خواهش.
اگه موقع یادگیری کم وقت بذارین و سریع پروژه شروع کنید، پروژه کند پیش میره و بازدهی پایین میاد. از اون طرف یادگیری پایه ای بدون اینکه توی پروژه اعمال بشه بازدهی اش پایینه.
یعنی هر دو روش یه سری مزیت داره یه سری معایب. باید بینشون بالانس کنید. ازونطرف بعضی تیپ های شخصیتی روش اول بهتر جواب میده براشون، بعضی روش دوم. یعنی بستگی به خودتون هم داره.
البته غیر از "یادگیری تئوری"، و "انجام پروژه"، یه سری روش دیگه هم هست. مثلا اگه بخوام توی جاوا اسکریپت مثال بزنم:
1. این کورس کلی جاوا اسکریپته:
link
2. این پروژه نسبتا پیچیده ایه که میشه انجام داد با جاوا اسکریپت:
- ساخت یک بازی مار و پله با جاوا اسکریپت
3. این تمرین های ساده ایه که میشه با جاوا اسکریپت انجام داد:
- ساخت یک اسلایدر عکس با جاوا اسکریپت
- ساخت یک منو با جاوا اسکریپت
4. این ها تمرین های ساده ایه که میشه با آموزش clone کرد. یعنی آموزش رو میبینید، و پس از دیدن آموزش ، خودتون انجام میدید دوباره:
link
link
(آموزش توی یوتیوب هم زیاده برای این بخش)
5. این پروژه نسبتا پیچیده ایه (یه بازی) که میشه با آموزش clone کرد. یعنی آموزش رو میبینید، و پس از دیدن آموزش ، خودتون انجام میدید دوباره:
link
(آموزش توی یوتیوب هم زیاده برای این بخش)
6. اینا یه سری کد (معمولا ساده) جاوا اسکریپته که میشه سورس اش رو خوند، و شاید بازنویسی کرد:
link
link
7. اینا یه سری پروژه و لایبرری اپن سورس جاوا اسکریپته که میشه سورسش رو خوند:
link
8. اینا هم یه سری تمرین interactive برای سر فصل هاست:
link
9. اینا یه سری مشکل جاوا اسکریپته که میتونید به عنوان چالش سعی کنید حلشون کنید (stackoverflow گیمیفیکیشن هم داره ، یعنی امتیاز داره و رقابته، و یه جورایی جذاب و اعتیاد آوره سوال جواب دادن. اگه فعالیت کنید میفهمید چی میگم. ):
link
خلاصه من خودم ترجیه میدم اول یه مدت پایه یه زبان رو یاد بگیرم (شماره 1)، بعد یه کورس پروژه محور از اون زبان ببینم و شاید بازسازی کنم (شماره 4)، بعد شاید یه سری سورس ساده بخونم (شماره 6)، بعد خودم یه سری تمرین انجام بدم (شماره 3 و 8)، بعد برم سراغ پروژه (شماره 2)، و شاید حین انجام پروژه ام آموزش پروژه های کامل رو هم ببینم (شماره 5) یا سورس پروژه های دیگه رو هم بخونم (شماره 7).
البته این ترتیب بسته به تیپ شخصیتی و حوصله و غیره تون باید عوض بشه، ولی خوب انجام تمرین های ساده، و خوندن پروژه های ساده رو بهتره قبل از انجام پروژه های کامل انجام بدید.
اینم بگم که این ها مال کسیه که از قبل برنامه نویسی بلده و میخواد یه زبان خاص رو یاد بگیره. اگه برنامه نویسی رو میخواید تازه شروع کنید، فلوچارت و انجام تمرین های ساده برنامه نویسی (اول روی کاغذ) و ویژوال پروگرمینگ (مثلا blockly) واسه شروع برنامه نویسی لازمه، نه اینکه مستقیم برید سراغ یه زبان مثل جاوا اسکریپت یا جاوا . مثلا لیندا مسیر آموزشی دولوپر شدنش رو میتونید ببینید (البته این خیلی پایه ایه ، شماره 3 که الگوریتم است اصلشه. بهتره با فلوچارت و ویژوال پروگرمینگ الگوریتم نویسی و حل مسئله تون رو تقویت کنید، بعد برید سراغ کد زدن) :
https://www.lynda.com/learning-paths/Developer/become-a-programmer
پ. ن :
https://www.reddit.com/r/learnprogr...you_have_0_programming_experience_i_strongly/
پ . ن 2 :
مثلا دیروز با کورس تمرین های عملی جاوا اسکریپت فرانش، این رو بازسازی کردم :
لینک ، امروز هم داشتم خودم درگ و سلکت با جاوا اسکریپت رو کد میزدم:
لینک . من پروژه ای که روش کار میکنم خیلی سنگینه و خیلی تسلط میخواد، واسه همین خیلی باید تمرین کنم قبل از شروع پروژه، ولی شما اگه پروژه هایی که مد نظرته سنگین نیستند، میتونی یکم زودتر بری سراغ پروژه اصلی ات و کمتر تمرین کنی.