• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

::معماهاي رياضي::جهت شكوفايي استعداد شما

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
مثلثهای قائم الزاویه BIE و BIF در ضلع BI مشترکند و در راس B زوایای مساوی دارند پس با هم برابرند یعنی BE=BF .
مشكوك ميزنه!
118.gif

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از Spiro :
تا جائيكه يادم مياد يك ضلع و دو زاويه بين بود
105.gif
مجبورم ميكنين توضيح واضحات بدم :D
در مثلثهاي قايم الزاويه BIE و BIF زواياي 1 و 2 با هم برابرند چون BI نيمساز زاويه C است
در مثلثهاي قايم الزاويه BIE و BIF زواياي 3 و 4 با هم برابرند چون :
زاويه1-90-180=زاويه3
زاويه2-90-180=زاويه4
پس ايندو مثلث با هم برابرند بحالت دو زاويه و ضلع بين - كجاش مشكوكه؟

triangle2.jpg

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
مثلثهای قائم الزاویه AIE و CIF نیز بدلیل برابر بودن وترهای IA و IC و نیز برابر بودن اضلاع IE و IF با هم برابرند. بنابراین AE=CF .
به احتمال قریب به یقین دلیل تساوی این دو مثلث دو ضلع (IA و IE )(IC و IF ) و زاویه ی بینشون عنوان شده در صورتی که این دو زاویه لزوما" متقابل به راس نیستند (FIC و EIA ) و نمیشه گفت این دو مثلث با هم برابرند.
90.gif

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
مثلثهای قائم الزاویه AIE و CIF نیز بدلیل برابر بودن وترهای IA و IC و نیز برابر بودن اضلاع IE و IF با هم برابرند. بنابراین AE=CF

مازولق جان دو ضلع و زاویه بین ولی شما زاویه بین رو با زاویه کنار عوض کردی....

Spiro

Registered User
لایک‌ها
6
به نقل از rax :
مثلثهای قائم الزاویه AIE و CIF نیز بدلیل برابر بودن وترهای IA و IC و نیز برابر بودن اضلاع IE و IF با هم برابرند. بنابراین AE=CF

مازولق جان دو ضلع و زاویه بین ولی شما زاویه بین رو با زاویه کنار عوض کردی....
اوهوم منم منظورم همين بود

نخنديد دهه :hmm:

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
اوه اوه رياضي ، اي خدا من يه موقعي عاشق رياضي بودم ولي كامپيوتر تمام فكر و ذهن منو به سمت خودش برد تا جايي كه الان چشم ديدن رياضي رو ندارم :lol:

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
پس تا اينجا همگي قبول كرديد كه مثلثهاي BIE و BIF بحالت دو زاويه و ضلع بين با هم مساويند. اگر استدلالي در ردش دارين بيان كنين وگرنه بريم سر قسمت بعد!

rax

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,351
به نقل از mazoolagh :
پس تا اينجا همگي قبول كرديد كه مثلثهاي BIE و BIF بحالت دو زاويه و ضلع بين با هم مساويند. اگر استدلالي در ردش دارين بيان كنين وگرنه بريم سر قسمت بعد!

اره مازولق جان مساويند...بيا پيش....

xPlod

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8
تو قسمت اول استدلال که خب هیچ شکی نیست و همین طور که دوستان گفتند مشکل تو قسمت دومه. مازولق جان من پیشنهاد می کنم که ادامه توضیحت رو روی این شکل بده:

tngl6qe.png

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از rax :
اره مازولق جان مساويند...بيا پيش....
چشم - دوباره برخي قضاياي اصلي هندسه دوره دبيرستان رو با هم مرور ميكنيم:
ميدانيم كه هر دو مثلث قايم الزاويه كه وترهاي مساوي و يك ضلع ديگر مساوي داشته باشند طيق رابطه فيثاغورث دو ضلع ديگر بالاجبار با هم مساويند. مثلثهايقائم الزاويه AIE و CIF وترهاي مساوي دارند چون I روي عمود منصف AC قراردارد پس فاصله آن تا دو سر پاره خط AC مساويست يعني AI=CI . از طرفي از قبل داشتيم كه در اين دو مثلث اضلاع IE و IF هم با مساويند پس AE و CF نيز با هم مساويند پس :
BE=BF & EA=FC ==> AE+EB=AE+EC ==> AB=AC

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از xPlod :
تو قسمت اول استدلال که خب هیچ شکی نیست و همین طور که دوستان گفتند مشکل تو قسمت دومه. مازولق جان من پیشنهاد می کنم که ادامه توضیحت رو روی این شکل بده:

tngl6qe.png

هوم - به اين ميگن يك ذهن زيبا!

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از electronic :

به احتمال قریب به یقین دلیل تساوی این دو مثلث دو ضلع (IA و IE )(IC و IF ) و زاویه ی بینشون عنوان شده در صورتی که این دو زاویه لزوما" متقابل به راس نیستند (FIC و EIA ) و نمیشه گفت این دو مثلث با هم برابرند.
90.gif
ببخشد ديگه نصف شبي نوشتم حواسم نبود به حالت سه ضلع برابرند :wacko:

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
با شكلي كه XPLOD عزيز گذاشته فكر نكنم نيازي به راهنمايي من باشه ولي هنوز به استدلال هندسي و دقت بيشتري نياز هست!

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
و هنوز هم با وجود شكل XPLOD كه ميتونه كليد مساله باشه (هرچند اشكال داره) كماكان هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است!

*IQ*

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از mazoolagh :
و هنوز هم با وجود شكل XPLOD كه ميتونه كليد مساله باشه (هرچند اشكال داره) كماكان هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است!
روی این استدلال من فکر کنین!
IE داخل مثلث نمیوفته.
)دو تاشون درون مثلث نمیوفتن(

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
مثلثهای قائم الزاویه AIE و CIF نیز بدلیل برابر بودن وترهای IA و IC و نیز برابر بودن اضلاع IE و IF با هم برابرند.
خب عكس xplod خيلي كمك كرد. توي اين شكل به وضوح ديده ميشه كه دو تا ضلع متناظري كه مساوي قرار داده شدن از يك جنس نيستند. يعني يكي وتر مثلث (IC) (رسم شده از عمود منصف به راس) و ديگري يك ضلع ديگر از مثلث مشابه (IE) (عمود وارد شده بر ضلع از عمود منصف) هست. بنابراين پايه اين استدلال در اين قسمت كه اين دو مثلث مساوي قرار داده شدن شكسته ميشه.اين موضوع توي عكس اولي هم مقداري معلومه. اگه مثلث قائم الزاويه اي رسم كنيم شكل بهتر نمايان ميشه.

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از *IQ* :
روی این استدلال من فکر کنین!
IE داخل مثلث نمیوفته.
)دو تاشون درون مثلث نمیوفتن(
من كه اينجا استدلالي نميبينم كه ثابت كنه IE (يا IF) خارج مثلث ميافته. مسلما قبلش بايد ثابت بشه I خارج مثلثه. تا اون موقع كه ايندو ثابت نشه "هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است" .

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از daftarekhaterat :
خب عكس xplod خيلي كمك كرد. توي اين شكل به وضوح ديده ميشه كه دو تا ضلع متناظري كه مساوي قرار داده شدن از يك جنس نيستند. يعني يكي وتر مثلث (IC) (رسم شده از عمود منصف به راس) و ديگري يك ضلع ديگر از مثلث مشابه (IE) (عمود وارد شده بر ضلع از عمود منصف) هست. بنابراين پايه اين استدلال در اين قسمت كه اين دو مثلث مساوي قرار داده شدن شكسته ميشه.اين موضوع توي عكس اولي هم مقداري معلومه. اگه مثلث قائم الزاويه اي رسم كنيم شكل بهتر نمايان ميشه.
قدر مسلم اينه كه استدلال مربوط به اينكه "هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است" اشكال داره ولي براي ردش بايد يكي دو قضيه هندسي رو قبلش اثبات كنين!

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
به نقل از mazoolagh :
قدر مسلم اينه كه استدلال مربوط به اينكه "هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است" اشكال داره ولي براي ردش بايد يكي دو قضيه هندسي رو قبلش اثبات كنين!
25.gif
چه دنياي سختي شده ها...
31.gif

بالا