سلام به دوستان عزیز
من قبلا فکر می کردم باید این تاپیک رو تو بخش بازار بگزارم اما وقتی این بخش (خودرو و رانندگی) رو دیدم حس کردم دقیقا راهم رو درست اومدم.
تقریا یک سال پیش بود که با مقوله شبیه سازی رانندگی آشتا شدم. شبیه سازی یا به اصطلاح فرنگی Simulation در واقع تبدیل هر آنچه در واقعیت رخ خواهد داد به فرمت کامپیوتری و ماشینی هستند. شبیه ساز ها با بازیها تفاوت های عمده ای دارند که اینجا نمی خوام بحثش رو بکنم. فقط اینو بگم که به هیچ وجه قابل مقایسه و با این مقایسه هم هدف بازی که لذت و تفریحه رو داریم عوض می کنیم هم هدف شبیه ساز که تجربه رانندگی واقعیه.
خوب داستان از این قراره که ما با یک سخت افزار به درد بخور و یک نرم افزار عالی شبیه سازی رانندگی حرفه ای رو ممکن کردیم. قبل از جزئیات لازمه خواهش کنم کامل بخونید و جبهه گیری نفرمایید!
هر دستگاه شامل یک عدد فرمان LOGITECH G27 ، یک شاسی مناسب، کیس (مخصوص شبیه سازی) و مانیتور( Xویژن 24 اینچ) .
فرمان Logitech G27 یک از معروف ترین فرمان های شبیه سازی و بازی کامپیوتریه که ویژگی های زیر رو داراست :
مشخصات :
- موتور دوگانه قدرتمند و توانایی ایجاد لرزش در هنگام برخورد با موانع، برگرداندن فرمان در هنگام پیچیدن، کشیدن لاستیک هنگام آسیب دیدن ماشین و ..
- ایجاد حس دقیق رانندگی
- فرمان هیدرولیک و بسیار حساس
- دارای 6 دنده برای ثبت حس واقعی تر (دنده دستی و فرمانی)
- روکش چرم فرمان با کیفیت بالا
- دارای 3 پدال گاز ، ترمز و کلاچ
- چرخش فرمان تا 900 درجه
- با 16 دکمه قابل برنامه ریزی
- پدال های نرم و روان
- بسته بندی شیک و شکیل
- سازگار برای پلی استیشن 2 ، پلی استیشن 3 و کامپیوتر
شما می توانید از این دستگاه ها را برای مصرف شخصی یا راه اندازی ریسنت استفاده کنید.
ریسنت یک مکان شبیه گیم نت است، با این تفاوت که تمامی سیستم ها برای رانندگی طراحی شده اند و نرم افزار نصب شده بر روی سیستم ها شبیه ساز رانندگی است. بهترین شبیه ساز حال حاضر نرم افزار LFS می باشد.(LFS.NET نمایندگی ایران LFS.IR)همچنین در حال حاضر نرم افزارهای شبیه سازی Karting کارتینک مثل Kart Racing Pro و نرم افزار City Car Driver که مخصوص رانندگی در شهر است برای شبیه سازی رانندگی رواج دارد. لازم به ذکر است این به معنای عدم همخوانی این سیستم ها با بازی های کامپیوتری شبیه NFS و GTA نمی باشد.
در حال حاضر در ایران لیگ دست یک، دو و سه کشوری مسابقات رانندگی با شبیه ساز و مسابقات دریفت وجود دارد.
همچنین در سایت tuningtalk یک قسمت شبیه سازی رانندگی موجود است که دربر دارنده اطلاعات زیادی درباره شبیه سازی رانندگی است
تیونینگ تاک - تالارهاي خودرو • مشاهده انجمن - شبیه ساز رانندگی.
چند لینک از رانندگی با شبیه ساز رانندگی در زیر آورده شده.
MeioPixelado - LFS G27 Drift Onboard - YouTube
This is how we SMOKE - YouTube
Logitech G27 - Live for Speed drifting - YouTube
لینک عکس های شبیه ساز موجود هم آورده شده.
Racenet Pictures, Racenet Images, Racenet Photos, Racenet Videos - Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
Racenet2 Pictures, Racenet2 Images, Racenet2 Photos, Racenet2 Videos - Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
هر ریسنت می تونه از 4 تا 8 دستگاه داشته باشه.
من در حال حاضر 4 دستگاه با فرمان دارای گارانتی 21 ماهه آواژنگ و 4 دستگاه با گارانتی 18 ماهه آواژنگ موجود دارم و به دنبال شریک برای راه اندازی ریسنت یا فروش دستگاه ها به یک نفر آدم اهل فن هستنم.
مشکل اصلی من هم مشکل شخصی و نداشتن زمان کافی برای ادامه کاره. وگر نه الان حدود 2 ماهه که ریسنت تهران 2 رو راه انداختیم و به جز من تو تهران هیچ ریسنتی وجود نداره! ریسنت هم هم اکنون دایره و هر کی تشریف میاره آدرس براش پخ کنم.
نکات تکمیلی:
دستگاه شبیه ساز در حال حاضر با نرم افزار LSF کار می کند که یک نرم افزار بسیار معروف و قدرتمند هلندی است. در کشور ما لیگ دست 1 و 2 و 3 مسابقات شبیه سازی رانندگی وجود دارد و مسابقات در رشته های مختلف برگزار می شود (سایت LFS.ir زیر نظر کمیته مجازی فدراسیون موتورسورای و اتومبیل سواری).
ویژگی های نرم افزاری
در حال حاضر نرم افزار اصلی نصب شده LFS است. این نرم افزار از ساده ترین پارامترها از جمله وزن ماشین، وزن راننده، وزن بنزین گرفته تا پیچیده ترین پارامتر های ماشین مثل ضرایب دنده گیربکس، سیستم تعلیق خودرو (عواملی همچون ارتفاع، stiffness، damping، anti roll) سیستم ترمز و لاستیک (نوع لاستیک، باد لاستیک، Toe In) و ... را در شبیه سازی دخیل می کند.
در هنگام رانندگی عوامل متعددی مثل باد موجود در پیست، آسیب دیدگی خودرو، افزایش دمای لاستیک، نوع تعویض دنده (تعویض نادرست دنده باعث داغ شدند صفحه کلاج می شود!) خلاء پشت ماشین های و ... در رانندگی موثر هستند.
تمامی نکات ریس واقعی در نرم افزار دیده شده است. از جمله می توان به Pit Stop، Race Line، مقررات مسابقات و ... اشاره کرد.
به جز این نرم افزار نرم افزارهای دیگری از جمله Kart Racing Pro که نرم افزار شبیه سازی Karting است بر روی دستگاه ها نصب و قابل اجرا می باشد. این دستگاه ها به صورت انفرادی یا چند نفره قابل استفاده است و برای ورود به مسابقات کشوری بایستی از اینترنت استفاده کرد. به پیوست چند عکس از محیط نرم افزار و تنظیمات ارسال می گردد.