ترشی ، شوری

شروع موضوع توسط coralisland_17 ‏14 نوامبر 2012 در انجمن آشپزی و خوراکی ها

  1. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی هندوانه ابوجهل
    ترشی هندوانه ابوجهل (به ترکی کبر)
    مواد لازم:
    هنوانه ابوجهل /نمک/سرکه
    برا ترشی باید هندوانه ابوجهل ها ریز باشن و چون تلخ میشه بلافاصله نمیشه ترشی گذاشت باید 1 یا 2 ماه در آب نمک شور قرار بدیم .
    (من خودم خرداد ماه هندوانه ابوجهل گرفتم و تقزیبا 5ماه داخل آب نمک شور بود)
    برا ترشی گذاشتن از آب نمک بیرون میارییم و چند روز داخل آب معمولی قرار میدیم تا نمک اضافی رو از دست بده سپس داخل شیشه میریزیم و شیشه رو با سرکه پر میکنیم که 10 یا 15 روزه آماده خوردن هست.
    میتونید هم خالی درست کنید هم به ترشی هفت بیجار اضافه کنید و هر مدلی که دوست دارین;)
     
  2. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشي لبو
    مواد لازم :


    لبو نیم کیلو

    سیر ۳ حبه

    سرکه

    روغن زیتون

    طرز تهیه :

    لبو ها را تمیز کرده و ابپز میکنیم و با چنگال امتحان میکنیم اگر پخته بود صبر میکنیم تا سرد شود بعد پوستش را گرفته برش میزنیم میتونیم بعد برش قالب هم بزنیم .

    سیر را رنده کرده و روش سرکه و روغن زیتون ریخته سس حاضر میکنیم لبو ها را در این سس خوابانده و ۱ شب در یخچال نگهداری میکنیم و سرد سرو میکنیم .
     
  3. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی لیته بادمجان کبابی
    مواد لازم :

    • بادمجان درشت : 10 عدد
    • گل‌کلم متوسط : نصف گل‌کلم
    • هویج : 3 عدد بزرگ
    • سیر : 20 حبه کوچک
    • فلفل سبز : (مقدار فلقل بستگی به ذائقه خودتان دارد که تند دوست داشته باشید یا نه)
    • نمک و زردچوبه : به مقدار لازم

    روش تهیه :

    بادمجان‌ها را در فر یا کباب‌پز کبابی می‌کنیم تا کاملا پخته شود. (مثل بادمجان کبابی برای میرزاقاسمی)
    سپس آن‌ها را پوست می‌کنیم و کمی نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌چینیم تا آب آن‌ها کاملا گرفته شود.
    هویج‌ها را رنده کرده و نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.
    گل کلم و سیر و فلفل را هم خرد کرده و نمک زده و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آنها هم گرفته شود. (یک نصف روز باید مواد به همین حالت بمانند)
    سپس بادمجان‌ها را ساطوری کرده و در ظرفی ریخته و همه مواد را به آن اضافه می‌کنیم و سرکه روی آن می‌ریزیم.
    این ترشی چون با بادمجان کبابی درست شده و عطر و طعم بادمجان کبابی را دارد ادویه ترشی به آن نمی‌ریزیم فقط کمی زردچوبه و سیاه دانه به آن اضافه می‌کنیم. نمک آن را هم بچشید چون به مخلفات آن نمک زده بودند ممکن است به نمک کمی نیاز باشد.
    این نوع ترشی بسیار ملایم و خوش طعم است.
     
  4. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    [​IMG] خیار شور
    مواد لازم :
    خیار ۲ کیلو
    سیر ۱ بته
    هویج ۲ عدد
    شوید مقداری
    فلفل سبز چند عدد
    سرکه ی قرمز به اندازه لازم
    نمک و آب به میزان لازم
    طرز تهیه :
    خیارها رو شسته و داخل شیشه می چینیم . تو هر شیشه چند حبه سیر و چند حلقه هویج و چند حلقه فلفل سبز و چند برگ شوید میریزیم و میذاریم کنار.
    تو یه قابلمه ۵ لیوان آب و ۵ قاشق غذاخوری نمک رو کاملا مخلوط میکنیم تا نمک حل بشه .
    تو هر شیشه به اندازه ی ۲ الی ۵/۲ سانت ( ببینین این اندازه تا کجای شیشه ای که انتخاب کردین میشه ) سرکه ریخته و بقیه اش رو با محلول آب و نمک پر میکنیم و درشون رو محکم میبندیم .
    یه قابلمه ی بزرگ رو انتخاب کرده و شیشه ها رو داخلش چیده و تا قسمت گلویی شیشه ها آب میریزیم و روی حرارت قرار می دهیم .
    به محض اینکه رنگ خیار ها برگشت ، شیشه ها را از آب خارج کرده و اجازه می دهیم تا کاملا خنک شود .
    بعد در یخچال قرار داده و بعد از دو روز دیگه مصرفش میکنیم .
    فقط حواستون باشه همین که رنگ خیار ها برگشت ، از آب درش بیارین و گرنه خیارها میپزه ها
     
  5. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی کلم قرمز

    کلم برگ قرمز متوسط 1 عدد

    آب 1 لیوان

    سرکه 1 لیوان

    شکر 1 ق س

    نمک 1 ق غ



    کلم رو از وسط به چهار قسمت تقسیم و بعد بصورت نوار هایی به پهنای 2 سانتی متر برش بزنید.

    کلم های خرد شده رو به همراه آب بریزید توی دیگ و بگذارید بجوشه.

    هم بزنید تا همه کلم ها با بخار آب و آب جوش یه کم نرم بشه.

    کلم ها رو آبکش کنید و این دفعه با سرکه و نمک و شکر بگذارید روی گاز و هم بزنید تا همه کلم ها به سرکه آغشته بشه.

    وقتی چند تا جوش زد شعله رو خاموش کنید و بگذارید سرد بشه.

    حالا ترشی رو توی ظرف شیشه ای ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.



    نکته 1 : این ترشی بلافاصله قابل مصرفه.

    نکته 2 : از سرکه این ترشی برای تهیه ی سس سالاد همراه با سس مایونز میتونید استفاده کنید که نتیجه اش یه سس خوشرنگ و خوش طعمه.
     
  6. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    طرز تهیه آجیل ترشی

    آجیل جزو تنقلات خوشمزه و پرطرفدار است. بچه ها هم این نوع خشکبار را دوست دارند. درست کردن این نوع ترشی علاوه بر مقبول بودن پیش اعضای خانواده، سفره را رنگین و زیبا تر می کند.
    ● مواد لازم
    ▪ گردوی پوست کنده تازه مغز شده ۲۰۰ گرم
    ▪ بادام پوست کنده شده ۲۰۰ گرم
    ▪ فندق ۲۰۰ گرم
    ▪ پسته ۲۰۰ گرم
    ▪ سرکه و نمک و تخم گشنیز به میزان لازم

    ● طرز تهیه
    بادام، فندق، پسته و گردو را یک ساعت قبل از شروع تهیه ترشی در آب گذاشته و خیس می کنیم، سپس آن را از آب خارج کرده و در ظرف ترشی با نظم و ترتیب می چینیم، بعد در هر ردیف لابه لای مواد کمی تخم گشنیز پاشیده و یک قاشق مرباخوری نیز نمک به مواد اضافه می کنیم و در پایان سرکه را روی مواد تهیه کرده ریخته بطوری که تمام مواد را پوشش دهد. این ترشی بسیار لذیذ است و بعد از چهار، پنج روز قابل استفاده می شود.
     
  7. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    طرز تهیه ترشی گردو
    درباره خواص گردو و گردوترشی بسیار در طب پزشکی و سنتی آمده است. روغن طبیعی گردو جهت درمان دردهای استخوان و مفاصل مورد استفاده قرار می گیرد. طبع گردو گرم است و بسیار چاق کننده و مفید برای تقویت حافظه شناخته شده است.
    درباره خواص گردو ترشی نیز گفته شده است که برای دفع کرم کدو مناسب است، البته فراموش نشود بهتر است که برای تهیه ترشی از اردیبهشت ماه یا خرداد ماه به فکر باشید چون هر چه گردو تازه تر و کوچک تر باشد سختی آن کم تر است و به لحاظ ظاهری نیز گردوترشی را زیباتر می کند.

    ● مواد لازم
    ▪ گردوی مغز نگرفته تازه ۵۰ عدد
    ▪ برگه خشک شده زرد آلو یک کیلو
    ▪ تمبر هندی ۱ /۵ بسته
    ▪ جوز هندی یک قاشق مرباخوری
    ▪ فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری
    ▪ سرکه دو لیتر
    ▪ شکر نصف لیوان
    ▪ نمک یک قاشق مرباخوری
    ▪ ادویه مخصوص ترشی دو قاشق مرباخوری
    (ادویه مخصوص ترشی را می توان از عطاری ها تهیه کرد.)

    ● طرز تهیه
    ابتدا برگه زردآلو را در سرکه به مدت ۲۴ ساعت ریخته تا کاملاً خیس بخورد، سپس تمبر هندی را نیز در سرکه می ریزیم و به مدت ۲۴ ساعت آن را رها کرده تا آن نیز آماده برای تهیه ترشی شود.
    این دو ماده چاشنی گردوترشی است، بنابراین بهتر است که صاف و غلیظ باشد، بدین ترتیب آن را از آبکش عبور می دهیم تا عصاره تقریباً غلیظی مانند رب گوجه به دست آید.

    سپس گردوهای تازه را انتخاب کرده و آن را کمی به مدت دو یا سه دقیقه می جوشانیم، بعد با دستکش پوست نازک وسیاه رنگ آن را می گیریم (بهتر است این کار را با یک کارد کوچک انجام دهید) سپس گردوها را به مدت سه،چهار روز در آب سرد ریخته و صبح و عصر آب آن را عوض کنید. سپس آن را جلوی آفتاب بگذارید و مهلت دهید تا یک ساعت زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرد.

    بعد برای تهیه چاشنی آن برگه زردآلو و تمبر هندی صاف شده و آبکش شده را داخل ظرفی می ریزیم و جوز هندی، شکر، نمک، ادویه ترشی، فلفل سیاه و نصف لیوان سرکه اضافه می کنیم، بعد گردوها را داخل چاشنی مورد نظر ریخته و به مدت یکی ، دو هفته صبر می کنیم تا ترشی مان جا بیفتد.
     
  8. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشي فلفل
    [​IMG]

    مواد لازم :


    فلفل تند ریز ۲۵۰ گرم

    گوجه فرنگی ۲ - ۳ عدد

    سرکه ۴-۵ ق غ

    نمک دریا ۱ ق غ

    جعفری کمی

    اگر خواستین کمی روغن زیتون

    طرز تهیه:

    ۱ : فلفل ها رو شسته و خشک میکنیم .

    ۲ : گوجه فرنگی ها رو رنده کرده و سیر را ریز خرد میکنیم و سرکه و نمک و روغن زیتون را اضافه کرده و مخلوط میکنیم .

    ۳ : توی شیشه یک لایه فلفل و یک لایه از گوجه میریزیم و وقتی شیشه پر شد روش جعفری خرد شده میریزیم ودر شیشه رو محکم میکنیم و در جای خنک میزاریم و به مدت ۱۰ روز صبر میکنیم .

    گوارای وجود

    [​IMG]
     
  9. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی مخلوط
    مواد ترشی:

    هویج
    کرفس
    فلفل دلمه ای
    گل کلم
    کلم برگ قرمز و سفید
    سیب زمینی ترشی(یارالماسی)
    پیاز ریز
    لبو یه دونه
    فلفل تند
    بادمجان
    موسیر خشک

    نمک و شکر فلفل قرمز و سرکه
    تخم گشنیز
    سیاه دانه
    گلپر
    زیره
    تخم رازیانه


    همه سبزیجات رو بجز بادمجونا و پیاز، ریز کنید
    بامجونا رو مکعبی درشت ببرید و با یکی دو لیوان (بسته به حجم بادمجونا)سرکه بپزین تا نرم بشه ولی له نشه
    پیاز های ترشی هم که خوشون بند انگشتی هستن فقط پوستشونو بگیرین

    حالا تخم گشنیز و گلپر و زیره و سیاه دانه و تخم رازیانه رو هم یه کم بکوبین که فقط عطرشون در بیاد و خرد نشن
    همه مواد و اودیه ها رو با همدیگه هم بزنین و بریزین تو شیشه تمیز و روشو با سرکه پر کنین.

    نکته:
    اگه موسیر تازه داشتین که چه بهتر ولی اگه نداشتین چند تا برگه موسیر خشک رو یه شب تو آب خیس کنین تا نرم بشه بعد با دستمال آبش رو بگیرین و تو ترشیتون بریزین

    چند قاشق شکر برای گرفتن تیزی سرکه حتماً استفاده کنین.

    یه دونه لبو ریز شده برای رنگی شدن ترشی بکار میره

    سرکه صورتی خوشرنگ این ترشی برای تهیه سس سالاد خیلی عالیه
     
  10. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی هفت بیجار
    من خودم چشمی درست میکنم ولی اندازه هارو تقریبی براتون میگم
    کرفس یا کرویز خردشده یه کاسه گل سرخ
    جعفری خردشده یه کاسه گل سرخ
    گشنیز یه کاسه گل سرخ
    شوید یه کاسه گل سرخ
    ریحان یه پیاله گل سرخ
    نعناع 2 ق غ خ
    مرزه 2ق غ خ
    ترخون 2 ق غ خ
    هویج ریز نگینی خرد شده 1 ق غ خ
    سیر ریز نگینی خرد شده 1 ق غ خ
    گل کلم ریز خرد شده 1 ق غ خ
    فلفل دلمه ای های رنکی 1 ق غ خ
    هندوانه ابوجهل ریز(به ترکی میشه کبر) 1 پیاله گل سرخ

    ما طرفای آذزبایجان یه سبزی داریم به اسم کرویز که از خانواده کرفس هستش از این سبزی بیشتر برا خورشتها و آشها و مخصوصا ترشیها و خیار شور استفاده میکنیم ظاهرش مثل جعفری میمونه ولی کمی بزرگتر و پهن تر که قسمت سبزی یا برگاشو همراه سبزی های معطر دیگه مثل جعفریو گشنیز و شوید و کمی ریحون و کمی نعناع ومرزه وترخون ریز خرد میکنیم البته مقدار کرویز و جعفری و گشنیز وشوید بیشتر از بقیه میشه و قسمت ساقه ها رو توی آب میجوشنیم وآبشو کنار میذاریم سبزی ها رو میشوریم کنار میذاریم تا آبش کاملا بره بعد کمی سیر و هویج و گل کلم و هندوانه ابوجهل که ریز باشه و فلفلدلمه های رنگی ریز نگینی خرد شده را مخلوط سبزیها میکنیمو این کل مواد هستش که آماده میکنیم وکنار میذاریم برا آبش که ترشی تند وتیز نمیخواهیم به حالت شوری درست میکنیم نصف سرکه سفید ونصف از آب سبزیهاییکه جوشاندیم روی هم میریزیم ونمک هم خودتون بدلخواه بریزین و بذارید رو شعله گاز وقتی یه جوش زد خاموش کنید بعد از خنک شدن بریزید رو موادتون البته اینکارو میتونید همون اول انجام ببدیدوکنار بذارید وبعدوسایل ترشی رو آماده کنید این جوشاندن آّب سبزیها با سرکه باعث میشه ترشیتون کپک نزنه .
     
  11. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    زیتون پرورده
    [​IMG]
    در گیلان زیتون پرورده را غالباً با زیتون ماری و آب ترشه انار ( نوعی انار جنگلی بسیار ترش ) و سبزی های بومی مانند . خالواش و چوچاق درست می کنند …
    مواد لازم:
    زیتون سبز هسته گرفته و به دلخواه خورد یا درسته نیم کیلو
    رب انار نیم پیمانه
    سیر کوبیده ۸ پر
    آب لیمو ۲ قاشق
    مغز گردو کوبیده ۱۵۰ گرم
    نعنای خشک کف مال ۱ قاشق مرباخوری
    طرز تهیه :[​IMG]
    زیتون پرورده از ساخته های بسیار نغز آشپزی گیلان است و در خود گیلان آن را مانند ترشی و ماهی شور در کنار غذای اصلی سر سفره می گذارند ، ولی روی میز اردو هم مسلماً جای خود را دارد .
    در گیلان زیتون پرورده را غالباً با زیتون ماری و آب ترشه انار ( نوعی انار جنگلی بسیار ترش ) و سبزی های بومی مانند . خالواش و چوچاق درست می کنند . این مواد را در تهران و برخی از شهرستان ها از فروشگاه های مواد خوراکی گیلان می توان خرید ، ولی اگر این مواد در دسترس نبود ، از روی این دستور عمل کنید ، نتیجه رضایت بخش خواهد بود . همه مواد را در ظرفی بریزید ، زیر و رو کنید و یک ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید ، سپس در ظرف اردور بکشید و سرد سر سفره بگذارید .
    زیتون گاهی بیش از اندازه شور است ؛ ممکن است لازم باشد پس از هسته گرفتن آن را ۱ ساعت در آب سرد بخوابانید
     
  12. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی خرما
    مواد لازم:
    خرما، یک کیلوگرم (هسته‌های آنها را جدا کنید)
    سماق کوبیده شده، نیم کیلوگرم
    تمبر هندی جوشیده، نیم کیلوگرم
    آب لیموترش، یک لیوان
    دارچین ساییده شده، یک قاشق سوپ‌خوری سرخالی [دارچین، دشمن قند خون]
    مغز گردوی خردشده، 100 گرم (در صورت تمایل) [آشنایی با خواص گردو]
    دانه انار، 50 گرم (در صورت تمایل) [آشنایی با خواص انار]
    نمک و فلفل، به میزان لازم
    طرز تهیه:

    1 - دو سه لیوان آب را در کاسه‌ای بریزید و سماق را به آن اضافه کنید تا خیس بخورد. مدت زمان لازم برای خیساندن سماق 2 ساعت است.

    پس از آن مخلوط سماق و آب را از صافی عبور دهید و آب آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. تمبر هندی را نیز در یکی دو لیوان آب خیس کنید و بگذارید حدود 24ساعت بماند.

    پس از این مدت، آن را نیز صاف کنید. حالا آب تمبر هندی و آب سماق را در کاسه فلزی گودی با هم مخلوط کنید، سپس آب لیموترش را به آن اضافه کنید.

    2 - ترکیب این 3 مایع را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. پس از آن، اجاق را خاموش کرده و مخلوط را کناری بگذارید تا سرد شود.

    در این فاصله خرماهای هسته گرفته را چرخ کرده یا در دستگاه خردکن له کنید؛ سپس آن را به مخلوط این آب‌ها (آب سماق، تمبر هندی و لیمو ترش) اضافه کنید.

    نکته: برای اینکه ترشی خرما کاملا جا بیفتد، مخلوط نهایی را دوباره روی شعله اجاق گاز قرار دهید و اجازه بدهید 2 دقیقه حرارت ببیند. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و ترشی جا بیفتد.

    در پایان گردو و دانه‌های انار را نیز اضافه کنید و پس از مخلوط کردن با خرما، ترشی را نوش جان کنید.
     
  13. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی زیتون
    موادلازم:
    زیتون سبز : یک کیلو فله با هسته یا بی هسته فرق ندارد . حتی از نوع مغز دار با فلفل قرمز که در فروشگاهها موجود است هم میتوان استفاده کرد . اگر زیتون سبز آماده و داخل شیشه با آب نمک خریدید آب نمک آنرا بیرون بریزید
    گشنیز تازه : ۲۵۰ گرم
    یا نعنا خشک : دو قاشق غذا خوری با گشنیزخوشمزه تر است
    پیاز یزرگ : یک عدد
    سیر تازه : دو تا سه حبه
    فلفل دلمه : سیز و قرمز و نارنجی از هرکدام یک نصفه
    سرکه سیب : به اندازه ای که شیشه پر شود
    گلپر : یک قاشق چای خوری بدون گلپر هم میشود
    نمک : کمی
    فلفل : به میزان تندی که می پسندید
    طرز تهیه:
    زیتون ها را یک چاک کوچک بدهید که سرکه زودتر به جسم آن برود . پیاز و فلفل ها را ریز خرد کنید . ( پیاز را نیز میتوانید رنده کنید .) سیر را با رنده یا دستگاه دستی مخصوص ریز کنید . گشنیز ها را پاک کنید و بشویید و پس از خشک شدن خرد کنید . حال همه را داخل شیشه بریزید و نمک و فلفل و گلپر سرکه را اضافه کنید . اگر در جای گرم قرار دهید تا یک هفته قابل استفاده خواهد بود
     
  14. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی انبه کال

    مواد لازم

    انبه 8 عدد

    شکر دو قاشق غذاخوری

    سرکه دو لیوان

    فلفل قرمز هندی 7 تا 8 عدد

    تخم گشنیز آسیاب شده دو قاشق غذاخوری

    گلپر آسیاب شده یک قاشق غذاخوری

    سیاه دانه مقداری

    زردچوبه و نمک به مقدار لازم

    سیر مقداری


    طرز تهیه

    انبه را پوست می‌کنیم و بعد چهار قسمت می‌کنیم.

    هسته انبه را خارج می‌کنیم. آن‌را مثل سیب زمینی خلال می‌کنیم.

    کمی زردچوبه و نمک روی آن می‌ریزیم و خوب با دست مخلوط می‌کنیم تا خلال‌ها زرد رنگ شود و بعد می‌گذاریم حدود 24 ساعت در آفتاب تا کمی خشک شود.

    سرکه را با شکر و یک قاشق چای‌خوری زردچوبه روی گاز می‌جوشانیم و می‌گذاریم کمی خنک شود.

    سیر را هم رنده و یا ریز خرد می‌کنیم.

    بعد ابتدا یک ردیف انبه می‌چینیم و کمی گلپر و سیاه دانه و تخم گشنیز آسیاب شده و یکی دو تا فلفل قرمز هندی و مقداری سیر رنده شده روی آن می‌ریزیم و مجدداً انبه و بقیه مواد را لایه لایه می‌ریزم تا شیشه پُر شود.

    در نهایت سرکه را روی مواد می‌ریزیم و درب شیشه را محکم می‌بندیم و می‌گذاریم یک هفته‌ای کمی نرم شود و در نهایت در یخچال از آن نگهداری می‌کنیم.

    یک روش دیگر که اهل جنوب خیلی از آن استفاده می‌کنند این است که انبه‌ها را با پوست چهارقاچ می‌کنند؛ البته به صورتی که تکه‌های انبه به هم وصل باشد و هسته هم در وسطش باشد، روی آن نمک می‌پاشند و حدود یک روز در آفتاب با حبه‌های سیر درسته می‌گذارند بماند و سپس با سرکه و کمی ادویه ترشی را آماده می‌کنند.

    این ترشی به سبزی می‌زند. تلخی هسته بعد از مدتی از بین می‌رود و قابل خوردن است.
     
  15. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    لیته بادنجان
    [​IMG]


    مواد لازم:


    سرکه : ۳ لیتر
    نمک : قدری
    ادویه : قدری
    بادمجان : قدری
    گشنیز : قدری
    سیب زمینی : قدری
    موسیر : قدری
    ریحان : قدری



    طرز تهیه:


    برای این ترشی می‌توانیم از بادمجان‌های دلمه‌ای یا معمولی بدون تخم استفاده کنیم. بادمجان‌ها را در فر یا روی آتش کباب می‌کنیم تا گوشت آن کاملاً پخته شود بعد آنها را پوست می‌کنیم و کمی نمک می‌پاشیم و روی پارچه می‌چینیم تا کاملاً آب آنها گرفته شود. بعد بادمجان‌ها را ساطوری می‌کنیم و با کمی سرکه چند جوش می‌دهیم و مقداری سبزی (نعناع، ترخون، ریحان، گشنیز) که به‌دقت تمیز کرده و شسته و خوب خشک کرده‌ایم و از چرخ رد نموده، بلافاصله با کمی سرکه مخلوط می‌کنیم و این مایه را به بادمجان اضافه می‌نمائیم و مقداری ادویه و سیاه دانه به آن اضافه می‌کنیم.
     
  16. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی خیار چنبر
    یه کوچولو سخته ولی خیلیییی خوشمزه است[​IMG]
    مواد لازم:
    خیار چنبر=1 کیلو
    تمر هندی=1/2 بسته
    سرکه=1 لیوان
    سیر =1 بوته
    تخم گشنیز و سیاهدانه=از هر کدام 1 قاشق سوپخوری
    نمک= به میزان لازم
    آب= 1 لیوان
    فلفل تند= 5-6 عدد
    پودر انبه = 1 قاشق سوپخوری
    روغن زیتون=1/2 پیمانه
    طرز تهيه:
    خیار چنبر را شسته و خشک کرده و بصورت حلقه حلقه می بریم. تمر هندی را با آب خیس کرده وبعد آن را صاف می کنیم.
    سیر را با تخم گشنیز،سیاهدانه،و فلفل می کوبیم و با خیار ،تمر هندی صاف شده ،سرکه ،پودر انبه و نمک در ظرفی گذاشته ومی جوشانیم (نباید زیاد جوش بخورد) در آخر روغن زیتون را افزوده و می گذاریم سرد شود .
    پس از سرد شدن در ظرف در دار ریخته و در یخچال قرار می دهیم.
     
  17. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    لیته انبه با تمبرهندی و رب انار
    مواد لازم:

    انبه رسیده زرد: 4 عدد، بزرگ
    شكر قهوه‌ای: 3 قاشق غذاخوری
    تمبرهندی: 200 گرم
    رب انار: 250 گرم
    سركه سفید: 2 پیمانه
    رازیانه باریان: یك قاشق غذاخوری
    زنیان از خانواده رازیانه: یك قاشق مرباخوری
    زیره سبز: یك قاشق مرباخوری
    دارفلفل: 2 عدد
    نمك: به مقدار لازم


    روش تهیه:

    1 - انبه را ریز خرد كرده. اگر دوست داشتید می‌توانید آن را نگینی یا حبه‌ای خرد كنید یا اینكه كاملا پوره كنید.

    2 - انبه‌های خردشده را داخل قابلمه بریزید و شكر قهوه‌ای را هم به آن اضافه كنید.

    3 - از یك ساعت قبل تمبرهندی را با سركه سفید خیس كنید و دستانتان را بشویید. بعد حسابی تمبرهندی و سركه سفید را چنگ بزنید تا به خورد هم روند. بعد از یك ساعت این تركیب را از صافی رد كنید و روی انبه‌ها بریزید.

    4 - تركیب را روی حرارت كم به مدت 35 تا 40 دقیقه در حال جوشیدن هم بزنید.

    5 - در این مرحله رب انار را اضافه كنید و هم بزنید تا با بقیه مواد تركیب شود.

    6 - سپس رازیانه، زنیان، زیره و دارفلفل را همگی به شكل نیمكوب شده به همراه نمك اضافه كنید.

    7 - اجازه بدهید این ادویه‌ها همراه تركیب فوق 2 دقیقه بجوشد این زمان نباید بیشتر شود چون باعث تلخ شدن لیته می‌شود.

    8 - حالا وقت خاموش كردن حرارت است اجازه دهید لیته خنك شود. در ضمن این لیته نه باید خیلی آبكی باشد و نه خیلی غلیظ.

    نکته:

    شكر قهوه‌ای كه اتفاقا شكری طعم‌دهنده محسوب می‌شود معمولا در سوپرماركت‌های بزرگ و فروشگاه‌های معتبر در دسترس است به خصوص اینكه انواع چینی آن هم به بازار آمده! اگر نتوانستید شكر قهوه‌ای پیدا كنید می‌توانید به عنوان جایگزین از شكر معمولی استفاده كنید.
     
    n-95 از این نوشته تشکر کرده است.
  18. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی گیلاس
    مواد لازم

    گیلاس: نیم کیلو
    ترخون : چند برگ
    نمک
    فلفل
    سرکه

    دستور تهیه

    دم گیلاس را از بین برده گیلاسهای محکم و سالم را انتخاب کرده کنار بگذارید ،
    سرکه را با نمک برای چند دقیقه بجوشانید و بگذارید سرد شود ،
    سپس گیلاسها را در بطری ریخته روی آن سرکه و نمک بریزید و به هر بطری مقداری ترخون و فلفل دانه اضافه کنید و سه روز بعد سرکه را دور ریخته ، سرکه تازه در آن بریزید و دوباره با نمک بجوشانید و بگذارید سرد بشود .
    سپس در بطری کرده پس از 15 الی 20 روز مورد استفاده قرارش دهید .
     
    n-95 از این نوشته تشکر کرده است.
  19. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    شور مخلوط
    مواد لازم :

    گل کلم 1 عدد بزرگ -هویچ نیم کیلو-کرفس یه بوته - خیار نیم کیلو- سیر 400-300گرم - سبزی شور(شوید- برگ کرفس- جعفری )- فلفل 300 گرم

    طرز تهیه :
    1- گل کلم را مثل ترشی خرد کرده ولی بزرگ تر . هویچ را هم پوست کنده و می شوییم و حلقه حلقه می کنیم . خیار را هم با پوست حلقه حلقه می کنیم . ساقه کرفس ها رو هم ریز میکنیم.
    سیر را هم پوست می کنیم .فلفل را تمیز کرده می شوییم ویا درسته و یا دو نیم کرده آماده می کنیم . سبزی را هم پاک کرده و می شوییم ولی خرد نمی کنیم و به صورت درسته استفاده می کنیم.
    2- همه مواد را در ظرف شیشه ای یا دبه پلاستیکی می ریزیم به این ترتیب : کمی از سبزی ها و سیر را در ته ظرف قرار داده و مواد را روی آن می ریزیم و بقیه سبزی ها را هم ریخته و باقی مواد را هم می ریزیم و در آخر آب نمک را که به این ترتیب درست کرده ایم را در ظرف می ریزیم تا روی مواد را بپوشاند:( به ازای هر 2 لیوان آب جوشیده سرد شده، 1 قاشق غذا خوری پر ، نمک)
    بعد از 20-15 روز می توانید از شور استفاده کنید .

    _نکته: اگر بخواهید شور کپک نزند باید به نکات زیر توجه کنید :
    _تمامی موادی را که برای شور استفاده می کنید مثل گل کلم و هویچ و فلفل و... باید خوب خشک شده باشد و آب آن رفته باشد .
    _حتما باید از آب جوشیده ی سرد شده استفاده کرد .
    البته در صورتی که خواستید می توانید فقط از کلم برای درست کردن شور استفاده کنید. فقط سبزی شور به طور کامل یادتان نرود.
     
    n-95 از این نوشته تشکر کرده است.
  20. coralisland_17

    coralisland_17 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 سپتامبر 2012
    نوشته ها:
    91
    تشکر شده:
    23
    ترشی آلبالو
    ترشي آلبالو(ترشی گیلاس)
    من هرسال بااین دستوردرست میکنم خیلی خوشمزه میشه[​IMG][​IMG]

    موادلازم :
    آلبالو :‌ يك كيلوگرم
    نمك وسركه :‌ به اندازه كافي
    طرز تهيه :
    آلبالوها را تميز مي كنيم ، ته آن رامیکنیم روی پارچه پهن میکنیم رطوبتش گرفته بشه بعدباهمون سرکه ونمک کمی میپزیم تانرمترشود بعدازسردشدن آلبالو رادر ظرف دهانه گشادي مي ريزيم و‌‌ ظرف را باهمون سركه پر مي‌كنيم . بايد در ظرف را محكم ببنديم ودرجاي خنك نگهداري كنيم
     
    n-95 از این نوشته تشکر کرده است.

این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید