همونطور که میدونید، نحوه شارژ، کم کردن اعتبار و تمدید ماهانه اعتبار در سرویس وایمکس ایرانسل بسیار عجیب و گنگ هست. آخرین چیزی که من متوجه شدم ( طبق گفته یکی از اپراتورهای ۷۰۷ ) به این شکل هست. ( من برای یک کاربری که از اول ماه شارژ میکنه میگم. کاربرانی که از وسط ماه ثبت نام میکنن ماه اول یکم شرایطشون فرق داره )
فرض کنید شما سرویس ۱۲۸ گرفتید که ۳ گیگ پهنای باند رایگان داره. ( این سرویس رو مثال میزنم چون بیشترین کاربرد رو داره ).
اول از همه این موضوع رو بگم که قیمت سرویس ( که الان تو سرویس فوق ۱۵ هزار تومن هست ) رو اصلا توی پنل e-care یا حساب کتاب هاتون در نظر نگیرید چون ملاک هیچ چیزی نیست.
اعتبار شما اینطوری حساب میشه . میگن شما ۳ گیگ رایگان دارید. ۳ گیگ رو اول میکنن مگابایت. یعنی میشه ۳۰۷۲ مگابایت. حالا بر اساس نرخ مصرف آزاد که هر مگابایت ۱۰۰ ریال هست، این ۳۰۷۲ مگابایت رو حساب میکنن. میشه ۳۰۷۲۰۰ ریال. این مقدار رو توی پنل e-care شما تحت عنوان « اینترنت همراه » اضافه میکنن. حالا شما هر مقداری که استفاده کنید، بر اساس نرخ هر مگابایت ۱۰ تومن، از این مقدار کم میشه.
احمقانه بود ... نه ؟
اول وارد e-care ایرانسل بشید. از این لینک :
http://ecare.mtnirancell.ir:8080/ecare/
بعد روی « حساب » کلیک کنید ( توی منوهای بالای صفحه هم هست )
اینجا شما توی پنل e-care که هستید یک فیلدی هست به اسم « مانده حساب » ... این مانده حساب، پول واقعی هست و واقعا مانده حساب شما تو ایرانسل هست. حالا این به چه درد میخوره و چطور استفاده میشه ...
فرض کنید شما با اضافه کردن کارت شارژ این مانده حساب رو به ۲۰ هزار تومن رسوندید. از طرف دیگه توی « اینترنت همراه » خودتون هم پول دارید و استفاده شما داره از اونجا کم میشه ... پس این ۲۰ هزار تومن سر جاش هست فعلا .
برای اینکه « اینترنت همراه » رو ببینید، زیر اطلاعات حساب یه لینک هست که نوشته « برای مشاهده جزئیات حسابهای ویژه خود
اینجا کلیک کنید » ... شما هم همونجا کلیک کنید ! و میرسید به صفحهای به این شکل :
حالا میرسه به اول ماه و حساب شما باید یک ماه تمدید بشه. پس ایرانسل میاد ۱۵ تومن از این مانده حساب شما بر میداره و طبق توضیح بالا ۳۰۷۲۰۰ ریال به « اینترنت همراه » اضافه میکنه و مانده حساب شما هم میشه ۵ هزار تومان ... باقی میمونه تا حالا بعدا یه کاری باهاش بکنید ... مثلا ماه دیگه ۱۰ تومن اضافه کنید برای شارژ یا هر استفاده دیگه.
یک وضعیت دیگه هم وجود داره. فرض کنید شما این ۳۰۷۲۰ تومن رو توی دو هفته اول ماه تموم کردید. بسته افزایشی و اینچیزا هم نخریدید. تکلیف چیه ؟ ایرانسل میاد از این به بعد هرچی استفاده میکنید رو مستقیما از مانده حساب شما کم میکنه. ( بر اساس نرخ هر مگابایت ۱۰ تومن )
حالت دیگه اینه که شما ۳۰۷۲۰ تومن خودتون رو مثلا فقط ۲۰ هزار تومانش رو مصرف کردید در ماه و حدود ۱۰ هزار تومان باقیموند در حساب. این مقدار به ماه آینده نمیره و انتهای ماه موجودی « اینترنت همراه » شما هرچی باشه، صفر میشه.
حالا یه سوال دیگه پیش میاد ( و در واقع یک مشکل پیش میاد ... که همین الان برای خیلی ها پیش اومده ) ... فرض کنید آخر ماه شده ... شما ۲۰ هزار تومان تو مانده حساب دارید و ۵ هزار تومان هم تو « اینترنت همراه » ... خب ... طبق توضیح، ۵ هزار تومان که صفر میشه چون آخر ماه هست. و باز هم طبق توضیح ایرانسل باید بیاد ۱۵ هزار تومان از مانده حساب شما رو به عنوان هزینه یک ماه از حساب شما کم کنه و ۳۰۷۲۰ تومان به « اینترنت همراه » بابت ۳ گیگ رایگان اضافه کنه. ولی مشکل اینه که ایرانسل این کار رو نمیکنه ! ( یعنی حداقل این ماه که برای خیلی ها نکرده ) حالا چی میشه ؟ این میشه که « اینترنت همراه » شما موجودی نداره ... و هر چی استفاده میکنید مستقیم از مانده حساب شما کسر میشه ! بر اساس هر مگ ۱۰ تومان ! در نتیجه احتمالا تو چند روز کل مانده حساب شما هم صفر میشه !!!
حالا مشکل کجاست و چرا اینطوری میشه !
ایرانسل توی قطع کردن سرویس که خیلی خیلی دقیق عمل کرده و تا جایی که من خبر دارم تو فاصله ۱۲ شب ۱ اسفند تا ۱۲ شب ۲ اسفند همه حساب ها اگر چیزی هم مونده بود ، صفر شده. تا اینجاش هیچ مشکلی نیست.
حالا مشکل اساسی جایی پیش میاد که کاربر ۱۵ هزار تومان میریزه تو حساب. مانده حسابش میشه ۱۵ تومن. حالا باید صبر کنه که ایرانسل این ۱۵ تومن رو به طور اتوماتیک به عنوان هزینه یک ماه شارژ اکانتش برداره ! ولی اینکه Cron job ایرانسل کی تصمیم میگیره که لطف کنه این کار رو انجام بده، مشخص نیست ! ( شاید ساعت ۱۲ شب هر شب ! نمیدونم ... ) ولی به هر حال ... تو این فاصله ... کاربر که فکر میکنه ۱۵ تومن اکانتش رو شارژ کرده ... شروع میکنه به استفاده ! مانده حسابش هی کم میشه ... مثلا میشه ۱۰ تومن ! حالا ایرانسل تصمیم میگیره یک ماه شارژ رو کم کنه از حساب ... و دیگه پول به اندازه کافی نیست که بخواد کم کنه !!!
فکر میکنم کافی بود یک دکمه ، یک صفحه یا یه لینک تو E-Care بود ... که میشد کاربر خودش به صورت دستی بگه یک ماه اعتبارش شارژ بشه ... تا این همه مشکل پیش نیاد !
دقت کنید که تمام نوشتههای بالا استنباط من از چیزهایی بود که دیده بودم و با ۷۰۷ حرف زدم. ولی متاسفانه به جرات میتونم بگم که خود اپراتورهای ۷۰۷ هم نمیدونن این سیستم چطوری کار میکنه ! به عنوان نمونه ... ایرانسل از روز اول تاکید داشت که حساب و کتاب اول ماه هست ! ولی یکی از کاربران و دوستان که دقیقا مشکل بالا رو داشته چند دقیقه پیش با ایرانسل تماس گرفته بود ... بهش گفته بودن شما باید تا روز ۱۳ اسفند صبر کنید ... اون موقع یک ماه شما شارژ میشه چون حساب شما ۱۳ بهمن فعال شده. که فکر میکنم کاملا این حرف اشتباه هست طبق گفتههای خودشون.
دوستان اگر هرجای این توضیحات اشتباه هست بگن لطفا من هم متوجه بشم ... چون این سیستم محاسبه و کسر و تمدید اعتبار ایرانسل واقعا عجیب و پیچیده هست و نمیدونم چرا مثل تمام ISP های دیگه یه سیستم معقول و منطقی در نظر نگرفتن !
این تاپیک به اشتباه حذف شده بود که دوباره ایجاد شد