• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کلیک ، ضمیمه جام جم : بحث و گفتگو پیرامون مطالب و دانلود هفتگی کلیک

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
اخبار بازی

كرايسيس، قرباني دزدي‌
100949086272.jpg


كرايسيس وارهد، آخرين بازي انحصاري PC است كه استوديوي كرايتك توليد مي‌كند. اين استوديو كه يكي از بزرگ‌ترين قرباني‌هاي دزدي بازي‌هاست از چند برابر بودن تعداد كپي‌هاي غيرقانوني نسبت به نسخه‌هاي فروخته شده خبر داد. اين آمار پس از ديدن تعداد كساني كه Patch جديد كرايسيس را دانلود كرده‌اند و مقايسه آن با تعداد نسخه‌هايي كه واقعا فروخته شده به دست آمد. در حال حاضر ديگر استوديوي‌ها بازي ساز كمتر به سراغ طراحي بازي‌هاي انحصاري روي PC مي‌روند.


سايلنت هيلPC
كونامي‌ گفت شماره جديد از سايلنت هيل كه Homecoming نام دارد، علاوه بر ايكس باكس 360 و پلي استيشن 3 براي PC هم منتشر خواهد شد. بازي‌هاي سبك اكشن ترسناك بين PC بازها هم طرفدار زيادي دارند و كونامي‌از شماره دوم سايلنت هيل به بعد، همه قسمت‌هاي بازي را روي PC‌هم منتشر كرده است. اما ظاهرا توزيع سايلنت هيل 5 براي PC از طريق شبكه توزيع ديجيتالي Steam انجام خواهد شد. اطلاعات زيادي در مورد اين موضوع در دست نيست.
پيشنهاد اسكوئر به تكمو
در راستاي آشوبي كه در شركت تكمو به خاطر دعواهاي حقوقي و استعفاي رئيس شركت پيش آمده، اسكوئر انيكس پيشنهاد خريد تكمو را داده است. به گفته اسكوئر انيكس، اين پيشنهاد يك جور پيشنهاد كاري دوستانه است و تكمو پس از ملحق شدن به اسكوئر، مي‌توانند مانندTaito ، نام و لوگوي خودش را كماكان حفظ كند. در صورت عدم پاسخ مثبت از سوي تكمو تا 4 سپتامبر، اسكوئر پيشنهاد خودش را لغو خواهد كرد.
بازي‌ها درجه بندي مي‌شوند
بنياد بازي‌هاي رايانه‌اي از درجه بندي شدن بازي‌ها در ايران خبر داد. بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي 9 ماه پيش طرح تدوين **** ملي رده‌بندي بازي‌هاي رايانه را در دستور كار خود قرار داده بود كه به گفته مهندس بيطرف پيش‌نويس اين **** در حال حاضر آماده شده است. براي تهيه اين **** محتواي بازي‌ها و مطابقت آنها با آيين و عقايد و ارزش‌هاي فرهنگ ايراني و اسلامي‌ از اساتيد حوزه و دانشگاه و كارشناس‌هاي مختلف كمك گرفته شده است.

@@@

توني ‌هاوك موبايل‌

100949086209.jpg


يك بازي ديگر از سري توني‌ هاوك. بازي‌هاي سبك اسكيت سواري در گوشي‌هاي همراه بسيار محبوب‌تر از كنسول‌ها هستند.
اگر شما هم از اين دست بازي‌ها خوشتان مي‌آيد، حتما Proving Grounds را تهيه كنيد. اين بازي تحت جاوا، گرافيك ساده و خوبي دارد و مي‌تواند تا مدت‌ها شما را سرگرم كند.

روند بازي بيشتر حول و حوش زدن دكمه‌هاي مختلف در زمان كوتاه مي‌گردد. براي انجام هر حركت آكروباتيك مخصوص، بايد تركيبي از جهت‌هاي مختلف را فشار بدهيد. اين جهت‌ها مانند بازي‌هاي دكمه زني، يك لحظه روي صفحه نقش مي‌بندند و در آن لحظه شما بايد دكمه مربوط به آن جهت (2 براي بالا، 4 براي چپ، 6 براي راست و 8 براي پايين) را به موقع بزنيد.

تكنيك‌هاي اوليه بسيار ساده هستند اما همين‌طور كه در بازي پيش برويد و امتياز كسب كنيد، تكنيك‌ها پيچيده‌تر مي‌شوند و انجام آنها هم سخت‌تر.


@@@

مختصري از اخبار نمايشگاه لايپزيگ 2008
سوني‌ سكوت‌‌ را ‌‌شكست‌
100949085657.jpg


در Game Convention امسال كه در لايپزيگ برگزار شد، ركورد شركت‌كننده از مرز 200 هزار گذشت و تبديل به يكي از داغ ترين گردهمايي‌هاي بازي شد. در طول اين نمايشگاه، بازديد كننده‌ها موفق شدند از نزديك با جديدترين بازي‌هاي در حال توليد آشنا بشوند و بسياري از تهيه‌كننده‌ها سعي كردند اخبار هيجان‌انگيزي در مورد بازي‌هايشان اعلام كنند.
اخبار جديد در مورد بازي‌ها بسيار زياد بود اما بيشتر آنها در مورد نشان دادن مراحل جديد يا اعلام تاريخ انتشار باقي ماند. به خاطر درخواست بسياري از خواننده‌هاي عزيز صفحه بازي كليك، خلاصه‌اي از خبرهاي مهم نمايشگاه GC امسال را برايتان نقل خواهيم كرد.

به عقيده عموم، بازي Heavy Rain مهم ترين بازي امسال‌ GC بود. اين بازي انحصاري پلي‌استيشن 3 مدت‌هاست كه مراحل توليد را سپري مي‌كند و تقريبا هيچ اطلاعاتي از آن به بيرون درز نكرده بود. در GC امسال، سازنده‌ها كه همان استوديوي معروف كوانتيك دريم (فارنهايت) هستند يك دموي داخل بازي هيجان انگيز از‌ Heavy Rain نشان دادند كه در آن گرافيك بسيار بالاي بازي جلب توجه مي‌كرد. صحنه‌هاي سينمايي و نوع پيش رفتن اكشن‌ها (به روش دكمه زني مانند فارنهايت) نشان مي‌داد سبك بازي شباهت زيادي به فارنهايت دارد. البته در چند مصاحبه سازنده‌ها اين موضوع را رد كرده‌اند.

نمايش سوني در GC بسيار بهتر از3 E بود. علاوه بر نشان دادن دموي Heavy Rain، اين شركت از توليدPSP‌هاي جديدش هم خبر داد. كنسول دستي جديد سوني كه3000 PSP نام دارد، از يك ميكروفن داخلي مانند DS‌استفاده مي‌كند.

تغييرات ظاهري بسيار كم هستند اما شايعاتي وجود دارند كه مي‌گويند تغييرهاي اصلي PSP مربوط به پشتيباني هرچه‌بيشتر آن از پلي استيشن 3 است. البته حالا با 3000 PSP كساني كه تلويزيون با قابليت پروگرسيو اسكن ندارند هم مي‌توانند از آن خروجي بگيرند.

سوني همچنين يك مدل جديد پلي استيشن 3 را معرفي كرد كه 160 گيگابايت‌هارد دارد و اول نوامبر امسال آن را به بازار مي‌فرستند. با توجه به از دور خارج شدن پلي استيشن 3‌هاي 80 گيگابايتي قبلي و تبديل شدن مدل 40 گيگي به 80 گيگي (كه بازي‌هاي قديمي‌ را پشتيباني نمي‌كند) مدل 160 گيگي مي‌تواند بازي‌هاي پلي استيشن 2 را هم اجرا كند. تاريخ انتشار رسمي‌PlayTV و صفحه كليد مخصوص پلي استيشن 3 هم در GC امسال اعلام شد.

مايكروسافت و نينتندو خبر جديدي در مورد كنسول‌هايشان نداشتند. در غرفه مربوط به پرواولوشن ساكر 2009 كه بخش‌هاي جديدي از آن نشان داده شد، دسته‌هاي جديد ايكس باكس 360 معرفي شدند. اين دسته‌ها از نظر ظاهري هيچ فرقي با قبل ندارند و تنها دقت شان بالا رفته است. اخيرا بسياري از ايكس باكس بازها به خاطر ضعيف تر بودن دسته‌هاي اين كنسول نسبت به پلي استيشن3 به مايكروسافت اعتراض كرده‌اند.

در غرفه‌هاي شركت‌هاي معروف بازي سازي، تقريبا همه بازي‌هاي داغ 3 E دوباره حضور داشتند و مي‌شد صحنه‌ها و بخش‌هاي بيشتري از گيم پلي‌شان را ديد. در ميان اين بازي‌ها، كرايسيس وارهد، شاهزاده ايراني، جي تي اي 4 PC، X-Blades، Fable II،2Gears of War، گيتار هيرو 4 و راك بند2 پربيننده ترين عنوان‌ها بودند.

بليزارد كماكان در مورد ديابلو 3 و استاركرفت 2 اطلاعات جديدي رو نكرد. اما خبرهاي خوبي براي دنياي واركرفت بازها داشت. قرار است همانند بسته مكمل قبلي يعنيBurning Crusades ، يك Patch قبل از Wrath of Lichking آماده شود كه به نوعي نقش يك پل رابط بين دنياي واركرفت و بسته مكمل بعدي است. در اين Patch دو آرناي جديد، يك شغل جديد، جادوها و مهارت‌هاي تازه، تقويم مخصوص گليدها و تعداد زيادي قابليت جديد به بازي اضافه خواهند شد.


@@@

بازي هفته
خودتان را خفه نكنيد!
با اين‌كه چند وقت اخير بازي به شدت ناياب شده بود، اما از دو هفته پيش تا حالا سيل بازي‌ها به طرف بازار سرازير شده‌اند. اگر ايكس باكس 360 داريد مي‌توانيدToo Human ،2 Mercenaries ، Infinite Undiscovery يا Tales of Vesperia بازي كنيد كه هر كدام از آنها يك بازي بسيار خوب است. در بازار PC بازي‌هاي جديدي مانند دراكولا 3، استاكرClear Sky، تنها در تاريكي و بايونيك كماندو وجود دارند.
براي كساني كه اهل كنسول‌هاي دستي هستند كه بازي زياد است. اگرPSP داريد حتما بازي جالبN+ را دانلود و بازي كنيد. اين بازي حجم بسيار كمي‌هم دارد. بازي‌هاي Super Hind و Ford Offroad Racing‌هم انتخاب‌هاي خوبي هستند. پلي‌استيشن3 بازها هم بازي ترسناك سايرن، راچت و كلانكQuest for Booty و بايونيك كماندو را مي‌توانند تهيه يا دانلود كنند. در هفته‌هاي وضعيت بازي‌ها بهتر خواهد شد.

@@@

گام‌جديد در‌ساخت‌ ‌رايانه متفكر
دو محقق دانشگاهMIT موفق به طراحي مدلي شده اند كه به رايانه‌ها كمك مي‌كند الگوهاي فكري انسان را تشخيص دهند.
اين دو پژوهشگر كه از اساتيد رشته‌هاي مغز و شناسايي تطبيقي هستند،الگوريتم جديدي طراحي كرده‌اند كه حاوي رويكردهاي متفاوتي براي درك اطلاعات است. اين الگوريتم بسيار شبيه شيوه تفكر انسان و تحليل اطلاعات توسط وي در موقعيت‌هاي گوناگون است.
در حالي كه رايانه‌ها در زمان مواجهه با مجموعه اي از اطلاعات متنوع در صورت عدم برنامه ريزي قبلي نمي توانند آنها را به درستي تجزيه و تحليل كنند، انسان‌ها هر يك به شيوه اي اين كار را انجام مي دهند.

اين دو پژوهشگر مي‌گويند موفقيت در اين پژوهش علم هوش مصنوعي را به گامي به جلو خواهد برد و موجب كمك به ساخت رايانه‌هايي خواهد شد كه از قدرت تحليلي و محاسباتي بسيار بيشتري برخوردار هستند.

به اعتقاد آنان با به نتيجه رسيدن اين پژوهش رايانه‌هاي نسل جديد قادر به استدلال كردن، يادگيري لغات، طبقه بندي سريع اطلاعات بدون برنامه ريزي قبلي، تشخيص سريع تشابهات و كشف رابطه امور مختلف هستند.


@@@

شارژ ‌تلفن‌‌ همراه با‌‌ راه ‌‌رفتن‌
100949086747.jpg


يك شركت مبدع فناوري‌هاي جديد ، فناوري جديدي را طراحي كرده است كه انرژي حاصل از حركت‌هاي روزانه را به انرژي براي شارژ تلفن همراه تبديل مي‌كند.
شركت Motion 2Energy كه در اصل براي طراحي فناوري‌هاي جديد در اين حوزه فعاليت خود را آغاز كرده است مراحل پاياني اين فناوري جديد را طي كرده و در آينده نزديك آن را به بازار وارد خواهد كرد.
در اين فناوري جديد سيستم مبدل طراحي شده در تلفن همراه انرژي حاصل از حركت بدن مانند حركت دستان هنگام راه رافتن را به انرژي مورد نياز باتري تلفن همراه تبديل مي كند تا بدين وسيله تلفن همراه به خوبي شارژ شود. مخترعان اين طرح بر اين اعتقاد هستند كه فناوري M2E در ازاي هر 6 ساعت فعاليت بدني مانند راه رفتن، شنا كردن و يا دويدن انرژي لازم براي 30 تا 60 دقيقه صحبت دائم با تلفن همراه را تامين كند.

ديويد رو، مديرعامل اين شركت فناوري در توضيح اين فناوري گفت: بيش از 3 ميليارد تلفن همراه در جهان وجود دارد كه تمامي آن‌ها نياز به شارژ شدن و اتصال به برق دارند كه شارژ شدن آن‌ها گاها به مشكل اساسي براي كاربران تبديل مي شود اما با اين فناوري جديد كه نوعي فناوري سبز نيز محسوب مي‌شود اين مشكل كاربران حل مي‌شود. او گفته است: در تلاش هستيم تا اين فناوري جديد را را براي ساير دستگاه‌ها مانند پليرها نيز طراحي كرده و بسازيم.


@@@

GPS مچي‌
شركتJukka Roitto مدل مفهومي از دستگاه ديجيتالي جديدي را با نامSeek طراحي كرده است كه مي تواند نظر هر كاربري را به خود جلب كند. اين دستگاه امكان جستجو و پيداكردن مكان‌هاي ناشناخته را براي كاربران آسان تر مي‌كند و مي‌تواند مانند ساعت‌هاي مچي، دور مچ دست كاربر بسته شود.
اين دستگاه ديجيتالي علاوه بر نمايش نقشه‌هاي ديجيتالي، قابليت پخش انواع فايل‌هاي صوتي با فرمت‌هاي مختلف را دارد و به‌صورت آنلاين با ماهواره‌ها ارتباط برقرار مي‌كند تا آخرين اطلاعات مربوط به مكان‌هاي مختلف در جهان در اختيار شما قرار گيرد.

اين دستگاه با استفاده از فناوريWi-Fi به اينترنت متصل مي‌شود تا شما از اين طريق بتوانيد آخرين نقشه‌هاي آنلاين را هم در اختيار داشته باشيد. شركت Jukka Roitto ادعا مي‌كند هم اكنون نخستين نمونه‌ها ازSeek ساخته شده و مراحل آزمايشي روي آن پايان يافته است. با اين وجود هنوز تاريخ دقيقي براي عرضه نخستين نمونه از اين محصول به بازار اعلام نشده است.


@@@

آزمايش شبكه نسل چهارم تلفن همراه‌
شركت نورتل اعلام كرد موفق به طراحي آزمايشي يك شبكه بي سيم انتقال ديتا با استفاده از فناوري نسل چهارم تلفن همراه يا 4G در شهر اتاواي كانادا شده است. به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران با استفاده از اين شبكه انتقال يك فايل ويديويي با كيفيت بسيار بالا به يك گوشي تلفن همراه در حالي كه اين گوشي در درون يك اتومبيل با سرعت حدود 100‌كيلومتر در ساعت در حال حركت بوده امكان پذير شده است.
براي دريافت اطلاعات در اين شبكه از يك گوشي خاص سازگار با فناوري نسل چهارم شركت نورتل استفاده شده كه توسط شركت ال جي توليد شده است.

نورتل اميدوار بود در قالب اين شبكه سرعت بارگذاري اطلاعات به 100 مگابيت در ثانيه برسد، اما در عمل سرعت بارگذاري ديتا در اين شبكه در جريان آزمايش اخير از 10 مگابيت در ثانيه فراتر نرفت. مقامات نورتل مي گويند در آزمايش قبلي كه چند ماه قبل انجام شد سرعت بارگذاري اطلاعات روي گوشي به 50‌مگابيت در ثانيه نيز رسيد. نورتل و ال جي اميدوارند تست اين شبكه تا اوايل سال 2009 به پايان برسد و استفاده تجاري از آن تا سال 2010 ممكن شود.


100949086609.jpg

باريك‌ترين ال‌سي‌دي جهان‌
شركت سوني اعلام كرد امسال باريك‌ترين تلويزيون ال‌سي‌دي جهان را روانه بازار خواهد كرد. انتظار مي‌رود اين تلويزيون تا قبل از ايام كريسمس در دسترس عموم قرار گيرد. ضخامت اين تلويزيون 40 اينچي تنها 9.9 ميليمتر است و قيمت آن 4478 دلار اعلام شده است. اين تلويزيون قادر به نمايش 240 فريم در ثانيه است، حال آن كه تلويزيون‌هاي ال‌سي‌دي فعلي سوني تنها مي توانند 120 فريم را در ثانيه نمايش دهند.

به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران در حال حاضر سامسونگ‌بزرگترين‌توليدكننده‌نمايشگرهاو تلويزيون‌هاي ال‌سي‌دي در جهان است و قصد دارد تلويزيون جديد خود با توان نمايش 240 فريم در ثانيه را بزودي روانه بازار كند. افزايش تعداد فريم‌هاي نمايش يافته در ثانيه در تلويزيون‌هاي ال‌سي‌دي، دقت تصاوير و كيفيت نمايش صحنه‌هاي پرتحرك مانند مسابقات ورزشي را افزايش خواهد داد.


@@@

قاب عكس ديجيتال بي سيم‌
بسياري از افرادي كه ده‌ها عكس ديجيتال تهيه كرده‌اند دوست دارند قادر به مشاهده راحت و دائمي آنها باشند، همين امر موجب عرضه قاب عكس‌هاي ديجيتال شده كه مي توانند صدها عكس را به حافظه سپرده و پشت سر هم نمايش دهند.
شركت سامسونگ در تحولي جديد چهار قاب عكس ديجيتال عرضه كرده كه داراي نمايشگرهاي 8 تا 10 اينچي بوده و به علت سازگاري با فناوري بي سيم، دريافت اطلاعات توسط آنها ساده تر است. اين قاب‌هاي عكس مي‌توانند به سرويس ويندوز لايو مايكروسافت متصل شوند و حتي فيدهاي برخي روزنامه‌ها را دريافت و به نمايش بگذارند.

اين قاب عكس‌هاي ديجيتال داراي حافظه داخلي از 64 مگابايت تا يك گيگابايت بوده و عكس‌ها را با دقت حداقل 800 در 600 و حداكثر 1024 در 600 به نمايش درمي‌آورند. پورت USB و كارت خوان از ديگر امكانات اين فريم‌هاي ديجيتال است و قيمت انواع مختلف آنها نيز از 200 تا 290 دلار است.
 

joe-satriani

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2008
نوشته‌ها
144
لایک‌ها
3
محل سکونت
مشهد
دوست عزیز_ ممنون از زحماتت. با اجازت دو سه تا مطلب از داخلش بر میدارم میذارم قسمتایه دیگه ی سایت. البته اسمت رو ذکر میکنم پایینش به عنوان منبع :happy:

قربانت joe-satriani
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
دوست عزیز_ ممنون از زحماتت. با اجازت دو سه تا مطلب از داخلش بر میدارم میذارم قسمتایه دیگه ی سایت. البته اسمت رو ذکر میکنم پایینش به عنوان منبع :happy:

قربانت joe-satriani
خواهش میکنم .
می تونید هر کدوم رو که دوست دارید بذارید جاهای دیگه ، فقط منبعش یعنی ضمیمه ی کلیک رو ذکر کنید
20.gif

اگر دوست داشتید آدرس تاپیک رو بذارید هم خوبه ، اما مهم اینه که منبعش کلیک جام جم هست .
 

joe-satriani

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2008
نوشته‌ها
144
لایک‌ها
3
محل سکونت
مشهد
خواهش میکنم .
می تونید هر کدوم رو که دوست دارید بذارید جاهای دیگه ، فقط منبعش یعنی ضمیمه ی کلیک رو ذکر کنید
20.gif

اگر دوست داشتید آدرس تاپیک رو بذارید هم خوبه ، اما مهم اینه که منبعش کلیک جام جم هست .

بله حتما
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
مطالب شماره 205 برای کسانی که پی دی اف نمی خونن:

مصوبات قانوني درحوزه ICT‌
100949622526.jpg


با ابلاغ قانون اصلاح موادي از قانون برنامه‌ چهارم و اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي اتاق بازرگاني و صنايع و معادن به‌عنوان نماينده‌ قانوني فعالان اقتصادي بخش خصوصي در تعامل با قواي سه گانه تاييد مجدد و به‌عنوان عضو رسمي شوراي اقتصاد، هيات امنا حساب ذخيره‌ ارزي، هيات سرمايه‌گذاري خارجي و هيات عالي واگذاري تعيين شد.
مسعود شنتيايي - عضو هيات نمايندگان و رييس كميسيون ICT اتاق بازرگاني و صنايع و معادن - در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين مطلب اظهار كرد: بر اساس قانون تشكيل اتاق بازرگاني و صنايع و معادن جمهوري اسلامي ايران، اتاق بازرگاني به‌عنوان نماينده قانوني بخش خصوصي كشور تعيين شده و پيرو توافقات اخير صورت گرفته في‌مابين هيات رييسه اتاق با روِساي قواي سه گانه (دولت، مجلس و قضاييه)، اين نقش با معرفي نمايندگان طرفين در هر حوزه تخصصي به يكديگر شكل عملياتي و اجرايي پيدا كرده است. وي افزود: مطابق ماده 91 قانون اصلاح برنامه چهارم و اجراي سياست‌هاي اصل 44 كه اخيرا جهت اجرا ابلاغ شد كليه كميسيون‌هاي مجلس شوراي اسلامي در بررسي لوايح و طرح‌هاي اقتصادي و كليه كميسيون‌ها، هيات‌ها، شوراها و ستادهاي تصميم‌گيري در دولت و همچنين در قوه قضاييه در پرونده‌هاي اقتصادي ارجاعي به داوري و بازرسي از همكاري‌ها و نظرات مشورتي و كارشناسي اتاق بازرگاني و صنايع و معادن به‌عنوان نماينده بخش خصوصي استفاده خواهند كرد. او گفت: از سوي ديگر اتاق بازرگاني و صنايع و معادن هم در مورد هر حوزه تخصصي با ارجاع موضوع به يكي از كميسيون 15 گانه تخصصي مربوطه در اتاق، از نظريات كارشناسي كميسيون مذكور براي بررسي و اعلام نظر استفاده خواهد كرد كه در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات روِساي كميسيون ICT و تجارت الكترونيك اتاق به قواي سه گانه و متقابلا در ارتباط با اين حوزه معرفي شدند.

شنتيايي اظهار كرد: بر طبق بند (د) ماده 91 قانون مذكور، اتاق بازرگاني و صنايع و معادن موظف است در ايفاي نقش قانوني خود به‌عنوان مشاور سه قوه سازوكار لازم را براي ساماندهي و هماهنگي تشكل‌هاي اقتصادي و كسب نظرات فعالان اقتصادي را فراهم كرده و با كمك به ايجاد فضاي تعامل سازنده بخش خصوصي با اركان حكومت، در مسائل اقتصادي پيشنهادهاي كارشناسانه لازم را ارايه كند و ضمن ارايه گزارش‌هاي منظم لازم به شوراي عالي اجراء سياست‌هاي كلي اصل (44) پيش‌نويس قانون "ايجاد فضاي مساعد كارآفريني و رفع موانع كسب و كار" را تهيه و ارايه كند. او ادامه داد: مطابق ماده 92 اين قانون، از تاريخ تصويب اين قانون و تأييد آن در مجمع تشخيص مصلحت كليه قوانين و مقررات مغاير با آن نسخ مي‌گردد و مادامي كه در قوانين بعدي نسخ يا اصلاح مواد و مقررات اين قانون صريحا و با ذكر نام اين قانون و ماده مورد نظر قيد نشود، معتبر خواهد بود. وي در پايان خاطر نشان كرد: براي اجرايي كردن مصوبات قانون اخير در حوزه ICT و تجارت الكترونيك به‌زودي جلساتي با حضور مسوولان ذيربط اجرايي در قواي سه گانه و مسوولان و نمايندگان تشكل‌هاي بخش خصوصي و محققان و نمايندگان ذيربط دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي با دعوت كميسيون ICT اتاق در سالن كنفرانس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تشكيل تا برنامه‌ريزي‌ها و هماهنگي‌هاي لازم صورت پذيرد.


@@@

استاندارد سازي حوزه فناوري اطلاعات‌
100949622434.jpg

سرپرست مركز تحقيقات مخابرات ايران از تدوين استاندارد در حوزه ICT خبر داد و گفت: استانداردهاي بين‌المللي در تدوين سند استانداردسازي تجهيزات و توسعه ICT كشور درنظر گرفته مي‌شوند. عباس ظريفكار در گفت‌وگو با مهر با بيان اين خبر افزود: به منظور استانداردسازي در حوزه ICT اين مركز با تعامل موسسه استاندارد و تحقيقات ايران و شركت مخابرات در حال تدوين استاندارد در اين زمينه است.
وي با تاكيد بر تعامل جهاني در زمينه استفاده از تجهيزات و امكانات مخابراتي اظهار داشت: از اين رو لازم است كليه كشورها براي استفاده از اين تجهيزات از استانداردهاي بين‌المللي تبعيت كنند. ظريفكار با بيان اينكه غيرممكن است كه ما از استانداردهايي تبعيت كنيم كه لينك تركيه و يا پاكستان اين استانداردها را نتوانند شناسايي كنند، اضافه كرد: ما هم به عنوان يكي از اعضاي ITU بايد از توصيه‌نامه‌هايي كه از سوي اين موسسه براي كل كشورها صادر مي‌شود تبعيت كنيم.

سرپرست مركز تحقيقات مخابرات ايران تاكيد كرد: محققان كشور ضمن بومي‌سازي استانداردهاي بين‌المللي براي تدوين سند استانداردسازي تجهيزات و توسعه ICT كشور بايد از توصيه‌نامه‌هاي جهاني نيز پيروي كنند.


@@@

تصويب كليات لايحه جرايم رايانه‌اي‌
100949622584.jpg

كليات لايحه جرايم رايانه‌اي در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد و بر اين اساس اخلالگران و سوءاستفاده كنندگان از شبكه رايانه‌اي كلاهبردار محسوب شده و به مجازات مقرر براي كلاهبرداري محكوم خواهند شد.
به گزارش مهر، در اين لايحه كه امروز به تصويب نمايندگان رسيد مجازات‌هاي مختلف براي جرايمي نظير دسترسي بدون مجوز به سيستم‌هاي رايانه‌اي يا مخابراتي، شنود امواج الكترومغناطيسي بدون مجوز، دسترسي بدون مجوز به داده‌هاي رايانه‌اي سري و افشاء آنها، صدمه زدن عمدي به داده‌هاي رايانه‌هاي ديگران و اختلال در سيستم رايانه‌اي ديگران درنظر گرفته شده است.

در صورت تصويب نهايي اين لايحه هر كس از سيستم‌هاي رايانه‌اي يا مخابراتي با ارتكاب اعمالي از قبيل وارد كردن، تغيير، محو، ايجاد، توقف داده‌ها يا اختلال در عملكرد سيستم، سوءاستفاده نمايد و از اين طريق وجه يا مال يا منفعت يا خدمات مالي و يا امتيازات مالي براي خود يا ديگري تحصيل كند كلاهبردار محسوب شده و به مجازات مقرر براي كلاهبرداري محكوم خواهد شد.

در اين لايحه همچنين مجازات‌هاي مختلف بر اساس قانون مجازات اسلامي درباره كساني كه به وسيله سيستم‌هاي رايانه‌اي يا مخابراتي محتويات مستهجن توليد يا منتشر كنند پيش‌بيني شده است.

در اين لايحه همچنين آئين‌نامه دادرسي مربوط به جرايم رايانه‌اي پيش‌بيني شده است. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با 175 راي موافق، 3 راي مخالف و 2 راي ممتنع از مجموع 217 نماينده حاضر كليات اين لايحه را به تصويب رساندند.

اين لايحه مشتمل بر 42 ماده و شش مبحث است كه بخش نخست آن شامل كليات و تعاريف است. در صورت تصويب نهايي اين لايحه مفاهيمي نظير داده رايانه، داده محتوا، سيستم رايانه‌اي، سيستم مخابراتي و ارائه دهنده خدمات رايانه‌اي تعريف خواهد شد.


@@@

ضريب نفوذ اينترنت در ايران‌
معاون آموزش، پژوهش و امور بين‌الملل وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: بر اساس آخرين آمار جهاني ضريب نفوذ اينترنت در ايران هم‌اكنون 5/34 درصد است. كمال محامدپور در حاشيه مراسم بهره‌برداري از 430 پروژه مخابراتي افزود: بر اساس آمار جهاني ميانگين ضريب نفوذ اينترنت در جهان 22 اعلام شده است.
وي تعداد كاربران اينترنت در ايران را حدود 23 ميليون نفر برآورد و بيان كرد: از اين نظر هم ايران بالاتر از ميانگين جهاني قرار دارد. او با اظهار اينكه "سه درصد كاربران اينترنت جهان در خاورميانه هستند" افزود: 6/1 درصد اين رقم مربوط به كاربران اينترنت در ايران است. وي ميانگين ضريب نفوذ اينترنت در خاورميانه را 21 درصد ذكر كرد.

معاون وزير ارتباطات اظهار داشت: جايگاه ايران از نظر تعداد كاربران اينترنت در جهان هفدهم است و نزديك به 53 درصد كاربران اينترنت خاورميانه هم در ايران هستند.

او همچنين در مورد شاخصهاي رتبه‌بندي فرصت‌هاي ديجيتال در كشور گفت: اين شاخص‌ها طي سه سال اخير افزايش چشمگيري داشته بطوري كه از 37 درصد در سال 1384 به درصد در سال 1385 و 50درصد در ابتداي سال 1387 و 51 درصد در تير ماه امسال رسيده است.

وي با اظهار اينكه "اين شاخص همچنان در بخش فرصتهاي ديجيتال و زيرساخت هاي فني رو به افزايش است" افزود: مهمترين ضعف ما در بخش بهره‌برداري است كه عوامل متعدد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در آن دخالت دارند. معاون وزير ارتباطات با اشاره به ضريب نفوذ 58 درصدي تلفن همراه در كشور گفت: هم‌اكنون 65 ميليون مشترك تلفن ثابت و همراه در ايران داريم.


@@@

رسانايي‌‌ بدون ‌استفاده ‌از‌ سيم‌
100949624410.jpg

شركت اينتل، از سيستمي پرده‌برداري كرده است كه به گفته بسياري از محققان و كارشناسان، مي‌تواند دنياي فناوري‌ها را تغيير دهد. اين شركت به پيشرفتي در زمينه انتقال بي‌سيم انرژي الكتريكي رسيده است كه مي‌تواند منجر به ساخت دستگاهي شود كه امكان شارژ بي‌سيم وسايلي مانند موبايل و رايانه‌هاي همراه را داشته باشد.
شركت‌هاي مختلفي در حال كار كردن روي انتقال الكتريسيته به صورت بي‌سيم هستند. اما مثل اينكه اينتل در اين مسابقه از بقيه جلوتر است. اين شركت نشان داد كه به مرحله‌اي رسيده است كه مي‌تواند 60 وات انرژي را به‌صورت بي‌سيم حدود يك متر منتقل كند. اين انتقال از طريق يك ميدان مغناطيسي صورت مي‌گيرد و به گفته اينتل در اين راه فقط 25 درصد نيرو از دست مي‌رود. اين فناوري از قوانين پايه‌اي فيزيك استفاده مي‌كند. كويل‌هاي الكتريكي كه فركانس مشابهي را تشديد مي‌كنند مي‌توانند انرژي را در فاصله‌اي به يكديگر منتقل كنند.

آقاي جاستين راتنر مدير فناوري اينتل در گفتگو با نيويورك تايمز گفت: يك فناوري مانند اين مي‌تواند با ميزهاي كار تركيب شود. در اين صورت به محض اينكه دستگاه خود را روي ميز قرار دهيد شروع به دريافت انرژي و شارژ مي‌كند. با وجود اينكه طراحي و ساخت اين سيستم مسئله بسيار مهمي است، ما توانستيم بدون استفاده از سيم انرژي الكتريكي را انتقال دهيم، ولي از آن مهم‌تر اين است كه ما اين سيستم را به گونه‌اي طراحي كرده‌ايم كه هيچ گونه ضرري براي انسان‌ها ندارد و احتياجي به پوشيدن لباس‌هاي خاص و يا ايجاد فضاهاي پوششي ويژه نيست و مي‌توان به‌راحتي حتي در هنگام انتقال انرژي در آن ميدان‌هاي مغناطيسي گذر كرد. از سوي ديگر اگر كسي و يا مانعي هم بين دستگاه گيرنده و منبع تغذيه قرار گيرد، خللي در انتقال انرژي به وجود نمي‌آيد و همچنان دستگاه گيرنده شارژ خواهد شد. اين فناوري در آزمايشگاه اينتل در سياتل آمريكا در حال پيشرفت است. و در واقع ادامه كار مركز فناوري ماساچوست آمريكا است. پيشرفت اين فناوري مي‌تواند صنعت دستگاه‌هاي الكترونيكي را يك قدم به دنياي بدون سيم نزديكتر كند.

در حال حاضر شركت اينتل بر روي رايانه‌هاي همراهي كار مي‌كند كه بتوانند پذيراي برق بي‌سيم باشند. كشف چگونگي جلوگيري از تداخل بخش الكترومغناطيس با ساير بخش‌هاي رايانه يكي از چالش‌هاي پيش روي اين محققان است.


@@@

ورود كروم به عرصه رقابت‌
يك بررسي آماري نشان مي‌دهد تعداد زيادي از كاربران هميشگي مرورگر IE مايكروسافت هفته گذشته استفاده از آن را كنار گذاشتند تا مرورگر تازه وارد گوگل موسوم به Chrome را آزمايش كنند. تحقيقات Web metrics نشان مي‌دهد به طور متوسط 7/0 درصد از كاربران اينترنت در هفته قبل از اين مرورگر براي دسترسي به اينترنت استفاده كردند.
در همين هفته تعداد كاربران مرورگر IE شركت مايكروسافت 4/1 درصد كاهش يافت و سهم آن در دنياي مرورگرها به حدود 71 درصد رسيد.

در هفته قبل تعداد كاربران فايرفاكس از 5/19 به 8/19 درصد و تعداد استفاده كنندگان از مرورگر سافاري اپل از 3/6 به 7/6 درصد رسيد. سهم مرورگر اپرا نيز تنها 75/0 درصد گزارش شد.

كارشناسان معتقدند با عرضه chrome بايد منتظر كاهش مجدد اقبال به مرورگر IE مايكروسافت باشيم.


@@@

رايانه‌هاي بالشي‌
100949624541.jpg

كارشناسان از ساخت نسل جديد رايانه‌هاي قابل حمل و رايانه‌هاي روميزي خبر داده اند كه مي‌تواند مزاياي فراواني براي كارمندان و افرادي كه هنگام شب كار مي‌كنند، داشته باشد.اين رايانه‌ها توسط "هفستين جوليوسان" طراحي شده است.
در مدل روميزي اين رايانه‌ها، كيس داخل يك بالش نرم قرار دارد تا كاربر هنگام خستگي بتواند روي آن استراحت كند. در مدل قابل حمل اين رايانه‌ها، دستگاه داخل يك بالش نرم قرار مي‌گيرد و در آن بسته مي‌شود تا كاربر از خوابيدن روي اين بالش احساس آرامش كند.برخي كارشناسان مي‌گويند اين اقدام باعث خواهد شد تا احتمال سرقت رايانه هنگام خوابيدن كاربران براي هميشه از بين برود.

شركت توليدكننده اين بالش‌هاي رايانه‌اي كه Napbook نام گرفته است، اعلام كرده كه از اواخر هفته جاري، محصول جديد خود را وارد بازارهاي جهاني خواهد كرد. در اين ميان هنوز قيمت مشخصي براي اين بالش‌ها كه در رنگ‌هاي مختلف و متنوع ساخته شده اند، اعلام نشده است.


@@@

چشم‌ها دروغ نمي‌گويند
100949624470.jpg

دانشمندان درحال ايجاد روش جديدي هستند كه بر اساس آن حركات ناخودآگاه كره چشم در تعيين هويت افراد بكار گرفته خواهد شد. اين روش جديد غيرقابل نفوذ بوده و حتي با لنزهاي تماسي و عمل جراحي نيز نمي‌توان الگوي تشخيص آن را فريب داده و به اشتباه انداخت.
اساس اين متد بر مبناي حركات سريع و نامحسوس كره چشم افراد بوده و از آنجا كه گفته مي‌شود مبناي اين حركات، ارادي است، لذا دانشمندان عقيده دارند كه كپي‌برداري و تقليد از اين حركات براي افراد مهاجم و نفوذگران غيرممكن خواهد بود. ماساكاتسو نيشيگاكي (Masakatsu Nishigaki) محقق دانشگاه Shizuoka University در ژاپن مي‌گويد: روش‌هاي بيومتريك اغلب قابل كپي‌برداري بوده و مي‌توان از روي آنان تقليد كرد. به همين خاطر نياز به ايجاد روشي جديد كه احتياجي به محافظت و حراست نداشته باشد به شدت احساس مي‌شود. نيشيگاكي بهمراه همكارش Daisuke Arai درحال كار بر روي پروژه بلند مدتي هستند كه هدف آن ايجاد يك سيستم شناسائي بر مبناي تفاوت‌هاي موجود در رفلكس‌هاي كره چشم افراد مختلف است. در اين سيستم نقطه كور يا
Blind Spot مبناي مختصات صفر قرار مي‌گيرد و حركات كره چشم با توجه به نقطه خيرگي يا point-of-gaze سنجيده مي‌شود. از آنجا كه تجهيزات مربوط به تشخيص نقطه خيرگي بسيار گران‌قيمت و پرهرينه هستند لذا نيشيگاكي عقيده دارد كه اين روش بيشتر مناسب مكان‌هايي خواهد بود كه در درجات بالائي از امنيت قرار دارند.

نيشيگاكي مي‌گويد: هنوز تحقيقات زيادي براي تعيين پايداري زمان پاسخگوئي حركات كره چشم، اندازه‌گيري مكان و اندازه نقطه كور و آزمايشات رفتاري بر روي گروه بزرگي از داوطلبان مورد نياز است.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
آرشيو ديجيتال روزنامه‌هاي قديمي‌
ممكن يا غيرممكن؟
100949624617.jpg

به‌تازگي گوگل پروژه‌اي بلند پروازانه را با هدف آرشيو ديجيتالي ميليون‌ها صفحه از روزنامه‌هاي قديمي آغاز كرده است. اين شركت در سال 2006 ميلادي با همكاري روزنامه‌هاي نيويورك تايمز و واشنگتن پست شروع به فهرست‌بندي آرشيوهاي ديجيتالي موجود و قراردادن آنها در سايت خود براي جست‌وجو كرد.
پروژه اخير، ابتكار عمل قبلي را كامل كرده و هدف آن دسترسي به هر خبري است كه تاكنون چاپ شده؛ از كوچكترين خبر هفتگي محلي گرفته تا بزرگترين خبرهاي روزانه سراسري.

پونيت سوني، يكي از مديران توليد گوگل، در وبلاگ خود مي‌نويسد: « بيش از 200 سال است كه اخبار محلي و سراسري در روزنامه‌ها چاپ مي‌شود، از انقلاب‌ها و سياست گرفته تا اخبار محلي هوا و نتايج مسابقات فوتبال محلي؛ در سراسر جهان، ميلياردها صفحه روزنامه شامل تمام خبرهايي هستند كه تاكنون نوشته شده است. هدف ما كمك به خوانندگان جهت يافتن تمام اين خبرهاست. »

گوگل در نظر دارد اخبار را دقيقا به همان شكلي كه در روزنامه‌ها چاپ شده‌اند و نه تنها به‌صورت نسخه‌هاي متني آرشيو كند. اين خبرها شامل عكس‌هاي اصلي، تيترها و تبليغات نيز مي‌شود.

سوني در وبلاگ خود مي‌نويسد: « شما قادر خواهيد بود با جست‌وجو در آرشيو اخبار گوگل يا پس از جست‌وجو در اخبار گوگل با استفاده از خط زماني (Timeline) به اين گنجينه تاريخي دست يابيد. پس از مدتي كه توانستيم مقالات بيشتري را آرشيو كرده و فهرستمان را گسترش دهيم، اين آرشيوها را با نتايح جست‌وجو در Google.com مخلوط مي‌كنيم تا شما بتوانيد متن كامل اين روزنامه‌ها را نيز جست‌وجو كنيد. »

لازم به ذكر است شركتThe Mountain View، كه در كاليفرنيا مستقر است، به همراه دو شركت ProQuest و Heritage، كه در زمينه آرشƒيو آنلاين فعاليت مي‌كنند، در اين پروژه همكاري دارند.


@@@

نقص گرافيكي اينترنت اكسپلورر
ضعف مايكروسافت‌
تيم برنرز لي، مبدع انگليسي شبكه جهاني وب، نمي‌خواهد بين مرورگرهاي اينترنتي فرقي قايل شود. اما در يكي از آنها يعني اينترنت اكسپلورر شركت مايكروسافت نقصي يافته است.
برنرز لي، مدير كنسرسيوم استانداردسازي شبكه جهاني وب يا W3C ، هفته گذشته در گفت‌و‌گويي عنوان كرد كه اينترنت اكسپلورر با شيوه‌اي كه در برخورد با فايل‌هاي گرافيكي صفحات وب در پيش گرفته است، از ساير مرورگرها در حال عقب افتادن است.
تصاوير برداري يا SVG تصاويري هستند كه مي‌توان آنها را براي نمايش در صفحه نمايشگر رايانه‌هاي مختلف بدون آن‌كه از كيفيت آنها كاسته شود، دوباره سايز زد. اما به‌طور مثال با افزايش سايز عكس‌هاي با فرمت Bitmap از كيفيت آنها كاسته مي‌شود. نقشه‌ها نيز يكي از مثال‌هاي مشهور SVG هستند.

برنرز لي مي‌گويد: « اگر به مرورگرهاي مختلف نگاهي بيندازيد خواهيد ديد كه اغلب آنها تصاوير با فرمت SVG را پشتيباني مي‌كنند. به شما خواهم گفت كه كدام‌يك در پشتيباني از فرمت SVG كند عمل كرده است و آن مرورگري نيست به‌جز اينترنت اكسپلورر شركت مايكروسافت. » در حالي‌كه فايرفاكس، سفري (Safari) و ساير مرورگرها SVG را پشتيباني مي‌كنند، مايكروسافت از پلاگين شركت ادوب استفاده مي‌كند كه مي‌بايست آن‌را پيش از نمايش تصاوير SVG توسط اينترنت اكسپلورر دانلود كرد. حتي در نسخه آزمايشي جديد 8IE نيز اين نقيصه وجود دارد.

مايكروسافت مدعي است: « پشتيباني از تصاوير SVG مساله‌اي است كه مدتي در حال بررسي آن هستيم و مي‌دانيم كه استفاده از تصاوير برداري در اينترنت از اولويت بالايي برخوردار است. »

اما اين مساله براي مايكروسافت از ضرورت بيشتري برخوردار است زيرا در روز اول ژانويه، شركت ادوب پشتيباني خود را از پلاگين SVG قطع كرده و مشخص نيست پس از اين تاريخ ديگر اين پلاگين قابل دانلود باشد يا خير.

لازم به ذكر است مايكروسافت از فورمت ديگري با نام VML براي تصاوير برداري پشتيباني كرده و اين در حالي است كه كنسرسيوم شبكه جهاني وب در سال 2001، فورمت SVG را پيشنهاد داده بود.


@@@

لينكدوني
پزشكي‌
شبكه اطلاعات پزشكي وزارت بهداشت‌
http://www.hbi.ir
انجمن ايمونولوژي و آلرژي ايران‌

http://www.isia.hbi.ir

مركز تحقيقات بيولوژي ملكولي‌

http://www.rcmb.hbi.ir

فرهنگستان علوم پزشكي‌

http://www.ams.ac.ir

مركز تحقيقات ميكرب‌شناسي‌

http://www.alborzicmrc.org

سازمان **** پزشكي‌

http://www.irimc.org

شبكه بيوتكنولوژي پزشكي كشور

http://www.mbn.ir

انستيتو پاستور ايران‌

http://www.pasteur.ac.ir

سازمان انتقال خون‌

http://www.ibto.ir

سايت مرجع بيوشيمي‌

http://www.bioiran.net

سايت بهداشت روان‌

http://www.iranmentalhealth.hbi.ir

پايگاه زيست‌شناسي ايران‌

http://www.iranbiology.ir

اطلاعاتي براي داروسازي‌

http://pharmacists.ir

@@@

ميزباني از صندوق پستي ديگر وب‌سايت‌ها
به تازگي AOL در وب سايت خود قابليتي را افزوده است كه به كاربران اجازه مي‌دهد مستقيما از طريق AOL.com به چندين صندوق پستي خود دسترسي داشته باشند.
در اين وب سايت، پنجره‌اي در سمت راست صفحه قرار گرفته است كه در آن به كاربران امكان مي‌دهد تا همزمان به صندوق پستي خود درYahoo! Mail ، Gmail و Hotmail وارد شوند. پس از ورود به صندوق پستي مورد نظر و اجازه به AOL جهت دسترسي به اطلاعات آن، باكس مخصوص هر يك از صندوقهاي پستي فوق، شما را از داشتن پيام‌هاي جديد باخبر مي‌كند. مي‌توانيد با قرار دادن ماوس بر روي هر يك از اين باكس‌ها، نمايي از پيام‌هاي جديد خود را در ياهو و جي‌ميل ببينيد، اما هات‌ميل اين قابليت را به شما نمي‌دهد.

اگر بر روي پيامي‌كليك كنيد، پنجره‌اي باز خواهد شد و شما را به صندوق پستي مربوطه هدايت مي‌كند. همچنين مي‌توانيد مستقيما از طريق AOL.com به لينك "نوشتن نامه جديد" نيز دسترسي داشته باشيد.

شايان ذكر است اين تغيير و تحول جديد بخشي از طرح گسترده نوسازي وب سايت شركت AOL است كه به‌زودي قابليت‌هاي جديدي را شامل خواهد شد كه به كاربران امكان مي‌دهد محتويات وب سايت را به دلخواه خود مشاهده كرده و نيز از سرويس RSS ساير وب سايت‌ها در اين سايت استفاده كنند.

همچنين، AOL نوار ابزاري ارايه كرده است كه شامل مطالب سايت‌هايي همچون TMZ،StyleList،ParentDish ،Wallet Pop ، Asylum و غيره خواهد بود.

بيل ويلسون، نايب رئيس بخش برنامه‌نويسي AOL مي‌گويد: « كاربران امروزه صندوق‌هاي پستي‌ مختلفي در سايت‌هاي مختلف دارند و هر روز آنها را چك مي‌كنند. ما مي‌خواهيم كار را براي آنها ساده‌تر كنيم. » وي اضافه مي‌كند: « براي تناسب يك وب سايت مرجع با نياز روز كاربران، بايد دانست كه آنها به‌دنبال تجارب مختلفي از طريق شبكه‌ها و منابع اطلاعاتي مختلف و محبوب خود هستند. شركت AOL با وب سايت جديدAOL.com خود اين نياز را درك كرده و اولين تجربه از يك وب سايت مرجع بي حد و مرز است كه از طريق يكي از وب سايت‌هاي بزرگ مرجع قديمي ارايه مي‌شود. »


@@@

مديريت كوكي‌ها با جي‌كوئري‌
كوكي‌ها و جي‌كوئري‌
100949624765.jpg

يكي از مواردي كه بيشتر طراحان وب با آن سر و كار دارند، كوكي‌ها هستند. براي آن دسته از خوانندگاني كه ممكن است با كوكي آشنايي نداشته باشند، بايد توضيح دهيم كه كوكي‌ها اطلاعاتي هستند كه از طرف يك وب‌سايت به مرورگر كاربر ارسال مي‌شود و مرورگر اطلاعات ارسالي را به‌صورت يك فايل متني(Text) در مسيري كه از قبل مشخص شده، ذخيره مي‌كند.
از آن پس هر مرتبه كه مرورگر كاربر درخواست صفحه‌اي از آن وب سايت را داشته باشد، اطلاعات ذخيره شده در كوكي خوانده و به وب سايت ارسال مي‌شود.

كوكي‌ها معمولا براي ذخيره اطلاعات كاربري استفاده مي‌شوند، به‌عبارت ديگر استفاده كوكي‌ها اغلب براي شناسايي كاربران است. براي مثال حتما تا به‌حال هنگام ورود به بخش ايميل ياهو، جي‌ميل و يا سرويس‌هاي ديگر با عبارتي مانند <>Remember me on this computer مواجه شده‌ايد.

اگر شما چك‌باكسي كه اين عنوان روبرويش نوشته شده است را كليك كنيد، در واقع به سرويس مورد نظر اجازه داده‌ايد تا اطلاعات كاربري شما كه شامل نام كاربري و كلمه عبورتان است را در يك فايل متني (به‌صورت رمزنگاري شده) و در كامپيوتري كه از آن جهت اتصال به اينترنت و مشاهده صفحه مورد نظر استفاده كرده‌ايد، به‌عنوان كوكي ذخيره كند. از اين پس تا يك تاريخ مشخص، هنگام ورود جهت مشاهده ايميل‌هاي جديد از شما نام كاربري و كلمه عبوري خواسته نمي‌شود و همه اطلاعات از طريق كوكي خوانده مي‌شود.

حال با توجه به قابليت كوكي‌ها مي‌توان استفاده‌هاي بيشتري از آنها در طراحي‌هاي خود داشته باشيد، به‌عنوان مثال فرض كنيد مي‌خواهيد وب‌سايتي طراحي كنيد كه چند نوع رنگ زمينه داشته باشد يا دقيق‌تر اشاره كنيم، كاربران بتوانند به ميل خودشان و با توجه به سليقه شخصي خود از بين پنج رنگ متفاوت، يكي از آنها را جهت رنگ زمينه صفحه‌اي كه از آن بازديد مي‌كند، برگزيند. اگر قرار باشد تا با هر مرتبه بازديد از صفحه مورد نظر رنگ زمينه به‌حالت پيش‌فرض بازگردد، كمتر بازديد‌كننده‌اي از اين امكان استفاده خواهد كرد، چرا كه در هر مرتبه بازديد از صفحه بايد رنگ زمينه را انتخاب كند!

با استفاده از كوكي‌ها مي‌توان رنگي كه كاربران انتخاب مي‌كنند را ذخيره كرد و در هنگام بارگذاري مجدد صفحه كوكي ايجاد شده را خواند و تغييرات مورد نظر را اعمال كرد. استفاده از كوكي‌ها نيازمند اطلاعات كاملي است كه آن را به عهده خودتان مي‌گذاريم اما جي‌كوئري مي‌تواند ابزاري را در اختيار طراحان قرار دهد تا كار با كوكي‌ها آسان‌تر و سريع‌تر گردد.

پلاگين Cookie جي‌كوئري مي‌تواند انتخابي مناسب براي ايجاد، مديريت و حذف كوكي‌ها باشد. اين پلاگين را مي‌توانيد از نشاني زير دريافت و پس از حذف .txt از آخر نام فايل، به‌كار گيريد.

http://plugins.jquery.com/http://plugins.jquery.com/files/jquery.cookie.js.txt

مانند پلاگين‌هاي پيشين، بعد از شناسايي جي‌كوئري به مرورگر، كد شناسايي اين پلاگين را قرار دهيد:
script src="jquery.cookie.>
<>/script<js" type="text/javascript"
بعد از انجام اين كار مي‌توانيد از تابع$.cookie(name, value, options) استفاده كنيد. اين تابع همان‌طور كه مشاهده مي‌كنيد، سه پارامتر ورودي دارد: نام، ارزش و تنظيمات كه با استفاده از هر كدام مي‌توانيد كوكي دلخواه خود را ايجاد كنيد.

به‌عنوان مثال استفاده از دستور زير:
('a').click(function()ت‌//‌set$
cookie by number of days
$cookie(testcookie,test'تpath: '/',
;ت10 expires:
return false;

مي‌تواند باعث شود تا با كليك بر روي لينكي در صفحه، كلمه test در يك فايل كوكي با نام testcookie و در مسير اصلي فايل‌هاي كوكي مرورگر با تاريخ انقضاي 10 روز، ايجاد شود.

همين‌طور اگر بخواهيد كوكي ايجاد شده را حذف كنيد، مي‌توانيد از دستوري شبيه دستور زير استفاده كنيد:
ت('a').click(function()$
;ت$cookie(test-cookie,null,تpath: '/'
return false;

اين دستور نيز باعث مي‌شود تا با كليك بر روي لينكي در صفحه فايل كوكي با نام testcookie از بين فايل‌هاي كوكي مرورگر حذف شود.

اگر چه استفاده از كوكي‌ها در برخي موارد بسيار ساده به‌نظر مي‌رسد، اما اگر اين قابليت در مرورگر‌ها وجود نداشت، انجام همان كارهاي ساده نيز امكان پذير نبود. پلاگين Cookie جي‌كوئري مي‌تواند كمك زيادي در اين قبيل از كار‌ها به شما كند.


@@@

شبكه
استقبال از محدوديت‌
100949624694.jpg

هنگامي كه صحبت از محدوديت مي‌شود همه ديدگاه‌ها به سمت عبارتي منفي متمايل مي‌شوند. درست است كه انسان آزاد آفريده شده است و محدوديت را نمي‌پذيرد، اما گاهي در دنياي شبكه و اينترنت به برخي محدوديت‌ها نياز پيدا مي‌كنيم كه اگر فايده آن را بدانيم بي‌شك از آن استقبال خواهيم كرد.


محدوديت پهناي باند
درصورتي كه پهناي باند اينترنت زياد و نسبت به ميزان استفاده ما نامحدود باشد، مايليم كه همه كار خود را باحداكثر سرعت انجام دهيم. در اينجا نياز به هيچ‌گونه محدوديتي حس نمي‌شود. اما گاهي پهناي باند ما محدود است و مي‌خواهيم اين پهناي باند،‌ آن طور كه ما مي‌‌خواهيم بين نرم‌افزارهاي مختلف تقسيم شود.

به عنوان مثال فرض كنيد كه از اينترنت ADSL استفاده مي‌كنيد و قصد داريد حداكثر استفاده را از آن ببريد. به همين دليل، نرم‌افزارهاي مختلفي را براي دانلود انتخاب مي‌كنيد. اما هنگام دانلود نرم‌افزار قصد داريد به مرور صفحات وب نيز بپردازيد. اما برخي نرم‌افزارهاي مديريت دانلود، كل پهناي باند را اشغال كرده و مرور صفحات وب را با مشكل مواجه مي‌كنند. شما با سرويس اينترنت ADSL ، نمي‌توانيد به مرور دلخواه خود بپردازيد و اگر دانلود را قطع كنيد تا مرور صفحات آسان شود، آنگاه بخش زيادي از پهناي باند بدون استفاده خواهد بود. در اين زمان است كه نياز به يك نرم‌افزار محدودكننده احساس مي‌شود.

Netlimiter
نرم‌افزاري به نام Netlimiter وجود دارد كه با استفاده از آن مي‌‌‌توانيد سقف پهناي باند مجاز براي مصرف را در مورد هر برنامه تعيين كنيد و به اين ترتيب آن طور كه خود مايل هستيد، پهناي باند را به نرم‌افزارها اختصاص دهيد و به اين شكل امور خود را مديريت كنيد. اين نرم‌افزار علاوه بر اين كه قابليت محدود كردن استفاده نرم‌افزارها از پهناي باند را دارد، ناظري بر نرخ ارسال و دريافت اطلاعات در شبكه و اينترنت است. به عبارتي مي‌‌توانيد در صورت نياز،‌ آمار كاملي از ميزان استفاده خود از اينترنت در اختيار داشته باشيد. اين امكان براي اشخاصي كه سرويس اينترنت آنها محدوديت حجمي دارد مفيد است. چراكه با استفاده از اين امكان مي‌توانند ميزان استفاده خود را مديريت كنند. اين كار را مي‌توانيد به تفكيك زمان و نرم‌افزارهاي در حال اجرا انجام دهيد. كنترل ترافيك در اين نرم‌افزار به 3 بخش تقسيم‌بندي مي‌شود. ترافيك داخل رايانه، ترافيك شبكه و ترافيك اينترنت. به عنوان مثال مي‌توانيد ميزان دانلود مرورگر خود را از اينترنت به مقدار خاصي محدود كنيد، اما براي دانلود از شبكه محلي، حدي براي آن قرار ندهيد تا بتواند با حداكثر سرعت اين كار را انجام دهد.

شما مي‌توانيد با استفاده از اين نرم‌افزار براي شبكه خود قانون تعريف كنيد و يك سري محدوديت‌ها را براي گروه‌هاي خاص يا براي محدوده IP مشخص تعريف كنيد. همچنين براي اين محدوديت‌ها نيز مي‌توانيد زمان‌بندي خاصي را در نظر بگيريد تا در زمان‌هاي اوج مصرف محدوديت بيشتر و در زمان‌هاي خلوت محدوديت كمتر شود تا ميزان بهره‌وري از پهناي باند مجموعه به حداكثر برسد. همان طور كه متوجه شده‌ايد، اين نرم‌افزار هم براي كاربردهاي شخصي مناسب است و هم براي مديران شبكه در شبكه‌هاي محلي. اين نرم‌افزار در سه نسخه ارائه شده است كه كل امكانات ياد شده در نسخه حرفه‌اي‌ (Pro) آن موجود است. البته اين نرم‌افزار رايگان نيست. اما مي‌توانيد شماره سريال آن را با يك جستجوي ساده از اينترنت پيدا كنيد. براي دريافت نرم‌افزار و كسب اطلاعات بيشتر از اين برنامه مفيد مي‌توانيد به سايت
www.netlimiter.com مراجعه كنيد.

@@@

كشف ‌‌آثار‌ موسيقي‌
100949625107.jpg

امروز قصد دارم برنامه‌اي را به شما معرفي كنم كه حقيقتا خودم هم از كشف آن بسيار هيجان زده هستم. اين برنامه با اين‌كه در زمينه خودش داراي كارايي فوق‌العاده‌اي است، اما در سايت‌ها و خبرگزاري‌هاي مختلف اصلا معرفي نشده و اين جاي تعجب دارد. اما ما امروز تصميم گرفتيم آن را به شما معرفي كنيم تا شما هم مثل ما از آن لذت ببريد.
خيلي وقت‌ها پيش آمده كه شما موسيقي و آهنگي را از راديو، تلويزيون يا جايي ديگر مي‌شنويد و خيلي دوست داريد كه بدانيد نام آن آهنگ يا نام خواننده آن چيست و يا اطلاعات مختصري از آن را به‌دست آوريد، اما در بسياري از مواقع پاسخ قابل قبولي نمي‌گيريد. اما برنامه مورد نظر ما تمام اين كارها را در عرض كمتر از چند ثانيه و به بهترين نحو ممكن انجام مي‌دهد و اطلاعات بسيار مفيدي كه مرتبط با آهنگ مورد نظر است را در اختيار شما قرار مي‌دهد.
am IDzSha
برنامه فوق به شما كمك خواهد كرد كه نام آهنگ، خواننده، آلبوم و حتي عكس روي سي‌دي هر آهنگي را كه بخواهيد، به‌دست آوريد. توجه داشته باشيد كه شما براي اين كار بايد به اينترنت دسترسي داشته باشيد.

اگر شما مطلب هفته پيش بخش موبايل كليك را خوانده باشيد، خواهيد توانست با استفاده از سيستم بي‌سيم (وايرلس) به اينترنت پرسرعت منزل خود متصل شويد و تمام اين كارها را در حداقل زمان ممكن انجام دهيد. اما اگر گوشي شما داراي سيستم بي‌سيم نيست و يا به هر دليلي مايل به استفاده از آن نيستيد، مي‌توانيد از اينترنت ارايه شده مركزهاي مخابراتي (GPRS) كه توسط 2 اپراتور فعال ايران يعني همراه اول و ايرانسل ارايه مي‌شود، استفاده كنيد.

خوب ابتدا برنامه را نصب و سپس اجرا كنيد. اين تنها چهار يا پنج گزينه دارد و كافي است تا شما آهنگ دلخواه خود را اجرا كرده و با گوشي در نزديكي آن محل قرار گيريد و سپس گزينه Tag Now را در برنامه اجرا كنيد. برنامه به‌طور خودكار 10 ثانيه از آهنگ را ضبط خواهد كرد و سپس به‌دنبال دسترسي به اينترنت گوشي خواهد گشت كه شما بايد گزينه آن را هم انتخاب كنيد تا به اينترنت متصل شويد. آن قطعه ضبط شده براي سرور قدرتمندي كه براي اين كار وجود دارد، ارسال مي‌شود و در كمتر از چند ثانيه، اگر كيفيت قطعه ضبط شده قابل قبول و شناسايي باشد، اطلاعات آن كه شامل نام آهنگ، نام خواننده و آلبوم و همچنين عكس روي جلد سي‌دي است، براي شما ارسال مي‌گردد.

يكي از مزاياي اين برنامه اين است كه مي‌تواند آهنگ‌هاي با كيفيت پايين را هم شناسايي كند، پس زياد هم لازم نيست كه در نزديكي آهنگ قرار گيريد و يا كيفيت آن در حد بالايي باشد. تمامي اين مشخصات ارسال شده در قسمتي به‌نام My Music به‌صورت مرتب و بر اساس جست‌وجوي شما قرار خواهند گرفت و ذخيره خواهند شد و در مراجعه‌هاي بعدي بدون نياز به اينترنت مي‌توانيد اين ليست را مشاهده كنيد. همچنين در قسمت Tag Chart مي‌توان 10 مورد جست‌وجو شده برتر، كه بيشترين موارد جست‌وجو شده توسط افراد است، را نيز مشاهده كرد.

در تمامي موضوعات يافت شده، قسمتي با نام Share It وجود دارد كه شما مي‌توانيد مشخصات يافت شده را از طريق سرويس پيامك براي ديگران نيز ارسال كنيد. اما در برخي از موارد يافت شده يك گزينه ديگر به نام Real Tone نيز موجود است. با استفاده از اين گزينه شما مي‌توانيد به خريدن آن آهنگ و يا آلبوم اقدام كنيد (كه البته زياد به كار ما نمي‌آيد!)

دو ويژگي قابل ذكر ديگر اين برنامه به اين شرح است: يكي اين‌كه اگر شما به موزيك خاصي دسترسي نداريد و صرفا نام قطعه‌اي از آن و يا حتي مشخصاتي كوتاه از آن را در اختيار داريد، مي‌توانيد با مراجعه به قسمت Search اين برنامه به سايت اصلي آن متصل شده و در آنجا با استفاده از گزينه جست‌وجو اقدام به يافتن آن آهنگ كنيد. در آنجا ليست مواردي كه شما دنبال آن خواهيد بود را براي شما نمايش خواهند داد.

اما دومين گزينه كه به‌نظر من جالب‌ترين آنها نيز هست، اين است كه شما مي‌توانيد از راه دور اقدام به يافتن مشخصات براي دوستان و يا آشنايان خود كنيد. بدين ترتيب كه ابتدا بايد از طريق موبايل با يكديگر ارتباط برقرار كرده و سپس طرف مقابل آهنگ مورد نظر را اجرا كند و شما هم ابتدا برنامه را و سپس گزينه Tag Now را اجرا كنيد.

اين برنامه باز هم از طريق گوشي گيرنده (برخلاف روش اول كه از طريق ميكروفون ورودي بود) اقدام به ضبط آهنگ كرده و قادر به يافتن و ارسال مشخصات مورد نظر خواهد بود و سپس شما مي‌توانيد مشخصات آن را با استفاده از گزينه Share It براي مخاطب بفرستيد.

اين برنامه به‌طور عادي براي گوشي‌هاي سيمبيان ويرايش سوم تهيه شده است، اما بيشتر گوشي‌هاي سوني اريكسون آن را به‌طور پيش فرض و نصب شده توسط شركت سازنده بر روي گوشي خود دارند. منتهي در اين گوشي‌ها شما ابتدا بايد به قسمت Recording و سپس گزينه Track ID گوشي خود برويد. اين گزينه كار اين برنامه را انجام خواهد داد، اما فرق آن با برنامه معرفي شده در اين است كه عكسي از آلبوم مورد نظر همانند برنامه معرفي شده براي شما ارسال نخواهد شد و سرور مربوطه با سرور برنامه قبلي فرق مي‌كند و اين تنها فرق آنها است. اميدوارم شما هم مثل من از اين برنامه فوق‌العاده و جذاب لذت ببريد. براي دريافت نسخه‌اي رايگان از اين برنامه به آدرس زير برويد:
http://forum.persianmobiles.com/http://forum.persianmobiles.com/-9683browser-internet-tools/am.htmlzsha

@@@

نخستين هندست صفحه لمسي با سيستم عامل سيمبيان‌
لئونارد گو در وبلاگ خود گزارش داده است كه مدير محلي سيمبيان 06 S در آسيا - اقيانوسيه در جريان عرضه تلفن همراه دوربين دار 8 MP INNOV در ويتنام اعلام كرد كه شركت آنها نخستين هندست صفحه لمسي با سيستم عامل سيمبيان داخلي را عرضه خواهد كرد.
وي همچنين اضافه كرد كه اين هندست احتمالا از جانب شركت كره‌اي سامسونگ عرضه خواهد شد، هر چند اين احتمال نيز وجود دارد كه نوكيا نيز آن را عرضه كند.

قطع نظر از اين خبر، دانستن اين نكته كه شركت بزرگي همچون نوكيا هنوز حتي سري تيوبي خود را عرضه نكرده، كاملا تاسف‌آور است؛ در حالي كه شركت‌هاي ديگري نظير اپل، سامسونگ، ال‌جي، سوني‌اريكسون و حتي ده شركت سازنده تلفن همراه چيني پيشرفت زيادي در اين فناوري داشته‌اند.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
گوشي آبي مكعبي شكل
100949624851.jpg

ممكن است المپيك تمام شده باشد، اما اين‌طور به‌نظر مي‌رسد كه محصولات مرتبط هنوز در چين توليد و به‌فروش مي‌رسند. البته صرف نظر از آن طراحي جالب (و شماره‌گير نسبتا عجيب و غريب)، خصوصيت برجسته‌اي در اين مدل ديده نمي‌شود و ويژگي‌هاي آن شامل اتصال جي‌اس‌ام 3 باند، صفحه نمايش 4/2 اينچي، دوربين‌هاي دوگانه و تمام خصوصيات معمول پخش مديا از امكانات اين گوشي است.
از ظاهر كار چنين برمي‌آيد كه درحال حاضر فقط از طريق شركت سورسينگ گيت (Sourcing Gate) و به‌صورت عمده قابل خريد است و شما اگر براي كلكسيون المپيك خود واقعا به يكي از آنها نياز داريد، مي‌توانيد يك نمونه از آن را به قيمت 175 دلار سفارش دهيد.
نوكيا : سهام سيمبيان‌ همه را جمع كنيد
اين‌گونه معلوم مي‌شود كه نوكيا شايد در اطلاعيه‌اي كه در ماه ژوئن اعلام كرد و طي آن از تلاش براي خريد كل سيمبيان جهت عرضه آن به‌صورت منبع‌باز (اوپن سورس) خبر داد، فقط كمي پا را از حد خود فراتر گذاشته بوده است. تيتر روزنامه‌ها در آن زمان با افتخار چنين مي‌گفت كه نوكيا در حال دستيابي به شركت سيمبيان (با مسووليت محدود) براي ميسر ساختن تكامل پلتفرم موبايل است، اما در واقع نوكيا در آن زمان در كل فقط تعهدات شركت را كه به مثابه 91 درصد سهام معوق سيمبيان بود، به‌دست آورده بود و سامسونگ هنوز با فروش سهام خود موافقت نكرده بود. مسوولان سامسونگ در آن زمان صرفا گفته بودند "احتمال انجام يك معامله مي‌رود" و حالا سرانجام اين معامله صورت گرفته است؛ معامله‌اي كه حيطه ناب و كامل مورد نياز نوكيا را در اختيارش قرار مي‌دهد تا روياهاي موسسه سيمبيان خود را به واقعيت تبديل كند. در آينده نزديك شما شاهد پلتفروم‌هاي ساخته شده براي سيمبيان توسط شركت نوكيا خواهيد بود.

@@@

اخبار لينوكسي
اوبونتو از Mac OS X پيشي مي‌گيرد
صحبت از نرم‌افزارهاي اوپن سورسي مانند لينوكس كه هر روز استفاده‌شان آسان‌تر مي‌شود يك چيز است و اين‌كه توسعه اين بهبودها را بخواهي پشتيباني مالي بكني، چيز ديگري است. مارك شاتلورث (نفر اصلي پشتيباني مالي اوبونتو) به‌تازگي گفته است كه لينوكس به‌سادگي و زيبايي Mac OS X در خواهد آمد و حالا وقت صحبت بر سر آن است.
در صفحه معرفي او براي نسخه بعدي اوبونتو، شاتلورث به ديدگاهي از "يك بار شانس براي درخشيدن" اشاره مي‌كند و مي‌گويد: <ما مي‌خواهيم از بازتاب بهترين ايده‌هاي دنياي اوپن سورس در اوبونتو بهره ببريم.> جونو بيكن، مدير روابط عمومي اوبونتو به دنبال اين پيشنهاد مارك، چيز ديگري مي‌گويد و اضافه مي‌كند كه چطور كنونيكال (كمپاني‌اي كه پشت اوبونتو است) مي‌تواند دلارهاي حمايت مردم از توسعه دهندگاني كه مي‌خواهند اوبونتو پيشرفت كند، به سمت‌شان هدايت مي‌كند.
منبع: CNET News
HP لينوكس خودش را مي‌سازد
به‌تازگي سر زبان‌ها افتاده است كه HP تصميم دارد به‌جاي سرمايه‌گذاري روي ويندوز ويستا، نسخه دلخواه خودش از لينوكس را پشتيباني كند. مديران اجرايي در HP هر گونه استفاده معنادار از منابع در توسعه لينوكس براي بازار عام رد مي‌كنند، و هدفشان را خلق بر پايه ويستا مي‌دانند. اما طي تحليلي كه بيزنس‌ويك اين هفته ازHP ارايه داد، منابعي مي‌گويند كه بخشPC در كمپاني HP به‌دنبال يافتن راه حلي براي ايجاد سيستم عاملي در بازار عام است.

نرم‌افزارهاي HP بر پايه لينوكس خواهند بود و از سيستم عاملي استفاده مي‌كنند كه قبلا به‌گستردگي در دسترس بوده ولي، هدف ساده‌تر‌كردن آن براي كاربران عام است.

به‌گفته منابع، اين هدف ممكن است براي HP اين آينده را داشته باشد كه اتصال‌شان به ويندوز را كمتر كرده و طنابشان را با Apple سفت‌تر كنند، اپل نمونه كارخانه‌اي است كه سهم بازار را با توليد كامپيوترهايي با كاربري آسان و سيستم عامل خودش به‌دست آورد.

منبع: SlashDot
100949625340.jpg
لينوكس ترك‌ها هم آماده شد
توزيع تركي لينوكس كه به نام Pardus فعاليت مي‌كند، آماده شده است. از ويژگي‌هاي اين لينوكس، كه به‌طرز شگفت‌آوري مقبول منتقدين افتاده، كاربرد مفيد آن براي كاربران ابتدايي و پيشرفته است. همچنين، پردوس از نصب چندزبانه پشتيباني مي‌كند، پشتيباني سخت‌افزاري عالي‌اي دارد و عمليات نصب آن به‌راحتي انجام مي‌پذيرد.
مديريت نرم‌افزار آن داراي نرم‌افزارهاي مفيد زيادي است و نرم‌افزارهاي بازي‌اي كه در آن به‌كار برده شده، مثال‌زدني است به‌گونه‌اي كه كودكان هم از بازي‌هاي لينوكس لذت مي‌برند.


@@@

ورود‌‌ خودكار‌‌ به ‌‌اوبونتو
100949625428.jpg

به نظرم، يكي از مهم‌ترين بحث‌هايي كه پيرامون لينوكس و ابزارهاي وابسته‌اش مي‌شود، امنيت آن است. من به شخصه اوبونتو را به هر سيستم ديگري ترجيح مي‌دهم. قصد بر محدودكردن انتخاب‌ها نيست، اما به نظرم براي برنامه‌نويسان آزاد و همچنين كساني كه براي نخستين بار به سراغ لينوكس مي‌روند، اوبونتو بهترين گزينه است: جامعه بزرگي دارد، كاربري‌ آن به‌نسبت ساده‌تر است و از همه مهم‌تر، سي‌دي‌هاي اصلش را با پست رايگان برايتان مي‌فرستند!
كاربراني كه از ويندوز به لينوكس مهاجرت كرده‌اند (يا دست كم كنار دست ويندوزشان يك لينوكس هم نصب كرده‌اند)، حتما با اين موضوع روبه‌رو شده‌اند كه بايد هر دفعه براي ورود به لينوكس از نام كاربري و كلمه عبور استفاده كرد، اما بسياري از ما، تنها كاربران سيستم‌مان در ويندوز هستيم و معمولا عادت داريم كه اتوماتيك صفحه ميزكارمان را ببينيم.

در اين شماره، گام‌به‌گام براي حل اين مشكل جلو مي‌رويم. قرار است كاري كنيم كه به‌طور خودكار و در صورتي كه ما تنها كاربر سيستم‌مان باشيم،‌ با بالا آمدن سيستم،‌ صفحه ميزكار را ببينيم يا به‌عبارت ديگر، كاري كنيم كه كاربر ما به‌طور خودكار وارد سيستم شود. چراي اين‌كار بماند با خودتان، اما بعضي‌ها از اين‌كه مدام كلمه عبور وارد كنند، از سيستم زده مي‌شوند و بعضي دوست دارند سيستم‌شان زير دست‌شان باشد.

من ابتدا با ورود خودكار به سيستم شروع مي‌كنم و بعد به سراغ ورود طبق زمان‌بندي مي‌روم. جفتشان نزديك به‌همند و يك‌جا پيكربندي مي‌شوند. براي فعال كردن ورود خودكار به سيستم، در اوبونتو، بايد به اين قسمت برويد:

< Administration -<System -
Login Window

بايد براي شناسايي خودتان، كلمه عبور را وارد كنيد، اگر اين كار را كرديد، با ابزار Login Window Preferences يا (ترجيحات پنجره ورود) روبه‌رو مي‌شويد. براي فعال كردن ورود خودكار بايستي به برگه (tab) امنيت (Security) برويد.
همين‌طور كه در تصوير هم مي‌بينيد، تنها كافي است با يك كليك، ورود خودكار
(Enable Automatic Login) را فعال كنيد. همچنين، بايد از ليست drop down يك كاربر را انتخاب كنيد كه هميشه با آن وارد شويد. مي‌بينيد؟

ساده است! براي استفاده از ويژگي ورود طبق زمان‌بندي، بايستي مربع دوم را هم تيك بزنيد، كاربر را انتخاب كنيد و حتما زمان مصرف را هم بنويسيد. براي مثال اگر مي‌خواهيد ماشين‌تان بعد از 30 ثانيه به طور خودكار وارد شود، شما بايستي مقدار زمان مكث پيش از ورود (pause before login) را 30 بگذاريد.

نكته: همين‌جا اين اخطار را بدهم كه اگر اين‌كار را بكنيد، هر كس كه به دستگاه شما دسترسي دارد، به تمام فايل‌ها و تنظيمات شما دسترسي خواهد داشت. من خودم ترجيح مي‌دهم با شناسه و كلمه عبور وارد سيستمم شوم.


@@@

دوست مشترك شما و رايانه
100949625603.jpg

همان‌طور كه مي‌دانيم براي آن‌كه يك برنامه نوشته شده به زبان‌هاي سطح بالا، در رايانه قابل اجرا باشند بايد به زبان ماشين ترجمه شوند كه اين كار توسط دو دسته از نرم‌افزارها قابل انجام است. به يك دسته از آنها مفسر يا Interpreter گفته مي‌شود كه هفته گذشته به تفصيل در مورد آن صحبت كرديم و دسته ديگر مترجم ياCompiler نام دارند كه به آنها نيز اشاره‌اي داشتيم.
در ادامه قصد داريم به طريقه كاركرد يك كامپايلر بپردازيم و آن را با نگاهي جزئي‌تر بررسي كنيم. آشنايي با طرز كار كامپايلرها و مفسرها و درك مفاهيم موجود در آنها به برنامه‌نويس كمك مي‌كند تا برنامه‌هاي بهتر و بهينه‌اي بنويسد.
يافتن خطا
بخش مهمي از فرآيند ترجمه مربوط به يافتن خطا در برنامه و اعلام آن به برنامه‌نويس است. در يك برنامه انواع مختلفي خطا ممكن است وجود داشته باشد كه بخشي از آنها توسط كامپايلر قابل تشخيص است و بخش ديگر تنها با تست و آزمون يافت مي‌شود و بايد توسط برنامه‌نويس رفع شود. يك كامپايلر تنها در صورتي برنامه نهايي و فايل اجرايي را توليد مي‌كند كه هيچ‌گونه خطاي قابل تشخيص توسط خود را در برنامه پيدا نكند. هنگام بيان طرز كار كامپايلر، به خطاهايي كه ممكن است رخ دهد اشاره خواهيم كرد.

هزاران زبان برنامه‌سازي با تنوع كاربرد و نحوه كار تاكنون طراحي شده است كه بسياري از آنها نيز به جاي آن‌كه زبان مبدا را به زبان ماشين تبديل كنند، آن را به زبان ديگري تبديل مي‌كنند؛ اما صرف‌نظر از اين تنوع، طرز كار كامپايلرهاي آنها از يك‌سري قواعد و اصول واحد پيروي مي‌كند و تنها تفاوت بين آنها در پياده‌سازي و جزييات كار آنهاست.

بخش‌هاي كامپايلر
هر كامپايلر را مي‌توان به دو بخش عمده تقسيم كرد. يك بخش آن براي عمل خواندن متن برنامه و تجزيه آن به اجزاي تشكيل‌دهنده و توليد يك نمايش مياني از برنامه مبدا است كه به آن تحليل گفته مي‌شود. در اين مرحله با استفاده از جداكننده‌ها و كاراكترهاي كنترلي موجود در برنامه، تك‌تك كلمات تشخيص داده مي‌شود و نقش آنها مشخص مي‌شود و پس از آن يك نمايش جديد از برنامه با استفاده از اين تحليل توليد مي‌شود.

بخش دوم كار كامپايلر مربوط به ايجاد برنامه مقصد از اين نمايش مياني حاصل از بخش تحليل است كه به آن عمل سنتز گفته مي‌شود.

بخش اول كار يعني بخش تحليل، پيچيدگي‌ چنداني ندارد و اكثر جزييات و تكنيك‌هاي خاص مربوط به بخش سنتز خواهد بود. حين تحليل برنامه، اجزا و همچنين اعمالي كه توسط برنامه انجام مي‌شود توسط كامپايلر مشخص شده و در يك ساختار سلسله مراتبي به نام درخت ثبت مي‌شود كه اين درخت در مرحله سنتز به كار گرفته مي‌شود. نرم‌افزارهاي مختلفي هستند كه برنامه‌هاي مبدا را دستكاري مي‌كنند و به عبارتي نوعي تحليل روي برنامه‌ها انجام مي‌دهند كه از جمله مي‌توان بهPretty Printer ، بررسي‌ كننده‌هاي ايستا و ويرايشگرهاي ساختار اشاره كرد.

Pretty Printer
يك Pretty Printer ابزاري است كه يك برنامه را تحليل مي‌كند و آن را به گونه‌اي تغيير مي‌دهد كه ساختار برنامه واضح و خوانا شود. اين وضوح و خوانايي مي‌تواند تغيير قلم (font) بخش‌هاي بخصوصي از برنامه يا ايجاد تورفتگي در ساختار برنامه باشد.

در اينجا خوب است به اين نكته اشاره كنيم كه تورفتگي اصطلاحا به شروع نوشتن كد از چند كاراكتر جلوتر از ابتداي خط جديد گفته مي‌شود. اين كار براحتي ساختارهاي تو در تو را قابل تشخيص كرده و خوانايي برنامه را بالا مي‌برد.
تعداد كاراكترهايي كه بايد در تورفتگي از ابتداي خط جديد در نظر گرفت، به عمق يك ساختار در برنامه بستگي دارد كه در جاي خود بيشتر در مورد آن صحبت خواهيم كرد.

بررسي‌‌كننده‌هاي ايستا
يك بررسي‌كننده ايستا سعي بر آن دارد كه برنامه را خوانده و بدون اجراي برنامه بعد از تحليل، خطاهاي نهفته در برنامه را پيدا كند. به عنوان مثال، يك بررسي‌كننده ايستا ممكن است بخش‌هايي از برنامه را كه هرگز اجرا نمي‌شوند پيدا كند و به برنامه‌نويس اعلام كند. با توجه به اين اعلام يا اشكالي در برنامه وجود دارد كه اجازه نمي‌دهد برنامه هرگز به آن قسمت از كد برسد كه برنامه‌نويس با پي بردن به اين مساله، اشكال را رفع كرده و آن بخش را دسترسي‌پذير مي‌كند و يا با صلاحديد خود آن بخش را حذف مي‌كند تا از حجم كد كم كند. البته اين امكان نيز وجود دارد كه برنامه‌نويس به منظور خاصي آن بخش را به برنامه خود اضافه كرده باشد.

يك بررسي‌كننده ايستا همچنين مي‌تواند متغيرهايي را كه قبل از تعريف به كار گرفته شده‌اند، تشخيص دهد و يا متغيرهاي تعريف شده بلااستفاده را به برنامه‌نويس اعلام كند. اين نوع بررسي‌كننده، برنامه‌نويس را در تشخيص و رفع بسياري از خطاهاي منطقي ياري مي‌رساند.

ويرايشگر ساختار
يك ويرايشگر ساختار، رشته‌اي از دستورات را براي ايجاد يك برنامه مبدا به عنوان ورودي دريافت مي‌كند. اين ويرايشگر نه تنها اعمال ايجاد و اصلاح يك متن از ويرايشگر متن معمولي را انجام مي‌دهد، بلكه متن برنامه را تحليل كرده و يك ساختار سلسله مراتبي مناسب روي برنامه مبدا قرار مي‌دهد. بنابراين ويرايشگر ساختار، قادر به انجام كارهاي بيشتري است كه براي آماده‌سازي برنامه‌ها مفيد هستند. براي مثال مي‌تواند بررسي كند كه ورودي به طور صحيح وارد شده باشد. قادر است كلمات كليدي را به طور خودكار در برنامه قرار دهد. به عنوان مثال زماني كه كاربر كلمه While را كه يك كلمه كليدي از ساختار گردشي است، تايپ مي‌كند، ويرايشگر، كلمه كليدي ديگر اين ساختار يعني do را به طور خودكار در متن قرار مي‌دهد و به كاربر يادآوري مي‌كند كه بين آنها بايد يك شرط قرار گيرد.

همچنين مي‌تواند از كلمه begin كلمه end و از پرانتز باز، براكت باز يا آكولاد باز، به ترتيب پرانتز بسته، براكت بسته و آكولاد بسته را نتيجه بگيرد و آن را در متن برنامه قرار دهد تا علاوه بر سرعت بخشيدن به برنامه‌نويسي، از بسياري خطاها پيش‌گيري كند.

پيش‌پردازشگر
علاوه بر كامپايلر، چندين برنامه ديگر ممكن است براي ايجاد يك زبان مقصد قابل اجرا، لازم باشد. برنامه مبدا ممكن است به ماژول‌هايي تقسيم شود كه در فايل‌هاي مجزا ذخيره شده‌اند. كار جمع‌آوري برنامه مبدا گاهي اوقات به يك برنامه مجزا به نام پيش‌پردازشگر محول مي‌شود. اين پيش‌پردازشگر ممكن است بخش‌هاي خلاصه شده‌اي را به احكام زبان مبدا تبديل كند.

برنامه مقصدي كه توسط كامپايلر ايجاد مي‌شود، قبل از اين‌كه قابل اجرا باشد، ممكن است نياز به پردازش‌هاي بيشتري داشته باشد. كامپايلر كد زبان اسمبلي توليد مي‌كند كه توسط اسمبلر به كد ماشين ترجمه شده و سپس با تعدادي روال كتابخانه‌اي ادغام شده و بعد به كدي تبديل مي‌شود كه عملا روي ماشين قابل اجراست.

در يك جمع‌بندي كلي مي‌توان اين طور بيان كرد كه اسكلت برنامه مبدا به پيش‌پردازشگر تحويل داده مي‌شود.
پيش‌پردازشگر پس از انجام امور اوليه، خروجي خود را به عنوان برنامه مبدا به كامپايلر مي‌دهد. كامپايلر پس از انجام امور مربوط به كامپايل، در صورتي كه با هيچ‌گونه خطاي قابل تشخيصي مواجه نشد، كد زبان مقصد يعني اسمبلي توليد مي‌كند و آن را به عنوان ورودي به اسمبلر مي‌سپارد و اسمبلر آن را به كد ماشين جابه‌جا‌پذير تبديل مي‌كند. اين كد ماشين هنوز قابل اجرا نيست. در اين مرحله ممكن است به تعدادي روال كتابخانه‌اي نيز نياز باشد.
اين روال‌ها به همراه كد ماشين جابجا‌پذير به بار كننده و پيوند دهنده داده مي‌شود تا در نهايت كد ماشين قابل اجرا توليد شود.

در مورد نحوه عمل اسمبلر و پيوند دهنده و طريقه توليد فايل اجرايي پيش از اين صحبت كرده‌ايم. نحوه دقيق كار كامپايلر نيز از اهميت بالايي برخوردار است كه قصد داريم در جاي مناسبي به آن نيز به تفصيل بپردازيم.


@@@

دلفي، تجمع سادگي و توانايي‌
100949625670.jpg

علاقه‌مندان به زبان پاسكال امروزه كمتر با اين زبان و كامپايلري چون Turbo Pascal برنامه‌نويسي مي‌كنند. مي‌توان گفت كه زبان پاسكال و ابزارهاي كوچك مربوط به آن تنها محدود به آموزشگاه‌ها و واحدهاي درسي شده است و كمتر جنبه كاربردي و تجاري دارند.
زيرا اولا سيستم عامل مربوط به پاسكال قديمي، DOS است كه درحال حاضر ديگر كاربرد چنداني ندارد، ثانيا با امكانات امروز و انتظارات موجود از يك زبان برنامه‌نويسي، پاسكال قديمي، ديگر نيازها را برآورده نمي‌سازد.
اشخاصي كه با زبان پاسكال برنامه مي‌‌نوشتند يا در حال حاضر قصد دارند از توانايي‌هاي اين زبان بهره‌ ببرند هم‌اكنون زباني مثل دلفي را انتخاب مي‌كنند كه اولا بر پايه پاسكال طراحي شده است و ثانيا قابليت‌هاي بسياري دارد كه زبان قديمي پاسكال فاقد آنها است.

دلفي‌
در سال 1995، شرك بورلند زباني را تحت عنوان پاسكال شي‌ءگرا (Object Pascal) طراحي كرد و آن را در ابزاري به نام دلفي (Delphi) به كار گرفت كه بعدها به دليل محبوبيت و معروفيت اين ابزار، پاسكال شيء‌گرا نيز به زبان دلفي معروف شد و امروزه از دلفي به عنوان يك زبان ياد مي‌شود.

دلفي يك زبان بصري(Visual) است كه در محيط ويندوز اجرا مي‌شود و اين قابليت را دارد كه براي ويندوز و DOS برنامه توليد كند. در اصطلاح گويند دلفي قابليت RAD داردRAD. برگرفته از حروف اول عبارت Rapid Application Development است. به اين معنا كه دلفي قابليت توليد يا توسعه سريع برنامه‌هاي كاربردي را دارد. زيرا بخش زيادي از كد برنامه را به طور خودكار توليد كرده و برنامه‌نويس را از اين كار معاف مي‌كند. كاري كه با زبان پاسكال نياز به صرف ساعت‌ها و بلكه روزها زمان بود، دلفي تنها با چند كليك آن را انجام مي‌دهد. ضمن اين كه احتمال وجود خطا يا نرسيدن به نتيجه مطلوب پس از صرف آن ساعت‌ها و روزها وجود داشت، در حالي كه اين احتمال در همان چند كليك به حداقل ممكن و نزديك به صفر رسيده است.

محيط دلفي يك IDE است. به اين معنا كه در اين محيط، ويراستار،‌ كامپايلر، پيونددهنده، اشكال‌زدا و ساير ابزارها همگي با هم و در كنار هم كار مي‌كنند.

دلفي بيشتر براي نوشتن برنامه‌هاي كاربردي و برنامه‌هاي بزرگ پايگاه داده به كار مي‌رود. اما اين يكي زبان همه منظوره است كه مي‌‌توان از آن براي نوشتن هر برنامه ديگري استفاده كرد و توانمندي آن باعث شده است كه برنامه‌نويسان در زمينه‌هاي متفاوتي به اين زبان رو بياورند.

دلفي با درگاه‌هاي ورودي و خروجي و ديگر واسط‌هاي سخت‌افزاري به خوبي ارتباط برقرار مي‌كند. به همين دليل اين زبان نيز در كنار زبان C++ زبان مناسبي براي توسعه نرم‌افزارهاي مرتبط با سخت‌افزار است. نرم‌‌افزارهاي مرتبط با ميكرو كنترلر‌ها، وسايل ارتباطي، دوربين‌هاي مداربسته و... از جمله نمونه‌‌هاي اين‌گونه نرم‌افزارهاست.

دلفي كتابخانه بزرگي از عناصر ويژوال و غير‌‌ويژوال دارد كه كار برنامه‌نويسي را ساده كرده و به آن سرعت زيادي مي‌بخشد. شايد برايتان جالب باشد كه مي‌‌توان برنامه‌اي نظير يك مديا پلير ساده را مي‌توان در كمتر از يك دقيقه با دلفي نوشت!

به دليل آن كه دلفي توسعه يافته زبان پاسكال است، ميزان خوانايي برنامه‌هاي آن بالا بوده و برنامه‌نويسي با آن ساده است. علي‌رغم اين كه دلفي يك زبان سطح بالاست،‌ اين قابليت را دارد كه به طور مستقيم در آن به زبان اسمبلي برنامه نوشت يا به طور مستقيم از دستورالعمل‌هاي CPU استفاده كرد.

در كنار ساير توانمندي‌‌هاي يك زبان، دو دليل مهم براي انتخاب يك زبان وجود دارد. يكي آن كه آن زبان از قدمت يا محبوبيت بالايي برخوردار باشد. اين مساله باعث مي‌شود كه منابع و مراجع به اندازه كافي براي آن موجود باشد و در صورت مواجه‌شدن با اشكال بتوان به سرعت در جهت رفع آن اقدام كرده و از سايرين كمك گرفت يا به مراجع موجود رجوع كرد. مساله دوم آن است كه آن زبان به طور پيوسته از جانب شركت عرضه‌كننده پشتيباني شود و نسخه‌هاي جديدي از نرم‌افزارهاي مربوط به آن ارائه شود. به اين ترتيب مي‌توان مطمئن بود كه اشكالات موجود در زبان يا ابزارهاي مرتبط با آن به مرور زمان در نسخه‌هاي بعدي مرتفع خواهد شد.

يكي ديگر از توانايي‌هاي منحصر به فرد دلفي، سرعت كامپايلر آن است. كامپايلر دلفي از روش‌هاي بهينه‌اي براي تبديل زبان مبدا به زبان ماشين استفاده مي‌كند و از اين رو گاهي به عنوان يك معيار مناسب براي سرعت كامپايلرها به شمار مي‌رود. البته چون دلفي برنامه‌هاي اجرايي exe مي‌سازد سرعت اجراي آنها نيز زياد خواهد بود.

يكي از نقاط قوت زبان دلفي آن است كه مي‌تواند كل برنامه نوشته شده را به صورت يك فايل اجرايي دربياورد و برخلاف بسياري از زبان‌ها، فايل اجرايي حاصل بدون نصب هيچ گونه نرم‌افزار اضافي روي سيستم‌هاي ديگر قابل اجرا خواهد بود. به عبارت ديگر دلفي يكي از مناسب‌ترين زبان‌ها در توليد برنامه‌هاي كوچك، مستقل و قابل حمل است. البته توانمندي‌ها و قابليت‌هاي يك زبان بسيار بيشتر از آن است كه بتوان در يك صفحه بيان مي‌كرد. بنابراين سعي مي‌كنيم به نكات مهم به طور خلاصه اشاره كنيم.


@@@

استفاده از سخت افزار و نرم افزار در ويندوز ولينوكس‌
لينوكس ‌‌در‌ برابر ‌‌ويندوز
100949625941.jpg


برنامه‌اي كه از سوي لينوكس نوشته شده، نمي‌تواند تحت ويندوز عمل كند و بالعكس. اين امر يك قانون است، ‌اما مي‌توان گفت كه چندين استثنا نيز وجود دارد. اين استثناها نصب يك سيستم‌عامل را بر روي ديگري فراهم مي‌سازد. براي مثال، در رايانه‌اي كه با لينوكس كار مي‌كند، مي‌توان به نصب يك كپي از ويندوز پرداخت.
در سيستم عامل ويندوز كه تحت لينوكس اجرا مي‌شود، نيز مي‌توان به نصب تمامي برنامه‌هاي ويندوز اقدام كرد. در آن واحد يك رايانه مي‌تواند با دو سيستم عامل اجرا شود.
ابزارهاي سخت افزاري پشتيباني شده‌
در مقايسه ابزارهاي سخت‌افزاري پشتيباني شده، مي‌توان گفت كه در هنگام استفاده از ويندوز، سخت‌افزارهاي بيشتري كار مي‌كند و اين بدان دليل است كه فروشندگان سخت‌افزار، راه‌اندازهاي بيشتري براي ويندوز مي‌نويسند كه اين امر در لينو‌كس صدق نمي‌كند. هنگامي كه ويندوز XP به بازار ارايه شد، بسياري از دستگاه‌هاي جانبي موجود كار نمي‌كرد، زيرا XP به راه‌اندازهاي جديد نياز دارد و فروشندگان انگيزه كمي براي نوشتن راه‌انداز براي سخت‌افزارهاي قديمي داشتند.
سخت افزار سيستم عامل‌
لينوكس در بسياري از پايگاه‌هاي سخت‌افزاري قابل اجرا است كه اين امر در ويندوز امكان‌پذير نيست. براي مثال، ويندوز NT تا هنگامي كه مايكروسافت تفكر خود را تغيير نداده باشد، در MIPS CPU قابل اجرا است. اما براي لينوكس كسي وجود ندارد تا ذهن خود را تغيير دهد. لينوكس در دامنه وسيعي از رايانه‌ها اجرا مي‌شود. به‌دليل توانايي آن در اجرا شدن بدون واسطه گرافيكي كاربر، به سخت‌افزار كمتري در مقايسه با ويندوز نياز دارد. لينوكس مي‌تواند در رايانه هاي شخصي بسيار قديمي نيز اجرا شود.
كاربران پرشمار
لينوكس سيستم چندكاربري است كه ويندوز اين‌گونه نيست. ويندوز طوري طراحي شده كه در يك زمان يك كاربر مي‌تواند از آن استفاده كند. ديتابيس‌هايي كه تحت ويندوز اجرا مي‌شوند، موجب مي‌شوند چند كاربر همزمان به آن دسترسي داشته باشند، اما سيستم عامل تنها براي سر و‌كار داشتن با يك نفر ساخته شده است. لينوكس مانند ديگر گونه‌هاي يونيكس براي سر و كار داشتن با چندين كاربر همزمان طراحي شده است.
گنو/لينوكس: سيستم عاملي حرفه‌اي‌
گنو/لينوكس يك سيستم عامل حرفه‌اي است. يعني ممكن است يك كاربر كاملا غيرفني براي مديريت آن و انجام برخي از تنظيمات سخت‌افزاري دچار مشكل شود و نتواند به‌راحتي اين كار را انجام دهد. البته برخي از توزيع‌هاي گنو/لينوكس اين امور را بسيار ساده ‌(و حتي راحت‌تر از ويندوز) ‌كرده‌اند. ولي با اين حال به‌طور‌ كلي، گنو/لينوكس يك سيستم عامل حرفه‌اي است كه در عين سادگي، از پيچيدگي‌هاي فني زيادي برخوردار است. البته تمام كاربران لازم نيست اين امور را بدانند. مثلا يك كارمند دفتري كه اموري مانند تايپ و حسابداري را با كامپيوترش انجام مي‌دهد، ممكن است از نظر فني تفاوتي را احساس نكند.

برخلاف ويندوز، نكات بي‌پاياني براي يادگيري در گنو/لينوكس وجود دارد. اين سيستم عامل 4 سال براحتي شما را مشغول خواهد كرد و مي‌توانيد مطمئن باشيد پس از آن باز هم مطالب جديدي براي يادگيري وجود خواهند داشت!
برخلاف ويندوز، در گنو/لينوكس راحت‌تر هستيد تا بسياري از كارهاي پيكربندي و سيستمي را از خط فرمان بسيار قدرتمند و عالي آن انجام دهيد. با اين‌كه براي بسياري از امور مانند ويندوز ابزارهاي گرافيكي طراحي شده‌ است، يك كاربر حرفه‌اي واقعا از خط‌فرمان گنو/لينوكس لذت خواهد برد. خط‌فرمان ويندوز را اصلا مي‌توان خط فرمان ناميد؟!

گنو/لينوكس: بهشت برنامه‌نويسان‌
گنو/لينوكس را بهشت برنامه‌نويسان ناميده‌اند. برخلاف ويندوز كه بيشتر ابزارهاي برنامه‌نويسي روي آن‌را بايد جداگانه نصب و حتي خريداري كنيد، گنو/لينوكس به‌همراه همه ابزارهاي برنامه‌نويسي مورد نيازتان و با هر زباني كه فكر كنيد ارايه مي‌شود. كافي است آن‌را نصب كنيد و كار برنامه‌نويسي‌آن را با ابزارهاي دلخواهتان شروع كنيد.
شبكه‌بندي
هر دو سيستم مي‌توانند قرارداد TCP/IP را اجرا كنند. لينوكس مي‌تواند شبكه‌بندي ويندوز را انجام دهد كه اين بدان معنا است كه لينوكس مي‌تواند در شبكه ويندوز رايانه‌ها ظاهر شود و در فايل‌ها و چاپگرها سهيم شود. لينوكس مي‌تواند بر روي شبكه‌بندي ويندوز شركت كنند كه اين مساله براي ويندوز نيز صادق است.
تقسيم بندي ديسك سخت
ويندوز بايد از سوي يك تقسيم‌بندي ابتدايي بوت شود. اما لينوكس مي‌تواند يا از طريق يك تقسيم‌بندي اوليه و يا از طريق تقسيم‌بندي استدلالي قرار گرفته در يك تقسيم‌بندي توسعه‌يافته بوت شود. ويندوز بايد از سوي اولين سخت‌افزار بوت شود و لينوكس مي‌تواند از سوي هر نوع ديسك سخت در رايانه به اين امر اقدام كند.
فايل‌هاي ذخيره شده بر روي ديسك سخت‌
ويندوز براي اين‌گونه فايل‌ها از فايل مخفي استفاده مي‌كند كه اين فايل‌ها مانندOS در تقسيم‌بندي يكسان قرار مي‌گيرد. لينوكس از تقسيم‌بندي اختصاصي براي فايل‌هاي ذخيره شده در ديسك سخت استفاده مي‌كند.
سيستم فايل‌ها
ويندوز در سيستم فايل‌ها از12FAT،16 FAT،32 FAT و ياNTFS ، كه بهترين انتخاب است، استفاده مي‌كند.
سيستم فايل‌هاي FAT قديمي‌تر هستند. لينوكس نيز سيستم‌هاي فايلي مخصوص به‌خود دارد. سيستم پيش‌فرض كه براي لينوكس استفاده مي‌شود، 2ext نام دارد كه هم‌اكنون به 3 extتغيير يافته است.

درجه‌بندي فايل‌ها
ويندوز و لينوكس از راهكاري متفاوت در درجه‌‌بندي فايل‌هاي خود استفاده مي‌كنند. ويندوز از درجه‌‌بندي فايل‌ها بر مبناي حجم استفاده مي‌كند، لينوكس طرحي يكپارچه را به كار مي‌بندد. ويندوز براي نشان‌دادن ابزارها و تقسيم بندي‌هاي سخت افزاري متفاوت از حروف الفبا استفاده مي‌كند. تحت ويندوز شما بايد از حجم يك فايل براي انتخاب آن مطلع باشيد. در لينوكس تمامي دايركتوري‌ها به دايركتوري اصلي ضميمه شده است. در لينوكس استانداردي در اين كه كدام دايركتوري‌هاي فرعي براي كدام ابزار استفاده مي‌شود، وجود ندارد و اين در حالي است كه ديسك A هميشه براي فلاپي درايو استفاده مي‌شود و ديسك c بخشي از تقسيم‌بندي بوت شده است.
فايل‌هاي مخفي
هر دو سيستم از فايل مخفي، فايل‌هايي كه كاربر در هنگام ليست كردن در يك دايركتوري آنها را نمي‌بيند، برخوردار هستند.
داده‌هاي كاربر
برنامه‌هاي ويندوز موجب مي‌شود اطلاعات كاربران را در هر كجا ذخيره كند. اين امر ديسك سخت را براي پشتيباني از فايل‌هاي داده‌هاي كاربر غير ممكن مي‌سازد. لينوكس تمامي داده‌هاي كاربر را در دايركتوري ذخيره مي‌كند كه شرايط را براي جابجايي از يك رايانه قديمي به يك رايانه جديد آسانتر مي‌سازد.
انتخاب لينوكس به‌جاي ويندوز
پيش‌بيني‌ها از آينده روشن لينوكس خبر مي‌دهند. دليل اين امر، رايگان بودن، بيشتر شدن كاربرد آن، استفاده از Open Office به‌عنوان يك توليد شگفت‌آور، شباهت زياد آن به واسطه گرافيكي كاربر، كيفيت بالا و مقاومت آن در برابر هزاران ويروس و كرم ويندوز نام برده شده است.

@@@

يك فن
دريافت يك وب‌سايت كامل‌ با كمك wget
100949626100.jpg


همه ما در ويندوز با نرم‌افزارهاي دريافت وب‌سايت كار كرده‌ايم، دست‌كم اسمWebZip يا WebsiteDownloader به‌گوشمان خورده است و كمابيش با كارشان آشنايي داريم. اما براي دريافت كامل يك وب‌سايت در لينوكس چطور مي‌توان اين كار را كرد؟
براي دريافت كامل يك وب‌سايت، به‌منظور مشاهده آفلاين يا هر چيز ديگري، با كمك wget مي‌توان كار را پيش برد، اين دستور را ببينيد:
\‌wget $

\ُ-recursive-

\ --no-clobber

\ --page-requisites

\ --html-extension

\ --convert-links

\ --restrict-file-names=windows

\ --domains website.org

\ --no-parent

www.website.org/tutorials/html/

اين دستور وب‌سايت زير را به طور كامل دانلود مي‌كند.

www.website.org/tutorials/html/

انتخاب‌هايي (Option) كه در اين دستور استفاده كرديم، بدين شرح است:

recursive -- : تمام وب‌سايت را دانلود كن.

domains website.org-- : لينك‌هاي خارج از دومين website.org را دنبال نكن.

page-requisites --: تمام عناصر موجود در صفحه را دريافت كن (تصاوير، css و از اين دست چيزها).

html-extension --: فايل را با پسوند .html ذخيره كن.

convert-links--:لينك‌ها را طوري تبديل كن كه بشود به‌طور آفلاين ازشان استفاده كرد.

restrict-file-names=windows --: اسم فايل‌ها را طوري عوض كن كه در ويندوز هم كار كنند.

no-clobber--:هيچ فايلي را بازنويسي نكن (در مواردي به‌كار مي‌رود كه دانلود قطع شده باشد و بخواهد مجدداً از سر گرفته شود).

no-parent --: يعني مسيرهاي بالاتر از/tutorials/html را باز نكن.


@@@
ابزاري براي تامين امنيت‌
مفيد يا بيهوده؟
UAC يا همان User Account Control يكي از امكانات امنيتي در ويندوز ويستا است كه براي برقراري امنيت و جلوگيري از اجراي فعاليت‌هاي خراب‌كارانه در رايانه كاربرد دارد. يكي از آشكارترين قسمت‌هاي ‌ UAC كه تمام كاربران ويندوز ويستا آن را مشاهده كرده‌اند هشدار‌هاي امنيتي است كه هنگام اجراي يك نرم‌افزار يا اعمال تغييرات در تنظيمات سيستمي ويندوز به نمايش در مي‌آيد.
معايب‌
اين قابليت با وجود مزيت‌هاي فراواني كه دارد، معايب آشكار و دردسر سازي را نيز به‌همراه دارد كه برخي از آنها عبارتند از:

1- فراموش كردن انتخاب كاربر و انتخاب آن به‌صورت خودكار در صورت تكرار همان فعاليت‌

2- انتخاب مداوم گزينه‌ Continue براي اجراي برنامه‌هاي مورد علاقه‌تان‌

3- عدم تشخيص مخرب يا بي‌خطر بودن فايل‌ها و اجراي آنها به دستور كاربر ( با وجود اين ضعف فقط كاربران حرفه‌اي در زمينه امنيت مي‌توانند سيستمي ايمن را در اختيار داشته باشند چرا كه نرم‌افزار به تنهايي قدرت تشخيص فعاليت‌هاي خراب‌كارانه را ندارد! )

4- نمايش بيهوده برخي هشدار‌ها همچون نمايش هشدار به هنگام تغيير تصوير دسكتاپ‌

دلايل فوق از مهم‌ترين عواملي‌اند كه كاربران را از به‌كارگيري اين قابليت در ويندوز ويستا خسته كرده و موجب شده‌اند تا بسياري از كاربران روش كليك بر گزينه‌يContinue در تمام هشدار‌ها را انتخاب يا قابليت UAC را در ويندوز غير‌فعال كنند.

راه حل‌
شايد با خواندن اين مطلب به اين نتيجه برسيد كه امنيتي در سيستمتان برقرار نيست چرا كه ابزارهاي موجود براي برقراري امنيت بيهوده‌اند و جز خسته‌كردن شما كار ديگري را انجام نمي‌دهند. نا اميد نشويد! ابزار كاملا رايگان Smart UAC Replacement با برخورداري از امكانات فوق‌العاده، روش‌هاي روز دنيا و فارغ از معايب ابزار UAC قادر است به تامين امنيت در ويندوز ويستا و ويندوزهاي قبل از آن بپردازد. هنگام استفاده از اين برنامه نيازي به پاسخگويي به سوالات تكراري نخواهيد داشت. اين نرم‌افزار برخلاف ابزار مشابه خود كه توسط مايكروسافت در ويندوز ويستا گنجانده شده است به شما اين امكان را مي‌دهد تا مفيد يا مخرب بودن فايل‌هاي مورد نظرتان را قبل از اجرا بررسي كنيد. با وجود اين برنامه حتي كاربران مبتدي نيز مي‌توانند با خيال راحت به اجراي فايل‌هاي مورد نظرشان بپردازند چرا كه اين نرم‌افزار به تنهايي قادر است با در اختيار داشتن بانك اطلاعاتي عظيمي شامل 300 هزار فعاليت مخرب، مفيد يا مخرب‌بودن فايل‌ها را تشخيص داده و مانع از فعاليت فايل‌ها و برنامه‌هاي مخرب شود تا به اين‌ شكل امنيتي چندين برابر را به شما هديه كند.
مزايا
برخي دلايل استفاده از اين برنامه عبارتند از:

1- جلوگيري از فعاليت هاي پنهان در سيستم، وقتي فعاليت پنهاني در سيستم شما رخ دهد هشداري مبني بر اعلام فعاليت مربوطه به شما نمايش داده مي‌شود و امكاناتي همچون اجازه، عدم اجازه و ايجاد عملگر خودكار براي صدور مجوز يا ممانعت از فعاليت مربوطه در اختيار شما قرار مي‌گيرد.

2- رديابي فايل‌هاي مشكوك و ممانعت از انجام فعاليت‌هاي خراب‌كارانه توسط آنها با كمك روش‌هاي ابتكاري ضد تخريب‌

3- تشخيص سريع فايل‌هاي مخرب و ممانعت از فعاليت آنها توسط بانك اطلاعاتي به‌روز و قدرتمند نرم‌افزار

4- مرور مراحل نصب نرم‌افزارهاي مختلف و جلوگيري از نصب rootkit ها به‌صورت پنهاني‌

5- پشتيباني از قابليت ويرايش تنظيمات امنيتي كه قبلا ذخيره شده است.

6- داراي محيط كاربري آسان و روش كار ساده با قابليت تغيير در تمام بخش‌ها

7- به‌روز رساني خودكار بانك اطلاعاتي‌

8- پشتيباني 24 ساعته‌

آبي يا قرمز؟
در اين برنامه دو نوع هشدار وجود دارد. هشدار‌هاي آبي رنگ و هشدار‌هاي قرمز رنگ.

آبي: چنانچه بخواهيد به قسمت‌هاي مهم سيستم‌عامل يا نرم‌افزارهاي آن دسترسي داشته باشيد هشدار آبي رنگي براي شما به نمايش در‌مي‌آيد.

قرمز: چنانچه فعاليت يك فايل مخرب تشخيص داده شود ( همچون فعاليت تروجان‌ها)، هشداري به رنگ قرمز به نمايش در خواهد آمد كه با استفاده از گزينه‌هاي موجود در آن مي‌توانيد ادامه يا توقف فعاليت فايل مربوطه را مشخص كنيد.

سخن آخر
در نهايت چنانچه كاربري در سطح متوسط هستيد پيشنهاد مي‌كنيم به‌جاي غيرفعال كردن بخش UAC در ويندوز، نرم‌افزار Smart UAC Replacement را جايگزين آن كرده و از امكانات آن در تامين امنيت سيستم‌عامل خود كمك بگيريد.

قابليت اجرا در ويندوزهاي 2000/2003 XP/ و ويندوز ويستا، اشغال كمترين ميزان حافظه رم و استفاده كاملا رايگان از ويژگي‌هاي منحصر‌به‌فرد اين برنامه است.

براي دانلود آخرين نسخه از اين برنامه به سايت
www.replaceuac.com مراجعه كنيد.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
تكنيك هاي اكسل7
جلوگيري از نمايش‌
100944846907.jpg

سومين بخش شكل‌بندي عدد مربوط به عدد صفر مي‌شود. شما مي‌توانيد اين بخش را خالي بگذاريد.
(بين دو علامت ; چيزي وارد نكنيد.)به اين وسيله از نمايش درون سلول بدون وجود داده جلوگيري مي‌كنيم.

ساخت و ذخيره سبك‌هاي سفارشي‌
در كادرStyle، مي‌توانيم سبك‌هاي گوناگون و پيچيده‌اي را بسازيم و هر كدام را با نام‌هاي مخلتف ذخيره كنيم. اين روش‌ها مي‌توانند بعدها به تناوب مورد بهره‌برداري قرار گيرد. به عنوان نمونه: براي يك عدد به اين صورت شكل‌بندي مي‌كنيم كه عدد منفي داخل براكت، نشان داده مي‌شود و عدد صفر با علامت (-)‌ معاوضه مي‌گردد. نوع و اندازه خط را انتخاب مي‌كنيم.

1 - منوي Format را انتخاب كرده و از آن واردStyle مي‌شويم يا مي‌توانيم از كليد ميانبر+ Alt استفاده كنيم.

2 - در فيلدStyle name نام سبك را وارد مي‌كنيم.

3 - روي Modify كليك مي‌كنيم.

4 - سربرگ ‌Number را انتخاب كرده و در فيلدCategory گزينهCustom را انتخاب مي‌كنيم.

5 - در فيلدType شكل‌بندي زير را براي عدد وارد مي‌كنيم.

;-;(00;]Red[(,,
6 - سربرگ Font را انتخاب كرده و در فيلدFont خط موردنظر را انتخاب و در فيلدFont Style گزينهRegular را انتخاب و در فيلدSize عدد 10 را انتخاب مي‌كنيم.

7 - حال OK را كليك مي‌كنيم.

8 - در كار محاوره‌اي Style ، روي Ok كليك مي‌كنيم.

با همين تكنيك‌ها مي‌توانيم سبك‌هاي بسياري را توليد و اعداد را به هزارگان گرد و يا زير خط‌دار يا به صورت دوبل زير خط‌دار گردانيم.

@@@

عكس زيبا در قاب زيبا
100949626177.jpg

گاهي اوقات طراحان حرفه‌اي، آن‌قدر يك عكس را زيبا و جذاب طراحي مي‌كنند كه كيفيت پايين عكس و خرابي‌هاي موجود در آن اصلا مشخص نمي‌شود. يكي از ابتدايي‌ترين ترفندهايي كه براي زيبا كردن تصاوير مي‌توان به‌كار گرفت، قرار دادن تصوير در قابي زيبا است! اگر براي انجام اين كار با نرم‌افزارهاي گرافيكي آشنايي نداريد نگران نباشيد.
نرم‌افزارFraming Studio به همين منظور طراحي شده است. به كمك اين برنامه مي‌توانيد فريم‌هايي بسيار زيبا همراه با افكت‌هاي مختلف را با چند كليك ساده به تصاوير خود اضافه كنيد. بريدن، تغيير اندازه و چرخاندن تصاوير از ديگر قابليت‌هايي است كه اين برنامه در اختيار شما قرار مي‌دهد. براي دانلود اين برنامه به سايت زير مراجعه كنيد:
www.ams-soft.com
محرمانه و امن‌
افرادي وجود دارند كه رايانه، ايميل‌ها و حتي تلفن شما را كنترل مي‌كنند؟ مي‌خواهيد پيامي محرمانه براي دوستانتان ارسال كنيد اما نمي‌توانيد؟ سرويس رايگان Lockbin مي‌تواند پاسخ‌گوي نياز شما باشد. اين سرويس كه براي استفاده از آن به عضويت نيز نياز نداريد امكان ارسال ايميل‌هاي كد شده و خصوصي را براي شما فراهم مي‌كند.

براي استفاده از اين سرويس بايد 5 مرحله را پشت سر بگذاريد كه عبارتند از:

1. با شرايط استفاده از سرويس موافقت كنيد

2. كد امنيتي نمايش داده‌شده را وارد كنيد

3. پيام محرمانه خود را وارد كنيد

4. كلمه رمز دلخواهتان را وارد كنيد (اين رمز توسط گيرنده نامه براي باز كردن آن استفاده مي‌شود)

5. نام و ايميل خود و همچنين نام و ايميل گيرنده نامه را مشخص كنيد

توجه داشته باشيد كه با استفاده از اين سرويس پيام شما براي گيرنده ارسال نخواهد شد بلكه ايميلي به دست گيرنده خواهد رسيد مبني بر دريافت يك پيام محرمانه كه در اين ايميل لينكي وجود دارد. گيرنده با كليك روي اين لينك وارد صفحه‌اي مي‌شود كه در آن مي‌بايد كلمه رمز را وارد كند تا بتواند متن ايميل را مشاهده كند. كلمه رمز را مي‌توانيد با استفاده از تلفن، پيام كوتاه، ايميلي ديگر و حتي كبوتر و هر راه ديگري به دست گيرنده برسانيد. در نهايت گيرنده پس از وارد كردن كلمه رمز، متن ايميل را مشاهده كرده و به اين‌صورت ايميل‌هاي رد و بدل شده ميان شما در امنيت كامل به‌سر خواهند برد.

براي استفاده از اين سرويس به سايت
www.lockbin.com مراجعه كنيد.
توقف به‌خاطر سكوت‌
دوست داريد صداي بازي مورد علاقه‌تان را ضبط كنيد؟ مي‌خواهيد نوارهاي كاست‌تان را به فايل‌هاي قابل پخش در رايانه تبديل كنيد؟ براي ساخت يك فيلم آموزشي، به ضبط صدا توسط ميكروفون نياز داريد؟

نرم ‌افزارFairStars Recorder يكي از بهترين ضبط كننده‌هاي زنده‌صدا است كه شما را قادر مي‌سازد تا از هرجايي و در هر زماني هر صدايي كه مي‌شنويد را ضبط كنيد! البته اشتباه نكنيد!

اين نرم‌افزار قادر است تمام صداهايي كه توسط رايانه پخش مي‌شود و به گوش شما مي‌رسد را ضبط كند. ضبط صدا از كارت صدا، ميكروفون، پورت line-in و ذخيره آن در فورمت‌هاي WMA, MP3, OGG, APE و WAV از جمله ويژگي‌هاي اين نرم‌افزار است. قابليت‌هاي ديگري همچون توقف عمليات ضبط در هنگام سكوت و ضبط با توجه به حجم فايل نيز از ديگر امكانات اين برنامه است. اين نرم‌افزار از سايتwww.fairstars.com قابل دانلود است.


@@@

چگونه امنيت سيستم ها را ارزيابي كنيم؟
كي ‌‌مي‌تونه‌‌ منو‌ هك‌ كنه؟
100949625994.jpg

در اين سلسله مقالات قصد داريم شما را با روش‌هاي آناليز امنيت سيستم‌ها آشنا كرده و در كنار آن موثرترين پورت اسكنر را به شما معرفي كنيم. همان‌طور كه مي‌دانيد يكي از ابتدايي‌ترين كارهايي كه يك هكر براي هك كردن يك سرور يا كلاينت انجام مي‌دهد پيدا كردن آدرس‌هاي IP آن كامپيوتر و سپس اسكن كردن آن آي‌پي براي پيدا‌كردن درگاه‌ها و پورت‌هاي باز روي آن كامپيوتر است.
براي پيدا كردن آي‌پي روش‌هاي مختلفي وجود دارد، از ساده‌ترين راه كه تايپ كردن آدرس يك سايت در مرورگر Internet Explorer و ديدن آي‌پي در Status bar در هنگام بالا آمدن سايت گرفته تا Whois گرفتن از يك دامنه و گرفتن آي‌پي و اطلاعاتي در مورد سرور و شخص ثبت كننده دامنه است. البته اين روش‌ها براي گرفتن آي‌پي سرور به‌كار مي‌رود و براي به‌دست آوردن آي‌پي يك سيستم كلاينت از روش‌هاي مختلفي از جمله استفاده از فرمان Netstat -NA يا Netstat و استفاده از ابزارهاي مانيتورينگ مانند ProPort استفاده مي‌شود كه اين روش‌ها را در شماره پيشين توضيح داده‌ايم.

حال مي‌خواهيم به مرحله بعدي يعني مرحله پويش ( Scanning) برويم كه يكي از مهم‌ترين مراحل هك و امنيت محسوب مي‌شود. مرحله پويش خود به 3 بخش عمده آي‌پي و پورت و پويش Vulnerability تقسيم مي‌شود كه هركدام تعريف خاص خود را دارد، فقط براي آشنايي بگوييم كه پويش آي‌پي براي مشخص‌شدن آي‌پي‌هاي فعال در تعداد زيادي آي‌پي كه متعلق به يك ISP يا ديتاسنتر هستند استفاده مي‌شود كه اين راه بيشتر براي هك كردن كلاينت‌ها استفاده مي‌شود.

براي مثال هكرها براي شناسايي كامپيوترهاي كلاينت فعال كه از طريق ISP مورد استفاده آنها، آنلاين شده‌اند از ابزارهاي پويش آي‌پي استفاده مي‌كنند و پس از شناسايي و پيدا كردن آي‌پي‌هاي سيستم‌هاي فعال براي ارزيابي امنيتي و هك كردن آنها به‌سراغ ديگر مراحل اسكن مي‌روند.

بخش پويش پورت زماني استفاده مي‌شود كه ما آي‌پي‌هايي را مشخص كرد باشيم و بخواهيم پورت‌هاي باز روي آن سيستم‌ها را پيدا كنيم و از طريق آن پورت‌هاي باز با استفاده از حفره‌هاي آسيب‌پذير سرويس‌هاي نصب شده بر روي كامپيوتر به سيستم قرباني و يا سرور وصل شويم. پورت‌ها درگاه‌هاي كامپيوتر هستند و بدون باز بودن آنها ارتباطي بين دو سيستم برقرار نمي‌شود. با نصب سرويس‌ها و برنامه‌هاي مختلف پورت‌ها باز مي‌شوند و باز بودن يك پورت بي‌هيچ دليلي، در يك سيستم معنا ندارد.

براي انجام پويش از يك سيستم، ابزارهاي پويش زيادي وجود دارد، چون هم هكرهاي حرفه‌اي و هم هكرهاي آماتور براي رسيدن به اهدافشان از اين برنامه‌ها استفاده مي‌كنند و اين مختص قشر خاصي از هكرها نيست. ولي بيشتر پويشگرهاي پورت بر پايه سيستم عامل‌هاي مبتني بر يونيكس (مثل لينوكس) نوشته شده‌اند ولي برخي از آنها نسخه‌اي هم براي ويندوز دارند. حتي مديران شبكه‌ها نيز براي سرورهاي خود از امكانات پويش استفاده مي‌كنند تا شبكه خود را از نظر امنيت مورد ارزيابي قرار دهند.

Vulnerability به‌معناي آسيب‌پذيري است و ابزارهاي پويش آسيب‌پذيري باعث شناسايي حفره‌هاي امنيتي نرم‌افزارها و سرويس‌ها مي‌شوند. حفره‌هايي كه پيش از آن توسط هكرهاي كلاه سفيد كشف و در سايت‌هاي معتبر امنيتي دنيا به نام آن هكرها ثبت شده است. هكرها از همين باگ‌هاي امنيتي براي نفوذ و دسترسي گرفتن به سيستم‌ها استفاده مي‌كنند كه در مقالات بعدي اسكنرهاي آسيب‌پذيري متعددي را كه بهVulnerability Scanner معروف هستند، معرفي خواهيم كرد.

يكي از بهترين و قويترين ابزار پويش پورت نرم‌افزار رايگان Nmap است كه امكانات زيادي را براي هكرها و يا مديران امنيت سرورها فراهم مي‌آورد.

Nmap توسط Fyoder نوشته شده و توسط هكرهايي كه با لينوكس كار مي‌كنند، استفاده مي‌شود. اگر شما نيز مثل تمام هكرهاي حرفه‌اي از سيستم عامل‌هاي لينوكس استفاده مي‌كنيد، مي‌توانيدNmap را از اين سايت دريافت و استفاده كنيد:

http://download.insecure.org/nmap/http://download.insecure.org/nmap/dist/4.57.tgz/nmaphttp://download.insecure.org/nmap/dist/nmap4.57.tgz

ولي اگر هنوز با ويندوز كار مي‌كنيد باز هم نگران چيزي نباشيد چون شركت nmap براي سيستم عامل ويندوز هم دو نسخه تهيه كرده است. يك نسخه به‌صورت خط‌فرمان كه كاملا شبيه به نسخه خط‌فرمان Nmap تحت لينوكس است و يك نسخه هم به‌نام Zenmap به‌صورت گرافيكي با رابط GUI كه بسيار شبيه به نسخه گرافيكي Nmap تحت لينوكس است.

هم‌اكنون نسخه 75/4 جديدترين نسخه گرافيكي Nmap تحت ويندوز است كه حجم حدود 15 مگابايت دارد و شما مي‌توانيد اين نسخه را از سايت زير دريافت و استفاده كنيد:

http://download.insecure.org/http://download.insecure.org/nmap/dist/nmap4.57-setup.exe//http://download.insecure.org/nmap/dist/nmap4.57-setup.exe در شماره آينده با بخش‌ها و گزينه‌هاي مختلف اين برنامه آشنا خواهيد شد.

@@@

تعجب‌‌ همگان ‌‌از ‌فناوري ‌‌جديد اپل‌
100949626332.jpg

شركت اپل با ثبت امتياز توليد سيستم‌هاي چندلمسي موفق شد يكي از گام‌هاي اساسي در دنياي فناوري ارتباطات و اطلاعات را بردارد. اما اين شركت به تازگي اقدامي انجام داده است كه بار ديگر همه كاربران متعجب شده‌اند. اپل به‌تازگي فناوري جديدي را در حوزه سيستم‌هاي چندلمسي به ثبت رساند كه مي تواند اطلاعات صوتي و بصري را دريافت كند و از اين طريق، كنترل سيستم را در اختيار كاربر بگذارد.
اين شركت بر اين باور است كه به جاي لمس انگشتان روي نمايشگر، روش‌هاي ديگري وجود دارد كه طي آن مي تواند كنترل يك سيستم ديجيتالي را در اختيار گرفت.

در حال حاضر دستگاه قابل حملNintendo DS كه براي بازي‌هاي رايانه‌اي ساخته شده است، يك ميكروفن ويژه دارد تا كاربران از طريق آن بتوانند دستگاه خود را كنترل كنند. اپل معتقد است توليد و عرضه اين دستگاه به بازار مهم‌ترين گامي است كه در دنياي فناوري برداشته خواهد شد. اجراي اين فناوري هم اكنون به كمك دوربين‌هاي ويژه‌اي صورت مي‌گيرد كه اپل در تلاش است استفاده از آن را در آينده نزديك براي كاربران ممكن كند.


@@@

باتري پردوام در رايانه‌هايHP
100949626247.jpg


شركت HP رايانه همراه جديدي را معرفي كرده است كه ادعا مي‌كند تنها با يك بار شارژ توانايي كار براي مدت 24 ساعت را دارد. دستگاه جديدEliteBook 0396p نام داشته و در ساخت آن از درايو SSD به همراه باتري‌هاي پرقدرت HP استفاده شده است. اين شركت مي‌گويد استفاده از صفحه نمايش جديدLED در اين رايانه همراه موجب مي‌گردد تا عمر باتري در مقايسه با بكارگيري صفحه نمايش‌هاي قديمي، به ميزان چهار ساعت افزايش يابد.
Ted Clark نايب رئيس ارشدHP و مديرعامل بخش تجارت جهاني رايانه همراه اين شركت مي‌گويد: امكان استفاده از اين رايانه در تمام طول روز موهبتي است كه تنها آن دسته از افرادي كه با چنين وضعيت‌هايي درگير هستند قدر آن را مي‌دانند. با HP EliteBook 0396 p ديگر نيازي نيست تا كاربران پيش از اتمام وقت كار روزانه خود نگران تمام شدن باتري دستگاه خود باشند. قيمت پايه اين دستگاه 1199 دلار اعلام شده است. اما اگر كاربران بخواهند از تمام ويژگي‌ها و امكانات جديد اين رايانه همراه در زمينه افزايش زمان عمر باتري بهره‌مند شوند بايد مقدار بيشتري هزينه كنند.

سخنگوي HP در گفتگو با رويترز اعلام داشت كه چنانچه كاربران بخواهند از امكان كار 24 ساعته با اين دستگاه برخوردار شوند بايد پيكربندي پيشرفته اين رايانه همراه شامل درايو SSD و باتري Ultra-Life را سفارش بدهند كه اين كار موجب افزايش قيمت دستگاه تا مبلغ 1816 دلار خواهد شد.


@@@

محصول جديد و دقيق مايكروسافت‌
شركت مايكروسافت دست به عرضه ماوس جديدي براي اجراي روان‌تر و بهتر بازي‌هاي ويديويي خواهد زد.
اين ماوس كه 8 Sidewinder X نام دارد، در فوريه سال 2009 روانه بازار شده و از فناوري اختصاصي مايكروسافت موسوم به BlueTrack بهره مي برد.
در قالب فناوري BlueTrack از نوعي اشعه ليزر آبي رنگ همراه با پرتويي ملايم و عريض‌تر به جاي اشعه ليزر عادي متداول در اكثر ماوس‌‌ها استفاده مي شود. استفاده از ليزر آبي در اين ماوس موجب مي شود تا نشانگر آن بسيار دقيق‌تر عمل كرده و حتي در سطوح ناصاف و ناهموار نيز به خوبي كار كند.

اين ماوس 90 دلاري به صورت بي سيم و روي پروتكل بي سيم 4/2 گيگاهرتز فعاليت مي‌كند و در جريان استفاده‌هاي آزمايشي نيز عملكرد بسيار موفقي داشته است. رابي باخ، مدير بخش سرگرمي و ابزار مايكروسافت گفت: اين فناوري در ماوس‌هاي انتخاب شده توسط اين شركت در پاييز آينده عرضه شده و در نهايت وارد خط توليد محصولات ديگر نيز خواهد شد.


@@@

لغتنامه
MUD
برگرفته از حروف اول عبارت MultiUser Dungeon است كه به محيطي مجازي در اينترنت گفته مي‌شود كه چندين كاربر مي‌توانند به طور همزمان در نوعي بازي شركت كرده و هر يك نقشي را ايفا كنند و به اين ترتيب به صورت بلادرنگ با يكديگر ارتباط برقرار كنند. به اين محيط‌ Multiuser Simulation Environment هم گفته مي‌شود.
Puff and Sip device
در اصطلاح رايانه به يك فناوري گفته مي‌شود كه براي كمك به افرادي طراحي شده است كه مشكل حركتي دارند. اين وسيله به عنوان جايگزيني براي ماوس و صفحه كليد طراحي شده است و روي سر شخص قرار مي‌گيرد و به او اين امكان را مي‌دهد تا بدون استفاده از دست، تنها به كمك دميدن هوا در يك لوله، نشانگر ماوس را جابه‌جا كند و به اين ترتيب به انجام امور خود بپردازد.
Falt File
اين عبارت كه گاهي به فايل تخت ترجمه مي‌شود در اصطلاح به فايلي گفته مي‌شود كه از ركوردهاي همنوع تشكيل شده است و در آن هيچ ساختار اطلاعاتي جهت نظارت بر رابطه بين ركوردها وجود ندارد.
Flies
واژه Fly در لغت به معناي مگس و Flies كلمه جمع آن است. اما در اصطلاح رايانه و در زمينه توليد و بازاريابي وب به افرادي گفته مي‌شود كه زمان زيادي را در وب مي‌گذرانند و در حقيقت آگهي‌ها، اين‌گونه افراد را هدف قرار مي‌دهند.

@@@

يك نقش‌آفريني انحصاري ديگر براي ايكس‌باكس 360
يك‌‌ بازي ‌‌محدود!

100949626441.jpg


استوديوي Tri-Ace بين طرفداران بازي‌هاي نقش‌آفريني ژاپني بسيار خوشنام است. بازي‌هاي مانند ولكيري پروفايل يا استار اوشن، جزو بازي‌هاي خوب اين سبك به‌شمار مي‌آيند. آخرين بازي اين استوديو‌Infinite Undiscovery است كه به‌دلايلي دچار بزرگ‌نمايي بيش از حد شد. اين دلايل هم فقط به مايكروسافت مربوط هستند كه ابتدا قرار بود خودش بازي را منتشر كند ولي بعد آن را به اسكوئر انيكس سپرد. هرچه باشدIU بازي انحصاري ايكس‌باكس 360 است.
عرضه شدن دو بازي نقش‌آفريني بزرگ يعني IU و Tales of Vesperia ، به فروش ايكس‌باكس در ژاپن و محبوب شدن آن بين نقش‌آفريني‌بازها كمك زيادي كردند. اما در يك كلام بايد گفت IU را نبايد با Tales of Vesperia مقايسه كنيدIU. در حالي كه يك بازي خوب و لذت‌بخش است، اما اصلا نمي‌تواند جزو بزرگان سبك نقش‌آفريني قرار بگيرد.

داستان آغاز بسيار خوبي دارد. كايپل نقش اول ماجرا است كه مانند يوري داستانش از زندان آغاز مي‌شود! كايپل يك موزيسين صلح‌طلب است كه او را به‌جاي **** يكي از گروه‌هاي آزادي‌طلب اشتباه مي‌گيرند. البته در ادامه متوجه مي‌شويد كه كايپل گذشته بسيار سخت و دردناكي داشته و انگيزه خوبي براي پيوستن به گروه آزادي‌طلب دارد. داستان در IU يكي از مهم‌ترين عواملي است كه شما را تا انتها مي‌كشاند. هر چند كه زمان تمام‌كردن IU تقريبا نصف زماني است كه براي تمام‌كردن يك بازي معمولي نقش‌آفريني ژاپني بايد صرف كنيد.

داستان و روند بازي يك مشكل مشترك دارند: اين‌كه به‌سرعت با پيشروي در بازي تعداد كاراكترها بيشتر و بيشتر مي‌شود. زياد شدن تعداد شخصيت‌ها هم از نظر داستاني شما را سردرگم مي‌كند و هم از نظر مديريت وسايل. به‌خاطر سپردن وضعيت و مهارت‌هاي هر كس و مجهز‌كردنش به وسايل مناسب كاري طاقت‌فرسا است. تا پايان داستان 18 شخصيت به گروه شما مي‌پيوندند كه مي‌توانيد آن را در گروه‌هاي مختلف تقسيم‌بندي كنيد.

يكي از آزاردهنده‌ترين بخش‌هاي بازي‌هاي نقش‌آفريني ژاپني اين است كه هيچ‌وقت نمي‌دانيد، بنا به اقتضاي داستان، ناگهان مجبور مي‌شويد با كدام كاراكتر بازي كنيد؟! در IU اين حس هميشه وجود دارد و به‌خاطر زياد بودن شخصيت‌ها كمي آزاردهنده است. بازي هم هيچ كمكي در اين زمينه به شما نمي‌كند.

خوشبختانه مهم‌ترين بخش يك بازي نقش‌آفريني اكشن يعني مبارزه‌ها بسيار خوب هستند. اگر بتوانيد با بخش‌هاي نقش‌آفريني قضيه كنار بياييد، با يك بازي اكشن سوم شخص خوش‌ساخت سر و كار خواهيد داشت. در طول مبارزه‌ها شما كنترل كايپل را برعهده داريد. اين موزيسين حساس در ميدان نبرد مانند كريتوس بي‌رحم مي‌شود.

در طول مبارزه‌ها، سه عضو ديگر گروه هم فعاليت مثبتي دارند و كمك زيادي به شما مي‌كنند. هوش مصنوعي ياران شما آن‌قدر خوب هست كه احساس كنيد واقعا به شما كمك مي‌شود.

كايپل يك تانك بالقوه است و هيچ قابليت جادويي ندارد به همين دليل بيشتر وقت‌ها جادوها از طرف ياران شما شليك مي‌شود. درمان شدن توسط فشار يك دكمه انجام مي‌شود كه از نقاط قوت بازي است. ديگر نگران استفاده از معجون‌ها نباشيد، بازي خودش برايتان تصميم مي‌گيرد كه جادوي سفيد لازم است يا معجون. اما اگر خيلي به اين سيستم عادت كنيد در هنگام مبارزه با غول‌آخرها دچار مشكل مي‌شويد؛ چون معمولا غول‌ها به‌سرعت دخل ياران شما را مي‌آورند و ديگر كسي نيست كه شما را درمان كند. فلوت جادويي كايپل هم يكي از نكات جالب بازي است كه مي‌شد خيلي بهتر از اينها دربيايد. فلوت كايپل را با اوكاريناي لينك مقايسه نكنيد اما در نوع خود يكي از نكات جالب گيم‌پلي محسوب مي‌شود.

طراحي گرافيكي قابل قبول است. هرچند كه هيچ‌وقت در طول بازي به صحنه‌هايي زيبا و نفسگير همانند لاست اوديسه برنمي‌خوريد و دموهاي از پيش رندر شده زيبايي نمي‌بينيد. از نظر هنري IU در برابر ديگر بازي هم سبك و هم دوره خودش يعنيTales of Vesperia هم كم مي‌آورد.

بدون شك IU ‌يك بازي نقش‌آفريني خوب و خوش ساخت است، اما اصلا در حد اندازه‌هايي كه از آن صحبت مي‌شد، نيست. يكي از دلايل مهم اين موضوع هم كوتاه بودن آن است. تا مي‌آييد به سيستم مبارزه‌ها و Connect كردن (قابليت به اشتراك گذاشتن مهارت‌ها بين كايپل و ديگر اعضاي گروه) عادت كنيد و اسم و سابقه نيمي از قهرمان‌هايتان را ياد بگيريد بازي تمام مي‌شود! ماموريت‌هاي جانبي هم چنگي به دل نمي‌زنند و بيشتر براي خالي نبودن عريضه طراحي شده‌اند. توصيه مي‌كنم يك نفر ديگر را پيدا كنيد و به‌صورت شريكي اين بازي را بخريد تا با توجه به زياد شدن بازي‌هاي ايكس‌باكس، فشار زيادي روي جيبتان نيايد!.








 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
ريشه‌ها
100949626487.jpg


هم‌زمان با انتشار بازي اسپور، يك نسخه كوچك و جمع‌وجور موبايل هم از اين بازي منتشر شده كه بازي‌كردنش خالي از لطف نيست.
در اسپور: ريشه‌ها با استفاده از يك اديتور ساده مي‌توانيد يك جانور بامزه خلق و مراحل تكامل آن را بازي كنيد.
نسخه موبايل اسپور بيشتر مراحل اوليه تكامل موجود شما را پوشش مي‌دهد. يعني از زماني كه به‌صورت يك جانور تك‌سلولي است و در آب‌هايي زندگي مي‌كند كه پر از جانوران شكارچي است تا زماني كه خودش تبديل به شكارچي برتر منطقه مي‌شود.

از نظر گرافيكي Spore Origins بسيار زيباست. هدايت موجود شما بسيار خوب و راحت توسط كليدها يا دسته آنالوگ گوشي انجام مي‌شود. بازي 18 مرحله مختلف دارد و در پايان اين مراحل، موجود شما تبديل به يك جانور منحصربه‌فرد مي‌شود كه هيچ شباهتي به جانور ديگر كساني كه اسپور بازي مي‌كنند، ندارد. البته روند بازي (فرار از دست موجودات بزرگ و حمله به موجودات كوچك) پس از مدتي تكراري مي‌شود، اما Spore Origins آن‌قدرها بازي طولاني‌اي نيست.


@@@

اخبار بازی
نبرد در‌‌ محله چيني‌ها
100949626551.jpg


به نظر مي‌رسد نسخه DS جي‌تي‌اي، تا فوريه سال 2009 منتشر شود. هفته گذشته تيك‌تو اعلام كرد جي‌تي‌اي DS و مراحل قابل دانلود جي‌تي‌اي 4، در سال مالي جاري اين شركت (كه در پايان اكتبر تمام مي‌شود) منتشر نخواهد شد و به سه ماه اول سال مالي بعد موكول شده‌اند. به اين ترتيب احتمال اين وجود دارد كه جي‌تي‌اي DS زماني در ماه‌هاي نوامبر تا اول فوريه به بازار بيايد. تيك‌تو همچنين گفت آمار فروش جي‌تي‌اي 4 از مرز 10 ميليون عدد گذشته است.
كاهش قيمت ايكس‌باكس‌
كاهش قيمت ايكس‌باكس 360 از هفته قبل آغاز شده و آمارهاي اوليه نشان مي‌دهند كه اين موضوع در فروش اين كنسول در روزهاي اول تاثير گذاشته است. در حال حاضر در ژاپن مي‌توان يك ايكس‌باكس 360 آركيد (بدون هارد درايو) را با قيمت نزديك به 183 دلار خريد! در حالي‌كه كنسول Wii در ژاپن نزديك به 231 دلار قيمت دارد.
مايكروسافت قصد دارد تا موفقيت موقتي خودش در ژاپن را كه همزمان با عرضه‌شدن Tales of Vesperia اتفاق افتاده، حفظ كند.

فار كراي 2
هفته گذشته يوبي‌سافت تاريخ دقيق انتشار بازي فار كراي 2 را 24 اكتبر (3 آبان) اعلام كرد. قبلا مي‌دانستيم كه اين بازي براي انتشار در اكتبر برنامه‌ريزي شده است.

فار كراي 2 ادامه بازي فار كراي است كه توسط كراتك در سال 2004 توليد شد، اما كراتيك با پيوستن به الكترونيك‌آرتز كرايسيس را ساخت و يوبي‌سافت تصميم گرفت تا خودش ادامه فار كراي را توليد كند. به اين ترتيب ماه اكتبر از نظر ترافيك بازي به اوج خودش رسيد. بعد از فار كراي 2 بازي‌هايCall of Duty و2Resistance هم در‌‌راه هستند.

وارهمر اول شخص‌
به نظر مي‌رسدTHQ در حال توليد يك بازي اكشن سوم شخص از سري وارهمر باشد. هفته گذشته يك فيلم نه دقيقه‌اي در سايت‌هاي اينترنتي پخش شد كه صحنه‌هايي از يك بازي اكشن سوم‌شخص را نشان مي‌داد. در اين فيلم يك Space Marine تنها در حال مبارزه با ‌ Imperium بود. اگر اين فيلم صحت داشته باشد، بايد به‌زودي در انتظار خبر عرضه شدن اين بازي كه گرافيك بسيار خوبي هم دارد، باشيم. نام اين بازي فعلا Warhammer04k:Space Marine است.

@@@

كنسول دستي جديد سوني‌
پي‌اس‌پي‌‌3000
100949627809.jpg


در نمايشگاه لايپزيگ امسال، سوني كنسول دستي جديد خودش را معرفي كرد كه 3000 PSP نام دارد. سومين نسل ازPSP دچار تغييرات ظاهري و باطني زيادي شده و تصميم گرفتيم كه اين شماره را به معرفي خصوصيات مدل 3000 اختصاص بدهيم. چند هفته پيش از تاييد شدن رسمي اين خبر، تصاويري از مدل جديد‌PSP در انجمن‌ها و سايت‌هاي اينترنتي پخش شده بود و كمابيش همه از خصوصيات ظاهري PSP ‌جديد خبر داشتند.

مدل 3000 از همان فرم‌ويرهاي قبلي استفاده مي‌كند و همان بازي‌هايي را اجرا مي‌كند كه مدل‌هاي چاق و لاغر قديمي اجرا مي‌كنند. هيچ كدك ويديويي جديدي هم به آن اضافه نشده و امكانات فرم‌ويري و نرم‌افزاري دقيقا مشابه با مدل‌هاي قبلي هستند. بخش بزرگي از تغييرات باز هم مربوط به صفحه نمايش اين كنسول دستي هستند.

صفحه نمايش همان اندازه و رزولوشن قبلي را دارد، اما گستره رنگ آن حالا بهبود بيشتري پيدا كرده است. به اين معنا كه حالا با صفحه نمايش PSP جديد مي‌توانيد رنگ‌هاي متنوع‌تري را ببينيد. همچنين نسبت كنتراست LCD‌هاي جديد پنج برابر بيشتر از قبل است. زمان پاسخگويي صفحه نمايش هم 2 برابر سريع‌تر شده و ديگر در بازي‌هاي اكشن، كه حركت دوربين سريعي دارند، صفحه مات نمي‌شود. تفاوت رنگ‌ها و شفافيت صحفه نمايش3000PSP در مقايسه پهلوبه‌پهلو با مدل‌هاي قبل بسيار مشهود است. سايت‌هاي زيادي بين دو مدل PSP مقايسه تصويري انجام داده‌اند و در همه نتايج، كيفيت رنگ و شفافيت صفحه نمايش مدل 3000 بسيار بهتر از قبل بوده است.

همچنين صفحه نمايش از فناوري ضدانعكاسي بهبود يافته‌اي استفاده مي‌كند كه به شما اجازه مي‌دهد زير نور هم بتوانيد بازي كنيد. البته آزمايش‌ها نشان مي‌دهند هنوز تحت نور شديد (به خصوص نور آفتاب) صفحه نمايش PSP غيرقابل استفاده مي‌شود اما نور اتاق ديگر كمتر باعث آزار شما خواهد شد. ابتدا اعلام شد وجود گستره رنگي وسيع‌تر و كنتراست بالاتر توان بيشتري را مي‌طلبد و عمر باتري PSP‌هاي 3000 حدود بيست دقيقه كمتر از قبل خواهد بود. اما هفته بعد در وبلاگ رسمي سوني اعلام شد كه اين مشكل برطرف شده و عمر باتري مدل جديد كوچك‌ترين تفاوتي با عمر باتري مدل 2000 نخواهد داشت.

اضافه شدن ميكروفن داخلي به PSP ديگر تغيير مهم مدل 3000 است. ميكروفن در كنار دكمه‌هاي زياد و كم كردن حجم صدا قرار گرفته و كاربران مي‌توانند با كمك نسخه Skype كه در مدل 3000 وجود دارد، مكالمات تلفني انجام بدهند. اما به جز اضافه شدن ميكروفن، در ظاهر PSPتغيير ديگري مشاهده نمي‌شود.

دكمه‌ها كماكان سر جاي خودشان هستند و خروجي‌هاي صدا مانند مدل 2000 در بخش بالايي صفحه نمايش تعبيه شده‌اند. مدل‌هاي سفيد و نقره‌اي از يك لايه پوششي جديد استفاده مي‌كنند تا ديگر اثر انگشت هر كسي كهPSP شما را لمس مي‌كند، به‌عنوان يادگاري روي آن باقي نماند. لبه‌ها در اطراف PSP انحناي بيشتري پيدا كرده و از حالت نوك‌تيز درآمده‌اند.

فرم مدل 3000 هم تغييرات جزيي دارد. در منوي تنظيمات رنگي، بخشي به نام Color Space وجود دارد كه در دو حالت Normal و Wide قابل تنظيم است. حالتNormal از دقت رنگ مدل 2000 استفاده مي‌كند در حالي‌كه حالت Wide قدرت‌هاي تفكيك رنگ جديد مدل 3000 را فعال مي‌سازد. قابليت جديد ديگر مدل 3000، افزوده‌شدن گزينه اتصال USB‌خودكار است. يعني به‌محض وصل شدن سيم USB ، كنسول به حالت اتصال USB مي‌رود و احتياجي به فعال كردن دستي آن نيست. تغيير نهايي در مورد گزينه كاهش نويز در هنگام دادن خروجي تصويري به تلويزيون است.

همه وسايل جانبيPSP هاي قديمي براي مدل 3000 قابل استفاده هستند. اما سوني گفته شايد شارژ كننده‌هاي مدل 3000 نتواند باتري مدل‌هاي قديمي را شارژ كند. كابل‌هاي خروجي تصوير همان كابل‌هاي مدل 2000 هستند با اين تفاوت كه حالا براي بازي كردن PSP‌با تلويزيون، مي‌توانيد يك PSP‌مدل 3000 بگيريد نه يك تلويزيون.

HD مدل 3000 قابليت دادن خروجي بازي روي تلويزيون‌هاي فاقد اسكن P را هم دارد. مدل 0003 PSP در 14 اكتبر (23 مهر ماه) به بازار مي‌آيد.


@@@

بازي هفته
خفگي ادامه دارد
همان‌طور كه هفته پيش گفتيم، بازي‌هاي جديد خيلي زياد هستند و بايد براي روزهاي آخر تابستان حسابي برنامه‌ريزي كنيد تا به همه آنها برسيد.
اول از همه بازي والفجر 8 است كه در سبك استراتژي ساخته شده و به بازار آمده. در بازارPC همچنين دو‌بازي ماجرايي بسيار خوب به نام‌هاي دراكولا 3 و Murder at the Abbey وجود دارند كه باب دل طرفداران بازي‌هاي ماجرايي هستند. البته قسمت جديد بازي سريالي پنومبرا هم هست كه‌ Requim نام دارد. بازي Spore معروف ويل‌رايت هم اين هفته به بازار آمد.

اين بازي احتياجي به توضيح و معرفي ندارد. ايكس‌باكس‌بازها علاوه بر مرسناريز 2 (كه براي پلي‌استيشن 2 هم آمده)، بازي جالب Face Breaker را هم دارند كه يك اكشن از نوع مبارزه‌اي است و تم طنزي دارد. از ديگر بازي‌هاي جديد ايكس‌باكس مي‌شود به Warhammer Battle March ‌اشاره كرد. براي كنسول دستي‌هاي PSP و‌ DS هم فعلا بهتر از‌ N+ چيزي پيدا نمي‌شود. البته DS بازها بازي جالب Commando Steel Disaster را هم دارند.


@@@

پيانوي تاشو
100949627903.jpg


افرادي كه با رايانه به امور آهنگسازي مي‌پردازند براي اين‌ كار دستگاه‌هاي گران‌قيمتي تهيه مي‌كنند، اما اگر آهنگسازي صرفا با رايانه و با استفاده از نرم‌افزارهاي قدرتمند مخصوص اين كار باشد، دستگاه ارزان‌قيمتي مانند اين پيانوي تاشو كه به USB متصل مي‌شود، مي‌تواند بهترين گزينه براي اين افراد باشد.
اين پيانو 4 اكتاو دارد و به طور درون ساخته، 135 نوع صدا براي آن در نظر گرفته شده است كه با نرم‌افزارهاي بخصوص، اين تعداد قابل افزايش است.

@@@

جاروبرقي روميزي
100949687919.jpg


با استفاده از اين جاروبرقي كوچك روميزي مي‌توانيد همواره ميزكار خود را پاكيزه نگه داريد.
اين وسيله كوچك با استفاده از درگاه USB شارژ مي‌شود.

@@@

دوربين كودكان‌
100949627969.jpg


اين دستگاه(Real All-Terrain) مخصوص كودكان طراحي شده است و با قابليت عكس‌برداري و فيلم‌برداري، آنان را به اين كار ترغيب مي كند.



@@@

راديو در شير ‌آب
100949628038.jpg


اين دستگاه واقعا يك شيرآب نيست و تنها شبيه آن است. اين دستگاه در حقيقيت يك راديوي FM است كه با چرخيدن گردونه به جاي آب از آن صدا و موسيقي خارج مي‌شود.
ضمن آن‌كه با فشردن دكمه‌هاي روي آن به اولين ايستگاه راديويي معتبر پرش مي‌كند. اين وسيله با قيمت 13 دلار براي افرادي طراحي شده است كه مايلند در حمام نيز به راديو گوش بدهند.

@@@

مدار كشش‌پذير
100949628099.jpg


محققان دانشگاه توكيو نوعي مدار الكترونيكي انعطاف‌پذير و قابل كشش طراحي كرده‌‌اند كه مي‌تواند تا 7/1 برابر كش بيايد بدون اين‌كه تغييري در كاركرد و كارايي آن صورت گيرد.
اين مدار از نوعي پليمر جديد كربن ساخته شده است كه خاصيت رسانايي و كشش‌پذيري دارد. اين ماده قادراست جريان الكتريكي را تا 500 برابر بهتر از محصولات مشابه هدايت كند.


@@@

موتور سيكلت پوشيدني‌
100949688210.jpg


اين موتور سيكلت را كه توسط شركت Yamaha طراحي شده است، مي‌‌توان همانند يك كت پوشيد!‌ حركت اين موتور،‌ با استفاده از 36 ماهيچه حساس بادي از طرز حركت بدن راننده آن تعيين مي‌شود.
انعطاف‌پذيري و سرعت اين موتور سيكلت از انواع معمول بيشتر و به نظر مي‌آيد كه خطرات آن نيز بيشتر باشد.

@@@

مجددا لینک دانلود رو هم میذارم :

كليك شماره 205- يكشنبه 31 شهریور 1387

دانلود حجم 981KB



 

Flint Lockwood

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
20 مارس 2007
نوشته‌ها
6,973
لایک‌ها
319
محل سکونت
Manhattan
خسته نباشی

گوشي آبي مكعبي شكل
100949624851.jpg

ممكن است المپيك تمام شده باشد، اما اين‌طور به‌نظر مي‌رسد كه محصولات مرتبط هنوز در چين توليد و به‌فروش مي‌رسند. البته صرف نظر از آن طراحي جالب (و شماره‌گير نسبتا عجيب و غريب)، خصوصيت برجسته‌اي در اين مدل ديده نمي‌شود و ويژگي‌هاي آن شامل اتصال جي‌اس‌ام 3 باند، صفحه نمايش 4/2 اينچي، دوربين‌هاي دوگانه و تمام خصوصيات معمول پخش مديا از امكانات اين گوشي است.
از ظاهر كار چنين برمي‌آيد كه درحال حاضر فقط از طريق شركت سورسينگ گيت (Sourcing Gate) و به‌صورت عمده قابل خريد است و شما اگر براي كلكسيون المپيك خود واقعا به يكي از آنها نياز داريد، مي‌توانيد يك نمونه از آن را به قيمت 175 دلار سفارش دهيد
جالب بود ، درسته قیافش جالب نیست!:blink:(این چینی ها بعضی مواقع خیلی با سلیقه میشن!:D) ولی نسبت به امکاناتش قیمت خوبی داره!
 
Last edited:

Even Star

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
تاریخ عضویت
5 می 2007
نوشته‌ها
2,480
لایک‌ها
127
محل سکونت
Valinor
واااااااااااای مرسی.من همیشه به کتابفروشی سر کوچمون میسپردم روزنامه یکشنبه جام جم رو برام نگه داره واسه کلیکش!
اما الان این جا هست.مررررررررررسی
connie_wackygirl.gif
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
مرسی
جالب بود ، درسته قیافش جالب نیست!:blink:(این چینی ها بعضی مواقع خیلی با سلیقه میشن!:D) ولی نسبت به امکاناتش قیمت خوبی داره!
ولی به نظرم خیلی با مزست ... حداقل یه تنوع بین این گوشی های الانی که همه کپی هم هستن !

کار کردن با یه همچین مدلی جالب به نظر میرسه ... قیمتشم منصفانست ، حالا تازه الان تب المپیک هنوز هست ، چند وقت دیگه فکر کنم بشه واسه تنوع ارزونتر از اینا خرید!:D
واااااااااااای مرسی.من همیشه به کتابفروشی سر کوچمون میسپردم روزنامه یکشنبه جام جم رو برام نگه داره واسه کلیکش!
اما الان این جا هست.مررررررررررسی
connie_wackygirl.gif
خواهش میکنم دوست عزیز ... البته هر هفته تو سایت خود جام جم هست ( ولی فقط تا یک هفته یعنی تا انتشار شماره بعدی )

اینو که گفتید یاد قدیما (!) افتادم ! یادش بخیر میرفتم مدرسه ،صبح هنوز جام جم نیومده بود ، به روزنامه فروش می سپردم برام یکی نگه داره تا ظهر که برمیگردم ازش بگیرم!
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
مطالب شماره 206 :

ايران در مسابقات جهاني تندسازي‌
100950293561.jpg
اردوي آماده‌سازي نفر برتر تندسازي ايران براي شركت در مسابقات جهاني در حالي ادامه مي‌يابد كه نفرات اين تيم تمرينات سخت و فشرده‌اي را براي حضوري هرچه بهتر در اين رقابت ادامه مي‌دهند. به گزارش ايتنا اين اردو با حمايت گروه شركت‌هاي آواژنگ و از حدود يك ماه پيش كار خود را آغاز كرده است. عليرضا حقدوست به عنوان شركت‌كننده اصلي چندي پيش توانسته بود با گذر از مراحل اول و دوم مسابقات برگزار شده در فستيوال تندسازي به رتبه اول كشور در اين زمينه دست يابد.
با توجه به استفاده از نيتروژن مايع و كار در دماهاي زير صفر در مسابقات جهاني، اين تيم سعي كرده است تا شرايط مشابهي را براي آمادگي هر چه بيشتر فراهم آورد. به همين دليل قطعات مورد استفاده نيز به گونه‌اي انتخاب و گزينش شده‌اند كه مانند و يا حتي‌الامكان مشابه قطعات مورد استفاده در مسابقات جهاني باشند.

گفتني است مسابقات جهاني تندسازي در كشور تايوان از دو بخش، بهترين تندسازي بر روي چيپ‌ست‌هاي 45P و مسابقه آزاد تشكيل شده است. در دور اول كه رقابت براي انجام بهترين تندسازي بر روي چيپ‌ست‌هاي 45 P صورت مي‌گيرد، شركت‌كنندگان با استفاده از قطعاتي كه توسط حامي اصلي اين مسابقات يعني شركت گيگابايت، در اختيار آنها قرار گرفته خواهد شد به رقابت مي‌پردازند. اما در دور دوم كه رقابت‌ها به صورت آزاد برگزار خواهد شد شركت كنندگان مي‌توانند با قطعات متعلق به خود با هم رقابت كنند. در اين قسمت هدف اصلي مسابقات شكستن ركوردهاي جهاني است. لازم به ذكر است براي اندازه‌گيري كارايي سيستم‌ها در اين مسابقات از نرم‌افزارهايي چون SuperPi و 3DMark استفاده خواهد شد.


###

راه اندازي مركز داده اينترنتي ملي‌
معاون فناوري وزارت ارتباط و فناوري اطلاعات از راه‌اندازي مركز داده اينترنتي ملي روي شبكه اينترنت ملي خبر داد. عبدالمجيد رياضي در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اين مطلب كه اين مركز روي پي‌بستر(Backbone) اصلي شبكه اينترنت ملي قرار مي‌گيرد، گفت: براي اجراي اين پروژه مناقصه‌اي در دست انجام است كه اميدواريم به‌زودي برگزار شود. اين مركز حاوي اطلاعات حجيم و پر پردازش و همچنين اطلاعات حساس است.
رياضي تاكيد كرد: استان‌هايي كه داراي "مترواترنت" هستند به مركز داده اينترنتي استاني نيز مجهزند و اطلاعات هر استان در اين مركز متمركز مي‌شود.

معاون فناوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اظهار داشت: كاربران از طريق شبكه‌هاي استاني به مركز داده اينترنتي متصل مي‌شوند و مي‌توانند به نيازهاي روزمره‌شان دسترسي يابند. وي راه‌اندازي اين مركز را يكي از اقدامات امنيت شبكه ذكر كرد و ادامه داد: در اين راستا در طول 3 سال گذشته ميزباني 80 درصد از سايت‌هاي سازمان‌ها و 90درصد از سايت‌هاي دولتي در داخل كشور انجام مي‌شود. رياضي با بيان اينكه اين اقدام علاوه بر ايجاد امنيت موجب موجب كاهش ترافيك مي‌شود اظهار داشت: اين اقدام ضمن آنكه مقرون به صرفه است، به كاربران امكان مي‌دهد از پهناي باند مناسبي كه ايجاد شده است استفاده كنند.


###

تدوين طرح آموزش منابع انساني در‌حوزهICT
100950293688.jpg

ايتنا- يكي از الزامات برنامه‌ چهارم توسعه‌ كشور، تدوين طرح آموزش و توسعه‌ منابع انساني در حوزه‌ ICT كشور بوده كه نهايي شد. به گزارش ايتنا، وحيد يزدانيان، مديركل دفتر آموزش، پژوهش و فناوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، با بيان اين مطلب اظهار كرد: اجراي اين پروژه در انتهاي سال 85 و با تشكيل كارگروهي براي تهيه RFP مورد نياز اين طرح در دفتر آموزش آغاز شد.
وي افزود: تهيه پيشنهاد پروژه (RFP) اين طرح در طول 3 ماه و با 3 هزار نفر ساعت كار كارشناسي در كارگروه مذكور صورت گرفت كه كارشناسان مجموعه وزارت ارتباطات و شركت‌هاي تابع، صاحب نظران حوزه ICT و اساتيد دانشگاه‌هاي مختلف كشور از جمله اعضاي كارگروه تدوين RFP اين طرح بودند. يزدانيان در خصوص هدف تدوين طرح آموزش و توسعه منابع انساني نيز گفت: اين طرح با هدف ايجاد ساختار پويا براي توسعه آموزش در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات تهيه شده است. اجراي اين پروژه در 5 فاز تعريف و از دي‌ماه سال 85 به صورت برون‌سپاري و با همكاري جهاد دانشگاهي آغاز شد كه در فاز نخست و به منظور تضمين هدفمند بودن آموزش‌ها در اين حوزه، مباني نظري مشاغل مرتبط بررسي و يك طبقه بندي شغلي در حوزه ICT تهيه شد.

او تاكيد كرد: تهيه ميزان و كيفيت نيروي انساني مورد نياز براي بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات بر اساس سند فرابخش و با انجام مطالعه تطبيقي روي برنامه‌هاي توسعه‌اي كشور در اين حوزه، از جمله تلاش‌هاي صورت گرفته در فاز دوم اين پروژه بوده است. يزادنيان افزود: تهيه نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهديد موجود در اين حوزه و همچنين بررسي وضعيت نيروي انساني در زيربخش‌هاي وزارت ارتباطات، از دستاوردهاي به دست آمده در قالب فاز سوم و چهارم اين پروژه است. سند آموزش و توسعه منابع انساني در حوزه ICT نيز در فاز پنجم و به كمك اطلاعات استخراج شده در فازهاي پيشين تهيه و نهايي شده است؛ در اين سند، مولفه‌هاي اصلي و پشتيبان حوزه آموزش توصيف شده‌اند.


###

بررسي تعرفه‌ ارائه‌ خدمات اينترنت پرسرعت در كشور
100950293753.jpg

موضوع تعرفه‌ ارايه‌ خدمات اينترنت پرسرعت در كشور در جلسه بعدي كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد. حسين نوري - مسوول دبيرخانه‌ كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات راديويي - در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين مطلب اظهار كرد: جلسات كميسيون معمولا هر دو هفته يكبار برگزار مي‌شود اما به احتمال زياد جلسه‌ بعدي كميسيون زودتر از موعد مقرربرگزار و بحث تعرفه‌ ارايه‌ خدمات اينترنت پرسرعت يكي از مباحث مهم مورد بحث در آن خواهد بود.
به گزارش ايسنا چندي پيش وفا غفاريان - رييس هيات‌ مديره‌ شركت سهامي مخابرات ايران - در خصوص طرح مشترك مخابرات ايران با شركت‌هاي ارايه‌دهنده‌ اينترنت پرسرعت (ندا) براي كاهش بهاي اينترنت پرسرعت و بهبود كيفي پهناي باند گفته بود: جلسه‌اي با اين شركت‌ها براي بحث و گفت‌وگو در خصوص اينترنت پرسرعت خواهيم داشت.

وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا مخابرات ايران در مورد اينترنت پرسرعت تنها با شركت‌هاي ندا همكاري خواهد كرد يا خير؟ اظهار كرده بود: در حال حاضر به دليل اين كه شركت‌هاي ندا داراي پروانه لينك و محتوا در كشور هستند و امور اينترنت پرسرعت نيز بر عهده آن‌ها بوده است، مخابرات ايران فعلا با اين شركت‌ها گفت‌وگو خواهد كرد.

غفاريان در عين حال تأكيد كرده بود: در اين طرح در صورت نرسيدن به نتيجه با شركت‌هاي ندا، فضا براي ديگر شركتها داراي پروانه باز است و محدوديتي نداريم.

وي همچنين از برنامه‌ريزي و اجراي طرح مشترك براي كاهش بهاي اينترنت پرسرعت و بهبود كيفيت عرضه آن در كشور با همكاري شركت هاي ارايه دهنده اينترنت پرسرعت خبر داده بود. به گفته‌ او اولين نكته در بحث اينترنت پرسرعت، بهاي آن است كه بايد با متوسط درآمد خانوار همخواني داشته باشد تا سرمايه‌گذاري در اين زمينه توجيه‌پذير شود و دومين نكته در زمينه اينترنت پرسرعت، افزايش سطح پوشش اينترنت پرسرعت در كشور و توسعه امكان واگذاري در مناطق مختلف كشور است.

وي به تشكيل جلساتي براي بررسي موضوعاتي چون قيمت و پهناي باند اينترنت پرسرعت در ستادي با حضور وزير ارتباطات اشاره و عنوان كرده بود: در اين ستاد كه شركت‌هاي ارايه دهنده اينترنت پرسرعت نيز حضور دارند، با رفع بحث قيمت و پوشش اينترنت پرسرعت جهش مناسبي در اين زمينه در كشور شاهد خواهيم بود.


###

تحولي بزرگ در دنياي جستجوها
100950293262.jpg

مقامات بلندپايه شركت گوگل معتقدند افزايش كيفيت و سطح دسترسي به اينترنت و همين طور همه گير شدن مفهومي موسوم به محاسبات ابري(cloud computing) در دنياي مجازي باعث خواهد شد تا ظرف 10 سال آينده خدمات جستجوي اينترنتي مرزهاي جديدي را پشت سر بگذارند. آلفرد اسپكتور يكي از معاونان اجرايي گوگل در مقاله‌اي كه به‌تازگي منتشر كرده كوشيده تا از نحوه ارائه سرويس‌هاي جستجوي اينترنتي در سال 2019 نمايي ارائه دهد. به نوشته وي تا آن زمان مفهوم محاسبات ابري دنياي رايانه را تسخير كرده است.

اين مفهوم به‌معناي استفاده از تعداد زيادي رايانه سرور براي ارائه انواع سرويس ها و خدمات نرم‌افزاري به كاربران است. به ديگر سخن در حالي كه امروزه كاربران براي استفاده از نرم افزارهاي مختلف مجبور به نصب چند باره آنها بر روي رايانه هاي مختلف هستند، در آينده نزديك اين نرم افزارها در فضاي وب در دسترس بوده و كاربر براي استفاده از آنها تنها نيازمند اتصال به اينترنت است و بنابراين نصب جداگانه هر نرم افزار بر روي رايانه براي استفاده از آن منسوخ خواهد شد. به اعتقاد اين مدير گوگل تا سال 2019 انواع و اقسام دستگاه‌هاي مختلف به اينترنت قابل اتصال بوده و از خدمات متنوع در دسترس در دنياي مجازي بهره مند خواهند شد. به همين علت اينترنت به پايگاه داده‌اي مبدل مي‌شود كه منابع اطلاعاتي آن تنوع بسيار بيشتري نسبت به امروز خواهند داشت.

به اعتقاد اسپكتور در آينده سيستم هاي رايانه‌اي با بررسي رفتار جمعي ميلياردها انسان بسيار باهوش تر شده و به همين علت رابطه انسان و ماشين‌هاي مختلف ساخت بشر وارد مرحله جديدي خواهد شد. به همين علت بهره‌مندي از سرويس هاي بسيار پيشرفته جستجو امكان پذير مي‌شود. به عنوان نمونه يك كاربر نه تنها مي‌تواند به سادگي كلمه اي را در فايل‌هاي مختلف ويديويي جستجو كند، بلكه همچنين مي‌تواند در اين فايل ها به دنبال يك الگو يا مفهوم كلي بگردد. به عنوان مثال كاربران مي توانند ميلياردها فايل ويديويي را براي يافتن داستاني حاوي صحنه هاي تعقيب و گريز هيجان انگيز يا پاياني شاد جستجو كنند.


###

موقعيت‌يابي براي‌حيوانات‌
تاكنون مدل‌هاي مختلفي از سيستم‌هاي ماهواره‌اي موقعيت‌ياب(GPS) براي حيوانات خانگي ساخته شده است تا افراد از وضعيت آنها به صورت لحظه به لحظه مطلع باشند. اما دستگاه جديد Zoomback علاوه بر آنكه موقعيت حيوان خانگي را در هر لحظه روي نقشه‌هاي آنلاين و ديجيتالي مشخص مي كند، امكانات ديگري را هم در اختيار كاربران مي‌گذارد.
زماني كه حيوان به مناطق از پيش تعيين شده در داخل و خارج از منزل نزديك مي شود، اين سيستم به صورت خودكار پيام‌هاي هشداردهنده نوشتاري را به رايانه يا تلفن همراه كاربر ارسال مي كند. اين دستگاه به محض قرار گرفتن روي گردن حيوان، فعاليت خود را آغاز مي‌كند و كليه اطلاعات را در مورد موقعيت مكاني حيوان، در اختيار صاحب آن مي‌گذارد. دستگاهZoomback كه قرار است تا پايان ماه جاري ميلادي وارد بازار شود، هم اكنون كليه مراحل آزمايشي خود را با موفقيت پشت سر گذاشته است.


###

تلفن چوبي پيشرفته‌
100950293202.jpg

كارشناسان از ساخت تلفن جديدي با نام Pappa خبر داده اند كه در عين داشتن ظاهر قديمي و سنتي، آخرين امكانات مدرن را در خود جا داده است.اين تلفن اينترنتي جديد كه در شركت Furni ساخته شده، بر مبناي فناوري VoIP كار مي كند و از اين رو شما به كمك آن مي توانيد هزينه هاي مخابراتي خود را در ماه تا چند برابر كاهش دهيد.
تلفن چوبي Pappa براي عرضه خدمات VoIP با كليه سيستم هاي مخابراتي آمريكا نظيرSkype ،iChat و ... هماهنگ شده و قرار است به زودي در ديگر بازارهاي جهاني نيز عرضه شود.اين تلفن ديجيتالي به گونه اي ساخته شده كه پس از اتصال به رايانه مي تواند با هر دو سيستم عامل ويندوز و Mac OS X كار كند.يكي از مشكلاتي كه اين تلفن دارد، بيسيم نبودن آن است و سيم نصب شده روي آن به شما امكان مي دهد به فاصله 5/1 متر از محل نصب تلفن دور شويد. هنوز قيمت نهايي اين محصول براي بازارهاي جهاني اعلام نشده است.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
شارژ رايانه با خورشيد
100950293330.jpg

شارژر خورشيدي كه از سوي يك شركت چيني عرضه شده نه تنها براي دستگاه‌هايي مانند آي پاد و تلفن‌هاي همراه بلكه براي رايانه هاي همراه نيز مي‌تواند مورد استفاده قرار بگيرد.
در حالي كه شارژرهاي خورشيدي زيادي براي دستگاه‌هاي كوچك مانند تلفن‌هاي همراه و دستگاه‌هاي پخش موسيقي ديجيتالي مانند آي‌پاد عرضه مي‌شوند، عده‌ي زيادي خواهان شارژرهاي خورشيدي براي لپ‌تاپ هستند.
شارژر خورشيدي 00002‌mA/H شركتChinavasion با دو آداپتور AC و آداپتور فندك خودروعرضه مي شود و داراي ‌11 آداپتور مختلف براي لپ‌تاپ‌هاي ساخت شركت‌هاي بزرگي مانند اچ پي، سامسونگ و ايسوز است.

بر اساس اين گزارش با استفاده از اين دستگاه، شارژ دستگاه 8 تا 10ساعت به طول خواهد انجاميد.

###

طرحي براي كمك به معلولين‌
محققين آمريكايي اميدوارند بتوانند روش جديدي را براي كنترل رايانه با استفاده از حركات زبان ابداع كنند. اين دانشمندان در نظر دارند براي اين كار نوعي صفحه كليد مجازي بسازند كه در داخل دهان جاي بگيرد. در اين صفحه‌كليد دندان‌ها نقش كليد را ايفا كرده و كاربر مي‌تواند با استفاده از زبان خود فرامين را وارد كند.
پروفسور ميثم قوانلو سرپرست گرجستاني تيم تحقيقات اين پروژه مي‌گويد از آنجا كه افراد معلول مي‌توانند با استفاده از زبان خود اشيا و ابزارهاي مختلف را به‌حركت در آورده و از آنها استفاده كنند لذا قاعدتا افراد عادي هم بايد بتوانند با كمي تمرين و ممارست به اين مهارت دست پيدا كنند. وي سپس با مزاح افزود: البته ايده اين قضيه از آنجا بوجود آمد كه مشاهده نموديم سياستمداران مي‌توانند تنها با استفاده از زبان خود كنترل كاملي را بر جهان اطراف خود داشته باشند!

در حال حاضر نيز معلولان با استفاده از ابزارهاي خاص قادر هستند صندلي چرخ‌دار، وسايل منزل و رايانه خود را با استفاده از دهان و زبان كنترل كنند. وي در ادامه افزود: البته در حال حاضر شايد اين ايده كمي مضحك و عجيب به نظر برسد اما در آينده و با تكميل آن به روشي عادي و مرسوم مبدل خواهد شد. از آنجا كه زبان عضوي از بدن است كه بجاي نخاع مستقيماً به مغز متصل و از آن فرمان مي‌گيرد، لذا استفاده از حركات زبان براي كنترل اشياء عملي امكانپذير بوده كه معلولين ضايعات نخاعي از آن بهره مي‌گيرند.
100950293411.jpg

دو دستگاه در يكي‌
ديجيتالي شدن همه ابزارها در زندگي روزمره باعث شده است تا كاربران تمايل فراواني به خريد يك ابزار الكترونيكي با چند قابليت داشته باشند. از اين رو به تازگي صفحه كليدي با نامKeyscan ساخته شده است كه علاوه بر تايپ كردن، مي تواند امكانات ديگري را هم در اختيار شما بگذارد.اين صفحه كليد كه با وروديUSB به رايانه متصل مي شود به يك اسكنر ورقه اي مجهز شده است كه مي‌تواند كليه قابليت هاي يك اسكنر پيشرفته را در اختيار شما بگذارد.صفحه كليدKeyscan كه باعث مي شود يك وسيله نسبتاً بزرگ از روي ميز كار شما حذف شود به سادگي مي تواند صفحات كتاب ها، اسناد و مدارك و ... را اسكن كند. مدل كنوني صفحه كليد Keyscan تنها قابليت پشتيباني از سيستم هاي عامل ويندوز XP و ويستا را دارد و به قيمت 160 دلار در بازار فروخته مي شود. اگر‌چه قيمت اين محصول بالا است، كارشناسان پيش‌بيني مي‌كنند كه به مرور زمان تمايل كاربران براي خريد اين صفحه كليد- اسكنر افزايش يابد.

###

افزايش كاربران كروم در امريكا
كروم جنجالي‌
100950294250.jpg

روز چهارشنبه گذشته، موسسه Nielsen Online گزارش داد در اولين هفته از انتشار مرورگر جديد گوگل كه كروم نام دارد تقريبا 2 ميليون نفر در ايالات متحده اين مرورگر را دانلود كرده‌اند. اين موسسه كه مبناي آمار خود را بر رفتار كاربران اينترنتي قرار داده است گزارش داد از 1 سپتامبر تا 7‌سپتامبر، 93/1 ميليون نفر اين مرورگر را دانلود كرده اند.

در اين گزارش آمده است اين تعداد كاربر تقريبا 4/1 درصد از كل كاربران اينترنت ايالات متحده را تشكيل مي‌دهد.

از نظر اين گزارش ممكن است اين تعداد ناچيز به نظر آيد اما در واقع پاسخي خوب به نسخه آزمايشي نرم افزاري است كه اكثر كاربران به آن به‌واقع نيازي ندارند زيرا اين مرورگر نسبت به ساير مرورگرهاي رايج تغييراتي نه چندان زياد دارد.

در حقيقت، مجاب كردن افراد به امتحان كروم آسان‌تر از مجاب كردن آنها به عوض كردن مرورگر محبوب خود است.
از سه‌شنبه نيز گوگل كار روي نرم افزاري را شروع كرد كه هدف آن دسترسي افراد به آخرين بروز رساني‌هاي كروم است. بدين ترتيب، به نظر مي‌رسد اين شركت در پيشرفت هر چه بيشتر مرورگر opensource خود بسيار مصمم است.

موسسه Nielsen با شمارش تعداد دفعات اشاره به مرورگر كروم در بلاگ‌ها و اتاق‌هاي گفتگو به اين نتيجه مي‌رسد كه پس از انتشار اين مرورگر بازار بحث در ارتباط با آن بسيار داغ بوده و در گزارش خود آورده است: « بحث حواشي اين مرورگر جديد و غير منتظره در اتاق‌هاي گفتگوي آنلاين بسيار پررنگ و پر رونق بود. در روز اول پس از انتشار، نام اين مرورگر تقريبا در يك درصد تمام مباحثات آنلاين مطرح شد كه كمي‌بيش از نصف ميزاني است كه براي iPhone3G، كه پيش از اين در تابستان منتشر شده بود، مطرح شد. »

###

بهترين خريد براي تصاحب Napster
پروژه 126‌ميليون‌‌دلاري!
شركت Best Buy در نظر دارد نپستر ( Napster ) را كه ابتدا پروژه‌اي دانشجويي در يكي از اتاق‌هاي خوابگاه يكي از دانشگاه‌هاي ايالات متحده بود و به تدريج تبديل به بلاي جان صنعت ضبط موسيقي جهان شد، به مبلغ 127 ميليون دلار خريداري كند.
هدف اين شركت الكترونيكي ترقي بازار موسيقي ديجيتال خود است. ارزش اين مبادله 65/2 دلار به ازاي هر سهم بوده و تقريبا دو برابر ارزش كنوني سهام نپستر است. شركت Best Buy با دسترسي به 700 هزار مشترك نپستر كه ماهيانه مبلغي را جهت دسترسي به موسيقي ديجيتالي پرداخت مي‌كنند، تنها بخش كوچكي از اين مبلغ را پرداخت خواهد كرد. اين شركت كه در ايالت مينسوتا قرار دارد، تصميمي مبني بر تغييرات پرسنلي چشمگير و يا جابجايي دفاتر اصلي نپستر از لوس‌آنجلس ندارد.

گفته مي‌شود Best Buy ارزش اين معامله را ابتدا 121 ميليون دلار برآورد كرده بود، اما بر مبناي برآورد جديدي كه صورت گرفته است، نپستر حدود 9/47 ميليون سهم تا 8 اوت (18 مرداد) داشته است كه ارزش آن بالغ بر 9/126 ميليون دلار است. در ابتدا، نپستر در اوايل سال 2000 ميلادي شبكه‌اي رايگان براي به اشتراك‌گذاري فايل‌هاي مختلف بود و توانست در ميان دانش‌آموزان طبقه متوسط جامعه ايالات متحده از محبوبيت برخوردار شود. اما به تدريج اين شركت با افزايش شهرت خود، به دشمني بزرگ براي گروه متاليكا تبديل شد و علاوه بر آن منازعات فرهنگي، حقوقي و سياسي بسياري در ارتباط با حق كپي‌رايت و مالكيت معنوي آثار موسيقي را ايجاد نمود. اما در عين حال، همزمان به محبوبيت بيشتر موسيقي ديجيتالي كمك كرد.

لازم به ذكر است اين معامله براي نپستر كه ماه گذشته ميلادي 4/4 ميليون دلار يا 10 درصد به ازاي هر سهم ضرر داشته است، بسيار با ارزش است. كريس گروگ، رئيس هيات مديره و مدير اجرايي نپستر مي‌گويد: « شركت Best Buy شريكي بسيار خوب براي نپستر خواهد بود و از بابت سودي كه اين انتقال براي سهام‌داران، شركا و كارمندان شركت خواهد داشت بسيار خرسنديم ». به نظر مي‌رسد اين مبادله كه مي‌بايست موافقت سهام‌داران نپستر را نيز كسب كند، در سه ماهه چهارم سال جاري ميلادي نهايي شود.

تيويس مك كورت تحليل‌گر موسسه كيگان مي‌گويد Best Buy : به‌تازگي در فروش تلفن‌هاي همراه پيشرفت بسيار خوبي داشته است و مدتي است فروشگاه اينترنتي موسيقي خود را كه با كمك رپسودي آن‌را به راه انداخته است تبليغ مي‌كند. به‌نظر مي‌رسد شركتBest Buy از نپستر براي تجهيز رايانه‌ها و دستگاه‌هاي تلفن همراه خود با موسيقي ديجيتال استفاده كند. مايكل سوئرز تحليل‌گر شركتStandard Poor نيز بر اين عقيده است كه نپستر نقشي مهم در موفقيتBest Buy در توسعه بخش موسيقي ديجيتال خود بازي خواهد كرد. اين در حالي است كه كارشناسان بر اين عقيده‌اند كه در آينده با افزايش محبوبيتiTunes شركتApple بر مشكلات نپستر اضافه خواهد شد.

###

ياهوي جديد در راه است‌
ياهو با هدف افزايش كارايي و استفاده از وب‌سايت مسن و سالخورده‌ خود، به تعداد محدودي از كاربران، صفحه آغازين (homepage) جديدي را با قابليت شخصي كردن(customize) پيشنهاد كرده است. اين صفحه آغازين جديد بخشي در سمت چپ خود دارد كه فعاليتapplication هاي مختلف را گزارش مي‌كند. به‌طور مثال، كاربران مي‌توانند در اين بخش ايميل‌هاي جديد خود درYahoo Mail،AOL و Gmail را مشاهده نمايند يا به طريقي ديگر از دريافت توضيحات روي عكس‌هايشان درFlickr، اتفاقات ويژه تقويم و پيشنهادهاي مالي فعال درeBay مطلع شوند.
شركت ياهو، با استراتژي باز خود در تلاش است تا برنامه‌نويسان را براي ساختapplication هاي بيشتر بر مبناي ويژگي‌هاي ياهو جلب كرده و مخاطبين خود را افزايش دهد.

لازم به يادآوري است ياهو پيش از اين صفحه آغازين قابل تغيير ديگري را با نامMy Yahoo ارائه كرده بود كه بنا به گفته شركت ياهو اين صفحه آغازين از بين نخواهد رفت و در آينده صفحه آغازين معمول ياهو به آن بسيار تشابه خواهد داشت.

سخنگوي اين شركت مي‌گويد: « ما براي كمك به افراد در جهت اطلاع از چگونگي وقايع دنياي پيرامون خود، تعريفي مجدد از مفهوم يك صفحه آغازين ارائه كرده‌ايم كه هم با شمايل پخش اخباريYahoo.com متفاوت است و هم با شمايل شخصي My Yahoo . صفحه آغازين آينده آميزه‌اي از بهترين‌هاي هر دو نگرش خواهد بود. »

اگرچه بر ايجاد تغييرات در اين صفحه تمركز زيادي شده است، اما فعاليت بسياري نيز در ارتباط با ارتقاي شبكه‌هاي اجتماعي، موتورهاي جستجو و ديگر سايت‌هاي مرتبط در حال انجام است. هدف نهايي ياهو ارائه راه حل‌هاي مختلف در Yahoo.com و تبديل كردن اين سايت به بخش فعال‌تري از زندگي آنلاين افراد است. ياهو با طراحي مجدد تغييرات محدودي را شروع كرده است تا اطلاعات آزمايشي اوليه‌اي براي مقايسه‌هاي بعدي به‌دست آورد، اما اين صفحه جديد در آينده تعييرات بيشتري را نيز شاهد خواهد بود.

صفحه جديد هم‌اكنون به كمك زيرمجموعه كوچكي از كاربران در ايالات متحده، انگلستان، هند و فرانسه در حال آزمايش است و بنا به گفته سخنگوي شركت ياهو، از آنجا كه ياهو در آزمايش صفحه آغازين جديد خود گزينش تصادفي كاربران را مد نظر دارد، افراد نمي‌توانند تقاضاي استفاده از اين صفحه را داشته باشند. زمان انتشار گسترده نسخه نهايي اين صفحه نيز بستگي به چگونگي نتايج مرحله آزمايشي دارد.

شايان ذكر است بر مبناي آمار شركتComScore ، در ماه ژوئيه حدود 314 ميليون نفر از وب سايت ياهو استفاده كرده اند.

###

لينكدوني
آشپزي و شيريني‌پزي‌

آشپز آنلاين، بزرگترين سايت آشپزي ايراني‌

http://www.ashpazonline.com

پخت و پز

http://www.pokhtopaz.com

خانه سبز، نكات مهم و ضروري در آشپزي و شيريني‌پزي‌

http://greendecorations.com/cook.html

آشپزي اينترنتي‌

http://tinyurl.com/tebyan

آشپز ايراني‌

http://www.ircook.com

آموزش آشپزي‌

http://ashpazia.blogfa.com

پخت غذاهاي ايراني و فرنگي‌

http://www.khoshkhorak.com

###

قابليت لينك‌هاي خود را افزايش دهيد!
توضيحات جذاب‌تر
اگر بخواهيم عناصر موجود در صفحات وب را از لحاظ تعداد دفعات استفاده دسته بندي كنيم، عنصر لينك جزء گروهي خواهد بود كه بيشترين استفاده را در صفحات وب دارد. با اين حساب بهتر است تمهيداتي را جهت نمايش بهتر و استفاده هر چه بيشتر از امكانات آن در نظر بگيريم و آنها را در كارهاي خود لحاظ كنيم.
معمولا وقتي در يك صفحه وب، اشاره‌گر موس را بر روي لينكي قرار مي‌دهيد، اگر ويژگيtitle آن داراي مقداري باشد، آن را در يك جعبه زرد مشاهده مي‌كنيد كه مدت نمايش آن بسيار كوتاه و داراي يك سري محدوديت‌هايي است. استفاده از ويژگي title براي عناصر لينك مي‌تواند باعث شود كه موتورهاي جستجوگري نظير گوگل بهتر آنها را شناسايي و دنبال كنند. شايد براي كارهاي معمولي و ساده استفاده از ويژگيtitle كافي به نظر رسد، اما در شرايطي ديگر و با توجه به وضعيت صفحه‌اي كه طراحي مي‌شود، برخي از لينك‌هاي موجود در صفحه نياز پيدا مي‌كنند تا اطلاعات كامل‌تري را با كيفيت نمايش بهتر، به كاربران نمايش دهند.

بر اين اساس و با استفاده از كتاب‌خانه قدرتمند جي‌كوئري و پلاگيني كه براي انجام اين كار نوشته شده است مي‌توان اين نياز را برطرف كرد.

با استفاده از پلاگينjTip جي‌كوئري مي‌توانيدtooltip هايي با امكانات بيشتر و ظاهري بهتر را براي لينك‌هاي موردنظر خود ايجاد كنيد، به نحوي كه اطلاعات كاملي را در مورد مطالبي كه در لينك مورد نظر قرار دارد، به كاربران نمايش دهيد.

اين پلاگين اطلاعات مورد نظر جهت نمايش را از طريق روشHttpXMLRequest از سرويس دهنده دريافت و به كاربر نمايش مي‌دهد. با افزودن كلاسي با نام jTip به لينك خود مي‌توانيد از امكانات اين پلاگين استفاده كنيد.
جهت استفاده از اين پلاگين ابتدا كد شناسايي جي‌كوئري توسط مرورگر را در قسمت head صفحه قرار دهيد:
و سپس كد شناسايي پلاگين را قرار دهيد:
طرز كار پلاگين jTip به اين شكل است كه ابتدا بايد صفحه‌اي كه مايل هستيد اطلاعاتش به عنوانtooltip نمايش داده‌شود را جداگانه ايجاد ‌كنيد، سپس آدرسhref لينك موردنظرتان بايد به صفحه‌اي كه ايجاد كرده ايد اشاره كند. از اين طريق مي‌توانيدtooltip مناسبي را براي لينك‌هاي خود ايجاد كنيد.

اما شايد اين سوال براي شما پيش آيد كه تكليف آدرس اصلي چه مي‌شود؟ پاسخ بسيار ساده است، اين پلاگين از انعطاف پذيري خوبي برخوردار است، به عنوان مثال فرض كنيد لينك شما قرار است به آدرس www.yahoo.com اشاره كند و كاربران را به اين آدرس راهنمايي كند، بر اين اساس آدرس لينكي كه بايد در مشخصهhref لينك قرار گيرد چيزي شبيه اين خواهد بود:

yahoo.htm صفحه اي است كه خودتان آن را ساخته ايد و در آن اطلاعاتي در مورد سايت ياهو قرار داده ايد تا كاربران اطلاعات بيشتري در مورد محتواي موجود در آن آدرس، كسب كنند.

175Width= پهناي tooltip را مشخص مي‌كند و مي‌توانيد با تغيير آن پهنايtooltip را كنترل كنيد، ضمن اينكه مقدار ارتفاعtooltip به صورت خودكار و بر اساس محتواي yahoo.htm مشخص مي‌شود.

link=http://www.yahoo.com نيز آدرس لينك اصلي شما خواهد بود و از اين طريق مي‌توانيد كاربران را به آدرس مورد نظرتان راهنمايي كنيد.

در پايان لينك مورد نظر شما چيزي شبيه : خواهد بود و زماني كه نشانه موس بر روي لينك قرار مي‌گيرد tooltip مورد نظر نمايش داده مي‌شود و با كليك بر روي لينك نيز به آدرس مورد نظر خواهيد رفت.

همانطور كه اشاره شد اين پلاگين از انعطاف‌پذيري خوبي برخوردار است و با استفاده از دانش و تجربه خود مي‌توانيد ظاهرtooltip را به كلي تغيير داده و آن را همانگونه كه علاقه داريد نمايش دهيد.

طرز كار اين پلاگين را مي‌توانيد از طريق مراجعه به اين آدرس و دانلود فايل و اجراي آن ببينيد.

http://www.codylindley.comblogstuff/js/jtip/jTip.zip/
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
شبكه
برنامه‌اي براي كنترل از راه دور
100950294311.jpg

همان‌طور كه در شبكه‌ها، نقل و انتقال داده‌ها و ارتباط‌ها از راه دور امكانپذير مي‌شود، گاهي نياز است كه يك رايانه را نيز از راه دور كنترل كرد. اين قابليت از مدت‌ها پيش در سيستم عامل و شبكه‌ها وجود داشته است. يكي از قابليت‌هاي اوليه يونيكس آن بود كه امكان ورود از راه دور به سيستم را براي كاربران فراهم مي‌آورد. يعني كاربر مي‌توانست با در اختيار داشتن يك ترمينال، از هر مكاني و با استفاده از يك خط ارتباطي همانند خط تلفن با سيستم ارتباط برقرار كرده و به سيستم وارد شود و از آن سرويس بگيرد.
يك كاربر مجاز در اين سيستم، ابتدا ارتباط فيزيكي ترمينال خود را با رايانه مركزي برقرار كرده و پس از وارد كردن شماره شناسايي و كلمه عبور، توسط سيستم يونيكس احراز هويت مي‌شود. در صورت مجاز شناخته شدن، يك پروسه خاص براي سرويس‌دهي به او ايجاد خواهد شد. در حقيقت با اين قابليت، يك كاربر در هر كجاي دنيا، در صورتي كه بتواند ارتباط فيزيكي خود را با مركز رايانه برقرار كند، قادر خواهد بود از سيستم سرويس بگيرد. با اين قابليت، تفاوتي بين يك كاربر كه پشت رايانه نشسته است و يك كاربر راه دور وجود ندارد.

با ارزان و سريع شدن سخت‌افزار و توسعه خدمات اينترنت، رايانه‌هاي شخصي به خانه‌ها راه يافتند و امروزه كاربران زيادي هستند كه نيازمندند تا به جاي استفاده از ترمينال، از طريق رايانه شخصي خود به يك سيستم راه دور وارد شوند. به‌عنوان مثال فرض كنيد كه شما يك رايانه شخصي با سيستم عامل ويندوز در اختيار داريد، ولي دانشگاه شما يك رايانه با سيستم عامل لينوكس دارد. شما برنامه‌هاي خود را در محيط لينوكس نوشته‌ايد و همان‌جا ذخيره كرده‌ايد. حال به‌فرض اگر خواستيد در منزل خود، همانند كسي كه در مركز رايانه نشسته است به محيط لينوكس وارد شده و برنامه‌هاي خود را ويرايش يا اجرا كنيد، نيازمند يك ترمينال سازگار با لينوكس هستيد. اما تنها چيزي كه در اختيار شماست يك رايانه شخصي است. در اينجا برنامه تل‌نت راهگشاست.

Telnet
برنامه تل‌نت يك ترمينال مجازي و سازگار با ترمينال‌هاي حقيقي از سيستم سرويس‌دهنده، روي رايانه شما شبيه‌سازي مي‌كندو اجازه مي‌دهد به سيستم لينوكس وارد شده و با آن محاوره كنيد. برنامه تل‌نت فرمان‌هايي را كه شما صادر مي‌كنيد، به‌نحوي مناسب به‌سمت رايانه راه‌دور هدايت مي‌كند و پس از تفسير و اجراي فرمان صادره روي آن رايانه، نتيجه به برنامه تل‌نت روي رايانه شما بازخواهد گشت. بنابراين در يك تعريف ساده، برنامه تل‌نت موظف است روي ماشين كاربر، مشخصه‌هاي ترمينال حقيقي سرويس‌دهنده را شبيه‌سازي كند.

در يك نگاه ساده، تل‌نت برنامه ساده‌اي به‌نظر مي‌رسد، چرا كه موظف است پس از برقرار يك نشست، فرمان‌هاي كاربر را به سمت ماشين سرويس‌دهنده ارسال كرده و نتايج خروجي را نشان بدهد. ولي در مجموع تل‌نت پيچيده‌تر از آن است كه نشان مي‌دهد، چرا كه موظف است با ترمينال‌هاي متفاوت خود را تطبيق دهد. به‌عنوان مثال فرض كنيد يك كاربر از رايانه‌اي با كدهاي اسكي استفاده مي‌كند. در حالي كه تمايل دارد به سيستمي وارد شود كه استاندارد آن كدهايEBCDIC است. آگاهي از اين موضوع و تبديل اين كدها به عهده برنامه تل‌نت است.

منظور از يك نشست تل‌نت، برقراري موفق يك ارتباطTCP با پورت 23 از ماشين سرويس‌دهنده است به‌گونه‌اي كه ماشين سرويس‌دهنده ضمن پذيرش اين ارتباط و احراز هويت كاربر، آماده پذيرش فرمان‌هاي صادره از كاربر و اجراي آنها شود.




###

گوشي‌‌ و‌ دنياي ‌‌مجازي‌
100950294764.jpg

امروز تصميم گرفتم كمي بحث رو تخصصي تر كنم و بريم سراغ چيزهايي كه خارج از قسمت برنامه هاي موبايل هستند. تمامي شما دوستان علاقه داريد از اينترنت بر روي گوشي خود بهره ببريد. با استفاده از اينترنت بر روي گوشي ديگر شما كمتر كارتان با كامپيوتر خواهد بود.
چون هر برنامه، موزيك، عكس و... را به راحتي مي توانيد بر روي گوشي بارگذاري نماييد و بدون نياز به كابل بارگذاري كنيد. اما متاسفانه سيستم اينترنت مخصوص گوشي (GPRS) در ايران داراي سرعت بالايي نيست و همچنين استفاده از آن براي فايل هايي با حجم هاي بالاي 1 مگابايت خيلي گران تمام خواهد شد. اما خوشبختانه راه هاي ديگري هم براي اين كار وجود دارد ، موبايل هاي جديد معمولا داراي سيستم وايرلس هستند كه ارتباط پرسرعت را بر روي گوشي ميسر مي سازند. شما مي‌توانيد با مراجعه به سايتGsmarena.com از اينكه گوشي شما داراي چنين سيستمي هست يا خير مطلع گرديد. كافي است براي اين كار به قسمت مربوط به مشخصات گوشي خود رفته و قسمت WLAN را ملاحظه بفرماييد .

آموزش امروز ما نحوه اتصال اينترنت به گوشي از طريق همين سيستم يعني وايرلس مي باشد. توجه داشته باشيد كه علاوه بر گوشي، كامپيوتر شما نيز بايد داراي سيستم Wireless باشد. اكثر نوت بوك ها داراي اين سيستم هستند. اما اگر كامپيوتر شما وايرلس ندارد مي‌توانيد با صرف هزينه 30-25 هزار تومان اين دستگاه را تهيه كنيد و از امكانات آن بهره ببريد. آنها معمولا به 2 شكل يافت مي شوند. يا به صورت كارت هاي PCI بوده كه بر روي مادربورد نصب شده و يا به صورت USB بوده كه به درگاه USB شما وصل مي‌گردد. حال شما بعد از خريد و نصب يكي از آنها بايد بسته نرم افزاري راه‌انداز آن را نيز نصب كنيد. ما براي سردرگم نشدن شما اين آموزش را به سه دسته تقسيم كرديم كه در زير شاهد آن ها خواهيد بود.

تنظيمات وايرلس كامپيوتر
بعد از نصب كامل دستگاه شما شاهد گزينه Wireless Network Connection در قسمت network connection كامپيوتر خود خواهيد بود كه نشان گر آن است كه دستگاه مورد نظر به خوبي بر روي سيستم شما نصب شده است.

براي شروع كار بر روي Wireless Network Connection كليك راست كرده و Propertis را انتخاب كنيد . سپس بر رويinternet Protocol TCP/IP دو بار كليك كنيد تا باز شود . گزينه Use the following IP address را فعال كرده و در قسمت IP address عددهاي 1.0.168.193 را وارد كنيد .

سپس در قسمت Subnet mask عدد هاي 5.225.225.255 را نيز وارد كرده و OK كنيد.

سپس در همان قسمت بر روي ٌWirelss Network كليك كرده تا منوي آن نمايان شود. در آنجا ابتدا گزينه Use Windows to configure my wireless network setting را تيك بزنيد سپس بر روي گزينه Add كليك كنيد كه قسمت مربوطه نمايان شود . در قسمت network name كلمهPc را تايپ كنيد و گزينه Network authentication را بر روي Open و ِData encryption را نيز بر روي Disabled قرار دهيد . همچنين تيك مربوط به گزينهThis is a Computer to Computer add hoc را نيز علامت زده و OK كنيد. تنظيمات مربوط به دستگاه وايرلس ما تموم شد و به سراغ تنظيمات به اشتراك گذاري اينترنت و دستگاه مربوطه مي رويم.

به اشتراك گذاري اينترنت‌
دوباره به قسمت network connection خود رفته و اين بار بر روي دسترسي اينترنت خود كليك راست كرده و propertis را انتخاب كنيد. سپس در قسمت Advenced آن گزينه allow other network user to را تيك زده سپس در قسمتHome networking connection گزينهWireless Network Connection را انتخاب كرده و OK كنيد. در اينجا اينترنت با دستگاه وايرلس به اشتراك گذاري و يا به اصطلاح Share شد. حال كار ما با كامپيوتر تمام شده است. بهتر است به سراغ گوشي برويم .
تنظيمات گوشي موبايل‌
در حالت عادي و در بيشتر گوشي هاي سوني اريسكون قسمته WLAN گوشي داراي گزينه Easy Lan هست كه بدون تنظيمات خاصي با دستگاه وايرلس شما ارتباط برقرار كرده و شما به راحتي مي‌توانيد به اينترنت متصل شويد. اما در بعضي از مواقع و همچنين گوشي هاي نوكيا اين اتفاق نمي افتد و شما بايد براي موبايل خود يك نقطه دسترسي ايجاد كرده تا گوشي شما بتواند با اينترنت ارتباط برقرار كده و به آن متصل شود. براي اين كار ابتدا به قسمت:

Menu-Tools-Settings-Connection-
Access Points

گوشي خود رفته و در قسمتOption گزينه New Acceess Point را انتخاب كنيد.

منويي براي شما ظاهر خواهد شد كه شما بايد گزينه هاي آن را به صورت زير تكميل كنيد .

Connection Name : Mobile
Data bearer : Wireless LAN
Access Point Name : Enter Manually - Pc
Network Status : Public
WLAN network mode : Ad-hoc
WLAN security Network : Open Network
بقيه گزينه ها رو هم بگذاريد به همان شكل بماند. دكمه Option را بزنيد و Advenced Setting را انتخاب كنيد و 3 گزينه آن را بدين صورت كامل كنيد.

1Ad-hoc Channel : User Defined :
Proxy Server Address : None
0Proxy Port Number :
سپس بر روي IPv4 Setting كليك كرده و تنظيمات آن را نيز به صورت زير تغيير مي دهيم.

.168.192,2.0 Phone Ip Address :
0.225.225.225 Subnet Mask :
.168.192,1.0 Default Gateway :
DNS address : Automatic
سپس Back را بزنيد و روي قسمت IPv6 Setting كليك كنيد و تنها گزينه آن را كه DNS address هست رو به Well-known تغيير دهيد. سپسBack را بزنيد تا به قسمتAccess Points ‌ها برگرديد. خواهيد ديد كه يك اكسس پوينت به نام Mobile براي گوشي شما ساخته شده است.

حال به نرم افزار ديدن صفحات وب بر روي گوشي خود برويد و بر روي آن كليك كنيد. يك آدرس اينترنتي به آن داده و منتظر بمانيد تا قسمت Select Access Points نمايان شود. در آنجا خواهيد ديد كه گزينه‌اي به نام Mobile وجود دارد. بر‌روي آن يك بار كليك مي‌كنيم و منتظر مي مانيم. بعد از گذشت چند ثانيه با پيغامWeb . No Gateway Replay رو برو خواهيم شد. اگر به پايين صفحه نمايشگر كامپيوتر خود دقت كنيد خواهيد ديد آيكن‌هاي مربوط به وايرلس از حالت قرمز به حالت سبز، كه بيانگر ارتباط دستگاه با گوشي شما هست درخواهد آمد.

حال يك بار ديگر به نرم‌افزار ديدن صفحات وب بر روي گوشي خود برويد و بر روي يك آدرس اينترنتي كليك كنيد. اين بار در قسمت Select Access Point گزينه Search For WLAN را انتخاب كنيد . خواهيد ديد كه گزينه اي به نام Pc كه همانا اينترنت كامپيوتر شما مي باشد را پيدا خواهد كرد. بر روي آن كليك كنيد و از وب گردي و كليه امكانات اينترنتي از جمله دانلود فايل با سرعت بالا - آپ ديت نرم افزار هاي گوشي - دانلود موزيك - استفاده از قسمت شبكه بازي‌هايN-Gage II در گوشي هاي نوكيا و هزاران امكانات ديگر بهره ببريد .

اين كار علاوه بر نداشتن هزينه به كساني كه داراي اينترنت پرسرعت ADSL هستند اين امكان را مي‌دهد كه انواع فايل‌ها را با سرعت بالا بر روي گوشي خود بارگذاري كرده و از آنها استفاده كنند. همچنين دوستاني كه ممكن است كمي با متون بالا سردرگم شده باشد مي توانند از آموزش تمام تصويري ( كه از كليه مراحل كار به صورت عكس تصوير برداري شده است ) در آدرس زير استفاده كرده و در اين روزهاي عزيز ما رو هم از دعاي خودشون بي نصيب نگذارند.

http://forum.persianmobiles.com/nokiahttp://forum.persianmobiles.com/nokiamobile-phones/5257-wireless.html-

###

گوشي يا آيفون‌
100950294555.jpg

سازندگان گوشي‌هاي چيني كه به چاينا ويژن معروف هستند دوباره دست به كار شده و اين بار اسمارت فون (تلفن هوشمند) دو بانده‌اي ارائه كرده كه بخشي نوكيا و بخشي آيفون است و افزون بر آن، همراه با پروژكتوري كه به طور رايگان درون آن قرار گرفته است.
داراي صفحه لمسي تعاملي،WAP ، بلوتوث، يك باتري0081 mAh براي مكالمه طولاني مدت اضافي در خلال فواصل شارژ، 3MP و 4MP پلير، دوربين ديجيتالي 3/1 مگاپيكسل، نمايشگر تصوير، ضبط كننده ويدئويي، امكانات پيام نگاري در محيط رسانه ، درگاه ميكرو SD كه با يك كارت حافظه يك‌‌گيگا‌بايتي كامل مي‌شود. همچنين پروژكتور آن را مي‌توان از فاصله اي در حد 5 فوت استفاده كرد و تصوير را تا اندازه32 در 40 اينچ نمايش مي‌دهد. اين محصول احتمالا به زودي عرضه خواهد شد.
مدير سوني در انديشه قطع رابطه با اريكسون‌
گفته مي‌شود مدير سوني، هوارد استرينگر، در انديشه جدايي از اريكسون است كه همراه با شركت سوني، غول صنعت تلفن همراه يعني سوني اريكسون را تشكيل مي‌دهند. استرينگر در مصاحبه با يك روزنامه آلماني اذعان كرد كه به دلايل فروش كم، هشدارهاي سود (اخطارهاي سود: گزارشي كه طي آن اعلام مي‌شود سود حاصله كمتر از سود پيش بيني شده خواهد بود) و چيزهايي از اين قبيل، سال خوبي را پشت سر نگذاشته‌اند.

او در ادامه چنين گفت كه «خريدن سهم شريك هيچ وقت كار آساني نبوده» كه احتمالا منظورش خريد سهام اريكسون توسط سوني بوده است.

او در مصاحبه گفت كه مايل است در كنار اريكسون كار كند و دوباره موفقيتي را كه دو سال پيش داشتند (موفقيت حاصل از هندست‌هاي واكمن و سايبر شات) به دست آورد. صحبت وي در ادامه، كه جالب‌ترين بخش مصاحبه او بود، چنين بود كه «در غير اين صورت، سرمايه گذاران مشترك ناگزير خواهند بود به دنبال راه حلي براي خود باشد».

بنابراين، به طور خلاصه، چنين به نظر مي‌رسد كه اگر سوني اريكسون نتواند به موفقيت سال‌هاي خوش گذشته بازگردد، نتيجه اين خواهد شد كه سوني، اريكسون را كنار خواهد گذاشت و مسير خود را در تجارت تلفن همراه تنها خواهد پيمود و احتمالا به رغم همه چيز، بدون كمك ديگران اقدام به عرضه تلفن PSP خواهد كرد.


###

نگران نرم‌افزارهاي منبع‌باز خود باشيد!
100950294431.jpg

سازمان‌هاي فناوري اطلاعات امروزه با حضور نرم‌افزارهاي منبع‌باز در عرصه نرم‌افزارهاي سازماني‌، احساس امنيت بيشتري مي‌كنند. و همين باعث شده بيشتر برنامه‌نويس‌هاي تازه‌كار، يا برنامه‌نويس‌هاي بيرون از گود تجاري، بيشتر به اين نرم‌افزارها هجوم بياورند.

بحث، بحث نابودكردن حقوق نرم‌افزاري و مجوزها و حق كپي نيست. درست همانند تمام نرم‌افزارهاي ديگر، دغدغه امنيتي نرم‌افزار، همواره يكي از مناطق مهم بحث در حوزه مهندسي نرم‌افزار بوده‌است، و معمولا مهندسان نرم‌افزار دغدغه‌هاي امنيتي را با دادن به‌روزآوري‌ها و وصله‌ها حل مي‌كنند. اما، اين موضوع كه نرم‌افزارهاي آزاد را به‌عنوان نرم‌افزارهاي تجاري به فروش برسانند، يكي از دغدغه‌هاي مسوولان فناوري اطلاعات بايستي باشد.

Palamida نرم‌افزاري است كه كدهاي هر نرم‌افزار را بين 6 ترابايت نمونه كد، ‌پروژه‌هاي اوپن‌سورس و كدهاي باينري آن‌ها مي‌گردد تا نشان كند كه نرم‌افزار خريداري شده،‌چه نرم‌افزاري است. يكي از مشتريان پالاميدا، كمپاني دلالي نرم‌افزاري‌ است كه نزديك به 24 ميليون خط نرم افزار منبع‌باز را در ميان 50 ميليون خط از يك نرم افزار تجاري ديگر پيدا كرد. يكي ديگر از مشتريان پالاميدا اين‌طور مي‌گويد كه نرم‌افزاري خريده است كه برخلاف قرارداد آن‌ها با شركت توليدكننده نرم‌افزار، رايگان و منبع‌باز بوده است.

شركت Wyse كه هفته گذشته با Novell قراردادي امضا كرد و طي آن ازThinClient هاي ناول بر روي سيستم‌هاي خود استفاده كرد، با احتياط بسيار زيادي در ارائه اين محصول خود پيش مي‌رود. رئيس Wyse معتقد است كه حركت به سوي منبع‌باز، حركتي فرهنگي است و بايستي حواسمان باشد كه كدهايي كه براي نرم‌افزارهايمان ايجاد مي‌كنيم، از كدهاي منبع‌بازي كه در آن‌ها استفاده مي‌كنيم جدا و مشخص باشد.

بحث ديگري كه مطرح است، تحليل اين شركت در استفاده مستقيم از نرم‌افزارهاي منبع‌باز است، اين شركت معتقد است، مولفه‌هاي منبع‌بازي كه در برنامه‌هاي ايشان استفاده شد، بعد از شش ماه به تاريخ انقضاي خود رسيده است، حال آن‌كه مولفه‌هايي كه در قراردادهايشان با شركت‌هاي ثالث داشته‌اند، هر روز و به‌طور منظم به‌روزآوري مي‌شوند.

در مديريت منبع‌باز، سواي رشد بيش‌از حد نرم‌افزارهاي آن، اين ترديد كماكان وجود دارد كه مواجه شدن با نرم‌افزارهاي آزاد چگونه باشد. بيشتر سازمان‌هاي دولتي و سازمان‌هاي بزرگ در استفاده از نرم‌افزارهاي متن‌باز خط مشي مشخصي ندارند و عموما نيروي خاصي در اين سازمان‌ها، مسووليت پيگيري روند دريافت نرم‌افزار از شركت‌هاي جانبي را بر عهده نمي‌گيرد. با اين وجود، بخش‌هاي توسعه نرم‌افزار در سازمان‌ها، بايستي تحت لواي پودمان مشخص‌تري قرار بگيرند تا استفاده ايشان از كدهاي منبع‌باز، ‌منجر به مرگ نرم‌افزار و يا در حالت بدتر، مرگ اطلاعات عقب‌مانده سازماني نشود. شركت Wyse يكي از معدود سازمان‌هايي است كه در استفاده از نرم‌افزارهاي منبع‌باز ، نهايت دقت را به‌خرج مي‌دهد. پالاميدا، نرم‌افزاري امنيتي است در حوزه منبع‌باز كه طي آن، قابليت جستجو و يافتن ريشه‌هاي كد نرم‌افزار اصلي، در پروژه‌هاي آزاد و منبع‌باز به‌علاوه چندين امكانات ديگر وجود دارد.


###

اخبار لينوكسي
نوت‌بوك‌هاي اسوس به اوبونتو مجهز شده‌اند: قدرت زياد در بسته كوچك‌
100950294874.jpg

بعد از حركت اسوس كه جرقه‌اي بود در توليد لپ‌تاپ‌هاي بسيار كوچك و قابل‌حمل كه باعث ورود بازيگران تجاري بزرگي چون HP و Dell به اين عرصه شد، اسوس تصميم گرفت كه پيكربندي‌هاي ديگري از اين نت‌بوك‌ها را با مشخصات سخت‌افزاري سبك‌تري ارائه كند.
Asus eepc1000 با اوبونتوي هاردي مجهز است كه پردازنده 6/1 گيگاهرتزي آن با يك گيگابايت رم و 40‌گيگابايت ديسك ssd و صفحه نمايش 10 اينچي باز هم اين شركت را به توليدكننده نخست نت‌بوك‌ها تبديل كرد.

قابليت به‌روز‌آوري خودكار اوبونتو دستگاه شما را تضمين مي‌كند، از آخرين به‌ روز‌آوري‌هاي امنيتي برخوردار شويد.
براي اتصال به ويندوز نرم‌افزاري به‌نام Terminal Server Client نصب شده كه با آن مي‌توان به‌راحتي به محيط ويندوز به‌صورت Remote Desktop وصل شد. اسوس اميدوار است با عرضه اين نوت‌بوك بازار را به‌طور كامل در اختيار بگيرد.

پرو نخستين كشوري است كه لپ‌تاپ‌هايOLPC را با ويندوز عرضه مي‌كند
دولت پرو در نخستين مرحله آزمايشي OLPC (يك لپ‌تاپ براي هر كودك) اعلام كرد كه با همكاري نهادهايي قصد دارد اين لپ‌تاپ‌ها را با سيستم عامل مايكروسافت ويندوز اكس‌پي ارائه كند و اين لپ‌تاپ‌هاي سبز كوچولو كه OLPC قصد دارد قيمت آنها را به 100 دلار در هر دستگاه برساند به مدارس دبستان در تمام پرو داده خواهد شد تا در 9 ماه آينده در اين طرح شركت كنند. اين لپ‌تاپ‌ها با هزينه 200 دلار در هر دستگاه توليد مي‌شود. كودكان و معلمانشان در اين كشور از اين لپ‌تاپ‌ها براي معرفي هرچه بيشتر فن‌آوري به محيط درس استفاده مي‌كنند كه شامل نرم‌افزار مايكروسافت به‌نام مجموعه خلاقيت‌هاي دانش‌آموزان و آفيس 2003 مي‌شود. اعلام نشده است كه چند لپ‌تاپ در اين طرح ارائه خواهد شد. اين اقدام باعث شد بحث و جدل‌هايي كه سال‌ها ميان توسعه‌دهندگان نرم‌افزارهاي آزاد با نرم‌افزارهاي مايكروسافت همچون چند سال گذشته بالا بگيرد.

OLPC از لينوكس پشتيباني مي‌كند چرا كه نرم‌افزار آن هزينه‌اي ندارد و مي‌توان از هزينه آن در جهت استفاده بهتر از سخت‌افزار بهره برد. مايكروسافت به‌دنبال 5 بيليون مردمي است كه هنوز كامپيوتر ندارند. اين تصميم از آنجا سرچشمه مي‌گيرد كه دولت‌هايي چون مصر از لپ‌تاپ‌هايي كه بدون ويندوز هستند، واهمه دارند چرا كه گمان مي‌كنند دانشجويان و دانش‌آموزان با اين كار از دنياي واقعي كه در آن مايكروسافت حكمران سيستم‌هاي عامل است، فاصله بگيرند. اما OLPC جداي اين دعواها و نزاع‌ها به دنبال آشنا كردن هرچه بيشتر ملت‌هايي است كه از انقلاب محاسباتي/كامپيوتري عقب مانده‌اند.

OLPC طرحي پيشنهادي بوده است از استادان دانشگاه ماساچوست (MIT) و نيكولاس نگروپونته رهبري آن را به‌عهده دارد.

منبع: ‌computer world
پرده‌برداري نسخه بعدي ميمو
ميمو(MAEMO) سكويي است كه در مجموعه تبلت‌هاي اينترنتي فنلاندي كه در810 N به‌كار رفت. چهارشنبه گذشته رئيس بخش اوپن‌سورس نوكيا دكتر آري‌جاكسي به مخاطبين همايش اوپن‌سورس در موبايل اعلام كرد كه ميموي 5 از HSPA يا دسترسي پاكت‌هاي سريع پشتيباني خواهد كرد. HSPA استانداردي است كه گاهي اوقات به آن ماوراي 3 G مي‌گويند.

سيستم‌عامل‌هاي فعلي سري 800 Nتنها به پشتيباني از نرم‌افزارهاي VoIP مي‌پردازد. براي همين براي اتصال به شبكه مخابرات معمولي بايتس از يك دستگاه موبايل جانبي استفاده كرد.نوكيا اخيرا عضويت خود در بنياد لينوكس را از نقره‌اي به طلايي ارتقا داده است و در كد هسته لينوكس براي استفاده از HSPA همكاري كرده‌است. اين‌طور كه جاكسي مي‌گويد، ميموي 5 از دوربين وضوح بالايي استفاده مي‌كند كه قابليت اشتراك عكس را هم دارد.

سخنگوي نوكيا به شبكه خبري ZDnet گفت كه جانشين810 N هنوز مشخص نيست، اما اعلام كرد كه به‌صورت اوپن‌سورسي يعني ابتدا نرم‌افزار به بازار خواهد آمد و بعد محصول آن توليد خواهد شد. جداي سري 800 N نوكيا درگير يك موقعيت تصميم‌گيري عظيمي شده است كه بين سكوي آندرويد گوگل، سيمبين اوپن‌سورس و پشته لينوكسي ليمو كدام را انتخاب كند.

حذف پذيرش‌جواز استفاده كاربر مصرفي‌
از فايرفاكس توسط موزيلا
كاربران لينوكس فايرفاكس ديگر نيازي به تاييد قبول جواز استفاده كاربر مصرفي (End User License Agreement) ندارند. پس از فشارهاي زيادي كه به شركت موزيلا براي اين اقدام وارد شد، موزيلا طي اقدامي در توزيعات لينوكس خود، EULA را حذف مي‌كند. علت اين كار را قطعيت GPL در ايجاد هر گونه محدوديتي براي نرم‌افزار مي‌دانند. هاروي اندسن در وبلاگ موزيلا از اين اقدام خبر داد. كاربران لينوكس در اعتراض به وجود اين محدوديت تهديد كرده بودند كه از مرورگر ديگري به جاي فايرفاكس استفاده خواهند كرد. اين مرورگر نامش آيس‌ويزل (راسوي يخي) است و هم‌اكنون توسط توزيع‌هاي دبيان استفاده مي‌شوند.

آيس‌ويزل از كدي به نام abrowser استفاده مي‌كند كه در پروژه فايرفاكس استفاده شده است در واقع از همان مرورگر استفاده مي‌كنند منتها به زبان اعتراضي. با توجه به مدخل بلاگ اندرسون موزيلا چندين صفحه خوش‌آمدگويي طراحي كرده است كه شامل مورد بالا نيز مي‌شود. اين صفحات جديد در ابتدا تنها براي كاربران اوبونتو كه اولين اعتراض‌كنندگان بودند طراحي و به نمايش در‌خواهد آمد.او همچنين گفته است كه هيچ گزينه‌اي براي كليك كردن و تاييد كردن مجوزها نيست. ما متني را هم در صفحه ثابتي در مرورگر فراهم آورده‌ايم كه از حقوق كاربران به آنها توضيح مي‌دهد. طبق گفته اندرسون موزيلا با شركت پشتيبان اوبونتو در اين مورد همكاري داشته و همچنين از ردهت و فدورا نيز اطلاعاتي دريافت كرده است.

منبع: ZDnet

###
تلاش رايانه براي درك برنامه‌
100950295222.jpg

هفته گذشته در مورد كامپايلرها و مراحل توليد برنامه با استفاده از آنها صحبت‌هايي داشتيم. گفتيم كه كامپايل از دو بخش تحليل و سنتز تشكيل شده است. در ادامه قصد داريم كمي دقيق‌تر به اولين بخش مرحله تحليل يعني تحليل لغوي بپردازيم.
تحليل لغوي‌
در تحليل لغوي كه به آن تحليل خطي هم گفته مي‌شود، كامپايلر از ابتداي برنامه از چپ به راست شروع كرده و برنامه را كاراكتر به كاراكتر خوانده و پس از رسيدن به هر كاراكتر تصميم مي‌گيرد كه با آن چه‌كار كند. در برخي زبان‌هاي برنامه‌سازي قديم، فاصله‌ها (كاراكتر tab , space و ...) هر كدام معني خاصي داشتند. بنابراين برنامه‌نويس‌ به هنگام تايپ اين كاراكترها بايد دقت مي‌كرد كه يك فاصله اضافه و كم وارد نكند. در غير اين صورت كل معني برنامه تغيير مي‌كرد و در مواردي كه كامپايلر آن را به عنوان خطاي گرامري اعلام نمي‌كرد، يك خطاي منطقي ظريف در برنامه رخ مي‌داد كه پيدا كردن آن در برنامه مشكل بود. اما در اكثر زبان‌هاي سطح بالاي امروزي، كاراكترهاي فاصله، tab و ساير كاراكترهاي كنترلي توسط كامپايلر ناديده گرفته مي‌شوند و برنامه‌نويس براي برقراري نظم و ايجاد آرايش براي بالا بردن خوانايي كد، مي‌تواند به تعداد دلخواه از اين كاراكترها استفاده كند.

كامپايلر در اين فاز از ابتدا شروع به خواندن مي‌كند و پس از رسيدن به هر كاراكتر توجه مي‌كند كه آيا آن يك كاراكتر حرفي، عددي علامت، فاصله و ... است. معمولا كامپايلر بعد از رسيدن به يك كاراكتر فاصله، آن‌قدر جلو مي‌رود تا به يك كاراكتر از نوع ديگر برسد. بنابراين در طول برنامه مي‌توانيد به تعداد دلخواه tab ,space يا enter بزنيد. (البته واضح است كه در رشته‌هاي كاراكتري، space ‌ها معني خواهند داشت)‌. پس از آخرين كاراكتر فاصله بعد از رسيدن به يك كاراكتر حرفي، كامپايلر كاراكتر بعدي را نگاه مي‌كند. اگر آن نيز حرفي يا عددي باشد آن را به كاراكتر قبلي مي‌چسباند و در غير اين‌ صورت فرض مي‌كند يك نشانه يا token را شناخته است. مثلا while ، 123 Ali يا sum نمونه‌هايي از يك نشانه هستند كه در فاز تحليل لغوي شناسايي مي‌شوند. در مراحل بعد از تحليل لغوي ممكن است هر كدام از اين نشانه‌ها در مفهوم خاصي به كار روند. مثلا while كلمه كليدي،123 Ali متغير و Sum مثلا نام يك تابع باشد.

كاراكتر عددي‌
بعد از يك يا چند كاراكتر فاصله اگر كامپايلر به يك كاراكتر عددي رسيد تا زماني كه كاراكترهاي بعد نيز عددي باشند پيش مي‌رود. در صورتي كه به كاراكتر فاصله يا علامت برسد. آن‌گاه كل ارقام را به عنوان يك نشانه در نظر خواهد گرفت. مثلا 31249 به عنوان يك عدد خواهد بود. اما اگر بعد از اين عدد بلافاصله يك كاراكتر حرفي آمده باشد با اين كه اين كاراكتر نيز در نشانه حاصل ثبت مي‌شود، اما چون اين نشانه در زبان مفهومي ندارد، اينجاست كه تحليلگر لغوي يك خطا اعلام مي‌كند. مثلا 123ab منجر به اعلام خطا در كامپايلر خواهد شد. يعني برنامه‌نويس بايد ab را حذف كند يا بين ab و 123 يك علامت يا فاصله قرار دهد. به هر ترتيب اگر اين نشانه تغيير نكند كامپايلر دليل كافي خواهد داشت كه برنامه نهايي را توليد نكند! زيرا همان‌طور كه قبلا گفتيم، وجود يك خطا كافي است تا برنامه اجرايي نهايي توسط كامپايلر توليد نشود.
كاراكتر علامت‌
حال فرض كنيم بعد از يك كاراكتر حرفي، عددي يا فاصله، كامپايلر به يك كاراكتر علامتي رسيده است. اگر آن علامت از علائم تعريف‌نشده آن زبان باشد، كامپايلر بلافاصله وجود يك خطا را اعلام مي‌كند. اما اگر آن كاراكتر در آن زبان معتبر باشد، به كاراكتر بعد نگاه مي‌كند، وجود يا عدم وجود خطا در آن صورت به كاراكتر يا كاراكترهاي بعد از آن علامت بستگي دارد. به عنوان مثال در زبان دلفي، َ و> دو كاراكتر علامتي معتبرند. اما وجود خطا به كاراكتر بعدي وابسته است. مثلا اگر بعد ازَ يك علامت ديگر آمده باشد در مجموع يك تركيب نامعتبر رخ داده است و منجر به اعلام خطا خواهد. اما بعد از كاراكتري مثل > بايد توجه كرد كه علامتي مثل = يا > مي‌تواند بيايد و تركيب حاصل => يا ><‌ خواهد بود كه هر دو در دلفي با معني هستند. در اين صورت خطايي اعلام نمي‌شود اما اگر تركيبي مثل‌
!<آمده باشد، منجر به اعلام خطا خواهد شد. ضمن اين‌كه اگر بعد از =< يا >< علامت ديگري بيايد باز هم منجر به اعلام خطا خواهد شد. زيرا در دلفي سه كاراكتر علامت (به جز در رشته‌ها)‌ نمي‌توانند پشت سر هم بيايند.

تحليلگر لغوي تنها قادر به اعلام خطاهايي از اين دسته‌است و ساير خطاها توسط اين بخش از كامپايلر قابل تشخيص نيست به عنوان يك مثال در متن يك برنامه، فرض كنيم كه عبارتي همچون عبارت زير داشته باشيم ;1000grams:=kilograms*
نشانه‌ها ياtoken هايي كه در تحليلگر لغوي كامپايلر تشخيص داده مي‌شود به اين ترتيب خواهد بود:

Grams به عنوان يك شناسه‌
=: نماد انتساب‌
Kilograms به عنوان يك شناسه‌
*‌ علامت ضرب‌
1000 به عنوان يك عدد
; پايان دهنده دستور

تجزيه كننده‌
همان‌طور كه گفتيم تحليلگر لغوي اولين بخش يك كامپايلر است كه وظيفه اصلي آن خواندن نمادهاي ورودي و توليد دنباله‌اي از نشانه‌هاست كه بخشي به نام تجزيه‌كننده از آن براي فاز بعدي كامپايل يعني تحليل نحوي استفاده مي‌كند. اين عمل متقابل، هنگامي پياده‌سازي مي‌شود كه تحليلگر لغوي، زير روالي از تجزيه كننده و يا هم روال آن باشد. تجزيه‌كننده به تحليلگر لغوي فرماني صادر مي‌كند؛ مبتني بر اينكه نشانه بعدي را به من بده. با اين دستور تحليلگر لغوي، كاراكتر بعدي را از ورودي مي‌خواند و اين كار را تا زماني ادامه مي‌دهد كه بتواند نشانه بعدي را مشخص كند.

چند دليل براي جدا كردن تحليل لغوي و تجزيه در كامپايلرها وجود دارد. مهم‌ترين آنها ساده‌تر بودن طراحي است به عبارتي جدا شدن تحليل لغوي از تجزيه معمولا باعث مي‌شود طراحي اين فازها ساده‌تر شود. به عنوان مثال طراحي تجزيه‌كننده براي برنامه‌اي كه توضيحات و جاهاي خالي در برنامه حذف نشده است مشكل‌تر از تجزيه‌كننده‌اي است كه توضيحات و جاهاي خالي قبلا حذف شده باشند. ضمن اينكه كارايي كامپايلر افزايش مي‌يابد. يك تحليلگر لغوي مجزا اين امكان را فراهم مي‌كند كه يك پردازشگر كارامد تهيه كنيم.

مزيت ديگر جدا كردن تحليلگر لغوي از تجزيه‌كننده بالا رفتن قابليت حمل كامپايلر است. استفاده از كاراكترهاي مشخص در زبان مي‌تواند به تحليلگر لغوي محدود شود. نمايش‌ نمادهاي ويژه يا غيراستاندارد به تحليلگر لغوي محدود مي‌شود. مثلا استفاده از نماد در زبان پاسكال فقط محدود به تحليلگر لغوي خواهد بود و در فازهاي بعدي، اين نمادها وجود نخواهد داشت. زيرا تحليلگر لغوي آنها را به نشانه تبديل مي‌كند. ضمنا اگر اين دو فاز از يكديگر جدا باشند مي‌توان از ابزارهاي ويژه‌اي براي ساختن خودكار تحليلگر لغوي و تجزيه‌كننده از قبيل lex و yacc استفاده كرد.

توليد خطا
در مرحله تحليل لغوي، خطاهاي معدودي را مي‌توان آشكار كرد. زيرا تحليلگر لغوي يك ديد محلي از دستورات برنامه مبدا دارد. اگر در يك برنامه به جاي كلمه كليدي if به اشتباه fi تايپ شود در اين صورت تحليلگر لغوي قادر نيست كه بگويد fi كلمه كليدي if بوده است كه غلط تايپ شده است يا اينكه شناسه، نام يك تابع است كه در برنامه تعريف نشده است. چون fi شناسه‌اي از نوع متغير است، تحليلگر لغوي بايد نشانه شناسه را برگرداند و اجازه دهد كه تكليف اين مساله در فازهاي بعدي كامپايلر آشكار شود.

در مورد نحوه كار اولين بخش كامپايلر صحبت كرديم. در آينده در مورد ديگر قسمت‌هاي يك كامپايلر به تفصيل سخن خواهيم گفت.



###

ابزاري براي پاسخگويي به نيازها
100950295315.jpg

طرفداران زبان دلفي و اشخاصي كه قصد دارند با اين زبان، پا به دنياي برنامه‌نويسي بگذارند، خوب است يك شناخت كلي از اين زبان، ابزارها و اجزاي تشكيل‌دهنده آن كسب كنند.
مي‌دانيم كه دلفي يك زبان بصري يا ويژوال است كه اجزاي بسياري در آن به‌صورت آماده وجود دارد و مي‌توان به ساده‌ترين شكل و با سرعت زياد آنها را درون فرم برنامه قرار داده و از قابليت‌هاي آنها استفاده كرد. هر نسخه از دلفي در نگارش‌هاي مختلفي عرضه شده است كه كاربر مي‌تواند با توجه به قابليت‌هاي آنها استفاده كند. هر نسخه از دلفي در نگارش‌هاي مختلفي عرضه شده است كه كاربر مي‌تواند با توجه به قابليت‌هاي موجود و نيازهاي خود،‌نگارش مورد نظر را تهيه كرده و با آن برنامه‌نويسي را آغاز كند.

هر كدام از اين نگارش‌ها با قيمت‌هاي مختلفي عرضه مي‌شوند كه با دانستن نيازهاي خود قابليت‌هاي هر نگارش مي‌توان در هزينه اضافه صرفه‌جويي كرد. در ادامه به نگارش‌هاي مختلف دلفي 7 مي‌پردازيم.

نگارش‌هاي مختلف‌
فشرده‌ترين و كم‌حجم‌ترين نگارش، Personal است كه براي تازه‌كاران و برنامه‌سازان غيرحرفه‌اي در نظر گرفته شده است. اين نگارش از برنامه‌سازي پايگاه داده و همچنين از قابليت‌هاي پيشرفته دلفي پشتيباني نمي‌كند و بيشتر مناسب افرادي است كه قصد دارند اين زبان را تنها از جنبه آموزشي دنبال كنند.

نگارشprofessional براي برنامه‌نويسان و توسعه‌دهندگان حرفه‌اي نرم‌افزار در نظر گرفته شده است. علاوه بر ويژگي‌هاي پايه و كليه امكانات موجود در نسخه personal ، پشتيباني از برنامه‌سازي پايگاه داده (از جمله فناوري ADO مايكروسافت در توسعه بانك‌هاي اطلاعاتي)، پشتيباني از سرويس‌دهنده وب و ابزارهاي خارجي همچون Intra web و... نيز در اين نگارش گنجانده شده است. به كاربران حتي افرادي كه قصد دارند تازه به دنياي برنامه‌نويسي وارد شوند توصيه مي‌شود حداقل از اين نگارش براي شروع استفاده كنند.

نگارش Enterprise براي توليدكنندگان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزارهاي كاربردي بزرگ در نظر گرفته شده است.
فناوري‌هاي پيشرفته خدمات وب و XML پشتيباني از ƒCORBA، پشتيباني‌هاي بين‌المللي، معماري سه‌لايه‌اي و ابزارهاي بيشمار ديگري علاوه بر تمامي امكانات نگارش professional در اين نگارش گنجانده شده است.

در نگارش Architect كه كامل‌ترين نگارش دلفي است، پشتيباني از Bold نيز به تمامي امكانات و ويژگي‌هاي نگارش Enterprise افƒزوده شده استBold . محيطي براي آماده‌سازي برنامه‌هاي كاربردي‌اي است كه در زمان اجرا توسط يك مدل UML هدايت شده و قادر به نگاشت اشيا خود به يك بانك اطلاعاتي و همچنين واسط كاربر هستند. اين از امكانات پيشرفته‌اي است كه تنها براي گروه‌ها و برنامه‌نويسان بسيار حرفه‌اي به كار مي‌آيد و برنامه‌نويسان عادل ممكن است به اين امكانات نياز پيدا نكنند.

Kylix
نگارش professional و نگارش‌هاي بعد از آن در نسخه 7 دلفي يك نسخه كاري از 3 kylix را در زبان داخلي دارند. اين نسخه امكان برنامه‌نويسي و كامپايل برنامه‌هاي دلفي را در سيستم عامل لينوكس امكان‌پذير مي‌سازد. در حقيقت نسخه تحت لينوكس دلفي، kylix نام دارد كه به همراه دلفي 7 عرضه شده است؛ اما متاسفانه kylix در نسخه‌هاي بعدي دلفي از جمله دلفي 2009 ديگر عرضه نشد و اين زبان را منحصر به سيستم عامل ويندوز كرد. اين مسئله از جمله بزرگترين نقاط ضعف نسخه‌هاي جديد دلفي است؛ اما كساني كه با دلفي 7 برنامه مي‌نويسند، مي‌توانند نسخه معادل برنامه خود را در لينوكس نيز داشته باشند.

يك تغيير مهم كه نخستين بار در دلفي 6 ظاهر شد، اين بود كهIDE دلفي با دو كتابخانه ويژوال به نام‌هايVCL (Visual Component library) و CLX (Component library for Cross- platform) عرضه شد. كتابخانه VCL كه مخصوص ويندوز است، امكانات و ابزارهاي بيشتري نسبت به CLX دارد و برنامه‌هاي نوشته شده با آن تنها در محيط ويندوز قابل كامپايل و اجرا هستند؛ اما برنامه‌هايي كه با استفاده از كتابخانه‌ CLX طراحي و نوشته مي‌شوند، علاوه بر اين كه مي‌توانند در محيط ويندوز كامپايل و اجرا شوند،‌ مي‌توانند بدون كوچكترين تغييري در محيط لينوكس با استفاده ازkylix مجددا كامپايل شده و بعد از توليد فايل اجرايي مخصوص لينوكس، در آن محيط اجرا شوند. البته بايد به اين نكته توجه داشت كه برنامه كامپايل شده در ويندوز قابل اجرا در لينوكس نيست و بايد متن اصلي برنامه مجددا در لينوكس كامپايل شود.

محيط كار دلفي‌
برنامه‌سازان مي‌توانند IDE دلفي را با روش‌هاي مختلفي متناسب با نيازهاي شخصي خود تغيير دهند و ممكن است به هنگام كار با فرم‌ها، به نوعي آرايش و چيدمان و به هنگام نوشتن اجزاي ساخت يا برنامه‌هاي سطح پايين، با استفاده از ويراستار، به نوعي كاملا متفاوت نياز داشته باشيد. آرايش مجدد IDE براي هريك از اين نيازها عمل خسته‌كننده‌اي است. به همين دليل دلفي به شما امكان مي‌دهد تا آرايش و چيدمان معيني از پنجره‌هاي مختلف IDE را با نام خاصي ذخيره كنيد تا در زمان مورد نياز بتوانيد بسرعت به آن چيدمان دست يابيد. همچنين مي‌توانيد يكي از اين گروه‌بندي‌ها را به عنوان تنظيمات پيش‌فرض اشكال‌زدايي تعيين كنيد تا در آغاز كار با ابزار اشكال‌زدايي، به طور خودكار احيا شوند.
ويراستار
ويراستار دلفي از نسخه 7 به بعد تغييرات اساسي داشته است و به بياني به يك ابزار كاملا جديد تبديل شده است. علاوه بر قابليت كار روي فايل‌ها در زبان دلفي، مي‌توانيد از آن براي كار روي ساير فايل‌هاي مورد استفاده در زبان‌هاي ديگر از جمله SQL، XML، HTML،C++، C و... استفاده كنيد. تنظيمات ويراستار براي هر نوع فايل، به پسوند آن فايل بستگي دارد.

شما مي‌توانيد با چند لبه‌ (tab) همزمان روي چند فايل كار كنيد و در هر لحظه بين بخش‌هايي كه با آنها كار مي‌كنيد، حركت كنيد. همچنين مي‌توانيد پنجره چند ويراستار را كه هر يك چندين لبه دارند، باز كنيد و به اين ترتيب محتواي دو برنامه را با هم مقايسه كنيد.

يكي ديگر از ويژگي‌هاي ويراستار tooltip symbol insight است. اگر ماوس را به زير يكي از نمادهاي موجود در ويراستار انتقال دهيد، يك راهنماي كوتاه محل تعريف شناسه را نمايش مي‌دهد. اين ويژگي خصوصا براي رديابي شناسه‌ها، كلاس‌ها و توابع يك برنامه كاربردي در دست تهيه و همچنين براي ارجاع به متن يك كتابخانه مهم است.
حسن واقعي اين ويژگي آن است كه مي‌توانيد آن را به يك امكان كمكي جهت پيمايش به نام code browsing تبديل كنيد. اگر كليدctrl را به هنگام حركت دادن ماوس به زير شناسه مورد نظر پايين نگه داريد، دلفي به جاي نمايش راهنماي كوتاه، آن شناسه را به شكل يك لينك درمي‌آورد كه با كليك كردن روي آن به محل تعريف آن شناسه هدايت خواهيد شد.

Autocomplete
اين ويژگي ويراستار به شما امكان مي‌دهد تا خصوصيت يا متدي از يك شي را صرفا از طريق جستجوي آن در يك فهرست يا تايپ كردن حروف نخست آن انتخاب كنيد. براي اين كه اين فهرست را فعال كنيد، كافي است نام يك شي‌ء را تايپ كنيد و سپس علامت نقطه‌ (dot) را تايپ كرده و منتظر بمانيد. فهرست مورد نظر پس از لحظه‌اي كوتاه ظاهر خواهد شد.

اگر بخواهيد اين فهرست را در هر زمان ديگر فراخواني كنيد، كافي است كليدهاي ctrl+space را فشار دهيد. اين ويژگي به شما امكان مي‌دهد كه در يك عبارت، مقدار درستي را انتخاب كنيد.

نكته قابل توجه آن است كه اگر در تكميل يك دستور از اين ويژگي استفاده كنيد، تنها گزينه‌هايي فهرست مي‌شوند كه با قرار گرفتن آنها در دستور، خطايي اعلام نشود. يعني به هنگام احضار فهرست بررسي مي‌شود كه چه گزينه‌هايي قابليت قرارگيري در محل مورد نظر را دارند و بقيه گزينه‌ها از اين فهرست حذف خواهند شد. ضمنا با تايپ حروف اين فهرست به گزينه‌هايي كه با آن حروف آغاز مي‌شوند، محدود شده و ليست كوتاه و كوتاه‌تر مي‌شود تا انتخاب گزينه مناسب راحت‌تر شود.

مرورگر كد
مرور كد ياcode explorer كه معمولا در يك طرف ويراستار قرار دارد، فهرست تمام متغيرها، انواع داده‌ها و روتين‌هاي تعريف شده در يك برنامه را همراه با ساير بخش‌هاي مورد استفاده در برنامه نمايش مي‌دهد.

براي انواع داده‌هاي مركبي چون كلاس‌ها، اطلاعات كاملي چون فهرست فيلدها، خصوصيات و متدها نمايش داده مي‌شود. به محض اين كه تايپ كردن را در ويراستار آغاز مي‌كنيد، تمام اطلاعات به روزرساني مي‌شود.اگر بخواهيم تمامي امكانات موجود در دلفي را مورد بررسي قرار دهيم به فضايي برابر يك كتاب نياز خواهيم داشت. به همين دليل به ذكر نكات مهم و ويژگي‌هاي شاخص بسنده مي‌كنيم و ذكر ساير نكات مهم را به زمان ديگر موكول مي‌كنيم.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
سفر به دنياي شگفت انگيز
100950295134.jpg

تاريخچه اپل به دهه 70 ميلادي برمي‌گردد، زماني كه كار خود را به عنوان يكي از پيشگامان ساخت كامپيوترهاي شخصي آغاز كرد و سپس توانست با نوآوري‌هاي خود در زمينه آسان‌تر كردن كار با كامپيوتر، بخش عمده بازاركامپيوترهاي شخصي را تصاحب كند.
برخلاف باور عمومي كه اولين سيستم عامل (محيط كار كامپيوتر) داراي محيط كار گرافيكي را مايكروسافت ويندوز مي‌دانند، اين شركت اپل بود كه با ارائه اولين سيستم عامل گرافيكي مكينتاش در سال 1984 راه استفاده از ماوس را در كامپيوترهاي شخصي باز كرد زيرا در آن زمان، سيستم عامل هاي موجود به صورت خط فرمانcommand line) شبيه محيطي كه در سيستم عامل هاي DOS ديده‌ايد) ارائه مي شد، در نتيجه ديگر چيزي به نام ماوس استفاده اي نداشت.

به غير از ارائه يك محيط گرافيكي جذاب و پويا، مي توان راز موفقيت اپل را در ارائه سيستم عامل و سخت افزار به همراه يكديگر دانست.

براي مثال شركت مايكروسافت فقط توليد كننده سيستم عامل ويندوز است، در حالي‌كه سخت افزار كامپيوتر توسط شركت‌هاي كاملا مجزا و مستقل تهيه و عرضه مي‌شود. ولي در مورد اپل سخت افزار و سيستم عامل هر دو توسط شركت اپل طراحي مي‌شود. اين هماهنگي و يكپارچگي در توسعه و عرضه سخت افزار و سيستم عامل باعث مي‌شود كه كاربران اپل بسيار كمتر از كاربران ويندوز با مشكلات دست به گريبان شوند.

در سالهاي گذشته شركت اپل با استفاده از طراحي مدرن ظاهر محصولات خود را به گونه اي تزئين كرده كه جوان پسند و مد روز جلوه كند. از جمله استفاده از رنگ سفيد و شفاف در محصولات و استفاده از نامهاي معروف دنياي الكترونيك در ساختن بلندگو و وسايل جانبي.

كامپيوترهاي iMac به گونه‌اي طراحي شده كه تمامي اجزاي كامپيوتر داخل مانيتور آن جا گرفته است در اين محصول كه يكي از زيباترين كامپيوترهاي امروزي است، مادربرد، هارد ديسك و ديگر اجزاي سخت افزاري كه معمولا در بدنه(case) جداگانه كامپيوتر قرار مي‌گيرند، با‌مهارت و ظرافت در كنار هم پشت مانيتور قرار گرفته‌اند در اين طراحي جديد ديگر بدنه‌اي وجود ندارد و همه چيز در يك مانيتور و كيبورد و ماوس كه آنها نيز بي سيم هستند خلاصه شده است. تنها كابل موجود، كابل برق است كه از پشت كامپيوتر به پريز برق وصل مي‌شود . به‌اين ترتيب كاربر از شر درگيري با رشته‌هاي سيم و كابل رها مي‌شود. همچنين اين كامپيوتر فضاي بسيار كوچكي از ميز كار را اشغال مي‌كند.

ولي با وجود همه اين قابليت‌ها وهدف اوليه شركت اپل كه گسترش عمومي استفاده از كامپيوترهاي اپل بوده، اين شركت كمتر از 3 درصد بازار كامپيوترهاي شخصي جهان را در اختيار دارد، كه اين موضوع ريشه در گران بودن، نبود تنوع نرم افزار و انحصار حق توليد سخت افزار توسط اين شركت دارد.
كمبودها و نقايص
حالت تك پردازشي (البته در نسخه‌هاي اوليه اين سيستم عامل) يا چند پردازشي اشتراكي (در نسخه‌هاي بعدي)، امكان مديريت حافظه با مقدار محدود، عدم استفاده از حافظه حفاظت شده، و احتمال تداخل با نسخه‌هاي جديدتر سيستم‌هاي عامل ديگري كه قابليت‌هاي جديدي (نظير استفاده از شبكه) را فراهم مي‌كنند، از جمله كاستي‌هاي اين سيستم عامل به حساب مي‌آيند. نخستين سيستم فايل استفاده شده در Mac OS سيستم فايل مكينتاش‌ (Macintosh File System (MFS) ) بود كه تنها امكان استفاده از يك سطح فولدر را فراهم مي‌كرد. اين سيستم فايل در نسخه‌هاي بعدي، با سيستم فايل Hierarchical File System (HFS) سيستم فايل سلسله مراتبي) كه داراي ساختار درختي مديريت فايل بود، جايگزين شد. در رابطه با سيستم فايل سيستم عامل مكينتاش بايد به نكته مهمي اشاره كرد كه آن را از سيستم‌هاي فايل ديگر سيستم عامل‌ها متمايز مي‌كند. اكثر سيستم‌هاي فايل كه توسطDOS ، Unix يا ديگر سيستم عامل‌ها استفاده مي‌شوند، به سادگي فايل را بصورت يك سري از بايت‌هاي پيوسته در نظر مي‌گيرند به‌طوري‌كه هر فايل نياز به برنامه‌اي دارد كه تشخيص دهد آن فايل حاوي چه اطلاعاتي است. برخلاف اين قاعده، MFS و HFS فايل را بصورت دو بخش مجزا (بخش داده و بخش منابع) در نظر مي‌گيرند. بخش «داده» (Data) حاوي اطلاعات مشابه با سيستم عامل‌هاي ديگر است (مثلاً بخش داده مي‌تواند حاوي متن يك سند يا اطلاعات يك فايل تصويري باشد). بخش «منابع»(Resource) شامل ديگر اطلاعات ساختاري مربوط به فايل (مانند تعاريف منوها، گرافيك، صدا، يا كدهاي اجرايي) است. يك فايل ممكن است تنها شامل بخش منابع باشد (در حالي كه بخش داده آن خالي است)، يا تنها شامل بخش داده باشد (در حالي كه بخش منابع آن خالي است) و يا شامل هر دو بخش داده و منابع باشد. يك فايل متني مي‌تواند متن را در بخش داده فايل و اطلاعات مربوط به نوع فرمت و قالب بندي متن را در بخش منابع فايل ذخيره كند. اين كار به اين منظور انجام مي‌شود كه مثلاً اگر برنامه‌اي با فرمت قالب بندي متن آشنا نبود، حداقل قادر به خواندن خود متن باشد.

از طرف ديگر، اين تقسيم بندي باعث ناهماهنگي و عدم سازگاري با ديگر سيستم‌هاي عامل مي‌شود؛ با كپي كردن يك فايل از سيستم فايل Mac به سيستم فايلي غير از Mac بخش منابع فايل از دست مي‌رود. در Mac OS X از ساختار مديريت حافظه و چند پردازشي كنترل شده مشابه سيستم عاملUnix استفاده شده‌است. اين سيستم عامل بر مبناي هسته Mach (Mach kernel) يك هسته كوچك سيستم عامل كه در دانشگاه Carnegie Mellon در ايالت پنسيلوانياي آمريكا طي يك پروژه تحقيقاتي درباره محاسبات موازي و توزيع شده ايجاد شده‌است و نسخهBSD سيستم عامل Unix يك سيستم عامل شيءگرا كه توسط Steve Jobs در شركت NeXT ايجاد و توسعه داده شده‌است.

سيستم مديريت حافظه جديد اجازه اجراي برنامه‌هاي بيشتري را به‌طور همزمان مي‌دهد و از بسته شدن برنامه‌هاي ديگر در حال اجرا به علت crash كردن يك برنامه جلوگيري مي‌كند. همچنين اين سيستم عامل دومين سيستم عامل مكينتاش است كه در آن خط فرمان نيز گنجانده شده‌است، هرچند كه براي استفاده از اين خط فرمان مي‌بايست Terminal Emulator توسط كاربر اجرا شود سيستم عامل Mac OS داراي خط فرمان نبود و نخستين سيستم عامل مكينتاش كه داراي خط فرمان بود، سيستم عامل A/UX است كه توسعه آن متوقف شده‌است).مشكلات مختلفي باعث شده‌است كهMac OS X نسبت بهMac OS كمتر كاربرپسند باشد و كار با آن مشكل تر باشد. از جمله اين عوامل نياز به سخت افزار قوي تر براي اجراي سيستم عامل، عدم ارائه برخي قابليت‌هاي سيستم عامل كه در نسخه‌هاي قبلي وجود داشت، و برخي ناسازگاري‌هاي جدي با نسخه قبلي (زيرا درايورهاي نوشته شده براي Mac OS سازگار با Mac OS X نيستند) است.
مزيت‌ها يا معايب Mac نسبت به ويندوز
براي پاسخ دادن به اين سوال ابتدا به مقايسه آخرين نسخه از اين سيستم عامل ها از ديد يك كاربر حرفه‌ايMac مي‌پردازيم (همان‌طور كه در ابتداي نوشته گفتم خودم چند روزي بيشتر نيست كه با اين سيستم عامل كار مي كنم هر چند بعضي از اينها را در همين چند روزه هم تجربه كرده ام).

برخلاف ويندوز، مك سيستم عاملي است كه دائما با پيغام‌ها و هشدارهاي گوناگون آزارتان نمي‌دهد. در مك فرض بر اين است كه هر چيزي به‌طور درست پيش مي‌رود پس نيازي نيست كه اين امر دائما اعلام شود. بگذاريد مثالي بزنم:فرض كنيد يك ماوس USB به سيستم‌تان وصل كرده ايد. در مك هرگز پيغامي نمي‌بينيد مبني بر‌اين‌كه "ماوس شما با موفقيت نصب شده و آماده استفاده است! بلكه فرض بر اين است كه چون شما داريد همين الان از ماوس استفاده مي‌كنيد پس مي‌دانيد ماوس‌تان وصل شده و آماده است. يك هارد USB يا FireWire به سيستم‌تان وصل كنيد و همه آنچه مي بينيد يك درايو اضافه شده است. به‌طور معمول در Mac OS X تنها زماني با پيغام مواجه مي شويد كه چيزي درست پيش نرفته باشد.
اما ويندوز...
ويندوز واقعا اصرار دارد هميشه به شما بگويد در حال انجام چه كاري است. وسيله اي به سيستم وصل كنيد. به شما مي گويد وسيله وصل شده. چيزي از سيستم حذف كنيد پيغام مي دهد وسيله حذف شده! و اگر خداي نكرده سيستم‌تان عضوي از يك شبكه باشد و شبكه مشكل پيدا كند با ده ها پيغام پشت سر هم مواجه خواهيد شد.

شما ممكن است ساعت‌ها و حتي روزها با يك Mac كار كنيد اما به ندرت با خود سيستم عامل طرف شويد اما در مورد ويندوز اوضاع متفاوت است. ويستا تمام توجه شما را مي طلبد!

###

كار در منزل را آغاز كنيد
منفعت يا سرگرمي؟
100950295642.jpg

حتما مي‌دانيد محافظ صفحه‌نمايش يا همان اسكرين‌سيور(Screen Saver) چيست؟ كاربرد اسكرين‌سيور تاريخچه‌اي قديمي دارد كه به نوع مانيتورها و جلوگيري از سوختن فسفر در آنها مربوط است اما امروزه به اين دلايل از اسكرين‌سيور استفاده نمي‌شود بلكه در اكثر موارد براي زيبايي و لذت بردن از تصاوير صفحه‌نمايش در زمان‌هايي كه از رايانه استفاده نمي‌شود از اين قابليت استفاده مي‌شود.
همانطور كه گفتيم استفاده از اسكرين‌سيور در اغلب اوقات براي زيباتر‌كردن صفحه ‌نمايش است. شايد شما هم از جمله كاربراني باشيد كه بخواهيد خودتان اسكرين‌سيورهاي دلخواهتان را با توجه به سليقه خود ايجاد كنيد. اين كار نه تنها مي‌تواند سرگرم كننده باشد بلكه در مواردي مي‌تواند براي شما درآمدي را نيز به همراه داشته باشد چرا كه امروزه بسياري از كاربران نسبت به خريد اسكرين‌سيورهاي مختلف اقدام مي‌كنند كه اين عمل موجب مي‌شود تا ساخت اسكرين‌سيور براي كاربران بازدهي مالي قابل قبولي را نيز پيش رو داشته باشد.
فرقي نمي‌كند
در هر حال چه به دنبال سرگرمي باشيد، و چه بخواهيد به كسب درآمد از اين راه بپردازيد نيازمند نرم‌افزار و روشي براي ساخت اسكرين‌سيور خواهيد بود! نرم‌افزار Screensaver Factory نمونه‌اي از قدرتمندترين و انعطاف پذيرترين نرم‌افزارها در اين زمينه است. با كمك اين برنامه مي‌توانيد از انواع تصاوير، فايل‌هاي ويدئويي و انيميشن‌هاي فلش با استفاده از موزيك زمينه و بيش از صدها افكت تصويري، اسكرين‌سيورهاي بسيار زيبايي را ايجاد كنيد. روش كار با اين نرم‌افزار بسيار ساده است و به شما اين امكان را مي‌دهد تا اسكرين‌سيورهاي ايجاد شده توسط خودتان را به‌صورت پكيج‌هاي قابل نصب روي تمام رايانه‌ها به كار بگيريد.
كار در منزل‌
تبليغات كار در منزل را ديده‌ايد؟ اين نرم‌افزار نيز همچون روشي براي كار در منزل كاربرد دارد و با كمك آن مي‌توانيد به‌صورت تجاري به كسب و كار در منزل بپردازيد! اعمال محدوديت در نسخه‌هاي رايگان، توليد سريال فعال‌سازي و ارائه نسخه‌ نمايشي از جمله امكاناتي است كه در ساخت اسكرين‌سيورهاي قابل فروش در اختيار شما قرار مي‌گيرد.
كليات‌
از امكانات و قابليت‌هاي كليدي اين نرم‌افزار مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

O ساخت اسكرين‌سيور از تصاوير، فايل‌هاي ويدئويي و انيميشن‌هاي فلش‌

O ايجاد اسكرين‌سيور براي كسب درآمد

O افزودن موزيك زمينه در اسكرين‌سيورها و ايجاد ليستي از موزيك‌هاي زمينه دلخواه‌

O قابليت انتخاب از ميان صد‌ها افكت مختلف تصويري‌

O پشتيباني از فشرده‌ساز داخلي در جهت كاهش حجم فايل نهايي‌

O كيفيت باور نكردني، سازگاري و بازدهي بسيار مناسب در انواع رايانه‌ها
محتوا
وقتي فايلي را براي ساخت اسكرين‌سيور در برنامه فراخواني ‌كنيد امكاناتي در اختيار شما قرار مي‌گيرد. برخي از اين امكانات عبارتند از:

O پشتيباني از فرمت‌هاي مختلف تصاوير از جمله BMP، PNG ، GIF ، JPG و ...

O پشتيباني از تصاوير متحرك GIF و قابليت شفافيت تصاوير(transparent)

O پشتيباني از انيميشن‌هاي فلش‌

O پشتيباني از فرمت‌هاي مختلف ويدئويي همچون WMV ، MPEG ، AVI

O افزودن برچسب‌هاي متني به تصاوير
گرافيك و افكت‌هاي حركتي‌
از امكاناتي كه در تنظيمات گرافيكي و افكت‌هاي حركتي در اختيار شما قرار مي‌گيرد مي‌توان به مواردي همچون مسائل زير اشاره كرد:

Oتغيير اندازه در تصاوير و فايل‌هاي ويدئويي براي تناسب در صفحه نمايش‌

O پشتيباني از تكنولوژي قدرتمند تغيير اندازه تصاوير با كيفيت بالا

O برخورداري از 100 افكت متنوع براي حركت از يك تصوير به تصوير ديگر

O ايجاد تصاوير به شكل هنرمندانه با استفاده از ماسك‌هاي مختلف‌

O ايجاد طرح‌هاي رنگارنگ براي استفاده در زمينه‌ كار
صدا
قابليت افزودن موزيك زمينه از فرمت‌هاي مختلفي همچونMP3 ,WAV ,WMA و MID و افزودن كليپ‌هاي صوتي كوتاه به هرتصوير از امكاناتي است كه در بخش صوتي اين نرم‌افزار در نظر گرفته شده است.
فروش و تبليغات‌
امكانات ديگري همچون:

O ايجاد نسخه‌هاي محدود از نظر امكانات يا محدود از نظر زمان‌

O ايجاد نسخه‌هاي داراي شماره فعال‌سازي‌

O ايجاد بنر يا تصاوير تبليغاتي براي فروش اسكرين‌سيور

O باز شدن وب سايتي هنگام خروج از اسكرين‌سيور

O باز شدن وب سايتي با فشردن كليد1F

O نمايش تصوير يا بنري تبليغاتي پس از خروج از اسكرين‌سيور

O نمايش بنر در بخش تنظيمات اسكرين‌سيور

O افزودن لوگوي شما به تمام تصاوير موجود در اسكرين‌سيور

از ديگر قابليت‌هايي است كه از نظر درآمدزايي و تبليغاتي در اين نرم‌افزار مد نظر قرار گرفته و امكاناتي را در اختيار كاربران قرار مي‌دهد.
حرف آخر
و اما در نهايت نيز ايجاد نسخه نمايشي از اسكرين‌سيور، نصب خودكار فايل نهايي در رايانه، ساخت پكيج‌هاي قابل نصب از اسكرين‌سيور ايجاد شده، تغيير آيكون فايل نهايي و پشتيباني از چندين زبان مختلف از جمله قابليت‌هايي است كه اين نرم‌افزار را از ديگر نرم‌افزارهاي مشابه خود، جدا و آن را به يك كارخانه قدرتمند براي ساخت اسكرين‌سيور تبديل كرده است.

چنانچه به استفاده از اين برنامه علاقه داريد و مي‌خواهيد همين امروز آلبوم تصاوير يا فيلم‌هاي لحظات خوش خود را به اسكرين‌سيورهايي زيبا تبديل كنيد، مي‌توانيد با مراجعه به سايت www.blumentals.net نسخه‌اي از اين نرم‌افزار را دانلود كنيد.

###

روباه آزاردهنده‌
100942357372.jpg

به تازگي نرم‌افزاري را با حجم 700 مگابايت از اينترنت دانلود كردم. مراحل دانلود با موفقيت سپري شد اما قبل از اتمام مرحله ذخيره‌سازي فايل نهايي روي هاردديسك با پنجره‌اي تحت عنوان Scanning for Viruses مواجه شدم!
قابليت ويروس‌يابي فايل‌هاي دانلود شده يكي از امكانات جديدي است كه در فايرفاكس 3 در نظر گرفته شده است.
به‌طور معمول وقتي فايلي را از اينترنت دانلود كنيد مرورگر به سرعت فايل دانلود شده را بررسي كرده و آن را در هاردديسك شما ذخيره مي‌كند اما در صورتي كه فايلي حجيم را از اينترنت دانلود كنيد خواهيد ديد كه پنجره اسكن فايل براي مدت‌ها باز مانده و هيچ فعاليتي نيز صورت نمي‌گيرد.

خوشبختانه در صورت بروز چنين مشكلي با بستن اين پنجره توسط كاربر، به فايل دانلود شده صدمه‌اي وارد نمي‌شود و مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اما نكته قابل توجه در اين بخش، به‌كارگيري نا‌بجاي اين قابليت توسط سازندگان اين مرورگر است! بگذاريد كمي بيشتر توضيح دهيم. در به‌كارگيري اين قابليت، مرورگر فايرفاكس وجود ويروس ياب در سيستم‌عامل شما را تشخيص داده و در صورت پيدا كردن آن، تمام فايل‌هاي دانلود شده را با استفاده از آن بررسي مي‌كند ( در اين مرحله انجام اين كار بيهوده است چرا كه ويروس‌ياب‌ها به‌طور آنلاين و لحظه به لحظه تمام فايل‌هاي ذخيره شده روي هارد ديسك را مورد بررسي قرار مي‌دهند و نيازي به بررسي مجدد آنها نيست) .

در حالتي ديگر چنانچه ويروس‌يابي روي سيستم شما يافت نشود اجراي اين قابليت نيز امكان‌پذير نيست و مي‌توان گفت وجود اين قابليت در مرورگر بدون دارا بودن ويروس‌ياب روي سيستم كاربران نيز بيهوده است.با يك نتيجه‌گيري ساده مي‌توان گفت وجود يا عدم وجود اين قابليت در مرورگر فايرفاكس در هر دو حال بيهوده و اضافه است!

اگر شما هم با نتيجه‌گيري ما موافقيد و مي‌خواهيد اين قابليت را در فايرفاكس 3 غيرفعال كنيد مي‌توانيد به روش زير عمل نماييد:

در نوار آدرس مرورگر عبارت about:config را وارد كرده و پس از فشردن كليد Enter روي كليد به نمايش درآمده در وسط صفحه با عنوان‌ I, ll be careful, I promise كليك كنيد.

حالا در كادر فيلتر عبارت زير را وارد كرده browser.download.manager.scanWhenDone : و پس از فيلتر شدن تمام تنظيمات، روي گزينه‌ باقي‌مانده دوبار كليك كنيد. تا مقدار value در آن به عبارت False تغيير كند.

از حالا به بعد اين قابليت بيهوده در مرورگر شما غيرفعال شده است. در چنين حالتي چنانچه ويروس‌يابي روي سيستم شما نصب باشد تمام فايل‌هاي دانلود شده توسط ويروس‌ياب بررسي مي‌شوند و چنانچه ويروس‌يابي روي سيستم‌عامل شما نصب نباشد نيز بررسي روي آنها صورت نخواهد گرفت كه اين دو حالت هيچ تفاوتي با قبل از مراحل غيرفعال‌سازي امكان ويروس‌يابي در مرورگر فايرفاكس ندارند!

###

تكنيك هاي اكسل(8)
كپي سبك‌ها از يك كار پوشه به ديگري‌
100944846907.jpg

اكسل سبك‌هايي را كه ما تعريف كرده‌ايم با توجه به اين كه در كدام كار پوشه ايجاد شده‌اند ذخيره مي‌كند. براي استفاده از سبكي كه در كار پوشه ديگري قرار دارد، ما نياز داريم كه آنها را از يك كار پوشه به كار پوشه ديگر كپي كنيم.
در اين حال يك كار پوشه جديد را انتخاب و سپس باز مي‌كنيم:

1 - گزينهStyle Format را انتخاب كرده.

2 - روي Merge كليك مي‌كنيم.

3 - در كادر محاوره‌اي Merge style كار پوشه‌اي را كه حاوي سبك‌هاي مورد نظر است انتخاب كرده وOk را كليك مي‌كنيم.

4 - اگر كادري باز شد و سوال If you want merge style with same format ظاهر گرديد روي Ok كليك مي‌كنيم.
البته اگر ما در كار پوشه فعلي، سبك‌هاي همنام سبك‌هايي كه مي‌خواهيم از كار پوشه ديگري وارد كنيم، اين كار باعث از بين رفتن سبك‌هاي قبلي شده و سبك‌هاي جديد جايگزين مي‌گردد.

5 - در كادر محاوره‌اي Style روي Ok كليك مي‌كنيم.

توجه: ما تنها مي‌توانيم سبك‌ها را از بين كار پوشه‌هاي باز كپي كنيم. قبل از كپي مطمئن شويم كه كار پوشه حاوي سبك، باز است.

###

چگونه امنيت سيستم ها را ارزيابي كنيد
كي مي‌تونه منو هك‌كنه؟!
100950295915.jpg

در شماره گذشته بهترين پورت اسكنر موجود در اينترنت را معرفي كرديم و در اين شماره با بخش ها و گزينه‌هاي مختلف اين برنامه آشنا خواهيد شد. خود برنامه Nmap بيشتر از خط فرمان استفاده مي‌كند ولي يك GUI خوب هم براي اين برنامه ساخته شده است كه به آن Nmap frontend مي‌گويند. اين رابط گرافيكي كار با Nmap را ساده تر كرده است.
هر‌چند پيشنهاد مي‌شود با نسخه خط فرمان Nmap كار شود چون نسبت به نسخه گرافيكي آن كامل‌تر و داراي دستورات بيشتري است.

اصولا هكرها به علت اينكه با خط فرمان يعني MS-DOS در ويندوز يا Terminal در لينوكس بيشتر از محيط گرافيگي سيستم عامل‌ها كار مي‌كنند، كار با برنامه‌هايي كه رابط خط فرمان دارند را بيشتر از محيط GUI برنامه‌ها ترجيح مي‌دهند.

در هر صورت ما عملكرد بخش‌ها و گزينه‌هاي مختلف برنامه Nmap را توضيح مي‌دهيم كه در هر دو رابط وجود دارد و شما بسته به سليقه خود مي‌توانيد از هر كدام از رابط‌ها (گرافيكي يا خط فرمان) استفاده كنيد.

هنگامي كه برنامه Nmap را باز مي‌كنيد با گزينه‌هاي زيادي مواجه مي‌شويد كه من از همان قسمت بالا كه به اصطلاح Network Section برنامه مي‌گويند توضيح مي‌دهم. وقتي برنامه را باز مي‌كنيد در قسمت بالاي برنامه در گزينه Target بايد آيپي ماشين هدف را بنويسيد كه هم مي‌تواند يك آيپي متعلق به يك كلاينت و يا تعداد زيادي آيپي متعلق به يك ISP و يا چندين سرور باشد، اگر مي‌خواهيد تعدادي آيپي براي اسكن شدن به برنامه بدهيد چندين راه وجود دارد، براي مثال مي‌توانيد يك Range آيپي را به اين صورت بدهيد *.*.218.217 كه در اين صورت تمام آيپي‌هايي كه با 217.218 شروع مي‌شود توسط برنامه اسكن مي‌شود و يا مثلاً اگر Range را به اين صورت
125-102.12.218.217 بدهيد تعداد آيپي‌هايي كه بين 2 عدد آخر وجود دارد اسكن مي‌شود و در مورد هر آيپي در صورت فعال بودن و تنظيم صحيح برنامه اطلاعات زيادي در اختيار شما قرار داده مي‌شود و اگر هم قصد داريد پورت‌هاي يك سيستم كلاينت را اسكن كنيد آيپي آن را در همان قسمت Target وارد كنيد. در مرحله بعد در منوي ابزار، از بخش Profile گزينه Edit Selected Profile را انتخاب كنيد. اين گزينه تنظيمات برنامه است كه بايد با توجه به نيازي كه از اسكن هدف خود داريد تنظيم شود.

بخش اصلي برنامه قسمت Scan است و اكثر تنظيمات برنامه در اين قسمت انجام مي‌گيرد. قسمت ديگر برنامه كه در صفحه اصلي مشخص استOutput است كه در اين صفحه خاكستري رنگ نتايج اسكن در مورد يك يا چندIP نشان داده مي‌شود و اطلاعات ارزشمندي درباره آيپي‌هايي كه در قسمت Target وارد كرديد در اين صفحه بدست مي‌آيد. در پايين قسمتTarget برنامه، گزينه Command قرار گرفته است كه در سمت چپ آن به شما فرمان‌هايي نشان داده مي‌شود كه شما در هنگام تنظيم برنامه در قسمتScan بكار مي‌بريد و اين فرمان‌ها براي كساني مفيد است كه با برنامه اصلي Nmap كه تحت لينوكس (يا خط فرمان( MS-DOS است و ظاهر گرافيكي ندارد كار مي‌كنند و بايد به جاي انتخاب گزينه‌ها، اين فرمان‌ها را براي تنظيم بدهيد. با فهرست‌هاي اصلي Zenmap آشنا شديد و اكنون توضيح در مورد هر كدام از گزينه‌هاي منويScan :
بخشScan
اين قسمت مهمترين قسمت برنامه Zenmap است كه خود به 2 بخش TCP Scan و Non-TCP Scan تقسيم شده است، ما در قسمت TCP Scan نوع پويش و حالت اسكنينگ را مشخص مي‌كنيم چون همانطور كه مي‌دانيد ما چند نوع پروتكل در TCP/IP داريم مثل پروتكل كنترل انتقال (TCP) و يا پروتكلUDP و يا پروتكل اينترنت يا همان پروتكل IP و همچنين پروتكل پيام كنترل اينترنت (ICMP) و در اين قسمت از برنامه شما مي‌توانيد اسكن‌هاي مختلفي در هر كدام از اين پروتكل‌ها داشته باشيد.

در كل كاري كه پورت اسكنرها انجام مي‌دهند اين است كه بسته‌هايي به سمت سيستم هدف كه همان IP داده شده به برنامه است و تمام پورت هاي آن مي‌فرستند و امتحان مي‌كنند تا مشخص شود چه پورت‌هايي بر روي آن سيستم باز هستند و اطلاعات بدست آمده را در اختيار كاربر برنامه پويشگر قرار مي‌دهند. در پورت اسكنرهاي قوي نوع بسته‌هايي كه فرستاده مي‌شوند را مي‌شود انتخاب كرد كه Zenmap در قسمت قسمت Scan و گزينه TCP Scan اين امكان را در اختيار شما قرار داده است.

بخشPing يكي از مهمترين گزينه‌هاي برنامه Nmap است كه بايد حتما تنظيم شود. دستور Ping زير مجموعه پروتكل ICMP است و يك سيستم مي‌تواند از ICMP براي امتحان اينكه آيا سيستم ديگر فعال است يا نه با فرستادنPing كه پيام پژواكICMP Echo است استفاده كند. اگر بر روي سيستم هدف سرويسPinged فعال باشد بهping ارسال شده جواب خواهد داد. همچنين يك مسيرياب مي‌تواند ازICMP استفاده كند تا به سيستم مبدا‡ اطلاع دهد كه راهي به مقصد مورد نياز ندارد و يك ميزبان مي تواند به سيستم ديگر بگويد كه سرعت تعداد پيام‌هايي كه مبدا‡ICMP مي‌فرستد را كاهش دهد. چون Nmap و اكثر اسكنرها قبل از شروع اسكن هدف خود را Ping كرده و در صورتي كه هدف به درخواست Ping پاسخ دهد كار اسكن را شروع مي‌كنند حتما بايد گزينه ” Dont Ping Before Scanning فعال شود كه به صورت پيش فرض نيز اين گزينه فعال نيست. هم اكنون نسخه 75.4 جديدترين نسخه گرافيكي Nmap تحت ويندوز است كه حجم حدود 15 مگابايت دارد و شما مي‌توانيد اين نسخه را از سايت زير دريافت و استفاده كنيد:

http://download.insecure.org/nmap/dist/nmap-4.57setup.exe
همچنين شما مي‌توانيد نسخه خط فرمان ويندوزي Nmap را از طريق لينك زير دريافت كرده كه مي‌توانيد آنرا از طريق MS-DOS اجرا كنيد:

http://nmap.org/dist/nmap-4.76-win32zip
در شماره آينده با گزينه هاي بخش Scan آشنا شده و همچنين دليل فعال شدن گزينهdon,t Ping را توضيح خواهيم داد.

###

ظاهر ‌‌و‌‌ باطني ‌توانمند
100950295856.jpg

شركت اسوس به تازگي محصول جديد خود يعني 6155 ARES CG را به بازارهاي جهاني معرفي كرد. اين محصول مجموعه اي از قطعات و تجهيزات را در برمي گيرد و قادر است كاركردي پايدار را در هنگام اجراي بازي‌هاي رايانه‌اي براي كاربران فراهم آورد.
از نكات جالب توجه در مورد اين دستگاه مي‌توان به ظاهر آن اشاره كرد كه مي‌تواند حس داشتن قدرت را مستقيما به كاربر القا كند. ARES CG6155 به امكاناتي نظير پردازشگر چهار هسته‌اي، كارت گرافيك 3كاناله SLI و قابليت‌هاي منحصربفرد تندسازي مجهزاست كه مي‌تواند عملكرد CPU را تا ميزان 33 درصد ارتقا بخشد. علاوه براينها، بازيكن‌ها قادرخواهند بود تا از ساير فناوري‌هاي پيشرفته نظير درايو نوريBlu-ray ، كيفيت صدا از نوعHD و حافظه DDRII استفاده كنند.

همچنين با وجود دو منبع تغذيه مجزا و ماژول‌هاي خنك كننده مايع، قادر است تا عمليات رايانه‌اي را درنهايت پايداري انجام دهد. طراحي پاور دوگانه قادر است تا ميزان 2 كيلووات انرژي توليد كند. اين در حالي است كه بازي‌هاي رايانه‌اي به‌طورميانگين تنها به يك كيلووات انرژي نياز دارند. در همين حال ماژول‌هاي خنك كننده مايع باعث مي‌شوند تا سيستم در محيطي خنك‌تر و در نتيجه پايدارتر كاركند. اين امر موجب مي‌شود تا كاربران بتوانند بازي‌هاي رايانه‌اي را بدون هيچگونه وقفه و با خيالي آسوده اجرا كنند.
 
Last edited:

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
پردازشگر‌ شش ‌هسته‌اي‌
اينتل ادعا مي‌كند پردازشگر سري جديد 7400Xeon مي‌تواند موجب افزايش 50 درصدي كارايي بشود.
پردازشگر جديد سري 7400 شامل 7 پروسسور 45 نانومتري است كه هركدام داراي شش هسته بر روي هر چيپ بوده و از شانزده مگابايت حافظه نهان اشتراكي بهره مي‌برند.
Tom Kilroy نايب رئيس اينتل و مديرعامل Digital Enterprise Group مي‌گويد: معرفي اين پردازشگر‌ها موجب خواهد شد تا برتري اينتل در شاخه پردازشگر‌هاي پيشرفته همچنان حفظ گردد. امكانات جديد مانند هسته‌هاي اضافي، حافظه اشتراكي بزرگ‌تر و وجود فناوري‌هاي پيشرفته مجازي‌سازي موجب گرديده‌اند تا سري 7400 Xeon از لحاظ كارايي به ركوردي جديد دست يابد.

ركوردهايي كه سازمان‌ها را در مسير گسترش موج بعدي از مجازي‌سازي قرار خواهند داد.

اينتل مي‌گويد برنامه‌هايي كه براي محيط‌هاي مجازي و فعاليت‌هاي مرتبط با داده‌ها مانند بانك‌هاي اطلاعاتي، هوشمندي تجاري(BI) ، برنامه‌ريزي منابع سازماني و يكپارچه‌سازي سرورها ساخته شده‌اند مي‌توانند بصورت واضح از افزايش كارايي بدست آمده توسط اين پردازشگر بهره ببرند. پلتفورم‌هايي كه بر اساس اين پردازشگر ساخته مي‌شوند مي‌توانند با استفاده از طراحي مجهز به 16 پردازشگر، از 96 هسته پردازشي بطور همزمان استفاده كنند.




###

SSD :ارزان‌قيمت‌
100950295776.jpg

كارشناسان از ساخت دستگاه ديجيتالي كوچكي با نام OCZ Core خبر داده‌اند كه 32‌گيگابايت حافظه داخلي از نوع SATA II SSD دارد. روي اين دستگاه كوچك و جيبي مي‌توان با سرعت 83 مگابايت در ثانيه انتقال اطلاعات ذخيره كرد. اين درحالي است كه شما مي‌توانيد با سرعت 120 مگابايت در ثانيه، اطلاعات مورد نظر خود را روي OCZ Core بخوانيد.
شركت سازنده اين حافظه همراه ادعا مي كند كه OCZ Core بيشترين سرعت انتقال اطلاعات براي حافظه هاي SSD در دنيا را دارد. اين دستگاه كه طول آن فقط 5/2 اينچ است هم اكنون با قيمت 100 دلار وارد بازار شده است و به همين خاطر تاكنون فروش بسيار خوبي داشته است. حافظه همراه OCZ Core از طريق ورودي 2 USB به رايانه يا ديگر دستگاه‌هاي ديجيتالي متصل مي شود تا امكان انتقال اطلاعات براي كاربر فراهم شود.

###

لغتنامه
Logical Circuit
به مدار الكترونيكي گفته مي‌شود كه اطلاعات را از طريق انجام يك عمل منطقي پردازش مي‌كند. اين مدارها تركيبي از گيت‌هاي منطقي است. خروجي اين مدارها براساس قوانين منطقي كه بايد براي سيگنال‌هاي الكتريكي دريافتي رعايت شوند، توليد مي‌شود.
Gate
در لغت به معناي دروازه است. اما در اصطلاح رايانه و الكترونيك به يك سوئيچ الكترونيكي گفته مي‌شود كه جزء اصلي يك مدار ديجيتال است. اين سوئيچ يك سيگنال خروجي الكتريكي توليد مي‌كند كه نمايانگر صفر يا يك باينري است و از طريق يكي از عمليات بولي به يك يا چند سيگنال ورودي وابسته است.
Media Filter
وسيله‌اي است كه به عنوان يك آداپتور بين دو نوع رسانه مختلف همراه با شبكه‌هاي محلي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و از نظر عملكرد مشابه فرستنده - گيرنده‌ها هستند.
Smart linkage
به يك خصوصيت در زبان‌هاي برنامه‌سازي گفته مي‌شود كه تضمين مي‌كند روتين‌ها هميشه با پارامترهاي درست و همنوع فراخوانده خواهند شد.
Sprite
در گرافيك رايانه‌اي به تصوير كوچكي گفته مي‌شود كه مستقل از ديگر تصاوير پس‌زمينه در صفحه قابل جابجايي است. اين تصاوير به طور گسترده‌اي در انيميشن و قالب‌هاي ويدئويي مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
Spool
به ذخيره‌سازي يك سند در يك صف گفته مي‌شود. سند آنقدر در اين صف مي‌ماند تا نوبت چاپ آن فرا رسد.

###

بعد از 10 سال انتظار منتشر شد
دروازه بالدور
100950310234.jpg

بازي Too Human قرار بود براي كنسول هايي نظير پلي استيشن يا گيم كيوب ساخته بشود اما به دلايلي ساخت آن تا امسال طول كشيد و به صورت انحصاري براي ايكس باكس 360 آمد.
سبك بازي نقش آفريني اكشن است كه به خاطر كم بودن مولفه هاي نقش آفريني مي شود آن را يك اكشن سوم شخص ناميد. پيش از عرضه Too Human خيلي ها انتظار يك داستان قوي و جالب و مكانيك نبرد ضعيفي را داشتند،‌ اما محصول نهايي دقيقا برعكس است. يعني مبارزه‌ها خوب از كار درآمده اند ولي داستان چنگي به دل نمي زند.

از بخش خوب بازي شروع مي‌كنيم. در يك بازي نقشآفريني اكشن كه همه وقتتان صرف مبارزه با لشكريان دشمن مي‌شود،‌ اگر سبك مبارزه خوب نباشد بازي هيچ ارزشي نخواهد داشت. سازنده هاي Too Human براي درگيري ها دو نوع راه دور و تن به تن را ارائه داده اند.

در مبارزه هاي تن به تن سلاح هاي سرد نظير شمشير، پتك يا گرز به كار مي آيند و در مبارزه هاي از راه دور انواع سلاح هاي گرم مانند نارنجك انداز يا هندگان هاي دوتايي. تقريبا امكان ندارد كه بتوانيد با تكيه بر تنها يكي از اين روش ها به جايي برسيد. براي موفقيت در Too Human بايد از هر دو سبك استفاده كنيد. شمشيرزدن‌ها با استفاده از آنالوگ سمت راست دسته انجام مي شوند؛ چيزي كه تا به حال در بازي هاي ديگر نديده بوديم. كافي است آنالوگ رابه طرف دشمن ها نگه داريد تا بالدور خودش را به طرف آنها پرت كند و ضربه بزند. چند‌ضربه هاي تركيبي هم از حركت دادن همين آنالوگ تشكيل مي شوند.

اما دو مشكل اساسي در مبارزه ها وجود دارد كه باعث مي شود به راحتي ازToo Human زده بشويد. اول زاويه دوربين است كه به صورت خودكار حركت مي كند و كنترل آن دست شما نيست. البته با زدن يك دكمه دوربين سريع به پشت بالدور ميآيد اما زدن اين دكمه اضافه وسط يك مبارزه سخت و طولاني واقعا آزار دهنده است. بازي هيچ قابليت قفل كردن روي هدفي ندارد و براي نشانه گرفتن هدف مورد نظر مشكل زيادي خواهيد داشت. اگر اين هدف پشت سر شما و خارج از محدوده ديد دوربين باشد مشكل مضاعف مي شود. مبارزه با معدود غولا‌خرها اصلا خوب نيستند. مبارزه با غولا‌خر نهايي به شدت روي اعصاب است و براي كشتنش بايد انرژي زيادي مصرف كنيد.

مشكل پايه اي بعدي اين است كه شما هيچ انگيزه اي براي مبارزه خوب و زنده ماندن نداريد، چون بالدور هيچ وقت نمي ميرد. هر وقت دشمن ها بالدور را از بين ببرند يك ولكيري از آسمان نازل مي‌شود و او را دوباره از همان جا احيا مي كند. بعد از احيا شدن همه كارهايي كه كرده ايد باقي مانده اند و اگر مثلا نيمي از جان دشمن ها را گرفته بوديد، آنها كماكان با جان نيمه به شما حمله مي كنند.

تنها جريمه شما بعد از هر بار اسپان شدن، مستهلك شدن زره ها و تجهيزات است. اين موضوع باعث مي شود كه هيچ انگيزه اي براي تقويت خصوصيات دفاعي نداشته باشيد و اصلا دو كلاس اصلي بازي كه خصوصيات دفاعي دارند به درد نخور مي شوند. اين موضوع نشان مي دهد كه مبارزه ها اصلا بالانس نيستند. اگر قابليت اسپان شدن را از بازي بگيريد، مبارزه ها بسيار سخت هستند و اگر اسپان شدن را به آنها اضافه كنيد بسيار ساده.

از نظر گرافيكي Too Human حرفي براي گفتن ندارد. با اينكه محيط‌ها فوق العاده بزرگ و عظيم هستند و از دور زيبا به نظر مي رسند، اما در جزئيات بسيار ضعيف هستند. مدل كاراكترها و انيميشن آنها اصلا خوب نيست.

دموي اول بازي كه بايد شما را جذب كند، به خاطر انيميشن بسيار ضعيف كاركردي معكوس دارد. 4مرحله اصلي بازي از نظر حال و هوا تقريبا شبيه به هم هستند و پس از مدتي از ديدن رنگ ها و بافت هاي يكنواخت در مراحل خسته مي شويد.

داستان Too Human در مورد بالدور، يكي از الهه هاي اسطوره هاي اسكانديناوي است. بالدور به همراه ديگر الهه ها (كه Aesir نام دارند) به شكل انسان درآمده اند و در ميان آنها زندگي مي كنند. در دنياي Too Human كه در آينده رخ مي‌دهد، انسان ها مورد هجوم ماشين‌ها و آدم آهني‌هاي دست‌ساز خودشان قرار گرفته اند. ايزيرها وظيفه‌شان محافظت از انسان هاست. داستان مي‌توانست خيلي بهتر از اينها باشد اما بسيار ضعيف و بدون هيجان نوشته شده است.

به عنوان يك بازي پرهزينه و يك عنوان انحصاري، Too Human يك شكست كامل براي مايكروسافت و سيليكون نايتز است. اميدواريم براي شماره‌هاي بعدي نقاط ضعف برطرف شوند. دنياي Too Human مي تواند سوژه بسيار خوبي براي بازي هاي متعدد در آينده باشد.


###

اخبار
افزايش فروش ايكس باكس‌
100950297944.jpg

اولين برآوردهاي بلومبرگ نشان مي‌دهند كه پس از اعمال كاهش قيمت مدل‌هاي مختلف كنسول ايكس باكس 360، فروش اين كنسول در هفته اول صد درصد افزايش پيدا كرده است. به گفته تحليلگرهاي بلومبرگ، مايكروسافت زمان خوبي را براي كم كردن قيمت ايكس باكس انتخاب كرده و آمار هم اين موضوع را ثابت مي كنند. البته نه مايكروسافت و نه NPD هيچكدام آمار فروشي در اختيار بلومبرگ نگذاشته اند.
معذرت خواهي از مسلمانان‌
سازنده بازي عجيب Muslim Massacre كه يك بازي ساده آنلاين بود، بازي اش را از اينترنت برداشت و از همه كساني كه به خاطر آن ناراحت شده بودند معذرت‌خواهي كرد. به راه افتادن اين بازي اكشن رايگان، اعتراض بسياري از كساني كه آن را ديده بودند برانگيخت. متاسفانه در ميان سايت ها و رسانه هايي (مانند گاردين) كه به Muslim Massacre اعتراض كرده بودند و باعث تعطيلي آن شدند، تعداد رسانه هاي معروف غير مسلمان بسيار بيشتر از مسلمان ها بود.
الكترونيك آرتز كوتاه آمد
بالاخره پس از ماه‌ها كشمكش و فشار، الكترونيك آرتز دست از سر تيك تو برداشت. الكترونيك آرتز به مدت تقريبا 7 ماه بارها پيشنهاد خريد تيك تو را مطرح كرده بود اما سران تيك تو عقيده داشتند ارزش سهام اين شركت خيلي بيشتر از مبلغ پيشنهادي الكترونيك آرتز است. هفته گذشته الكترونيك آرتز رسما اعلام كرد كه ديگر هيچ قصدي براي خريد تيك تو ندارد و در آينده پيشنهاد ديگري از اطرف اين شركت به تيك تو نخواهد شد.
Ensemble تعطيل شد
مايكروسافت از تعطيل شدن استوديوي Ensemble خبر داد. اين استوديو يكي از قديمي‌ترين و معروف ترين استوديوهاي داخلي مايكروسافت است كه بازي هاي بسيار معروفي همچون Age of Empires و Age of Mythology را توليد و به بازار فرستاده است. در حال حاضر Ensemble مشغول طراحي بازي Halo Wars است.

مايكروسافت دليل تعطيل كردن اين استوديو را نگفته اما اعلام كرده همه اعضاي اين استوديو مي‌توانند در بخش هاي ديگر مايكروسافت يا استوديوهاي بازي‌سازي جديد اين شركت كارشان را ادامه بدهند.


###

يك بازي پلتفرمر بسيار جالب‌
براي‌ حرفه اي‌ها
100950298064.jpg

پس از موفقيت بازيN كه توسط فلش براي PC طراحي شده بود، اين بازي با نام جديد N+ به ايكس باكس لايو راه پيدا كرد و حالا براي كنسول هاي دستي PSP و DS هم به بازار آمده است. بازي N+ براي كساني ساخته شده كه عشق بازي هاي پلت‌فرمر را دارند و هميشه دوست دارند توانايي هايشان به چالش كشيده بشود.
در N+ شما يك نينجاي مجهول الهويه را كنترل مي كنيد كه در يك سري مراحل انتزاعي به دنبال راه خروج مي گردد. مراحل به صورت بسته هاي پنج‌تايي ارائه مي شوند و براي رد كرد هر بسته يك زمان كلي در اختيار داريد. زمان را مي شود با جمع كردن قطعات طلايي كه در مراحل پراكنده شده اند بيشتر كنيد. البته اين قطعات طلا معمولا سر راهتان نيستند و بايد براي جمع كردنشان ريسك زيادي را بپذيريد.

بازي بسيار سرراست است اما به اين راحتي ها نمي شود آن را بازي كرد. هر مرحله قلق و روش تمام كردن خاص خودش را دارد. اول بايد مانند يك معماي منطقي موانع را بررسي كنيد و سپس دست به كار بشويد. وجود محدوديت زماني باعث مي شود كه جريان فكر كردن و عكس العمل نشان دادن بسيار سريع باشد. تقريبا از همان مرحله اول با موانعي سر و كار داريد كه رد كردنشان برايتان مشكل است و با خود مي گوييد «اين يكي را عمرا بشود رد كرد!» اما بعد از اينكه به خوبي و خوشي مرحله تمام شد و به مرحله بعد مي رسيد به اين نتيجه مي رسيد كه «نه! اين يكي را عمرا بشود رد كرد!» و اين چرخه تا همان مرحله آخر و تا جايي كه واقعا عمرا نتوانيد يك مرحله را تمام كنيد ادامه دارد. بعضي وقت ها موانع طوري چيده شده اند كه حتي وقتي از آنها عبور مي كنيد به اين نتيجه مي رسيد كه يك عمل غيرممكن را انجام داده ايد.

در هر مرحله موانع و دشمن هاي مختلفي وجود دارند كه نقششان اضافه كردن استرس و فشار رواني روي شماست. موانع كاملا بي رحم هستند و يك ميلي متر لغزش يا يك ميلي ثانيه تاخير را با مرگ مجازات مي كنند.
خوشبختانه هيچ كدام از مرحله ها آنقدر طولاني نيستند كه به خاطر تكرار آنها اعصابتان خرد شود. بايد اضافه كنم كه مراحل بازي در نسخه‌هاي PSP و DS با هم متفاوت هستند و نسخه DS ساده تر است. يكي از دلايل ساده تر بودن نسخه DS ، اضافه شدن يك نماي كلي از مرحله در صفحه نمايش بالايي است.

براي تمام كردن N+ بايد از همه مهارت هايتان مايه بگذاريد. بعد از تمام كردنش هم تازه نوبت به سر زدن دوباره به مراحل و جمع كردن همه قطعات طلا مي رسد. همه چيز در N+ به خاطر سيستم كنترلي فوق العاده خوب آن، لذت بخش به نظر مي رسد. نينجاي شما حركات بسيار نرمي دارد و به راحتي از در و ديوار بالا مي رود و مي پرد.

يكي از قابليت هاي بسيار خوب N+ ، بخش دونفره آن است. از ميان حالت هاي مختلف دونفري هم بخش همكاري از بقيه بهتر است. در بخش همكاري مي توانيد هر كدام از مراحل را كه خواستيد به همراه دوستتان انجام بدهيد. دونفري بازي كردن N+ لذت زيادي دارد، فقط بايد هر دو بازي‌كننده از نظر مهارت در يك سطح باشند.

بازي كردن N+ را به همه بازي كننده و همه گروه‌هاي سني توصيه مي كنيم. در هر دو نسخه N+ يك اديتور براي طراحي مرحله دستي وجود دارد كه كار با آن كمي سخت است و به راحتي نمي شود ايده‌هاي مورد نظر را پياده كرد. اما همين‌كه مي‌توانيد يك مرحله ساده طراحي كنيد و دشمن هاي مختلفي در آن بگذاريد و سپس وارد آن شده و بازي كنيد حس خوبي دارد. اين بازي مفرح مي تواند ساعت ها شما را سرگرم كند و سوژه بسيار خوبي براي راه انداختن كل كل بين دوستان و اعضاي خانواده است!


###

بي‌‌ربط به‌‌اسباب بازي‌ها
100950298128.jpg

بازي توي استوري مانيا با اينكه از نام داستان اسباب بازي معروف والت ديزني استفاده مي كند، اما تقريبا هيچ ربطي به وودي و باز ندارد. اين بازي مجموعه اي از بازي هاي كوچك و آركيدي است كه بيشتر به درد كساني مي خورد كه اهل ركورد زدن و شكستن ركورد خودشان در زمينه هاي مختلف هستند. توي استوري مانيا با فرمت jar منتشر شده است.
5 ميني گيم مختلف در توي استوري مانيا وجود دارد. بيشتر اين بازي ها به دقت شما در هدف‌گيري مربوط مي شود. در هر مرحله يك امتياز هدف وجود دارد كه بايد خودتان را به آن برسانيد. امتيازهاي بيشتر، ركورد شما را بالا مي برند. از ميان اين پنج بازي، Egg Toss از همه جالب تر است. در اين بازي بايد با استفاده از تخم مرغ هاي سبز رنگي، حيواناتي كه از صفحه عبور مي‌كنند را هدف قرار بدهيد. از نظر گرافيكي و موسيقي، توي استوري مانيا مشكلي ندارد.

اين بازي بيشتر براي مخاطبين كم‌سن و سال طراحي شده و اگر بخواهيد موقع نگاه كردن سريال هاي بعد از افطار كودكان دور و برتان را سرگرم كنيد تا حواستان را پرت نكنند اين بازي را نصب كنيد!


###

بازي هفته
آزاد شدن نيرو
با شروع ماه مهر، كيفيت بازي هاي وارد شده به بازار به شدت بالا رفت. در بازار PC مهمترين بازي Crysis Warhead است كه احتياجي به معرفي و توصيه براي كسي ندارد.
اسپور، استاكر و مرسناريز 2 هم از ديگر بازي هاي جديد در بازار PC هستند. بازي جديد از سري جنگ ستارگان كه Force Unleashed نام دارد هم براي همه پلت فرم هاي موجود (به جز( PC منتشر شده كه توصيه مي كنيم حداقل يكي از آنها را امتحان كنيد!
كساني كه پلي استيشن 2 دارند اين روزها يكي دوبازي خوب مانند مرسناريز 2 و ياكوزا 2 دارند و مي توانند دلي از عزا دربياورند. اگر اهل بازي مبارزه اي هستيد، به جزFacebreaker، بازي TNA Impact را هم مي توانيد امتحان كنيد. ويواپيناتا 2 هم براي ايكس باكس بالاخره منتشر شد. در بازار كنسول هاي دستي هم بازي هاي جديد پيدا مي شود. براي DS حتما Lock ”s Quest، Mystery Case files و ويواپيناتا را امتحان كنيد. براي PSP‌هم بازي معمايي Fading Shadows انتخاب خوبي به نظر مي رسد.
 

Bella_aster

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
21 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,331
لایک‌ها
2,615
محل سکونت
Tehran
يخچال روميزي‌
100950298435.jpg

با اتصال اين يخچال كوچك به درگاه USB رايانه خود مي‌توانيد نوشيدني خود را همواره خنك نگه داريد.


###


دستگاه پرداخت الكترونيكي مخصوص نابينايان‌
100950299151.jpg

پرداخت الكترونيكي در فروشگاه‌ها امري عادي است، اما نابينايان نمي‌توانند از اين امكان به راحتي بهره‌مند شوند.
دستگاهي كه مشاهده مي‌كنيد يك دستگاه پرداخت الكترونيكي است كه دكمه‌ها و ديگر واسط‌ها‌ي آن به صورت بريل طراحي شده است كه به نابينايان اين امكان را مي‌دهد تا خود امور پرداخت را انجام دهند.


###


شارژر درختي‌
100950299225.jpg

شارژرهاي خورشيدي وسايل جديدي نيستند و نمونه‌هاي بسياري از آنها تاكنون توليد شده است، اما اين محصول با يك طراحي جالب عرضه شده است.
اين شارژر خورشيدي كه به شكل درخت است به شما اين امكان را مي‌دهد كه با كم و زياد كردن برگ‌هاي درخت كه در واقع سلول‌هاي خورشيدي هستند، توان دستگاه خود را افزايش دهيد.

###

آگاهي دهنده دريافت ايميل‌
100950299446.jpg

نرم‌افزارهاي مخصوصي وجود دارند كه رسيدن پيام جديد را به كاربران در هنگام كار با رايانه اعلام مي‌كنند. اما دستگاهي كه مشاهده مي‌كنيد مخصوص افرادي است كه در منزل يا اداره همواره پاي سيستم نيستند.
اين دستگاه مي‌تواند رسيدن ايميل دريافتي از Gmail ، ياهو و هر سرويس ايميل را كه از 3 POP پشتيباني مي‌كند با قابليت پخش موسيقي براي هر فرستنده به كاربران اطلاع دهد.

###

حافظه در بازكن‌
100950312288.jpg

اين حافظه فلش كه در حجم‌هاي يك تا 32 گيگابايت موجود است با بدنه فلزي طوري طراحي شده است كه به عنوان در بازكن بطري‌هاي نوشابه به كار گرفته شود.



###


وسيله‌اي براي رانندگان مجازي‌
100950298492.jpg

اين يك دسته بازي معمولي براي بازيكن‌هاست كه با يك قطعه اضافه عرضه شده است.
قطعه اضافه كه با USB به اين وسيله متصل مي‌شود عمل فرمان خودرو را براي بازيكن‌ها در بازي‌هاي اتومبيل‌راني شبيه‌سازي مي‌كند.

اين دستگاه mini Controller نام دارد.









###


لینک دانلود این شماره ( که قبل مطالب شماره 206 هم گذاشته بودم ) رو دوباره میذارم :

كليك شماره 206- يكشنبه 7 مهر 1387

دانلود حجم 961KB

###
 
بالا