سلام.
من بالاخره موفق شدم کارای معافیتم(پدر بالای 59 سال) رو انجام بدم و تا چند روز دیگه کارت میرسه دستم.گفتم مراحلی که رفتم رو بنویسم تا دوستانی که میخوان از این معافیت استفاده بکنن راهنمایی بشن(البته خیلی کلی هست)
اول بگم که من برادری ندارم و پدرم هم 59 سالش تموم شده و خودم هم دانشجو هستم.
من اطلاعی از اونهایی که برادر معلول یا زیر 18 سال و.... ندارم ، ولی فکر میکنم روال کلی کار هم نزدیک به همین چیزی باشه که پایین مینویسم.
مثال از سن پدر : امروز 88/12/10 هست پس کسایی که پدرشون متولد 29/12/10 هست میتونن معاف بشن.
خب برای شروع کار بهتره که این چیزا رو جدا از اونایی که پلیس +10 میخواد داشته باشید :
یه کیف خوب برای مدارک(شاید مجبور به مسافرت بشید پس جای خوبی برای مدارکتون داشته باشید)
اول کار 12 قطعه عکس 3*2 رنگی از خودتون چاپ کنید(یه سری رو اول باید استفاده بکنید یه سری رو هم آخرای کار میخواید)
چنتا عکس 4*3 هم از پدرتون نیاز میشه.
همیشه یه کپی صفحه اول شناسنامه خودتون و کل خانوادتون و صفحه ازدواج شناسنامه پدر و مادرتون همراه تون باشه.یه کپی از کارت ملی کل خانواده داشته باشید بدک نیست.
خب ، برید پلیس +10 یه دفترچه بگیرد ، یه سری فرم اولیه هست که باید پر کنید ، پیش پزشک عمومی باید برید یه فرم رو پر کنه ، واکسن باید بزنید(من روزی که واکس زدن تا فردا صبحش حالم خوب نبود) .البته شاید بتونید از دست واکسن در برید ، ولی پلیس +10 محل ما نمیزاشت.
اگه متولد قبل از 64 هستید برید **** وظیفه فرومش رو پر کنید و مهر کنید.
برید پلیس +10 دقیق بپرسید که مدارک چی میخواد و اون رو ارسال کنید.
وقتی این کارا کردید با شناسنامه کل خانوادتون + کپی اونها ، برگه اشتغال به تحصیل(البته اگر دانشجو هستید) ، اون فرومایی که از تو دفترچه پر کردید ، میرید **** وظیفه (اگه تهران هستید - اتاق 21)
یه نکته مهم در مورد **** وظیفه : سعی کنید 7:30 صبح اونجا باشید.اگه بزارید ساعت 10 صبح برید خیلی شلوغ میشه و به هیچ کاری نمیرسید.
وقتی این مدارک رو تحویل دادید اگه جایی از کارتون مشکل نداشته باشه(مثلا غیبت نداشته باشید و مدارک کامل باشه ، سه تا برگه بهتون میدن ، یکی برای استعلام از شناسنامه پدر ، یکی استعلام از شناسنامه مادر و یکی هم معرفی شما به کلانتری.این برگه ها رو پر میکنید و امضا هاشون رو میگیرد و مهر میکنید.
خب حالا باید برید محل صدور شناسنامه پدر و مادرتون ، اگه شهری دیگه هست باید برید همون شهر.از
اینجا آدرس ثبت احوال شهری که میخواید برید رو در بیارید.
مدارکی که ثبت احوال میخواد ازتون عشقی هست!! مثلا ثبت احوال تهران از من فقط شناسنامه پدرم رو خواست ، ولی اصفهان اصل شناسنامه پدرم و مادرم و کپی شناسنامه بچها رو! بهتره قبلش زنگ بزنید و دقیق ازشون بپرسید که چی مدارکی باید بیارد.جاهای مختلف فرق میکنه! ولی اصل شناسنامه اون کسی که میخواد استعلام بگیره رو حتما میخوان.
بعد نوبت کلانتری هست ، باید 3 تا شاهد (عمو ، خاله ، دایی ، عمه) رو ببرید کلانتری محل سکونتشون ، با یه قبض تلفن یا برق و اگه صاحب خونه هستن اصل سند اگه نیستن اجاره نامه و شناسنامه شون.اونجا باید یه فرم رو پر کن و امضا و انگشت بزنن.
یه ضامن هم نیاز هست که میتونه یکی از این شاهد ها باشه ، که باید شهادت بده که شما برادری ندارید و پدرتون همسر دیگه ای نداره و اینها رو بنویسه و امضا و انگشت بکنه.
بعد از این یه مامور رو کلانتری بهتون میده که باید بیاریدش دم خونتون ، اون میاد با 2-3 تا از همسایهاتون صبحت میکنه و میپرسه که شما برادر دارید یا پدرتون همسر دیگه ای داره ، اونها هم امضا میکنن.
بعد با یه کپی از کارت شناسایی همسایه ها میرید کلانتری و چنتا برگه میده به **** وظیفه.
البته باید بگم تو مراحل ثبت احوال و کلانتری کلی کپی هم از شما میخوان ، بهتره قبل از این که برید دقیق بپرسید که چی میخوان که لنگ نمونید.
وقتی این کارها رو کردید با پدرتون میرید **** وظیفه ، استعلام ثبت احوال رو اگر دستی دارید که هیچی اگر اونها فرستادن میرید اتاق 21 میگیرد ، برگه کلانتری رو هم میدید و اونها چک میکنن و اگر مشکلی نباشه پدرتون رو میفرستن برای تایید نهایی پیش 6 تا درجه دار ، اینجا هم کل شناسنامه های خانواده رو میخوان.
اگر هیچ مشکلی نباشه تایید میکنن و شما رو میفرستن برای صدور کارت که 3 تا عکس 3*2 و 2 تا قبض بانک و قبض پست رو باید بهشون بدید و 40 رو بعد کارت بدستون میرسه.
چنتا نکته :
صبور باشید ، دعوا نکنید ، تپیپ عجب قریب نزنید.
از شناسنامه پدرتون مثل چشماتون مراقبت بکنید ، هر جا برید این شناسنامه رو میخوان.
من فقط تجربه خودم رو نوشتم و از حالتای دیگه مثل کسایی که قبلا پدرشون ازدواج دیگه داشتن یا برادر دارن خبر ندارم.
امید وارم مفید بوده باشه براتون.