ســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلام
فکر نمی کنم کمبود اشتهام تلقین باشه چون چند بار اشتهام رو با دوستام و بقیه مقایسه کردم
من حدودن نصف دوستان عادیم غذا میخورم ، توی خونواده هم به کم غذایی معروفم!!
-قدم 174 سانتی متر هست (یکی دو سانت بالا پایین!!) وزنم 49-50 کیلوگرم
-استخوان بندی ریزی دارم اما استخون بندی کشیده ای دارم ، مثلن انگشتهام کشیده هستن
اینتوری بگم که اشتخوان های لاغری دارم (تو پر نیستم)
-متاسفانه صبحانه نمی خورم ، هم راغب به خوردن صبحانه نیستم هم وقتش رو ندارم
-ساعات خوابم زیاد تنظیم نیست ، توی تابستون ها شب ها بیدارم و تا ساعت 3 ظهر میخابم
اما در طول سال تحصیلی صبح ها 7 بیدار میشم و معمولن شب ساعت 12 میخابم
-تنقلات زیاد نمی خورم اما اگه یک کم از این تنقلات بخورم شاتهامو برای وعده اصلی غذا از دست میدم
-به طور کل کم غذا هستم ناهار کم می خورم ، اشتهام برای شام یک کم بهتره ، یک کم هم احساس ضعف در طول روز دارم (لرزش خفیف دست)
-از بعضی از غذا ها خوشم نمیاد و دستپخت هم برام مهمه! غذایی رو که بیشتر دوست دارم ممکنه 3-4 قاشق بیشتر بخورم نه خیلی ، افزودنی مورد علاقه من برای غذا لیمو ترش هست خیلی از وقتها غذا رو با لیمو ترش میخورم
-نه شبها بدون شام نمی خابم
-باشگاه رو با یکی از دوستام که وزن و هیکل بهتری از من داره میرم برای انجام کامل حرکات و کار کردن زیاد توی باشگاه تشویق میشم اما تغذیه رو توی خونه تنها انجام میدم
-روزهایی که باشگاه میرم تا قبل از باشگاه برنامه غذایی هر روز رو دارم اما بعد از باشگاه :
پودر پروتیین به همراه شیر کم لاکتوز، موز ، خرما (سفیده تخم مرغ میگند که خوبه اما من نمیتونم اضافه کنم)
عدسی به همراه سیب زمینی پخته شده
بعدش شام هم میخورم
یک چیزهایی هم به ذهن خودم رسید:
میوه کم میخورم متاسفانه
سیگار میکشم(روزی یک تا 5-6 نخ) متاسفانه اما سیگاری نیستم ممکنه یک یا دو روز نکشم بیشتر نمیشه
بعضی وقت ها توی یک دوره یک هفته ای اشتهام خیلی بهتر میشه اما دوباره بعد ازاینککه بدنم انرژی جمع کرد اشتهام بد میشه!!
یکبار هم پیش دکتر تغذیه رفتم(دکتر .کیمیاگر) ایشون بدون اینکه توجه کنه اشتهای من کم هست بهم برنامه غذایی داد که اینها رو بخور اما من اشتهای خوردن (مخصوصن برای وعده های اصلی)ندارم
بعضی وقت ها دوبار ناهار میخورم (به مقدار کم)
قرص فیش اویل و مولتی ویتامین و ویتامین سی یا e هم هر وقت یادم بیاد میخورم
سنم هم : 18 سال داره تموم میشه
مرسی از اینکه وقت میزاری خوندن پست من به تنهایی کلی وقتتو میگیره
بازم ممنون
سلام . چطوري داداش ؟
راستش پستت رو كامل خوندم و بايد بگم تك تك مشكلاتي كه باعث كم موندن ! وزنت شده رو خودت به صراحت گفتي ! با چند تا تغيير كوچيك تو عادات روزانه غذايي ميتوني خيلي راحت بدني تو پر و سرحال داشته باشي . بهت قول ميدم هيچ كاري هم نداره .
اولين اشتباه نخوردن صبحانه . صبحانه مهم ترين وعده غذاييه كه در طول روز ميل ميكني . براي اينكه بدن در طول شب چيزي بهش نميرسه در يه شرايط بد قرار ميگيره و شروع بع تخريب بافت هاي عضلاني ميكنه . حالا براي اينكه شرايط برعكس بشه با خوردت يه صبحانه خوب و كامل ميشه به بدن كمك كرد تا خودش رو سرحال كنه !
براي صبحانه بايد كربوهيدرات و پروتئين كافي به بدنت برسه . يه صبحانه ي خوب كه نه دردسري داره تهيش نه بي مزست ! : 2 تا دونه سيب زميني پخته + چند تا خرما + 1 ليوان شير + يك تكه نون + مقداري پنير + چند تا گردو ! همين !
خود من به شخصه گاهي صبحانه شعله زرد يا فرني يا عدسي يا تن ماهي رو هم ميخورم . بستگي به ذائقت داره . ولي سعي كن صبحانه رو از دست ندي .
براي وعده ميان صبحونه و نهار هم بايد يه چيزي در نظر بگيري . خيليا فكر ميكنن وقتي ميگي در روز 6 وعده يعني 6 بار بشيني سفره پهن كني و تا خرخره بخوري ! در خالي كه جداي سه وعده اصلي وعده هاي مياني ميتونه از 1 عدد موز چند تا خرما . يه دونه ميوه يا محلول پروتئيني يا همچين چيزايي تشكيل شده باشه .
براي ساعت 10 صبح من 1 ليوان شير با چند تا خرما ميخورم . البته گاهي شيرم رو با عسل و كنجد و جوانه گندم تقويت ميكنم .
براي ناهار هم خودت بايد بهتر بدوني . از درصد پروتئين + كربوهيدرات مشخصي استفاده كن .
ماهي و مرغ و گوشت غذا رو ميتوني با مقداري برنج يا ماكاروني تركيب كني و با سبزي جات و ماست ميل كني .
البته نه طوري كه احساس سيري كامل كني . حجم غذات خيلي زياد نباشه بهتره .
براي وعده قبل تمرينت كه 2 3 ساعت قبل تمرينه از 1 ليوان شير + 2 عدد سيب زميني پخته يا نصف بشقاب ماكاروني + 1 قاشق عسل يا 3 تا خرما استفاده كن كه انرژي لازم حين تمرين رو داشته باشي .
اين شد چند وعده در روز ؟ 4 وعده . ميمونه بقيش ...
بلافاصله بعد تمرين يه محلول دست ساز كه خودم كشف ! و استفادده ميكنم رو بخور كه هم كربوهيدرات هاي كم گليسميك رو به بدن برسونه هم پروتئين كافي :
1 ليوان شير + 1 قاشق عسل + 1 عدد موز + 2 عدد خرما + مقداري كنجد + 1 قاشق پودر جوونه گندم + 3 قاشق شير خشك + 2 قاشق ماست . ( تو مخلوط كن بريز و حالشو ببر )
بعد تمرين هم بايد تا 2 ساعت بعدش به بدت مواد غذايي برسوني . يعني بايد كربوهيدرات لازم براي پر كردن ذخاير گليكوژن به بدنت برسه . پس ميتوني ماهي + مقداري برنج يا نان + سبزي جات و ماست ( ماست خوبه ! ) ميل كن .
قبل خواب هم ميتوني براي آخرين وعده از همون محلول كه بعد تمرين خوردي ميل كني . چون كازئين ( كيسيين ) كه يه پروتئين دير هضم هست رو داره و براي بدن در طول شب كه خوابي مفيده .
براي اينكه در طول روز احساس گرسنگي نكني هميشه اين مواد غذايي مفيد رو همراه داشته باش تا بر مشكل بعديت فائق شي : خوردن تنقلات بي ارزش !!! اين تنقلات نه تنها به بدنت كمكي نميكنه بلكه باعث سستي بدن هم ميشه . هميشه سعي كن پسته و فندق و بادام و توت خشك و انجير رو براي تنقلاتت استفاده كني . هم فوائد زياد دارن هم براي رفع گرسنگي تا وعده غذاييت كمكت ميكنن .
همين ! بدون كه تمرين تو باشگاه 40 % ماجراست و بقيش تغذيه و استراحته .
بله ! مشكل بعديت پيدا شد ! استراحت . گفتي خواب منظم نداري. خب پسر خوب يه آدم عادي كه ورزش هم نميكنه رو اگه خواب مرتب و كافي بهش ندي ضعف بدنيش مفرط ميشه و نميتونه سلامت كامل داشته باشه .
8 ساعت خواب حتما داشته باش . خودش باعث افزايش حجم عضلات و پر شدن بدن ميشه . بدن تو خوابه عميقه كه شروع به ساختن عضله و بازسازي تخريب ها ميكنه .
فكر نكن كه بافت هاي بدن فقط با تمرين تخريب ميشه ... نه . حتي با پياده روي ها و فعاليت هاي روزمره هم ما باعث تخريب و تضعيف بافت هاي عضلاني ميشيم و تو خوابه كه بدن از مواد غذايي كه بهش رسونديم استفاده ميكنه و شروع به ترميم ميكنه .
ميبيني ؟ همشون به هم وابسته هستن ... هم تغذيه هم استراحت و خواب هم تمرين ... مثل يه زنجير .
اينكه روز ها بخوابي خوبه . 15 دقيقه چرت بعد از ظهر ( كه من ازش محرومم ! ) فوق العادست . بيشترش نه ...
شب ساعت 10 يا ديگه حداكثر 11 بخوابي كافيه . صبح هم كه همه معمولا 6 يا 7 بيدارن .
براي تمرين سعي نكن به بدنت فشار غير متعارف بياري. يه حريف تمريني در حد خودت داشته باش و اصول تمريني رو رعايت كن . يعني چي ؟ يعني همه حركات با دامنه كامل حركتي و و.زنه در حد توانت انجام بشه و اضل افزايش هرمي رو رعايت كن براي 8 هفته . يه سيكل 8 هفته اي در نظر بگير براي خودت و وزنه رو هر هفته زياد كن . 5/2 كيلو زياد كني هر هفته گمونم بد نباشه . يا حتي كمتر .
سنت تقريبا براي رشد ايده اله و ميتوني با همين چند تا نكته كوچولو تغيير شگرفي بكني .
باور كن نيازي به مكمل ها نداري.
ولي صبح ها همراه ضبحانه و بعد از تمرين ميتوني از 1 عدد مولتي ويتامين مينرال استفاده كني .
كپسول امگا 3 رو هم تهيه كن و 1 ساعت بعد صبحانت 1 عدد ميل كن . براي رشد خيلي مفيده .
كراتين ؟ : بعد يكي دو سال سابقه تمرين ميتوني كراتين هم مصرف كني .
قرص فارماتون براي افزايش كاركرد بدن و اشتها و رفع ضعف و خستگي استفاده ميشه ولي من زياد توضيه نميكنم .
رو همون تغذيه تاكيد داشته باش . هيچ فرمول جادويي و معجزه اي در كار نيست ! همش خودتي و خودت!
ميگي من به كم غذايي معروفم ! بايد بگم اينكه چقدر بخوري مهم نيست ... مهم اينه كه چي ميخوري و كي ميخوري ؟!
دكتر تغذيه هم اصول رو در اختيارت قرار ميده . اينو بگم كه بدن به همه چيز عادت ميكنه و مقاوم ميشه . پس هر 2 هفته يه بار چيزايي كه دوست داري رو بخور و يه تغييري تو عادات غذاييت بده كه بدن كپ كنه !
بازم اگه چيزي تو ذهنت بود بپرس . جواب منم به حساب پروفوسوري من نزار ! من خودم مثل خودت به همچين چيزايي برخوردم و تونستم اين وضعيت رو رد كنم . و حالا دارم به تو هم ميگم .
موفق باشي داداش من .