• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

::معماهاي رياضي::جهت شكوفايي استعداد شما

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
به نقل از Annapaquin :
12 سکه داریم که یکی از آنها تقلبی است(معلوم نیست سنگین تر از بقیه است یا سبکتر) میخواهیم با سه بار وزن کردن اون سکه تقلبی رو پیدا کنیم.
حالا بايد چي كار كنيم؟
راه حل:(هرچند كه تكراري بوده)
12 سکه را به 3 دسته 4 تایی تقسیم می کنیم و با انتخاب 2 دسته تا از آنها توزین اول را انجام می دهیم 2 حالت پیش می آید:

الف)2 دسته برابرند: پس دسته باقی مانده حاوی سکه تقلبی است. از بین 4 سکه این دسته 2 تا را انتخاب و توزین دوم را انجام می دهیم. اگر برابر بودند سکه تقلبی در بین 2 تای دیگر است، کافی است که یکی از آنها را با یک سکه معمولی بسنجیم(توزین سوم) که سکه تقلبی معلوم می شود. اگر برابرنبودند سکه تقلبی در بین همین 2 تا است، باز کافی است که یکی از آنها را با یک سکه معمولی بسنجیم(توزین سوم) که سکه تقلبی معلوم می شود.

ب) 2 دسته نا برابرند: یکی از 2 دسته حاوی سکه تقلبی است و مساله قدری سخت تراز حالت الف می شود . با خارج کردن 3 سکه از یک دسته و جابجایی 2 سکه از دسته دیگر به این دسته و افزودن 1 سکه معمولی به دسته دیگر توزین دوم را بین 2 دسته 3 تایی ایجاد شده انجام می دهیم .3 حالت پیش می آید:

ب-1) دو دسته برابرند
پس سکه تقلبی در بین 3 تای خارج شده است. با توجه به اینکه میدانیم از کدام دسته این 3 تا برداشته شده اند نوع نابرابری ان دسته در توزین اول سبکتر یا سنگینتر بودن سکه را معلوم می کند پس با توزین سوم سکه تقلبی بین این 3 سکه معلوم می شود. یعنی 2 تارا با هم می سنجیم اگر برابر بودند سومی تقلبی است واگرنابرابربودند همانی که نوع نابرابری را داشته باشد تقلبی است.

ب-2) دو دسته نابرابری خلاف توزین اول دارند پس سکه تقلبی بین 2 سکه جابجا شده است که با توزین سوم معلوم میشود.

ب-3) دو دسته نابرابری مشابه توزین اول دارند. پس سکه های خارج شده وسکه های جابجا شده (*) سکه های معمولی هستند و سکه تقلبی بین آنهایی است که جابجا نشده اند. در کل از 8 سکه مشکوک 5 تا کنار میرود و 3 سکه مشکوک باقی میماند. از دسته ای که 2 سکه دارد یکی را خارج می کنیم و1 سکه را به دسته دیگر منتقل می کنیم و در سمت دیگر 2 سکه معمولی می گذاریم توزین سوم را بین این 4 سکه انجام می دهیم .2 حالت پیش می آید:

ب-3-1) دو دسته برابرند پس سکه تقلبی سکه خارج شده است .
ب-3-2) دو دسته نابرابری خلاف توزین اول دارند پس سکه جابجا شده همان سکه تقلبی است.
ب-3-3) دو دسته نابرابری مشابه توزین اول دارند. پس سکه های خارج شده وجابجا شده سکه های معمولی هستند و سکه غیر این دو تقلبی است.

Haamed

Registered User
لایک‌ها
8
به نقل از Annapaquin :
من يه لحظه فكر كردم شايد سوال شما شوخي باشه.شوخي كه نيست؟اگر نيست لطفا جوابش رو بگين.چون كسي نمي دونست.اگر كسي بخواد معما مطرح كنه بايد منتظر بمونه تا يه نفر جواب شما رو بده كه كسي هم نيست.
در ضمن من هرچي فكر كردم ديدم جايي از معماي شما جنبه رياضي نداره.
راستي تا اونجا كه من يادم مي ياد 2 تا تاپيك در مورد معما داشتيم.يكي همين تاپيك يكي هم تاپيك"معماهاي ساده و روان" چي شد اون يكي؟ادغام شدن؟

جواب جناب mazoolagh عزیز درسته.

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
اين معمايي رو كه مي خوام بگم اجتمالا بيشتر شماها شنيديد:
يك محوطه اي رو در نظر بگيريد كه شما توي اون قرار داريد و دو تا دروازه (در) براي خروج از اونجا وجود داره.جلوي هركدوم از اين دروازه ها يك نگهبان وجود داره.يكي از اين دروازه ها , دروازه آزادي هست. يعني اگر اون دروازه رو براي خروج انتخاب كنيد آزاد مي شين.
يكي از دروازه ها هم دروازه مرگ هست.يعني اگر اون دروازه رو براي خروج انتخاب كنيد كشته مي شين.
حالا براي آزاد شدن از اون محوطه بايد چي كار كنيم؟

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از Annapaquin :
يك محوطه اي رو در نظر بگيريد كه شما توي اون قرار داريد و دو تا دروازه (در) براي خروج از اونجا وجود داره.جلوي هركدوم از اين دروازه ها يك نگهبان وجود داره.يكي از اين دروازه ها , دروازه آزادي هست. يعني اگر اون دروازه رو براي خروج انتخاب كنيد آزاد مي شين.
يكي از دروازه ها هم دروازه مرگ هست.يعني اگر اون دروازه رو براي خروج انتخاب كنيد كشته مي شين.

این معما و حتی ورژنهای سختترش همینجا قبلا مطرح و جوابهاش هم گفته شده - البته صورت مساله اش کامل بوده.

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
این معما و حتی ورژنهای سختترش همینجا قبلا مطرح و جوابهاش هم گفته شده - البته صورت مساله اش کامل بوده.
يعني اين ورژن يكش بود؟:upsided:

3epehr

Registered User
لایک‌ها
0
اوني كه من شنيده بودم اينم هارو هم داشت كه اولا مي تونستي فقط از يكي از نگهبانا و فقط يك سوال بكني و درست يادم نيست ولي مثل اين كه اگه از اوني كه نگهبان در آزاديه بپرسي دروغ مي گه بهت يا يه چيزي تو اين مايه ها:D

3epehr

Registered User
لایک‌ها
0
اوني كه من شنيده بودم اينم هارو هم داشت كه اولا مي تونستي فقط از يكي از نگهبانا و فقط يك سوال بكني و درست يادم نيست ولي مثل اين كه اگه از اوني كه نگهبان در آزاديه بپرسي دروغ مي گه بهت يا يه چيزي تو اين مايه ها:D

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
آخه يكي به من بگه آدم عاقل!!!تو كه خودت مي گي احتمالا بيشتر مردم مي دونن چرا معما طرح مي كني؟:D

slu

Registered User
لایک‌ها
1
خوب بچه ها حالا كه دنبال معماييد..
بذاريد من يه اعترافي بكنم : :blush: :blush:

اون معماي:
اداره راهنمايي ورانندگي مي خواهد اتوموبيلهارا با شمارههاي شش رقمي كه ارقام آنها از 0 تا 9 ميتواند باشد شماره گذاري كند بطوريكه هر دوشماره حداقل دو تفاوت در ارقام داشته باشند حداكثر چند اتومبيل را به اين طريق مي توان شماره گذاري كرد؟

من جوابشو نداشتم..فقط معما رو داشتم بعد حلش كردم جوابشو گذاشتم..بعدش ديدم غلطه :blush: :blush:

باورتون نميشه چندبار تا حالا اينو حل كرده بودم بعد از يه مدت دوباره فهميدم اشتباهه..هر بارم فكر ميكردم(يعني مطمئنه مطمئن)كه اين بار ديگه اين جوابه...بعد از يه مدت ميديدم ...كه آخريشم اوني بود كه براي شما نوشتم!

حالا مثلا عدد 111111 شرايط مسئله رو داره اما جزو اون اعدادي كه من بدست اوردمم نيست.پس اون جوابمم اشتباه بود :blush: :blush:
اما به شرافتم قسم!!!!... اين يكي ديگه درسته..1000درصد.اصلا ديگه ثابت ميكنم عدد ديگه اي نميتوني پيدا كني...حالا شما ببينين ميتونين حلش كنين.

shirfarhad

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از Annapaquin :
آخه يكي به من بگه آدم عاقل!!!تو كه خودت مي گي احتمالا بيشتر مردم مي دونن چرا معما طرح مي كني؟:D

آدم عاقل!!!تو كه خودت مي گي احتمالا بيشتر مردم مي دونن چرا معما طرح ميكني؟

shirfarhad

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از slu :
خوب بچه ها حالا كه دنبال معماييد..
بذاريد من يه اعترافي بكنم : :blush: :blush:

اون معماي:
اداره راهنمايي ورانندگي مي خواهد اتوموبيلهارا با شمارههاي شش رقمي كه ارقام آنها از 0 تا 9 ميتواند باشد شماره گذاري كند بطوريكه هر دوشماره حداقل دو تفاوت در ارقام داشته باشند حداكثر چند اتومبيل را به اين طريق مي توان شماره گذاري كرد؟

من جوابشو نداشتم..فقط معما رو داشتم بعد حلش كردم جوابشو گذاشتم..بعدش ديدم غلطه :blush: :blush:

باورتون نميشه چندبار تا حالا اينو حل كرده بودم بعد از يه مدت دوباره فهميدم اشتباهه..هر بارم فكر ميكردم(يعني مطمئنه مطمئن)كه اين بار ديگه اين جوابه...بعد از يه مدت ميديدم ...كه آخريشم اوني بود كه براي شما نوشتم!

حالا مثلا عدد 111111 شرايط مسئله رو داره اما جزو اون اعدادي كه من بدست اوردمم نيست.پس اون جوابمم اشتباه بود :blush: :blush:
اما به شرافتم قسم!!!!... اين يكي ديگه درسته..1000درصد.اصلا ديگه ثابت ميكنم عدد ديگه اي نميتوني پيدا كني...حالا شما ببينين ميتونين حلش كنين.

ببين عزيز من! چرا لقمه را از پشت سرت ميذاري تو دهنت؟
كل شماره هاي متفاوت مي شود: (9,6)c. حالا اين اعداد يا در يك رقم اختلاف دارند. يا در دو رقم يا در سه رقم ... يا در 6 رقم.
كافيه از اين تعداد اعدادي را كه در يك رقم مختلف هستند را جدا كنيم.

slu

Registered User
لایک‌ها
1
به نقل از shirfarhad :
ببين عزيز من! چرا لقمه را از پشت سرت ميذاري تو دهنت؟
كل شماره هاي متفاوت مي شود: (9,6)c. حالا اين اعداد يا در يك رقم اختلاف دارند. يا در دو رقم يا در سه رقم ... يا در 6 رقم.
كافيه از اين تعداد اعدادي را كه در يك رقم مختلف هستند را جدا كنيم.

اينو كه ميگي ميپيچونم..قبول دارم..ولي خوب ديگه..من اين راه حل به فكرم ميرسه..شما اگه دارين بگين.
درمورد اينكه ميگي اونايي كه يه تفاوت دارن رو از همشون كم كنم....يعني چطوري..؟چون اين تفاوت بين اعداد نسبيه..964رواگه با 965 بگيريم تو يه رقم باهم تفاوت دارن.اما اگه با 950 بگيريم تو دورقم..پس اينكه ميگيم تويه رقم باهم تفاوت دارن نسبت به اينكه با چه عددي بگيريم فرق ميكنه .(اينطوري كه تو ميگي كه پيداكردنش سختتر ميشه)(البته چرا دروغ من از اين راه نرفتم كه بفهمم سختتره يا آسونتر ;) ) ولي منظورت ازهر راهي بود روبيشتر توضيح بده.

Axim

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
جناب Slu شما این معما رو جایی پیدا کردید یا به ذهن خودتون رسیده؟
چون به لحاظ عجیب بودن اینکه هر کاری کردم دیدم نمی شه با روش کلاسیک حل کرد و باید با مثال جلو رفت.
اگر از کتابی این مسئله رو ذکر کرده اید منبع رو بگید.

us lover

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
نمیدونم این معما اینجا طرح شده یا نه؟ ولی سوال قشنگیه فقط اگه تکراری بود بگید حذفش کنم چون من همه صفحه ها رو ندیدم:blush: سوال: يك خرس به وزن 200 كيلوگرم از روي بالاي يك كوه كاملا صاف مي افته تو دره. ارتفاع اين كوه 20 متر بوده. خرس بعد از 2 ثانيه ميرسه به زمين. اين خرس چه رنگيه؟!!!

Axim

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از us lover :
نمیدونم این معما اینجا طرح شده یا نه؟ ولی سوال قشنگیه فقط اگه تکراری بود بگید حذفش کنم چون من همه صفحه ها رو ندیدم:blush: سوال: يك خرس به وزن 200 كيلوگرم از روي بالاي يك كوه كاملا صاف مي افته تو دره. ارتفاع اين كوه 20 متر بوده. خرس بعد از 2 ثانيه ميرسه به زمين. اين خرس چه رنگيه؟!!!

البته این سوال فیزیکه و اینجا قسمت معماهای ریاضی ولی جواب سوال اینه که خرس سفیده.

ashena55

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
جواب سوال اینه که خرس سفیده
مشابه این سوال رو قبلا شنیده بودم

میشه جواب رو بیشتر توضیح بدین ؟

us lover

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
y= ½at²
اينها رو هم ميدونيم.
y=20
t=2

a= 20/ ½*4
a= 10

حالا كجاي زمين نيروي گرانشش 10 هست؟ خوب معلومه قطبها. خرس هايي كه تو قطب هستن چه رنگي هستن؟

slu

Registered User
لایک‌ها
1
به نقل از Axim :
جناب Slu شما این معما رو جایی پیدا کردید یا به ذهن خودتون رسیده؟
چون به لحاظ عجیب بودن اینکه هر کاری کردم دیدم نمی شه با روش کلاسیک حل کرد و باید با مثال جلو رفت.
اگر از کتابی این مسئله رو ذکر کرده اید منبع رو بگید.

من اين سوال رو تو يه سايتي ديدم.اما جوابشو نذاشته بود.
درمورد اينكه ميگي با راه حلاي كلاسيك نميشه حلش كرد.جالبي رياضي هم به همينه ديگه..كه بايد از خلاقيت خودت براي حل هرمسئله استفاده كني.

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
سلام .
خوبید ؟

یه سوال ساده :
بابایی به پارک می رفت. مردی را دید که از روبرو می آمد. همراه مرد 7 زن بود ! هر زن با هفت دختر و هر دختر 7 بچه داشتند که همراهشان بودند! حالا کلا چند نفر به پارک میرفتند؟

e-runbiz.com

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
یک نفر.

باباهه :D :lol: :lol: :lol:

چون بقیه میومدن

بالا