برگزیده های پرشین تولز

تاریخچه لینوکس

Moein TN

Registered User
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2017
نوشته‌ها
340
لایک‌ها
52
سن
25
در سال 1991 در حالی که جنگ سرد رو به پایان میرفت و صلح در افقها هویدا میشد، در دنیای کامپیوتر، آینده بسیار روشنی دیده میشد. با وجود قدرت سخت افزارهای جدید، محدودیت های کامپیوترها رو به پایان میرفت. ولی هنوز چیزی کم بود و این چیزی نبود جز فقدانی عمیق در حیطه سیستم های عامل.

داس، امپراطوری کامپیوترهای شخصی را در دست داشت. سیستم عامل بی استخوانی که با قیمت 50000 دلار از یک هکر سیاتلی توسط بیل گیتز (Bill Gates) خریداری شده بود و با یک استراتژی تجاری هوشمند، به تمام گوشه های جهان رخنه کرده بود. کاربران PC انتخاب دیگری نداشتند. کامپیوترهای اپل مکینتاش بهتر بودند. ولی قیمتهای نجومی، آنها را از دسترس اکثر افراد خارج می ساخت.

خیمه گاه دیگر دنیای کامپیوترها، دنیای یونیکس بود. ولی یونیکس به خودی خود بسیار گرانقیمت بود. آنقدر گرانقیمت که کاربران کامپیوترهای شخصی جرات نزدیک شدن به آنرا نداشتند. کد منبع یونیکس که توسط آزمایشگاههای بل بین دانشگاهها توزیع شده بود، محتاطانه محافظت میشد تا برای عموم فاش نشود. برای حل شدن این مسئله، هیچیک از تولید کنندگان نرم افزار راه حلی ارائه ندادند. بنظر میرسید این راه حل به صورت سیستم عامل MINIX ارائه شد. این سیستم عامل، که از ابتدا توسط اندرو اس. تاننباوم (Andrew S. Tanenbaum) پروفسور هلندی، نوشته شده بود به منظور تدریس عملیات داخلی یک سیستم عامل واقعی بود. این سیستم عامل برای اجرا روی پردازنده های 8086 اینتل طراحی شده بود و بزودی بازار را اشباع کرد.

بعنوان یک سیستم عامل، MINIX خیلی خوب نبود. ولی مزیت اصلی آن، در دسترس بودن کد منبع آن بود. هرکس که کتاب سیستم عامل تاننباوم را تهیه میکرد، به 12000 خط کد نوشته شده به زبان C و اسمبلی نیز دسترسی پیدا میکرد. برای نخستین بار، یک برنامه نویس یا هکر مشتاق میتوانست کد منبع سیستم عامل را مطالعه کند. چیزی که سازندگان نرم افزارها آنرا محدود کرده بودند. یک نویسنده بسیار خوب، یعنی تاننباوم، باعث فعالیت مغزهای متفکر علوم کامپیوتری در زمینه بحث و گفتگو برای ایجاد سیستم عامل شد. دانشجویان کامپیوتر در سرتاسر دنیا با خواندن کتاب و کدهای منبع، سیستمی را که در کامپیوترشان در حال اجرا بود، درک کردند.
و یکی از آنها لینوس توروالدز (Linus Torvalds) نام داشت.

کودک جدید در افق

در سال 1991، لینوس بندیکت توروالدز (Linus Benedict Torvalds) دانشجوی سال دوم علوم کامپیوتر دانشگاه هلسینکی فنلاند و یک هکر خود آموخته بود. این فنلاندی 21 ساله، عاشق وصله پینه کردن محدودیت هایی بود که سیستم را تحت فشار قرار میدادند. ولی مهمترین چیزی که وجود نداشت یک سیستم عامل بود که بتواند نیازهای حرفه ای ها را براورده نماید. MINIX خوب بود ولی فقط یک سیستم عامل مخصوص دانش آموزان بود و بیشتر به عنوان یک ابزار آموزشی بود تا ابزاری قدرتمند برای بکار گیری در امور جدی.

در این زمان برنامه نویسان سرتاسر دنیا توسط پروژه گنو (GNU) که توسط ریچارد استالمن (Richard Stallman) آغاز شده بود، تحریک شده بودند. هدف این پروزه ایجاد حرکتی برای فراهم نمودن نرم افزارهای رایگان و در عین حال با کیفیت بود. استالمن خط مشی خود را از آزمایشگاه معروف هوش مصنوعی دانشگاه MIT با ایجاد برنامه ویرایشگرemacs در اواسط و اواخر دهه 70 آغاز نمود. تا اوایل دهه 80، بیشتر برنامه نویسان نخبه آزمایشگاههای هوش مصنوعیMIT جذب شرکتهای نرم افزاری تجاری شده بودند و با آنها قرارداد های حفظ اسرار امضا شده بود. ولی استالمن دیدگاه متفاوتی داشت. وی عقیده داشت برخلاف سایر تولیدات، نرم افزار باید از محدودیت های کپی و ایجاد تغییرات در آن آزاد باشد تا بتوان روز به روز نرم افزارهای بهتر و کارآمد تری تولید نمود.

با اعلامیه معروف خود در سال 1983، پروژه GNU را آغاز کرد. وی حرکتی را آغاز کرد تا با فلسفه خودش به تولید و ارائه نرم افزار بپردازد. نام GNU مخفف GNU is Not Unix است. ولی برای رسیدن به رویای خود برای ایجاد یک سیستم عامل رایگان، وی ابتدا نیاز داشت تا ابزارهای لازم برای این کار را ایجاد نماید. بنابراین در سال 1984 وی شروع به نوشتن و ایجاد کامپایلر زبان C گنو موسوم به GCC نمود. ابزاری مبهوت کننده برای برنامه نویسان مستقل. وی با جادوگری افسانه ای خود به تنهایی ابزاری را ایجاد نمود که برتر از تمام ابزارهایی که تمام گروههای برنامه نویسان تجاری ایجاد کرده بودند قرار گرفت. GCC یکی از کارآمد ترین و قویترین کامپایلرهایی است که تا کنون ایجاد شده اند.

تا سال 1991 پروزه GNU تعداد زیادی ابزار ایجاد کرده بود ولی هنوز سیستم عامل رایگانی وجود نداشت. حتی MINIXهم لایسنس شده بود. کار بر روی هسته سیستم عامل گنو موسوم به HURD ادامه داشت ولی به نظر نمی رسید که تا چند سال آینده قابل استفاده باشد.
این زمان برای توروالدز بیش از حد طولانی بود...
در 25 آگوست 1991، این نامه تاریخی به گروه خبری MINIX از طرف توروالدز ارسال شد:



از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: بیشتر چه چیزی را میخواهید در MINIX ببینید؟
خلاصه: نظرخواهی کوچک در مورد سیستم عامل جدید من

با سلام به تمام استفاده کنندگان از MINIX
من در حال تهیه یک سیستم عامل رایگان فقط به عنوان سرگرمی و نه به بزرگی و حرفه ای GNU برای دستگاههای 386 و 486 هستم. این کار از آوریل شروع شده و درحال آماده شدن است. من مایلم تا نظرات کاربران را در مورد چیزهایی که در MINIX دوست دارند یا ندارند، جمع آوری کنم. زیرا سیستم عامل من حدودا شبیه آن است. مانند ساختار سیستم فایل مشابه و چیزهای دیگر... من اکنون bash نسخه 1.08 و GCC نسخه 1.40 را به آن منتقل کرده ام و به نظر میرسد که کار میکند. من در عرض چند ماه چیزی آزمایشی درست کرده ام و مایلم بدانم که کاربران بیشتر به چه قابلیتهایی نیاز دارند؟ من از هر پیشنهادی استقبال میکنم. ولی قول نمی دهم همه آنها را اجرا کنم. لینوس همانطور که در این نامه پیداست، خود توروالدز هم باور نمی کرد که مخلوقش آنقدر بزرگ شود که چنین تحولی در دنیا ایجاد کند. لینوکس نسخه 0.01 در اواسط سپتامبر 1991 منتشر شد و روی اینترنت قرار گرفت. شور و اشتیاقی فراوان حول مخلوق توروالدز شکل گرفت. کدها دانلود شده، آزمایش شدند و پس از بهینه سازی به توروالدز بازگردانده شدند. لینوکس نسخه 0.02 در پنجم اکتبر به همراه اعلامیه معروف توروالدز آماده شد:





از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: کدهای منبع رایگان هسته مشابه MINIX

آیا شما از روزهای زیبای MINIX 1.1 محروم شده اید؟ هنگامی که مردها مرد بودند و راه اندازهای دستگاه خود را خودشان مینوشتند؟ آیا شما فاقد یک پروزه زیبا هستید و می میرید تا سیستم عاملی داشته باشید تا بتوانید آنرا مطابق با نیازهای خود در آورید؟ اگر اینگونه است، این نامه برای شما نوشته شده است.
همانطور که ماه پیش گفتم من در حال کار بر بروی یک سیستم عامل رایگان مشابه MINIX برای کامپیوترهای 386 هستم. این سیستم عامل اکنون بجایی رسیده است که قابل استفاده است و مایل هستم که کدهای منبع را در سطح گسترده تر پخش نمایم. این نسخه 0.02 است ولی من موفق شده ام که نرم افزارهای Bash، GCC، GNU-Make، GNU-sed، Compress و غیره را تحت آن اجرا کنم. کدهای منبع این پروژه را میتوانید از آدرس nic.funet.fi با آدرس 128.214.6.100 در دایرکتوری pub/OS/Linux پیدا کنید. این دایرکتوری همچنین دارای چند فایل README و تعدادی باینری قابل اجرا تحت لینوکس است. تمام کدهای منبع ارائه شده است زیرا هیچ یک از کدهای MINIX در آن استفاده نشده است. سیستم را میتوانید همانطور که هست کامپایل و استفاده کنید. کدهای منبع باینری ها را هم میتوانید در مسیر pub/GNU پیدا کنید.


لینوکس نسخه 0.03 پس از چند هفته آماده شد و تا دسامبر، لینوکس به نسخه 0.10 رسید. هنوز لینوکس فقط چیزی کمی بیشتر از یک فرم اسکلت بود. این سیستم عامل فقط دیسکهای سخت AT را پشتیبانی میکرد و ورود به سیستم نداشت و مستقیما به خط فرمان بوت میشد. نسخه 0.11 خیلی بهتر شد. این نسخه از صفحه کلیدهای چند زبانه پشتیبانی میکرد، دیسکهای فلاپی و کارتهای گرافیکی VGA، EGA، هرکولس و... نیز پشتیبانی میشدند. شماره نسخه ها از 0.12 به 0.95 و 0.96 افزایش پیدا کرد و ادامه یافت. بزودی کد آن بوسیله سرویس دهنده های FTP در فنلاند و مناطق دیگر، در سرتاسر جهان منتشر شد.







مقایسه و توسعه


بزودی توروالدز با مقایسه هایی از طرف اندرو تاننباوم، معلم بزرگی که MINIX را نوشته بود، مواجه شد. تاننباوم برای توروالدز مینویسد:
“من بر این نکته تاکید دارم که ایجاد یک هسته یکپارچه در سال 1991 یک اشتباه پایه ای بود. خدا را شکر که شما شاگرد من نیستید، واگر نه برای چنین طرحی نمره بالایی نمی گرفتید.”

توروالدز بعدا پذیرفت که این بدترین نکته در توسعه لینوکس بوده است. تاننباوم یک استاد مشهور بود و هرچه که می گفت واقعیت داشت. ولی وی در مورد لینوکس اشتباه میکرد. توروالدز کسی نبود که به این سادگی ها پذیرای شکست باشد.

تاننباوم همچنین گفته بود : “لینوکس منسوخ شده است”.

اکنون نوبت حرکت نسل جدید لینوکس بود. با پشتیبانی قوی از طرف اجتماع لینوکس، توروالدز یک پاسخ مناسب برای تاننباوم فرستاد :
“شغل شما استاد دانشگاه و محقق بودن است و این بهانه خوبی برای برخی مغز خرابکنی های MINIX است.”

و کار ادامه یافت. بزودی صدها نفر به اردوگاه لینوکس پیوستند. سپس هزاران نفر و سپس صدها هزار نفر. لینوکس دیگر اسباب بازی هکرها نبود. با پشتیبانی نرم افزارهای پروزه GNU، لینوکس آماده یک نمایش واقعی بود. لینوکس تحت مجوز GPL قرار داده شد. با این مجوز همه میتوانستند کدهای منبع لینوکس را به رایگان داشته باشند، بر روی آنها مطالعه کرده و آنها را تغییر دهند. دانشجویان و برنامه نویسان آنرا قاپیدند.

و خیلی زود تولید کنندگان تجاری وارد شدند. لینوکس به خودی خود رایگان بود و هست. کاری که این تولیدکنندگان انجام دادند، کامپایل کردن بخش ها و نرم افزارهای مختلف و ارائه آن بصورت یک فرمت قابل توزیع همانند سایر سیستم عاملها بود، تا مردم عادی نیز بتوانند از آن استفاده کنند. اکنون توزیع هایی مانند ردهت، دبیان و زوزه دارای بیشترین سهم کاربران در سرتاسر جهان هستند. با رابطهای گرافیکی کاربر جدید مانند KDE و GNOME، توزیع های لینوکس در بین مردم بسیار گسترش یافتند.

همچنین اتفاقات جالبی با لینوکس رخ میدهد. در کنار PC، لینوکس به روی اکثر پلاتفورمها منتقل شده است. لینوکس تغییر داده شد تا کامپیوتر دستی شرکت 3Com یعنی PalmPilot را اجرا نماید. تکنولوژی کلاستر کردن این امکان را بوجود آورد تا بتوان تعداد زیادی از ماشینهای لینوکس را به یک مجموعه واحد پردازشی تبدیل نمود. یک کامپیوتر موازی. در آوریل 1996 محققین آزمایشگاههای ملی لوس آلاموس از 68 کامپیوتر مبتنی بر لینوکس برای پردازش موازی و شبیه سازی موج انفجار اتمی استفاده کردند. ولی بر خلاف ابر کامپیوترهای دیگر، هزینه آنها بسیار ارزان تمام شد. ابرکامپیوتر خود ساخته آنها با تمام تجهیزات و سخت افزارها 152000 دلار هزینه در بر داشت و این یک دهم هزینه یک ابرکامپیوتر تجاری است. این ابرکامپیوتر به سرعت 16 بیلیون محاسبه در ثانیه دست یافت و به رتبه 315 ام این ابرکامپیوتر جهان دست پیدا کرد و صد البته یکی از پایدارترین آنها بود. پس از سه ماه از آغاز فعالیت، هنوز بوت نشده بود.

بهترین موردی که امروزه برای لینوکس وجود دارد، طرفداران متعصب آن هستند. هنگامی که یک قطعه سخت افزاری جدید ارائه میشود، هسته لینوکس برای استفاده از آن تغییر داده میشود. برای مثال هنگام ارائه پردازنده 64 بیتی شرکت AMD هسته به سرعت چند هفته برای کار با آن آماده شد. اکنون لینوکس بر روی تمام انواع خانواده های سخت افزاری موجود اعم از PC، MAC، Alpha و انواع سخت افزارهای درونه ای قابل اجراست که آنرا برای استفاده در ماشین آلات صنعتی و آلات و ادواتی که نیاز به پردازش کامپیوتری دارند، بسیار مناسب نموده است. لینوکس با همان فلسفه و هدفی که در سال 1991 ایجاد شد، وارد هزاره جدید شده است.

توروالدز، هنوز یک انسان ساده است. بر خلاف بیل گیتر او یک میلیاردر نیست. پس از اتمام مطالعاتش وی به آمریکا رفت تا با شرکت Transmeta همکاری نماید. پس از انجام یک پروژه فوق سری که توروالدز یکی از اعضای فعال آن بود، ترانسمتا پردازنده Cruose را با بازار ارائه کرد. توروالدز هنوز پرطرفدار ترین و مشهورترین برنامه نویس جهان است. در حال حاضر توروالدز ترانسمتا را ترک نموده و با حمایت شرکتهای بزرگ به طور تمام وقت بر روی لینوکس کار میکند.

پس از یک دهه : لینوکس امروز

امروزه لینوکس بیش از یک دهه توسعه را پشت سر گذاشته است و یکی از سریع التوسعه ترین سیستم های عامل به شما میرود. از چند کاربر انگشت شمار در سالهای 1991 و 1992، امروزه میلیونها کاربر از لینوکس استفاده میکنند.IBM که زمانی بزرگترین دشمن جماعت Open Source به شمار می رفت، اکنون سرمایه گذاری عظیمی در زمینه توسعه راه حل های Open Source تحت لینوکس نموده است. در حال حاضر تعداد توسعه دهندگانی که برای افزایش قابلیتهای لینوکس تلاش میکنند، روز به روز افزایش می یابد.

امروزه تعداد زیادی از شرکتها و موسسات حرفه ای تجاری، پشتیبانی از محصولات مبتنی بر لینوکس را بر عهده گرفته اند. اکنون دیگر استفاده از لینوکس در محیطها اداری، پذیرفتن ریسک نیست. از نظر قابلیت اطمینان و پایداری و همچنین حفاظت در برابر انواع ویروسها چیزی بهتر از لینوکس وجود ندارد. با تلاش شرکتهای بزرگی مانند ردهت استفاده از لینوکس در محیطهای تجاری توسعه فراوان یافته و اکنون تعداد زیادی از شرکتهای کوچک و بزرگ در حال استفاده از سرویس دهنده ها و ایستگاههای کاری مبتنی بر لینوکس هستند.

طلوع لینوکس روی میزی Desktop Linux

بزرگترین ایرادی که از لینوکس گرفته میشد چه بود؟ قبلا محیط تمام متنی لینوکس، بسیاری از کاربران را از استفاده کردن از آن بر حذر میداشت. با اینکه در استفاده از محیط متنی کنترل کامل سیستم در اختیار شماست، ولی این محیط اصلا برای کاربران عادی سیستمهای کامپیوتری مناسب نیست. محیط های گرافیکی که بر پایه X-Window وجود داشتند نیز پاسخ گوی امکاناتی که سیستم عاملهای گرافیکی مانند ویندوز برای کاربران خود ارائه میکردند، نبودند. ولی از چند سال گذشته این وضعیت در حال تغییر بوده است. اکنون محیطهای گرافیکی حرفه ای مانند KDE و GNOMEتصویر لینوکس را کامل کرده اند. این محیطهای گرافیکی اکنون بسیار کاربر پسند و قدرتمند شده اند و وجود این سیستمهاست که امروزه کاربران عادی نیز میتوانند از لینوکس استفاده کنند.

لینوکس در جهان سوم

ورود لینوکس به کشورهای جهان سوم تحولی ایجاد نموده است. قبل از وجود لینوکس کشورهای جهان سومی در زمینه کامپیوتر در سطح بسیار پایین تری قرار داشتند. هزینه سخت افزارها بسیار پایین آمده بود ولی هزینه نرم افزار برای این گونه کشورها همچنان کمر شکن بود. این امر باعث شد تا در بسیاری از این کشورها کپی غیر مجاز نرم افزارها گسترش پیدا کند که باعث میلیاردها دلار خسارت سالیانه میشود. یکی از عمده ترین دلایل این کار پایین بودن درآمد سرانه در این کشورهاست. هنگامی که مجموع درآمد سرانه سالیانه بیش از 200 تا 300 دلار نیست، هیچگاه امکان خرید یک سیستم عامل 100 دلاری وجود نخواهد داشت.

طلوع لینوکس و سایر تولیدات باز متن، این وضعیت را تغییر داده است. این امکان وجود دارد تا بتوان لینوکس را در کامپیوترهای قدیمی 486 و پنتیوم که اکنون در کشورهای توسعه یافته به تاریخ پیوسته اند ولی هنوز در کشورهای درحال توسعه از آنها استفاده میشود، اجرا نمود. همچنین استفاده از نرم افزارهای رایگان بازمتن گسترش یافته تا جلوی هزینه های سرسام آور نرم افزاری این کشورها را بگیرد. امروزه در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین استفاده از لینوکس و نرم افزارهای بازمتن گسترش فراوانی یافته و با استفاده از خصلت ذاتی تغییر پذیری لینوکس، برای استفاده از زبانهای ملی این کشورها سفارشی شده است. امروزه مستندات لینوکس به اکثر زبانهای زنده جهان ترجمه شده اند.

از میزکار تا ابرکامپیوترها

هنگامی که توروالدز لینوکس را ایجاد نمود، این مخلوق جدید، فقط یک اسباب بازی تازه برای هکرها بود. ولی از زمان دستگاههای 386 که نخستین هسته لینوکس بر روی آنها اجرا میشد، لینوکس راه درازی را طی نموده است. یکی از مهمترین استفاده های امروزی لینوکس استفاده از آن در پردازشهای سنگین موازی در ابرکامپیوترهاست. امروزه اکثر ابرکامپیوترهایی که در جهان ساخته میشوند، از لینوکس به عنوان سیستم عامل خود استفاده میکنند.

داستان ادامه دارد

حرکت لینوکس از یک پروزه هکری تا جهانی شدن یک انقلاب شگفت انگیز است. پروزه GNU که در اوایل دهه 1980 توسط ریچارد استالمن شروع شد، توسعه نرم افزارهای بازمتن را ***** نمود. پروفسور اندرو تاننباوم و سیستم عاملMINIX او مطالعه سیستم عامل ها را از حالت تئوری به عملی تبدیل نمود و در نهایت همت و تلاش توروالدز منجر به تولد لینوکس شد. امروزه لینوکس دیگر یک پروزه هکری به شما نمی رود بلکه یک حرکت جهانی است که توسط میلیونها نفر برنامه نویس بازمتن و شرکتهای بزرگی مانند IBM حمایت میشود. لینوکس در تاریخ کامپیوتر به عنوان یکی از شگفت انگیز ترین محصولات تلاش بشری باقی خواهد ماند.

توکس پنگوئن : نشان عزیز لینوکس

نشان لینوکس یک پنگوئن است. برخلاف سایر سیستم عاملهای تجاری، این نشان زیاد جدی نیست! توکس نشانگر وضعیت بدون نگرانی حرکت لینوکس است. این نشان تاریخچه بسیار جالبی دارد. لینوکس در ابتدا فاقد هر گونه نشانی بود. هنگامی که توروالدز برای تعطیلات به استرالیا رفته بود، در دیداری که از یک باغ وحش داشت، هنگامی که می خواست با یک پنگوئن بازی کند، پنگوئن دست وی را گاز گرفت و همین ایده ای شد تا از پنگوئن به عنوان نشان لینوکس استفاده شود.


آيا Linux موفق مي شود Windows را پشت سر بگذارد؟ برنده اين مسابقه کيست؟

شايد کمتر کسي باشد که به کامپيوتر علاقه داشته باشد اما اين سئوالهاي تکراري را نشنيده باشد. هرکسي هم پاسخي مي دهد. عده‌اي مي‌گويند عمر Microsoft به سر رسيده است و او اين بازي را خواهد باخت و به شدت از لينوکس و بطور کلي از Unix حمايت مي کنند. اين افراد را که گاهي در کينه توزي نسبت به Microsoft افراط مي کنند از روي طرح هايشان بهتر مي توان شناخت!

براي نتيجه گيري بهتر بايد اين دو سيستم عامل را از جهات مختلفي مورد بررسي قرار داد.

1- امنيت (Security): قبل از هر چيز بايد بگوييم که امنيت يک کميت نسبي است و مطلق نيست. يعني در هيچ شرايطي نمي توان گفت که امنيت صد در صد وجود دارد. زيرا امنيت به پارامترهاي بسياري در هر شبکه وابسته است و سيستم عامل نمي تواند به تنهايي تأمين کننده امنيت باشد. امنيت واقعي يک شبکه به عوامل کوچک و بزرگ بسياري بستگي دارد. به عنوان مثال همين چند سال پيش بود که شرکت اوراکل با هزينه بالايي عده اي را اجير کرد تا با جمع آوري زباله ها و کاغذهاي باطله شرکت Microsoft به دنبال کدهاي Microsoft بگردند و با اين کار به کشفيات مهمي هم دست يافت! آيا اگر بيل-گيتس کارمندان خود را به استفاده از کاغذ خردکن براي کاغذهاي باطله موظف مي کرد چنين اتفاقي مي افتاد؟ پس مي بينيم که امنيت يک شبکه به بسياري از عواملي که ممکن است نسبت به آنها بي توجه باشيم بستگي دارد. Linux و Windows هر دو از نظر Security داراي ضعف هستند اما از اين ميان تا کنون نقاط ضعف امنيتي بيشتري در باره Windows شنيده شده است. البته بايد به اين نکته توجه داشت که Windows طيف مخاطبان بسيار بيشتري نسبت به Linux دارد. به همين دليل شايد طبيعي باشد که نقاط ضعف امنيتي بيشتري از آن کشف شده باشد. در جلسات آينده در مورد امنيت شبکه ها به تفصيل بحث خواهيم کرد.

2- User Friendly: حداقل از اين جهت دوستان و دشمنان Windows به اين نکته اعتراف دارند که استفاده ازWindows نسبت به Linux راي کاربران بسيار ساده تر است. Linux بايد در اينترفيس خود جدا" تجديد نظر کند. تا همين چند سال پيش کاربران Linux مجبور بودند حتي Kernel آنرا هم کامپايل کنند! البته نسخه هاي اخير Linux نسبت به نسخه هاي قديمي تر از نظر اينترفيس پيشرفتهاي قابل توجهي داشته است. به هرحال Linux بايد بداند که کاربران عادي و غيرحرفه اي هيچ علاقه اي نسبت به کامپايل کردن برنامه ها و يا نوشتن Commandهاي طولاني و ثقيل ندارند. آنها سادگي کليک کردن بر يک فايل Setup.exe در Windowsرا براي اجراي برنامه هايشان به Linux ترجيح مي دهند. اما از جهت ديگر بايد گفت که Linux به دليل Open Source بودن ابزاري بسيار قوي و ياري مطمئن براي برنامه نويسان حرفه اي است. Linux دشمن کاربران عادي و ياور پرقدرتي براي حرفه اي هاست. با اين تفاصيل مي توان نتيجه گرفت اگرچه Linux ممکن است بتواند به عنوان سيستم عامل Serverها جاي Windows را بگيرد اما هرگز نخواهد توانست جاي Windows را در کامپيوترهاي خانگي و براي کاربران معمولي بگيرد.

3- کاربرد: بي ترديد قابليتهاي فوق العاده Linux آميخته به شبکه است. در جاهايي که Windows در شبکه به بن بست مي رسد Linux براي آن راه حل دارد. مثلا" اگر بخواهيد Bandwidth کاربران خود را محدود کنيد Windows راه حلي براي آن ندارد. يا اگر بخواهيد براساس Source IP در شبکه خود Multi Routing انجام دهيد Windows براي آن راه حلي ندارد در صورتيکه در Linux براي تمام مسائل شبکه راه حل وجود دارد. از طرفي اگر دور شبکه را خط بکشيمLinux در مقابل Windows حرفي براي گفتن ندارد. زيرا نه از نظر گرافيکي و ... به پاي Windows مي رسد و نه براي آن به وفور نرم افزار پيدا مي شود و نه کار با آن به سادگي کار با Windows است.
بنابراين مي توان به يک نتيجه رسيد:

(( نه Linux مي تواند Windows را از صحنه به در کند و نه Windows مي تواند جايگاه Linux را بگيرد.))

چرا Linux ؟
لینوکس یک نرم افزار رایگان قابل دسترس می باشد. کد منبع لینوکس که قلب و روح سیستم عامل محسوب می شود نیز در دسترس عموم می باشد.سازمان (Free Software Foundation (FSF در ساخت و تهیه بیشتر نرم افزار های کمکی جهت سهولت بخشیدن به کار و استفاده با لینوکس همکاری می کند.
شرکت .Red Hat, Inc سیستم عامل پایه لینوکس را با نرم افزار های دیگر (که ساخته شرکتهای دیگر و یا خود RedHat می باشند) ادغام می کند و یک بسته نرم افزاری ارايه می دهد که گاهی اوقات ارزش ان بیش از کلیه نسخه های ارائه شده است. این مجموعه را distribution یا flavor لینوکس می نامند. لينوكس به خودي خود رايگان بوده و هست. كاري كه شرکت هایی مثل ردهت انجام می دهند، كامپايل كردن بخش ها و نرم افزارهاي مختلف و ارائه آن بصورت يك فرمت قابل توزيع همانند ساير سيستم عاملها است، تا مردم عادي نيز بتوانند از آن استفاده كنند. همچنین با رابطهاي گرافيكي كاربر مانند GNOME، توزيع هاي لينوكس در بين مردم بسيار گسترش يافته است.
امروزه در دنیایی متکی بر فناوری اطلاعات زندگی می‌کنیم و به خطر افتادن جریان اطلاعات در هر لحظه منجر به بروز خسارت‌های جبران ناپذیری خواهد شد. بر این اساس امنیت در بین سیستم های عامل از اهمیت زیادی برخوردار است .لینوکس در این زمینه بسیار قدرتمند است.
لینوکس از ابتدا برای محیط‌های شبکه‌ای و چند کاربره طراحی شده است و همین باعث رعایت مسائل امنیتی در ان شده است.

کاربرد های Linux :
از Red Hat Linux می توان به عنوان یک ابزار میز کار، یک سرور شبکه و دروازه اینترنت، یک دیواره اتشین (Firewall)، پایگاه یک سیستم از پیش تعبیه شده (مانند یک VCR هوشمند یا یک ربات) و یا حتی به صورت یک سوپر کامپیوتر چند پردازنده ای استفاده کرد.
ابزار های پر مصرف میز کار : در Red Hat نرم افزار های دیگر مانند مجموعه برنامه های OpenOffice برای سهولت کار کاربران قرار داده شده است. مجموعه برنامه های OpenOffice شامل یک واژه پرداز کامل، صفحه های گسترده، برنامه نمایش محتویات، یک برنامه رسم گرافیک و ابزارهای ساخت صفحات وب می باشد. با نصب Red Hat Linux، مجموعهOpenOffice نصب شده و نشانه های مربوط به برنامه های ان برای سهولت دستیابی به انها در نوار منو قرار داده می شوند.
مطالب مربوط به چند رسانه ای ها: Red Hat Linux برای استفاده شما ابزار های متعدد چند رسانه ای را در یک بسته قرار داده است. به کمک این بسته می توان موسیقی پخش کرده و به منابع چند رسانه ای مانند ایستگاه های رادیو یی در اینترنت گوش داد.در لینوکس میتوان عکس و دیگر اقلام را از دوربین و دستگاه پخش MP3 به کامپیوتر منتقل کرد.
خدمات شبکه ای: Red Hat Linux به عنوان سرور مبتنی بر شبکه نیز به کار می رود.محبوبیت اولیه Linux مدیون ارائه خدمات وب و اشتراک گذاری پرونده ها و چاپگر به طور کامل است.


استفاده از ابزارها و خدمات شبکه ای
سرور وب Apache: بیشتر سرورهای وب در اینترنت، توسط سرور وب Open Source Apache اداره
می شوند. شما می توانید یک سرور وب ساده را با نصب نرم افزار Apache دایر کنید.
OpenSSH : نسخه منبع ازاد secure Shell امکان برقراری یک ارتباط امن در اینترنت را فراهم می سازد. secure Shell به مراتب امن تر از telnet می باشد. تحت OpenSSH می توانید بدون اینکه فرد دیگری قادر به شنیدن مکالمات شما باشد با دیگران ارتباط برقرار کنید.
*** (Virtual Private Network) : *** ارتباطات در یک شبکه نا امن، مثل اینترنت را در ساخت شبکه های شخصی، رمز نویسی می کند. وجود بسته های نرم افزار Red Hat Linux و ابزار های ان برای برقراری یک ارتباط امن بین دو کامپیوتر یا شبکه های خصوصی در اینترنت لازم می باشد.
دیواره های اتشین (Firewalls): برای دور نگه داشتن نفوذ گران، Red Hat Linux با ارائه ابزار های حفاظتی به شما امکان می هد تا بتوانید یک دیواره اتشین برای سیستم خود بسازید.از لحاظ اعمال این دیواره اتشین، Red Hat Linux از انعطاف پذیری کاملی بر خوردار است.

چرا لینوکس بهتره؟

1-ويروسها رو فراموش كنيد:

اگه كامپيوترتون بدون اجازه شما خاموش ميشه،اگه پنجره‌هاي تبليغاتي عجيب و غريب بدون اطلاع شما روي صفحه ظاهر ميشن،اگه بدون اطلاع شما،به همه دوستاتون ايميل ارسال ميشه،كامپيوتر شما احتمالا ويروسي شده و دليل اونه هم اينه كه ويندوز رو اجرا ميكنه.

لينوكس به ندرت ويروسي ميشه و البته اين امر غير ممكني نيست اما لينوكس كار رو براي ويروسها سخت كرده،به چند دليل:

لينوكس از يك سيستم مجوز دهي هوشمند استفاده ميكنه.در ويندوز شما(و برنامه‌هايي كه نصب كردين)معمولا اجازه دارين كه هر كاري رو با سيستم بكنين.اگه خواستين كامپيوترتون رو بخاطر از دست دادن اطلاعاتتون تنبيه كنين،راحت برين توي فولدر سيستم و هر بلايي خواستين سرش بيارين.مشكلات هم بعد از بوت شدن بوجود ميان.اما تصور كنين كه همين كارهاي شما رو برنامه‌ها هم مي‌تونن انجام بدن!

  • اكثر مردم از ويندوز ستفاده ميكنن و خرابكارها هم ميشه مي‌خوان بيشترين ضربه رو وارد كنن بنابراين ويندوز رو هدف قرار ميدن اما اين تنها دليلش نيست.وب سرور آپاچي(وب سرور برنامه‌ايه كه روي ك كامپيوتر راه دور نصب ميشه و در صورت دخواشما،صفحات وب رو به كاپيوترتون مي‌فرسته)منبع باز هست و بيشتري سهم بازار رو در مقابل IIS مايكروسافت در اختيار داره اما با اين وجود از حملات كتري نسبت به همتاي مايكروسافتي خودش ضربه مي‌بينه.
  • لينوكس از يك سيستم مجوزدهي هوشمند استفاده ميكنه.در ويندوز شما(و برنامه هاتون)اين اجازه رو داريد كه تقريباً هر بلايي رو سر سيستمتون بيارين.اگه خواستين كامپيوترتون رو بخاطر از دست دادن داده‌هاتوت تنبيه كنيد،كافيه به فولدر سيستم بريد و هر كاري خواستين اونجا بكنين.بعد از بوت ويندوز مشكلات شروع ميشن.حالا تصور كنيد كه همين كارهايي كه شما با وسستم انجام دادين رو برنامه‌ها هم مي‌تونن انجام بدن.لينوكس اين اجازه رو نمي‌ده.هر وقت شما بخواين كاري انجام بدين كه به سيستم مربوط باشه،از شما كلمه عبور مدير سيستم خواسته ميشه كه اگه اونرو نداشته باشين از ادامه كار جلوگيري ميكنه.ويروسها نمي‌تونن ول بگردن و هر چي رو كه خواستن پاك يا دستكاري كنن.اونها مجوز اينكار رو ندارن.
  • چشمهاي بيشتر،حفره‌هاي امنيتي كمتري ميسازن.لينوكس يك نرم افزار متن بازه به اين معني كه هر برنامه نويسي از هرجاي دنيا ميتونه نگاهي به كد اون بندازه و كمك كنه و يا به ديگرون بگه"اگه فلان اتفاق بيافته چي؟اين مشكل امنيتي نيست؟".
2-سيستمتون ناپايداره؟:

آيا تا حالا كارهاتون رو بدليل قفل كردن ويندوز از دست دادين؟آيا شما هميشه كامپيوترتون رو به ميل خودتون خاموش مي‌كنين يا اينكا رو بعهضي وقتها به اين خاطر مي‌كنين كه ويندوزتون قاطي كرده و نميذاره كاري بكنين؟آيا تا بحال با"صفحه آبي مرگ" و يا پيغامهاي خطايي كه ميگن كامپيوتر بايد بدلايلي خاموش بشه مواجه شدين؟
جديدترين نسخه‌هاي ويندوز،خصوصاً نسخه‌هاي حرفه‌اي"Professional"اون دارن پايدار تر از قبل ميشن اما با اين وجود اين قبيل مشكلات اغلب روي ميده.البته هيچ سيستم عاملي كامل نيست و كسانيكه به شما ميگن مال اونها هرگز قفل نميكنه،دروغ ميگن اما بعضي سيستم عاملها مي‌تونن خيلي پايدار باشن و اغلب كاربران رو هرگز با قفل شدن سيستمشون حتي پس از چندين سال متوقف نمي‌كنن.اين در مورد لينوكس صدق مي‌كنه.اينجا مي‌خوايم اينو ببينيم.وقتيكه سيستمي قفل مي‌كنه،بايد خاموش يا راه‌اندازي مجدد بشه.از اينرو اگر كامپيوتر شما مي‌تونه هميشه بالا باشه و براي يك مدت طولاني كار كنه،بدون توجه به اينكه شما چقدر ازش استفاده مي‌كنين،شما مي‌تونين بگشي كه يك سيستم پايدار دارين.
خوب،لينوكس مي‌تونه سالها بدون احتياج به راه‌اندازي مجدد كار كنه(اكثر سرويس دهنده‌هاي اينترنت از لينوكس استفاده ميكنن و هرگز راه اندازي مجدد نميشن).البته در زمان به روز رساني‌هاي بزرگ،بايد بصورت دستي راه اندازي مجدد بشه اما اگه شما لينوكس رو نصب كنين مي‌تونين هرچقدر مي‌خواين ازش استفاده كنين،هميشه اونرو روشن نگهدارين و سالها بدون هيچ مشكلي كار كنين.
در اغلب موارد شما سيستموتون رو به اين مدت روشن نگه نميدارين اما اين خودش نشون ميده كه لينوكس چقدر پايداره.

3-لينوكس از كامپيوتر شما محافظت مي‌كنه:

ويروسها،توجانها،تبليغات ابزارها و جاسوس ابزارها...ويندوز به راحتي به اين چيزها اجازه ورود مي‌ده.ميانگين زمانيكه يك سيستم ويندوزي متصل به اينترنت و داراي SP2 آلوده بشه در حدود 40 دقيقه‌ است.(و در برخي مواقع در حدود 30 ثانيه)
بنابراين شما بايد:1)يك دبوار آتش 2)يك ضد ويروس 3)يك ضد تبلغات افزار4)خلاص شدن از دست اينترنت اكسپلورر و آوتلوك اكسپرس(جايگزيني آنها با فايرفاكس و تاندربرد)و 5)دعا كنيد كه نفوذگران تنونن از سد اين برنامه‌ها نگذرند و اگر احياناً مشكلي امنيتي در ويندوز پيدا شد در كمتر از يك ماه وصله‌اش توسط مايكروسافت منتشر بشه(كه اين خيلي معمول نيست!) و يا اينكه لينوكس رو نصب كنين و به يك خواب عميق و راحت فرو برين!
همونطوري كه در بخش"ويروس"گفته شد،نرم افزار متن باز(مثل لينوكس) بمعني وجود چشمهاي بيشتري براي مرور كد هست.هر برنامه نويس در هركجاي كره زمين ميتونه كد رو دانلود كنه،نگاهي بهش بندازه،و ببينه كه آيا مشكل امنيتي داره يا نه.از سوي ديگه تنها كساني كه مجازن به كد ويندوز دسترسي داشته باشن،كارمندهاي مايكروسافت هستن.اين يعني صدها هزار نفر(حتي ميليونها نفر)در مقابل چند هزار نفر.اين يك تفاوت بزرگ رو منجر ميشه.
اما در واقع،موضوع اين نيست كه چند تا حفره امنيتي توي يك سيستم هست،اگر حفره‌هاي زيادي باشه اما كسي اونها رو كشف نكرده باشه و يا ناچيز باشن(به قسمت مهمي از سيستم مربوط نباشن)نفوذگران نمي‌تونن صدمه زيادي بزنن.موضوع اينه كه سرعت انتشار يك وصله امنيتي پس از كشف حفره چقدره.اگر يك مشكل امنيتي توي يك نرم‌ افزار متن باز پيدا بشه هركسي توي جامعه اوپن سورس مي‌تونه اونرو حل كنه.راه حل اون معمولاً ظرف چند روز و در برخي موارد حتي در چند ساعت منتشر مي‌شه.مايكروسافت يك چنين نيرويي رو ندراه و معمولاً وصله‌هاي امنيتي رو ظرف يك ماه بعد از كشف(و شايد انتشار) حفره منتشر ميكنه.اين مدت زمان زياديه براي نفوذگران تا هركاري و مي‌خوان با كامپيوتر شما بكنن.

4-براي سيستم عاملتون 300 دلار نپردازيد:

(و غير قانوني هم كپي نكنين!)

شما ممكنه به خودتون بگين:"اوه،من كه بابت ويندوز پولي ندادم"شما مطمئنيد؟اگه كامپيوتر شما با يك ويندوز اومده بنابراين شما بابتش پول دادين حتي اگه فروشنده چيزي به شما نگفته باشه!قيمت يك نسخه ويندوز تقريباً برابر يك چهارم قيمت كامپيوتره.بنابراين فقط شما در صورتي بابت ويندوز پول ندادين كه اون رو غير قانوني كپي كنين.شما فكر مي‌کنين مايكروسافت از كجا پول در مياره؟

از طرفي ديگه لينوكس كاملاً مجانيه.درسته همه اين بچه‌ها در سرتاسر دنيا جمع شدن تا يك سيستم دوست داشتني،امن،كاراو زيبا رو بسازن.اونها نتيجه كارشون رو مجاني به همه ميدن.(اگه شما نميدونين اونها چرا اين كار رو ميكنن،يك ايميل واسه من بفرستين تا به نحو احسن توضيح بدم!)البته شركتهايي هستند كه كسب و كار خوبي رو بوسيله فروش پشتيباني،اسناد لينوكس راه انداختن و اين خيلي خوبيه ولي در اغلب موارد شما حتي يك قرون!هم نمي‌خواد بدين.



5-آزادي!:

لينوكس و نرم افزارهاي اوپن سورس مجاني و آزادن.به اين معنا كه اونها تحت ليسانس مجاني كه معمولا (General Public License)یا GPL هست قرار دارن.اين ليسانس ميگه هركسي اجازه داره نرم فزار رو كپي كنه،سورس برنامه رو ببينه،اونرو ويرايش كنه و تحت همين ليسانس منتشر كنه.

خوب،تفسير شما از آزادي چيه؟تصور كنيد مايكروسافت فردا ناپديد شه(خوب اين فعلاً ممكن نيست اما 5 يا 10 سال ديگه چي؟) و يا تصور كنين كه اون يكدفعه قيمت ويندوز يا آفيس رو 3 برابر كنه!اگه شما به ويندوز معتاد باشين،كاري نمي‌تونين بكنين.شما يا سازمان شما به اين يك شركت و نرم افزارش وابسته است و شما نمي‌تونين كاري رو بدون اون انجام بدبن(يك کامپيوتر بدون سيستم عامل به چه درد ميخوره؟)آيا اين يك فاجعه نيست؟شما به يك شركت وابستگي كامل داريد تا بتونيد با برنامه‌هاش كارهاتون رو پيش ببريد.اگه مايكروسافت تصميم بگيره بابت نسخه بعدي ويندوز رو 1000 دلار بگيره كاري از دست شما بر نمياد(به جز روي آوردن به لينوكس).اگه ويندوز داراي خطاييه كه شما رو خيلي اذيت ميكنه و مايكروسافت برطرفش نميكنه،كاري از شما ساخته نيست(گزارش خطاها به مايكروسافت هم آسون نيست.بخش"گزارش خطا"رو بخونين.

با اوپن سورس،اگر يك پروژه خاص تعطيل بشه و يا شركت پشتيباني كننده بسته بشه،همه كدها براي جامعه اوپن سورس باق ميمونه و مردم ميتونن هنوز در بهبودش تلاش كنن.اگر اين پروژه مخصوص شما است،خوب خود شما انجامش بدين.اگر خطاي خاصي شما رو آزار ميده اونرو بفرستين،با برنامه نويسها صحبت كنين و حتي بهتر از اون خودتون حلش كنين يا كسي رو استخدام كنين تا اين كار رو براتون بكنه و تغيررات اعمال شده رو به ديگران هم بدين تا اونها هم استفاده كنن.شما آزادين!آزاد


6-وقتي سيستم نصب شد چرا شما بايد هنوز نصب كنيد؟

نصب ويندوز تازه شروع ماجرا است! تصور كنيد كه شما ويندوز رو الان نصب كردين و آماده ايد كه حالشو ببريد!دوستي واستون ايميلي فرستاده كه يك فايل پي دي اف همراشه!لعنت!شما نمي تونين بازش كنين.مجبوريد بريد رو اينترنت و يه برنامه پي دي اف خوان مثل ادوبي ريدر پيدا كنين و نصب كنين و يا شايد بعدش بايد ويندوز رو ريستارت كنين! واو!حالا آماده اين.به ايميل دست شما يك فايل متني با پسوند وردهم هست! حالا بايد برين يك نسخه مايكروسافت آفيس رو بخرين و يا اوپن آفيس رو دانلود كنين اما ببينيد،شما باز م بايد دانلود كنيد،نصب كنيد(اگر اميدوار باشيم كه شما يك اينترنت پر سرعت دارين) دوستتوتن براي شما يك عكس هم فرستاده كه نياز به كمي ويرايش داره،فتوشاپ بخرين!چند صد چوب پياده شيم؟ يا بايد بريد و جي آي ام پي رو دانلود كنيد(اين برنامه مجاني است و ميتونه تقريبا تمام كارهاي فتوشاپ رو انجام بده) دانلود نصب ريستارت!واو!ويندوز كامل نيست و نصبش تازه شروع ماجراست!

وقتي شما يك لينوكس مي‌گيريد(اوبانتو،مانردريك،سوزي و غيره)شما همه چيزهاي زير رو يكجا گرفتين:

  • هرچيزي مورد نياز براي نوشتن متن،ويرايش صفحات گسترده،ساخت ارائه هاي كامل،كشيدن و ويرايش كردن
  • يك مرورگر وب(مثل Firfox) و يك برنامه ايميل(مثلThunderbird)
  • (GIMP)يك ويرايشگر تصوير قوي با قدرتي معادل فتوشاپ
  • يك برنامه چت
  • پخش كننده فيلم
  • پخش كننده موسيقي
  • يكPDFخوان
  • همه چيز براي كاربا فايلهاي فشرده مثل(ZIP).
  • و غيره
شما فقط شروع كنيد به كار كردن



زندگي ديجيتالتون متفرق شده؟

اگر ميدونين متنفرق شدن(Fragmentation)چيه،و تا حالا هر ماه ديسكتون رو تفرق زدايي(Defrag)كردين بايد مختصراً بگم:لينوكس Defrag لازم نداره!

تصور كنيد كه ديسك سخت شما يك كابينت فايله كه ميليونها كشو داره(ازRoberto Di Cosmoبخاطر اين مقايسه ممنونم1)هر كشو ميتونه فقط يك مقدار ثابت فايل رو تو خودش نگه داره.اگر يك فايل به اندازه‌اي بزرگ باشه كه توي يك كشو جا نشه بايد اون رو قطعه قطعه كرد تا مثلا توي هزاران كشو جا بشه و البته دسترسي به اين فايل زماني آسونتره كه كشوهاي مربوط به اين فايل به همديگه نزديك باشن.

حالا تصور كنيد شما مالك اين كابينت فايل هستين اما وقت رسيدگي به اون رو ندارين و بايد كسي رو استخدام كنين تا اين كار رو واستون انجام بده.دونفر براي اينكار آماده ان.يك خانم و يك آقا

  • .كارمند آقا داراي اين استراتژيه:وقتي فيالي حذف ميشه،كشو رو خالي ميكنه و هر فايل جديد رو قطعه قطعه ميكنه تا هر قطعه به اندازه يك كشو بشه و هر قطعه رو بصورت تصادفي داخل اولين كشو خالي ميذاره.اين خيلي سخت ميشه كه بخوايم كل فايل رو جمع آوري كنيم و بايد آخر هر هفته چند تا گل پسر!رو بياريم تا واسمون قطعه‌هاي فايل رو جمع آوري و به هم بچسبونن!
  • كارمند خانم يك تكنيك ديگه داره:او ليست كشوهاي خالي رو روي يك كاغذ يادداشت ميكنه.وقتي فايلي ميرسه او اين ليست رو ميگرده تا يك رديف كشو خالي رو براي اين فايل پيدا كنه و فايل رو توي اونها بذاره در صورتيكه اين روند ادامه داشته باشه،كابينت ما هميشه منظم خواهد بود.
بدون شك شما بايد خانم رو استخدام كنين(بدونين كه خانمها هميشه منظم ترن!)ويندوز از روش اول استفاده ميكنه و لينوكس از دومي

هرچه بيشتر از ويندوز استفاده ميكنين كند تر و هرچه از لينوكس استفاده ميكنين تند تر ميشه.انتخاب با شماست!

7-گزارش كردن خطاها :

اگه شما خطايي رو در ويندوز پيدا كنين بايد منتظر بشين و دعا كنين تا مايكروسافت اون رو سريع رفع كنه.(و اگه اين يه مشكل امنيتي باشه بايد سخت تر دعا كنيد.)شما ممكنه فكر كنين گزارش اون خطا به مايكروسافت(تا اونها خطا رو سريعتر رفع كنن)بايد آسون باشه.خوب بستر فكر كنيد.اين يك مقاله جالب درباره اونه.چي ميشه اگه مايكروسافت اصلاً متوجه اين خطا نشه؟خوب پس بيايد اميدوار باشيم تا اين خطا در نسخه بعدي ويندوز حل بشه(ولي باز هم بايد چند صد چوب (دلار)پياده شيد!)

تقريباً همه نرم افزارهاي متن بار(اوپن سورس)مثل لينوكس داراي يك سيستم رهگيري خطاها هستن.شما نه تنها مي‌تونين گزارش خطا رو ارائه بديد(كه البته بايد انجام بدبد!)و توضيح بدين مشكل چيه،بلكه مي‌تونين ببينيد چه كارهايي داره روي اون انجام ميشه:همه چيز براي همه كس باز و شفافه.برنامه نويسان پاسخ ميدن اونها حتي ممكنه از شما اطلاعات بيشتري رو درخواست كنن تا بتونن خطا رو رفع كنن.وقتي خطا رفع شد،شما مطلع خواهيد شد و ياد مي‌گريد چطور نسخه جديد رو(مثل هميشه رايگان)دريافت و نصب كنين.بنابراين اينجا شما كساني رو داريد كه مراقب مشكلات شما هستن،در موردش به شما اطلاع ميدن و همه اينها رايگانه!اگه مشكل روي سيستم شما رفع شد،روي سيستم بقيه هم رفع خواهد شد.اين سرگرمي همه است كه با هم كار كنن تا نرم افزار رو بهبود بدن.اين روش كار اوپن سورس است.


8-به كامپيوتر قديمي خود جان تازه‌اي ببخشيد.

هر نسخه جديدتر ويندوز سخت افزارهاي جديدتر و قويتري رو لازم داره.بنابراين اگر شما مي‌خوايد هميشه از ويندوز استفاده كنيد،بايد مداوم سخت افزارهاتون رو عوض كنيد.اما اگر شما واقعاً به اين همه ارتقا نياز نداريد اين آزار دهنده است.البته برخي كاربران واقعاً به ارتقا مداوم نياز دارند و تكنولوژي بهشون كمك مي‌كنه. اما براي اغلب كاربران كه وب گردي مي‌كنن ايميل مي فرستن و مي‌گيرن،فايلهاي متني و اسلايد درست مي‌كنن دليلي وجود نداره كه كامپيوترشون رو هر 2 يا 3 يا 4 سال ارتقا بدن و تنها سود اين كار عايد سازندگان و فروشندگان سخت افزار ميشه و بس. چرا بايد كامپيوتر شما از انجام همون كارهايي كه 5 سال پيش انجام ميداد باز بمونه؟
لينوكس روي سخت افزارهاي قديمي كه ويندوز اكس پي حتي روشون نصب نميشه و يا براي هر كليك 20 ثانيه معطل مي‌كنه هم خوب كار مي‌كنه. البته لينوكس از كامپيوتر 12 ساله شما يك ابر رايانه نميسازه اما روش بخوبي كار ميكنه و اجازه ميده شما هم كارهاي معموليتون رو انجام بدين. (مثل مرور وب،ارسال و دريافت ايميل و غيره). اين خيلي جالبه،كامپيوتري كه شما الان اين صفحه رو از روش بارگذاري كردين خيلي جديد نيست و از لينوكس استفاده ميكنه و اگه شما اين صفحه رو دارين مي‌خونید معني اش اينه كه داره جواب ميده و اگه اين صفحات دير باز شدن تقصير سرعت كم اينترنت منه!

118فایل
 
بالا