حسین جان یه چیزی رو بی تعارف بهت بگم .سعی کن بحث اقتصادی رو با سیاسی قاطی نکنی. علم اقتصاد علم دو دو تا چهار تاست . نمیشه گفت فلانی اون جوری فکر میکرد اون جوری شد اما در اصل فلان جور باید میشد پس ایرادی نداره . این که تا بحال اینجاییم و این 3 سال به اینجا رسیدیم خودش بزرگترین گواه و شاهد بر این مدعا است که دولت نه تنها نقش حمایتی برای اقتصاد نداشته بلکه شدیدا به مشکلات دامن زده . شما مخالفی ؟! اگر مخالفی یا چشماتو به واقعیت بستی یا زیر میزی داری جایی پول میگیری یا شیفته سیاست شدی . من چیزی غیر از این سه حالت نمیبینم . یه نگاه به آرشیو همین روزنامه های وطنی که با هزار فیلتر چاپ میشن بندازی و البته از نوع اقتصادیش که سیاست نقش پررنگی نداره میبینی که چیا رو پیش بینی میکردند و از چه چیزایی دولت رو منع میکردند و چه شد.
این اتفاقها اونقدر در این دولت شایعه که یکی از بزرگترین اقتصاد دانهای ایران بر میگرده میگه : مشکل ما از اون جا ناشی میشه که علم اقتصاد رو علم نمیدونن! اگر علم میدونستن و به دنبال اجرای تئوری ها و استفاده از دانشش بودن هیچوقت به اینجا نمیرسیدیم. واقعا برای یک دولت ننگه که پشت سرش اینجوری در مورد سیاست های اقتصادیش صحبت بشه. مشکل رئیس جمهور ما هم اینه که اقتصاد رو (مثل خیلی چیزای دیگه ) با سیاست قاطی کرده و هی میگه مرغ من یه پا داره!! یکی نیست بگه 4 تا دور برگردون زدی که دیگه علامه دهر نیستی !! اما راجع به بحث ها:
قربان شما میشه بفرمائید دولت با پایین اومدن دلار به چه مشکلی بر میخوره؟ خوشحال میشم مشکلی که ازش حرف میزنی رو بدونم. بعد از اینکه مشکل رو گفتی میشه به من بگی سیاست دولت برای مهار قیمت دلار (بالا نگه داشتنش ) چی بوده که اینقدر موفق بوده؟ نکنه گند زدن در ساختار اقتصادی ؟! شاید هم گربه دستش به گوشت نمیرسه میگه پیف بو میده!!
اما آنچه بنده گفتم منبعی کاملا موثق داره . موثق تر از اون چیزی که فکرش رو بتونی بکنی. رئیس جمهور شما اگر هم به بالا بودن قیمت دلار اعتقاد داشته باشه (که از ایشون بعید هم نیست!) باز هم در این وضعیت به قدری در این مملکت تر زده که حاظره هر چیزی رو فدای اون 20 درصد حداقل تورم قریب به یقین بکنه . شاید مثال آدمی که در حال غرق شدنه و حاظره به هر چیزی چنگ بزنه و خودش رو نجات بده بهترین مثاله.
تب هلندی ربطی به زیر ساخت نداشت . که اتفاقا اگر هم قرار باشه بین بد و بدتر انتخاب کرد پروژه های زود بازده بد هستند و زیر ساخت ها بدتر ! علت هم در اقتصاد خواهید خواند! جالب اینه که حتی یک اقتصاد دان هم از این سیاست دولت فخیمه ما حمایت نکرده اما شما با جرات تمام حمایت میکنید!!
از بابت گفته های رئیس جمهور محبوب شما بنده نمیخوام گفته های ضد نقیض خودش و دولتش در این چند سال رو مطرح کنم هر کسی عقل داره میفهمه که آیا رئیس جمهور محبوب شما و دولت مقتدرشان روی حرف های خود میمانند و یا زمانی که اوضاع خیط میشه یا به نفعشون تغییر میکنه درست عکس اون موضع رو میگیرند . از نظر بنده که حرف ها و قول های ایشان هیچگونه سندیت و ارزشی نداره
در مورد دلاری بودن صندوق ذخایر عرضی : چه دلار چه طلا باشد چه فرانک باشد چه پوند و حتی پول رایج در فراسوی کهکشان هیچ فرقی به حال این سیاست نکرده و نخواهد کرد. بحث تراز مبادلات و نحوه خرج آنست نه محتوای آن
بسیار خوشحال خواهم شد شما از اون استاد اقتصادی دعوت کنید که اینجا توضیح بدهند که چرا به اینجا رسیدیم . در بست از این پیشنهاد استقبال میکنم . اما امیدوارم قبلش صحبتی خصوصی با ایشون انجام بدید که یک دفعه مجبور نشید خودتون از دولت دفاع کنید و ما اینجا سوت بزنیم
بنده هیچ کجای حرفهام اتهامی به ایشون نزدم که نشون دهنده ادعای بر منافق بودنشون داشته باشه! نمیدونم شما چه طوری از عبارت دوستی خاله خرسه اینجور نتیجه گرفتید؟!! این مبحث مربوط به سیاست میشه که بنده باهاش کاری ندارم . چیزی که هستند مهم نیست کاری که میکنند و نتیجش مهمه برای من
حسین جان شرمنده اگر تند رفتم. بحث اقتصادی و نه سیاسی است و بنده وظیفه خودم میدونم تا حد امکان جلوی هر گونه facade و سیاه بازی در این گفتگو رو بگیرم.