نظر سطح بازیکن ها هم به لیگ مثلا انگلیس و اسپانیا نمی رسه (چیزی که تو اشاره کردی . یعنی خواستی کیفیت بد کار تلوزیونی رو زیر پوشش اون مخفی کنی ). یه مقایسه ی سرانگشتی کافیه که هر کسی بفهمه
اولا که کی گفته کیفیت تلویزیون ایتالیا بده؟ الکی ورداشتی یه چیز گفتی و ازش نتیجه هم گرفتی. این "سفسطه" نیست؟ به یه طریقی به من ثابت کن که تلویزیون ایتالیا "بد"ه! مثلا بگو بازی رم-اینتر امشب تصویربرداری اش افتضاح بود تا من هم بفهمم کجا رو میگی. یا اینکه مثال معتبر مکتوب یا مصور بیار که کیفیت تلویزیون ایتالیا از طرف بقیه اروپا به خاطر بد بودن محکوم شده یا یه همچین چیز هایی! اصلا حرفی که میزنی پایه و اساسی نداره. تلویزیون ایتالیا در بدترین شرایط مطابق استاندارد های اروپا ست.
در مورد کیفیت بازیکن ها که اصلا نمیشه مقایسه کرد. تازه دو سه ساله که انگلیس به پشتوانه ی پول عرب ها و امریکایی ها و روس ها داره یه سری بازیکن خوب جذب میکنه. قبل از اون که اصلا حتی نمیشد به مقایسه اش با ایتالیا و اسپانیا فکر کرد.
طی 25 سال اخیر، فقط یک بار بازیکنی از لیگ انگلیس برنده ی توپ طلا/بازیکن سال جهان بوده (که امثال به لطف خدا میشه 2 تا تازه :lol
. وضع این لیگ تا این حد وخیمه در این زمینه. در مورد بازیکن سال جهان که اصلا وضع بحرانی ئه و تا حالا هیچ بازیکنی از لیگ انگلیس به این عنوان نرسیده و معمولا بین ایتالیا و اسپانیا چرخیده.
میلان و یوونتوس در صدر بیشترین بازیکن برنده ی توپ طلا هستن (فکر کنم هر دو از لیگ ایتالیا باشن!)
لیگ ایتالیا در صدر بیشترین بازیکن برنده توپ طلاست (18 برنده) در مقابل انگلیس که چهارم ئه (فقط 5 برنده)
میلان 8 برنده ی توپ طلا داشته. نزدیک ترین تیم انگلیسی منچستر هست با تنها 3 برنده.
اصلا چرا دور بریم؟ برنده ی حاضر نه تنها توپ طلا/بازیکن سال فیفا بلکه تمام جوایز فردی کیه؟ درست حدس زدی. کاکا. سال قبل اش؟ کاناوارو. دو سال قبل اش؟ رونالدینیو (فکر کنم هیچ ارتباطی با لیگ انگلیس نداره!). سه سال قبل اش؟ شوچنکو. چهار سال قبل اش؟ پاول ندود - از یوونتوس (محض اطلاع). پنج سال قبل اش؟ رونالدو (اینتر/رئال - باز هم هیچ ارتباطی با لیگ انگلیس نداره) فقط مایکل اوون این وسط یکبار این وسط این جایزه رو برده تا وضع لیگ انگلیس خجالت آور نشه دیگه. از 7 سال قبل بگیر برو تا اوائل دهه هشتاد که انگلیس در این زمینه هیچ حرفی برای گفتن نداشته.
این از تاریخچه ی بازیکن های بزرگ و جوایز بزرگ که لیگ انگلیس نه تنها در مقابل ایتالیا و اسپانیا، که حتی در مقابل آلمان هم حرفی برای گفتن نداره.
فکر نمیکنم حتی احتیاجی باشه بیشتر از این جلو برم. در مورد اینکه ایتالیا و اسپانیا همیشه بهترین بازیکن های دنیا رو بین خودشون داشتن که شکی نیست. در مورد اینکه از نظر استعداد بازیکن های بومی باز هم انگلیس به گرد پای این دو کشور نمیرسه هم شکی نیست. و اینکه کشوری که (به زعم خودش البته) بهترین لیگ دنیا رو داره ولی حتی نمیتونه به جام ملت ها راه پیدا کنه و میره مربی ایتالیایی استخدام میکنه خودش بیانگر خیلی چیز هاست. اگه دلت میخواد میتونی هنوز بگی بازیکن های لیگ ایتالیا به انگلیس و اسپانیا نمیرسه ولی فکر میکنم کسی که حتی یه ذره با فوتبال آشنایی داشته باشه بتونه تشخیص بده این حرف از پایه یک ادعای توخالی بیش نیست.
من امیدوار بودم روی این قضیه خیلی مانور ندی چون وضعیت لیگ ایتالیا در این زمینه وخیمه . حالا یه چند تا عکس رو با هم دیگه میریم تا ببینیم وضعیت چه طوریه ؟
در مورد عکس هایی که گذاشتی اصلا نمیدونم چی بگم! عکس بهترین استادیوم های انگلیس و بدترین های ایتالیا رو گذاشتی کنار هم مقایسه میکنی؟ بابا تو دیگه کی هستی...
من گفتم جدا از 10 تیم ایتالیا بقیه اصلا استادیوم های خوبی ندارن. احتیاجی نداشتم ورداری عکس داغون ترین استادیوم های ایتالیا رو بذاری کنار استمفورد بریج.
البته اینکه مثلا عکس این استادیوم رو نذاشتی نشون میده که چقدر در قضاوت ها منصف هستی! اگه قراره بهترین استادیوم انگلیس رو نشون بدی، از اونور هم بهترین ایتالیا رو نشون بده نه بدترین.
http://************/files/o888oki6osg62if40r7z.jpg
نمیدونم، شاید احساس کردی گوش های کساییکه این مطالب رو میخونن و درازه و نمیفهنن ورداشتی داغون ترین استادیوم ایتالیا رو عکس اش رو گذاشتی. وضع استادیوم ها ایتالیا در مقایسه یا آلمان/اسپانیا/پرتغال/انگلیس خوب نیست و کسی هم انکار نکرد. ولی مسلما به اون بدی که سعی داره با این عکس های مضحک نشون بدی نیست.
کاسانو بعد از رفتنش به رئال . دی کانیودر اوج دوران بازیکنیش توی لیگ انگلیس . دیوایو بعد از رفتنش به والنسیا , میکولی که توی بنفیکا بود و ... ولی مطمئنا دی کانیو مثال بارز این قضیه هست ... باز هم لازمه که بگم؟ هیچ کدوم اینها دوران حضورشون توی خارج از ایتالیا مورد توجه نبودن .گذشته از این حرفها یعنی واقعا نمیخوای تعصب بی جای ایتالیایی ها روی بازیکن های داخلی خودشون رو قبول کنی؟ رد کردن پیشنهاد 100 ملیون یورویی تیم چلسی از طرف توتی در پایان فصلی که رم داشت به دسته دو سقوط می کرد یا موندن بهترین دروازه بان جهان توی یوونتوسی که در سری B حضور داشت چه معنی دیگه ای میده ؟حتما عشقی در قلب این بازیکن ها وجود داره که برای انسان دیگه ای قابل درک نیست ...
کاسانو همین الان اش هم زیاد به تیم ملی دعوت نمیشه و بیشتر مسائل اخلاقی اش مشکل ساز بوده نه قابلیت های فوتبالی بالاش که هیچ شکی توش نیست.
به هر حال دقیقا اشتباهت هم همینجاست. من گفتم بازیکن بزرگ نام ببر نه بازیکن هایی که هم پست های بسیار بزرگ تری در ایتالیا داشتن. کدوم مربی احمقی میاد دی کانیو رو به بازیکن های بزرگی که ایتالیا اون موقع داشت ترجیح بده؟ مطمئنا دعوت نشدن اینها ربطی به خارج از ایتالیا بودنشون نداشته باشه. دعوت نشدنشون به خاطر اینه که ایتالیا در اون پست ها بازیکن های خیلی بهتری داشته. قضیه در مورد دی وایو و میکولی هم به همین ترتیبه. اینها در بهترین حالت بازیکن های خوب (نه بازیکن بزرگ / نه ستاره) بودن که نهایتا میتونستن نیمکت ایتالیا رو با وجود بازیکن هایی مثل ویری و باجو و توتی و دل پیرو و ... گرم نگه دارن.
در مورد تعصب بی جا همه دارن دومنک رو میبینن که بازیکن ها با هزار ترس از محروم شدن از پوشیدن لباس فرانسه پاشون رو میذارن تو لیگ ایتالیا چون اخلاق این مربی رو در قبال بازیکن های حاضر در سری آ میدونن...
در مورد اونهاییکه با یوونتوس رفتن سری ب دقیقا همینه. به خاطر تعصب شون روی تیم شون بود که حاضر به اینکار شدن. متاسفام اگه برات قابل درک نیست ولی اونها هم خیلی راحت میتونستن مثل امثال زامبروتا و تورام و کاناوارو و ... بذارن برن. به هر حال در بین ایتالیایی ها یه چیزی هست به نام وفاداری و تعصب. میدونم کسی که مدام لیگی رو دنبال میکنه که توش قرارداد های پرسود تر و پول در آوردن و glamour حرف اول رو میزنه زیاد آشنایی ای با این واژه ها نداره.
من کی اختصاصا از میلان حرف زدم ؟ من گفتم بعد از رسواییشون قضیه ی دعوت از بازیکن های داخلی یه خرده کمرنگ تر شد. رسوایی ای که به خاطرش تیم ملی ایتالیا مجبور شد کاناوارو و زامبروتا رو توی لیگ اسپانیا ببینه . تو که نمیخوای بگی به خاطر باد هوا تیمشون رو رها کردن؟
یا سواد فارسی من نم کشیده یا سواد فارسی تو. واضحا داری میگی میلان و یووه و محروم شدن
شون و رفتن بازیکن ها
شون:
البته این قضیه بعد از رسوایی تیم های میلان و یووه و محروم شدنشون و رفتن بازیکن هاشون به لیگ های دیگه یه خرده کمرنگ تر شده .
تو میگی ایتالیا از بازیکن های خارجی اش برای تیم ملی دعوت نمیکنه من هم بهت کاناوارو و زامبروتا و ... رو نشون میدم که موقع بازی در اسپانیا به تیم ملی دعوت شدن. پس حرف ات هیچ اعتباری نداره. اینکه بری اسم یه سری بازیکن معمولی رو بیاری که فقط به خاطر اینکه ایتالیا بازیکن های بهتری داشته (که حتی نیاز نیست نام ببرم شون) به تیم ملی دعوت نمیشدن هم هیچ سند معتبری برای حرفت نیست.
ما به این میگیم سفسطه . یعنی کشور A به کشور B تجاوز میکنه بعد یه عده میگن : پیروزی A بر B پاسخ شایسته ای بود به کسانی که میگن کشور A تجاوز کرده . خب یعنی الان تو کلا رفع اتهام میکنی از میلان؟ دقیقا به کدوم دلیل؟
اگه قرار باشه مسائل اجتماعی و سیاسی وارد فوتبال شه پس انگلیسی ها یه مشت برده هستن در خدمت پولدار های خارجی! کشوری که داره استثمار میشه چون اول از همه جیب این سرمایه دار ها داره در این روز ها پر میشه. حداقل ایتالیا روی پای خودش وایستاده...
میتونی بری اتهام میلان رو تحقیق کنی و بفهمی چی بوده: چند دقیقه مکالمه ی تلفنی یکی از مدیران (که دیگه نیست) با یک داور. همین. فکر کردی وقتی تیمی پاش به به تبانی باز میشه حتما در 20 تا دیدار دست داشته؟ تنها تیمی که واقعا از داور ها سود برد یووه بود که به سری ب فرستاده شد که هیچ 9 امتیاز هم ازش کسر شد.
به هر حال میلان در همون سالی که ابتداش دچار این قضایا شد قهرمان اروپا شد. هر جور دوست داری تعبیر کن.
شرط بندی؟! من اصلا در مورد شرط بندی صحبت نکردم . حتی یه جمله . جمله ای که من از شرط بندی توش گفتم رو نشون بده . دارم از تبانی و اتهام های ثابت شده ی داوری حرف می زنم . اینقدر قضیه ش واضح و روشنه که جای بحث نداره . میلان و یووه . کسر امتیاز . سقوط به سری B.این برای یه لیگ معتبر یعنی فاجعه . برای یه لحظه فکر کن مثلا منچستر به دسته ی دوی لیگ انگلیس سقوط کنه . فاجعه مصیبت بارتر از این حرفهاست که تو به راحتی از کنارش می گذری . فقط لیگی مثل ایتالیا میتونست یه همچین چیزی رو از سر بگذرونه
از هر چی که صحبت کرده باشی. هر جا پول کلان در جریانه به هر حال مسائل پول شویی و زد و بند و ... هم هست. نظر منه. لزومی نداره قبول نکنی.
در ضمن داری به من میگی شرط بندی هایی که الان در انگلیس در جریانه پول شویی نیست؟؟
این هم شد سفطسطه : چون لیگ ایتالیا سرمایه کمی داره باید در رتبه ی سوم درست زیر انگلیس و اسپانیا باشه . حتما توی پست بعدی هم میخوای بگی چون سرمایه توی لیگ ایتالیا کمه زمین هاش اونجوریه
کل کشور ایتالیا در حال حاضر از نظر اقتصادی وضع خیلی خوبی نداره. ولی با این حال اونقدر وضع خراب نیست که تیم ها نتونن برنامه هایی برای بهبود وضع استادیوم هاشون داشته باشن کما اینکه خیلی هاشون برنامه هایی برای بهبود و یا نقل مکان به استادیوم های جدید دارن و چند سال دیگه نتایج اش رو میبینی.
اما در مورد سرمایه و پول و ... ظاهرا کمی بی خبر تشریف داری که تیم های انگلیسی در حال حاضر بیش از یک و نیم میلیارد پوند debt دارن. و شاید کمی بی خبر تر که یوفا در پی راهی ئه که برای تیم هایی که حساب شون پاک نیست مشکل درست کنه چرا که روش موفقیت این تیم ها مثل کلاهبرداری (دقیقا همونطور که پلاتینی توصیف کرد) میمونه. و مطمئن باش روزی که قانونی که این تیم ها رو از حضور در لیگ قهرمانان/یوفا محروم کنه روزی ئه که یا آبراموویچ نیم میلیارد پوند از جیب اش تقدیم میکنه به چلسی (که مسلما همچین کار نمیکنه) یا این تیم با ورشکستگی مطلق سقوط میکنه (حتما دیگه این رو میدونی که برای باشگاه های انگلیسی حال حاضر که در debt هست نرسیدن به اروپا حکم مرگ رو داره؟). به همینطور تیم های دیگه ای مثل منچستر و لیورپول و تیم های تازه به دوران رسیده ای مثل منچستر سیتی و ... .
موفقیت لیگ انگلیس دووم نمیاره. این لیگ دوباره برمیگرده به جایگاهی که تا قبل از غارت سرمایه دار های خارجی ها داشت. هر چند بحث یک سال و دو سال نیست و میتونی فعلا به این حرفم بخندی، ولی مطمئنم اون روز اونقدر نزدیک هست که شاید دوباره در همین فروم بتونیم راجع بهش صحبت کنیم.
یه سفسطه ی دیگه : داشتن پول و سرعت و اکشن!!! بودن شده ویژگی های بد یه لیگ ؟ به چه خاطر؟ بعد چرا مقایسه با هالیوود؟ از کجا میگی شعور تکنیکی و تاکتیکی توی لیگ انگلیس وجود نداره؟!
از نظر تکنینی که تکلیف انگلیس همیشه مشخص بوده. شمار بازیکن های تکنیکی و دریبل زن سال های اخیر تیم ملی انگلیس به تعداد انگشت های یک دست هم نمیرسه و اصلا انگلیسی ها معروفن به تکنیکی نبودن. میخوای باور کن میخوای نکن. تکنیک در اروپا منحصر هست به کشور های ایتالیا و اسپانیا و پرتغال و فرانسه. کشور های جنوبی و لاتین. امثال آلمان و انگلیس هیچوقت کشور هایی با بازیکن های تکنیکی محسوب نمیشدن.
در مورد تاکتیک هم من نظر خودم رو میگم. چیزی به اسم شعور تاکتیکی در اکثر تیم های انگلیسی (منهای لیورپول) نمیبینم. تاکتیسین هم نداره لیگ انگلیس جدا از بنیتز و شاید راموس. این رو هم در ذهن داشته باشه تاکتیک به معنی پاسکاری نیست! کسی مثل ونگر و فرگوسن و ... هم تاکتیسین نیستن (ربطی به مربی بزرگ بودن نداره). تاکتیک در فوتبال یعنی برنامه ریزی. یعنی قرار دادن بازیکن ها مثل مهره. یعنی از هر بازیکن توقع خاصی داشتن. تعیین وظیفه برای هر بازیکن. یعنی گاهی حمله نکردن. یعنی زمان های خاصی حمله کردن. یعنی بررسی تیم حریف و ضربه زدن به نقاط ضعف اونها و ... مربی های ایتالیایی شهره اند به تاکتیسین بودن. چون فوتبال رو فراتر از حمله/دفاع/حمله/دفاع/... میبینن.
بایدی وجود نداره . ما همه علاقه مندیم . بحث هم تا جایی که با منطق همراه باشه واسه هم قابل احترامه . حالا تو هم اگه میخوای به بحث ادامه بدیم به اون چند تا سوالی که من زیرشون خط کشیدم جواب بده ...
علاقه مندیم ولی من واقعا سختمه یک ساعت و نیم تمام بشینم quote کنم و جواب بدم. اگه مایل باشی همینجا بحث رو تموم کنیم (اگه میخوای ادامه بدی البته مسئله ای نیست و من یکی جا نمیزنم!). مطمئنا نه من نظرم رو عوض میکنم نه تو. بقیه ی کساییکه این بحث رو دنبال کردن هم بدون شک اونقدر شعور بالایی دارن که با برخی حرف های احتمالا بی پایه من و شما منحرف نشن همونطور که یکی دو نفر هم نظر دادن و میتونی ببینی تا چه حد با شما موافق هستن!
فکر میکنم فقط داریم خودمون رو خسته میکنیم...