به به . مجتبی جان پایه ی همیشگی مباحث اقتصادی . آقا بیا یه شرکت بزنیم بریم تو کار مشاوره اقتصاد و مالی . من بیشتر مالی تو اقتصادی
کارمون میگیره ها:happy:
پارسا و دکتر جان : والا بنده 5 شنبه تهران نبودم از دنیا به دور بودم . این خبر هم پنج شنبه 8 صبح 100% تایید شد(امیدوارم الهام زودتر وزیر اقتصاد رو خبر نداده باشه
)
اما اصل ماجرا:
خبر بنده یه بخشش قدیمی داشت . اما مطمئنا شما و هیچ کدوم از دوستان خبر استعفای رئیس بانک مرکزی رو نشنیده بودید. متاسفانه اونقدر قضیه بیخ داره که بنده هم به خاطر مسائلی که ممکنه برای منبعش پیش بیاد نمیتونم وارد جزئیات بشم . اما خودتون میتونین حدث بزنین که علت استعفا چیه !! حالا شاید به خاطر اینکه وضعیت زیاد بیخ پیدا نکنه یک ماهی هم رئیس بانک مرکزی باقی بمونه اما از پایه و بنیان بزودی برداشته خواهد شد (با تمامی معاونین و ...)
اصلا ماجرا از کجا شروع شد؟
همونجور که اطلاع دارین رقم بودجه دولت محترم امسال هم به صورت کیلویی تعیین شد و دولت بر خلاف سیاست انقباضی ای که باید در پیش بگیره باز هم دم از توسعه و سازندگی و سفر های استانی و ... میزنه (که حقیقتا این سیاست به حدی احمقانه است که حتی در روزنامه ها هم دیگه دلیل منطقی براش نمیارن و فقط به مسخره از اون نام می برن!!) رقم بودجه حدود 58 میلیارده که با توجه به سفر های استانی کم خرج!! رئیس جمهور که حدود 3-4 میلیارد هر سال میشه حدود 61-2 میلیارد به طور کل دولت امسال خرج خواهد کرد. این پول به کجا اضافه میشه؟ به نقدینگی جامعه و در نتیجه با فرمولی بسیار ساده که در حد اقتصاد کلان ترم 2 دانشگاهه (اونم برای صنایع!!) اگر همه بخش های دولت به طور کامل با هم همکاری کنن و بخش خصوصی هم همکاری کنه . مسائل سیاسی اقتصادی دیگه ای بوجود نیاد ! منطقه دچار تنش نشه ! دولت به قولش عمل کنه و بیشتر از بودچه و سفر های استانی خرج نکنه و بعضی ها هم چیزای اضافی نخورند!! میشه 20% ناقابل!!!
این 20% ناقابل غیر قابل کاهش ! غیر قابل دستکاری و غیر قابل چانه زنیه و به زور چوب و باتوم و تعزیرات و سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و ... پایین نمیاد . یعنی این 20% رو چشم بسته قبول کنین. هر چند که سیاست دولت نشون داده که معمولا از این حداقل 50 تا 100 درصد تورم واقعی (ّبه خاطر مسائل سیاسی ! سیاست های غلط و رعایت نکردن حریم بودجه ) بیشتر بوده.
اما مشکل اصلی کجاست: رئیس جمهور محبوب حسین(کپی رایت دکتر) به مردم طبق معمول قول داده که تورم رو کنترل کنه ! و وقتی بهش اطلاع دادن که اینجور میشه گفته شما غلط کردین . تورم باید 1 رقمی بشه . حالا یه سری دکترای اقتصاد و مشاور های اقتصادی هی زدن تو سرشون که بابا جون کاری از دست ما بر نمیاد . بترکونیم میشه 20% اونم با اما و اگر . چی چی داری میگه یک رقمی! اونم برگشته گفته شما بلد نیستین . بزارین من خودم جراحی اقتصادی میکنم که حظ کنین برین تو کتابای اقتصادی هم بنویسین طرح فلان رئیس جمهور!! تز های ایشون رو هم که همه در تمامی رشته ها دیده اند و دیگه جای بحث نداره!!
جالب اینجاست که هیچ کدوم از تز های ایشون سر سوزنی کاری با نقدینگی نداشته . البته به جز یکی از تزها که به زودی به اجرا گذاشته میشه . اونم محدودیت برداشت بیش از 5 میلیون تومان در روز از یک حساب !!(که البته فکر کردن با این کار نقدینگی رو کنترل میکنن !!!)
خیلی دوست دارم تز ها رو کامل شرح بدم . شاید یه قسمت هاییش رو بدونین . دوستان بیان بگن چی میدونن من اصلاح کنم
اینجا محیط عمومیه و دولت ما دوست داره هر چی که مربوط بهش میشه سیاسی جلوه بده!!
البته یکی دوتاشون خیلی درز کردن . از جمله اینکه بانک ها به دو دسته تقسیم خواهند شد: بانک های قرض الحسنه (با سود بانکی 0 برای وام دادن و گرفتن مشابه صدر اسلام) و بانک های سرمایه گذاری با سود بانکی نامعلوم (که وام به کارخانجات میدن و روش اینطوریه که مثلا ایران خودرو وام میخواد اعلام میکنه بانک ها تو روزنامه پذیره نویسی میکنن شما به ایران خودرو بخشی از وام رو قرض میدین اما ایران خودرو هیچ درصدی رو تضمین نمیکنه و حتی اگه ضرر کرد از پولتون کم میکنه!!!) که با این تصمیم به علاوه محدودیت 5 میلیون تومانی اگر اجرا بشه سال دیگه باید بیخیال بازار پول به کلی و بالتبع بازار سرمایه بشیم و البته تورم بیش از 100 درصد در زمین خانه و طلا رو انتظار داشته باشیم.
دو تای دیگه رو هم برم یه سرچی بکنم ببینم تا چه حدی میتونم بگم .