مشكوك ميزنه!مثلثهای قائم الزاویه BIE و BIF در ضلع BI مشترکند و در راس B زوایای مساوی دارند پس با هم برابرند یعنی BE=BF .
مشكوك ميزنه!مثلثهای قائم الزاویه BIE و BIF در ضلع BI مشترکند و در راس B زوایای مساوی دارند پس با هم برابرند یعنی BE=BF .
تا جائيكه يادم مياد يك ضلع و دو زاويه بين بودبه نقل از daftarekhaterat :مشكوك ميزنه!
مجبورم ميكنين توضيح واضحات بدمبه نقل از Spiro :تا جائيكه يادم مياد يك ضلع و دو زاويه بين بود
به احتمال قریب به یقین دلیل تساوی این دو مثلث دو ضلع (IA و IE )(IC و IF ) و زاویه ی بینشون عنوان شده در صورتی که این دو زاویه لزوما" متقابل به راس نیستند (FIC و EIA ) و نمیشه گفت این دو مثلث با هم برابرند.مثلثهای قائم الزاویه AIE و CIF نیز بدلیل برابر بودن وترهای IA و IC و نیز برابر بودن اضلاع IE و IF با هم برابرند. بنابراین AE=CF .
اوهوم منم منظورم همين بودبه نقل از rax :مثلثهای قائم الزاویه AIE و CIF نیز بدلیل برابر بودن وترهای IA و IC و نیز برابر بودن اضلاع IE و IF با هم برابرند. بنابراین AE=CF
مازولق جان دو ضلع و زاویه بین ولی شما زاویه بین رو با زاویه کنار عوض کردی....
به نقل از mazoolagh :پس تا اينجا همگي قبول كرديد كه مثلثهاي BIE و BIF بحالت دو زاويه و ضلع بين با هم مساويند. اگر استدلالي در ردش دارين بيان كنين وگرنه بريم سر قسمت بعد!
چشم - دوباره برخي قضاياي اصلي هندسه دوره دبيرستان رو با هم مرور ميكنيم:به نقل از rax :اره مازولق جان مساويند...بيا پيش....
به نقل از xPlod :تو قسمت اول استدلال که خب هیچ شکی نیست و همین طور که دوستان گفتند مشکل تو قسمت دومه. مازولق جان من پیشنهاد می کنم که ادامه توضیحت رو روی این شکل بده:
ببخشد ديگه نصف شبي نوشتم حواسم نبود به حالت سه ضلع برابرند :wacko:به نقل از electronic :
به احتمال قریب به یقین دلیل تساوی این دو مثلث دو ضلع (IA و IE )(IC و IF ) و زاویه ی بینشون عنوان شده در صورتی که این دو زاویه لزوما" متقابل به راس نیستند (FIC و EIA ) و نمیشه گفت این دو مثلث با هم برابرند.
روی این استدلال من فکر کنین!به نقل از mazoolagh :و هنوز هم با وجود شكل XPLOD كه ميتونه كليد مساله باشه (هرچند اشكال داره) كماكان هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است!
خب عكس xplod خيلي كمك كرد. توي اين شكل به وضوح ديده ميشه كه دو تا ضلع متناظري كه مساوي قرار داده شدن از يك جنس نيستند. يعني يكي وتر مثلث (IC) (رسم شده از عمود منصف به راس) و ديگري يك ضلع ديگر از مثلث مشابه (IE) (عمود وارد شده بر ضلع از عمود منصف) هست. بنابراين پايه اين استدلال در اين قسمت كه اين دو مثلث مساوي قرار داده شدن شكسته ميشه.اين موضوع توي عكس اولي هم مقداري معلومه. اگه مثلث قائم الزاويه اي رسم كنيم شكل بهتر نمايان ميشه.مثلثهای قائم الزاویه AIE و CIF نیز بدلیل برابر بودن وترهای IA و IC و نیز برابر بودن اضلاع IE و IF با هم برابرند.
من كه اينجا استدلالي نميبينم كه ثابت كنه IE (يا IF) خارج مثلث ميافته. مسلما قبلش بايد ثابت بشه I خارج مثلثه. تا اون موقع كه ايندو ثابت نشه "هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است" .به نقل از *IQ* :روی این استدلال من فکر کنین!
IE داخل مثلث نمیوفته.
)دو تاشون درون مثلث نمیوفتن(
قدر مسلم اينه كه استدلال مربوط به اينكه "هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است" اشكال داره ولي براي ردش بايد يكي دو قضيه هندسي رو قبلش اثبات كنين!به نقل از daftarekhaterat :خب عكس xplod خيلي كمك كرد. توي اين شكل به وضوح ديده ميشه كه دو تا ضلع متناظري كه مساوي قرار داده شدن از يك جنس نيستند. يعني يكي وتر مثلث (IC) (رسم شده از عمود منصف به راس) و ديگري يك ضلع ديگر از مثلث مشابه (IE) (عمود وارد شده بر ضلع از عمود منصف) هست. بنابراين پايه اين استدلال در اين قسمت كه اين دو مثلث مساوي قرار داده شدن شكسته ميشه.اين موضوع توي عكس اولي هم مقداري معلومه. اگه مثلث قائم الزاويه اي رسم كنيم شكل بهتر نمايان ميشه.
به نقل از mazoolagh :قدر مسلم اينه كه استدلال مربوط به اينكه "هر مثلث دلخواهي متساوي الساقين است" اشكال داره ولي براي ردش بايد يكي دو قضيه هندسي رو قبلش اثبات كنين!