من پس از اینکه از
mtwerwolf جواب خواستم ایشون در یک pm از من خواستن تا سوالامو واضح و آشکار از ایشون بپرسم من هم همین کارو کردم و ایشون هم جواب دادن
البته به نظر من بهتره تمام پست های مربوطه به یک تاپیک جداگانه منتقل بشن مثلا یک تاپیک یا عنوان"
نماد های فرهنگی و دینی در انیمیشن ها"
دنی می دونم که تو هم همیشه نصف شبا میای میشه اینکارو انجام بدی؟!
خب آقایون و خانوما توجه شما رو جلب می کنم به مکاتبات میان من و جناب
mtwerwolf:
pm من به ایشون:
سلام
دوست من شما نباید با بقیه اونطور صحبت می کردید حالا
به فرض اونا اشتباه صحبت کردن شما باید از نظر اخلاقی در سطحی باشین که وقتی کسی روبروی شما بایسته و به شما فحش بده در جواب ایشون رو راهنمایی کنین حتی اگر به شما سیلی ای هم بزنه باید روی دیگر صورتتون رو جلو بیارین(کسایی که به خودشون اجازه میدن جمعی رو نصیحت کنن باید حتمن در همچین سطحی باشن)
حالا من سوالامو واضح و بدون آشفتگی از شما می پرسم ولی از شما دعوت میکنم که جوابا رو در تاپیک مربوطه بنویسین و نه در pm:
1- 10 فیلم بزرگ و معروف کاملن سالم غربی(بدون نمادهای صهیونیستی یا آخرالزمانی) از نظر شما و دکتر بلخاری؟
2-نظرتون درباره صداوسیمای خودمون که همه فیلمای ناسالم از نظر دکتر رو پخش کرده؟
3-نظرتون درباره جوانان عادی که آیا از نظر عقلی اونها رو در حد تشخیص خوب و بد میدونین یا نه؟
3-نظرتون درباره کودکان که موقع فیلم و کارتون دیدن دیگه انصافن چیزی از این نمادها رو نمیتونن بفهمن؟
4-نظرتون درباره جوانان نخبه و تحصیل کرده مثل اکثر کسایی که در این فوروم هستن آیا از نظر عقلی اونا رو تائید میکنین؟
5-موقع فیلم دیدن باید حواسمون به نمادها باشه یا به فیلم دیدن؟
6-نظرتون درباره 99% مردم که فیلمها رو فقط برای تفریح و لذت میبینن و دنبال نماد نیستن و چیزی هم واقعن متوجه نمیشن چیه؟
7-به نظرتون آیا امکان داره که دکتر بلخاری اشتباه هم بکنن؟
8-اگر بله پس چقدر از حرفهای قبلی ایشون اشتباه بوده؟
9-شما گفتین برای تشخیص اشتباهات ایشون باید به عقل کتاب و سنت مراجعه کنیم شما تا حالا برای چه فیلم هایی به کتاب و سنت مراجعه کردین لطفن در مورد 2-3 فیلم مهم مثال بزنین و دقیقن آدرس اطلاعاتی که به دست آوردین(متون مربوطه) رو بگین تا ما هم به آنجا مراجعه کنیم
10-آیا واقعن برای همه فیلمها و کارتونها منبعی در کتاب و سنت وجود دارد؟
جواب ایشون:
ضمن عرض سلام خدمت جناب عالی؛ با توجّه به اینکه هیچگونه واکنش مثبتی از سوی اعضای گروه، به مباحث قبلی من، نشان داده نشده است، این نظرسنجی شما،
عجیب به نظر می رسد! امیدوارم، آنچه که در ادامه می آید، در دادگاه این گروه، علیه بنده، استفاده نشود؛ چرا که در موردی مشابه (دکتر بلخاری) ، گروه مورد بحث،
توانایی خود را در سوء استفاده از سوتی ها و نقاط ضعف افراد، نشان داده است. ضمناً به دلیل درخواست AliMH، و عدم استقبال سایر اعضا از بنده،
شخصاً چنین مطالبی را، مجدّداً در بخش عمومی سایت، مطرح نخواهم کرد؛ امّا شما مختار و محق هستید که مباحثی که مطرح نموده اید را به همراه پاسخ های بنده،
در سایت قرار داده، و ذکر فرمایید که چنین سوالاتی از سوی شما طرح شده و من، این پاسخ ها را داده ام.
در مورد آنچه که در ابتدا فرموده اید هم باید عرض کنم که قصد بنده، این بود که به کسانی که به دلیل بیان یک مطلب اشتباه توسّط جناب بلخاری، ایشان را مورد تمسخر و تحقیر قرار دادند،
نشان دهم که چنین ادبیاتی و چنین برخوردی، با چنین انسانی، صحیح نیست. یعنی سعی داشتم به نحوی با آن دسته از دوستان، مقابله به مثل کرده باشم.
روی سخن من هم با آن دسته از افراد بود، امّا با مداخلۀ سایر اعضا، به طور ناخواسته، پاسخ های من، جنبۀ عمومی پیدا کرد.
در مورد ظرفیت و توانایی من هم باید بگویم که کلاً با این تفکّر منتسب به مسیحیت که اگر به شما سیلی زدند، رویتان را برگردانید تا آن طرف را هم مورد عنایت قرار دهند، مخالف هستم؛
(یعنی، این طور طرز رفتار رو، یک ویژگی مثبت اخلاقی، تلقی نمی کنم؛ در بسیاری از موارد، می تونه ناشی از ضعف باشه!)
به خصوص اگر، حق با شما باشد، با چنین واکنش آرامی، رفته رفته، حقوق عادی خود را نیز از دست خواهید داد. در تاریخ اسلام نیز، زمانی که مسلمین، مورد تهاجم قرار می گرفتند،
به شکلی درخور و شایسته، با گروه متخاصم، مبارزه می کرده اند.
(شاید در برخی موارد، از حقوق خود بگذرم، ولی نمی توانم از حقوق اسلام، یا کسانی که دوستشان دارم، بگذرم)
ضمناً من، نه قدیس هستم و نه جملات فلسفی و اخلاقی بالاتر از سطح معمول گفته ام که حالا بخواهم به واسطۀ آنها، خود را بالاتر از سایرین فرض کنم و
آنها را نصیحت کنم... بیشتر یک مباحثۀ معمولی مدّ نظر من بود؛ فکر می کردم افرادی که از چنین اعتماد به نفسی برخوردار هستند که این چنین، این مرد بزرگ را مورد تمسخر قرار دهند،
آن قدر در مباحثه، مقتدر باشند که بتوانند از سخنان خود، دفاع کنند و همان طور که فکر کرده اند جناب دکتر و طرفدارانشان، از گفته های دوستان، ناراحت نمی شوند، خودشان هم نیز، ناراحت نخواهند شد.
در پایان باید عرض کنم که شخصاً برای یادگیری مفاهیم و مطالب جدید، وارد این گروه شدم، نه به دلیل خودنمایی و ***** دیگران. بگذریم، شاید من اعضای این گروه را، بیش از حد، پیش خودم، بزرگ فرض کرده بودم.
امّا پاسخ های بنده:
1- 10 فیلم بزرگ و معروف کاملن سالم غربی(بدون نمادهای صهیونیستی یا آخرالزمانی) از نظر شما و دکتر بلخاری؟
من اگر از نظر خودم بتونم دفاع کنم، هنر کردم، اگر پای نظریات دکتر را وسط بکشم، ممکن است از پس دفاع برنیایم؛ تازه ممکن است که من منظور واقعی ایشان رو درست متوجّه نشده باشم و برداشت خودم رو به ایشان نسبت بدم، که کار صحیحی نیست.
استفاده از عبارت فیلم کاملاً سالم غربی، به نظر صحیح نمی رسد؛ فیلم بزرگ هم تعاریف متفاوتی نزد افراد مختلف دارد. شخصاً این فیلم ها رو دوست دارم:
خانۀ خنجرهای پرّان، Hero، حسّ ششم، Seven، اثر پروانه ای (1) ، هویت، هیئت منصفۀ فراری و...
2-نظرتون درباره صداوسیمای خودمون که همه فیلمای ناسالم از نظر دکتر رو پخش کرده؟
فکر می کنم خیلی وقت باشه که از هری پاتر، ارباب حلقه ها و ماتریکس، در سیما، خبری نیست!
منظور شما از "همۀ فیلم های ناسالم از نظر دکتر" چه فیلم هایی بود؟ مثل اینکه شما، بهتر از من، از سلایق و علایق ایشان، اطّلاع دارید.
در این صورت، ما رو بی نصیب نگذارید.
در کل، صدا و سیما، برخی اوقات سهوا (فکر می کنن مردم، منظور فیلم رو نمی گیرن) و بعضی وقت ها عمدا ، مثل پخش فیلم " همۀ مردان شاه " که یک بار بیشتر پخش نشد و ظاهرا این عمل، به قصد تخریب چهرۀ سیاسی رئیس جمهور فعلی کشور، صورت گرفت،
(برای اینکه فکر میکنن شاید درصدی از مردم، مفهوم فیلم رو بگیرن و تا آخرش رو بخونن)، فیلم هایی رو پخش می کنه که نباید در این سطح گسترده، پخش بشن.
3-نظرتون درباره جوانان عادی که آیا از نظر عقلی اونها رو در حد تشخیص خوب و بد میدونین یا نه؟
جوانان عادی، یعنی چه کسانی؟
کسانی که با قیافه های آن چنانی و بدون تفکّر دربارۀ این امر مهم، یعنی ظاهرشون، که به نحوی می تونه، آئینۀ درون نمای آنها باشه، میان توی کوی و برزن،
عادی هستند؟ یا کسانی که بدون تعقّل، طرف یک جناح سیاسی یا یک فلسفۀ غیر الهی رو می گیرن و در اون مکتب، حل میشن؟
این سوال، یک مقدار زیادی، کلی به نظر می رسه. امّا عقیدۀ شخصی من، این هست که توی این دوره و زمونه که راه های عبور از گذر دنیا، زیاد شده،
انسان عاقل، برای گم نکردن راه، باید به حبل الله چنگ بزنه تا نجات پیدا کنه. هرکس به دین مراجعه کنه، می تونه خوب و بد رو تشخیص بده؛ ( البته نباید نقصان عقلی داشته باشه؛ مثلاً اگه دیوانه باشه، خوب قرآن که هیچ، کلاً چیزی براش معنی نداره)
پس بی نظر بودن یا بی خیال بازی دراوردن رو ضعف می دونم.
در واقع، باید بگم که دوست ندارم جزء این دسته از آدما باشم؛ حالا بقیه دیگه به خودشون مربوطه؛ به قول معروف، صلاح مملکت خویش، خسروان دانند.
3-نظرتون درباره کودکان که موقع فیلم و کارتون دیدن دیگه انصافن چیزی از این نمادها رو نمیتونن بفهمن؟(اینجا بنده یه سوتی دادم سوال 3 رو دوبار پرسیدم)
باز هم 3- خوب کودک هستن دیگه؛ قرار نیست که بفهمن؛ امّا فکر می کنم در ضمیر ناخوداگاه آنها، یه چیزایی باقی می گذاره که بعداً، زمینه ساز بعضی چیزا میشه.
4-نظرتون درباره جوانان نخبه و تحصیل کرده مثل اکثر کسایی که در این فوروم هستن آیا از نظر عقلی اونا رو تائید میکنین؟
نخبه بودن و تحصیلات عالیه داشتن، برای من ملاک نیست. شاید فروید و هیتلر هم، نخبه باشن، ولی دنیا رو زیرورو کردن! عرض کردم، به قول ملاصدرا، نابود باد آن فلسفه ای که در مقابل کتاب و سنّت قرار می گیرد.
کسی که طرف اسلام باشه، به نظر من، طرف حق رو گرفته. حالا می خواد نخبه باشه یا نباشه، که اگر باشه، چه بهتر، چون با دانش و شناخت، راه درست رو انتخاب کرده.
یک آدم نخبه و تحصیل کرده، می تونه عاقل باشه، می تونه جاهل باشه! مدرک و عینک که الزاماً اخلاق و معرفت به همراه نمیاره؛ میاره؟
5-موقع فیلم دیدن باید حواسمون به نمادها باشه یا به فیلم دیدن؟
ترجیح می دم که حواسم به فیلم باشه، ولی اسیر و بردۀ فیلم نشم. شاید بار اوّل باید خود فیلم رو دید، بار دوّم، وارد لایه های زیرین فیلم شد.
به مرور، این دو مقوله که اشاره فرمودید، با هم توأم می شه؛ و لایه ها، دیگه اون زیر میرا، پنهان باقی نمیمونن. همون بار اول میشه ته و توی قضیه رو دراورد.
(من ارباب حلقه ها رو، به لحاظ ساختاری و سیر داستانی، بسیار قوی می دونم، امّا خوب دیگه، دیدگاهش پیرامون آخرالزمان، مورد داره!)
در کل، اگر قرار باشه من مدت زیادی رو به دیدن فیلم ( یا مثل دوستان این گروه، به انیمه دیدن) بگذرونم، هرگز تمامی فیلم ها رو به قصد سرگرم شدن و لذت بردن، انتخاب نمی کنم.
باید از وقتی که برای این کار میگذارم، یه سودی عایدم بشه. ( البته در برخی موارد هم دیدن فیلم هایی که برای آدم لذت بخش هستن، می تونه آدم رو سرحال بیاره؛ ولی برای طولانی مدت، میشه اتلاف وقت)
باید گلچین کرد، چه کتاب باشه، چه فیلم یا هر چیز دیگه.
6-نظرتون درباره 99% مردم که فیلمها رو فقط برای تفریح و لذت میبینن و دنبال نماد نیستن و چیزی هم واقعن متوجه نمیشن چیه؟
99%؟ واقعاً این آمار مستدله؟
چه عرض کنم؛ دوست دارم که همه بدونن فیلم داره به طور غیر مستقیم، چی به خوردشون می ده. امّا خوب چه می شود کرد؟!
من با یک گروه نسبتاً کوچک، این بحث رو مطرح کردم و همون طور که دیدین، این طرح، با شکست مواجه شد!
7-به نظرتون آیا امکان داره که دکتر بلخاری اشتباه هم بکنن؟
حتماً ایشان هم اشتباه می کنه. در مورد تام و جری هم، به لحاظ نام کمپانی سازنده و سال ساخت، اشتباه کرده، ولی قرار نیست ما با یه اشتباه
کم اهمیت، آبروی طرف رو ببریم و بهش برچسب بی سوادی بزنیم.
8-اگر بله پس چقدر از حرفهای قبلی ایشون اشتباه بوده؟
نمی دونم. مگه کسی بجز این مورد، مورد دیگه ای هم از ایشان دیده؟
دانش من برای رد گفته های ایشان، کافی نیست. امّا همین که ایشان از دیدگاه اسلامی به قضایا نگاه می کنند و برای اکثر سخنانشان، دلیل موجه (با عقل من) میارن،
باعث دل گرمی و جلب اعتماد من میشه.
9-شما گفتین برای تشخیص اشتباهات ایشون باید به عقل کتاب و سنت مراجعه کنیم شما تا حالا برای چه فیلم هایی به کتاب و سنت مراجعه کردین لطفن در مورد 2-3 فیلم مهم مثال بزنین و دقیقن آدرس اطلاعاتی که به دست آوردین(متون مربوطه) رو بگین تا ما هم به آنجا مراجعه کنیم
منظور من این بود که به طور کلی، راه تشخیص حق از باطل، کتاب و سنت است. این فقط مربوط به سخنان ایشان نمی شد.
تقریباً برای هیچ فیلمی، به این دو مرجع، مراجعه نکرده ام؛ وقتی که فیلمی رو می بینم، آنها رو با داده های ذهنیم که بخشی از آن هم مربوط به کتاب و سنت می شود،
تطابق می دهم و نتیجه گیری می کنم. مثلاً در فیلم هایی که مصلوب شدن مسیح را به تصویر می کشد، (مثل "آخرین وسوسۀ مسیح") من با رجوع به محفوظاتم،
به خاطر میارم که در قرآن خوانده بودم : نه تنها، مسیح مصلوب نشد، بلکه آنکس که به او خیانت کرد، خود بر بالای صلیب رفت...
پس تا پایان روزگارم، هرگز نخواهم پذیرفت که مسیح، مصلوب شده است.
یعنی مقولۀ دین را جدا از مطالعات جنبی و سینما و غیره، دنبال می کنم؛ در صورت لزوم، از محفوظاتم، برای آنالیز مشاهداتم یا تحلیل وضعیت پیرامونیم، استفاده می کنم.
10-آیا واقعن برای همه فیلمها و کارتونها منبعی در کتاب و سنت وجود دارد؟
برای موضوعیت آنها، قطعاً وجود دارد. مثلاً، شرعاً در هیچ فیلم یا کارتونی، نباید تصاویری باشد که باعث تحریک جنسی بیننده شود.
نباید در فیلم ها، عقاید ضد اسلامی، ترویج داده شود؛ نباید در فیلم ها، با آبروی افراد بازی کرد یا مطالب کذب و دروغ را ترویج داد .
اما عموما، یا ما از اسلام، شناخت کافی نداریم که بخواهیم اظهار نظر یا قضاوت کنیم، یا تنبلی می کنیم و می گیم : بی خیال! بذار حالشو ببریم!!!
با تشکّر از اینکه برای مطالعۀ این مطالب، زمان گذاشتید، چنانچه پاسخ برخی از آنها برای شما قابل پذیرش نبود یا به نظرتان، سفسطه آمیز بود، اینجانب را مطلع فرمایید.
لطفاً نظرتان را در مورد مطالب فوق، و نیز انگیزۀ تان را از طرح این پرسش ها، بیان نمایید.
متشکرم.
و در نهایت جواب من به جواب ایشون::blush:
ممنون که جواب دادین جوابهاتون جالب بودن هر چند تعدادیشون منو قانع نکرد و با تعدادی هم مخالف هستم ولی فکر کنم بعد از فروکش کردن عصبانیت های اولیه و قبول کردن هر دو طرف به اینکه تند رفتن حالا اون گفتگویی که همهمون از اول دنبالش بودیم برقرار شده و بالاخره هم شما حرف حسابتون رو گفتین و هم ما.
قصد من از این سوال ها تعیین تکلیف جوان ایرانی در برابر فرهنگ غیر ایرانی حالا چه شرقی و چه غربی بود البته این مسئله برای من از سال ها پیش حل شده چون من هم زمانی تکلیف خودمو نمی دونستم چون من خانواده مذهبی ای دارم مخصوصا پدرم که گاهی رفتارهای مذهبی و باید و نبایدهایی که از طرف خانواده ام اعمال می شد هیچ انطباقی با عقل و حتی کتاب و سنت حداقل طبق آن چیزی که در مدرسه بهمون آموزش داده بودن نداشت و من سر دوراهی قرار داشتم که چه کار کنم ولی منبعی در این مورد وجود نداشت کتاب و سنت هم که توصیه به اطاعت از پدر و مادر می کردند مگر اینکه با عقل جور نیاد ولی برای اینکه عقل درست قضاوت کنه نیاز به اطلاعات دارد که آن هم وجود نداشت تا اینکه یک انقلاب تکنولوژیکی و اطلاعاتی در ایران رخ داد و روزنامه ها بیشتر شدند مجله ها آمدند اینترنت و ما ه واره آمد و خیلی منابع اطلاعاتی دیگه که باعث شد من مسئله خودمو برای همیشه حل کنم.
فقط بگم که من به این نتیجه رسیدم که یک جوان سالم نیاز به جریان آزاد اطلاعات دارد نیاز به تفریح و کارتون و فیلم دارد و خیلی نیاز های دیگه که متاسفانه فعلا مسئولینی که اصل بر برائت و نیت پاک جوانان رو فراموش کردن از این جریان آزاد جلوگیری میکنن.
من در مورد کشورهای اسلامی زیادی که همه چیز در آنجا آزاد هست تحقیق کردم مثل مالزی ترکیه و لبنان و فهمیدم که مردم آنجا دین خودشون رو حفظ کردن حتی خیلی بهتر از ما ، ارزش هایی در آنجا رواج داره که خیلی وقته در ایران از بین رفته مثل راستگویی نظم صرفه جویی ، به کشورشون علاقه دارند از نظر تکنولوژیکی پیشرفت کردند از نظر اخلاقی در سطح بسیار بالایی قرار دارند و یک نکته مهم اینکه جوانان آنها بسیار بانشاط تر و شاداب تر از جوانان ایرانی بودند و تمام اینها در حالی بود جریان آزاد اطلاعات چه سالم و چه ناسالم از نظر اسلام در کشورشان وجود داشت.
البته من یک نکته مهم رو هم فهمیدم اونم اینه که برای اینکه در جامعه ای جریان کاملا آزاد اطلاعات برقرار باشه اون کشور باید از نظر فرهنگی و دینی بسیار قوی و مستحکم باشه طوری که جریان اطلاعات و تبلیغات رسیده مربوط به دین و فرهنگ مردم برابر و حتی قوی تر(نه لزوما بیشتر) از مقدار اطلاعات مخالف باشد از نظر اقتصادی مردم در وضع خوبی باشن و کشور از حالت در حال توسعه و گذار به حالت توسعه یافته گذر کرده باشد و از نظر سیاسی یک **** دموکراسی کامل برقرار باشد.
من فهمیدم که
وقتی در کشوری جریان اطلاعات مخالف نباشد جوانان به دین و فرهنگ خودشون شک می کنند جرم و جنایت و انحرافات و خرافات رواج می یابد و رکودی از نظر فرهنگی و علمی و اخلاقی بر جامعه حاکم می شود که باعث عقب ماندگی کشور می شود همان طور که پس از آمدن آقای خانمی و آزادی نسبی ناگهان شور و نشاط جامعه رو فراگرفت و جوانان کشور به پیشرفت های مختلف علمی دست یافتند.
بنابراین از نظر من اطلاعات مخالف و نامناسب نه تنها باعث انحراف جوانان ما نمی شود بلکه جوانان ما از همان اطلاعات برای ساختن خودشون و کشورشون بر اساس راه درست استفاده خواهند کرد(البته در صورتی که شرایطی که قبلا گفتم برقرار باشد).
البته فعلن کشور ما شرایط لازم رو برای برقراری جریان کاملا آزاد اطلاعات رو نداره و همه جوانان اون سطح(یا جنبه) دینی و اخلاقی لازم برای این کار رو ندارند و موافقم که اکثر مردم هنوز آماده نیستند و جالبه که اکثر این مردم هم در مناطق محروم کشور ساکن اند که به تعصب بیجای مذهبی هم معروفند(مثلا آمار قتل های ناموسی بی دلیل که اکثرا مربوط به این مناطقه).
در ضمن من فهمیدم که در کشورهایی که آزاد نیستند مثل پاکستان اردن عربستان و اکثر کشورهای عربی مردم کاملا مذهبی هستن ولی از نوع مذهب کاملا منحرف شده خرافاتی متعصب که نتیجه شو اغلب می بینیم که اکثر تروریست هایی که آبروی اسلام رو بردند از همین کشورها بودند.
حرف آخر من اینه که ما اینجا یک عده جوان هستیم که علاوه بر اینکه فیلم و کارتون هامون رو می بینیم و بازی هم می کنیم در عین حال هیچ وقت هم منحرف نمی شیم اعتقادمون رو به دینمون از دست نمیدیم کشورمون رو دوست داریم در دانشگاه درسمون رو هم می خونیم و
آنقدر شاد و پاک دل هستیم که خوشبختانه اون نمادهایی که آقای دکتر بلخاری اغلب روی اونها تاکید می کنن روی ما تاثیری نمی کنه.
یک نکته هم بگم که اون نمادهایی که آقای دکتر اغلب میگن روی دو نوع از مردم به 2 شکل اثر میکنه:
1-مردمی که دانش بسیار زیادی درباره نمادها دارن و از قبل از آنها اطلاع دارن وقتی یک نمادی بخواهد روی این قبیل افراد اثر بگذارد باید از سد دانش و آگاهی آنها بگذرد.(1% مردم)
2-مردمی که هیچ اطلاعی از آن نمادها ندارن بنابراین وقتی فیلمی رو می بیننی اصلن متوجه اون نمادها نمیشن که حالا بخواد روشون اثر هم بکنه.
در مورد اول سد محافظ در برابر نمادها دانش شخص هست و در مورد دوم ، سد محافظت کننده عدم دانش شخص(اصل بر برائت و نیت پاک) و پاکی و معصومیت فرد هست جالبه نه؟
خوشبختانه ما هم جزو همین دسته ایم:happy: