• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سبک رزمی سیستما (کارشناس متخصص استاد فایرنایت)

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
خب فک کنم دگ تاپیک به انحراف کشیده شد:دی
بهتره در مورد سیستما و چگونگی یاد گیریش بحث کنیم
البته اگه اقای فایر نایت تشریف فرما بشن!!!!

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
الان داشتم میخوندم پستم متوجه شدم که مطلب رو خوب نرسوندم ،اگه در تاپیک هنرهای رزمی پستهای منو دیده باشین میدونین که کاملا طرفدار این روش هستم
نظر من نسبت به این دو رشته کاملا مثبته
خشن و بیرحمانه و کثیف که گفتم در فرهنگ لغات رزمی من معنی منفی ندارن ... بلکه واقع گرایانه و کاربردی ترجمه میشن
قصدم این بود که کسانی که تصورات دیگه ای از این رشته دارن به اشتباه نیوفتن و با هنرهای رزمی که هدفشون به مرور زمان اینی شده که میبینیم مقایسش نکنن... اگه براشون این واقعیتها جا افتاده بیان سمت این رشته ها (البته جایی برای آموزش این دو وجود نداره )

Last edited:

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
سیستما، کراو ماگا و سبک های مشابه، وحشی گری نیستند. اونها برای اهداف خاصی طراحی شدند، منطق خودشون رو دارند و مطمئنا کسانی که این رشته ها رو آموزش می بینن، از استاد و یا هم دوره ای هاشون کینه به دل نمی گیرن.
در مورد اینکه این رشته ها زیبایی و هارومونی ندارند و هنر نیستند هم با شما موافق نیستم. بستگی به نگاه ما داره ...

من منظورمُ خوب نرسوندم ... تو پست بالا توضیح دادم منظورم چی بوده

در مورد نکته اول موافقم ،من از اون کلمه استفاده ابزاری کردم ... میخواستم مطلب رو جا بندازم

در مورد نکته دوم مخالفم ... این دو جمله رو بنیانگذار و اساتیدش گفتن : "در کامبتیو رحم (mercy) وجود نداره" "قدرت از اگرشن نشآت میگیره" ... وحشیگری هست ولی این وحشی گری لازمه و در دفاع از خود کاملا قابل توجیه هست

مثل پادگان نیروهای ویژه و ارتش هست ،بعد از یه مدت عادت میکنن و این طرز رفتار جزو خلق و خوشون میشه (کاملا نظامیه) ...

توی تمرین اگر در کلاسهای واقعی باشه اصلا مراعات نمیکن ،از ضعفت استفاده میکنن و تا حد سادیسم پیش میرن
شما فرض کن تو کلاس تکواندو همکلاسیت مدام به دست آسیب دیده شما ضربه بزنه ... و وقتی دارین از درد نعره میزنین بازم بزنه و این کار جزوی از اصول تمرین باشه و شما به حال التماس بیوفتی زمین و اون ادامه بده !!! تجربیاتتون از ورزشهای دیگه که کار کردید به این رشته بسط ندید ... تمام هدف من ازون مطلب این بود که چنین کاری نکنید

اگه تونستین قسمت کامبتیو مستند fight quest رو ببینید ...

Last edited:

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
درود دوست عزیز ممنون بابت تو ضیحاتتون
با اجازه از استارتر
سبک هاپکیدو هم واسه دعواهای خیابانی هم هست و یکی از خشن ترین دفاع شخصی هاست و همچنین ضربه به نقاط حساس بدن رو داره
و شما میتونید همزمان با چند نفر درگیر بشید و روی انها فن اجرا کنید
البته کلا نباید سبک ها یا رشته های رزمی یا همین فنون جنگی رو با هم مقایسه کرد چون کار درستی نیستش وهر سبکی یا ....
ویژگی ها و خوبی های مخصوص خودشو داره!!!
موفق باشید

مقایسه بدون تعیین هدف کاملا غلطه ،احسنت به شما

هاپکیدو یکی از بهترینها برای دفاع شخصیه ... من هم علاقه داشتم ولی اون زمان استاد معتبر نتونستم پیدا کنم ... کسی که واقعا در کره هاپکیدو کار کرده باشه ... چند استاد پیدا کردم سالها پیش ولی فقط به نیروهای ویژه آموزش میدادند و من اون زمان نمیتونستم زیر نظرشون کار کنم

هاپکیدو یکی از بهترینها برای دفاع شخصیه ... من فنون دفاع در برابر لگدش رو خیلی میپسندم ... ولی باز هم بیس فکری اون رو کاملا مناسب خیابان نمیدونم ،به دلایلی که اگر عمری باشه تو تاپیک هنرهای رزمی خواهم گفت

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
من منظورمُ خوب نرسوندم ... تو پست بالا توضیح دادم منظورم چی بوده

در مورد نکته اول موافقم ،من از اون کلمه استفاده ابزاری کردم ... میخواستم مطلب رو جا بندازم

در مورد نکته دوم مخالفم ... این دو جمله رو بنیانگذار و اساتید کراو ماگا بارها گفتن : "در کراوماگا رحم (mercy) وجود نداره" "قدرت کراوماگا از اگرشن نشآت میگیره" ... وحشیگری هست ولی این وحشی گری لازمه و در دفاع از خود کاملا قابل توجیه هست

در مورد سوم هم تصوری بود که یک استاد با حرفاش به من داد ... میگفت باشگاه مثل پادگان نیروهای ویژه و ارتش هست ،بعد از یه مدت عادت میکنن و این طرز رفتار جزو خلق و خوشون میشه (کراوماگا کاملا نظامیه) ...
توی تمرین اگر در کلاسهای واقعی باشه اصلا مراعات نمیکن ،از ضعفت استفاده میکنن و تا حد سادیسم پیش میرن
شما فرض کن تو کلاس تکواندو همکلاسیت مدام به دست آسیب دیده شما ضربه بزنه ... و وقتی دارین از درد نعره میزنین بازم بزنه و این کار جزوی از اصول تمرین باشه و شما به حال التماس بیوفتی زمین و اون ادامه بده !!! تجربیاتتون از ورزشهای دیگه که کار کردید به این رشته بسط ندید ... تمام هدف من ازون مطلب این بود که چنین کاری نکنید

اگه تونستین قسمت krav maga مستند fight quest رو ببینید ... من این اواخر دیدم ،دقیقا عین همون چیزی بود که من تو این چند سالها بهش رسدم .اگر ببینین حرف بنده رو تایید میکنین ،خیالتون راحت باشه من چند سال مستمر روی این رشته تحقیق کردم :f34r:

ممنونم از توضیحتون. ببینید من قصد ندارم تجربیاتم در رشته های دیگه رو به کراوماگا و یا هر سیستم دیگه ای بسط بدم. هر رشته ای مقتضیات خودش رو داره.

حرف من این هست که شاید دورنمای یک رشته و تمرینات و اون، به نظر کسی وحشیانه بیاد، ولی این به خاطر رویکرد متفاوتی هست که اون فرد نسبت به مبارزه داره.
این "وحشیانه بودن" لازمه اون رشته هست و کسانی هم که به سراغ اون رشته می رن قاعدتا این رو باید بدونن.
این که گفتید:

" در مورد سوم هم تصوری بود که یک استاد با حرفاش به من داد ... میگفت باشگاه مثل پادگان نیروهای ویژه و ارتش هست ،بعد از یه مدت عادت میکنن و این طرز رفتار جزو خلق و خوشون میشه (کراوماگا کاملا نظامیه)"

این درسته ولی کاملا هم طبیعی هست. در واقع "باید" اینطور باشه.
باید در نظر گرفت که این رشته ها به اون شکل که به نیروهای ارتشی و نظامی آموزش داده میشن در دسترس عموم قرار نمی گیرن. یک نسخه تعدیل شده و آسان شده ش رو به مردم آموزش می دن.

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
خب فک کنم دگ تاپیک به انحراف کشیده شد:دی
بهتره در مورد سیستما و چگونگی یاد گیریش بحث کنیم
البته اگه اقای فایر نایت تشریف فرما بشن!!!!

دوست من، راستش قصد به انحراف کشیدن تاپیک رو نداشتم. هر چند نظر من رو بخواید این جور بحث ها، انحراف نیستن و باعث رشد ما می شن.
امیدوارم آقای فایرنایت هم موافق باشن با من.

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
اصلاحیه : با توجه به پاسخ دوستان متوجه شدم که منظورم رو درست نتونستم برسونم ، نظر من نسبت به این رشته ها کاملا مثبته ... فقط قصد دارم یک سری تفاوتها رو پر رنگ تر کنم برای دوستان

چند صفحه از این تاپیک رو خوندم ...
با اجازه firenight 666 عزیز میخوام یه نکته ای رو متذکر بشم ...
سیستما و کراوماگا رو با هیچ ورزش رزمی یا هنر رزمی مقایسه نکنید
در کدام ورزش رزمی شما رو همزمان در برابر 10-15 نفر قرار میدن تا یاد بگیرین از دستشون فرار کنید بدون اینکه له یا خفه بشین تو جمعیت ؟

این دو رشته هنر نیستند و هیچ اهمیتی به زیبایی حرکات و هارمونی و ... نمیدن و فلسفه اونها فقط و فقط زنده موندن و معدوم ،فلج یا خلع سلاح کردن سریع حریفه ،ورزش هم نیستند چون جنبه رقابتی و ورزشی ارزشی براشون نداره
اصلا به دنبال چیزهایی که در خیلی هنرهای رزمی میبینیم نیستن ... هاپکیدو ،آیکیدو ،جوجیتسو همه اصول اخلاقی دارن که فنونشون هم تابع همون اصول هست در حالی که در این سبکها هیچ قانون و اصل اخلاقی وجود نداره
شاید لغت مناسبتر برای این دو رشته فنون جنگی/نظامی باشه (؟)

تمرینات کراو ماگا (من از تمرینات سیستما اطلاعات ندارم) به اندازه ای خشن ،بیرحمانه و کثیف (اینجا معنی منفی ندارن این کلمات و برای دفاع لازمن) هستن که اگه همونطور که باید اجرا بشن شما به جای دوستی و رفاقت با همکلاسیهاتون از اونها کینه به دل میگیرین ...

این رشته فقط برای مبارزات خیابانی هستند و برعکس ورزشهای رزمی مثلا ژاپنی که شما رو به افتادگی و آرامش دعوت میکنن از شما میخواد که وحشی و بیرحم باشید ...
مثلا تاکید شدیدی در پاشیدن خاک یا چای یا آب جوش ... در چشم حریف دارن ،همینطور میگن وقتی میبینین حریف آسیب دیده تمام انرژی رو رو اون نقطه آسیب دیده بزارین و حتی بعد از اینکه روی زمین افتاد هم انقدر به اون نقطه ضربه بزنین که حریف فلج بشه
یا نمونه دیگه ... بعد از اینکه حریف افتاد توصیه میکنن با تمام قدرت مچ پاش رو لگد کنید تا قوزک پاش بشکنه یا ترک بخوره و نتونه بلند بشه یا تعقیبتون کنه .... یا بارها کوبیدن سر حریف به زمین وقتی روی زمین افتاده ...

بنابراین مقایسه این دو با سایر رشته ها قیاس مع الفارق هست

شما تقریبا گوشه هایی از نینجوتسو رو تفسیر کردید :)

اما با این تفاوت که نینجوتسو 800 سال قدمت داره :)

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
ببینید گاهی احساس می کنم سر واژه ها بحث می کنیم. شیوه های مبارزه رو می شه به اشکال مختلف تقسیم بندی کرد و در کتگوری های خاص قرار داد و البته اسم خاصی هم برای اون کتگوری ها در نظر گرفت.

ما می تونیم قائل به این کتگوری ها باشیم یا نباشیم. می تونیم اونها رو هنر رزمی بنامیم یا شیوه جنگی یا وحشی گری و یا هر اسم دیگه ای.
همه ی اینها بستگی به این داره که از چه زاویه ای به موضوع نگاه می کنیم، چه تصویری، چه انتظاری، چه هدفی از مبارزه در ذهن داریم.

سیستما، کراو ماگا و سبک های مشابه، وحشی گری نیستند. اونها برای اهداف خاصی طراحی شدند، منطق خودشون رو دارند و مطمئنا کسانی که این رشته ها رو آموزش می بینن، از استاد و یا هم دوره ای هاشون کینه به دل نمی گیرن.
در مورد اینکه این رشته ها زیبایی و هارومونی ندارند و هنر نیستند هم با شما موافق نیستم. بستگی به نگاه ما داره ...

ما تو ژاپنی بهش میگیم هنکا

شما یکی از تفسیرهای هنکا رو معنی کردید.

با تشکر

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
دوستان من بارها در بخش هنر های رزمی فرق بین هنر رزمی مکتب جنگی ورزش رزمی توضیح دادم

امیدوارم به معنا و مفهوم آنها خوب دقت کنید

ممنون از حسن توجه دوستان

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
دوست من، راستش قصد به انحراف کشیدن تاپیک رو نداشتم. هر چند نظر من رو بخواید این جور بحث ها، انحراف نیستن و باعث رشد ما می شن.
امیدوارم آقای فایرنایت هم موافق باشن با من.

درود درسته منم چیزایی در این مورد یاد گرفتم
ممنون از شما

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
دوستان من بارها در بخش هنر های رزمی فرق بین هنر رزمی مکتب جنگی ورزش رزمی توضیح دادم

امیدوارم به معنا و مفهوم آنها خوب دقت کنید

ممنون از حسن توجه دوستان

با تشکر از استاد میلاد
بابت راهنمایی هایی که در تاپیک هنر های رزمی به دوستان میدن
ممنون از شما

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
ما تو ژاپنی بهش میگیم هنکا

شما یکی از تفسیرهای هنکا رو معنی کردید.

با تشکر

استاد میلاد گرامی، ممنون از یادآوری شما درباره هنکا ( توضیحات شما رو درباره هنکا مطالعه کرده بودم ). شاید خواستید یادآوری کنید که این مسائل تازگی نداره و به نوعی تکرار مکررات هست.

اما چیزی که من سعی دارم بگم شاید کلی تر هست.
ما معمولا چیزها رو با منطق خاصی در قالب ها و دسته های خاصی قرار میدیم. این کار از جهاتی سودمند هست اما، این دسته بندی ها کاملا "قراردادی" هستند و نباید مبنای قضاوت، انتخاب و ارزش گذاری قرار بگیرند.

ما زمانی در مسیر کمال قرار می گیریم که در چرخه اصطلاحات و اسامی، قانون ها، دسته بندی ها و غیره، به دام نیافتیم و از اونها قفس نسازیم برای ذهنمون.
اینها وسیله هستند، هدف رو نباید از یاد برد.

s.alireza

Registered User
لایک‌ها
186
استاد میلاد گرامی، ممنون از یادآوری شما درباره هنکا ( توضیحات شما رو درباره هنکا مطالعه کرده بودم ). شاید خواستید یادآوری کنید که این مسائل تازگی نداره و به نوعی تکرار مکررات هست.

ما معمولا چیزها رو با منطق خاصی در قالب ها و دسته های خاصی قرار میدیم. این کار از جهاتی سودمند هست اما، این دسته بندی ها کاملا "قراردادی" هستند و نباید مبنای قضاوت، انتخاب و ارزش گذاری قرار بگیرند.

ما زمانی در مسیر کمال قرار می گیریم که در چرخه اصطلاحات و اسامی، قانون ها، دسته بندی ها و غیره، به دام نیافتیم و از اونها قفس نسازیم برای ذهنمون.

بسیار عالی بود،عمیقا تشکر میکنم بخاطر این پستتون.

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022

با تشکر از نگرش شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
بابت دیر کردم و عدم حضور به موقع در تاپیک عذرخواهی میکنم . ماشاال... اینقدر دانش و معلومات شما بالا است که من نمیتونم به خودم جرات بدهم . توضیح بدهم . فعلا نظرم را در مورد پست های شما استادان عزیز قرار میدهم و تا 1 - 2 روز دیگه فنون سیستما و روش های آموزشی اش را قرار میدهم .

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
اصلاحیه : با توجه به پاسخ دوستان متوجه شدم که منظورم رو درست نتونستم برسونم ، نظر من نسبت به این رشته ها کاملا مثبته ... فقط قصد دارم یک سری تفاوتها رو پر رنگ تر کنم برای دوستان

چند صفحه از این تاپیک رو خوندم ...
با اجازه firenight 666 عزیز میخوام یه نکته ای رو متذکر بشم ...
سیستما و کراوماگا رو با هیچ ورزش رزمی یا هنر رزمی مقایسه نکنید
در کدام ورزش رزمی شما رو همزمان در برابر 10-15 نفر قرار میدن تا یاد بگیرین از دستشون فرار کنید بدون اینکه له یا خفه بشین تو جمعیت ؟

این دو رشته هنر نیستند و هیچ اهمیتی به زیبایی حرکات و هارمونی و ... نمیدن و فلسفه اونها فقط و فقط زنده موندن و معدوم ،فلج یا خلع سلاح کردن سریع حریفه ،ورزش هم نیستند چون جنبه رقابتی و ورزشی ارزشی براشون نداره
اصلا به دنبال چیزهایی که در خیلی هنرهای رزمی میبینیم نیستن ... هاپکیدو ،آیکیدو ،جوجیتسو همه اصول اخلاقی دارن که فنونشون هم تابع همون اصول هست در حالی که در این سبکها هیچ قانون و اصل اخلاقی وجود نداره
شاید لغت مناسبتر برای این دو رشته فنون جنگی/نظامی باشه (؟)

تمرینات کراو ماگا (من از تمرینات سیستما اطلاعات ندارم) به اندازه ای خشن ،بیرحمانه و کثیف (اینجا معنی منفی ندارن این کلمات و برای دفاع لازمن) هستن که اگه همونطور که باید اجرا بشن شما به جای دوستی و رفاقت با همکلاسیهاتون از اونها کینه به دل میگیرین ...

این رشته فقط برای مبارزات خیابانی هستند و برعکس ورزشهای رزمی مثلا ژاپنی که شما رو به افتادگی و آرامش دعوت میکنن از شما میخواد که وحشی و بیرحم باشید ...
مثلا تاکید شدیدی در پاشیدن خاک یا چای یا آب جوش ... در چشم حریف دارن ،همینطور میگن وقتی میبینین حریف آسیب دیده تمام انرژی رو رو اون نقطه آسیب دیده بزارین و حتی بعد از اینکه روی زمین افتاد هم انقدر به اون نقطه ضربه بزنین که حریف فلج بشه
یا نمونه دیگه ... بعد از اینکه حریف افتاد توصیه میکنن با تمام قدرت مچ پاش رو لگد کنید تا قوزک پاش بشکنه یا ترک بخوره و نتونه بلند بشه یا تعقیبتون کنه .... یا بارها کوبیدن سر حریف به زمین وقتی روی زمین افتاده ...

بنابراین مقایسه این دو با سایر رشته ها قیاس مع الفارق هست

درود بر شما استاد عزیز
ممنون از توجه واقع گرایانه شما . من کراوماگا کار نکردم . پس چون هیچگونه شناختی نسبت به آن ندارم پس نمیتونم تجزیه تحلیلش کنم . اما در مورد سیستما این را میدانم که این سبک در مرحله اول باید کاملا خونسرد باشید . یعنی ایجاد هرگونه حالت عصبی و خشونت در جهره و عضلات منجر به شکست خودتان میشود . پس تکلیف مشخص شد .
همانطور که خودتان هم فرمودید ، در سبک کراوماگا و سیستما و کلا سبک های نظامی سرتاسر جهان ، هدف ایجاد برتری و پیروز شدن بر دشمن است ، پس هیچ گونه مانعی برای استفاده از اجزای بدن و نقاط ضعف حریف وجود ندارد . و به قول شما کثیف و بیرحمانه است . اما در سیستما این خود شما هستید که انتخاب میکنید به چه صورتی عمل کنید .
ممنون از توجه شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
درود دوست عزیز ممنون بابت تو ضیحاتتون
با اجازه از استارتر
سبک هاپکیدو هم واسه دعواهای خیابانی هم هست و یکی از خشن ترین دفاع شخصی هاست و همچنین ضربه به نقاط حساس بدن رو داره
و شما میتونید همزمان با چند نفر درگیر بشید و روی انها فن اجرا کنید
البته کلا نباید سبک ها یا رشته های رزمی یا همین فنون جنگی رو با هم مقایسه کرد چون کار درستی نیستش وهر سبکی یا ....
ویژگی ها و خوبی های مخصوص خودشو داره!!!
موفق باشید

درود بر شما .
استاد میلاد همیشه این موضوع را میگویند که ، هر سبکی و هنر رزمی که کار میکنید بستگی به دید شما و هدف شما دارد که میخواهید به چی برسید . مطمئن باشید کسی که در میدان جنگ یک سبک رزمی مثل سیستما را استفاده میکند ، هیچوقت نمیتواند در مسابقه ای قانونمند مبارزه خوبی داشته باشد

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
ببینید گاهی احساس می کنم سر واژه ها بحث می کنیم. شیوه های مبارزه رو می شه به اشکال مختلف تقسیم بندی کرد و در کتگوری های خاص قرار داد و البته اسم خاصی هم برای اون کتگوری ها در نظر گرفت.

ما می تونیم قائل به این کتگوری ها باشیم یا نباشیم. می تونیم اونها رو هنر رزمی بنامیم یا شیوه جنگی یا وحشی گری و یا هر اسم دیگه ای.
همه ی اینها بستگی به این داره که از چه زاویه ای به موضوع نگاه می کنیم، چه تصویری، چه انتظاری، چه هدفی از مبارزه در ذهن داریم.

دوست عزیز و استاد من کاملا با شما موافقم .

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
الان داشتم میخوندم پستم متوجه شدم که مطلب رو خوب نرسوندم ،اگه در تاپیک هنرهای رزمی پستهای منو دیده باشین میدونین که کاملا طرفدار این روش هستم
نظر من نسبت به این دو رشته کاملا مثبته
خشن و بیرحمانه و کثیف که گفتم در فرهنگ لغات رزمی من معنی منفی ندارن ... بلکه واقع گرایانه و کاربردی ترجمه میشن
قصدم این بود که کسانی که تصورات دیگه ای از این رشته دارن به اشتباه نیوفتن و با هنرهای رزمی که هدفشون به مرور زمان اینی شده که میبینیم مقایسش نکنن... اگه براشون این واقعیتها جا افتاده بیان سمت این رشته ها (البته فعلا جایی برای آموزش این دو وجود نداره و برای دیگری هرگز وجود نخواهد داشت)

بله حرف شما صحیح است . در بطن و جود سیستما و کراوماگا وحشی گری در حد نهایی وجود دارد ولی این بستگی به طرز فکر خود رزمی کار هم دارد .

بالا