و همه چیز از یک دروغ شروع شد!
اسانس از ابتدای اسپری شدن نت انتهایی رو داره
امیدوارم کارهای خاصی که هرگز توان خریدشو نداریم هر روز به محصولات تاپیک افزوده بشه
هر چند همین کرید اونتوس هم خریدش برای خیلی از ما ها خیلی سخته و با هزینه اندک میشه اسانس اون رو تهیه کرد
فکر می کنم شهرام عزیز الان داره آماده پرواز میشه و نمیدونم کی مجدد به اینترنت دسترسی پیدا می کنه اما چون یک بحث عمومی است من (امیدوارم برای آخرین بار) برخی از نکات قبلا گفته شده رو نقل قول می کنم و مطلبی رو بهش اضافه می کنم.
اسانس یا اودکلن؟ انتخاب با شماست!
تکرار می کنم:
اودکلن؛ اودکلنه و اسانس؛ اسانس. (یعنی دنیای اودکلن کاملا متفاوت از دنیای اسانسه)
فقط میشه اسانس اودکلن A از شرکت الف رو با اسانس همان اودکلن از شرکت ب مقایسه کرد. مقایسه اسانس و اودکلن اصلا غلطه و از بیراهه سر در میاره. فقط میشه از خوندن نتهایی که در ساخت اودکلن به کار رفته حدس زد این اسانس از چه موادی ساخته شده. نه بیشتر.
اودکلنهای شرکتی هم که این روزها بسیار فراوان شده و از شرکتهای مختلف در نمایشگاه عکس انداختم گذاشتم در پاتوق؛ دقیقا قصه اش همینه. اسانس و فیکساتور رو میکس می کنن تو یه ظرف و بسته بندی قشنگ تحویل تون میدن. بهش مثلا میگن تستر اصل ؛ بعد هم میگن تضمین می کنیم بوش 80 درصد شبیه اصله ( و معلوم نیست چرا این عدد 80 است و مثلا 79 یا 81 نیست!) به خود من چند بار در نمایشگاه و خارج از اون پیشنهاد شده بیا برات این کار رو انجام بدیم هر اسمی خواستی میزنیم روش؛ هر کشوری که تو بخوای می زنیم Made in OONJAA! خواستی؛ از اسانسهایی که دست خودته بده؛ نخواستی اسانسش رو ما انتخاب می کنیم (و من میدونم چه اسانسهایی انتخاب میشه). من قبول نکردم.
دو راه جلوی دوستان بیشتر نیست:
1 ) خرید اودکلن اورجینال
2) اگر به هر دلیل؛ اولی ناممکنه؛ خرید اسانس و پذیرفتن این که آن چه خریداری شده اسانسه ؛ نه اودکلن اورجینال. و مثلا هزار تومن شده نه 2 میلیون!
نه فقط من؛ بلکه وارد کننده های دست اول اسانس هم اودکلن اورجینال همه اسانسهایی که وارد می کنن رو ندیدن. چرا؟ چون کارشون اسانسه نه اودکلن. شخصا با مراحل واردات اسانس آشنایی کافی دارم (هر چند که تا حالا این کار رو انجام ندادم) و میدونم روند امور به چه شکله.
فقط میشه اسانس اودکلن A از شرکت الف رو با اسانس همان اودکلن از شرکت ب مقایسه کرد.
مایلم با تاکید عرض کنم خدمت همگی دوستان که ریشه مقایسه اودکلن و اسانس؛ و این توقع که اسانس هم باید مثل اودکلنی که از روش ساخته شده ؛ مو به مو و طابق النعل بالنعل نت عوض بکنه به یک دروغ برمی گرده. شخصی برای قیمت گذاری روی اسانسهاش؛ قیمت اودکلن 100 میل عطری را تقسیم بر 100 کرد و در ارزان ترین حالت گفت هر گرم عطر؛ قیمتش یک صدم اودکلن است. گاهی هم پا فراتر نهاد و گفت چون اودکلن مثلا 20 درصد اسانسه و 80 درصد اودکلن ساز یا الکل؛ پس قیمت هر گرم اسانس باید چیزی بیش از یک صدم اودکلن صد میل باشه. بعد برای توجیه این قیمت پرت و پلا؛ آسمون ریسمون بافت که بله؛ اسانس های من مثل اودکلنش با نت فلان شروع میشه و بعد به نت فلان میرسه و نت نهاییش هم میشه بهمان!با تشکر از آرش عزیز؛ جمله ای رو ازش نقل قول می کنم که یک بار در پاتوق نوشت (نقل به مضمون)
"نباید به دیگران به دروغ بگوییم اودکلن فلان را زده ایم؛ باید بدانیم و بگوییم اسانسش را زده ایم".
یک بار شخصی اصرار بسیاری داشت که عطری را از من منحصرا در ظرف اودکلنش بگیرد. پرسیدم چرا ظرفش این قدر مهم است؟ گفت چون می خواهم همراهم این طرف آن طرف ببرم کسی پرسید بگویم این را زده ام و اینم ظرفش! منم خیلی صریح بهش گفتم برو پول بده یک میلیون تومن اودکلنش رو بخر و با خودت این طرف آن طرف ببر و پزش را بده! ضرب المثل پز عالی؛ جیب خالی را به یادش آوردم. از قدیم هم گفتن هر چقدر پول بدی؛ همون قدر آش می خوری.
دو راه کاملا متفاوت جلوی پای همگی ما هست:
1 - خرید اودکلن اورجینال و پرداخت هزینه اش
2 - خرید اسانس و پذیرفتن این که اسانس خریدیم!
به نظر من فقط کسانی براشون پذیرفتن این مساله راحت نیست که مثل اون آقایی که گفتم قصدشون فریب و نمایشه برای دیگرون. باقی افراد خیلی راحت کنار میان با این موضوع.
بعد از پذیرفتن این که آن چه خریدیم اسانسه؛ می رسیم سر این موضوع که اسانس (خریداری شده) در مقایسه با اسانسهای دیگه چه کیفیتی داره و چه قیمتی.
نکته ای که شهرام عزیز بهش اشاره کرد نکته درست و تقریبا صادق برای همه عطرهاست. تقریبا همه اسانسها فقط نت اصلی یک اودکلن رو می تونن شبیه سازی کنن. هر کسی غیر این ادعا بکنه یا ناآگاهه یا یک دروغ گوی شیاد.
بله؛ ما اسانسهایی داریم که نت عوض می کنن؛ گاهی با شباهت قابل توجه به اودکلن اصلی. اما عزیزان توجه کنن که قاعده چیست و استثناء کدام است.
خلاصه کلام آن که اگر به هر دلیلی امکان یا تمایل تهیه اودکلن اورجینال عطر مورد علاقه مان را نداریم؛ با شناخت صحیح و توقع منطقی سراغ اسانس بیاییم تا اذیت نشویم و پول و وقت مان را هدر ندهیم.
نکته ی مهم پایانی آن که در بیرون اینترنت من حتی یک بار هم با پرسش در خصوص مساله ذکر شده مواجه نشده ام. یعنی کسانی که آن دروغ اصلی را نشنیده اند در ذهن شان چنین پرسشی نیست. خیلی راحت اسانسی را می خرند و از آن لذت می برن.
این چند روزه دو بار بهم گفته شده آکوا بولگاریم چقدر شبیه اودکلنشه! یکیش آرش خودمونه که سمپل اورجینالشو گرفته و در پ خ بهم گفت؛ یکی هم عزیزی که به تازگی با پاتوق آشنا شده اما مثل برخی افراد دیگه که داخل پاتوق سفارش نمیدن و از تلگرام و ... استفاده می کنن برام نوشت.
قصه مکرر مقایسه اسانس و اودکلن که ظاهرا موافقین و مخالفینش توان قانع کردن هم رو ندارن و منم دنبال این نیستم بحثش دوباره زنده بشه (فقط اشاره کنم به لینکی در پست شماره یک با عنوان همه چیز از یک دروغ شروع شد؛ و این که من همیشه گفتم اسانس مثلا کرید اونتوس پاتوق رو باید با اسانس کرید اونتوس فروشگاه دیگه مقایسه کرد؛ رایحه/ پخش و موندگاریشو. نه مقایسه اسانس با اصل اودکلن؛ بین رفقا فقط مهدی @Mahdispn این کار رو - تا اونجا که حافظه ام به یاد میاره - انجام داد به درستی و با دقت) اینو نوشتم تا بگم که واقعا موقعی که ازم پرسیده میشه فلان اسانست (مثلا دانهیل) کپی جعبه قهوه ای روشنشه یا قهوه ای تیره اش(!) ؛ نمی دونم چی جواب بدم!
رفقا؛ امپراطوری دروغ بساطش جمع شده! اونی که می گفت (و یک بار در پاتوق بدون اجازه گرفتن ؛ خطاب به من نوشت) عطرهایی که من دارم ( و میارم) هیچ کس تو کل ایران نداره جز خودم ؛ مگه این که از خودم خریده باشه و عطرام بیس اصلی اودکلنشه (!) رفته. لطفا فراموش کنین افسانه های به دور از واقعیت رو. نه فقط وقتی میاین سراغ پاتوق؛ بلکه حتی وقتی از جای دیگه هم اسانس می خرین؛ از اسانس مورد نظرتون چند گرم برای تست بخرین. اگه دوست داشتین با وزن بالا سفارش بدین. اگر نه؛ عطری رو تست کردین و تجربه ای داشتین از یک رایحه. به همین سادگی!
Last edited: