• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آشنايي مختصر با دوره آموزشي خدمت سربازي

O_o O_O o_O

Registered User
لایک‌ها
555
بچه ها کسی خاتمی یزد نبود بیاد توضیح بده چه جور جاییه اکثراً کیارو میفرستن اونجا سخت میگیرن نمیگیرن والا میگفتن ساترش چند کیلومتر دوره از آسایشگاه دمارت در میاد تا بری-- آسایشگاه دیپلمی ها دستشوییش و حموم بیرونه --کلاً آب حموم ها سرده --صبح ها بهار ظهرها جهنم غروب پاییزه شب قطب جنوب-- وقتی آفتاب ضله آسمونه میبرن رژه --- تلفن کیوسکی نداره فقط داخلیه که اونم شارژش 4 هزار تومن صفشم 140 نفره--- تو مرخصی دادن خسیس--- دزبان تا جایه ناموسیتم میگرده فکر وسایل ممنوع رو باید بیخیال شد --- و از این حرفا این دیگه چه هتلیه
من دوره 147 که میشد دی 87 خاتمی یزد بودم
از نظر مکانی که 15 کیلومتر قبل از یزده ، یه جائی بین یزد و تفت در دامنه شیرکوه ، اگه به سمت شرق باشی سمت راستت میشه تفت و سمت چپت میشه یزد
از نظر سختی که ما از شنبه تا پنجشنبه صف جمع که همون تمرین رژه باشه داشتیم ، هر دو روز یکبار تاکتیک ، هر دو روز یکبار ورزش صبحگاهی ، هر روز کلاس ، هر روز صبحگاه گروهانی یا گردانی ، 2شنبه ها صبحگاه مشترک ، از پنجشنبه ساعت دو تا 4 صبح شنبه کاری باهات ندارن ، ساتر که درست میگی و یه 2 کیلومتری راه هست و فکر کن اون همه وسایل و خرت و پرت رو باید بیاری تا آسایشگاه ، آسایشگاه دیپلمه ها دستشوئیش بیرونه و زمان ما آسایشگاه فوق دیپلم به بالاها هم حموم نداشت یا اگه داشت هم سرد بود ولی حموم پادگان هم صبح ها هست و هم عصرها به مدت 7 دقیقه از لحظه لخت شدن تا لحظه لباس پوشیدن و هر روز هم بری هیچکی بهت چیزی نمیگه فقط حواست باشه که اول شروع بکار حموم آبش فوق العاده داغه در حد جوش که مواظب باش نسوزی که از بچه های ما دو نفری بدجوری سوختن ، دی ماه که صبح ها از گرما پختیم ، هوای عصرش خوب بود ولی شباش از سوز سرما استخون میترکید ، تلفن تو هر گروهان 2 تا بیشتر نبود که اونم شارژی بود و باید نوبت میگرفتی و من هر 4 روز یکبار زنگ میزدم خونه ، مرخصی که یه تاسوعا عاشورا به مدت 5 روز میان دوره دادن و پنجشنبه جمعه ها به بچه های یزد مرخصی میدادن و به بچه های متاهل هم چند نوبت مرخصی دادن ، مرخصی توشهری که بد نبود و تو کل دوره 4 بار رفتم داخل شهر ، دژباناش مثل سگ تازی میمونن و بی ادب و اولش مثلا میخوان گربه رو دم حجله بکشن که تا اونجارو هم میگردن و احتمالش ضعیفه که چیزی بتونین ببرین ولی من گوشی بردم با یه باطری اضافه ولی با هزار زور و زر ، تو دوره 3 بار نظافت آسایشگاه داشتم و 2بار نظافت دستشوئی ، 4بار پست آسایشگاه خوردم ، 2بار پست موتوری ، یکبار پست میدون صبحگاه ، یکبار پست ساختمون فرماندهی ، 2 بار میدون تیر کلاشینکف رفتیم ، یکبار میدون تیر کلاشینکف مشقی تو همون کلاس آموزش تیراندازی و اسلحه ، یکبار میدون تیر شبانه ، یکبار پرتاب نارنجک ، یکبار پیاده روی شبانه ، دوبار نظافت حسینیه ، 4 دی رفتیم و بی شرف ها تا 30 بهمن که مموتی نژاد میخواست بیاد یزد مارو نگه داشتن تو پادگان ، دوره ما رژه آخر دوره نداشتیم و پایان دوره 2 شب بیشتر نبودیم ، نکته خاصی هم هست بگو تا بگم ، همینا یادم بود :)

delkhamosh

Registered User
لایک‌ها
0
من دوره 147 که میشد دی 87 خاتمی یزد بودم
از نظر مکانی که 15 کیلومتر قبل از یزده ، یه جائی بین یزد و تفت در دامنه شیرکوه ، اگه به سمت شرق باشی سمت راستت میشه تفت و سمت چپت میشه یزد
از نظر سختی که ما از شنبه تا پنجشنبه صف جمع که همون تمرین رژه باشه داشتیم ، هر دو روز یکبار تاکتیک ، هر دو روز یکبار ورزش صبحگاهی ، هر روز کلاس ، هر روز صبحگاه گروهانی یا گردانی ، 2شنبه ها صبحگاه مشترک ، از پنجشنبه ساعت دو تا 4 صبح شنبه کاری باهات ندارن ، ساتر که درست میگی و یه 2 کیلومتری راه هست و فکر کن اون همه وسایل و خرت و پرت رو باید بیاری تا آسایشگاه ، آسایشگاه دیپلمه ها دستشوئیش بیرونه و زمان ما آسایشگاه فوق دیپلم به بالاها هم حموم نداشت یا اگه داشت هم سرد بود ولی حموم پادگان هم صبح ها هست و هم عصرها به مدت 7 دقیقه از لحظه لخت شدن تا لحظه لباس پوشیدن و هر روز هم بری هیچکی بهت چیزی نمیگه فقط حواست باشه که اول شروع بکار حموم آبش فوق العاده داغه در حد جوش که مواظب باش نسوزی که از بچه های ما دو نفری بدجوری سوختن ، دی ماه که صبح ها از گرما پختیم ، هوای عصرش خوب بود ولی شباش از سوز سرما استخون میترکید ، تلفن تو هر گروهان 2 تا بیشتر نبود که اونم شارژی بود و باید نوبت میگرفتی و من هر 4 روز یکبار زنگ میزدم خونه ، مرخصی که یه تاسوعا عاشورا به مدت 5 روز میان دوره دادن و پنجشنبه جمعه ها به بچه های یزد مرخصی میدادن و به بچه های متاهل هم چند نوبت مرخصی دادن ، مرخصی توشهری که بد نبود و تو کل دوره 4 بار رفتم داخل شهر ، دژباناش مثل سگ تازی میمونن و بی ادب و اولش مثلا میخوان گربه رو دم حجله بکشن که تا اونجارو هم میگردن و احتمالش ضعیفه که چیزی بتونین ببرین ولی من گوشی بردم با یه باطری اضافه ولی با هزار زور و زر ، تو دوره 3 بار نظافت آسایشگاه داشتم و 2بار نظافت دستشوئی ، 4بار پست آسایشگاه خوردم ، 2بار پست موتوری ، یکبار پست میدون صبحگاه ، یکبار پست ساختمون فرماندهی ، 2 بار میدون تیر کلاشینکف رفتیم ، یکبار میدون تیر کلاشینکف مشقی تو همون کلاس آموزش تیراندازی و اسلحه ، یکبار میدون تیر شبانه ، یکبار پرتاب نارنجک ، یکبار پیاده روی شبانه ، دوبار نظافت حسینیه ، 4 دی رفتیم و بی شرف ها تا 30 بهمن که مموتی نژاد میخواست بیاد یزد مارو نگه داشتن تو پادگان ، دوره ما رژه آخر دوره نداشتیم و پایان دوره 2 شب بیشتر نبودیم ، نکته خاصی هم هست بگو تا بگم ، همینا یادم بود :)

داداش خیلی حال دادی دستت درست
ای بابا تو دی که گرم بوده اردیبهشت و خرداد چه بلایی سرمون میاد جوری هست به سرباز حال بدن بگن چون خیلی گرمه ..... من چشمو چالم قشنگ نمیبینه از نمره میدون تیر میترسم اونجا میدون تیر به نمرش خیلی اهمیت میدن یا نه میشه زیر آبی بریم یه نفر دیگه بره جای من تیراندازی کنه؟ شنیدم پادگان های دیگه روزی 15 دقیقه صبح میدون جوری که جیگرشون میاد تو دهنشون اونجا چطور؟ زرنگی کنیم سمتی چیزی بگیریم مثل ارشدی و...یا نه؟ مرخصی داخل شهری چند ساعته؟ اگر یه راهکار برای بردن گوشی داری با سیگار بگو ؟ مثلاً تو شلوار(خشتکمون) بزاریم پشت یقمون -با کش دور ساعد ببندیم بعد پیرهن بپوشیم روش یا تو جوراب پامون --سیگارا باریک بخریم بچینیم تو جعبه قرص جوشان 20 تایی یه چندتا قرصم براریم روش--اردوش چند روزه به چه شکلیه؟ در روز چند ساعت فراغت داری میشه کتابی درسی خوند؟ کلاسها ساعت چند تموم میشه؟ نماز گیرند ؟ آز اونجا که باید با لباس نظامی بخوابی حالا اومدو مردونگیت زد بالا زدی به جدول لباس رو چکار کنی یعنی باید نجس بمونی یا دوتا لباس میدن؟ تو 7 دقیقه مگه میشه غسل کرد و لباس شست ؟مرخصی میان دوره چند روزه؟ پایان دوره چند روز ؟ وضعیت غذا صف غذا؟ بوفه؟ تفریحات؟ غافلگیری بازرسی دوباره قفسه ها جای دنج برای خرابکاری؟ فضای سبز برا گپ زدن؟ وضعیت آسایشگاه ؟ هرچی که من نپرسیدم ولی به ذهنت میرسه؟

Last edited:

mohsen25

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,116
کسی میدونه مرکز آموزش محمد رسول الله بیرجند چطوریاست؟
مدرک لیسانس
اعزام 2/2/91

و اینکه چجوری میشه اینجا نرم تا جای جدید برام بیاد؟(برادرم خدمته شنیدم میشه نامه گرفت و تا پایان خدمت اون من نرم دسته؟)

farzad00000

Registered User
لایک‌ها
0
من از بچه های اعزامی 1 اسفند هاشمی نژاد هستم که الان در مرخصی میان دوره به سر می برم. هر کدوم از دوستان که راهنمایی یا اطلاعاتی در این زمینه می خواهند من می توانم کمکشان کنم.

O_o O_O o_O

Registered User
لایک‌ها
555
داداش خیلی حال دادی دستت درست
ای بابا تو دی که گرم بوده اردیبهشت و خرداد چه بلایی سرمون میاد جوری هست به سرباز حال بدن بگن چون خیلی گرمه ..... من چشمو چالم قشنگ نمیبینه از نمره میدون تیر میترسم اونجا میدون تیر به نمرش خیلی اهمیت میدن یا نه میشه زیر آبی بریم یه نفر دیگه بره جای من تیراندازی کنه؟ شنیدم پادگان های دیگه روزی 15 دقیقه صبح میدون جوری که جیگرشون میاد تو دهنشون اونجا چطور؟ زرنگی کنیم سمتی چیزی بگیریم مثل ارشدی و...یا نه؟ مرخصی داخل شهری چند ساعته؟ اگر یه راهکار برای بردن گوشی داری با سیگار بگو ؟ مثلاً تو شلوار(خشتکمون) بزاریم پشت یقمون -با کش دور ساعد ببندیم بعد پیرهن بپوشیم روش یا تو جوراب پامون --سیگارا باریک بخریم بچینیم تو جعبه قرص جوشان 20 تایی یه چندتا قرصم براریم روش--اردوش چند روزه به چه شکلیه؟ در روز چند ساعت فراغت داری میشه کتابی درسی خوند؟ کلاسها ساعت چند تموم میشه؟ نماز گیرند ؟ آز اونجا که باید با لباس نظامی بخوابی حالا اومدو مردونگیت زد بالا زدی به جدول لباس رو چکار کنی یعنی باید نجس بمونی یا دوتا لباس میدن؟ تو 7 دقیقه مگه میشه غسل کرد و لباس شست ؟مرخصی میان دوره چند روزه؟ پایان دوره چند روز ؟ وضعیت غذا صف غذا؟ بوفه؟ تفریحات؟ غافلگیری بازرسی دوباره قفسه ها جای دنج برای خرابکاری؟ فضای سبز برا گپ زدن؟ وضعیت آسایشگاه ؟ هرچی که من نپرسیدم ولی به ذهنت میرسه؟
خواهش می کنم رفیق
زمان قبل ما می گفتن هتل خاتمی ولی دوره ما یه فرمانده گردانی داشتیم که فکر کنم فامیلیش جلالی بود و سرگرد بود و از ارتش اومده بود **** ، مربی تاکتیک بود و پیر همه رو درآورد
میدون تیر کشکه ، از خود بچه ها میرن برای شمارش و مثلا 10 زدی میگن 48 و از این حرفا
خودت برو تیراندازی کن و حالش رو ببر فقط مواظب پوکه هات باش تا گم نشه چون باید بگردی و پیداش کنی
هر 2روز یکبار ورزش صبحگاهیه و قشنگ میدوئی و لاغر میکنی حسابی
سمت پست گرفتن نرو که قشنگ میره تو پاچت ، ارشد ما که آخر دوره گریش رو درآوردیم از بس اذیتش کردیم
مرخصی داخل شهر از 4 تا 9 شب
ساک من بزرگ بود و از اینا بود که چرخ داشت و اونائی که چرخ داره زیرش یه تخته داره که من زیر اون گزاشتم و دژبانی هم که من رو گشت آدم بیخیالی بود ولی بقیه دژبانا حتی بیسکوئیت و دستمال کاغذی بچه هارو باز کردن ، به ریسکش نمی ارزه ولی یه سیم کارت با خودت ببر شاید یکی با خودش گوشی آورده باشه
اصلا فکر این رو نکن که بخوای تو لباس جاساز کنی چون تا فیها خالدونت رو میگردن ، مخصوصا پشت یقه ، ساعد ، ساق پا ، تو کفش ، قشنگ دستش رو از پائین میکشه تا بالا تا بخوره به ماشین لباسشوئیت :)
اردوش 2 شب و 3 روزه و خیلی حال میده ، مواظب باش کوله ای که بهت میدن بندش درست باشه و سوراخ هم نباشه که اذیت نشی
یه چادر دوازده نفره به 18 نفر میدن ، فکر کن منی که قدم 186 بود و نفر دهم گروهان باید با 17 تا دیگه که همه بالای 180 قد داشتن تو یه چادر 12نفره میخوابیدیم ، الان هم یادش میفتم یاد خشک شدن بدنم تو اون دو شب میفتم
راستی تو اردو از نظر موال و مستراح یکم سختی میکشی چون مستراحای درست و حسابی نداره ولی میگذره
از ساعت 4 به بعد دست خودته که سعی کن از طبیعت زیبای شیرکوه با اون غروبای زیبا و عقاب هاش لذت ببری
کتاب ببر ولی مجله و روزنامه نمیزارن
کلاسا قبل نماز ظهر تموم میشن
نماز؟ داداش نیروی مقاومت بسیجه ها ، برو حسینیه ولی بکش سمت دیوار و گیر نمیدن
به ما 3دست لباس و یه اورکت و دوتا کلاه و دوتا پوتین دادن
اولا که مردونگیت برای دوماه در حالت Standby تشریف داره ولی اگه احیانا رفتی جنوب شلوار دیگه ای برای پوشیدن داری ، 3دست لباسه ها
تو 7 دقیقه میشه غسل کرد
لباس رو که تو گروهان و بعد 4 میشوری
به ما 5 روز دادن که تاسوعا عاشورا بود
ما مرخصی پایان دوره نداشتیم چون مموتی نژاد میخواست بیاد یزد و مارو تا 30 بهمن هم نگه داشتن و آخرش دیر هم اومد و ما رفته بودیم ، الکی مارو یک هفته بیشتر نگه داشتن ، 2 اسفند هم خودم رو به منطقه **** یکی از استان های شمال غربی کشور معرفی کردم
اصلا هم سعی نکن بچه خوبی باشی تو دوره ، ما خر شدیم و محل خدمتمون شد 14 ساعت راه از تهران
وضعیت غذا متوسط به بالا ، صف ندارید ، هر 10 نفر یه قابلمه دارین و سر یک میز میشینین که هر روز نوبت یکی هست که قابلمه رو ببره و غذا بهتون بده و ظرفش رو بشوره و بده به نفر بعدی
بوفه داره که نزدیک کلاس هاس ولی جنس درست و درمونی نداره ، یه بوفه هم هست که پشت سلف دیپلمه هاس ولی هرچی خواستی با خودت ببر یا از داخل شهر بخر ، راستی بقالی ها و سوپری های درست و حسابی تو یزد ندیدم
مگه میخوای بری پارک که فضای سبز میخوای؟ جا برای گردش هست ولی نه اونجوری که فکر می کنی
آسایشگاه گردان 1 و 2 که ماله فوق دیپلم به بالاهاس خوبه ولی گردان 3 که دیپلمه ها باشن یه درجه پائین تر از اون یکی گرداناس ، البته شاید الان تغییرش داده باشن ولی بعیده
سوالی باز بود بگو :)

delkhamosh

Registered User
لایک‌ها
0
داداش زحمتت دادم کلی تایپ کردی انشالله همیشه موفق باشی و پیروز واقعاً لطف کردی ممنون

amirmahdi222

Registered User
لایک‌ها
0
اقا سلام من یکی از فامیلای دورمون **** کار میکنه 7 اسفند برگ سبزم رو بهش دادم با اطمینان میگفت کارات رو ردیف کردم برات پذیرش گرفتم امروز رفتم پلیس+10 برگم رو گرفتم زده 05 کرمان ارتش بهش گفتم خودش رو زد کوچه علی چپ .حالا من بدبخت موندم چکار میتونم بکنم ا1ردیبهشت اعزامم به خاطر این بی وجدان جاهای دیگه هم برای امریه نرفتم تورو خدا اگه کسی میتونه کمکی کنه بگه ممنون.

mohsen25

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,116
اقا سلام من یکی از فامیلای دورمون **** کار میکنه 7 اسفند برگ سبزم رو بهش دادم با اطمینان میگفت کارات رو ردیف کردم برات پذیرش گرفتم امروز رفتم پلیس+10 برگم رو گرفتم زده 05 کرمان ارتش بهش گفتم خودش رو زد کوچه علی چپ .حالا من بدبخت موندم چکار میتونم بکنم ا1ردیبهشت اعزامم به خاطر این بی وجدان جاهای دیگه هم برای امریه نرفتم تورو خدا اگه کسی میتونه کمکی کنه بگه ممنون.

وقتی جات مشخص بشه و کد بخوری دیگه نمیتونی بری عوضش کنی و بری ****. اگه غیبت کنی دوباره برات کد میزنن ولی با توجه به اینکه **** فقط تا اردیبهشت سرباز پذیرش میکنه دیگه **** نمی افتی.

O_o O_O o_O

Registered User
لایک‌ها
555
تا اونجائی که من میدونم چون کد خوردی فقط و فقط **** وظیفه میتونه برات کاری کنه

GJ1366

Registered User
لایک‌ها
0
داداش کمتر از 30 ماه معاف نمیشه با بسیج هم نمیشه پر کرد مثلاً 25 ماه خدمت پدرتون میشه 7ماه کسری و برای هر سال بسیج دوباره 30 روز کسری میگیرید که بسیجم بیشتر از 6 ماه نمیتونید کسری بگیرید یعنی اگر 7 ماه کسری جبهه و 6سال فعالی بسیج داشته باشید که اونم میشه 6 ماه کسری سرجمع میشه 13 هنوز باید باید 5 ماه خدمت کنید البته لیسانس و فوق کمتر
ممنونم ازتون -بسيجي خودم نه بسيجي پدر منظورم بود اخه ميگفتن جبهه و بسيجي با هم قابل جمعه كه بشه 30 ماه.

GJ1366

Registered User
لایک‌ها
0
از اقايون كسي ميدونه واسه ليسانس تو ارديبهشت **** پذيرش داره يا نه ؟

vinca

Registered User
لایک‌ها
0
سلام دوست عزیز
من تجربه ی خودم تو آموزشی رو میگم و با این شرایط من آموزشی راحتی رو پشت سر گزاشتم
روزی که میخوای بری **** وظیفه موهات رو نزن و یکی روز قبل از اعزام موهات رو با کمترین نمره ممکن بزن(4 یا 2) و اگه موهای روی سینت هم رشد خوبی داره اونارو هم بزن(از ته) ، تو پادگان یه ماشین اصلاح موزر هست که انقدر کثیف و غیربهداشتیه که ممکنه یک مریضی قارچی بگیری و یه یادگار هم از اون موقع برات بمونه
تو آموزشی همه مثل همن و همه کچل میکنن ، ضمنا تو این دوره زمونه موی کوتاه مد شده ، موفق باشی و امیدوارم دوره ی خوبی رو پشت سر بگزاری رفیق
سلام مرسی از راهنماییتون
مگه تو برگه سفید دو تا تاریخ میزنند یکی برای مراجعه به **** وظیفه و یکی برای اعزام

kh.farshad

Registered User
لایک‌ها
6
از اقايون كسي ميدونه واسه ليسانس تو ارديبهشت **** پذيرش داره يا نه ؟

سلام داداش
تمام نیروها هر ماه پذیرش دارن این بستگی داره به اون پادگان خاص که شما میخوای پذیرش بگیری نه کل ****

Kidding

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
عزیز بند پ داشته باشی میتونه برات عوض کنه من تا زمان آموزشی فکر نمیکردم بشه همچین کاری کرد وقتی رفتم چند تا بچه‌‌ها بودن که از نیرو انتظامی یا ارتش اومدن بودن **** باید بری دنبال بند پ

delkhamosh

Registered User
لایک‌ها
0
ممنونم ازتون -بسيجي خودم نه بسيجي پدر منظورم بود اخه ميگفتن جبهه و بسيجي با هم قابل جمعه كه بشه 30 ماه.

داداش جبهه(منطقه جنگی) فقط با درصد جانبازی قابل جمع هست نه با بسیجی که میشه تلفیق جبهه و جانبازی والدین

delkhamosh

Registered User
لایک‌ها
0
سلام دوست عزیز
من تجربه ی خودم تو آموزشی رو میگم و با این شرایط من آموزشی راحتی رو پشت سر گزاشتم
روزی که میخوای بری **** وظیفه موهات رو نزن و یکی روز قبل از اعزام موهات رو با کمترین نمره ممکن بزن(4 یا 2) و اگه موهای روی سینت هم رشد خوبی داره اونارو هم بزن(از ته) ، تو پادگان یه ماشین اصلاح موزر هست که انقدر کثیف و غیربهداشتیه که ممکنه یک مریضی قارچی بگیری و یه یادگار هم از اون موقع برات بمونه
تو آموزشی همه مثل همن و همه کچل میکنن ، ضمنا تو این دوره زمونه موی کوتاه مد شده ، موفق باشی و امیدوارم دوره ی خوبی رو پشت سر بگزاری رفیق

راستی چرا موهای رو سینه مگر اونم اجباریه؟ آقا ما نمیخوایم کوتاه کنیم مگه زوره

O_o O_O o_O

Registered User
لایک‌ها
555
سلام مرسی از راهنماییتون
مگه تو برگه سفید دو تا تاریخ میزنند یکی برای مراجعه به **** وظیفه و یکی برای اعزام
خواهش می شود
مثلا میگن 1 اردیبهشت بیان **** وظیفه ، بعد که معلوم شد کجا افتادی میگن فلان ساعت و فلان روز فلان ترمینال باشید که میبرنتون آشخوری

meysam3040

Registered User
لایک‌ها
0
سلام بچه ها من افتادم مرکز اموزش نیروی دریایی سیرجان (ارتش)تورو خدا اگه اطلاعاتی ازش دارین بهم بگین.
من مدارکمو واسه امریه هم فرستاده بودم اینکه اینجا افتادم معنیش اینه که امریه م پذیرفته نشده؟احتمال داره امریه م پذیرفته بشه؟

msaz2000

Registered User
لایک‌ها
0
سلام

دوستان من امروز برگه سفیدم اومده ولی مرکز آموزش رو --------- گذاشته.
من فوق لیسانس کامپیوتر دارم و تاریخ اعزامم 1391/02/02 از مشهد است.

به نظرتون چیکار کنم. خیلی نگرانم.

فکر می کنید که کجا بیفتم؟

farzad00000

Registered User
لایک‌ها
0
مازادی دیگه معمولا مازاد نیرو انتظامی یا ارتش

بالا