عصبانیم، دروغ میگوییم به سادگی. ما ایرانی هستیم. برای علی دایی دلم میسوزد. خیلی حرف است، دایی تو توان زیادی داشتهای که تا به حال خرد نشدهای. برای اولین بار نظرات را میبندم و برای خودم مینویسم. میخواهم دلم خالی بشه، اصلآ از دایی دوست ندارم دفاع کنم. برای خودم مرور میکنم.
علی دایی در زمین فقط راه میرود. کاری غیر از خراب کردن توپ نمیتواند انجام دهد. جوون هم که بود فقط با سر خوب گل میزد. حرفهاییست که چند سال است زدهایم. اولین صحنهای که از دایی یادم میآید بازیهای آسیایی هیروشیماست که دروازهبان دندهی دایی را شکست و کلیهی دایی آسیب دید. کسی یادش مانده است؟ میگویند ما فقط یه بازی خوب از بچهها ببینیم و جوانمردانه نتیجه زیاد مهم نیست! دروغ میگی. بازی که خوب پیشرفت حالا انتظار داریم مکزیک و پرتغال را هم ببریم و از گروه صعود کنیم مرحلهی بعد هم آرژانتین یا هلند را ببریم و ...
اصلآ بر روی چه اصلی چنین انتظاری دارید؟ وقتی هنوز تاریخ فینال جام حذفیتان مشخص نیست. مکزیک را میبینید تا به حال دو بار جامجهانی برگزار کرده است. و حالا باختهایم مقصر دایی است و میرزاپور و رحمان رضایی، انگار نه انگار که تیم یازده نفر دارد. این برانکو هم که هیچ سرش نمیشود، آدم مریضیست کلآ و دیوانه! نه به فکر خودشه نه تیم ملی! همه ملت ایران میفهمند و تنها کسی که نمیفهمد اوست. آقای مایلیکهن شما اگر میتوانستی در آن سالی که قدرت اول آسیا بودیم چرا تیم را به جامجهانی نبردی؟ هیچکس آندرانیک را دید؟ ستاره بود چرا کسی ازش تعریف نمیکند؟ فکر میکنید فیفا آسیا را با چه نامی میشناسد؟ علی پروین یا ناصر حجازی؟ هیچکدام آنها آسیا را با علی دایی و ناکاتا میشناسند و حالا هم کریمی و مهدویکیا. آن وقت اسطورههای شما کیستند علی پروین و ناصر حجازی که حتی بازیهایشان را هم ندیدهاید. وقتی آری هان میگوید علی پروین کیه؟ از دستش عصبانی میشوید.
جای علی دایی باشید دقیقهای، وقتی در ورزشگاه سالهاست تشویقش نکردهاید. دوست دارید او حرفتان را گوش کند؟ وقتی هاشمیان به تیم نمیآمد میگفتید تقصیر داییست در حالی که خود هاشمیان میگفت مشکل جای دیگریست! دایی میخواهد در جام جهانی گل بزند چون شما گلهای او به آ.ث.میلان و چلسی را ندیدهاید. خداداد عزیزی را ناجی ایران میدانید در حالی که پاس دایی را چشمهایتان نمیبیند. پاس گل مهدویکیا را هم دایی داده بود میدانید؟ آقای دایی تو خیلی بزرگی میدانی؟ گریهام گرفت. اگر دایی در جامجهانی میخواهد گل بزند خودخواهی نیست، او میخواهد یکبار هم که شده در خاطرتان نگه داریدش، بازی با استرالیا توپ جلوی دایی بود ولی کریم باقری گل اول را زد چرا هیچکس نمیبیند؟ این سؤالهاییست که ذهن دایی را میخورد، کاپیتان "در زندگی زخمهاییست که مثل خوره روح را در انزوا میخورد..." صادق هدایت این را نوشت، او را هم هیچکس وقتی بود قدرش را ندانست.
دایی رکورددار گلهای ملی در جهان است. معنی این جمله را درک میکنید؟ شما میدانید که دایی به نپال و گوآم و مالدیو گل زده است اما در دنیا هیچکس نمیگوید دایی به چه تیمهایی گل زده است آنها تعداد گلها را نگاه میکنند. مگر شما میدانید که پوشکاش به چه تیمهایی گل زده است؟ مگر در اروپا مالت و لوکزامبورگ و جزایر فارو نیست؟ گرد مولر را آلمانیها میپرستند...
همهتان از تیمی که مقابل مکزیک بازی کرد همین سه نفر را دیدید "دایی، رضایی و میرزاپور" هیچکس جواد نکونام را ندید که یک کارت زرد بیخود و بیجهت گرفت، کسی گافهای نصرتی را ندید. گل یحیی را دیدید؟ تیموریان را دیدید؟ جمهوری چک را دیدهاید؟ یان کولر را چطور؟ انگار که نمیتواند راه برود اما گل اول بازی را در دقیقهی ۵ زد. چنین توپی برای دایی آمد یا نه؟ دایی که خودش نمیتواند برای خودش پاس گل بفرستد.
وقتی دایی به بایرن رفت و نایبقهرمان اروپا شد همه مسخرهاش کردند که نیمکتنشینی فینال اروپا افتخاری ندارد! خوشحالیهای ماکسی لوپز نیمکتنشین بارسا را بعد از قهرمانی دیدید؟ وحید هاشمیان را بهتر از دایی میدانستید او هم به بایرن رفت و نیمکتنشین شد و حالا در هانوفر هم موفق نیست اما دایی به هرتا رفت و ستاره شد. آن موقع هم حمایتش نکردید، نگویید که کردید شما هیچوقت دایی را دوست نداشتهاید. همین الآن اگر عنایتی بیاید و به پرتغال گل بزند و ببریم آیا دایی را جزء تیم به حساب میآورید؟ اما دلپیرو حتی روی نیمکت هم که مینشیند جزء تیم حسابش میکنند، دایی اگر روی نیمکت بنشیند فراموشش میکنید. به همین سادگی...
در اینکه دایی در بازی مکزیک کمکار بود شکی نیست اما باخت تیم تقصیر او نبود. نیمهی دوم ایران چند بار توپ را به زمین مکزیک آورد؟ تیمی که به خاطر اشتباهات سیاسی دولتش نتوانست بازی تدارکاتی درستی داشته باشد از او انتظار قهرمانی داریم؟ همین آنگولایی که هیچکس نمیشناختش با آرژانتین بازی تدارکاتی داشت. آرژانتین شبیه پرتغال بازی میکند کرواسی شبیه کدام تیم گروه؟ تازه آن بازی هم اگر برانکو نبود برگزار نمیشد.
آقای دایی تو خیلی بزرگی، بدون اینکه مردم حمایتت کنند دنیا میشناسدت، ماتئوس از تو دفاع میکند. شاید وقتی بروی مردم خوشحال شوند اما بعدآ میفهمند که دایی چه کسی بود، همینطور که بعدآ فهمیدند عابدزاده چه کسی بود. فعلآ اسطورههای این مردم علی پروین و ناصر حجازی است کسانی که دنیا نمیشناسدشان. جایی در دنیا را دیدهاید که بهترین گلزن جهان را داشته باشد و در ورزشگاه داد بزنند "دایی باید برقصه" اینها فقط در ایران پیدا میشود ...
منبع-----http://www.rah-e-man.com/archives/000365.php