• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یاد گرفتن برنامه نویسی

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
داره کم کم ذهنم باز میشه نسبت به برنامه نویسی فعلا نقشه راه من اینجوری شده:D
html - css
پایتون در حد مقدماتی
php به عنوان زبان اصلی

milade

Registered User
لایک‌ها
1,132
html - css
پایتون در حد مقدماتی
php به عنوان زبان اصلی
این وسط مسطا وقت کردی یه کم هم رو javascript کار کن

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
دوستان عزیز لطفا منم راهنمایی کنید

من تازه میخوام شروع کنم هدفم اجرای کردن یه ایده هستش که اپلیکیشن موبایله

حالا من فقط میخوام در حد اشنایی و مدیریت پروژه یاد بگیرم

اما تمکز اصلیمو میخوام بذارم روی ui , ux بقیه برنامه رو میدم بنویسم برام اما در این حد میخوام یاد بگیرم که به کسی سفارش کد دادم چرتو پرت نگم:D در کل اشنا باشم بهش بدونم چی به چیه یا بتونم یه کدو جایگذاری کنم اینا

حالا با این اوصاف برای چقدر زمان نیازه برای اشنایی ؟
چقدر زمان نیازه برای ui ux؟
استعداد اصلیم تو همین رابط کاربری مخصوصا تجربه کاربریه
با اندروید استدیو کار میکنم
سلام. راستش نفهمیدم ui/ux کار کردین یا تازه میخواید یاد بگیرید، اگه تازه میخواید یاد بگیرید به نظرم از ابزار های ui و ux مثل Balsamiq (برای 4 چوب ساختن) و axure (برای پروتوتایپ سازی) و photoshop (برای گرافیک) و marvel app (برای پروتوتایپ سازی) استفاده کنید، نه اینکه یه موقع مستقیم برید سراغ اندروید استادیو.
این کورس روند ساخت اپلیکیشن رو خیلی خوب توضیح داده. البته این تحت وب است ولی ui / ux اولش با اندروید مشترکه، که از فتوشاپ و بالزامیک استفاده میکنه. trailer اش رو ببینید متوجه میشید:
https://faranesh.com/web/16874-web-application-development-with-php

یه موضوع دیگه هم اینکه اگه میخواید به کسی بدید واستون کد بنویسه، حتما یه مشاور داشته باشید. حتما wireframe نسبتا دقیق داشته باشید. توی ایران احتمالش کم نیست که کسی که پروژه تون رو انجام میده، از روش های استاندارد استفاده نکنه و به مشکلات "نگهداری"(یعنی اینکه طرف یه کد مینویسه که خیلی قابل گسترش و تغییر نیست، اگه یه موقع از دسترس خارج بشه و نتونه پشتیبانی ارائه بده، یه برنامه نویس دیگه نمیتونه به سادگی کد رو ویرایش یا گسترش بده.) ، "پرفورمنس" (مثلا ممکنه طرف با تکنولوژی های وب، برنامه اندروید بنویسه و باعث افت پرفورمنس بشه. حتما باید به برنامه نویس بگید اپلیکیشن native لازم دارم.)، تجربه کاربری ضعیف (مثلا کاری که توی یک مرحله قابل انجامه رو کاربر مجبور بشه توی سه مرحله انجام بده) ، ... بر بخورید. کلا اگه برنامه نویس (موقعی که بهش پروژه paid میدید) دقیقا 4 چوب رو براش مشخص نکنید که چه پرفورمنسی میخواید، دقیقا کارایی باید چطوری باشه، غیره، به بدترین نحو کارش رو انجام میده. (نمیگم همه اینطورن، ولی خوب خیلی ها اینطورین، مخصوصا توی ایران که دانش برنامه نویسی هم خیلی قوی نیست.) . واسه همین بهتره تا حد امکان پروتوتایپ و ui/ux تون دقیق باشه تا برنامه نویس نتونه دورش بزنه.

اگه هم میخواید با کد نویسی آشنا بشید، پیشنهاد میکنم با ابزار های ویژوال شروع کنید (البته اگه مشکل خاصی با ویژوال ندارید) :
https://faradars.org/courses/fvand9...pplications-without-coding-using-app-inventor
https://faradars.org/courses/fvsch9503-scratch-visual-programming-for-children

زمانش هم به نظرم اگه بخواید ui/ux رو در حد ساده و آشنایی یادبگیرید حدود 1 ماه، اندروید هم در حد پایه حدود 3-4 ماه شاید، که حدود 1 ماه اولش یادگیری پایه و مبانی برنامه نویسیه (یعنی مستقیم نرید سراغ اندروید بهتره.).
البته منظورم تو حالت عادیه که نخواید به خودتون فشار بیارید، اگه خیلی جدی بگیریدش خیلی سریع تر، شاید در حد 2 ماه هم میتونید در حد ساده یاد بگیرید.

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
html - css
پایتون در حد مقدماتی
php به عنوان زبان اصلی
جالبه هدفت استارتاپ اپلیکیشنه، اونوقت 4 تا زبان میخوای یاد بگیری که با هیچ کدوم نمیتونی اپلیکیشن بسازی :rolleyes: البته شدن اش که میشه، ولی حس میکنم تهش میری سمت اندروید و جاوا. البته سخت نگیر، مهم اینه که یه شروع کنی. مسیر یادگیری ات رو توی راه میتونی تنظیم کنی.
پ.ن : @the boy
اینطوریه معمولا مسیر کسایی که میخوان اپ کار کنن :
html - css در حد مقدماتی
php در حد متوسط
java و اندروید به عنوان زبان اصلی

Last edited:

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
خب حداقل بکندشو میتونم بسازم از طرفی وب هم میتونم
هر کدومو انتخاب کنم یه مشکلی داره پایتون و نود که استارت آپو هزینه بر می کنند پایتون که اصلا به درد اپ ساختن نمی‌خوره
جاوااسکریپت هم که خودت گفتی واسه شروع منطقی نیست از طرفی یه ساله نمیشه فول استک کار شد کمبود منابع آموزشی فارسی پایتون و جاوااسکریپت هم هست

حداقل با پی اچ پی میشه هم بکند زد هم وبشو کار کرد هم پروژه و اینا زیاد براش هست بعد اگه به جایی رسیدم برم سمت جاوااسکریپت واسه فرانت اند یه جورایی به این نتیجه رسیدم که باید قدم به قدم برم جلو

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
خب حداقل بکندشو میتونم بسازم از طرفی وب هم میتونم
هر کدومو انتخاب کنم یه مشکلی داره پایتون و نود که استارت آپو هزینه بر می کنند پایتون که اصلا به درد اپ ساختن نمی‌خوره
جاوااسکریپت هم که خودت گفتی واسه شروع منطقی نیست از طرفی یه ساله نمیشه فول استک کار شد کمبود منابع آموزشی فارسی پایتون و جاوااسکریپت هم هست
حداقل با پی اچ پی میشه هم بکند زد هم وبشو کار کرد هم پروژه و اینا زیاد براش هست بعد اگه به جایی رسیدم برم سمت جاوااسکریپت واسه فرانت اند یه جورایی به این نتیجه رسیدم که باید قدم به قدم برم جلو
php برای "بک اند" اکی. ولی بین "html / css / پایتون مقدماتی" و "java / android". اولی رو کسایی که استارتاپ های تحت وب هدفشونه انتخاب میکندد، دومی رو کسایی که استارتاپ های اپلیکیشنی هدفشونه. به نظرم وب رو در حد پایه یاد بگیر، و تمرکز اصلی ات رو بذار روی اپ.
البته هر جور راحتی . چند ماه اول که تازه شروع میکنی، هر دو مسیر مشترکه. واسه همین گفتم خیلی نمیخواد سخت بگیری. همون مسیر خودت هم خوبه، ولی همونجور که گفتی حواست باشه اگه دیدی حس میکنی میتونی، اندروید رو شروع کن، حالا یا با java یا با جاوااسکریپت، چون تا جایی که گفتی هدف اصلی ات اپلیکیشنه نه وبسایت. (نمیگم وب و اپلیکیشن 180 درجه متفاوت اند، ولی خوب خیلی هم نمیتونی دیر اپلیکیشن رو شروع کنی.)

/HO3EIN/

Registered User
لایک‌ها
446
سلام. راستش نفهمیدم ui/ux کار کردین یا تازه میخواید یاد بگیرید، اگه تازه میخواید یاد بگیرید به نظرم از ابزار های ui و ux مثل Balsamiq (برای 4 چوب ساختن) و axure (برای پروتوتایپ سازی) و photoshop (برای گرافیک) و marvel app (برای پروتوتایپ سازی) استفاده کنید، نه اینکه یه موقع مستقیم برید سراغ اندروید استادیو.
این کورس روند ساخت اپلیکیشن رو خیلی خوب توضیح داده. البته این تحت وب است ولی ui / ux اولش با اندروید مشترکه، که از فتوشاپ و بالزامیک استفاده میکنه. trailer اش رو ببینید متوجه میشید:
https://faranesh.com/web/16874-web-application-development-with-php

یه موضوع دیگه هم اینکه اگه میخواید به کسی بدید واستون کد بنویسه، حتما یه مشاور داشته باشید. حتما wireframe نسبتا دقیق داشته باشید. توی ایران احتمالش کم نیست که کسی که پروژه تون رو انجام میده، از روش های استاندارد استفاده نکنه و به مشکلات "نگهداری"(یعنی اینکه طرف یه کد مینویسه که خیلی قابل گسترش و تغییر نیست، اگه یه موقع از دسترس خارج بشه و نتونه پشتیبانی ارائه بده، یه برنامه نویس دیگه نمیتونه به سادگی کد رو ویرایش یا گسترش بده.) ، "پرفورمنس" (مثلا ممکنه طرف با تکنولوژی های وب، برنامه اندروید بنویسه و باعث افت پرفورمنس بشه. حتما باید به برنامه نویس بگید اپلیکیشن native لازم دارم.)، تجربه کاربری ضعیف (مثلا کاری که توی یک مرحله قابل انجامه رو کاربر مجبور بشه توی سه مرحله انجام بده) ، ... بر بخورید. کلا اگه برنامه نویس (موقعی که بهش پروژه paid میدید) دقیقا 4 چوب رو براش مشخص نکنید که چه پرفورمنسی میخواید، دقیقا کارایی باید چطوری باشه، غیره، به بدترین نحو کارش رو انجام میده. (نمیگم همه اینطورن، ولی خوب خیلی ها اینطورین، مخصوصا توی ایران که دانش برنامه نویسی هم خیلی قوی نیست.) . واسه همین بهتره تا حد امکان پروتوتایپ و ui/ux تون دقیق باشه تا برنامه نویس نتونه دورش بزنه.

اگه هم میخواید با کد نویسی آشنا بشید، پیشنهاد میکنم با ابزار های ویژوال شروع کنید (البته اگه مشکل خاصی با ویژوال ندارید) :
https://faradars.org/courses/fvand9...pplications-without-coding-using-app-inventor
https://faradars.org/courses/fvsch9503-scratch-visual-programming-for-children

زمانش هم به نظرم اگه بخواید ui/ux رو در حد ساده و آشنایی یادبگیرید حدود 1 ماه، اندروید هم در حد پایه حدود 3-4 ماه شاید، که حدود 1 ماه اولش یادگیری پایه و مبانی برنامه نویسیه (یعنی مستقیم نرید سراغ اندروید بهتره.).
البته منظورم تو حالت عادیه که نخواید به خودتون فشار بیارید، اگه خیلی جدی بگیریدش خیلی سریع تر، شاید در حد 2 ماه هم میتونید در حد ساده یاد بگیرید.

سپاس بابت وقتی که گذاشتید

reza11503

Registered User
لایک‌ها
1,071
منم در همین زمینه یک سوال دارم . یک لب تاپ برای کارهای گرافیکی و تدوین فیلم و یادگیری زبان برنامه نویسی نیاز دارم. نمیدونم مک بوک پرو بگیرم یا آی مک. و درمورد گرافیک iris 1536 هم چیزی نمیدونم یعنی چند گیگ هست و برای کارهای تدوین و ادیت عکس جواب میده یا نه. و مسئله مهم دیگه از ویندوز 10 زیاد خوشم نیومد البته خوبم یادنداشتم باهاش کار کنم. سیستم عامل این مکبوک ها چطوره خیلی سخته یا نه . تشکر از راهنمایی شما دوستان

Bitcoiner

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
11
منم در همین زمینه یک سوال دارم . یک لب تاپ برای کارهای گرافیکی و تدوین فیلم و یادگیری زبان برنامه نویسی نیاز دارم. نمیدونم مک بوک پرو بگیرم یا آی مک. و درمورد گرافیک iris 1536 هم چیزی نمیدونم یعنی چند گیگ هست و برای کارهای تدوین و ادیت عکس جواب میده یا نه. و مسئله مهم دیگه از ویندوز 10 زیاد خوشم نیومد البته خوبم یادنداشتم باهاش کار کنم. سیستم عامل این مکبوک ها چطوره خیلی سخته یا نه . تشکر از راهنمایی شما دوستان

منطقا اگر علاقمندی وارد خوزه برنامه نویسی بشی سیستم عامل های گنو لینوکسی بیشتر به کارت میان هم به لحاظ ابزار هم سرعت جدای از اینکه یادگیری سیستم عامل جدید هم لذت بخشه هم بدرد بخور اما اگه کار گرافیکی هم در کنارش انجام بدی گزینه هات همون میشه ویندوز و مک.

Handel

Registered User
لایک‌ها
397
دوستان کسی اگه برنامه نویسی شغلش باشه تا چه سنی میتونه کار کنه فکر کنم بالای 50 سال دیگه نتونه کار کنه چون ذهن تو سن بالا فکر نکنم کشش این کارو داشته باشه

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
دوستان کسی اگه برنامه نویسی شغلش باشه تا چه سنی میتونه کار کنه فکر کنم بالای 50 سال دیگه نتونه کار کنه چون ذهن تو سن بالا فکر نکنم کشش این کارو داشته باشه
والا توی آگهی های استخدامی که نهایت ۳۵ ساله میخوان

epsi1on

Registered User
لایک‌ها
2,616
اصولا یک برنامه نویس چند تا توانایی باید داشته باشه:
1- با زبان برنامه نویسی آشنا باشه
2- با قسمتهای مختلف کامپیوتر اشنا باشه
3- توانایی نشستن پای کامپیوتر به مدت طولانی رو داشته باشه (خستگی چشم + خستگی کمر)

مورد 3 میتونه به اندازه ی مورد 1 مهم باشه، از خودم نمیگم از یه بابایی نقل قول کردم

reza11503

Registered User
لایک‌ها
1,071
یه لب تاپ ایسر داشتم فروختم ،حالا شدیدا یکی لازم دارم نمیدونم چی بگیرم. الان بهترین مارک های ویندوزی چیه ،مثلا یه مدل خاص بگید ببینم چه قیمتی داره تا دنبال‌ش بگردم. خودم از لنوو خوشم میاد i7 باشه و رم و گرافیک بالا داشته باشه.
میشه یک لب تاپ گیمینگ گرفت و برای تدوین عکس و فیلم استفاده کرد؟ چون قطعات بالایی داره .

Last edited:

mozhinco

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
13
سلام دوستان
من میخام بدونم تو سن ۲۹ سالگی امکان یاد گرفتن برنامه نویسی هست ؟
تقریبا صفرم یه خورده بالاتر
موضوع اینه که توی یکی از شرکت های استارتاپی/اپلیکیشن موبایل کار میکنم ولی نه توی قسمت برنامه نویسی
میخام برم تو اون قسمت کار کنم
ممنون میشم نظرات ارزشمندتون رو اعلام کنید

وقتی علاقه و پشتکار داشته باشید سن و سال مهم نیس در ضمن باید ذهنتون کنجکاو باشه.
اگه مایل باشید یک سایت آموزشی مناسب معرفی میکنم .

mozhinco

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
13
من که فکر نمیکنم این طوری باشه آدمهایی که تو سن بالا کارهای سخت تر از این رو هم دارن انجام میدن اما به خاطر علاقه و پشتکارشون موفق هستن
در ضمن تو این شغل نیازی نیس کارمند شرکتی باشین.
یک خانمی تو سن 65 سالگی هنوز داره بازیهای کامپیوتری طراحی میکنه

mozhinco

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
13
دوستانی که علاقمند به یادگیری برنامه نویسی هستن یک سایت معرفی میکنم
چند نفر از دوستان راضی بودن الان هم تخفیف دارن
امیدوارم که کمک خوبی باشه براتون
https://www.7learn.com

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
خیلی از هاستینگ های خارجی پایتون را ساپورت میکنند
روی هاست های اشتراکی این شرکت ها میشه پروژه های جنگو رو اجرا کرد؟ مثل php راحته ؟
یا بازم باید روی سرور اجرا بشه؟

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
ایرانی معروف نداریم همه شون گمنامند
هنوز نمی‌دونم از بین php و جنگو کدومو انتخاب کنم :general208:
اگر قرار باشه جنگو کار کنم پس دارم وقتمو تلف می‌کنم چون الان مشغول یادگیری html ام

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
مسأله هزینه نیست
مسأله بعد فنیه میترسم بعدا عین غوساله تو بخش دیپلوی، مدیریت وی پی اس و ... بمونم مخصوصا که از این کارا بیذارم
مثلا یکی هکم کرد چه خاکی تو سرم بریزم یا سرور با مشکل مواجه شد چی جوری رفع ایراد کنم :general208: همیشه برام سوال بوده که چرا هاستینگ ها برای وی پی اس پشتیبانی ندارند!

بالا