• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

حجاب و رابطه آن با فرهنگ

وضعیت
موضوع بسته شده است.

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
جناب اسفنديار و رضا جان کاملا واگن تاپيک رو از ريل خارج کردن :eek: ... دوباره رسيديم به همون بحث هاي تکراري که تو عمرمون 100 تا نمونه ازش ديديم ... :hmm:

شرح وضعيت موجود : دو نفر ( در اينجا اسفندیارخان و رضا جان به نمايندگي از طرفين !:cool: ) دارن با هم بحث مي کنن ، يعني در حقيقت سروکله مي زنن ... ولي دو تا مشکل وجود داره :

1. اصلا سرچي دارين بحث مي کنيد ؟ ( ظاهرا قرار بوده سر اين بحث کنيد که حجاب خوبه يا بد ؟ :happy: ) اما شما يکي دو صفحه آخر رو بخونيد مي بينيد که فقط داريد به هم گير ميديد ... ( البته بجز robot7 جان ;) )

2. وقتي شما دو تا فرض و برداشت مختلف از مساله داريد ... چطور انتظار داريد طرف مقابل قانع بشه ؟.... حالا قانع شدن رو بي خيال ... چطور انتظار داريد کوتاه بياد ؟... تفسیر رضا جان اينه که "ذات و فطرت انسان حجاب نمي خواد ... زور نمي خواد ... مي خواد آزاد باشه ... پس حجاب بده " - نویرجان ( به نمايندگي از اون طيف ! ) ميگه "ما مسلمونيم و بايد طبق اسلام عمل کنيم ... اونم که ميگه حجاب واجبه ... پس تموم شد و رفت ... "

مي بينيد که دو طرف با مواد اوليه متفاوت وارد بحث شدن ... همون فلاسفه بزرگ هم اينطوري با هم بحث نمي کردن ... يعني وقتي مي ديدن از يه جاي ديگه ( يه جاي بالاتر ) با هم اختلاف نظر دارن ، ميرفتن سراغ همون ... مثل اينه که رضا جان طبقه 6 وايساده باشه و نوبرجان طبقه 7 ، حالا دارن با هم دعوا مي کنن که کف این طبقه رو بايد پارکت کنيم يا موزائيک !!! :cool:

rezadignity

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6

keyvan_itman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
سلام, پست های همه رو تا اینجا خوندم.
جمع بندی من از پست ها تا اینجا: مخالفهای حجاب همه اکثرا دلیل میاوردند, موافق ها یا میگفتند بحث رو منحرف نکنید یا از گذشته و اعتقادات حرف میزدند
میبینم که با حجاب زورکی همه ما بهشتی شدیم (جوی های عسل و میوه های رسیده بهشتی و کواکب:D و...)
با این حساب فقط ایرانیا و تعدادی از اعراب به بهشت میرند و بقیه دنیا مال جهنم هستند.;)
میگم مسئولای عزیز کشور ما کشور های دیگه رو هم مجبور به حجاب کنند تا اونا هم بتونند از بهشت بهره مند بشن ;)

ashena55

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از seymour :
مي بينيد که دو طرف با مواد اوليه متفاوت وارد بحث شدن ک[/B:

شاید از جهتی ، مواد اولیه یک چیز باشه

و اون فطرت انسانی ست

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از rezadignity :
کم آوردی جیگر؟
نمونه بیار جیگر! اما نه مثل اسفندیار!
نمونه رو اینطوری عرض کنم جیگر که ،
وقتی میبینم برای دینتان به اندازه یک بازی بیلیارد یا هفته ای یک بار کافی شاپ رفتن و ...
ارزش قائل نیستید که بروید معارف دینیتان را یاد بگیرید ،
و هر هفته حداقل یک ساعت وقت برای آموختن معارف دینیتان کنار نمیگذارید ،
نتیجه همین میشود که میبینید .

keyvan_itman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از mynobar :
وقتی میبینم برای دینتان به اندازه یک بازی بیلیارد یا هفته ای یک بار کافی شاپ رفتن و ...
ارزش رو ما نباید بذاریم, ارزش باید وجود داشته باشد.
من که هر جوری میام بدون تعصب و زمینه فکری دیگه به این مطلب با چشم باز نگاه کنم, به نظرم دروغی بیشتر نیست.
اینو بزرگای مملکت هم میدونن, وگرنه اگه ازش مطمئن بودن هیچ موقع سایتهای غیر اسلامی رو فیلتر نمیکردند و خیالشون از منحرف شدن فکر مردم راحت میبود.!!!!

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
نحوه معرفی کردن و شناساندن هم خیلی مهمه ،
اشتباه ما از همینجا ناشی میشه که فکر میکنیم هر چی اینا میگن ، عین اسلامه ،
و حال آنکه چنین نیست .

rezadignity

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
شما گفتی سفسطه می کنید و من خواستم نمونه بیاورید! نمونه ات این بود جیگر؟
این پست شما چه ربطی داشت؟ من می گویم آدمی باید پاک باشد ، باید ارزشهای بنیادین و سرشت طبیعت را درک کند و ... ، اگر معارف می آموزد که آدمی موجودی ناپاک ، هرزه و غیرقابل احترام و اعتماد است همان بهتر که آنرا نخوانم.
از کجا میزان ارزش نهادن مرا می سنجید؟ علم غیب دارید؟

mohammad123

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از mynobar :

زاهد ظاهر پرست از حال ما آگاه نیست

در حق ما هر چه گوید جای هیچ اکراه نیست

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از rezadignity :
از کجا میزان ارزش نهادن مرا می سنجید؟ علم غیب دارید؟
علم غیب ندارم ، ولی از نوشته هایتان روشن است که آشنایی اندکی با علوم دینی دارید .

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از mohammad123 :
زاهد ظاهر پرست از حال ما آگاه نیست
در حق ما هر چه گوید جای هیچ اکراه نیست
خیله خوب ، من بد ، شما خوب ،
ادامه بدید ببینیم چیکار میکنید ،
شما بگید :
بالاخره حجاب باید باشه یا نباشه ؟

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از rezadignity :
من می گویم آدمی باید پاک باشد ، باید ارزشهای بنیادین و سرشت طبیعت را درک کند و ... ، اگر معارف می آموزد که آدمی موجودی ناپاک ، هرزه و غیرقابل احترام و اعتماد است همان بهتر که آنرا نخوانم.
به پست های قبلی من توجه کنید که گفته بودم انسان موجودی چند بعدی است ، و همچنین ابعاد روحانی و نیز ابعاد حیوانی در نهادش گذاشته شده ،
آموختن علم دین به تنهایی کافی نیست ، مگر آنکه با عمل توأم باشد ، این را که همه میدانیم ، چرا مرا مجبور به یادآوری بدیهیات میکنید ؟

من میگویم که به مسائل و موضوعات به صورت انفرادی و تک بعدی ( یا همان بسیط و ایزوله ) نگاه نکنید ، سعی کنید که تمام مراتب و جوانب را در نظر داشته و آنگاه نظرتان را بگویید .

saanei

Registered User
لایک‌ها
0
خوشحالم که بسیاری از پستهایی که در این تاپیک آمده از سر انصاف و تلاشی جهت نقد منصفانه بوده است.

اما دوستان! همانطور که در ابتدای تاپیک عرض کردم و همانطور که عنوان تاپیک تصریح می کند بحث ما ارتباط حجاب و فرهنگ جامعه باید باشد هرچند به قول دوستی خیلی از عواملی زیستشناسی و روانشناسی و.... در این بین دخیلند اما نهایتاً همه این عوامل با تاثیرگذاردن در فرهنگ عمومی جامعه در پذیرش حجاب بازتاب پیدا می کنند.

چه موافقین و چه مخالفین حجاب مطلعند که تنها راه مبارزه و یا اشاعه حجاب تاثیرگذاری در فرهنگ عمومی جامعه است و جامعه ای که از لحاظ فرهنگی و شعور اجتماعی به مرحله ای رسیده است که حجاب را حامی خود یافته باشد آن را می پذیرد و اگر به این نتیجه رسید که حجاب مانعی است در راه تعالی جایگاهش و یا نمایاندن قابلیتهایش آن را به قدر کفایت رعایت خواهد کرد یاصلاً آنرا به کنار خواهد نهاد.

البته دستاویز قراردادن روایات و قرآن و سنت اگرچه به نفسه ناشایست نیست اما اگر نتوانیم رابطه عقلایی بین دین و قوانینش و احکام و سنن اسلامی با روابط اجتماعی و فرهنگ جامعه بیابیم نتیجه همان میشود که شاهد هستیم. به هر حال دین وشریعت قرار است عین عقل و تعقل باشند و اگر تنها به ذکر حدیث و روایت تفسیر به رای قرآن بسنده کنیم نه تنها از دین دفاع نکرده ایم بلکه در جهت تخریب آن یک گام موثر برداشته ایم و حتی به دستور خود دین که به تحقیق و فکر و ادله متقن سفارش کرده است هم عمل نکرده ایم.

اثبات حرف و نظر شخصی چه ارزشی می تواند داشته باشد درحالی که واقعیت دیگری در جامعه جریان دارد. هرچند بنا نبوده است که این تاپیک به سمت بحثهای ثبوتی برود اما حتی درصورتی که این تاپیک مناظره بین دو طیف مختلف نیز می بود هنر بزرگ وبرگ برنده نزد کسی است که بدون مخالفت صریح با شخص دیگری تعداد بیشتری از خوانندگان را با نظرات خود همراه کند. شایسته نیست منطق ما شبیه به منطق زن و شوهرهای بی سواد در مجادلاتشان باشد! چون حداقل سواد استفاده از اینترنت را داریم.

حرف آخر:

چه برای موافقین و چه برای مخالفین تنها سه راه وجود دارد . اول کار فرهنگی ، دوم کار فرهنگی و سوم کار فرهنگی

موافقین حجاب اگر خیلی بر حقانیت خود تاکید دارند بهتر است با کارهای ریشه ای فرهنگ جامعه را به سطحی برسانند که جامعه پذیرای حجاب باشد و گرنه با حدیث و آیه و چوب و چماق و جریمه قدم در راهی به مقصدی مقابل آنچیزی که می خواهند گذارده اند. جامعه ای که به سطحی از شعور و فرهنگ نرسد که قانونی ، رسمی و عرفی را هضم کند به اجرای آن تن در نخواهد داد حتی اگر برایش هزینه داشته باشند(مثال : کمربند ایمنی و قوانین راهنمایی رانندگی حتی با وجود جریمه مالی ) . ترساندن جامعه ای که در آن صراحت جریمه نقدی و حتی مرگ همنوع عامل بازدارنده و بالا برنده سطح فرهنگ رانندگی نیست ، از عقوبت الهی با اینهمه شبهات موجود در مصادیق و سطوح آن کاری عبث است.

برای مخالفین حجاب غلیظ !!!! هم راه دیگری نیست . تاثیرگذارتر از بحث و مجادله و عصبی کردن موافقین حجاب غلیظ!!! بازهم کار فرهنگی است . هرچند ابزار کار فرهگی تمام و کمال در اختیار موافقین است
282.gif
اما بالا بردن سطح شعور خود و اطرافین و خانواده برگی است برنده در دستان این طیف. یادمان باشد اولین مبلغان حجاب پدرانمان بوده اند نه حکومت و قوانین اجتماعی پس حریف هم تفکرات پیشینیانمان است نه بحث کسانی که خود را فرای جامعه می دانند و هر یک مانند فرمانده خود را در جایگاهی می دانند که هر روز حکمی برای جامعه صادر کنند (نمونه،نمونه)و پدرسالارانه همه را هم ملزم به اطاعت بی چون و چرا بدانند.

keyvan_itman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
saanei جان گل گفتی.
من شخصا اگه نظر مخالفمو اینجا میگم به خاطر جنگ و بحث بیهوده نیست, فقط به قول تو ابزاری که برای کار فرهنگی در اختیار مخالفا نیست, حداقل نظرمونو بگیم تا بقیه هم بدونن, حداقل این یه کار رو که میتونیم بکنیم.;)

keyvan_itman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
ملت ما باید بدونند که هیچ کس حق نداره بهشون زور بگه و یا مردم نباید از کسی بترسند و حرفاشونو در خفا بزنند.
اگه کسی باید بترسه, اون حکومته که نباید خلاف نظر مردم و اکثریت کاری بکنه ونظر عده ای خاص رو به بقیه تحمیل کنه!!!

mohammad123

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از saanei :
خوشحالم که بسیاری از پستهایی که در این تاپیک آمده از سر انصاف و تلاشی جهت نقد منصفانه بوده است.

اما دوستان! همانطور که در ابتدای تاپیک عرض کردم و همانطور که عنوان تاپیک تصریح می کند بحث ما ارتباط حجاب و فرهنگ جامعه باید باشد هرچند به قول دوستی خیلی از عواملی زیستشناسی و روانشناسی و.... در این بین دخیلند اما نهایتاً همه این عوامل با تاثیرگذاردن در فرهنگ عمومی جامعه در پذیرش حجاب بازتاب پیدا می کنند.

چه موافقین و چه مخالفین حجاب مطلعند که تنها راه مبارزه و یا اشاعه حجاب تاثیرگذاری در فرهنگ عمومی جامعه است و جامعه ای که از لحاظ فرهنگی و شعور اجتماعی به مرحله ای رسیده است که حجاب را حامی خود یافته باشد آن را می پذیرد و اگر به این نتیجه رسید که حجاب مانعی است در راه تعالی جایگاهش و یا نمایاندن قابلیتهایش آن را به قدر کفایت رعایت خواهد کرد یاصلاً آنرا به کنار خواهد نهاد.

البته دستاویز قراردادن روایات و قرآن و سنت اگرچه به نفسه ناشایست نیست اما اگر نتوانیم رابطه عقلایی بین دین و قوانینش و احکام و سنن اسلامی با روابط اجتماعی و فرهنگ جامعه بیابیم نتیجه همان میشود که شاهد هستیم. به هر حال دین وشریعت قرار است عین عقل و تعقل باشند و اگر تنها به ذکر حدیث و روایت تفسیر به رای قرآن بسنده کنیم نه تنها از دین دفاع نکرده ایم بلکه در جهت تخریب آن یک گام موثر برداشته ایم و حتی به دستور خود دین که به تحقیق و فکر و ادله متقن سفارش کرده است هم عمل نکرده ایم.

اثبات حرف و نظر شخصی چه ارزشی می تواند داشته باشد درحالی که واقعیت دیگری در جامعه جریان دارد. هرچند بنا نبوده است که این تاپیک به سمت بحثهای ثبوتی برود اما حتی درصورتی که این تاپیک مناظره بین دو طیف مختلف نیز می بود هنر بزرگ وبرگ برنده نزد کسی است که بدون مخالفت صریح با شخص دیگری تعداد بیشتری از خوانندگان را با نظرات خود همراه کند. شایسته نیست منطق ما شبیه به منطق زن و شوهرهای بی سواد در مجادلاتشان باشد! چون حداقل سواد استفاده از اینترنت را داریم.

حرف آخر:

چه برای موافقین و چه برای مخالفین تنها سه راه وجود دارد . اول کار فرهنگی ، دوم کار فرهنگی و سوم کار فرهنگی

موافقین حجاب اگر خیلی بر حقانیت خود تاکید دارند بهتر است با کارهای ریشه ای فرهنگ جامعه را به سطحی برسانند که جامعه پذیرای حجاب باشد و گرنه با حدیث و آیه و چوب و چماق و جریمه قدم در راهی به مقصدی مقابل آنچیزی که می خواهند گذارده اند. جامعه ای که به سطحی از شعور و فرهنگ نرسد که قانونی ، رسمی و عرفی را هضم کند به اجرای آن تن در نخواهد داد حتی اگر برایش هزینه داشته باشند(مثال : کمربند ایمنی و قوانین راهنمایی رانندگی حتی با وجود جریمه مالی ) . ترساندن جامعه ای که در آن صراحت جریمه نقدی و حتی مرگ همنوع عامل بازدارنده و بالا برنده سطح فرهنگ رانندگی نیست ، از عقوبت الهی با اینهمه شبهات موجود در مصادیق و سطوح آن کاری عبث است.

برای مخالفین حجاب غلیظ !!!! هم راه دیگری نیست . تاثیرگذارتر از بحث و مجادله و عصبی کردن موافقین حجاب غلیظ!!! بازهم کار فرهنگی است . هرچند ابزار کار فرهگی تمام و کمال در اختیار موافقین است
282.gif
اما بالا بردن سطح شعور خود و اطرافین و خانواده برگی است برنده در دستان این طیف. یادمان باشد اولین مبلغان حجاب پدرانمان بوده اند نه حکومت و قوانین اجتماعی پس حریف هم تفکرات پیشینیانمان است نه بحث کسانی که خود را فرای جامعه می دانند و هر یک مانند فرمانده خود را در جایگاهی می دانند که هر روز حکمی برای جامعه صادر کنند (نمونه،نمونه)و پدرسالارانه همه را هم ملزم به اطاعت بی چون و چرا بدانند.

موافقم با حرفاتون تا حدودی .

ولی اینجا یه فروم هست و این تاپیک هم محلی برای بحث در نظر گرفته شده .
شما مرتب میگی کار فرهنگی باید کرد .
خوب این مال جامعه هست .

این که نشد جواب برای این تاپیک و بحثهای دیگران .
اینجا اصلا محلی برای بحث گذاشته شده .

لازم هم نیست هر بحثی به نتیجه و نتیجه گیری منجر شه .و طرفین به توافقی برسند .

هر کسی نظر خودش رو در این باره میگه و دیگران هم نقدش میکنن .
البته تا وقتی که کار به درگیری و ...نکشه ! یعنی اعضا ضوابط بحث کردن سالم رو رعایت کنند .

keyvan_itman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
راستی امروز خبر رسمی گرفتم رسیور ها رو تو روزنامه خوندم.
عجب گیری افتادیمها, سوال تکراری: ما چرا تو این خراب شده موندیم؟؟؟:blink:

mohammad123

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از mynobar :
خیله خوب ، من بد ، شما خوب ،
ادامه بدید ببینیم چیکار میکنید ،
شما بگید :
بالاخره حجاب باید باشه یا نباشه ؟

خوب پیداست معنی اون بیت رو اصلا متوجه نشدی .

این بیت اشاره داشت به کسایی که زود قضاوت میکنند در مورد دیگران و با ملاکهای سطحی روی دیگران برچسب خوب و بد و آگاه و ناآگاه میذارند مخصوصا در امور دینی .
کاری که شما تو پستهای قبلی کردین که یه جماعت رو ناآگاه و تا حدی بی دین معرفی کردین .

من در جواب این شعر رو گفتم اونوقت شما جواب دادین که : خوب من بد شما خوب ! جاها عوض !
مسئله اصلا این ها نیست که کی خوبه کی بد .

اشکال اصلی برچسب گذاری روی آدمها هست که کار اشتباهیه .

----------------------------------------
من قبلا به شما جواب دادم .

شما در جاهایی به آیات و روایات استناد کردید .
منم با همون روش جوابتون رو دادم .توی پستهای قبلی .

پس چرا جواب ندادین ؟؟؟

جوابتون چیه ؟؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا