• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کلیک ، ضمیمه جام جم : بحث و گفتگو پیرامون مطالب و دانلود هفتگی کلیک

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
يك روايت سياه و سفيد ديگر از جنگ ستارگان‌
ستاره‌كشي!
100953317783.jpg

جنگ ستارگان از آن دسته داستان‌هايي است كه مي‌شود همه جور بازي،‌ فيلم و كتاب در موردش منتشر كرد. در مورد Force Unleashed تبليغات زيادي انجام شده بود و خيلي‌ها (از جمله كساني كه ميانه خوبي با جنگ ستارگان نداشتند) به اميد تجربه يك بازي اكشن سوم شخص خوش‌ساخت در انتظار آن بودند.
بازي‌هاي اكشن سوم شخص با ضرب‌آهنگ بالا مدتي است كه اين سبك را دگرگون كرده‌اند. بازي‌هايي نظير God of War، دويل‌مي‌كراي، نينجاگايدن يا Heavenly Sword با افزودن سرعت و جلوه‌هاي بصري به سبك اكشن سوم شخص، استانداردهاي جديدي را تعريف كرده‌اند كه اين روزها هر بازي‌اي كه بخواهد جاي پاي آنها بگذارد بايد آنها را رعايت كند. جنگ ستارگان: فورس‌آنليشد هم جزو اين دسته از بازي‌هاست و چيزهاي بسيار زيادي را از همان استانداردها گرفته است.

فورس‌آنليشد شايد از بسياري لحاظ يك بازي درجه نباشد، اما مطمئنا به يك انگيزه مي‌شود آن را بازي كرد: اين‌كه حال و هواي آن با ديگر بازي‌هاي مرسوم اين سبك (از قبيل چهار عنوان ذكر شده در پاراگراف قبلي) زمين تا آسمان فرق دارد. اين‌بار به‌جاي مكان‌هاي اسطوره‌اي قديمي و شياطين جهنمي،‌ با سازه‌هاي پيشرفته، آدم‌آهني‌هاي غول‌پيكر و سلاح‌هاي ليزري سر و كار داريد. به‌ندرت پيش مي‌آيد كه يك بازي شمشيرزني از نوع سوم شخص را بتوانيم در چنين جوي بازي كنيم.

داستان در مورد شاگرد دست‌آموز لرد ويدر است. اين شاگرد كه استاركيلر نام دارد، دوره كامل تبديل‌شدن به يك سيث را از خود لرد فرا گرفته و تبديل شده به جاسوس او در كهكشان. لرد قصد دارد با از بين بردن جداي‌هاي باقي مانده، قدرت را از آن خود كند و بدش نمي‌آيد مخفيانه برعليه امپراتور هم فعاليت كند. داستان پيچ و تاب‌هاي خوبي دارد و بسيار بهتر از داستان ديگر بازي‌هاي اين سبك است. البته اين حرف را از زبان كسي مي‌شنويد كه اهل داستان‌هاي جنگ ستارگان و كاراكترهاي آن است. بعيد مي‌دانم كساني كه از دنياهاي جنگ ستارگان خوششان نمي‌آيد، خيلي از داستان لذت ببرند.

روند بازي خوب است. استاركيلر با شمشيرهاي نوراني مخصوص سيث‌ها و جداي‌ها به جنگ دشمن مي‌رود. اين شمشير اولين و آخرين سلاح شما در بازي است و بايد با چند ضرب هايش آشنا شويد. در طول بازي امتياز مخصوص فورس به شما داده مي‌شود كه در بين هر مرحله كه در سفينه استراحت مي‌كنيد يا در هنگام متوقف كردن بازي مي‌توانيد چندضرب‌هاي جديد يا حركات جديد بخريد. در واقع دو راه پيش رو داريد، اين‌كه روي چندضرب‌ها تمركز كنيد و يا قدرت حركات ويژه‌تان را بيشتر كنيد. سنگ‌هاي رنگي مختلفي هم براي تغيير رنگ و خصوصيت نور شمشير وجود دارند.

صحنه‌ها معمولا حسابي شلوغ هستند. از در و ديوار دشمن مي‌ريزد.

خوشبختانه استار‌كيلر بسيار فرز و سريع عمل مي‌كند و با زدن دكمه حمله، اگر نزديك دشمن نباشد هم به‌سمت او خيز بر مي‌دارد. مي‌توانيد آزادانه بازي را انجام بدهيد و يا روي يك دشمن خاص قفل كنيد. اين خاصيت در هنگام مبارزه‌هاي شلوغ و وقتي كه مي‌خواهيد روي يك دشمن قوي تمركز كنيد، بسيار به‌كار مي‌آيد. دشمن‌هاي بزرگ معمولا با انيميشن‌هاي كوييك‌تايم يا همان دكمه‌زني خودمان از پا در مي‌آيند. بخش‌هاي مهمي از اكشن‌ها هم به دوئل‌هاي تن‌به‌تن با جداي‌هاي مختلف مي‌گذرد كه شايد بهترين و بدترين بخش‌هاي بازي باشند. دوئل‌ها به‌خاطر پا‌به‌پا و تكنيكي بودن، جذاب هستند اما خط سلامت دشمن معمولا آن‌قدر زياد است كه بعد از مدتي واقعا خسته مي‌شويد.

از نظر گرافيكي فورس آنليشد بسيار زيباست. نسخه‌هاي ايكس‌باكس 360 و پلي‌استيشن 3 بهترين گرافيك را دارند و نسخه‌هاي پلي‌استيشن 2، PSP و DS از گرافيك‌هاي ساده‌تري استفاده مي‌كنند. اگر دنبال يك بازي اكشن شمشيربازي سريع مي‌گرديد، فورس‌آنليشد انتخاب خوبي است و معدود باگ‌هاي گرافيكي هم نمي‌توانند لذت آن را كم كنند.



###


بازي هفته
بازي‌خورهاي خوشحال!
بازي‌هاي جديد مثل نقل و نبات در بازار ريخته‌اند. البته مدتي است كه در بازار بازي‌هاي PC افت محسوسي ديده مي‌شود كه موقتي است. فعلا پرو 2009 داغ‌ترين بازي بازار لقب گرفته و روي همه پلتفرم‌ها پرفروش است.
كساني كه ايكس‌باكس 360 دارند، مي‌توانند بازي‌هايي نظير Dead Space ،2 Saints Row ، Golden Axe Beast Rider، فال‌آوت3 و كراش‌بنديكوت جديد را بازي كنند! البته بيشتر اين بازي‌ها براي پلي‌استيشن 3 هم منتشر شده‌اند اما شايد پلي‌استيشن3 بازها با وجود شاهكاري به نام Little Big Planet نيم نگاهي هم به بازي‌هاي ديگر نكنند.

براي PC دو بازي ماجرايي نانسي‌درو وEverlight منتشر شده‌اند. دو بازي SAS و Fate of Hellas ديگر بازي‌هاي جديد اين پلت‌فرم هستند. براي كنسول دستي DSPSP مي‌توانيد بازي نقش‌آفريني Star Ocean :First Departure و90 NBA را تهيه كنيد. بازي‌هاي جديد هنوز تمام نشده‌اند!



###


فناوري ديجيتال
حافظه يا كارت اعتباري

اين كارت اعتباري به همراه 6 حافظه فلش يك يا 2 گيگابايتي طراحي شده است كه به صورت درايوهاي كوچك USB به كارت هاب مانند متصل شده‌‌اند و شما مي‌توانيد به راحتي آن را درون كيف پول خود قرار دهيد.
100953318326.jpg


تشخيص صاحب از روي چشم‌

اين تلفن همراه پيشرفته قادر است از روي چشم و عنبيه، صاحب خود را تشخيص داده و به او اجازه كار دهد. همان‌طور كه مي‌دانيد اين تكنيك، از پيشرفته‌ترين روش‌هاي تشخيص هويت با استفاده از فاكتورهاي بيومتريك است.


100953318446.jpg


لغت‌نامه همراه با اسكنر
با وجود نرم‌افزارهاي مربوط به لغت‌نامه، براي يافتن لغت مورد نظر خود كافي است آن را وارد و بلافاصله معني آن را پيدا كنيد. دستگاه جديد كه يك لغت‌نامه همراه اسكنر است، حتي شما را از وارد كردن لغت مورد نظر نيز معاف مي‌كند!‌
100953318300.jpg



كيف رايانه‌اي

باز هم طراحان خوش‌ذوق‌ علاقه‌مند به رايانه، يك كيف دستي مخصوص بانوان طراحي كرده‌‌اند كه در آن فقط از كليد‌هاي صفحه‌كليد استفاده شده است.
100953317973.jpg



ساعت عمر

شايد اين كندترين ساعت موجود در دنيا باشد. سرعت گردش عقربه‌هاي اين ساعت بيش از 61 هزار برابر كندتر از ساعت‌هاي معمول است. اين ساعت كه براي نشان دادن طول عمر طراحي شده است، مي‌تواند عمري برابر 78سال را نشان دهد.

100953318351.jpg


چاپگر همراه

اين چاپگر كوچك با طراحي منحصر به فرد، اين امكان را فراهم مي‌آورد كه در هر مكان آن را به رايانه‌ همراه خود متصل كرده و مستندات خود را چاپ كنيد.

100953318268.jpg


ماوس تخت

اين ماوس بي‌سيم كه مي‌تواند مستقيم به شكاف Pc Card رايانه‌هاي همراه متصل شود به شكلي كاملا تخت طراحي شده است. البته باريكي آن از راحتي كار با آن كاسته است، اما اين مزيت را دارد كه با قرار گرفتن در شكاف ياد شده، هم شارژ شده و هم پنهان شود.

100953318382.jpg



محافظ حافظه

براي اين‌كه هميشه كارت‌هاي حافظه تلفن همراه خود را همراه داشته باشيد و در عين حال در برابر خرابي آنها را حفاظت كنيد مي‌توانيد از اين محافظ فانتزي استفاده كنيد.


100953318510.jpg


خفاش جاسوس

اين خفاش جاسوس كه ساخت مهندسين دانشگاه ميشيگان است‌ 6 اينچ طول دارد و براي ثبت و ارسال اطلاعات تصويري طراحي شده است. اين روبوت به اين علت شبيه خفاش ساخته شده است كه مي‌تواند راه خود را در شب نيز پيدا كند.


100953318414.jpg


###

در آخر مطالب شماره 211 ، لینک دانلود پی دی اف این شماره که در صفحه ی قبل هم هست :


كليك شماره 211- يكشنبه 12 آبان 1387

دانلود حجم 1.1MB
 
Last edited:

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
مطالب شماره 212 برای دوستان عزیز ...

توضیح : مطالب این شماره ربطی به مشکل لینک پی دی اف نداره و کامل هست ...

------------

پايان دومين جشنواره و نمايشگاه ملي رسانه‌هاي ديجيتال
100953923913.jpg

دومين جشنواره و نمايشگاه ملي رسانه‌هاي ديجيتال، شنبه گذشته به کار خود پايان داد. به‌گزارش خبرنگار جام‌جم، اين جشنواره كه از يکم تا 10 آبان در مصلي امام خميني (ره) تهران برگزار شد، پذيراي جمع کثيري از علاقمندان و متخصصان اين حوزه بود و در 6 بخش اصلي نرم‌افزارهاي چندرسانه‌اي با بيش از 3 هزار و 500 عنوان نرم‌افزار توليد داخل، بازي‌هاي رايانه‌اي توليد داخل، با بيش از 20 عنوان و 200 بازي رايانه‌ا‌ي مناسب خارجي، نرم‌افزارهاي تلفن همراه با بيش از 100 اثر توليد داخل، پايگاه‌هاي اينترنتي و وبلاگ‌ها با بيش از 4 هزار اثر، هنرهاي ديجيتال با بيش از 300 اثر و ويژه انقلاب اسلامي با بيش از 100 اثر و نيز 6 بخش جانبي خانواده و فناوري اطلاعات، نشست‌ها و کارگاه‌ها، مسابقات، رسانه ديجيتال در آيينه هنر، مراکز و موسسات رسانه‌هاي ديجيتال و ويژه نوآوري برگزار شد.

از نکات قابل تامل در اين نمايشگاه، حضور بيش از هزار کاريکاتوريست از 71 کشور جهان، حضور شايسته سازمان‌ها و نهادها و برگزاري بيش از 150 کارگاه آموزشي و نشست تخصصي بود. با توجه به حضور گسترده مخاطبين در حوزه‌هاي مختلف نرم‌افزاري، و همچنين نشانه‌هايي از استعدادها و پتانسيل‌هاي جوانان ايراني، مي‌توان اميدوار بود که اين جشنواره با رونق بيشتر و با مشارکت‌هاي هر چه بيشتر نهادها و سازمان‌ها، به جايگاهي درخور و بين‌المللي دست يابد و مبناي آغاز صادرات نرم‌افزار ايراني باشد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم اختتاميه‌ي اين جشنواره که در تالار وحدت برگزار شد، با اشاره به اهميت و جايگاه رسانه‌هاي ديجيتالي، گفت: «استفاده ما از فن‌آوري رسانه‌هاي ديجيتالي با کساني که اين تکنولوژي را خلق کرده‌اند، فاصله چنداني ندارد.» وي همچنين گفت: « امروز اين فن‌آوري براي ما غريبه نيست و امتياز بزرگ ما نسبت به ديگران در استفاده از اين فن آوري اين است که ما صاحب فکر و انديشه هستيم و مي‌توانيم از اين طريق پيام خودمان را به مخاطبان منتقل کنيم.»

البته درباره نقاط ضعف اين نمايشگاه مي‌توان گفت كه به‌جز نرم‌افزارهاي ديني و اسلامي (كه از نقاط قوت اين نمايشگاه بوده‌اند) تقريبا در هيچ زمينه علمي يا فرهنگي ديگري دست‌آورد چنداني به‌چشم نمي‌خورد.



###


بيست و هشتمين نمايشگاه جيتکس
100953924036.jpg

نمايشگاه جيتکس (Gitex2008)، كه به‌عنوان يكي از معتبرترين نمايشگاه‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات منطقه شناخته مي‌شود، کم‌فروغ‌تر از دوره‌هاي پيشين برگزارشد. به‌گونه‌اي كه استقبال اندك بازديدكنندگان، عامل دلسردي و کاهش اشتياق كمپاني‌هاي شركت‌كننده شده بود.
اين نمايشگاه با حضور بيشتر شرکت‌ها مطرح در حوزه فناوري اطلاعات برگزار شد، اما نبود برخي از کمپاني‌هاي بزرگ در آن کاملا مشهود بود .

يکي ديگر از نکات مورد توجه در اين دوره از جيتکس حضور فعال کمپاني هاي ارائه‌دهنده محصولات امنيتي بود. که تمرکز نمايندگان ايراني در غرفه‌هاي اين کمپاني‌هاي محسوس بود. از جمله اين برند‌ها مي‌توان به کسپرسکي، سايبرم، آسترو و مکافي اشاره کرد.

در مجموع در جيتکس امسال کمتر به روح انساني و حضور مخاطب عام توجه شد و عمده شرکتها اهدافي کلان را دنبال مي‌کردند. گويي نگرش شرکتها نسبت به حضور در نمايشگاه هايي چنين تغيير يافته‌است.

###

فيبر نوري کمتر قطع مي‌شود
مديرکل طرح و مهندسي عمليات شبکه و تعميرات شرکت ارتباطات زيرساخت گفت: «تمهيداتي در نظر گرفتيم كه اگر قطعي فيبرنوري داشتيم، پرسنل‌مان بتوانند در كمترين زمان به محل قطعي رفته و مشكل را برطرف كنند؛ به‌طوري كه تعداد قطعي در چهار ماه اول سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد كاهش يافته است.»

محمدرضا نوبري در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين كه مسائل امنيتي و حياتي در زمان قطعي فيبرنوري مهم‌تر از قيمت ريالي و خسارت مالي است اظهار كرد: «براي محاسبه‌ ميزان خسارت مدت زمان قطعي ضرب در قيمت قطعي را بر تعداد كانال‌هايي كه برروي آن است ضرب كرده و با خسارت‌هاي فيزيكي قطعي‌ها جمع زده مي‌شود.»

وي با بيان اين‌كه تنظيم و صدور دستورالعمل جلوگيري از قطعي فيبر نوري و كاهش مدت زمان رفع خرابي از جمله فعاليت‌هاي مهم ما محسوب مي‌شود، ‌اظهاركرد:‌ «از ديگر اقدامات مهمي كه انجام مي‌دهيم كاهش تعداد قطعي‌ها است و تمهيداتي نيز در اين زمينه انديشيده‌ايم.»



###


اعتراض به مصوبه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات
مجموعه گروه شرکت‌هاي انتقال داده ها (PAP) اعتقاد راسخ دارند که کارشناسي مناسب درخصوص تصويب تعرفه انجام نشده و به‌هيچ‌وجه اين شركت‌ها قادر نيستند با اين شرايط به فعاليت خود ادامه دهند.
به گزارش ايتنا، مديران 11 شركت بزرگ خصوصي دارنده مجوز ارايه خدمات انتقال داده‌ها (PAP) در نامه‌اي خطاب به معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به «تصويب تعرفه ارايه خدمات اينترنت باندپهن با استفاده از ADSL و کاهش قيمت تامين اينترنت براي ارايه اين خدمات» اعتراض و اين اقدام را سبب خروج شركت‌هاي خصوصي از عرصه ارايه خدمات دانسته و آن را عامل ايجاد انحصار جديدي در بازار معرفي كرده‌اند.
آنها اين‌گونه اقدامات را برخلاف سياست‌هاي كلان كشور مبني بر خصوصي‌سازي و ايجاد زمينه رقابت سالم دانسته و پيشنهادهايي را در جهت رفع اشكالات مصوبه اخير سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارايه كرده‌اند. مديران شركت‌هاي ياد شده متفق‌القول اعلام كرده‌اند: «شركت‌هاي PAP بيش از هر شخص ديگري نسبت به كاهش هزينه تامين پهناي باند و هزينه نهايي اينترنت استقبال مي‌كنند اما مصوبه اخير حداقل متناسب با تبليغات وسيع آن، در راستاي كاهش هزينه‌هاي نهايي گامي برنداشته است.»

اين نامه توسط مديران شركت‌هاي آريارسانه تدبير، انتقال داده‌ها آسياتک، پارس آنلاين، پيشگامان توسعه، داده‌گستر، داده‌پردازي فن‌آوا، کاراامين ارتباط، عصرانتقال داده‌ها، لايزر، نداگستر صبا و انتقال داده‌ها رهام داتک ارسال شده است.



###


فعاليت بدون مجوز ممنوع
سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در تلاش است تا در اسرع وقت تكليف شركت‌هاي اينترنتي فعال بدون مجوز را مشخص كند تا شركت‌هاي مجاز به فعاليت با مدارك كامل، پروانه دريافت كنند، در غير اين صورت از ادامه‌ فعاليت آنها جلوگيري به‌عمل مي‌آيد.
علي ذوالقدري‌ها، مديركل صدور پروانه‌ سرويس‌هاي ارتباطي و فناوري اطلاعات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، در گفتگو با ايسنا با بيان اين مطلب اظهار كرد: «شركت‌هاي ISP و ISDP كه مداركشان را براي دريافت پروانه‌ جديد تكميل نكنند، تا يك سال حق ارايه‌ تقاضاي مجدد براي دريافت پروانه ندارند.»

وي افزود: «بر اساس آخرين آمار تا به حال در حدود 660 پروانه‌ ISP صادر شده و 37 پروانه‌ ISDP نيز در استان‌هاي آذربايجان شرقي، اصفهان، بوشهر، تهران، چهار محال و بختياري، خراسان رضوي، خوزستان، زنجان، سيستان و بلوچستان، فارس، قم، كرمانشاه، گلستان، گيلان و مازندران صادر شده است.»

او در ادامه با بيان اين كه در حال مكاتبه با مخابرات استان‌ها در اين رابطه هستيم، گفت: «شركت‌هايي كه جهت اخذ پروانه نسبت به ارسال مدارك به سازمان اقدام كردند مي‌توانند جهت مشاهده وضعيت پروانه‌ خود به سايت سازمان با آدرس اينترنتي
www.cra.ir مراجعه كنند.»



###


رونمايي از خدمات ابري
100953923756.jpg

مايکروسافت جديدترين سرويس خود را که ابر (Cloud) ناميده مي‌شود رونمايي کرد. در سرويس محاسباتي ابر، برنامه‌هاي کاربردي و داده‌هاي کاربران روي رايانه‌هاي منفرد ذخيره نمي‌شود.
پلت فرم جديد، "ويندوز براي ابر" يا "ويندوز لاجوردي"(Windows Azure) نام گرفته است. اين قالب جديد سال آينده همزمان با انتشار نسخه نهايي ويندوز 7رسما منتشر مي‌شود. طراحي اين سرويس به کاربران برنامه‌نويس اجازه مي‌دهد كه برنامه‌هاي کاربردي جديدي را ايجاد کنند که روي اينترنت جريان خواهند داشت؛ نه روي رايانه برنامه‌نويس.
مايکروسافت همچنين پيش‌بيني مي‌کند که کاربران اينترنت به‌زودي تمايل خواهند داشت كه حجم قابل ملاحظه‌اي از داده‌هاي خود را روي سرورهاي غول پيکر ابر ذخيره کنند. به اين ترتيب کاربران خواهند توانست از هر نقطه‌اي و توسط هر وسيله‌اي به نامه‌ها، عکس‌ها و فايل‌هاي ويديويي خود دسترسي داشته باشند و از سوي ديگر از تراکم داده‌ها روي سيستم خود جلوگيري کنند.

عبارت "محاسبات ابري "(Cloud computing) اصطلاحي است که به‌تازگي متداول شده. اکنون شرکت‌هاي مجهز به مراکز بزرگ نگهداري از داده‌ها شروع به اجاره دادن فضا به شرکت‌هاي تجاري کرده‌اند که از سويي مي‌خواهند برنامه‌هاي کاربردي آنلاين با رشد سريع وحجم بالا ايجاد کنند و از سوي ديگرتمايل به سرمايه‌گذاري براي خريد سرور‌هاي بزرگ که سبب افزايش حجم ترافيک مي‌شود ندارند.

بنابرگفته رقباي مختلف، سيستم ابر يک استراتژي است که با ايجاد امکانات مناسب براي توسعه نرم‌افزار از حقوق محصولات نرم‌افزاري به بهترين شيوه حمايت خواهد کرد. با اين وجود صحنه کنوني براي مبارزه‌اي بزرگ بين شرکت‌هاي معدودي که بودجه‌اي کلان براي برپا ساختن مراکز داده بزرگ دارند آماده است.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
چرا يکي؟
استفاده از قابليت کپي و کات در ويندوز، سرعت انجام کارها را افزايش داده و موجب مي‌شود تا براي انجام يک کار تکراري به‌ويژه تايپ يک کلمه يا جمله در چند بخش، نيازي به تايپ مجدد و اتلاف وقت نباشد.‌ اين قابليت گاهي اوقات مي‌تواند مفيدتر باشد اما به‌دليل محدوديت‌هاي موجود در ويندوز نمي‌توان بيش از اين از آن کمک گرفت.
به‌عنوان مثال فرض کنيد اگر مي‌توانستيد به‌جاي يک جمله، چندين جمله مختلف را در حافظه کليپ‌بورد ويندوز ذخيره کرده و در مواقع لزوم هر کدام را که نياز داشتيد استفاده مي‌کرديد، چقدر در سرعت انجام کارهاي شما تاثير داشت؟

نرم‌افزار Multi-Copy-Paste اين محدوديت را از ميان برداشته است و به شما اين امکان را مي‌دهد تا هر اطلاعاتي را به هر تعدادي که مي‌خواهيد در حافظه موقت ويندوز ذخيره کنيد، سپس به‌دلخواه خود به هر کدام از آنها که نياز داريد دسترسي داشته باشيد. حجم اين نرم‌افزار کمتر از 5/1 مگابايت است و براي دانلود آن مي‌توانيد به سايت زير مراجعه کنيد:

###

تكثير يك به چند
100953924241.jpg

همان‌طور که مي‌دانيد فيلم‌هاي ذخيره‌شده روي ديسک‌هاي Blu-ray از کيفيت بسيار بالايي برخوردارند و ارائه اين‌گونه فيلم‌ها توسط کمپاني‌هاي فيلم‌سازي روز‌به‌روز در حال گسترش است.
آيا شما هم جزو آن دسته از افرادي هستيد که مي‌خواهيد اين فيلم‌ها را با همان کيفيت ببينيد، اما دستگاه پخش بلو-ري در اختيار نداريد؟ يا قصد داريد از يک فيلم بلو-ري براي خودتان يک نسخه کپي تهيه کنيد اما تهيه دستگاه تکثير يا حتي ديسک خام بلو-ري برايتان مقدور نيست؟ نرم‌افزار Blu-ray to DVD پاسخگوي تمام اين سوالات است. اين برنامه مي‌تواند فيلم‌هاي بلو-ري را به چندين دي‌وي‌دي تبديل کند تا بتوانيد به‌راحتي در دستگاه‌هايي همچون پلي‌استيشن3، رايانه و برخي از دستگاه‌هاي پخش بلو-ري به مشاهده آنها بپردازيد. توجه داشته باشيد که براي کپي فيلم‌هاي رمزنگاري شده مي‌بايد از نرم‌افزارهاي جانبي همچون AnyDVD HD براي بازکردن رمز ديسک کمک بگيريد. اين نرم‌افزار از سايت زير قابل دريافت است و چنانچه شما در ترجمه مطالب اين سايت به زبان‌هاي مختلف نيز همکاري داشته باشيد يک نسخه کامل از اين نرم‌افزار به‌طور رايگان به شما هديه داده مي‌شود:
###

در حال گفتگو با ... يک برنامه رايانه‌اي
100953923514.jpg

در جستجوي کسي هستيد که با او گفتگو کنيد؟ از اين پس البوت (Elbot) در خدمت شماست. البوت يک برنامه رايانه‌اي است که وانمود مي‌کند يک انسان است. اين برنامه به‌تازگي به‌خاطر توانايي فوق‌العاده در متقاعد کردن کاربران به اين‌که با يک انسان صحبت مي‌کنند، برنده جايزه مسابقه‌اي در اين زمينه شده است.
در هجدهمين مسابقه هوش مصنوعي که درماه جاري تازگي برگزار شد، البوت موفق شد سه نفر از دوازده نفر عضو کميته داوري مسابقه را قانع کند که در هنگام گفتگو قابل تمايز از انسان نيست. اگر البوت تنها يک نفر ديگر را متقاعد مي‌کرد، نمره حد نصاب قبولي در اين آزمون را که راي يک سوم از اعضاي هيات داوران است به دست مي‌آورد. اين حد نصاب که در سال 1950 تعيين شده است، تاکنون توسط هيچ نرم افزاري از اين نوع به‌دست نيامده است.



###


درمان سرطان در دنياي مجازي
100953924112.jpg

در يک سالن آمفي‌تئاتر در دانشگاه کينگستون يک دستگاه بسيار پيشرفته سه‌بعدي به دانشجويان رشته پزشکي کمک مي‌کند تا راديودرماني را به‌شيوه‌اي عملي بياموزند و آن را در درمان سرطان به‌کار گيرند. اين دستگاه در واقع يک شبيه‌ساز سه‌بعدي از راديودرماني است که در آن دانشجويان مي‌توانند از سيستم کنترل از راه دور استفاده کنند و ميزان صحيحي از اشعه را به محل صحيح در تصويري از بدن يک بيمارسرطاني که بر يک پرده بزرگ سينما نقش بسته است، بتابانند.
بنابر گفته جرالدين فرانسيس رئيس دانشکده راديودرماني دانشگاه کينگستون مهم‌ترين مزيت اين دستگاه اين است که به دانشجويان امکان مي‌دهد مرتکب اشتباه شوند، بي‌آن‌که سلامت بيماران را به‌خطر اندازند. فرانسيس مي‌افزايد: «اشتباه کردن بخش بسيار مهم و ارزشمندي از فرايند آموزش است زيرا يادگيري عملي همراه با امکان سعي و خطا به‌مراتب موثرتر از ديگر روش‌هاي يادگيري است. اين روش سبب پيشگيري از اشتباه درآينده مي‌شود.»

از ديگر مزيت‌هاي اين دستگاه مي‌توان به امکان انجام راديودرماني در محيطي بي‌خطر و فاقد اشعه و بهره‌مندي از زمان کافي و طولاني براي تمرين است. امکان تمرين به‌دفعات بيشتر، به اين معنا است که دانشجويان در مدت زمان کوتاه‌تري براي کار با بيماران حقيقي آماده مي‌شوند و در هنگام کار، فشار رواني کمتري را متحمل مي‌شوند.

توجه به اين نکته که تعداد بيماران استفاده کننده از اين نوع درمان تا سال2016 دو برابر خواهد شد، اهميت و لزوم استفاده از چنين دستگاه‌هايي را آشکار مي‌سازد.



###


کتابخانه يکپارچه جهاني
گام جديد گوگل
100953924648.jpg

سرانجام گوگل پس از دو سال کشمکش با انجمن نويسندگان و ناشران آمريکا (AAP) توانست توافق آنها را براي سرويس جستجوي کتاب (Book Search) خود کسب کند. بر مبناي اين تفاهم‌نامه، گوگل در کل مبلغ 125 ميليون دلار را به اين دو گروه پرداخت خواهد کرد.
با توافق صورت گرفته، با همکاري مجموعه‌اي از کتابخانه‌هاي آمريکا دسترسي آنلاين به ميليون‌ها کتاب داراي حق چاپ (Copyright) و ديگر مطالب نوشتاري اين کشور مقدور خواهد بود. مذاکرات صورت گرفته، دعاوي قانوني انجمن نويسندگان و پنج ناشر بزرگ آمريکا که AAP را تشکيل مي‌دهند را رفع خواهد کرد.

سرگي برين يکي از موسسان گوگل و رئيس بخش فناوري اين شرکت مي‌گويد: «ماموريت گوگل ساماندهي و منظم کردن اطلاعات موجود در جهان است، به‌نحوي که در تمام نقاط دنيا قابل دسترسي و استفاده باشد. امروز، به‌همراه نويسندگان، ناشران و کتابخانه‌ها مي‌توانيم گام بسيار بزرگي را در راستاي رسيدن به اين هدف برداريم. در حالي‌که اين توافق‌نامه براي همه طرفين به‌واقع سودمند است، اما استفاده‌کنندگان اصلي اين ماجرا خوانندگان و جستجوگران کتاب هستند. دانش عظيمي‌ که در کتاب‌هاي سرتاسر جهان نهفته است، هم‌اکنون با آنها تنها يک کليک فاصله دارد.»

به‌عقيده گوگل، اين توافق‌نامه براي خوانندگان، محققان، نويسندگان و ناشران سودمند است زيرا بستري از ميليون‌ها کتاب ديجيتال و قابل جستجو در وب را تشکيل مي‌دهد. در همين حال، توافق‌نامه مذکور حقوق و تمايل دارندگان حق چاپ را نيز در نظر گرفته و به آنها امکان مي‌دهد تا چگونگي دسترسي آنلاين به مالکيت معنوي خود را کنترل کنند.

شايد مهم‌ترين نکته اين توافق‌نامه از نظر نويسندگان و ناشران، راهي است که اين تفاهم‌نامه براي دريافت غرامت دسترسي آنلاين به کارهاي آنها پيشنهاد داده است. روي بلانت رئيس انجمن نويسندگان آمريکا مي‌گويد: «نوشتن يک کتاب کاري دشوار است و دشوارتر از آن دريافت دستمزد آن است. من به‌عنوان يک خواننده و محقق خوشحال خواهم شد که کتابخانه محلي خود را ترک کرده و از منابع بزرگترين کتابخانه‌هاي دنيا استفاده کنم. اما به‌عنوان يک نويسنده، از دريافت حق‌الزحمه هنگامي‌که مردم از کارهاي ما استفاده مي‌کنند، استقبال خواهم کرد. اين توافق صورت گرفته بسيار موجه و خوب به‌نظر مي‌رسد.»

در صورت تصويب در دادگاه، طبق اين توافق‌نامه دسترسي به کتاب‌هايي که ديگر منتشر نمي‌شوند بيشتر خواهد شد، همچنين راه‌هاي جديدي را نيز براي خريد کتاب‌هاي داراي حق چاپ، عضويت سازماني ميليون‌ها کتاب آنلاين و دسترسي مجاني به کتابخانه‌هاي آمريکا ارائه خواهد کرد.

پرداخت‌هاي گوگل که در چند نوبت انجام خواهد گرفت، براي تاسيس موسسه ثبت حقوق کتاب (Book Rights Registry) استفاده خواهد شد و از آن طريق دعاوي کنوني نويسندگان و ناشران حل شده و هزينه‌هاي قانوني اين دعاوي پوشش داده خواهد شد. دارندگان حق چاپ در آمريکا خواهند توانست کارهاي خود را در اين موسسه ثبت کرده و از طريق عضويت‌هاي سازماني، فروش کتاب، درآمد تبليغات و ساير روش‌هاي درآمدي ممکن غرامت دريافت کرده و در صورتي‌که کارهايشان به فورمت ديجيتال تبديل شده‌اند، اين مبلغ را نقدا دريافت کنند.

ريچارد سارنوف رئيس هيات مديره انجمن ناشران آمريکا مي‌گويد: «اين توافق تاريخي يک برد براي همهاست. از نگاه ما، اين پيمان چهارچوبي جديد را براي استفاده از منابع داراي حق چاپ در دنيايي که به‌سرعت ديجيتالي مي‌شود، به‌وجود مي‌آورد. اين پيمان به خوانندگان کمک مي‌کند تا به گنجينه کتاب‌هاي ناياب دسترسي داشته و براي جامعه ناشران نيز از طريق ايجاد فضاي تجارتي، بسيار سودمند خواهد بود.»



###


لينكدوني
بانك‌ها و موسسات مالي خصوصي
بانک اقتصاد نوين

http://www.enbank.ir

بانک پارسيان

http://www.parsian-bank.com

بانک پاسارگاد

http://www.bankpasargad.com

بانک کارآفرين

http://www.karafarinbank.com

بانک سامان

http://www.sb24.com

بانک سرمايه

http://www.sbank.ir

موسسه مالي و اعتباري قوامين

http://www.ghavamin.com

موسسه مالي و اعتباري مهر

http://www.mehr-fci.ir

موسسه مالي و اعتباري سينا

http://www.sinabank.ir
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
پيگيري پرونده اتحاد ياهو و AOL
چندي پيش، خبر از مذاکرات ياهو و شرکت تايم‌وارنر (Time Warner) براي خريد بخش AOL اين شرکت توسط ياهو داديم. گزارش‌هاي رسيده حاکي از آن است که اين دو شرکت همچنان در حال بررسي سود و زيان احتمالي اين الحاق بوده و يکي از افراد آشنا با مذاکرات محرمانه در حال انجام، خبر از امضاي قريب‌الوقوع اين مبادله داده است.
بنا به گفته اين منبع، اگرچه در ابتدا هيچ معامله‌اي قطعي به‌نظر نمي‌رسيد اما در چند هفته گذشته تلاش‌هاي "هدفمندي" براي اين الحاق احتمالي انجام شده است. هم‌اکنون مذاکرات با تمرکز بر چگونگي يکپارچه کردن محتوا و فعاليت تبليغاتي AOL با ياهو در حال انجام است.

لازم به ذکر است که ياهو و تايم‌وارنر مذاکرات خود را چندين ماه قبل، زماني که شرکت اينترنتي ياهو راه‌هايي را براي رد پيشنهاد خريد 5/47 ميليارد دلاري مايکروسافت جستجو مي‌کرد، آغاز کردند. در آن زمان، ياهو مکررا پيشنهادهاي گوناگون مايکروسافت را رد کرد که آخرين آن رد پيشنهاد 33 دلار براي هر سهم ياهو در ماه ژوئن و پس از قطع همکاري ياهو و گوگل براي تبليغات بر روي نتايج جستجو بود. اما همکاري با گوگل که آن نيز از همان استراتژي‌هاي دفع پيشنهاد مايکروسافت است، با توجه به انتقاداتي که در زمينه ضد رقابتي‌کردن بازار تبليغات به‌وجود آمد، با مشکلات مواجه شد. هم‌اکنون ارزش سهام شرکت تايم‌وارنر نسبت به ابتداي سال ميلادي 45 درصد کاهش يافته است و اين در حالي است که ارزش سهام ياهو با کاهشي شديد 63 درصدي به حدود 12 دلار رسيده است.



###


آفيس 14: نسخه آنلاين
100953924840.jpg

به‌تازگي گذشته شرکت مايکروسافت خبر داده است که سرانجام يکي از بهترين محصولات خود را، که همان مجموعه آفيس مايکروسافت است، از طريق مرورگرهاي مختلف اينترنت قابل استفاده خواهد کرد.
بنا به گفته کريس کاپوسلا نايب رئيس ارشد بخش تجارت مايکروسافت در کنفرانس توسعه‌دهندگان حرفه‌اي اينترنت، که در شهر لوس‌آنجلس آمريکا برگزار شد، Office Web به کاربران امکان مي‌دهد تا از طريق مرورگر خود از نسخه‌هاي ساده‌اي از ورد، اکسل، پاورپوينت و OneNote براي ايجاد و ويرايش متون خود استفاده کنند.
وي همچنين افزود که اين بخشي از سياست "نرم‌افزار به علاوه خدمات" شرکت مايکروسافت است و کاربران هم‌اکنون قادر خواهند بود در همه حال - چه آنهايي که از نسخه‌هاي خانگي آفيس استفاده مي‌کنند يا کساني که از يک مرورگر اينترنت يا از تلفن‌هاي همراه مجهز به Windows Mobile بهره مي‌برند - از مايکروسافت آفيس استفاده کنند.

کاپوسلا خاطر نشان مي‌کند که مايکروسافت بيش از ده سال است که خدمات مختلفي را ارائه کرده است که به‌طور مثال مي‌توان از Hosted Exchange، Outlook Web Access، Live Meeting و Microsoft Online نام برد. پيش از اين در سال جاري ميلادي اعلام شده بود که مايکروسافت آنلاين به موسسات بازرگاني امکان خواهد داد تا از طريق اينترنت به سرويس Exchange and SharePoint دسترسي يابند.

تمايل مضاعف به استفاده از نرم افزارهايي که مولفه‌هاي آنلاين دارند، نشانگر اين حقيقت است که امروزه کاربران از نرم‌افزارها به‌روش‌هاي گوناگوني استفاده مي‌کنند و هم‌اکنون تقاضاي فزاينده‌اي براي دسترسي و استفاده از نرم افزارهاي مشابه در يک رايانه روميزي و يک دستگاه قابل‌حمل مثل تلفن همراه به‌وجود آمده است. کاپوسلا مي‌گويد: «مشتريان ما تنها از يک دستگاه استفاده نمي‌کنند.» وي اضافه مي‌کند که شرکت مايکروسافت قصد دارد ميان دستگاه‌هاي مختلف تجربه‌اي مشترک، يکپارچه و هماهنگ به‌وجود آورد. اين شرکت تصريح مي‌کند که آفيس‌وب روي مرورگرهاي اينترنت اکسپلورر، سفري و فايرفاکس قابل اجرا بوده و از HTML، AJAX و فناوري سيلورلايت مايکروسافت بهره خواهد برد.

آفيس‌وب از طريق آفيس‌لايو در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت و دو نسخه تبليغي و اشتراکي خواهد داشت. همچنين اين سرويس براي کاربران تجاري از طريق سرويس اشتراکي ديگري قابل دسترس خواهد بود. شرکت مايکروسافت هنوز اطلاعاتي در مورد هزينه‌هاي استفاده از اين سرويس‌ها منتشر نکرده است.



###


از ميليون‌ها کاربر آزمون مجازي بگيريد
آزمون‌ساز الکترونيکي
100953924742.jpg

کاربرد فناوري اطلاعات در عصر حاضر در تمام زمينه‌ها به اثبات رسيده است. در اين ميان بخش آموزش نيز از اين قاعده مستثني نبوده و روش‌هاي سنتي براي آزمون‌گيري و سنجش دانش‌آموزان جاي خود را به روش‌هاي مدرن و الکترونيکي داده است.
بدون کاغذ و قلم
در دنياي امروز، آزمون‌گيري به روش الکترونيکي يکي از بهترين و سريع‌ترين روش‌هاي آزمون به‌شمار مي‌آيد که نه‌تنها هزينه‌هاي بسياري براي تهيه کاغذ، قلم، فضاي آزمون را به‌دنبال ندارد بلکه براي تصحيح آزمون‌ها نيازي به صرف وقت طولاني نيست، بايگاني نتايج به‌دست آمده بسيار ساده است و فضاي کمي را اشغال مي‌کند، دسترسي به بايگاني به‌سادگي صورت مي‌گيرد و مشاهده سوالات و پاسخ آزمون در هر زمان و مکاني براي آزمون‌دهندگان و ديگر افراد مجاز، امکان‌پذير است. همچنين يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين نوع آزمون‌ها عدم وابستگي آزمون‌دهندگان به زمان يا مکاني خاص است به‌عبارت ديگر آزمون دهندگان شما مي‌توانند افرادي از سراسر دنيا با هر زبان و مليتي باشند و برگزاري آزمون نيز مي‌تواند به‌طور همزمان با چندين ميليون شرکت‌کننده به انجام برسد!
فرم‌هاي خود اظهاري
آزمون‌هاي الکترونيکي کاربردهاي بسياري دارند. فرض کنيد صاحب يک شرکت بزرگ هستيد و قصد داريد از مشتريان خود يک نظرسنجي به‌عمل آوريد، يا فرم انتقادات و پيشنهاداتي آماده کرده و در ميان چندين هزار نفر پخش کنيد، و يا حتي پاسخ مردم در رابطه با يک سوال را به‌صورت جواب‌هاي چهار گزينه‌اي يا تشريحي جمع‌آوري کنيد، در تمام اين موارد مي‌توانيد فرم سوالات خود را به‌صورت الکترونيکي درآورده و يک آزمون الکترونيکي برگزار کنيد. دقت کنيد که آزمون الکترونيک تنها يک عنوان است و اين عنوان شما را مجبور نمي‌کند که آزمون‌هاي داراي نمره و امتياز برگزار کنيد، بلکه مي‌توانيد از اين روش براي کسب اطلاعات از ديگر افراد در هر زمينه‌اي کمک بگيريد.
شروع کنيد
نرم‌افزار QuizCreator، برنامه‌اي قدرتمند در زمينه ساخت آزمون‌هاي الکترونيک است که با امکانات و ويژگي‌هاي منحصر‌به‌فرد خود برگزاري آزمون‌هاي الکترونيک را براي شما به‌راحتي ممکن مي‌سازد. اين نرم‌افزار با ساخت آزمون‌ها و يا فرم‌هاي خود اظهاري در قالب فلش شما را قادر مي‌سازد تا از اين فرم‌ها در صفحات وب استفاده کنيد.
به هر شکلي که بخواهيد
با کمک اين برنامه مي‌توانيد آزمون‌ها و سوالات خود را به شکل‌هاي مختلفي ايجاد کنيد که برخي از انواع آنها عبارتند از:

• درست يا نادرست1

• چند گزينه‌اي با يک جواب صحيح2

• چند گزينه‌اي با چند جواب صحيح3

• جاي خالي را با کلمه يا عبارت مناسب تکميل کنيد4

• گزينه‌درست را از ستون چپ به ستون راست وصل کنيد5

• چيدن پاسخ‌هاي درست به ترتيب اهميت6

• از ميان کلمات موجود، جاهاي خالي را تکميل کنيد7

• پاسخ را روي تصوير مشخص کنيد8

• پاسخ تشريحي9.

منحصر‌به‌فرد
برخي از ويژگي‌هاي کليدي اين نرم‌افزار به‌طور مختصر عبارتند از:

- افزودن فرمول‌هاي رياضي به آزمون

- افزودن تصاوير به سوال و جواب

- افزودن صدا يا ضبط آن براي پخش سوال به‌صورت صوتي

- افزودن انيميشن‌هاي فلش به سوالات

- پشتيباني از قابليت لينک‌دهي در سوالات

- پشتيباني از پخش صداهاي مختلف هنگام کليک روي بخش‌هاي مختلف

- پشتيباني از ايجاد محدوديت در تعداد دفعات آزمون

- پشتيباني در ايجاد محدوديت در مدت زمان آزمون

- قابليت تعيين سطح پس از اتمام آزمون (به‌عنوان مثال: سطوح خوب، متوسط، ضعيف)

- پشتيباني از بانک سوالات و ايجاد آزمون‌هاي تصادفي

- پشتيباني از قابليت گردآوري تمام آزمون‌ها در يک آزمون

- کنترل آزمون دهنگان توسط نام‌کاربري و رمز عبور (مناسب براي ايجاد آزمون‌هاي غيررايگان همچون آزمون‌هاي آزمايشي آيين‌نامه رانندگي)

- بايگاني نتايج به‌صورت آنلاين و ارائه گزارش کامل هر آزمون به آزمون دهندگان.

چنانچه به استفاده از اين نرم‌افزار علاقه‌مند شده‌ايد و مي‌خواهيد نخستين آزمون خود را با استفاده از آن ايجاد کنيد و يا يک آموزگار هستيد و مي‌خواهيد مجموعه پرسش‌هاي امتحاني موجود در بايگاني خود را در قالب آزمون‌هايي با هزينه بسيار اندک در اختيار کاربران سراسر جهان قرار دهيد، مي‌توانيد نسخه‌اي از اين نرم‌افزار را از سايت زير دريافت کنيد:

پي‌نوشت

1. True or False

2. Multiple Choice - Single Answer

3. Multiple Choice - Multiple Answers

4. Fill in the Blank

5. Matching

6. Sequence

7. Word Bank

8. Click Map

9. Short Essay



###

ثبت و ضبط تماس‌ها
نرم‌افزار PrettyMay Call Recorder for Skype افزونه‌اي براي نرم‌افزار قدرتمند اسکايپ است که با استفاده از آن مي‌توانيد به ضبط صحبت‌هاي خود در برنامه اسکايپ بپردازيد.
اين نرم‌افزار امکانات مختلفي را در اختيار شما قرار مي‌دهد که برخي از آنها عبارتند از: ضبط مکالمات شما در برنامه اسکايپ در قالب .Mp3 به دو حالت مونو يا استريو، پاسخگويي خودکار به تماس‌هاي دريافتي شما در برنامه اسکايپ، ذخيره فايل‌هاي موجود در صندوق صوتي اسکايپ در قالب .Mp3 يا .Wav، به اشتراک‌گذاري موزيک و پخش فايل‌هاي .Mp3, .Wav در مکالمات اسکايپ. اين نرم‌افزار را مي‌توانيد از سايت زير دريافت کنيد:


###

كپي و جايگذاري فرمول درون فرمول
اين روش آسان است. يك فرمول را از طريق نوار فرمول كپي كرده و در درون فرمول ديگري جايگذاري كنيد. پس از كپي فرمول، يك سلول جديد را انتخاب كنيد. در نوار فرمول كليك كنيد و با Ctrl+V جايگذاري كنيد. بخش كپي فرمول، مرجع مطلق و نسبي را ببينيد. روش‌ها شبيه‌اند.
مثال:

در سلول D1 ، فرمول روبه‌رو را وارد كنيد = SUM (A:A)

در سلول E1 ، فرمول روبه‌رو را وارد كنيد = SUM (B:B)

در سلول F1 ، فرمول روبه‌رو را وارد كنيد = SUM (D1+ E1)

همه فرمول‌ها را كپي كرده و در يك فرمول در يك سلول جايگذاري كنيد. به‌جاي اين‌كه سه فرمول در سه سلول داشته باشيد، براي سلول D1 ، در نوار فرمول قسمت (A:A)‌ SUM را بدون علامت = انتخاب كنيد. Ctrl+c را فشار دهيد و سپس آيكون x‌ را كليك كنيد تا از حالت ويرايش سلول خارج شويد. در نوار فرمول براي سلول f1، مرجعD1 را انتخاب كرده و Crtl+v را فشار دهيد.

همان عمليات را دوباره براي كپي (بدون علامت =)‌ فرمول سلول E1 به سلول F1 انجام دهيد و بعد از مرجع E1 جايگذاري كنيد.

نتيجه به شكل سلولي منفرد خواهد بود:

((B:B)‌+SUM (A:A)‌ SUM)‌ =SUM


###

يک کليک و صد نتيجه
100953924919.jpg

انجام يک عمل روي صدها تصوير مخصوصا براي کساني که مي‌خواهند از تصاوير خود يک گالري تصاوير ايجاد کنند، بسيار وقت‌گير است و به‌دليل تکراري بودن کارهايي همچون تغيير اندازه، اعمال يک افکت خاص، چرخش و ... به يک کار خسته کننده تبديل مي‌شود.
نرم‌افزارهاي مختلفي وجود دارند که هرکدام از اين کارها را به نوعي براي شما آسان مي‌کنند. به‌عنوان مثال برنامه‌هايي که عمليات تغيير نام گروهي را در يک مرحله ميسر مي‌سازند و يا نرم‌افزارهايي که عمليات تغيير اندازه تصاوير در يک مرحله را ممکن مي‌سازند، اما نرم‌افزار BatchPhoto برنامه‌اي قدرتمند و منحصر‌به‌فرد است که به همين منظور ساخته شده است. اين برنامه تمام کارهاي مورد نظر شما همچون: افزودن متن، تاريخ و زمان، مهرهاي آبکي متني و تصويري، تنظيم نور، شفافيت، کنتراست، تغيير سايز، چرخش، برش و اعمال افکت‌هاي مختلف روي تصاوير را در با يک کليک به انجام مي‌رساند.

با کمک اين برنامه مي‌توانيد تمام تغييرات مورد نظر خود را فقط يک بار روي يک تصوير اعمال کنيد سپس با فشردن يک کليک ماوس، نتيجه را روي صدها تصوير ديگر مشاهده کنيد. براي دريافت اين برنامه به سايت زير مراجعه کنيد:




 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
مديريت گوشي
100953925049.jpg

امروز قصد معرفي يکي ديگر از برنامه‌هاي قدرتمند سيستم عامل‌هاي سيمبين ورژن UIQ3.0 را داريم. اين سيستم عامل قادر است مديريتي شايسته بر روي برنامه‌ها و قسمت‌هاي مختلف گوشي شما داشته باشد. همچنين قادر است اطلاعاتي مفيد از برنامه‌ها و خود گوشي در اختيار شما قرار دهد. ما اطلاعاتي نيز از زوايا و منو‌هاي اين برنامه در اخيار شما قرار خواهيم داد تا شما هم بهتر با اين برنامه مفيد آشنا شويد.
Swiss Manager Pro V1.6
ابتدا شما بايد برنامه را دريافت کرده و آن را ثبت کنيد. متاسفانه با وجود توضيحات مکرر مبني بر ثبت کردن فايل‌هاي اجرايي در سيستم عامل‌هاي سيمبين، عده‌اي از دوستان همچنان اين مورد را رعايت نمي‌كنند و نصب نشدن برنامه را به‌گردن خرابي آن و يا مشکلات ديگر مي‌اندازند. پيغام خطاي The pakage uses a protected uid به‌معناي آن است که فايل شما ثبت نشده است و بايد حتما آن را ثبت کنيد تا قادر باشد بر روي گوشي شما نصب شود. براي راه‌ها و روش‌هاي ثبت‌کردن هم مي‌توانيد با به‌دست آوردن نسخه شماره 204 هفته‌نامه کليک از آن بهره جسته و فايل‌هاي خود را ثبت کنيد.

پس از ثبت فايل، آن را به گوشي خود انتقال داده و اجرا کنيد. پس از اجرا، منوي برنامه براي شما ظاهر خواهد شد. اولين گزينه آن Task است. در اين قسمت برنامه‌هاي در حال اجرا به‌نمايش در آمده است. با علامت‌گذاري در گوشه آنها و سپس انتخاب گزينه ضربدر از منوي پايين، هر برنامه‌اي را مي‌توانيد ببنديد. همچنين اگر خواستيد هر کدام از برنامه‌ها را باز کنيد، کافي است يک بار بر روي آنها کليک کنيد تا به برنامه مربوطه منتقل شويد. در گزينه‌هاي پايين يک علامت به‌شکل کارت حافظه وجود دارد. با کليک بر روي آن مي‌توانيد حافظه Ram گوشي خود را از قسمت‌هاي اضافي پاک کرده و فضاي بيشتري از آن را براي اجرا شدن برنامه‌ها آزاد سازيد. همچنين با انتخاب تک‌تک برنامه‌ها و علامت‌گذاري تيک کنار آنها و تکرار اين كار نيز، همين فرايند را انجام دهيد.

اما يک قسمت قابل توجه در اين برنامه، وجود علامت تعجب در منوي‌هاي پايين است. شما با انتخاب هر يک از برنامه‌هاي در حال اجرا و کليک روي اين علامت مي‌توانيد به اطلاعاتي مفيد درباره آن برنامه دست يابيد. بر روي آن کليک کرده و منوي Information را انتخاب کنيد. در آنجا شما شاهد گزينه‌هاي UID، (شماره‌اي که فايل شما با آن در گوشي نصب مي‌شود و شما مي‌توانيد برنامه خود را با همين شماره در گوشي خود بيابيد) نام فايل و مسيري که فايل مربوطه در گوشي نصب شده است، خواهيد بود.

منوي بعدي File نام دارد. اين قسمت قادر است کار يک برنامه مديرت فايل را براي شما ايفا کند. امکانات اين قسمت به اندازه برنامه‌هاي قدرتمندي همچون X-plore نيست اما قادر است کار شما را تا حدودي راه انداخته و نياز‌هاي روزمره شما را برطرف سازد. در اين بخش مي‌توانيد از گزينه‌هاي همچون مشخصات فايل، کپي، انتقال و حذف انواع فايل و فولدر استفاده کنيد.

منوي بعدي System نام دارد. در اين قسمت نيز شما اطلاعات مفيدي از گوشي خود به‌دست خواهيد آورد. گزينه IMEI همان شماره اختصاصي يا شماره سريال گوشي شما است. گزينه Uptime به شما خواهد گفت که گوشي شما چه مدت زماني است که روشن است و خاموش نشده است. گزينه Ram Free نيز مقدار حافظه آزاد گوشي شما نشان مي‌دهد و همين‌طور گزينه Drive C free نيز مقدار فضاي آزاد ديسک (فون مموري) را نشان شما خواهد داد. گزينه Cpu speed يه شما نشان خواهد داد که در گوشي شما از چه پردازنده‌اي و با چه سرعتي استفاده شده است. توجه داشته باشيد که هر چه قدر اين ميزان بالا باشد، سرعت باز شدن منو‌ها و برنامه و اجراي آنها سريع‌تر خواهد بود.

در منوي قسمت بعدي که Colors نام دارد شما شاهد مقدار پشتيباني صفحه نمايش خود از رنگ هستيد. اعدادي که معمولا در حدود 64000 هستند، تداعي‌گر صفحه نمايش‌هايي با 64K رنگ هستند و آنهايي که حدود 16,000,000 است تداعي کننده صفحه نمايش‌هايي با 16 ميليون رنگ هستند. اين دو، فرق زيادي با هم ندارند و فقط صفحه نمايش 16 ميليون رنگ به‌طور جزيي قادر به نمايش رنگ‌هاي بهتري نسبت به مدل پايين‌تر خود است.
البته آن‌قدر اين تفاوت محسوس نيست که بتواند معيار قابل توجهي براي برتري بر يکديگر باشند. و آخرين گزينه Installed است که تعداد برنامه‌هاي نصب شده در گوشي را نشان مي‌دهد. البته اين تنها شامل برنامه‌هايي که شما نصب کرده‌ايد نيست و شامل برنامه‌هايي که از هنگام ساخت اين گوشي در آن نصب شده است، نيز مي‌شود.



###


گوشي با سيستم عامل گوگل
100953925215.jpg

گوشي‌هاي هوشمند (اسمارت‌فون) درصد نسبتا كمي از سهم بازار فعلي را در ميان گوشي‌هاي موبايل تشکيل مي‌دهند. اما به‌رغم اين حضور كمرنگ، جايگاه آنها به‌گونه‌اي است که بسياري از توليدکنندگان، بهترين فناوري و سخت‌ترين تلاش‌هاي بازاريابي خود را صرف آنها مي‌کنند. براي نمونه، T-Mobile اسمارت‌فوني را معرفي کرده است که بسياري انتظار آن را مي‌کشيده‌اند.
تي‌‌‌موبايل جي‌1 نخستين اسمارت‌فوني است که اعلام شده از سيستم عامل گوگل آندرويد بهره مي‌برد. آندرويد، منبع‌باز (اوپن‌سورس) است و اجازه سفارشي‌سازي بالايي را فراهم مي‌آورد. جي‌1، اتصال 3G broadband و اتصال شبکه EDGE، واي‌فاي و جي‌پي‌اس و غيره را در اختيار مي‌گذارد. يک صفحه‌کليد کورتي اسلايداوت صفحه‌لمسي را کامل مي‌کند. اين گوشي داراي خصوصيت برجسته دسترسي به نمايش خياباني نقشه‌هاي گوگل، بازي‌ها و ديگر ويژگي‌هاي برجسته است. دوربين 3 مگا پيکسلي آن قابليت کار با برنامه‌هايي را دارد که اسکن بارکد را امكان‌پذير مي‌سازند. درون گوشي يک چيپ‌ست کوآلکوم دو هسته‌اي MSM7201A قرار دارد که گرافيک سه بعدي، جي‌پي‌اس و غيره را در اختيار مي‌گذارد. تي‌موبايل اعلام کرده جي1 از روز 22 اکتبر به قيمت 179 دلار و همراه با قرارداد 2 ساله عرضه خواهد شد.


###


آيا 300ميليون دلار ارزش منبع باز شدن را دارد؟
سيمبيان با اعلام منبع‌باز شدن سيستم عامل تلفن‌هاي هوشمند سيمبيان، گامي 300 ميليون دلاري به‌سوي منافع عمومي برداشت، اما اگر سهم بازار سيمبيان افت بکند، در اين صورت اين شرکت بايد چه‌کار کند؟
چه چيز باعث شده است که شرکتي که با سود 300 ميليون دلار در سال به‌جلو مي‌رفت، حالا از مدل منبع‌باز استفاده کند؟
نايجل کليفورد که 21 اکتبر در نمايش تلفن‌هاي هوشمند سيمبيان صحبت مي‌کرد، گفت: «سيمبيان به‌دنبال راه‌هاي جديد جذاب‌تر شدن بود و تصميم گرفت آن را رايگان بدهد.» اين300 ميليون شايد تخميني باشد که کليفورد زده است. به‌گفته کليفورد، بهار امسال 200 ميليون سيستم عامل براي گوشي‌ها فروخته شده است که تا انتهاي امثال، يک چهارم ميليارد سيستم عامل سيمبيان ارسال خواهد شد. وي معتقد است که اين 300 ميليون دلار به سيستم تجاري باز مي‌گردد، چرا که قرار است هزينه‌هاي بيشتري صرف توسعه آن شود.

شايد سيمبيان از بروز يک چالش جديد براي خود استقبال کند. در فضايي که در آن، غول‌هاي حوزه فناوري اطلاعات روزانه قواعد بازي را به سود خود تغيير مي‌دهند، شايد‌ اين اقدام سيمبيان نيز در همين راستا باشد: جذب کردن توسعه‌دهندگان و جلب نظر عامه مردم.

با منبع باز و رايگان شدن محبوب‌ترين سيستم عامل دنياي موبايل، و وجود تقاضاي زياد براي نرم‌افزارهاي تحت سيستم‌هاي عامل سيمبيان، به‌نظر مي‌رسد هجوم توسعه‌دهندگان نرم‌افزاري به اين سيستم عامل چندين برابر شود. از سوي ديگر، گوگل آندرويد نيز سعي دارد به‌تازگي سهم بازار را از آن خود کند و موتورولا را در جديدترين اقدام خود، وادار کرده است که سيمبيان را کنار بگذارد تا از لينوکس آن استفاده کند. چنين اقداماتي به‌طور قطع تغييراتي بنيادين را در صنعت و شيوه تجارت در حوزه فناوري اطلاعات به‌دنبال خواهد داشت. پتريک اولسون، رييس بخش نرم‌افزار سوني‌اريکسون نيز به همين معتقد است و مي‌گويد، شيوه تجارت، صرف‌نظر از تغييرات و جنبش‌هاي منبع‌باز، همان است که قديم بود و بر مبناي فروش است، اما قواعد بازي تغيير کرده است و شرکت‌هاي توليدکننده، حالا چيز ديگري جداي محصولات خود را مي‌فروشند.

احتمالا هدف نوکيا در قرباني کردن 300 ميليون دلار، چيز ديگري جداي جلب توجه باشد. هر شرکتي که برگ برنده خود را، که همان ايده جديد باشد، رو کرده است، سهم بيشتري از بازار را در اختيار گرفته است، به‌همين جهت، نوکيا سعي دارد با بدست آوردن ايده‌هاي نو ــ که قطعاً با در اختيار گرفتن سيمبيان براي برنامه‌نويسان تمام دنيا ميسر مي‌شود ــ سهم بيشتري از بازار را در اختيار بگيرد.

اين اقدام نوکيا، هر چقدر هم که با توجيه و استدلال همراه شود، نمي‌تواند تغيير از روي يک مدل تجاري موفق به يک مدل تجاري آزمايش نشده را توجيه کند، به‌ويژه وقتي روي اين اقدام ريزتر مي‌شويم، در مي‌يابيم که سيمبيان با توسعه‌دهندگان محدود خود، ديدگاهي محصول‌گرا داشته است و اين باعث مي‌شود پذيرش آن براي برنامه‌نويسان آزاد کمي سخت باشد، اما در دراز مدت، بي‌گمان به نفع نوکيا خواهد بود.



###


پوسته امن موازي، يک دستور در چند سيستم
100953925315.jpg

بسياري از ما از SSH براي ورود از راه دور به ماشين‌ها استفاده مي‌کنيم، فايل کپي مي‌کنيم، کارهاي عمومي مديريت سيستم را انجام مي‌دهيم. اگر مي‌خواهيد کارايي‌تان را با SSH بالا ببريد، مي‌توانيد از ابزاري استفاده کنيد که به شما اجازه مي‌دهد کارايي‌تان را افزايش بدهيد و يک دستور را به‌طور همزمان در چند ماشين اجرا کنيد. Parallel ssh، Cluster SSH و ClusterIt به شما اجازه مي‌دهند دستورات را در يک پنجره پايانه وارد کنيد و به چند ماشين مختلف ارسال کنيد.
چرا به چنين ابزاري نياز داريد، در حالي که با استفاده از openSSH مي‌توانيد فايلي از دستورات خود ايجاد کنيد و توي آن از دستور حلقه استفاده کنيد و در چند سيستم مختلف اجرا کنيد؟ خب، اگر اين دستورات بخواهند همزمان در چند ماشين اجرا شوند، يا اگر بخواهيم در بلند مدت، وظايفي را اجرا کنيم که زمانبر هستند، يا يک فايل را در چند سيستم ويرايش کنيم، در اين صورت، دستورات موازي بسيار سريع‌تر و کارآمدتر خواهند بود.
(Parallel ssh (pssh
پروژه pssh شامل نسخه‌هاي موازي‌اي از پوسته‌هاي (pssh)، scp (pscp)، rsync (prsync) و kill (pnuke) است.
Pssh براي openSUSE آماده شده و در کتابخانه يونيورس اوبونتو موجود است. تمام دستورات ssh موازي شکل و ساختار command –h hosts-file را دارند، که hosts-file ليستي از ميزبان‌هاست که مي‌خواهيد دستور در آن اجرا شود. مثلا اولين دستور زير تاريخ را در p1 و p2 اجرا مي‌کند. آرگومان –l نام کاربري را مشخص مي‌کند که بايستي براي ورود به ماشين راه دور استفاده کرد.
cat hosts-file#
p1
p2

#pssh -h hosts-file -l ben date
[1] 21:12:55 [SUCCESS] p2 22
[2] 21:12:55 [SUCCESS] p1 22

# pssh -h hosts-file -l ben -P date
p2: Thu Oct 16 21:14:02 EST 2008
p2: [1] 21:13:00 [SUCCESS] p2 22
p1: Thu Sep 25 15:44:36 EST 2008
p1: [2] 21:13:00 [SUCCESS] p1 22

معمولا خروجي استاندارد ميزبان‌هاي راه دور به شما نشان داده نمي‌شوند. انتخاب –P در آخرين تعامل، خروجي را در هر دو ميزبان راه دور نشان مي‌دهد. اگر شما از دستورات پيچيده‌تري استفاده مي‌کنيد، احتمالا بخواهيد از –i استفاده کنيد تا خروجي‌هاي ميزبان‌ها را گروه‌بندي شده ببينيد. همچنين مي‌توانيد از –outdir استفاده کنيد تا مسير پوشه‌اي را که مي‌خواهيد براي ذخيره خروجي هر ميزبان راه دور استفاده شود، اعلام کنيد. خروجي هر ميزبان در فايل جداگانه‌اي همنام با ماشين ميزبان آن ذخيره مي‌شود.

مي‌توانيد از –-timeout استفاده کنيد تا نشان دهيد که يک دستور چقدر مي‌تواند طول بکشد. بطور پيش‌فرض اين عدد 60 ثانيه است. اين بدين معني است که اگر دستور شما در طي 60 ثانيه به پايان نرسيد، pssh آن را خطا تلقي کرده و پيغام آن را بر مي‌گرداند، که در زير مي‌بينيد. مي‌توانيد زمان اجراي هر دستور را افزايش دهيد تا از اين خطا جلوگيري کنيد.

# pssh -h hosts-file -l ben -i "sleep 65; date"
[1] 21:19:26 [FAILURE] p1 22 Timeout
[2] 21:19:26 [FAILURE] p2 22 (4, 'Interrupted system call')

دستور pscp همان –h و –l و -–timeout را مي‌گيرد و شامل --recursive هم مي‌شود تا از کپي عميق از ميزبان محلي نيز پشتيباني کند. در ادامه اين دستور، شما مسيرهاي محلي و راه دوري که مي‌خواهيد فايلتان را کپي کنيد، انتخاب مي‌کنيد، اولين دستور pscp در مثال زير، يک فايل را روي دو ماشين راه دور به‌طور موازي ارسال مي‌کند. دستور sshاي که به دنبال آن مي‌آيد مشخص مي‌کند که آن فايل در p1 وجود دارد يا خير. با دانستن اين‌که مي‌خواستيم يک دايرکتوري را کپي کنيم، مي‌توانيم با افزودن –recursive از بروز خطا در سيستم جلوگيري کنيم.
$ mkdir example-tree
$ date > example-tree/df1.txt
$ date > example-tree/df2.txt
$ mkdir example-tree/subdir1
$ date > example-tree/subdir1/df3.txt

$ pscp -h hosts-file -l ben example-tree/df1.txt /tmp/df1.txt
[1] 21:28:36 [SUCCESS] p1 22
[2] 21:28:36 [SUCCESS] p2 22

$ ssh p1 "cat /tmp/df1.txt"
Thu Oct 16 21:27:25 EST 2008

$ pscp -h hosts-file -l ben example-tree /tmp/example-tree
...
python: Python/ceval.c:2918: set_exc_info: Assertion `frame != ((void *)0)' failed.
Aborted

$ pscp -h hosts-file -l ben --recursive example-tree /tmp/example-tree
[1] 21:29:57 [SUCCESS] p1 22
[2] 21:29:57 [SUCCESS] p2 22

$ ssh p1 "ls -l /tmp/example-tree"
total 24
-rw-r--r-- 1 ben ben 29 2008-09-25 16:01 df1.txt
-rw-r--r-- 1 ben ben 29 2008-09-25 16:01 df2.txt
drwxr-xr-x 2 ben ben 4096 2008-09-25 16:01 subdir1

نکته: ben نام کاربري فرضي است.

دستور prsync تنها چند تا از انتخاب‌هاي rsync را با خود آورده است. به‌همين خاطر، شما نمي‌توانيد از verbose (ارائه گزارش عملکرد) در سيستم استفاده کنيد. دستوري که در زير مي‌آيد دايرکتوري example-tree را روي سرور همخوان مي‌کند.

$ prsync -h hosts-file -l ben -a --recursive example-tree /tmp



###


اينتل در استفاده از سيستم عامل لينوکسي به تايوان پيوست
اينتل و دولت تايوان قرار است مرکز توسعه‌اي ايجاد کنند که در آن سيستم عامل مبتني بر لينوکس مابلين (Moblin) را براي دستگاه‌هايي چون نت‌بوک‌ها و اينترنت موبايل (MID) که از ميکروپروسسورهاي سري اتم اينتل استفاده مي‌کنند، توسعه دهند.
اين نرم افزار منبع باز، شامل يک هسته لينوکس، يک رابط کاربري، مرورگر اينترنت و ابزارهاي توسعه و ديگر منابعي است که اينتل قرار است در اين توافق با دولت تايوان، آن‌ها را به حداعلاي خود برساند.

###

يك فن
انتقال کامل فايل سيستم از يک ماشين به ماشين ديگر
اگر مي‌خواهيد تمام سيستم فايل را از يک سيستم به سيستم ديگر منتقل کنيد، مثلا وقتي که کامپيوتر جديدي تهيه کرده‌ايد، اين کارها را انجام دهيد:
1. هر دو کامپيوتر را با ديسک زنده لينوکس (مانند ناپيکس) بوت کنيد و مطمئن شويد که از طريق شبکه همديگر را مي‌بينند.

2. در ماشين مبدا، پارتيشني که سيستم فايلش بايد کپي شود، سوار (Mount) کنيد و با استفاده از دستور netcat و tar عمليات انتقال را شروع کنيد:

cd /mnt/sda1
tar -czpsf - . | pv -b | nc -l 3333

3. در ماشين مقصد، پارتيشني که قرار است سيستم فايل را دريافت کند، سوار کنيد و اين کار را انجام دهيد:

cd /mnt/sda1
nc 192.168.1.1 3333 | pv -b | tar -xzpsf –

دستور nc (netcat) براي ارتباطات TCP به‌کار مي‌رود. دستور pv براي نمايش روند پيشرفت انتقال. tar هم براي آرشيو کردن فايل‌ها در ماشين مبدا و غيرفشرده کردن آن‌ها در ماشين مقصد انجام مي‌شود.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
سه تا پنج سال ديگر، براي موفقيت اوبونتو
100953925430.jpg

کانونيکال (Canonical)، پشتيبان تجاري سيستم عامل لينوکسي اوبونتو، هنوز به سود نرسيده است، اما بنيان‌گذار اين شرکت، مارک شاتلورث (Mark Shuttleworth) در کنفرانسي تلفني اعلام کرد که آماده است سرمايه شرکت را براي 3 تا 5 سال ديگر حفظ کند.
اين فناوري‌پرست ميليونر گفت: «ما هنوز به سرمايه نياز داريم و من از تک‌تک پني‌هايي که دارم در اين سرمايه‌گذاري‌ها مي‌پردازم، نگرانم، اما به‌گمانم کار خوبي است. کانونيکال در کسب درآمد مثبت نبوده است، اما پيشنهاد ما براي آن‌هايي که مي‌خواهند پني‌هاي خود را ذره ذره در فضاي لينوکس خرج کنند، پيشنهاد خيلي جذابي است.»

شاتلورث معتقد است که تنها راه درآمد در حيطه لينوکس، در آمد از راه ارائه خدمات است و نه فروش لينوکس، نبود سود در شرکت کانونيکال هم هنوز اعتقاد او به مدل تجاري‌اش را خدشه‌دار نکرده است، او معتقد است داريم به زماني وارد مي‌شويم که تحول واقعي سيستم‌هاي روميزي است و ديگر از راه فروش سيستم عامل، نه‌تنها نمي‌توان پول زيادي به‌دست آورد، بلکه رفته‌رفته هيچ سودي عايد شرکت نخواهد شد.

###

زبان خوب يعني اين
100953926016.jpg

كساني كه از كار با رايانه هدف خاصي را دنبال مي‌كنند و حوزه فعاليت‌هاي آنها محدود به زمينه خاصي است، تكليفشان در به كارگيري ابزارها و انتخاب نرم‌افزارهاي مورد نياز تاحدي مشخص است، ‌اما دنياي برنامه‌نويسي و زبان‌هاي مربوطه برخلاف دوران اوليه اختراع رايانه، آنقدر وسيع و گسترده شده است كه ورود بدون آگاهي به اين دنيا ممكن است موجب سردرگمي گردد و فرد پس از گذشت مدت زمان طولاني مجددا به نقطه‌اي بازگردد كه راه را از آن شروع كرده است.
مسلما در پي اين گشت و گذار، تجربه‌اي نسبي كسب كرده است و دانشي فراگرفته است؛ اما شايد به دليل كمبود آگاهي و نداشتن نقشه مسير نتواند دانش خود را در عمل به كار گيرد. واقعا خصوصيات يك زبان خوب چيست و آيا زباني وجود دارد كه همه اين خصوصيات را يكجا داشته باشد؟
سادگي
زبان‌هاي سطح پايين از خصوصيت سادگي بي‌بهره‌اند. مسلما يك انسان نمي‌تواند بسادگي با رايانه با استفاده از يك زبان سطح پايين ارتباط برقرار كند. اصولا دليل به وجود آمدن زبان‌هاي سطح بالا نيز همين بوده است.
مكانيزم‌هاي طراحي زبان‌هاي سطح بالا بايد حتي‌الامكان بدون عيب و ساده باشد تا شخص بتواند براحتي به وسيله آن با رايانه ارتباط برقرار كرده و آنچه را كه در ذهن دارد بسادگي به زباني قابل تبديل به زبان رايانه بيان كند.
يك زبان برنامه‌سازي، چارچوبي مفهومي را براي فكر كردن راجع به الگوريتم‌ها و همچنين ابزارهايي را براي بيان آن الگوريتم‌ها تدارك مي‌بيند. يك زبان برنامه‌نويسي بايد قبل از نوشتن كد، به برنامه‌نويس كمك كند. بايد مجموعه‌اي از مفاهيم واضح، ساده و يكپارچه را تدارك ببيند كه براي طراحي الگوريتم، مورد استفاده قرار گيرند.

خوانايي
يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي يك زبان كه بايد به آن توجه شود، خوانايي برنامه‌هاي آن زبان است. فرض كنيد شخصي به زباني همچون اسمبلي برنامه‌اي مي‌نويسد و آن را در اختيار شخص ديگري آشنا به اين زبان قرار مي‌دهد. در صورتي كه اين فرد تجربه و تسلط كافي به اين زبان نداشته باشد، نمي‌تواند منطق برنامه و طريقه كار آن را درك كند. در صورتي هم كه شخص بينش كافي در اين زمينه را داشته باشد و بر كدهاي اين زبان تسلط داشته باشد ممكن است پس از مدت زمان نسبتا زيادي و با زحمت به منطق برنامه پي ببرد. البته توجه داشته باشيد كه صحبت ما در اينجا برنامه‌اي با مقدار متوسط كد است. كدهاي با حجم كم و اندازه‌هاي كوچك توسط افراد كم‌تجربه‌تر هم قابل درك هستند و درك كدهاي يك برنامه‌ بزرگ حتي براي با تجربه‌ترين افراد در اين زمينه نيز با زحمت فراوان همراه بوده و گاهي مستلزم روزها و ماه‌ها زمان است. اين يكي از بزرگ‌ترين مشكلات يك زبان برنامه‌نويسي سطح پايين با قابليت خوانايي كم است كه گاهي حتي نويسنده برنامه را نيز با مشكل روبه‌رو مي‌كند. بسيار اتفاق مي‌‌افتد كه شخص برنامه‌نويس، پس از گذشت مدت زماني، هنگامي كه به برنامه خود رجوع مي‌كند در درك نوشته‌هاي خود نيز دچار مشكل مي‌شود و بايد زماني را صرف به خاطر آوردن منطق برنامه خود كند. معمولا براي كم كردن چنين مشكلي، برنامه‌نويس ناچار است براي قطعه به قطعه و گاهي خط به خط برنامه خود توضيحاتي به زبان خود بنويسد تا بعد از رجوع به آن بتواند دليل استفاده از آن دستور يا قطعه كد را درك كند.

اما تلاش زبان‌هاي سطح بالا بر اين بوده است كه تا حد امكان خوانايي برنامه را افزايش داده و درك آن را ساده كنند. اين كار با نزديك كردن زبان برنامه‌نويسي به زبان گفتار تا حد زيادي انجام مي‌شود. اما تمامي مشكلات آن را حل نمي‌كند. به هر حال براي آن‌كه اين مشكل به حداقل ممكن برسد بايد زباني را انتخاب كرد كه قابليت خوانايي آن بالا باشد. اين يكي از عامل‌هايي است كه علاوه بر نوشتن و درك برنامه، آزمايش، اصلاح آن را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد.

بسياري از زبان‌ها ساختارهاي نحوي دارند كه دو جمله تقريبا مشابه، معاني مختلفي دارند و در نتيجه قابليت خوانايي آنها پايين خواهد بود. طراحي يك زبان بايد طوري باشد كه ساختارهايي با معاني مختلف، با هم فرق داشته باشند. يعني تفاوت‌هاي معنايي بايد منعكس كننده تفاوت‌هاي نحوي باشند. اكثر زبان‌هاي برنامه‌سازي جديد سعي كرده‌اند تا حد امكان اين قاعده را رعايت كنند.

محيط كار
امروزه يك محيط كار توانمند از شاخص‌ترين ويژگي‌هاي يك زبان به‌شمار مي‌رود. ساختار تكنيكي يك زبان برنامه‌سازي فقط يك جنبه از آن زبان است كه كاربردش را تحت تاثير قرار مي‌دهد. يك محيط برنامه‌نويسي قدرتمند، ممكن است كاربردش را نسبت به يك زبان برنامه‌نويسي كه قدرت تكنيكي بالاتري دارد و محيط برنامه‌نويسي آن ضعيف است، بيشتر كند.

عوامل و فاكتورهاي زيادي را مي‌توان به عنوان خصوصيات يك محيط برنامه‌نويسي خوب در نظر گرفت.

قابليت بازرسي و تست برنامه يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي يك محيط برنامه‌نويسي خوب است. برنامه‌اي كه بدون اشكال باشد هنوز نوشته نشده است!‌ هر برنامه‌اي كم يا زياد، اشكال دارد و محيط برنامه‌نويسي خوب بايد به برنامه‌نويس امكان اجراي گام‌به‌گام،‌تست، اشكال‌يابي و اشكال‌زدايي برنامه را بدهد.

امكانات ويرايشي و تكميل كد، پيشنهاد دستورات و توابع ممكن، امكان دستيابي سريع به هر قسمت از متن برنامه، كمك به ساختار كد براي بالا بردن خوانايي آن و تسهيل اشكال‌زدايي برنامه، مستندسازي و... از ديگر امكاناتي است كه وجود آن در يك محيط كار برنامه‌نويسي موجب افزايش كارايي و سهولت كار برنامه‌نويس خواهد شد.

سرعت
در زبان‌هاي برنامه‌نويسي يكي سرعت اجراي برنامه‌هاي توليد شده و ديگري سرعت كامپايل برنامه مطرح است.
وقتي زباني براي آموزش به كار گرفته مي‌شود، سرعت ترجمه مهم‌تر از سرعت اجرا است. معمولا برنامه‌هاي دانشجويان چندين بار ترجمه مي‌شوند ولي كمتر اجرا مي‌شوند بنابراين مهم است كه كامپايلر سرعت قابل‌قبولي داشته باشد. براي ساخت برنامه‌هاي كاربردي كه ترجمه يك بار انجام مي‌شود و برنامه چندين بار اجرا مي‌شود، سرعت كامپايل آنقدر مهم نبوده و در مركز توجه قرار ندارد. اگر تشخيص عيب‌ها ساده باشد و كاربر بتواند بر توسعه و نگهداري برنامه كنترل داشته باشد، چنانچه در اجراي ميليون‌ها دستور در ثانيه، اندكي تاخير ايجاد شود قابل تحمل است.

قابليت حمل
يك معيار مهم براي بسياري از پروژه‌هاي برنامه‌نويسي، قابليت انتقال يك برنامه از يك سيستم رايانه‌اي به سيستم ديگر است. زباني كه به ماشين خاصي وابسته نباشد، برنامه‌هاي نوشته شده در آن زبان، از ماشيني به ماشين ديگر قابل حمل است. زباني مثل C++، تعاريف استانداردي دارد كه مي‌توان برنامه‌هاي قابل حمل توليد كرد.
وابستگي به سيستم عامل
اگر يك زبان به سيستم عامل خاصي وابسته باشد يك عيب براي آن زبان محسوب مي‌شود. اين مساله از دو جنبه قابل بررسي است. يكي آن كه خود زبان به سيستم عامل وابسته نباشد و ديگر آن كه برنامه توليدي آن بتواند روي سيستم عامل‌‌هاي گوناگون اجرا شود.

زباني مثل++ C زباني است كه كامپايلرهاي مختلفي براي آن در سيستم عامل‌هاي گوناگون طراحي شده است.
هر كس كه به نحوي اين زبان آشنا باشد مي‌تواند در هر سيستم عاملي، برنامه نوشته و با استفاده از كامپايلر مخصوص آن سيستم عامل برنامه خود را كامپايل و اجرا كند، اما برنامه كامپايل شده معمولا در سيستم عامل‌هاي ديگر قابل اجرا نيست و تنها راه‌حل براي اين مساله آن است كه برنامه نوشته شده با كامپايلر ديگري براي سيستم عامل ديگر مجددا كامپايل شده و فايل اجرايي مخصوص آن ايجاد شود. زباني مثل# C زباني است كه هم كامپايلر آن و هم برنامه‌هاي اجرايي آن مخصوص ويندوز است و از اين نظر محدوديت دارد، اما زباني مثل جاوا، با توجه به اين كه كامپايلر آن كد مياني يا كد ماشين مجازي توليد مي‌كند، برنامه‌هاي اجرايي آن مستقيما بدون نياز به كامپايل مجدد روي سيستم عامل‌هاي ديگر قابل اجراست. البته پيش از اين نيز گفتيم كه نرم‌افزار ماشين مجازي جاوا براي سيستم عامل‌هاي مختلف متفاوت است، اما زماني كه اين نرم‌افزار نصب شود ديگر مشكل انتقال فايل‌هاي اجرايي از يك سيستم عامل به ديگري در ميان نخواهد بود.

گستره كاربرد
پشتيباني از گستره وسيع‌تر كاربرد، از خصوصيات ديگر زبان‌هاي برنامه‌نويسي است كه امتياز بيشتري به آن مي‌دهد. يك زبان ممكن است تنها براي هدف و كاربرد خاصي جوابگو باشد و زبان ديگري بتواند زمينه‌هاي گوناگوني ازجمله سخت‌افزار، برنامه‌هاي كاربردي، گرافيكي، پايگاه داده، برنامه‌هاي تحت وب، برنامه‌هاي قابل اجرا روي تلفن‌هاي همراه، برنامه‌هاي بزرگ سازماني، برنامه‌هاي تحت شبكه و... را پوشش دهد. يك زبان خوب خصوصيات بسيار ديگري نيز دارد كه از حوصله اين بحث خارج است. در پايان يادآور مي‌شويم كه زباني وجود ندارد كه در همه اين خصوصيات برتر باشد. بنابراين زباني يك زبان خوب به شمار مي‌رود كه به معيارهاي گفته شده نزديك‌تر بوده و از همه مهم‌تر پاسخگوي نياز و پوشش‌دهنده هدف كاربر خود باشد.


###


پر كردن يك جاي خالي
100953926101.jpg

مدتي پيش در مورد زبان توانمند جاوااسكريپت صحبت‌هايي داشتيم و از آن به عنوان محبوب‌ترين زبان تحت وب سمت كاربر ياد كرديم. همان‌طور كه مي‌دانيد مفسر زبان جاوااسكريپت، همان مرورگرهاي وب هستند و هيچ‌ نرم‌افزار جداگانه‌اي براي تفسير كدهاي آن نياز نيست. هنگامي كه زباني بدون هيچ نرم‌افزار خاص و محيط برنامه‌نويسي عرضه مي‌شود با اين مساله روبه‌رو خواهيم بود كه آن زبان نه محيط برنامه‌نويسي خاصي دارد و نه براي آن از طرف شركت طراح اشكال‌ياب يا اشكال‌زدايي عرضه شده است.
به واقع چنين است و شركت netscape ، طراح اوليه اين زبان، هيچ ويراستار يا IDE مخصوص اين زبان ارائه نكرده است، اما اين زبان با اين محبوبيت و اين قدرت و توانايي به حال خود رها نشده است. مسلما برنامه‌نويسي با اين زبان در ويراستارهاي معمولي بسيار مشكل و برنامه‌نويسي بدون وجود يك اشكال‌ياب، اجراكننده و تست‌كننده كاري خسته‌كننده خواهد بود. در اين راستا اشخاص و شركت‌هاي متعددي دست به طراحي يك IDE توانمند براي اين زبان محبوب زده‌اند. از جمله دكتر الكس و شركت تحت نظارت ايشان يعني Antechinus نرم‌افزاري به نام javascript Editor ارائه كرده است و دستيار خوبي براي برنامه‌نويسان جاوااسكريپت به شمار مي‌رود و امكانات بسياري را در اختيار آنان قرار مي‌دهد.
Javascript Editor
اگر در برنامه‌نويسي جاوااسكريپت تازه كار و يا از باتجربه‌هاي اين زبان هستيد و از جمله افراد حرفه‌‌اي در اين زمينه به شمار مي‌رويد با استفاده از اين نرم‌افزار مي‌توانيد به اهداف خود در اين زمينه دست يابيد. اين نرم‌افزار لذت برنامه‌نويسي به اين زبان را براي افراد تازه‌كار زياد كرده و سرعت و دقت افراد حرفه‌اي را به ميزان قابل توجهي افزايش خواهد داد. با استفاده از اين نرم‌افزار مي‌توانيد قابليت‌هاي بسياري را در مدت زمان خيلي كوتاه به سايت خود يا صفحات وب اضافه كنيد تا چهره حرفه‌اي‌تري به آنها بخشيده و بر قابليت‌هاي آن بيفزاييد.

به طور كلي براي طراحان وب نرم‌افزارهاي قدرتمندي نظير frontpage,Dreamweaver و... وجود دارد كه امكانات بسياري نيز در زمينه برنامه‌‌نويسي جاوا اسكريپت در اختيار آنها قرار مي‌‌دهد. اما براي كساني كه به طور تخصصي‌تر در زمينه جاوااسكريپت فعاليت مي‌كنند و يا از محيط كار خود توقع بيشتري در رابطه با اين زبان دارند، نرم‌‌افزارهاي ياد شده پاسخگو نخواهند بود. با استفاده از نرم‌افزار Javascript Editor شما به امكانات زيادي دسترسي خواهيد داشت كه در نرم‌افزارهاي معمول طراحي وب وجود ندارند.

امكانات
اين نرم‌افزار، امكانات زيادي براي نوشتن كدهاي بدون خطا، اجراي برنامه‌، تست و اشكال‌زدايي برنامه را دارد كه سرعت كار شما را در مقايسه با ابزارهايي كه مشابه اين كارها را به صورت تك‌تك انجام مي‌دهد تا 5/3 برابر افزايش مي‌دهد.

ويراستار اين برنامه به نحو زبان جاوا اسكريپت حساس بوده و لغات كليدي و علامت‌هاي خاص را با رنگ‌هاي متفاوت نمايش مي‌دهد تا بررسي برنامه و نوشتن كدها ساده‌تر صورت گيرد.

يكي از شاخص‌ترين ويژگي‌هاي يك IDE، داشتن قابليت تكميل كد (Autocomplete)‌ و پيشنهاد كد است كه اين امكان در نرم‌افزار حاضر براي زبان جاوا اسكريپت فراهم آمده است. به اين ترتيب به هنگام نوشتن برنامه، منويي ظاهر مي‌شود كه در هر زمان گزينه‌هاي ممكن را با توجه به حروف ورودي‌ به شما پيشنهاد كرده و ليست مي‌كند و شما مي‌توانيد از بين گزينه‌هاي موجود عبارت مورد نظر خود را انتخاب كرده تا علاوه بر اين‌كه از تايپ ادامه آن جلوگيري شود، امكان هرگونه خطاي گرامري و تايپي نيز گرفته شود و در كنار آن سرعت تكميل برنامه افزايش يابد.

همچنين گاهي ممكن است شما در خاطر نداشته باشيد كه چه توابعي در نقطه بخصوصي از برنامه مي‌تواند به كار گرفته شود. اين امكان شما را در اين امر نيز ياري خواهد كرد.

يكي از شاخصه‌هاي اين نرم‌‌‌افزار، اجراي مستقيم كدهاي جاوا اسكريپت بدون استفاده و دخالت مرورگر است. به اين ترتيب اگر قصد تست بخش كوچكي از يك سند متني وب حجيم را داريد مي‌توانيد با انتقال آن بخش به محيط ويراستار برنامه آن را اجرا و مورد آزمايش قرار دهيد. بدين‌ترتيب مي‌توانيد از صحت كاركرد هر بخش از برنامه خود اطمينان حاصل كنيد.

امكاني به نام Brace matching نيز در اين برنامه وجود دارد كه با استفاده از آن مي‌توانيد در هر لحظه به سرعت حوزه ديد و دامنه تاثير يك تابع يا دستور را مشاهده كنيد. اين امكان مي‌تواند جلوي بسياري از خطاهاي منطقي رايج را بگيرد. در ميان برنامه‌نويسان بسيار رايج است كه در جايي از برنامه قطعه كد يا دستوري اضافه مي‌كنند، به اميد اين كه تاثير آن را در نقطه ديگري از برنامه مشاهده كنند. سپس با كمال تعجب مي‌بينند كه وجود يا عدم وجود آن دستور يا كدها تاثيري در روند اجراي برنامه نداشته است. يكي از دلايل براي اين مساله رعايت نكردن قراردادهاي حوزه ديد و دامنه تاثير است كه با استفاده از امكان Brace matching به برنامه‌نويس در اين زمينه كمك مي‌شود.

ممكن است شخصي در برنامه‌هاي خود از يك ساختار خاص استفاده كند يا از كدي بكرات بهره‌ گيرد. روشي كه بخواهد اين كار را سرعت بخشد عمل Copy و Paste از كدهاي قبلي است. اما اين كار نيز زمان‌گير است. امكاني در اين برنامه وجود دارد كه شما را قادر مي‌سازد تا الگوها و قالب‌هاي كاري خود را ساخته و در طول كار به سرعت آنها را فراخواني كنيد.

راهنمايي و آموزش
اين برنامه به يك راهنماي حساس به متن مجهز است كه به كاربر كمك مي‌كند تا اطلاعات لازم در هر زمان طي برنامه‌نويسي را به سرعت كسب كند. علاوه بر اين ممكن است كد آماده‌اي در دسترس باشد و كاربر مايل باشد از عملكرد آن كد مطلع شده و آگاهي كسب كند يا آن را به دلخواه خود تغيير دهد. هيچ يك از ما كليه توابع موجود در زبان را حفظ نيستيم. مي‌توانيم به محض برخورد با يك تابع يا عبارت ناآشنا مكان‌نما را زير آن عبارت هدايت كرده و كليد F1 را فشار دهيم. با اين كار به طور خودكار عبارت مورد نظر تشخيص داده شده و اطلاعات مربوط به آن نمايش داده مي‌شود. اين امكان به همراه يك آموزش جامع كه به همراه اين برنامه ارائه شده است مي‌تواند مخصوصا براي افراد مبتدي يك نقطه قوت باشد. ضمن آن كه با وجود مثال‌هاي متعدد نه‌تنها آنها را در فراگرفتن زبان پيش مي‌برد، بلكه امكان استفاده مستقيم آنها در برنامه‌ها نيز فراهم مي‌شود.
امتيازات ديگر
امكان ويژه‌اي كه بندرت در IDEهاي ديگر مشاهده مي‌شود اجراي مستقيم بخشي از كد است. اين نرم‌افزار علاوه بر اين كه مي‌تواند برنامه را به طور كاملا اجرا كند مي‌تواند تنها آن قسمت از كد را كه شما انتخاب كرده‌ايد اجرا و خروجي آن را نمايش دهد. اين امكان بيشتر زماني به كار مي‌آيد كه مي‌خواهيد از صحت كاركرد يك تابع پس از نوشتن آن و پيش از به كار گرفتن آن در متن برنامه مطمئن شويد.

براي مشاهده نتيجه كارخود چند روش نمايش پيش‌رو خواهيد داشت.يكي آن كه برنامه را در محيط نرم‌افزار اجرا كنيد. ديگر آن كه آن را در مرورگر پيش‌فرض رايانه خود يا حتي در سرور خارجي در اينترنت مشاهده كنيد. حال كه صحبت به اينجا رسيد خوب است بدانيم كه اين برنامه مجهز به امكان نشر صفحات وب روي اينترنت است و شما مي‌توانيد بلافاصله بعد از ساخت و تست برنامه خود آن را به طور مستقيم از طريق همين برنامه به روي وب‌سايت خود ارسال كنيد.

با استفاده از اين برنامه بسياري از كارها نيز به طور پيش‌ساخته در اختيار شما قرار مي‌گيرد كه مي‌توانيد مستقيما و بدون كدنويسي آنها را درون برنامه خود قرار دهيد. ازجمله مي‌توانيد به طور بصري، منوي مورد نظر خود را طراحي كنيد. فرم‌هاي پيشرفته را با قابليت بررسي صحت محتويات در صفحات وب خود قرار دهيد. ايميل خود را به بازديدكنندگان نشان داده ولي از ديد Spammer پنهان كنيد. از فناوري Ajax استفاده كرده و به اين وسيله تنها يك بخش از صفحه خود را به روزرساني كنيد. اين تنها بخش كوچكي از امكانات اين ابزار بودند. با دريافت نسخه آزمايشي اين برنامه از سايت
www.C-Point.com مي‌توانيد به ديگر توانمندي‌هاي آن پي ببريد.


###


فناوري پايگاه اطلاعاتي
100953926283.jpg

فناوري پايگاه‌ داده‌اي كاربرد زيادي در زندگي جاري مردم سراسر جهان دارد. امروزه تقريبا همه مردم به پايگاه داده‌اي و مزاياي اين فناوري نياز دارند. هدف از ذخيره داده‌ها، نگه‌داري و ايجاد امكان نمايش مناسب استخراج آنها در زمان لزوم است. هدف اصلي سيستم‌هاي بانك اطلاعاتي ذخيره كامل اطلاعات است، به‌گونه‌اي كه همه داده‌هاي مورد نياز سيستم را در خود ذخيره كرده باشد و از اين داده‌ها همه اطلاعات مورد نياز كابرد قابل استخراج باشد. دراين مقاله كوشش مي‌شود تا مفاهيم بنيادين پايگاه داده‌ها معرفي و بررسي قرار گيرد.
فناوري پايگاه‌ داده‌اي كاربردهاي بسياري در زمينه‌هاي مختلف اقتصادي، آموزش، اجتماعي و علوم گوناگون دارد. برخي از اين كاربردها روي يك كامپيوتر و تنها به‌شكل يك كاربرد ارايه مي‌گردند و برخي در سطح بسيار گسترده‌تري توسط صد‌ها نيروي انساني و روي شبكه‌هاي محلي‌ و غير‌محلي پردازش مي‌گردند.

امروزه تقريبا همه مردم به پايگاه داده‌اي و مزاياي اين فناوري نياز دارند، اما تعداد كمي نحوه عملکرد يا استفاده از آن را مي‌دانند. به‌طور كلي هدف از ذخيره داده‌ها، چه به‌صورت سيستم فايلي چه به‌صورت بانك اطلاعاتي، چيزي نيست جز نگهداري داده در رابطه با يك يا چند واقعيت و ايجاد امكان نمايش مناسب اين داده‌ها براي كاربر؛ به‌گونه‌اي كه كاربرد اطلاعات لازم و مورد نياز خود را از اين داده‌ها استخراج كند. بايد توجه داشت كه اگر اين داده‌ها نشان‌دهنده همه اطلاعات سيستم مورد نظر نباشد يا حتي اگر از اين داده‌ها نتوان اطلاعات مورد نظر كاربرد را به‌طور مناسب نمايش داد، سيستم مورد نظر در برآورده ساختن هدف خود ناموفق بوده است. بنابراين شايد بتوان گفت مهم‌ترين عاملي كه يك طراح پايگاه اطلاعاتي بايد همواره در نظر داشته باشد، همين هدف اصلي سيستم‌هاي بانك اطلاعاتي است: يعني ذخيره كامل اطلاعات. البته به‌گونه‌اي كه همه داده‌هاي مورد نياز سيستم را در خود ذخيره كرده باشد و از اين داده‌ها همه اطلاعات مورد نياز كابرد قابل استخراج باشد.

پيش از آغاز بحث در اين زمينه، لازم است برخي از اصطلاحات رايج در دانش پايگاه داده‌ها را به اختصار تعريف كنيم:

اصطلاح پايگاه‌ داده‌ها
يكي از رايج‌ترين اطلاعات در دانش و فن كامپيوتر ‌(انفورماتيك‌) است. پايگاه داده‌ها1 عبارتست از مجموعه‌اي از داده‌ها يا مجموعه‌اي از داده‌هاي منطقا به‌هم مرتبط2 (و توصيف‌ اين‌ داده‌ها) كه‌ براي‌ پاسخ‌گويي به نيازهاي‌ اطلاعاتي‌ يك‌ سازمان طراحي‌ شده‌اند.
مدلسازي معنايي داده‌ها
يعني ارايه مدلي از محيط عملياتي يا خرد جهان واقع (بخشي از يك محيط واقعي شامل واقعيات يا بوده‌ها، شده‌ها، هست‌ها) با توجه به‌معناي داده‌ها، به‌كمك مفاهيمي مستقل از جنبه‌هاي مربوط به نمايش منطقي و نمايش فيزيكي داده‌ها به مدلسازي معنايي گاه طراحي ادراكي3 (مفهومي) گفته مي‌شود.
محيط انتزاعي
در مقوله پايگاه داده‌ها وقتي از محيط انتزاعي4 سخن مي‌گوييم، منظور محيطي است فراتر از محيط فايلينگ منطقي و فايلينگ فيزيكي (محيط فرافايلي). مفاهيمي كه در محيط انتزاعي مطرح مي‌شود به‌طبع بايد از جنبه‌هاي فايلينگ پايگاه‌ مستقل و ماهيتا انتزاعي باشد. محيط انتزاعي پايگاه داده‌ها خود مي‌تواند سطوحي داشته باشد كه مدلسازي معنايي داده‌ها امكاني است براي نمايش خردجهان واقع در بالاترين سطح انتزاع. اما محيط انتزاعي پايين‌تر از سطح مدلسازي، همان سطح طراحي منطقي پايگاه داده‌ها است.
ساختار داده‌اي رابطه‌اي
مدل داده‌اي امكاني است براي طراحي منطقي پايگاه‌ داده‌ها، تعريف و كنترل آن و نيز انجام عمليات در آن، و كاربر با استفاده از آن مي‌تواند اين هر سه عمل اساسي را در محيطي انتزاعي انجام دهد. بنابراين مي‌توان گفت كه مدل داده‌اي تامين‌كننده محيط انتزاعي پايگاه داده‌ها است و از سه بخش اساسي ‌(بخش ساختاري، بخش عملياتي، بخش جامعيتي) تشكيل شده است.
عنصر ساختاري
به اين معنا كه با آن انواع موجوديت‌ها و ارتباطات ميان آن‌ها (در محيط انتزاعي) نمايش داده مي‌شوند و مفهوم نوع جدول تنها عنصر ساختاري اساسي در ساختار داده‌اي جدولي است.
ساختار سلسله‌مراتبي
اين ساختار قديمي‌ترين ساختار داده‌اي براي طراحي منطقي پايگاه‌ داده‌ها (در سطح انتزاعي) است. در اين ساختار دو عنصر اساسي وجود دارد. نوع ركورد و نوع پيوند پدرــ فرزندي به‌طوري كه خواهيم ديد نوع ركورد براي نمايش نوع موجوديت به‌كار مي‌رود و بين هر دو نوع ركورد بي‌فاصله از يك مسير سلسله مراتب، پيوند پدرــ فرزندي وجود دارد و با اين پوند ارتباط بين دو نوع موجوديت نمايش داده مي‌شود.
ساختار شبكه
شبكه نوعي گراف جهت‌دار است و گره‌هايش به‌كمك يال‌هايي به‌هم بسته‌اند. اين ساختار را مي‌توان گسترش يافته ساختار مراتبي دانست. در ساختار داده‌اي شبكه‌اي دو عنصر ساختاري اساسي وجود دارد كه نوع ركورد و نوع مجموعه مي‌باشد.
پايگاه‌ داده‌ها
اصلاح پايگاه‌ داده‌ها، اصطلاحي است بسيار‌ رايج‌ و شناخته شده در دانش‌ و تكنولوژي‌ كامپيوتر، اما در تعريف اين اصطلاح در متون آكادميك‌ و فني، عبارت يا جملات نه‌چندان يكسان آمده است. براي نمونه، پايگاه داده‌ها عبارتست از:

1- مجموعه‌اي از داده‌ها.

2- مجموعه‌اي از داده‌هاي منطقا به‌هم مرتبط (و توصيف‌ اين‌ داده‌ها) كه‌ براي‌ پاسخ‌گويي به نيازهاي‌ اطلاعاتي‌ يك‌ سازمان طراحي‌ شده‌اند.

3- مجموعه‌اي از داده‌هاي به‌هم مرتبط.

4- داده‌هاي نشان‌دهنده اشيايي7 از بخشي‌ از جهان واقع و مورد استفاده در يك‌ كاربرد‌ مشخص.

5- مجموعه‌اي از داده‌هاي پايا8 (مانا يا‌ ماندگار) كه‌ در سيستم‌هاي كاربردي‌ در‌يك سازمان مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

6- مجموعه‌اي از فقره داده‌هاي نامدار9. يك‌ فقره داده، در عمل مي‌تواند كلمه‌اي از حافظه، صفحه‌اي از‌ ديسك‌، ركوردي‌ از فايل‌ يا‌ حتي‌ فيلدي‌ از يك‌ ركورد‌ باشد.

7- مجموعه‌اي از داده‌ها، نوعا نشان‌دهنده (توصيفگر) فعاليت‌هاي يك يا چند سازمان به‌هم مرتبط.

8- پايگاه‌ داده‌ها در اساس چيزي‌ بيش‌ از مجموعه‌اي از اطلاعات نيست‌ كه‌ مدت زمان طولاني‌، حتي‌ چندين‌ سال، مي‌تواند وجود داشته باشد. در بيان‌ عام، اصطلاح پايگاه‌‌ داده‌ها به مجموعه‌اي از داده‌ها اطلاق مي‌شود كه‌ توسط يك‌سيستم مديريت پايگاه‌ ‌داده‌ها، مديريت مي‌شود.

ما در اينجا تعريفي ارايه مي‌كنيم كه به‌نظر مي‌رسد جامع تعاريف موجود در متون آكاداميك و فني باشد. در واقع در تعريف پايگاه داده‌ها، ابتدا بايد محيطي كه‌ اين مفهوم در آن مطرح مي‌شود را مشخص كنيم. آيا در محيط انتزاعي (كه‌ خود مي‌تواند سطوحي‌ داشته باشد) اين‌ مفهوم را تعريف‌ مي‌كنيم؟ آيا‌ در محيط‌ فايلينگ‌ منطقي‌ هستيم،. يا‌ در محيط‌ فايلينگ‌ فيزيكي‌؟ مثلا اگر در محيط‌ فايلينگ‌ منطقي‌ باشيم‌، اين‌ تعريف‌ كه‌ «پايگاه‌ داده‌ها مجموعه‌اي از فايل‌هاي منطقي‌ به‌هم مرتبط است» به‌طبع تا حدي‌ پذيرفتني‌ است. اما خواهيم‌ ديد‌ آنچه كه‌ اساسي‌ است، درك‌ اين‌ مفهوم در محيط‌ انتزاعي‌ است (هرچند كارايي‌ يك‌ سيستم پايگاه‌ داده‌ها، عمدتا به جنبه‌هاي فايلينگ‌ منطقي‌ و فايلينگ‌ فيزيكي‌ ‌آن بستگي‌ دارد) كه‌ در شماره آينده به آن خواهيم‌ پرداخت‌.
تعريف
پايگاه داده‌اي مجموعه‌اي است از داده‌هاي ذخيره‌ شده و پايا‌، به‌صورت مجتمع10 (يكپارچه،‌ نه لزوما هميشه‌ به‌طور فيزيكي‌، بلكه‌ حداقل به‌طور منطقي‌)، به‌هم مرتبط، حتي‌الامكان با كمترين‌ افزونگي‌11، (داراي‌ يك‌ساختار منطقي‌ مبتني‌ بر يك‌ مدل داده‌اي12 و توصيف‌شده به‌ويژه‌ در محيطي‌ انتزاعي‌ يعني‌ در چارچوب همان مدل داده‌اي)، تحت مديريت يك‌ سيستم كنترل‌ متمركز13، مورد استفاده يك‌ يا‌ چند كاربر‌ از يك‌ (يا‌ بيش‌ از يك‌) "سيستم كاربردي‌"، به‌طور همزمان14 و اشتراكي‌15.

با توجه به اين‌ تعريف‌ مي‌توان دريافت‌ كه‌ از ديدگاه‌ تخصصي‌، هر "مجموعه‌اي از فايل‌ها" يا هر "مجموعه‌اي از فايل‌هاي ذخيره‌ شده‌" لزوما پايگاه‌ داده‌اي نيست‌.

پي‌نوشت

1. Database

2. Inter-related

3. Conceptual design

4. Abstractive Environment

5. Relational data structure

6. Hierarchical

7. Objects

8. Persistent

9. Named data items

10. Integrated

11. Redundancy

12. Data Model (DM)

13. Centralized control

14. Concurrent

15. Shared



###


تاريخچه كامپيوتر
100953927428.jpg

1929
فروش برنامه‌ها و مجموعه‌هاي راديويي (از 60 ميليون دلار در سال 1922) به 900 ميليون دلار رسيد.
1930
ونوار بوش دستگاه تحليلگر تفاضلي به‌عنوان نخستين تلاش جدي براي طراحي و ساخت رايانه و پرچم‌دار عصر نوين كامپيوتر شناخته شد كه مي‌توانست بسياري از انواع محاسبات علمي را انجام دهد.
1932
دكتر واين ويليامز (C. E. Wynn Williams) استاد فيزيك دانشگاه كمبريج، نخستين كسي بود كه شمارنده‌هاي الكترونيكي مقياس بزرگ را براي ساخت شمارنده دودويي در رهگيري رخدادهايي عملي به‌كار گرفت.
1934
اين ايده كه يك ماشين حساب خودكار تنها به يك برنامه كنترلي، حافظه و واحد حساب نياز دارد، توسط كنراد زوسه (Konrad Zuse) مهندس عمران نامدار آلماني مطرح شد.

كميسيون فدرال ارتباطات (FCC) كه موسسه‌اي براي تنظيم مقررات بين ايالتي آمريكا و ارتباطات (مخابرات راه دور) بين‌المللي است، تاسيس شد.

1936
آلن تورينگ (Alan Turing) مقاله مشهور خود با عنوان «درباره اعداد محاسباتي (On Computable Numbers)» منتشر كرد كه در آن مباني كامپيوترهاي مدرن را مشخص كرده بود.

كنراد زوسه كه كارگاهي را در آپارتمان والدينش برپا كرده بود، در خواست ثبت حافظه دودويي مكانيكي‌اش را ارايه داد.

1937
كلاود شانون (Claude Shannon) مقاله‌اي تاثيرگذار نوشت كه در آن جايگاه كامپيوترهاي ديجيتالي و ارتباط آن با پردازش نمادين و مدارهاي الكترونيكي را مشخص كرده بود.
1938
كنراد زوسه دستگاه Z1، نخستين كامپيوتر ديجيتالي دودويي و دستگاهي كه مي‌شد آن را به‌كمك نوار پانچ كنترل كرد، اختراع كرد.
1939
جورج اشتيبيتز (George Stibitz) در آزمايشگاه تلفن بل دستگاه "ماشين‌حساب اعداد مختلط" را كه منطق بولي را براي جمع، تفريق، ضرب و تقسيم اعداد مختلط و نيز به انجام رسانيد. اين دستگاه بنيادي را براي كامپيوترهاي رقومي فراهم آورد.

جان وينسنت آتاناسوف (John Vincent Atanasoff) و كليفورد بري (Clifford Berry) از كالج ايالتي آيووا پيش‌الگوي كامپيوتر دودويي ABC را كه بيشتر به‌عنوان نخستين كامپيوتر ديجيتالي خودكار شناخته مي‌شود، ارايه كردند.

بيل هيولت (Bill Hewlett) و ديويد پاكارد (David Packard) شركت هيولت – پاكارد (hp) را تاسيس كردند و نخستين محصول خود را ارايه كردند كه يك اسيلاتور صوتي خازني – مقاومتي بود و توسط كمپاني ديزني براي توليد تراك‌هاي صوتي فيلم فانتازيا خريده شد. اين شركت بعدها براي توليد چاپگرهاي روميزي مشهور شد.



###


پيشگامان دانش كامپيوتر
ونوار بوش (Vannevar Bush E.)
100953939389.jpg

ونوار بوش (1890-1974) مهندس و سياست‌مدار متولد ماساچوست كه دستگاه مكانيكي تحليلگر تفاضلي (Mechanical differencial analyzer) را در انستيتو فناوري ماساچوست ساخت كه نخستين تلاش براي طراحي كامپيوتري بود كه مي‌توانست بسياري از محاسبات علمي را انجام دهد و پيشگام عصر كامپيوتر باشد.
وي همچنين ايده ابرمتن‌ها را در مقاله‌اي با عنوان «چنان‌كه مي‌توانيم بيانديشيم (As We May Think)» در سال 1945 مطرح ساخت.

بوش كميته پژوهشي دفاع ملي را در امريكا براي سازماندهي دانشمندان و مهندسان در جنگ جهاني دوم در سال 1940 بنياد نهاد و رهبري وي بر بيش از دو-سوم فيزيكدانان در پروژه منهتن بسيار سودمند بود.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
واژه‌نامه
Shopping Cart
Cart در لغت به معني چرخ‌دستي مخصوص خريد است كه معمولا در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي از آن استفاده مي‌شود. Shopping Cart يا سبد خريد در اصطلاح رايانه و اينترنت، بخصوص در برنامه‌هاي تجارت الكترونيك به فايلي گفته مي‌شود كه مشتريان و كاربران آنلاين اطلاعات خريدهاي احتمالي خود را در آن ذخيره مي‌كنند تا در نهايت آنها را سفارش دهند. در سايت‌هاي خريد معمولا اين امكان به صورت شكلي از سبد خريد نشان داده مي‌شود تا براي كاربران كم‌تجربه‌تر در زمينه تجارت الكترونيك نيز آشنا به نظر برسد.


Peek
در لغت به معني نگاه زيرچشمي و دزدكي است و در اصطلاح رايانه به نگاه كردن كاراكتر بعدي يك بافر حافظه يا دستگاه ورودي بدون برداشتن آن كاراكتر از بافر گفته مي‌شود.
Peek
علاوه بر مفهوم گفته شده در بالا، Peek معناي ديگري نيز در اصطلاح رايانه دارد و آن به خواندن يك بايت از محل مطلقي از حافظه است. دستور يا فرماني نيز به اين نام يا نام‌هاي ديگر با اين مفهوم در برخي زبان‌هاي برنامه‌نويسي وجود دارد كه امكان دستيابي به نقاط خاص حافظه را فراهم مي‌سازد.
Toner
تونر، پودر يا جوهري است كه در دستگاه‌هاي فتوكپي و همچنين چاپگرهاي ليزري مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اعمال گرما به اين پودر سياه‌رنگ كه از كربن ساخته شده است، موجب مي‌شد كه به كاغذ بچسبد.
Seek
در لغت به معناي گشتن و جستجو كردن است و در اصطلاح رايانه به عمل انتقال هد ديسك سخت به محل مورد نظر براي خواندن و نوشتن گفته مي‌شود. اين عمل انتقال در واقع حركت از يك استوانه يا سيلندر به سيلندر ديگر است.
Seed
در لغت به معناي دانه، بذر و بذرپاشي است، اما در اصطلاح رايانه به مقدار اوليه‌اي گفته مي‌شود كه در توليد رشته‌اي از اعداد تصادفي يا شبه‌تصادفي از آن استفاده مي‌شود.
Geek
در فرهنگ بيگانه، جشني به نام بالماسكه وجود دارد كه در آن افراد با نقاب‌هاي مختلف ظاهر مي‌شوند. در اين جشن به شخصي كه با نقاب عينك و منقاردار ظاهر مي‌شود geek گفته مي‌شود، اما در اصطلاح رايانه اين لغت در مفهوم متفاوتي به كار مي‌رود و به شخصي گفته مي‌شود كه در رايانه متخصص و خبره است و معمولا از فعاليت‌هاي فكري مثل برنامه‌سازي يا بازي با لغات بيش از سايرين لذت مي‌برد. افراد معمولا اين لغت را در مورد خود با غرور به كار مي‌گيرند، اما گاهي استفاده آن توسط ديگران ممكن است اهانت‌آميز بوده و بيانگر اين باشد كه شخص از بس در رايانه غرق شده است در رابطه‌هاي اجتماعي دچار ضعف و مشكل است.


###


آشنايي با فناوري NetMasksو NAT
100953927975.jpg

هر آدرس IP به‌صورت واقعي از دو قسمت تشکيل شده است. آدرس شبکه و آدرس ميزبان روي همان شبکه خاص. آدرس شبکه محلي (Lan) خاصي را توضيح مي‌دهد که ترافيک مي‌تواند براي رسانيدن بسته هدايت شود و آدرس ميزبان ماشين مخصوص روي شبکه محلي داده شده را توضيح مي‌دهد.

پرسشي که در اينجا پيش مي‌آيد، اين است که چگونه کامپيوتر و يا مسيرياب مي‌داند که کدام قسمت از آدرس آي‌پي مربوط به شبکه و کدام مربوط به ميزبان است؟

پاسخ اين سوال اين است که چون اطلاعات پايه‌گذاري شده روي قسمتي که Netmask ناميده مي‌شود، آن را تعريف مي‌کند و به همين دليل نت‌مسك مشخص مي‌کند که کدام بيت‌ها در آدرس شبکه هستند و بقيه بيت‌هاي آدرس آي‌پي در قسمت ميزبان واقع شده‌اند.

نت‌مسك عددي است که بيت‌هاي آن را وقتي که قسمتي از آدرس شبکه است به مقدار 1 تنظيم مي‌کند. وقتي که بيت داده شده در آدرس آي‌پي قسمتي از آدرس ميزبان است، نت‌مسك داراي بيت صفر است. پس شما مي‌توانيد آدرس شبكه را با ترکيب ساده تمامي آدرس آي‌پي با نت‌مسك با استفاده از عملگرXOR تشخيص دهيد.

در مثال زير تخمين آدرس شبکه را با استفاده از آدرس و IP Netmask مشاهده مي‌کنيد:

IP Address : 10.21.41.3 = 00001010 00010101 00101001 00000011
Netmask : 255.255.0.0 = 11111111 11111111 00000000 00000000
-------------------------------------------------------------- XOR
00001010 00010101 00000000 00000000
------------------------------
آدرسIP شبکه = 10.21.0.0

سوال ديگري که خيلي از علاقه‌مندان به شبکه مي‌پرسند اين است که مديران شبکه‌ها چگونه دست‌يابي به اينترنت را از شبکه‌اي که از آدرس‌هاي غيرقانوني و يا کنار گذاشته شده استفاده مي‌کند، پشتيباني مي‌کنند؟

جواب اين سوال هم اين است که اين آدرس‌هاي مشکلدار را با عملMap يا نگاشت آدرس‌هاي آي‌پي در مسيرياب شبکه فايروال با استفاده از تکنيکي کهNetwork Address Translation نام دارد، معتبر و قانوني مي‌گردند. براي به‌کارگيريNAT يک دروازهGateway ميان شبکه با آدرس‌هاي غيرقانوني يا کنار گذاشته شده و اينترنت قرار مي‌گيرد. يک دروازه مي‌تواند آدرس‌ها را برايNAT از راه‌هاي مختلفي مثل نگاشت به آدرس آي‌پي منفرد خارجي - نگاشت يک‌به‌يک و آدرس‌هاي تخصيص داده شده به‌صورت پويا نگاشت کند. همچنين مديران شرکت‌ها و شبکه‌هايي که چندين کامپيوتر در سازمان خود دارند و نمي‌تواند براي همه آنها چندين آدرس آي‌پي مجاز و Valid خريداري کنند مي‌توانند از فناوري NAT استفاده کرده و تنها با داشتن يک آدرس آي‌پي مجاز اينترنت را براي کليه کامپيوترهايي که داخل شبکه هستند، برقرار کنند. در اين صورت آدرس آي‌پي تمامي کامپيوترها به‌صورت يک محدوده آي‌پي نامعتبر يا Invalid تنظيم شده و تمامي آنها به‌هنگام ارتباط با اينترنت از آدرس آي‌پي سرويس‌دهنده NAT استفاده مي‌کنند. بنابراين فناوري NAT هم از لحاظ امنيتي بسيار موثر است و هم از لحاظ مالي استفاده از آن به صرف مديران شبکه شده است.

درکلNat امروزه در اينترنت به طور معمول استفاده مي‌شود و هکرها هنگامي که قادر نيستند بسته‌ها را به آدرس‌هاي غيرقابل مسيريابي روي شبکه داخلي بفرستند ممکن است آنها را از درون دروازهNAT بفرستند و دروازه NAT آدرس‌ها را به نمايندگي از مهاجم نگاشت خواهد کرد. بنابراين اگر قرار است شبکه ايمني داشته باشيم و از آن حفاظت کنيم بهتر است تکنيک‌هاي NAT با سرويسFirewall ترکيب شود و هر دو با هم استفاده شوند.

منابع
experts-exchange.com
cert.org

virtualserver.org


###


ضعف شما از ديدگاه يك مهاجم
پيش از آن‌كه سيستم‌هاي شبكه يا نرم‌افزارهاي تحت وب ما مورد نفوذ يا حمله مهاجمان قرار گيرد بهتر است خودمان آن را از نظر امنيتي بررسي كنيم و تا حد امكان ضعف خود را پيش از آن‌كه ديگران به آن پي ببرند، برطرف كنيم.
نرم‌افزار Core Impact pro ، محصول Core Security technologiesيكي از پراستفاده‌ترين و قوي‌ترين نرم‌افزارهاي ارزيابي امنيت شبكه و نرم‌افزارهاي بر پايه وب است. اين نرم‌افزار اين كار را با استفاده از تكنيك‌هاي خاصي از جمله تكنيك‌هايي موسوم بهtesting Penetration براي شناسايي راه‌هاي نفوذ بهره مي‌گيرد.

Penetration testing روشي براي ارزيابي امنيت يك سيستم رايانه‌اي يا شبكه با استفاده از شبيه‌سازي يك حمله توسط يك نفوذگر است. در واقع نرم‌افزار تلاش مي‌كند تمام نقاط ضعف و مراكز نفوذ سيستم را پيدا كرده و آنها را آزمايش كند.

Core impact از معدود نرم‌افزارهايي است كه به شما اين امكان را مي‌دهد تا امنيت شبكه يا برنامه تحت وب خود را از نگاه يك هكر ببينيد. با استفاده از اين برنامه مي‌توانيد آسيب‌پذيري‌هاي سرويس‌ها و سيستم‌عامل خود را در شبكه يا ايستگاه‌ كاري به دقت استخراج كنيد.

عمده نفوذگرها از ابزارها و روش‌هاي شناخته شده‌اي براي شروع كار خود استفاده مي‌كنند و جالب اين است كه بسياري از سيستم‌ها در برابر همين روش‌هاي شناخته شده نفوذ‌گري ايمن نبوده و به سادگي آسيب‌پذيرند.
نرم‌افزار Core impact علاوه بر اين‌كه راه‌هاي نفوذ متعارف را پيدا مي‌كند، با استفاده از روش‌‌هاي خاصي مي‌تواند نقاط احتمالي نفوذ و ميزان آسيب‌پذيري هر نقطه را به دقت مشخص كند.

با وجود نرم‌افزاري نظير core impact براي برقراري امنيت شبكه خود حتما نياز به تخصص و تجربه در اين زمينه نخواهيد داشت. زيرا با به كارگيري فناوري‌هاي تست نفوذ امكاناتي در اختيار شما قرار داده مي‌شود كه مي‌توانيد امنيت كاملي براي سيستم شبكه سازمان يا موسسه خود برقرار سازيد. براي اطلاعات بيشتر مي‌توانيد به سايت
www.coresecurity.com مراجعه كنيد.



###


پرسش از ديسک سخت
100953928047.jpg

ديسک سخت، يکي از مهم‌ترين عناصر سخت‌افزاري در رايانه پس از پردازنده و حافظه اصلي است. از ديسک سخت، به‌منظور ذخيره‌سازي اطلاعات استفاده مي‌شود. اطلاعات مربوط به راه‌اندازي سيستم، برنامه‌ها و داده‌ها، همگي روي ديسک‌سخت ذخيره مي‌شود.
ديسک سخت در سال 1950 اختراع شد. ديسک‌هاي‌سخت اوليه شامل ديسک‌هاي بزرگ با قطر 50/8 سانتيمتر بودند و توان ذخيره‌سازي تنها چند مگابايت را داشتند. با گذشت زمان، ظرفيت ديسک‌هاي‌سخت رشد کردند، به‌طوري که در نيمه دوم دهه 90، ديسک‌هاي‌سخت با ظرفيت 1 گيگابايت به بازار آمد. از سال 2006 کوچک‌ترين ديسک‌سخت براي رايانه‌هاي خانگي 40 گيگابايت ظرفيت داشت. در حال حاضر ظرفيت درايوهاي داخلي 750 گيگابايت و يک ترابايت فراتر مي‌رود.
روي هر رايانه حداقل يک ديسک‌سخت وجود دارد. برخي از سيستم‌ها ممکن است داراي بيش از يک ديسک‌ باشند. ديسک‌سخت يک محيط ذخيره‌سازي دايمي براي اطلاعات را فراهم مي‌کند.
فن ديسک سخت
يكي از مهم‌ترين قطعات ‌رايانه، ‌ديسك‌سخت است. در نتيجه فقط پردازنده رايانه نيست كه توليد حرارت مي‌كند بلكه كارت گرافيك، حافظه‌ها و ديسك‌سخت هم هر كدام به‌تنهايي گرماي زيادي توليد مي‌کنند. اما كاربران بيشتر به خنك کردن پردازنده اهميت مي‌دهند و توجه كمتري به خنك كاري ساير قسمت‌ها مي‌كنند. بعضي شرکت‌ها فن‌هاي اختصاصي براي ديسك‌سخت ساخته‌اند كه براي ديسك‌‌هاي‌‌سخت جديد سرعت بالا مناسب هستند. نصب اين نوع فن بسيار ساده است و هر كاربري به‌سادگي مي‌تواند اين کار را انجام دهد. تنها كاري كه بايد بكنيد آن است که کيس رايانه و سپس ديسك‌ را باز كرده و فن را نصب كنيد. سپس آن را سر جايش ببنديد و سوكت تغذيه فن را هم به سوكت مادربرد متصل كنيد.
البته اين فن ديسک شما را خنك مي‌كند ولي جريان هواي گرم در داخل كيس زياد مي‌شود بنابراين بايد به جهت جريان هوا توجه زيادي کرد.
صداهاي مربوط به ديسک سخت
بارها شده که در حين اجراي يك نرم‌افزار، ديسک صدا مي‌دهد، آيا تا به حال از خود پرسيده‌ايد که اين صدا‌ها از کجا توليد مي‌شوند؟
در ديسك‌هاي‌سخت يك بازو وجود دارد كه هدهاي خواندن و نوشتن را نگه مي‌دارد. اين بازوها مي‌توانند هدهاي خواندن و نوشتن را به‌سمت مركز يا لبه‌هاي ديسك حركت دهند. قطر يك ديسك‌سخت معمولي در حدود 12 سانتي‌متر است. بنابراين اين بازوها مي‌توانند در حدود 5 سانتي‌متر در راستاي شعاع ديسك حركت‌كنند. سرعت حرکت در اين بازو ها بسيار جالب است. اين بازوها بسيار سبك هستند و مي‌توانند در صورت لزوم صدها بار در هر ثانيه در مقابل ديسك جلو و عقب بروند.
همان‌طور كه بازوي ديسك‌ با سرعت زياد در حال حركت به جلو و عقب است، نوساناتي توليد مي‌كند كه اين نوسانات همان صدايي را توليد مي‌كنند كه ما مي‌شنويم. در حقيقت خواندن 20 مگابايت اطلاعات، زمان كمي نمي‌گيرد و هد ديسك ما بايد هزاران بار جلو و عقب برود تا اين اطلاعات را جمع‌آوري كند.
پاک کردن اطلاعات روي ديسک
پاک کردن اطلاعات روي ديسک، به دليل پاک‌کردن آن اطلاعات بستگي دارد. مثلا گاهي شما براي نصب مجدد ويندوز اطلاعات خود را پاک مي‌کنيد وگاهي هم قصد فروش يا دور انداختن ديسک خود را داريد. پس با توجه به شرايط موجود اطلاعات روي ديسک را پاک مي‌کنيم.
براي پاک‌کردن اطلاعات براي نصب‌مجدد ويندوز، در نسخه‌هاي جديد ويندوز با قرار دادن سي‌دي بوت ويندوز، به‌سادگي مي‌توانيد در مراحل اوليه نصب، پارتيشن مورد نظر را پاك كرده يا حتي پارتيشن جديدي ايجاد كنيد. اما اگر قصد فروش رايانه يا ديسك‌سخت خود را داريد بايد از ابزار مناسب براي پاك‌كردن اطلاعات خود استفاده كنيد. براي اين منظور نرم‌افزارهايي وجود دارند كه براي پاك‌كردن هر سكتور از ديسك شما نزديك به يك ثانيه زمان صرف مي‌كنند. اين بدان معناست كه براي پاك‌كردن مطمئن اطلاعات، چند بار اين عمل را تكرار مي‌كنند.
شايد بپرسيد با فرمت كردن ديسک همه اطلاعات از بين مي‌رود پس چه احتياجي به پاك كردن اطلاعات با چنين نرم‌افزارهايي وجود دارد؟ بايد بگوييم روش‌هايي براي به‌دست‌آوردن اطلاعات يك ديسك فرمت شده وجود دارد. براي جلوگيري از چنين حالتي استفاده از برنامه‌هايي توصيه‌ مي‌شود که اطلاعات شما بعد از پا‌‌ک‌شدن غيرقابل دسترسي باشد. گاهي نيز ديسك‌سخت رايانه شما خراب شده است پس بهتر است قبل از اين‌كه آن‌را دور بيندازيد، به هر طريقي آن‌را نابود کنيد؛ زيرا ابزارهاي حرفه‌اي براي بازيابي اطلاعات يك ديسك خراب وجود دارد. پس بايد ديسك‌ را با هر وسيله‌اي كه لازم است، نابود سازيد تا مورد سو استفاده قرار نگيرد.



###


تحولي دررايانه‌هاي روميزي
کمپاني اسوس در پاسخ به نيازهاي کاربران، به‌تازگي اقدام به معرفي محصول جديد خود به‌نام Eee Box كرده كه يك رايانه روميزي بسيار سبک است. ايي‌باكس با داشتن ابعادي کوچک و باريک به کاربران اجازه مي‌دهد تا از دردسرهاي مربوط به جايگذاري سيستم‌هاي کامپيوتري حجيم رهايي يابند. همچنين اين محصول امکان نصب نمايشگر ال‌سي‌دي از نوع VESA را براي کاربران فراهم مي‌آورد که در واقع مي‌توان آن را راه‌حلي براي استفاده بهينه از حداقل جا و فضا دانست.
همچنين به‌کارگيري دکمه‌هاي مجهز به سنسورهاي حسي و قابليت قرارگيري به‌صورت عمودي، به اين رايانه‌روميزي ظاهري جذاب بخشيده است.

اين محصول از قابليت‌هايي همچون ASUS Express Gate بهره مي‌برد، که به‌وسيله آن کاربران قادر خواهند بود تا تنها ظرف مدت 7 ثانيه پس از راه‌اندازي سيستم به امکاناتي نظير اينترنت و مديريت عکس‌ها و تصاوير دسترسي داشته باشند.

گفتني است در طراحي و ساخت ايي‌باكس از مواد دوستدار محيط زيست استفاده شده است که باعث مي‌شود تا دي‌اکسيد‌کربن کمتري نسبت به ساير مواد درمحيط توليد شود و کاملا با استانداردهاي زيست‌محيطي RoHS و WEEE سازگار است.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
بازگشت برادران با يک بازي موفق
روايتي جديد از جنگ
100953928302.jpg

ديدن يک بازي خوب در مورد جنگ جهاني در حالي که سازنده‌ها اين سوژه را شخم زده و زير و رو کرده‌اند يک اتفاق نادر به‌شمار مي‌آيد. بازي Brothers in Arms: Hell’s Highway موفق شده با دست گذشتن بر بخش داستاني و احساسي جنگ، تجربه جديدي از جنگ جهاني دوم ارائه دهد. کساني که قسمت‌هاي پيشين BIA را بازي کرده‌اند، احتمالا تا حدودي با حال و هواي اين بازي آشنا هستند اما احتمال زيادي هم وجود دارد که به‌خاطر فاصله زياد بين قسمت جديد و قسمت قبلي، بسياري از مخاطبان آن جديد باشند.
قهرمان داستان کماکان مت بيکر است. او در اين شماره شخصيت‌پردازي بسيار خوبي دارد. شرکت در جنگ و ديدن روي سياه جنگ، شخصيت او را تغيير داده است. بيکر صحنه کشته شدن دوستان و همرزمانش را مرتب به‌خاطر مي‌آورد و نشان مي‌دهد که جنگ چطور مي‌تواند روي روان سربازها تاثير بگذارد. صحنه‌هاي فلش‌بک و خاطرات بيکر با موسيقي بسيار خوبي همراهي مي‌شوند و بار احساسي داستان را چند برابر مي‌کنند. ديالوگ‌ها به‌خوبي نوشته شده‌اند و رابطه بين شخصيت‌ها را مي‌شود با گوش دادن به صحبت‌هايشان فهميد. از نظر داستاني BIA يک اثر برجسته در سبک اکشن اول شخص است و نشان مي‌دهد که با کارگرداني و سناريونويسي خوب مي‌شود عمق داستان را حتي در بازي‌هاي اکشن بيشتر کرد.

سبک بازي کمابيش همان چيزي است که قبلا ديده بوديم. هر درگيري مانند يک معماي استراتژيک است. براي رهايي از مخمصه‌ها بايد ابتدا اطراف را خوب بشناسيد و سپس برنامه خوبي براي نگه داشتن دشمن زير آتش و نزديک شدن به آن بريزيد. در بيشتر مواقع بازي چند گروه از سربازها تحت فرمان شما هستند. فرمان دادن به سربازها کاري بسيار ساده است و در حد اشاره کردن با نشانگر و فشار دکمه مربوطه باقي مي‌ماند. اما شايد همين سادگي کاري کرده که بعضي وقت‌ها دستورها درست اجرا نشوند و يا سربازها در پاسخ به دستور شما رفتار عجيبي از خود نشان بدهند. نزديک بودن بيش از حد محل دستور پناهگيري مي‌تواند اين نتيجه را به‌همراه داشته باشد که سربازها خودشان را به ديوار محل مخفي شدن برسانند، اما در طرف مخالف آن پناه بگيرند!
دايره‌هاي خاکستري و قرمز مهم‌ترين چيزهايي هستند که در صفحه مي‌بينيد. اين دايره‌ها بالاي سر دشمن‌ها مي‌آيند و در کنار نشان دادن موقعيت آنها، به شما مي‌گويند که دشمن مورد نظر زير آتش شما قرار دارد يا خير.
دايره قرمز به اين معناست که سربازهاي دشمن آماده حمله هستند و به‌محض اين‌که سرتان را ببينند، شليک مي‌کنند. دايره خاکستري هم يعني دشمن زير آتش قرار گرفته و موقعيت خوبي است که به او نزديک شويد. البته سازندگان طرفداران معمول بازي‌هاي اکشن را هم فراموش نکرده‌اند و در برخي از مراحل، موقعيت تکروي و تجربه روند کلاسيک بازي‌هاي اول شخص را فراهم کرده‌اند. وسايل نقليه جنگي از جمله تانک‌ها عناصر اساسي در جنگ‌ها هستند و در اين شماره هم حضور دارند.

درگيري‌ها روندي يکسان دارند. اول بايد راه درست خاموش کردن آتش دشمن را پيدا کنيد. سه گروه Fire (براي زير آتش گرفتن دشمن)، Assault (براي فلنک کردن) و Bazooka (براي رويارويي با تانک‌ها و ديگر مواضع سخت دشمن) تحت فرمان شما هستند و در هر موقعيت بايد از خصوصيات آنها استفاده کنيد. البته مهارت مي‌تواند بالاي همه اين روش‌ها باشد. يعني نشانه‌گيري صحيح و يک هدشات مي‌تواند شما را از شر فکر کردن و برنامه‌ريزي اضافه خلاص کند. در اين شماره از BIA دوربين صحنه‌هايي خاصي از قبيل هدشات شدن و روي هوا رفتن دشمن‌ها را به‌صورت اسلوموشن نشان مي‌دهد و جايزه بصري خوبي براي کارهاي فوق‌العاده شماست.

از نظر گرافيک BIA در برابر بازي‌هاي جديدي مانند فارکراي 2 هيچ حرفي براي گفتن ندارد. اما کارگرداني ميان‌پرده‌ها واقعا در حد يک فيلم سينمايي خوش ساخت هاليوودي زيباست و ضعف‌هاي گرافيکي را مي‌پوشاند. بعضي وقت‌ها ترکيب کارگرداني خوب و موسيقي تاثيرگذار باعث مي‌شود که فراموش کنيد مشغول تماشاي هنرپيشه‌هاي ديجيتالي هستيد.

بازي BIA از آن دسته بازي‌هايي است که با تمام نقاط ضعف و باگ‌هايش، ارزش تمام کردن دارد. اين بازي براي همه پلت‌فرم‌هاي نسل فعلي مانند ايکس‌باکس 360، پلي‌استيشن 3 و PC منتشر شده است.



###


بازي موبايل
بازگشت ميکي
100953928242.jpg

ميکي‌ماوس و ديگر کاراکترهاي معروف والت‌ديزني مدت‌هاست که در دنياي بازي‌ها فراموش شده‌اند. حالا ديزني براي احياي قهرمان‌هاي دوست داشتني‌اش دست به طراحي يک بازي موبايل زده که بازي بسيار خوبي هم هست. اين بازي که Wizards of Mickey نام دارد، سرگذشت سه قهرمان اصلي والت‌ديزني يعني ميکي‌ماوس‌، دانلدداک و گوفي را در سرزمين جادوگرها روايت مي‌کند.
سبک بازي استراتژي / نقش‌آفريني از نوع نوبتي است. بيشتر زمان بازي در ميدان‌هاي نبرد اتفاق مي‌افتاد که به‌صورت خانه‌خانه هستند. قهرمان‌هاي ما هر کدام خصوصيات و جادوهاي ويژه‌اي دارند و به‌جاي خط سلامت، از چيزي به‌نام ميزان اعتماد به‌نفس استفاده مي‌کنند. با ضربه خوردن از اعتماد به‌نفس آنها کم شده و در نهايت پس از رسيدن به‌صفر از ميدان نبرد فرار مي‌کنند! بخش داستان بسيار طولاني و درگيرکننده است. اگر از بازي‌هاي تاکتيکي خوشتان مي‌آيد، حتما Wizards of Mickey را امتحان کنيد.


###


اخبار
مکس‌پين بالاتر از بوش!
در حالي‌که بسياري از منتقدين و حتي گيمرها از فيلم سينمايي مکس‌پين خوششان نيامده، اما اين فيلم توانست شروع خوبي در سينماها داشته باشد. مکس‌پين در هفته اول اکرانش فيلم برتر باکس‌آفيس بوده و توانسته نزديک به 18 ميليون دلار بفروشد و بالاتر از فيلم W. اليور استون که در مورد زندگي جورج بوش است قرار بگيرد. البته اين شروع براي مکس‌پين در مقايسه با آمار فيلم‌هايي نظير هيتمن يا رزيدنت‌اويل 3 خيلي خوب نيست.
سه‌گانه استارکرفت
بازي استار کرفت 2 هم به جمع بازي‌هاي جديدي پيوست که قرار است به‌صورت سه‌گانه عرضه بشوند. پيش از اين سازنده‌هاي بازي Mirror’s Edge هم اعلام کردند که بازي‌شان قرار است يک سه‌گانه باشد. بليزارد گفت که هر قسمت از استارکرفت 2، مربوط به يکي از سه جناح اصلي است و گيم‌پلي جداگانه‌اي دارد. اول نوبت تران‌هاست که در بازي Wings of Liberty معرفي شوند. سپس زرگ‌ها و در آخر هم پروتوس‌ها قهرمان‌هاي استارکرفت 2 هستند. تا اين لحظه خبر درستي از تاريخ انتشار دقيق استارکرفت 2 (يا حداقل قسمت اول آن) منتشر نشده است.
جنگ نهايي
يوبي سافت اعلام کرد بازي End War براي کنسول‌هاي دستي PSP‌ و DS هم منتشر خواهد شد. پيش از اين شايعاتي در مورد منتشر شدن اندوار براي DS وجود داشت. نسخه‌هاي دستي بازي اندوار همزمان با نسخه‌هاي کنسولي در 4 نوامبر منتشر خواهد شد. اين بازي‌ها توسط استوديوي Funatics Software ساخته مي‌شوند که سابقه ساخت بازي‌هايي نظير The Settlers را براي DS دارد. روند بازي در نسخه‌هاي دستي متفاوت است و با يک استراتژي نوبتي سر و کار خواهيد داشت.
مشکلات PSP 3000
فروش نسل جديد از کنسول دستي سوني از ماه پيش آغاز شده است. اما طبق معمول همه کنسول‌هاي جديد که اول معايب‌شان آشکار مي‌شود، اخبار ضد PSP 3000 زيادي در اينترنت پخش شده‌اند. در انجمن‌هاي سوني تعداد زيادي از کاربران از ديدن شدن Scan Lines در حال ديدن فيلم يا بازي کردن شکايت کرده‌اند. سوني اين موضوع را تاييد کرده و گفته از آنجايي که مشکل سخت‌افزاري است، هيچ راهي براي درست کردن آن به‌صورت نرم‌افزاري وجود ندارد و خريداران بايد تحمل کنند.


###


پرداختن به بازي‌هاي رايانه‌اي در رسانه ملي
خراب کردن کاري ساده است
100953928179.jpg

در دو سال اخير حرکت‌هاي بسيار خوبي در کشورمان در زمينه نظارت و سامان‌دهي به مسايل مربوط به بازي‌هاي رايانه‌اي انجام شده است. تاسيس بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي تمام کساني که در اين حوزه فعاليت مي‌کردند را خوشحال کرد و اين بنياد هم در اين مدت کم توانسته فعاليت‌هاي بسيار خوبي را، مانند طرح جامع درجه‌بندي بازي‌ها، انجام بدهد. چند وقتي هم هست که صداو‌سيما شروع به بررسي مسايل مختلف در مورد بازي‌هاي رايانه‌اي کرده که آخرين آنها در برنامه چراغ خاموش در تاريخ 28 مهر اتفاق افتاد.

برنامه پرمخاطب چراغ خاموش در هر قسمت به‌سراغ معضلات و مشکلات اجتماعي و شهري مي‌رود و از مسوولان پاسخگو در آن حوزه دعوت مي‌کند تا در مورد آن صحبت کنند. مخاطبان اين برنامه هميشه از مسايل مطرح شده از قبيل اعتياد، پروژه‌هاي ناتمام شهري، فيلم‌هاي عروسي و اين چيزها کاملا باخبر هستند و اين چيزها در فکرشان تعريف شده است. اما وقتي شايد حدود 80 درصد مخاطبين اين برنامه اصلا نمي‌دانند بازي رايانه‌اي چيست و تا به‌حال دو بازي رايانه را از اول تا آخر نرفته‌اند، پرداختن به مسايل جانبي آن به‌صورت جسته و گريخته کار جالبي به‌نظر نمي‌رسد. متاسفانه مهمان برنامه هم جزو آن 80 درصد بود و برخورد با بازي‌هاي رايانه‌اي را با برخورد مصاديق بدحجابي و فيلم‌هاي مبتذل يکي مي‌دانست!

متاسفانه مشورت نکردن با کارشناسان فعال در زمينه بازي‌ها، يکي از نقاط ضعف اين برنامه به‌نظر مي‌رسيد و برخي از اطلاعات داده شده در اين برنامه کاملا اشتباه بودند. براي نمونه، مجري با تاکيدي بسيار چندين بار گفت که بازي Assassin’s Creed يک بازي «شيعه‌کشي» است! پخش شدن چنين اطلاعات نادرستي از رسانه ملي باعث آشفتگي فکر مخاطبان اين رسانه و کساني مي‌شود که شايد اصلا ندانند بازي چيست؟ اعلام شدن نام بازي‌اي به نام «خليج» يا «خليج فارس» که اصلا وجود خارجي ندارد و در هيچ پايگاه اطلاعاتي مربوط به بازي نامش ثبت نشده و پيدا نمي‌شود، نشان مي‌دهد دست‌اندرکاران برنامه نه‌تنها با مقوله بازي آشنايي نداشته‌اند، بلکه به‌هيچ منبع و کارشناس موثقي در مورد بازي هم مراجعه نکرده‌اند. در طول تاريخ بازي‌ها و در ميان هزاران بازي ساخته‌شده بازي‌هايي هم هستند که عليه ايران و مسلمانان بوده‌اند، اما اين بازي‌ها جدا از آن‌که انگشت‌شمار بودنشان، کيفيت بسيار پاييني داشته‌اند و تقريبا هيچ وقت وارد بازارهاي ايران و کشورهاي ديگر جهان هم نشده‌اند.

بحث ديگر در مورد زير سوال رفتن بازي‌سازهاي فعال در کشور است. مقام معظم رهبري در ديدار با اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي در ديماه 85 در برنامه ريزي براي توليد محصولات فرهنگي جديد مانند بازي‌هاي رايانه‌اي مناسب را از جمله رويكردهاي مهم شورايعالي انقلاب فرهنگي دانستند. از آن موقع به بعد بحث ساخت بازي در کشورمان بسيار پررنگ شده است. در حال حاضر تعداد زيادي بازي ايراني توليد شده و يا در حال توليد هستند که در چند سال آينده کيفيت لازم براي رقابت با بازي‌هاي غربي را خواهند داشت. اين را هم اضافه کنيد که ايران تنها کشوري است که در خاورميانه تخصص لازم براي ساختن بازي رايانه‌اي دارد و مي‌تواند روي اين صنعت سرمايه‌گذاري خوبي انجام دهد. اما متاسفانه مهمان برنامه چراغ خاموش به‌راحتي با گفتن اين‌که «ما با يکي دو بازي نمي‌توانيم جلوي هجوم بازي‌هاي غربي را بگيريم ... راه‌حل اين است که به بازي‌سازهاي خارجي پول بدهيم تا برايمان بازي بسازند!» تمام فعاليت‌هاي بازي سازهاي داخلي و سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده در کشور را زير سوال بردند.

تخلف‌ها و نابه‌ساماني‌هاي زيادي در نحوه توزيع و فروش بازي‌ها در بازار و گيم‌نت‌ها وجود دارد. فعالان در اين زمينه يکي دو سال است که در حال بحث و سياست‌گذاري هستند و قدم‌هايي هم در جهت برطرف کردن اين مشکلات برداشته شده است. اما متاسفانه برنامه چراغ خاموش بدون پرداختن به مقوله بازي، معرفي درست آن و سپس رفتن به سراغ مشکلات، با بهره‌گيري از برخي اطلاعات نادرست، رويکردي تخريب‌کننده به بازي‌هاي رايانه‌اي داشت و در يک شب زحمات چند ساله جمع زيادي که حتي فرصت صحبت و دفاع در اين برنامه را نداشتند، بر باد داد. اميد است که در آينده تهيه‌کنندگان برنامه‌هاي مربوط به بازي‌هاي کامپيوتري با نظرات کارشناسي و واقع‌بينانه، به نقد و بررسي اين بازي‌ها بپردازند.



###


بازي‌هاي هفته
همه آمدند!
اين هفته ديگر خيال همه گيمرها راحت شد. چون نصف بيشتر بازي‌هاي پر سروصداي امسال همه با هم به بازار ريختند و تا دو ماه کسي فرصت سر خاراندن را هم نخواهد داشت. از بين همه پلت‌فرم‌ها، ايکس‌باکس‌بازها بيشتر خوش‌به‌حالشان است.
چون هم بازي هايشان ارزان‌تر است و هم عناوين مشترکشان با PC زودتر آمده. اين بازي‌ها نياز به‌هيچ‌گونه توضيح و معرفي ندارند: Gears of War 2، Farcry 2، Fable 2، Dead Space، Fracture، PES2009 و Guitar Hero World Tour.

اين بازي‌ها به‌جز GOW2‌ و Fable 2 همه‌شان با پلي‌استيشن 3 مشترک هستند. روي PC هم مي‌توان فارکراي 2، Dead Space و پرو 2009 را بازي کرد. اگر اهل کنسول دستي باشيد، براي PSP‌ مي‌شود بازي‌هايي همچون استاراوشن 1 و ميدنايت‌کلاب را تهيه کرد. براي DS هم شاهکاري به نام کسلوانيا Order of Ecclesia منتشر شده که تا مدت‌ها شما را نسبت به بازي بي‌نياز مي‌کند! اگر Wii داشته باشيد هم احتمالا فعلا سرتان به Wario و Wii Music گرم است.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
تكنولوژي ديجيتال


100953928772.jpg


1ــ رايانه ضدآب
شركت NEC رايانه همراهي طراحي كرده است كه به طور كامل ضدآب است. البته محصولات مشابهي وجود دارند كه صفحه كليد ضد‌آب دارند يا در مجموع در مقابل آب و رطوبت مقاوم هستند، اما اين محصول كاملا ضدآب است.



100953928736.jpg


2 ــ چتر اينترنتي
با استفاده از اين چتر پيشرفته كه Pileus نام دارد، مي‌توانيد هر زمان به اينترنت متصل شويدو به سايت‌هايي چون youtube, flickr و ... رفته و با استفاده از فناوري پخش تصوير و ويدئو در اين چتر، از لحظات خود لذت ببريد.



100953928711.jpg


3 ــ ماوس مشتري!
البته اين ماوس براي مشتري‌ها ساخته شده است، اما از نظر ظاهري هم بسيار شبيه به سياره مشتري است! با غلتاندن اين ماوس، حركت توسط حسگرها تشخيص داده شده و به رايانه‌ ارسال مي‌شود.



100953928681.jpg


4 ــ‌ بازگشت به اصل خود
ساعت‌هاي قديمي اوليه‌ ميله‌اي بودند كه در زمين قرار مي‌دادند تا با استفاده از سايه‌ آن روي زمين، زمان را تشخيص دهند. البته آن ساعت‌ها آنچنان دقيق نبود و با تغيير فصل‌ها تغيير مي‌كرد. اما اين ساعت جديد با ايده گرفتن از آن ساعت‌ها به طرحي جالب و دقيق تبديل شده است.



100953928639.jpg


5‌ ــ موسيقي ليزري
اين دستگاه كه يك آلت جديد موسيقي است كه به شكل W طراحي شده است. در ساخت اين دستگاه از 6 پرتو ليزر بهره گرفته شده است كه فرد با قطع پرتوها مي‌تواند به نواختن موسيقي بپردازد. اين وسيله را مي‌توان از طريق درگاه USB به رايانه‌هاي روميزي و همراه متصل كرد و با‌ آن به آهنگسازي پرداخت.



100953928610.jpg


6- راديو ترازويي
اين راديو يكي از جالب‌‌ترين راديوهاي امروزي است كه براي تنظيم صدا و فركانس آن بايد روي آن سنگ و وزنه قرار داد و با كم و زياد كردن ميزان وزنه‌‌ها به درجه مطلوب فركانس و صدا رسيد.



100953928528.jpg


7 ــ نواختن گيتار با آيفون
نرم‌افزار iphone guitar اين امكان را براي شما فراهم مي‌آورد كه بتوانيد با iphone يا ipod touch گيتار بنوازيد.



100953928803.jpg


8 ــ آيفون يا پيانو
فناوري چندلمسي در دستگاه‌هايي نظير iphone يا ipod touch باعث مي‌شود كه بتوان نرم‌افزارهايي همچون iAno را در آنها اجرا كرد و به وسيله آن به نواختن پيانو پرداخت.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
خوشبختانه رسیدگی کردند و مشکل لینک دو صفحه هم حل شد ، اینم لینک سالم و کامل این شماره :

كليك شماره 212- يكشنبه 19 آبان 1387

دانلود حجم 950KB
 

Cinderella Man

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
8 دسامبر 2007
نوشته‌ها
319
لایک‌ها
13
خانم ممنون.اتفاقا من از p30download گرفتم ديدم دو تا پيج تكراري هست ..تشكر بابت لينك جديد.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
خانم ممنون.اتفاقا من از p30download گرفتم ديدم دو تا پيج تكراري هست ..تشكر بابت لينك جديد.
خواهش میکنم ... بله اول همینطوری بود ... لینکی که صبح دوشنبه گذاشتم به جای صفحات 7 و 14 ، صفحات 6 و 15 بود ... بهشون اطلاع دادم خوشبختانه تا شب که دوباره دانلود کردم درست شده بود ...
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
با سلام میخواستم ببینم شمارهای قبلی کلیک را یکجا ندارید؟
سلام دوست عزیز ...

در اینجا می تونید شماره های موجود رو پیدا کنید ... شماره های اول تقریبا نایاب هستند ... خودم هم خیلی دنبال 1 تا 27 بودم اما هنوز پیدا نشده ...

البته از خود جام جم هم می تونید سی دیش رو بخرید ...
 

aligool21

Registered User
تاریخ عضویت
14 نوامبر 2008
نوشته‌ها
651
لایک‌ها
53
اینا رو خودم دارم. دوستم سفارش سی دی شمارهای قبلی داده بود ولی الان چند ماهه نیوماده
 

aligool21

Registered User
تاریخ عضویت
14 نوامبر 2008
نوشته‌ها
651
لایک‌ها
53
سلام دوست عزیز ...

در اینجا می تونید شماره های موجود رو پیدا کنید ... شماره های اول تقریبا نایاب هستند ... خودم هم خیلی دنبال 1 تا 27 بودم اما هنوز پیدا نشده ...

البته از خود جام جم هم می تونید سی دیش رو بخرید ...
راستی تو بجز 1 تا 27 بقه رو همششو داری؟
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
اینا رو خودم دارم. دوستم سفارش سی دی شمارهای قبلی داده بود ولی الان چند ماهه نیوماده
مگه نگفتید 1 تا 50 ؟! خوب تو اونا 6 22 و فکر کنم 40 به بعد هست دیگه ... اینا رو داشته باشید تا بقیه هم پیدا بشه ...
راستی تو بجز 1 تا 27 بقه رو همششو داری؟
به غیر 1 تا 27 بله همه رو دارم ... اما همه پی دی اف نیستن! یعنی از 27 تا 175 روزنامه (کاغذی) رو دارم از اون بعد فقط پی دی اف رو ...
 
بالا