دوست عزيز، چرا ناراحت ميشي؟!
حالا از قضاي روزگار دوستاني كه اينجا هستن اكثرشون AMD دارن علتش هم اينه كه سواي بحث كارايي و قيمت و برند و اين جور چيزا، همون طور كه خودت مي بيني انتخاب يه سيستم 775 بسيار مشكله. از طرفي قيمت رم هاي DDR2 هم هنوز بالاست براي همين هنوز كسي سراغش نرفته و شما جزو پيشگاماني.
ببين دوست من، وقتي شما مي خواي يه سيستم بخري و مدت طولاني اي نگه اش داري و مثل همه بودجه ات هم محدوده، خوبه يه كم واقع بين باشي و يه ترازو بذاري و انتخاب هات رو وزن كني. چون من همين چند وقت پيش يه همچين كاري رو كردم اين مقايسه خودم رو برات مي نويسم، شايد به دردت بخوره.
فرض مي كنيم كه شما 500 تومن براي مادربرد، CPU، رم و كارت گرافيك بودجه داري. سيستم اينتلي كه مي توني جمع كني اينه:
MB Abit AG8 : حدود 140 تومن.
CPU Intel 530 : حدود 160 تومن.
2×256 OCZ Ram: حدود 100 تومن.
VGA 5300xt Giga: حدود 80 تومن.
----------------------------------------
سيستم AMD هم مي تونه اين باشه:
MB Abit AV8 : حدود 120 تومن.
CPU 3000+ 939 90μ: حدود 170 تومن.
2×256 OCZ Ram: حدود 100 تومن.
VGA 9550 256Mb Sapphire: حدود 90 تومن.
----------------------------------------
اول بحث ارتقا رو مطرح مي كنيم: سيستم اول از درگاه PCIe استفاده مي كنه و مي شه اميدوار بود كه از لحاظ ارتقاي كارت گرافيك مشكل نداره. ولي يه سئوال: مگه شما چقدر مي خواي كارت گرافيكت رو ارتقا بدي؟ الان بهترين كارت گرافيكي كه ساخته شده هر دو نسخه رو داره و شما با حدود 550 تومن مي توني يه 6800Ultra بخري كه 5 سال ديگه هم نياز به ارتقا نداره. اگه بخواي اين جوري فكر كني كه اون موقع كارتاي جديدتري اومده، دقيقا وضع مثل الان ميشه. اون كارت جديد مسلما از سطح توان ماها بالاتره و اگه كارت سطح بالاي امروز ارزون بشه، هر دو نسخه اش ارزون ميشه. براي همين كسي كه الان يه سيستم بخره كه AGP باشه، به شرط اين كه خود سيستم از لحاظ ارتقا مشكلي نداشته باشه، از لحاظ كارت گرافيك كم نمياره. در مورد ارتقاي رم هم كه چيزي فرق نمي كنه و شرايط برابره. نتيجه اي كه من ميگيرم اينه كه هر دو سيستم از لحاظ ارتقا، شرايط برابري رو دارن.
در مورد كارايي: سيستم اول در كارهاي پردازش صرف از قبيل رندر و كارهاي دسكتاپ سريعتره. سيستم دوم توي كارهاي گرافيكي و بازي ها بهتر عمل ميكنه، انتخاب با خودته . ولي سيستم دوم به علت 64 بيتي بودن، آينده دار تره. البته تا دو-سه سال ديگه قيمت CPU هاي 64 بيتي اينتل فروكش خواهد كرد ولي شما مجبوري براي ارتقا ضرري رو بابت تعويض CPU ات متحمل بشي. نتيجه اي كه اينجا من مي گيريم اينه كه سيتم دوم كارايي بالاتري داره.
حالا ديگه بايد خودت انتخاب كني، مي توني مورد اول رو انتخاب كني و سيستمي داشته باشي كه فعلا كمتر كسي داره و بياي اينجا در مورد 775 و PCIe و اينتل و اين جور چيزا نظر بدي. يا اينكه مورد دوم رو انتخاب كني و بياي اينجا در مورد سرعت و كارايي و بنچمكارك و اين چيزا بحث كني