• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یاد گرفتن برنامه نویسی

Ehsan_king99

Registered User
لایک‌ها
6,518
واسه انگیزه و اینکه یکم دنیای برنامه نویسی و استارتاپ واست fun بشن اینا هم خیلی خوبه:
https://www1.farda-dl.net/دانلود-سریال-silicon-valley-2014/
فعلا قندشکنم وصل نمیشه این فیلمای یوتیوب رو ببینم ولی این سریال رو دنبال میکنم تا فصل چهارمش دیدم خیلی خوبه .
البته بنظر من کارکردن برا ایرانیا بی فایده س من تو فکر اینم چیزای جدید مثه angular . react . vuejs یاد بگیرم شاید فرجی شد برای درامد دلاری:general509:

Ehsan_king99

Registered User
لایک‌ها
6,518
اگه جاوا اسکریپت برای شروع منساب نیست و حتی کامپایل هم نمیشه همون بهتر که بی خیال بشم
اینجور که پیداست پایتون زبان آسون و مناسبیه برای شروع اما به درد اپ نوشتن نمی خوره و بیشتر به درد نرم افزار نوشتن و اینا میخوره از اون طرف کار هم براش نیست
بنظرم اگه تو برنامه نویسی دنبال چیز آسونی کلا بیخیالش شو :general712:

vayu

Registered User
لایک‌ها
645
به نظر من دو تا راه دارین برای ورود به برنامه نویسی:

اول اینکه خودتون یه پروژه درآمد زا انتخاب کنید و با توجه به نیازمندی های پروژه خودتون زبان مناسب و ابزار های لازم رو انتخاب کنید

دوم اینکه یک مقوله خاص کاربردی رو انتخاب کنید و زبان های مربوط به اون حوزه رو یاد بگیرید

به عقیده من اصلا باری به هر جهت پیش نرید که فقط وقت تلف کردنه. اول راه و جهت رو انتخاب کنید و بعد با دقت و حوصله مسیر رو انتخاب کنید...
برنامه نویسی برای لذت و تفریح با اینکه کد بنویسی برای درآمد خیلی فرق داره

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
اگه جاوا اسکریپت برای شروع منساب نیست و حتی کامپایل هم نمیشه همون بهتر که بی خیال بشم
اینجور که پیداست پایتون زبان آسون و مناسبیه برای شروع اما به درد اپ نوشتن نمی خوره و بیشتر به درد نرم افزار نوشتن و اینا میخوره از اون طرف کار هم براش نیست
ببین الان برنامه نویس نیستی، باید یه زبان fun پیدا کنی واسه یادگیری منطق برنامه نویسی. یکی js ترجیه میده، یکی c، یکی java. اولین زبانی که باهاش برنامه نویسی یاد میگیری واقعا مهم نیست که چی باشه. بعدش که برنامه نویسی یاد بگیری، میتونی سایت / اپ ات رو بسازی.
ببین بالای 80 درصد برنامه نویسی منطقه ، زیر 20 درصد کد. مثلا یه پروژه خیلی بزرگ که چندین سال روش کار شده رو که میبینی ، میبینی مثلا حتی 10 هزار خط کد داره. 10 هزار خط حدود 5 روز واسه یه برنامه نویس وقت میبره نوشتن اش، پس چرا یه پروژه بزرگ هم همین قدر کد داره؟ اینجاست که میفهمی برنامه به ظاهرش نیست. مثلا یه کتاب داستان ، 100 صفحه است که حدود 1 ماه کپی دستی اش وقت میبره، ولی یه نفر یه عمر وقت گذاشته تجربه کسب کرده واسه نوشتن اش.
خلاصه جوابت اینه که برنامه نویسی رو با زبانی شروع کن که واست راحت تره، بعد سوییچ کن. زبانی که بعدا برات مناسب خواهد بود، الان واسه شروع برات مناسب نیست. اگه بخوای تک زبانه کار کنی، احتمالا خیلی بیشتر وقتت رو میگیره.
پ.ن : البته اگه خیلی مهمه برات تک زبانی، java و javascript گزینه خوبیه، اولی واسه اندروید، دومی برا وب.

vayu

Registered User
لایک‌ها
645
درآمد خیلی ها از همین پایتون در زمینه هایی مثل ماشین لرنینگ نجومیه...

Benchmarker

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
31,849
منم یعنی میخواستم یه برنامه نویسی یاد بگیرم البته برنامه نویسی نه بازی سازی موبایل میخواستم
یکم تحقیق کردم بین برنامه ها 2 Construct رو انتخاب کردم دو تا کتابم دربارش دانلود کردم یه 10 روزی باهاش کار کردم واقعا سخت و طاقت فرسا بود واقعا حوصله میخواد از عهده من خارج بود گذاشتمش کنار
امان از پیری :general306:
بازار کار خوبی هم نداشت وقت حروم کردن بود البته حساب کار برنامه نویسی جداست اما میخوام اینو بگم که برنامه نویسی اونقدرها هم اسون نیست حوصله زیاد و اعصاب راحتی میخواد که باید به روحیه ت بخوره

vayu

Registered User
لایک‌ها
645
منم یعنی میخواستم یه برنامه نویسی یاد بگیرم البته برنامه نویسی نه بازی سازی موبایل میخواستم
یکم تحقیق کردم بین برنامه ها 2 Construct رو انتخاب کردم دو تا کتابم دربارش دانلود کردم یه 10 روزی باهاش کار کردم واقعا سخت و طاقت فرسا بود واقعا حوصله میخواد از عهده من خارج بود گذاشتمش کنار
امان از پیری :general306:
بازار کار خوبی هم نداشت وقت حروم کردن بود البته حساب کار برنامه نویسی جداست اما میخوام اینو بگم که برنامه نویسی اونقدرها هم اسون نیست حوصله زیاد و اعصاب راحتی میخواد که باید به روحیه ت بخوره
به نظر من برنامه نویسی رو بهتره با فیلم یاد بگیری خیلی بهتر از کتابه

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
من چندتا ایده دارم یکی دو تا نیست الان مثلا میشه یا اپ اینورتور یک اپ مثل اسنپ و الو پیک زد ؟ ( عملکرد منظورمه، نه حجم استفاده ) اگر میشه پس بکند و دیتابیسش چی میشه ؟
راجع به سوالت که گفتی بک اند و دیتابیس رو اپ اینونتور پشتیبانی میکنه یا نه، حواسم نبود به اینکه واسه mvp امنیت مهم نیست، واسه همین میتونی از firebase استفاده کنی (یه ابزار ویژوال برای دیتابیس سازی) واسه دیتابیس ات ، که app inventor بهش وصل بشه .
یعنی کلا بک اند نداشته باشی، یه اپلیکیشن داشته باشی که تمام منطق توی خودشه، و اگه خواست دیتا ذخیره کنه از firebase استفاده کنی.
این روش مرسومی هم هست و اگه سرچ کنی خیلی آموزش(انگلیسی) میبینی که اپلیکیشن کامل میسازند فقط با firebase و یه ابزار فرانت اند مثل app inventor.
ولی برا محصول نهایی ات نمیشه اینکارو بکنی(بخاطر امنیت) و بک اند لازم داری.
ولی خوب مفاهیم خیلی مشترکه، یعنی اگه بتونی app inventor + firebase رو یاد بگیری، خیلی راحت تری موقع بک اند نویسی. ولی باز ازونجایی که ممکنه زبانت خوب نباشه، و اینکه میگی construct 2 تجربه خوبی نداشتی، شاید کد نویسی عادی بهتر برات جواب بده، چون سورس های آموزشی اش توی ایران خیلی بیشتره.

Last edited:

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
آقا من یکمی سرچ کردم توی سایت های فارسی . اکثرا جاوا اسکریپت رو بعد از پایتون آسون ترین زبان زدند. پس چرا میگید برای شروع مناسب نیست ؟ ضمن این که با مرورگر هم میشه کامپایلش کرد!
الان این نقشه راه چطوره ؟ (با روزی 4 ساعت میشه؟ دست آخر میتونم فرانت اند و بکند اپهامو باهاش بسازم؟)

سه ماه اول یادگیری html و css
شش ماه بعد یادگیری جاوا اسکریپت
شش ماه بعد یادگیری نود و ری اکت

جمع : یک سال و سه ماه

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
جاوا اسکریپت کامپایل نمیشه. اگرم بشه دیگه جاوا اسکریپت نیست، Node.js هست
نکته ای که هست اینه که معمولا برای سریعتر و استاندارد تر شدن کدنویسی و دلایل دیگه، برنامه نویس ها از فریمورک استفاده میکنن.
برای جاوا اسکریپت که react فریمورک خوبیه (البته vue بهتره، نظر شخصی)
برای node.js هم فریمورک باشه کار راحت تر میره جلو، node.js فریمورک مینیمال معروف داره به اسم Expressjs که خیلی کار ها رو خودش انجام نمیده. اصلا هدف ساختش این نبوده.
برعکس فریمورک Django Python و Laravel PHP و Ruby On Rails که سرعت برنامه نویسی رو خیلی میبرن بالا و کار تمیز تر انجام میشه.

node هم فریمورک داره ولی هنوز اونقدر از عمرشون نگذشته که بشه با Django و Laravel و Ruby On Rails مقایسشون کرد. اسم یکی از این فریمورک ها AdonisJS هست.
این فریم ورک ها مثال بود بعدا که اطلاعاتم رفت بالا در موردش تصمیم قطعی میگیرم
مساله اصلی نقشه راهه که تو این مدت میشه یادشون گرفت یا نه

الان شما چند خط کد جاوا اسکریپت نوشتی پس چطور میتونی تستش کنی که کار میکنه یا نه ؟
توی چندتا سایت زده بود با مرورگر میشه ؟ این مگه کامپایل نمیشه ؟

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
آقا من یکمی سرچ کردم توی سایت های فارسی . اکثرا جاوا اسکریپت رو بعد از پایتون آسون ترین زبان زدند. پس چرا میگید برای شروع مناسب نیست ؟ ضمن این که با مرورگر هم میشه کامپایلش کرد!
الان این نقشه راه چطوره ؟ (با روزی 4 ساعت میشه؟ دست آخر میتونم فرانت اند و بکند اپهامو باهاش بسازم؟)

سه ماه اول یادگیری html و css
شش ماه بعد یادگیری جاوا اسکریپت
شش ماه بعد یادگیری نود و ری اکت

جمع : یک سال و سه ماه
جاوا اسکریپت (و پایتون و بقیه زبان ها که کامپایل نمیشن) حین کد زدن، جا هایی که اشتباه مینویسی رو بت نشون نمیده. ولی جاوا و سی، قبل از اجرا تا دکمه run رو میزنی بهت خطا هات رو نشون میدن.
یعنی معمولا جاوا اسکرپیت خطایی نمیده، یا اگه بده به عنوان تازه کار (حتی بعد از چندین ماه) باز نمیفهمی منظور خطا ها چیه. اینکه دقیقا کجا خطا داری ، یا حتی اینکه خطا داری اصلا یا نه، حدود 40 درصد موارد دقیقا بهت نشون نمیده. بیشتر مواقع با جاوا اسکریپت خودت باید کلنجار بری ببینی کجا اشتباه کردی.
ولی مثلا c یا java اکثرا نشون میده دقیقا مشکل کد ات کجاست.
اینو ببین، طرف با جاوا اسکریپت شروع کرده یادگیری کد زنی بازی رو، خودش میگه بزرگترین مشکلش خطا دادن جاوا اسکریپت بوده:
البته رفع خطا کلا یکی از بزرگترین چالش های برنامه نویسیه، ولی خوب تو جاوا اسکریپت خیلی بیشتر به خطا برمیخوری و سخت تر میتونی رفعش کنی، نسبت به زبان های کامپلایری مثل java یا c.
ولی خوب javascript تا حدی ساده تره از java ، واسه همین شاید بیارزه به اینکه رفع خطاهاش واست سخت میشه. خلاصه خودت باید امتحان کنی ببینی باش اکی ای یا نه.
مسیر یادگیری ات هم فکر نمیکنم خوب باشه.
به نظرم این واست بهتره:

1. برنامه نویسی پایه و جاوا»
https://faradars.org/courses/fvrprg101-programming-basics-concepts
https://faradars.org/courses/fvrj101-java-programming

2. html / css / javascript : هر سه در حد ساده، بعد از یادگیری بقیه میتونی این رو تقویت کنی.
https://faradars.org/courses/fvjs94062-javascript-programming
https://faradars.org/courses/fvh4c94062-basic-of-web-design-using-html
https://faradars.org/courses/fvh4c94061-web-design-using-css
https://faradars.org/courses/fvh4c9505-project-based-html-and-css

3. اندروید (زبان جاوا)»
https://faradars.org/courses/fvand9406-basic-android-programming

4. php »
https://faradars.org/courses/fvrphp101-php-programming

nodejs (که جاوا اسکریپته) میتونی بجای php یاد بگیری، ولی آخه کورس خوب nodejs وجود نداره فارسی. حتی کتابش هم نیست فارسی. البته اگه زبانت خوبه که هیچی.

تو روش خودت ، یه مشکلی داره. react برای فرانت web است، react native برای موبایله که مفاهیمش یکیه ولی خوب زمان جدا میبره واسه یادگیری اش. nodejs هم که گفتم، اگه زبانت خوب نیست کارت سخت میشه.

یه نکته دیگه هم اینکه خوب نیست جدا جدا اینا رو یادبگیری، مثلا اولاش توی روز 3 ساعت برنامه نویسی (java) تمرین کن، یه ساعت html و css. بعد از یه مدت که برنامه نویسی ات یکم قوی شد، javascript و اندروید و php رو شروع کن. php و اندروید رو البته الزامی نداره با هم یادبگیری، ولی بقیه رو چرا، بهتره با هم همزمان یاد بگیری، مثل دانشگاه که درس های مختلف رو همزمان یاد میگیری.
4 ساعت هم بعد از 1 سال تموم میشه، ولی به شرط اینکه جدی بگیری اش، اگه نه ممکنه 4 ساعت وقت بذاری ولی بازدهی ات در حد 1 ساعت هم نباشه.

پ . ن : فک نکنم بتونی مفاهیم برنامه نویسی رو با javascript یاد بگیری (حداقل آموزش فارسی براش نیست). تا گفته میشه جاوا اسکریپت، اکثرا ذهنشون میره به فرانت اند، واسه همین کورس یا کتابی که مفاهیم پایه برنامه نویسی رو خوب با جاوا اسکریپت یاد داده باشه فکر نمیکنم پیدا بکنی.

پ.ن 2: react رو کلا بی خیال شو فعلا. هر کاری با react میتونی بکنی با javascript هم میتونی بکنی، پیشنیازش هم javascript است. یعنی کسی که javascript مسلط نیست خوب نیست بره سراغ react.

Last edited:

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
جاوا اسکریپت (و پایتون و بقیه زبان ها که کامپایل نمیشن) حین کد زدن، جا هایی که اشتباه مینویسی رو بت نشون نمیده. ولی جاوا و سی، قبل از اجرا تا دکمه run رو میزنی بهت خطا هات رو نشون میدن.
یعنی معمولا جاوا اسکرپیت خطایی نمیده، یا اگه بده به عنوان تازه کار (حتی بعد از چندین ماه) باز نمیفهمی منظور خطا ها چیه. اینکه دقیقا کجا خطا داری ، یا حتی اینکه خطا داری اصلا یا نه، حدود 40 درصد موارد دقیقا بهت نشون نمیده. بیشتر مواقع با جاوا اسکریپت خودت باید کلنجار بری ببینی کجا اشتباه کردی.
ولی مثلا c یا java اکثرا نشون میده دقیقا مشکل کد ات کجاست.
اینو ببین، طرف با جاوا اسکریپت شروع کرده یادگیری کد زنی بازی رو، خودش میگه بزرگترین مشکلش خطا دادن جاوا اسکریپت بوده:
البته رفع خطا کلا یکی از بزرگترین چالش های برنامه نویسیه، ولی خوب تو جاوا اسکریپت خیلی بیشتر به خطا برمیخوری و سخت تر میتونی رفعش کنی، نسبت به زبان های کامپلایری مثل java یا c.
ولی خوب javascript تا حدی ساده تره از java ، واسه همین شاید بیارزه به اینکه رفع خطاهاش واست سخت میشه. خلاصه خودت باید امتحان کنی ببینی باش اکی ای یا نه.
مسیر یادگیری ات هم فکر نمیکنم خوب باشه.
به نظرم این واست بهتره:

1. برنامه نویسی پایه و جاوا»
https://faradars.org/courses/fvrprg101-programming-basics-concepts
https://faradars.org/courses/fvrj101-java-programming

2. html / css / javascript : هر سه در حد ساده، بعد از یادگیری بقیه میتونی این رو تقویت کنی.
https://faradars.org/courses/fvjs94062-javascript-programming
https://faradars.org/courses/fvh4c94062-basic-of-web-design-using-html
https://faradars.org/courses/fvh4c94061-web-design-using-css
https://faradars.org/courses/fvh4c9505-project-based-html-and-css

3. اندروید (زبان جاوا)»
https://faradars.org/courses/fvand9406-basic-android-programming

4. php »
https://faradars.org/courses/fvrphp101-php-programming

nodejs (که جاوا اسکریپته) میتونی بجای php یاد بگیری، ولی آخه کورس خوب nodejs وجود نداره فارسی. حتی کتابش هم نیست فارسی. البته اگه زبانت خوبه که هیچی.

تو روش خودت ، یه مشکلی داره. react برای فرانت web است، react native برای موبایله که مفاهیمش یکیه ولی خوب زمان جدا میبره واسه یادگیری اش. nodejs هم که گفتم، اگه زبانت خوب نیست کارت سخت میشه.

یه نکته دیگه هم اینکه خوب نیست جدا جدا اینا رو یادبگیری، مثلا اولاش توی روز 3 ساعت برنامه نویسی (java) تمرین کن، یه ساعت html و css. بعد از یه مدت که برنامه نویسی ات یکم قوی شد، javascript و اندروید و php رو شروع کن. php و اندروید رو البته الزامی نداره با هم یادبگیری، ولی بقیه رو چرا، بهتره با هم همزمان یاد بگیری، مثل دانشگاه که درس های مختلف رو همزمان یاد میگیری.
4 ساعت هم بعد از 1 سال تموم میشه، ولی به شرط اینکه جدی بگیری اش، اگه نه ممکنه 4 ساعت وقت بذاری ولی بازدهی ات در حد 1 ساعت هم نباشه.

پ . ن : فک نکنم بتونی مفاهیم برنامه نویسی رو با javascript یاد بگیری (حداقل آموزش فارسی براش نیست). تا گفته میشه جاوا اسکریپت، اکثرا ذهنشون میره به فرانت اند، واسه همین کورس یا کتابی که مفاهیم پایه برنامه نویسی رو خوب با جاوا اسکریپت یاد داده باشه فکر نمیکنم پیدا بکنی.

پ.ن 2: react رو کلا بی خیال شو فعلا. هر کاری با react میتونی بکنی با javascript هم میتونی بکنی، پیشنیازش هم javascript است. یعنی کسی که javascript مسلط نیست خوب نیست بره سراغ react.
داداش نمیشه جاوا رو حذف کنم تخصصی روی جاوااسکریپت کار کنم ؟
من دیگه وقتی برای این کارا ندارم جاوااکسریپت که زدن از جاوا آسون تره!
من میخوام فقط جاوااسکریپت کار کنم و فول استک کار بشم برای وب از خود جاوااسکریپت استفاده کنم برای موبایل از ری اکت نیتیو و برای بکند موبایل و وب هم از نود
ادیت: بهتر نیست به جای جاوااسکریپت برم سراغ پی اچ پی و بعد سال دوم اگه خواستم برم سراغ جاوااسکریپت؟ از نظر آسونی و ریشه ای یاد گرفتن منظورم هست اینجوری هم سایت میتونم بزنم هم بکند اپ و سایت

Last edited:

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
داداش نمیشه جاوا رو حذف کنم تخصصی روی جاوااسکریپت کار کنم ؟
من دیگه وقتی برای این کارا ندارم جاوااکسریپت که زدن از جاوا آسون تره!
من میخوام فقط جاوااسکریپت کار کنم و فول استک کار بشم برای وب از خود جاوااسکریپت استفاده کنم برای موبایل از ری اکت نیتیو و برای بکند موبایل و وب هم از نود
ادیت: بهتر نیست به جای جاوااسکریپت برم سراغ پی اچ پی و بعد سال دوم اگه خواستم برم سراغ جاوااسکریپت؟ از نظر آسونی و ریشه ای یاد گرفتن منظورم هست اینجوری هم سایت میتونم بزنم هم بکند اپ و سایت
اونوقت چطوری میخوای یاد بگیری؟ جاوا اسکریپت آموزش درست حسابی فارسی نه برای یادگیری برنامه نویسی پیدا میکنی، نه برا nodejs ، نه برا react، نه برا react native. تازه هر کدوم سه نوع آموزش باید ببینی، یکی خودش یکی پروژه محورش، یکی پروژه کامل. کلا اگه زبانت خوب نباشه نمیتونی این کار رو بکنی. اینکه زبان چی باشه حدود 10-20 درصد قضیه است، تو اگه این تصمیمت رو بگیری که تک زبانه کار کنی اونم زبانی مثل جاوا اسکریپت توی ایران (وقتی زبانت خوب نیست)، اون 80 درصد رو فدای این 20 درصد میکنی و بعد از 2 سال در حد 6 ماه هم پیش نمیری.
برا همینه که اکثر برنامه نویس ها چند زبان رو در حد متوسط بلدن و یه زبان رو حرفه ای اند. مثلا من خودم اکثر زبانها رو کار کردم، ولی فقط چند تا رو حرفه ای ام. واسه اینه که اون 80-90 درصد خیلی مهم تره تا اون 10-20 درصد.
البته من فرض رو بر این گذاشتم که زبانت خوب نیست. اگه زبانت خوب نباشه و بخوای javascript full stack کار کنی ، مثل شنا کردن خلاف جهت آب میشه و تقریبا تنها میشی.
البته سایت هایی مثل این هستن: https://reactapp.ir/ ولی فکر نمیکنم خیلی خوب باشه و احتمالا باز تو یادگیری خیلی از موضوعات تنها میشی.
راجع به ادیت ات ، قبلا هم گفتم . javascript رو در حد ساده یاد بگیر، نه در حد پیشرفته. اصلا بعد از یادگیری برنامه نویسی، در حد یه هفته هم میتونی جاوا اسکریپت رو یاد بگیری. اصلا اگه خیلی اصرار داری میتونی هم اصلا یاد نگیری.

یعنی زبانهای اصلی ات میشن اینها : java برای بیس برنامه نویسی و اندروید - php برای بک اند و وب.
زبانهای کمکی ات که در حد ساده باید یاد بگیری هم میشه اینها (بعد از مدتی میتونی اینا رو تقویت کنی) : html / css / javascript

پ . ن : خودم حتی به عنوان برنامه نویس react و react native برام خیلی آسون نیست و از جاوا و سی شارپ و پی اچ پی و ... سخت تره برام (منظورم برا دولوپ اپلیکیشن های کامله، نه ساده.)، واسه همین توصیه نمیکنم. ولی ممکنه واسه تو جواب بده، یا اصلا نظر شخصی باشه. واسه همین از دو سه تا برنامه نویس دیگه هم بپرس ببین کسی هست javascript full stack رو بهت پیشنهاد کنه و ببین منبع یادگیری فارسی داره که بهت معرفی کنه یا نه.
پ.ن 2: خلاصه بگم، الان که شروع نکردی از زبان های مختلف میترسی ، ولی بعد که شروع میکنی، میبینی فرقی با هم ندارن. کل فکر ها و دغدغه های الان ات، مطمئن باشه دو سه ماه دیگه کامل عوض میشه. دغدغه اصلی ات اینه که چطوری یاد بگیری، نه اینکه چه زبانی یاد بگیری.
پ.ن 3 : بجای java و php میتونی python و java رو یاد بگیری. اول python رو شروع کنی (برای برنامه نویسی پایه و بک اند)، بعد از مثلا 6 ماه java رو برای اندروید یاد بگیری، که کارت زیاد سخت نیست اگه برنامه نویسی python ات قوی شده باشه.
پ.ن 4: واسه شروع برنامه نویسی اکثرا میگن جاوا اسکریپت و پایتون از جاوا آسونتره، این بنظرم برا بعضی از آدما صدق میکنه برا بعضی نه. واسه همین خودت باید تست کنی ببینی با javascript (یا پایتون) راحتی یا نه برا شروع.
خلاصه سخت نگیر، اول یه ماه برنامه نویسی رو شروع کن، بعد ببین هر زبانی رو که بیشتر دوست داشتی انتتخاب کن.

پ.ن 5: اینکه میگی وقت نداری ، و میخوای سریع برنامه نویسی یاد بگیری که باهاش استارتاپ هات رو بسازی، واقعا نشونه خوبی نیست. مثل اینه که یه نفر بی پول باشه و بگه من میخوام نقاشی یاد بگیرم که پول دربیارم. حالا درسته برنامه نویسی مثل نقاشی هنر نیست، ولی آخه چجوری میخوای یه سال بدون هیچ علاقه ای به برنامه نویسی ، بشینی پا کامپیوتر و برنامه نویسی یاد بگیری؟ قاعدتا به تیم پیدا کردن هم خودت فکر کردی قبلا، واسه همین نمیگم با یه برنامه نویس تیم بشو... ولی بهر حال با چند نفر مشورت کن ببین بدون علاقه داشتن به خود برنامه نویسی، میشه برنامه نویسی یاد گرفت زیر 1 سال یا نه. (البته ممکنه به برنامه نویسی علاقه داشته باشی و من اشتباه برداشت کرده باشم)

Last edited:

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
دستت درد نکنه داداش حالا چرا اینقدر تایپ می‌کنی شرمنده می‌کنی :general505:
من دیگه سمت جاوا نمی‌رم چون اصلا تجربه خوبی نداشتم ولی میتونم اول برم سمت پی اچ پی بعد برم سمت جاوااسکریپت
حالا یکم دیگه پرس و جو میکنم ببینم چی میشه

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
از چند نفر دیگه ه سوال کردم بیشتر نظرشون روی همین جاوااسکریپت بود بعضی هم روی php
به هر حال باید یکی دو هفته کار کنم ببینم میتونم از پیش بر بیام یا همون اتفاقی ه سر جاوا افتاد دوباره برام تکرار میشه
یک نفر سایت زیر رو برام فرستاد که جالبه و به درد دوستانی که قصد شروع دارند میخوره نقشه راه رو به صورت تصویری نشون داده
جالبه که اسم سایت هم نقشه راهه

https://roadmap.sh

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
دستت درد نکنه داداش حالا چرا اینقدر تایپ می‌کنی شرمنده می‌کنی :general505:
من دیگه سمت جاوا نمی‌رم چون اصلا تجربه خوبی نداشتم ولی میتونم اول برم سمت پی اچ پی بعد برم سمت جاوااسکریپت
حالا یکم دیگه پرس و جو میکنم ببینم چی میشه
خواهش، دشمنت شرمنده.
اندروید زبانش جاوا است. اگه میخوای سمت جاوا نری، مجبور میشی از جایگزین های اپ نویسی مثل react استفاده کنی، که آموزش فارسی براش نیست. xamarin که c# است هم هست که باز محتوای فارسی کم پیدا میکنی.
اینکه اول سمت php بری برا شروع یادگیری برنامه نویسی هم به نظرم آپشن خوبی نیست، php زبان سمت سرور (بک اند) است و برای شروع برنامه نویسی مناسب نیست.
اگه نمیخوای با java یا c شروع کنی، با همون javascript یا python شروع کن. اگه سرچ کنی :
What's the Best Programming Language to Learn First
اکثرا میگن javascript یا python یا java.

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
ممنون از همه دوستانی که وقت میزارن و اینجا نظر میدن . مخصوصا ya3ya6 گرامی
تاپیک پرباری شده .
دوستان نظرتون درباره یادگیری برنامه نویسی بصورت پروژه محور چیه ؟
مثلا فردی میخواد با اندروید استودیو کار کنه . بره یکماه مقدمات جاوا رو یاد بگیره و کار رو شروع کنه و هر چی لازم بود حین کار یاد بگیره . و پروژه های بعدی هم از داشته های قبلی استفاده کنه و چیز جدید هم اگر لازم بود یاد بگیره .

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
ممنون از همه دوستانی که وقت میزارن و اینجا نظر میدن . مخصوصا ya3ya6 گرامی
تاپیک پرباری شده .
دوستان نظرتون درباره یادگیری برنامه نویسی بصورت پروژه محور چیه ؟
مثلا فردی میخواد با اندروید استودیو کار کنه . بره یکماه مقدمات جاوا رو یاد بگیره و کار رو شروع کنه و هر چی لازم بود حین کار یاد بگیره . و پروژه های بعدی هم از داشته های قبلی استفاده کنه و چیز جدید هم اگر لازم بود یاد بگیره .
خواهش.
اگه موقع یادگیری کم وقت بذارین و سریع پروژه شروع کنید، پروژه کند پیش میره و بازدهی پایین میاد. از اون طرف یادگیری پایه ای بدون اینکه توی پروژه اعمال بشه بازدهی اش پایینه.
یعنی هر دو روش یه سری مزیت داره یه سری معایب. باید بینشون بالانس کنید. ازونطرف بعضی تیپ های شخصیتی روش اول بهتر جواب میده براشون، بعضی روش دوم. یعنی بستگی به خودتون هم داره.
البته غیر از "یادگیری تئوری"، و "انجام پروژه"، یه سری روش دیگه هم هست. مثلا اگه بخوام توی جاوا اسکریپت مثال بزنم:
1. این کورس کلی جاوا اسکریپته:
link
2. این پروژه نسبتا پیچیده ایه که میشه انجام داد با جاوا اسکریپت:
- ساخت یک بازی مار و پله با جاوا اسکریپت
3. این تمرین های ساده ایه که میشه با جاوا اسکریپت انجام داد:
- ساخت یک اسلایدر عکس با جاوا اسکریپت
- ساخت یک منو با جاوا اسکریپت
4. این ها تمرین های ساده ایه که میشه با آموزش clone کرد. یعنی آموزش رو میبینید، و پس از دیدن آموزش ، خودتون انجام میدید دوباره:
link
link
(آموزش توی یوتیوب هم زیاده برای این بخش)
5. این پروژه نسبتا پیچیده ایه (یه بازی) که میشه با آموزش clone کرد. یعنی آموزش رو میبینید، و پس از دیدن آموزش ، خودتون انجام میدید دوباره:
link
6. اینا یه سری کد (معمولا ساده) جاوا اسکریپته که میشه سورس اش رو خوند، و شاید بازنویسی کرد:
link
link
7. اینا یه سری پروژه و لایبرری اپن سورس جاوا اسکریپته که میشه سورسش رو خوند:
link
8. اینا هم یه سری تمرین interactive برای سر فصل هاست:
link
9. اینا یه سری مشکل جاوا اسکریپته که میتونید به عنوان چالش سعی کنید حلشون کنید (stackoverflow گیمیفیکیشن هم داره ، یعنی امتیاز داره و رقابته، و یه جورایی جذاب و اعتیاد آوره سوال جواب دادن. اگه فعالیت کنید میفهمید چی میگم. ):
link

خلاصه من خودم ترجیه میدم اول یه مدت پایه یه زبان رو یاد بگیرم (شماره 1)، بعد یه کورس پروژه محور از اون زبان ببینم و شاید بازسازی کنم (شماره 4)، بعد شاید یه سری سورس ساده بخونم (شماره 6)، بعد خودم یه سری تمرین انجام بدم (شماره 3 و 8)، بعد برم سراغ پروژه (شماره 2)، و شاید حین انجام پروژه ام آموزش پروژه های کامل رو هم ببینم (شماره 5) یا سورس پروژه های دیگه رو هم بخونم (شماره 7).
البته این ترتیب بسته به تیپ شخصیتی و حوصله و غیره تون باید عوض بشه، ولی خوب انجام تمرین های ساده، و خوندن پروژه های ساده رو بهتره قبل از انجام پروژه های کامل انجام بدید.

اینم بگم که این ها مال کسیه که از قبل برنامه نویسی بلده و میخواد یه زبان خاص رو یاد بگیره. اگه برنامه نویسی رو میخواید تازه شروع کنید، فلوچارت و انجام تمرین های ساده برنامه نویسی (اول روی کاغذ) و ویژوال پروگرمینگ (مثلا blockly) واسه شروع برنامه نویسی لازمه، نه اینکه مستقیم برید سراغ یه زبان مثل جاوا اسکریپت یا جاوا . مثلا لیندا مسیر آموزشی دولوپر شدنش رو میتونید ببینید (البته این خیلی پایه ایه ، شماره 3 که الگوریتم است اصلشه. بهتره با فلوچارت و ویژوال پروگرمینگ الگوریتم نویسی و حل مسئله تون رو تقویت کنید، بعد برید سراغ کد زدن) :
https://www.lynda.com/learning-paths/Developer/become-a-programmer

پ. ن :
https://www.reddit.com/r/learnprogr...you_have_0_programming_experience_i_strongly/
پ . ن 2 :
مثلا دیروز با کورس تمرین های عملی جاوا اسکریپت فرانش، این رو بازسازی کردم : لینک ، امروز هم داشتم خودم درگ و سلکت با جاوا اسکریپت رو کد میزدم: لینک . من پروژه ای که روش کار میکنم خیلی سنگینه و خیلی تسلط میخواد، واسه همین خیلی باید تمرین کنم قبل از شروع پروژه، ولی شما اگه پروژه هایی که مد نظرته سنگین نیستند، میتونی یکم زودتر بری سراغ پروژه اصلی ات و کمتر تمرین کنی.

Last edited:

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
خواهش.
اگه موقع یادگیری کم وقت بذارین و سریع پروژه شروع کنید، پروژه کند پیش میره و بازدهی پایین میاد. از اون طرف یادگیری پایه ای بدون اینکه توی پروژه اعمال بشه بازدهی اش پایینه.
یعنی هر دو روش یه سری مزیت داره یه سری معایب. باید بینشون بالانس کنید. ازونطرف بعضی تیپ های شخصیتی روش اول بهتر جواب میده براشون، بعضی روش دوم. یعنی بستگی به خودتون هم داره.
البته غیر از "یادگیری تئوری"، و "انجام پروژه"، یه سری روش دیگه هم هست. مثلا اگه بخوام توی جاوا اسکریپت مثال بزنم:
1. این کورس کلی جاوا اسکریپته:
link
2. این پروژه نسبتا پیچیده ایه که میشه انجام داد با جاوا اسکریپت:
- ساخت یک بازی مار و پله با جاوا اسکریپت
3. این تمرین های ساده ایه که میشه با جاوا اسکریپت انجام داد:
- ساخت یک اسلایدر عکس با جاوا اسکریپت
- ساخت یک منو با جاوا اسکریپت
4. این ها تمرین های ساده ایه که میشه با آموزش clone کرد. یعنی آموزش رو میبینید، و پس از دیدن آموزش ، خودتون انجام میدید دوباره:
link
link
5. این پروژه نسبتا پیچیده ایه (یه بازی) که میشه با آموزش clone کرد. یعنی آموزش رو میبینید، و پس از دیدن آموزش ، خودتون انجام میدید دوباره:
link
6. اینا یه سری کد (معمولا ساده) جاوا اسکریپته که میشه سورس اش رو خوند، و شاید بازنویسی کرد:
link
link
7. اینا یه سری پروژه و لایبرری اپن سورس جاوا اسکریپته که میشه سورسش رو خوند:
link
8. اینا هم یه سری تمرین interactive برای سر فصل هاست:
link
9. اینا یه سری مشکل جاوا اسکریپته که میتونید به عنوان چالش سعی کنید حلشون کنید (stackoverflow گیمیفیکیشن هم داره ، یعنی امتیاز داره و رقابته، و یه جورایی جذاب و اعتیاد آوره سوال جواب دادن. اگه فعالیت کنید میفهمید چی میگم. ):
link

خلاصه من خودم ترجیه میدم اول یه مدت پایه یه زبان رو یاد بگیرم (شماره 1)، بعد یه کورس پروژه محور از اون زبان ببینم و شاید بازسازی کنم (شماره 4)، بعد شاید یه سری سورس ساده بخونم (شماره 6)، بعد خودم یه سری تمرین انجام بدم (شماره 3 و 8)، بعد برم سراغ پروژه (شماره 2)، و شاید حین انجام پروژه ام آموزش پروژه های کامل رو هم ببینم (شماره 5) یا سورس پروژه های دیگه رو هم بخونم (شماره 7).
البته این ترتیب بسته به تیپ شخصیتی و حوصله و غیره تون باید عوض بشه، ولی خوب انجام تمرین های ساده، و خوندن پروژه های ساده رو بهتره قبل از انجام پروژه های کامل انجام بدید.

اینم بگم که این ها مال کسیه که از قبل برنامه نویسی بلده و میخواد یه زبان خاص رو یاد بگیره. اگه برنامه نویسی رو میخواید تازه شروع کنید، فلوچارت و انجام تمرین های ساده برنامه نویسی (اول روی کاغذ) و ویژوال پروگرمینگ (مثلا blockly) واسه شروع برنامه نویسی لازمه، نه اینکه مستقیم برید سراغ یه زبان مثل جاوا اسکریپت یا جاوا . مثلا لیندا مسیر آموزشی دولوپر شدنش رو میتونید ببینید (البته این خیلی پایه ایه ، شماره 3 که الگوریتم است اصلشه. بهتره با فلوچارت و ویژوال پروگرمینگ الگوریتم نویسی و حل مسئله تون رو تقویت کنید، بعد برید سراغ کد زدن) :
https://www.lynda.com/learning-paths/Developer/become-a-programmer

پ. ن :
https://www.reddit.com/r/learnprogr...you_have_0_programming_experience_i_strongly/
پ . ن 2 :
مثلا دیروز با کورس تمرین های عملی جاوا اسکریپت فرانش، این رو بازسازی کردم : لینک ، امروز هم داشتم خودم درگ و سلکت با جاوا اسکریپت رو کد میزدم: لینک . من پروژه ای که روش کار میکنم خیلی سنگینه و خیلی تسلط میخواد، واسه همین خیلی باید تمرین کنم قبل از شروع پروژه، ولی شما اگه پروژه هایی که مد نظرته سنگین نیستند، میتونی یکم زودتر بری سراغ پروژه اصلی ات و کمتر تمرین کنی.

ممنون از شما
اینطور که من متوجه شدم نکته طلایی همون نحوه برقراری تعادل بین یادگیری بصورت تئوری و یادگیری حین کار هست که به خوبی توضیح دادید .

بالا