• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یاد گرفتن برنامه نویسی

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
@091209130914 @the boy
این لینک بلاکلی (ابزار ویژوال پروگرمینگ) ترجمه فارسیشه (فیلتره البته، با ... شکن باید ببینید):
https://blockly-demo.appspot.com/static/demos/code/index.html?lang=fa

مثلا فرض کن این سوال برنامه نویسی رو داشته باشی:
"سوال : گاهی لازم داریم که برای نمایش بعضی اطلاعات، از کاربر رمز عبور بپرسیم. برنامه ای بنویسید که از کاربر یک پسورد بپرسد، اگر پسورد وارد شده برابر 4398 بود، به کاربر آدرس "تهران - بلوار خرازی - پلاک 15" را نشان دهد، در غیر اینصورت پیام خطای مناسب نمایش دهد."

این جوابشه:
https://blockly-demo.appspot.com/static/demos/code/index.html?lang=fa#2ksizf
دکمه قرمز بالا سمت چپ رو بزنید تا برنامه اجرا شه.
میتونید دکمه javascript (بالا سمت راست) رو بزنید تا کد جاوا اسکریپت معادل رو ببینید.
(نکته : ترجمه چند تا کلمه اش ضعیفه، بجای "مجموعه" باید ترجمه میکرد "تنظیم کن" . )

سوالای برنامه نویسی فارسی رو میتونید توی کتابهای برنامه نویسی پیدا کنید، سوال های انگلیسی هم که خیلی هست توی اینترنت.
مثلا یه سرچ که زدم سوال های برنامه نویسی، این لینک رو دیدم : لینک ، و سوال اولش که این بود:
"سوال : برنامه ای بنویسید که دو مقدار اعشاری را از ورودی خوانده و تفاضل و حاصلضرب و حاصل تقسیم آنها را محاسبه کرده به خروجی ببرد . برنامه وقتی خاتمه می یابد که هر دو عدد اعشاری صفر باشند."

جواب اش توی بلاکلی:
https://blockly-demo.appspot.com/static/demos/code/index.html?lang=fa#pfftn7

ابزار های مثل بلاکلی خیلی کمک میکنند به شروع یادگیری برنامه نویسی. مثلا اگه دارید برنامه نویسی رو با java script یا پایتون یاد میگیرید، میتونید همزمان از این ابزار استفاده کنید تا ببینید چه بلاک هایی هست و کد معادلش چیه.

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,493
دوستان میشه با ویرایش اپلیکیشن واتس آپ کد های جاسوسی توش گذاشت؟

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
میشه در این مورد توضیح بدین ؟ با این وجود موضوع کپی رایت و امنیت نرم افزاری و ... چی میشه ؟ این که ضعف خیلی بزرگیه ؟!
سخت که هست ولی تغییرات جزئی (یا اضافه کردن کد) خیلی سخت نیست. مثلا یه بار یه اپلیکیشن بود که یه دکمه توی نسخه free نرم افزار غیر فعال بود. من که برنامه نویسی اندروید زیاد کار نکردم (در حد یه فیلم آموزشی)، یک روز وقتم رو گرفت که دکمه رو پیداش کنم تو کد (بعد از دیکامپایل) و فعالش کنم. خلاصه برای یه برنامه نویس خیلی تغییرات جزئی یا اضافه کردن یه سری کد به یه برنامه کاری نداره. البته فکر نکنم بشه دقیقا همون اسم رو گذاشت برای اپلیکیشنی که تغییرش میدین. یعنی فک کنم نمیتونین دقیقا اسم اپ رو بذارین whatsapp ، ولی بجاش میتونین بذارین whats app یا مثلا whatsapp application یا whatsapp official . (شایدم بشه دقیقا همون اسم رو گذاشت، مطمئن نیستم.)
مثل بازی ها که اکثرا نسخه mod شده هم دارن.
ضعف خیلی بزرگی به حساب نمیاد، چون سورس کد خیلی خوانا نیست و تغییرات بزرگ هم خیلی وقت میگیره، به حدی که برنامه نویس اغلب ترجیه میده از 0 کد رو بنویسه. مثلا کسی نمیاد از snap سورس کد هاش رو برداره، خودش از 0 بنویسه راحت تره.
راجع به امنیت هم ، کسی که الگوریتم خیلی خاصی داشته باشه (مثلا shazam یا یه اپلیکیشن ویرایش تصویر خاص)، الگوریتمش رو توی سورس کد نمیذاره. مثلا سمت سرور میذاره یا ...

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
در این حد بگم که کار ساده ای نیست، این یه بخشی از کد دیکامپایل شدست همونطور که میبینید متغیر ها اسم های عجیب غریب دارن:
به این کار میگن obfuscate (ترجمه فارسی مبهوت :eek:) کلا میخواید برنامه نویس بشید به کلمات انگلیسی عادت کنید چون اکثرا معادل های مسخره ای دارن :D
کار obfuscate برای اپلیکیشن های اندرویدی رو هم ProGuard انجام میده. البته کارای دیگه مثل بهینه سازی و کاهش سایز نهایی هم انجام میده.
یه مورد دیگه هم امضای دیجیتال اپ هست. کسی سورس رو ادیت کنه و با همون پکیج نیم بده بیرون، برای اونی که قبلا واتساپ اصلی رو نصب کرده خطا میده (به خاطر امضای دیجیتال)
که میشه این مشکلو با تغییر پکیج نیم و امضای جدید حل کرد.
یادمه اغلب این روش کار نمیکرد. یعنی این کد دیکامپایل شده اغلب خطا داشت و قابل کامپایل مجدد نبود (صرفا برای خوندن سورس مناسب بود). (با اغلب نرم افزار های دیکامپایل یادمه امتحان کردم. شاید بخاطر این بوده که برنامه ها از ابزار های حفاظت سورس کد استفاده میکنن تا دیکامپایل رو سخت کنه.)
بجاش میشد کد رو تبدیل کرد به یه زبان میانی ، تو مایه های اسمبلی بود (البته از اسمبلی سطح بالاتر بود)، اون رو میشد ویرایش و کامپایل مجدد کرد. اسمش دقیق یادم نیست. (شاید bytecode بود)

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,493
سخت که هست ولی تغییرات جزئی (یا اضافه کردن کد) خیلی سخت نیست. مثلا یه بار یه اپلیکیشن بود که یه دکمه توی نسخه free نرم افزار غیر فعال بود. من که برنامه نویسی اندروید زیاد کار نکردم (در حد یه فیلم آموزشی)، یک روز وقتم رو گرفت که دکمه رو پیداش کنم تو کد (بعد از دیکامپایل) و فعالش کنم. خلاصه برای یه برنامه نویس خیلی تغییرات جزئی یا اضافه کردن یه سری کد به یه برنامه کاری نداره. البته فکر نکنم بشه دقیقا همون اسم رو گذاشت برای اپلیکیشنی که تغییرش میدین. یعنی فک کنم نمیتونین دقیقا اسم اپ رو بذارین whatsapp ، ولی بجاش میتونین بذارین whats app یا مثلا whatsapp application یا whatsapp official . (شایدم بشه دقیقا همون اسم رو گذاشت، مطمئن نیستم.)
مثل بازی ها که اکثرا نسخه mod شده هم دارن.
ضعف خیلی بزرگی به حساب نمیاد، چون سورس کد خیلی خوانا نیست و تغییرات بزرگ هم خیلی وقت میگیره، به حدی که برنامه نویس اغلب ترجیه میده از 0 کد رو بنویسه. مثلا کسی نمیاد از snap سورس کد هاش رو برداره، خودش از 0 بنویسه راحت تره.
راجع به امنیت هم ، کسی که الگوریتم خیلی خاصی داشته باشه (مثلا shazam یا یه اپلیکیشن ویرایش تصویر خاص)، الگوریتمش رو توی سورس کد نمیذاره. مثلا سمت سرور میذاره یا ...
چرا نشه دقیقا همون اسم رو گذاشت؟
مگه چالش پکیج نیم فقط مختص قرار دادن توی پلی استور نیست؟

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
چرا نشه دقیقا همون اسم رو گذاشت؟
مگه چالش پکیج نیم فقط مختص قرار دادن توی پلی استور نیست؟
راستش دقیق یادم نیست که اندروید وقتی دو تا اپ با یه نام ببینه و دو تا امضای مختلف، خطا میده یا نه. ولی حالا که بیشتر فکر کردم انگار خطا نمیداد (انگار فقط وقتی خطا میداد که دو نسخه متفاوت با یه امضا رو بخوای نصب کنی.). حالا باز بذار بقیه دوستان جواب دقیق بدن.

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
دوستان یه سوال فرض کنید من html و css رو یاد گرفتم اونوقت میتونم پی اس دی رو تبدیل به قالب کنم؟ :general208:
بعد میتونم برای شروع پایتون یاد بگیرم و با پایتون برای همین قالب بکند و دیتابیس بنویسم؟:general208:

سایت طراحی شده در همین هاست های معمولی لینوکسی کار خواهد کرد ؟ دیتابیس و اینهاش چی جوری میشن ؟ همون MySQL میشن؟:general208:

ya3ya6

Registered User
لایک‌ها
755
دوستان یه سوال فرض کنید من html و css رو یاد گرفتم اونوقت میتونم پی اس دی رو تبدیل به قالب کنم؟ :general208:
بعد میتونم برای شروع پایتون یاد بگیرم و با پایتون برای همین قالب بکند و دیتابیس بنویسم؟:general208:

سایت طراحی شده در همین هاست های معمولی لینوکسی کار خواهد کرد ؟ دیتابیس و اینهاش چی جوری میشن ؟ همون MySQL میشن؟:general208:
1. html و css رو اگه خیلی حرفه ای بشی آره میتونی psd تبدیل کنی به قالب. ولی خیلی زمان میبره حرفه ای شدن توی css، بهتره اول فقط روی app تمرکز کنی. (ابزار هایی مثل wysiwygwebbuilder هم هستن که قالب ساختن رو راحت تر میکنند، یعنی لازم نیست خیلی css حرفه ای بشی، ویژوال میتونی قالب بسازی باش. ولی خوب یه سری مشکلات دارن دیگه.). bootstrap هم هست که میتونی با اون قالب بسازی. خیلی ساده تره از css، ولی خوب خیلی نمیتونی کاستومایز (شخصی سازی) کنی ظاهر رو.
2. آره پایتون هم مثل جاوا اسکریپت، زبان سمت سرور (بک اند) هم هست. واسه شروع هم زبان خوبیه. تنها مشکلش اینه که شاید منابع آموزشی فارسی اش کمتر باشه واسه سمت سرور، نسبت به php.
3. هاست لینوکس مال php است. هاست پایتون توی ایران گرون تره (فک کنم در حد 200 تومن سالیانه). خارج سایت هایی مثل heruko هاست رایگان nodejs و لینوکس ارائه میدن، ولی تو ایران بخاطر اینکه کارت بانکی نداری، نمیتونی دامنه ات رو بهش وصل کنی. (برای اتصال دامنه، تایید با کردیت کارت لازم داره.)
4. دیتابیس جدا از زبان سمت سروره. اکثرا برنامه نویس های python از mysql استفاده میکنن برای دیتابیس.
پ . ن :
آموزش پایتون : https://faradars.org/courses/fvpht9407-basic-python-programming
آموزش پایتون سمت سرور: https://faradars.org/courses/fvpht9611-django-web-based-framework-using-python
آموزش پروژه محور سی اس اس و اچ تی ام ال، برای قالب ساختن :
https://faradars.org/courses/fvh4c9505-project-based-html-and-css
https://faranesh.com/web/16874-web-application-development-with-php

پ.ن 2 : اگه واسه سمت سرور زبانهای متداول توی ایران مثل php رو انتخاب نکنی، آموزش هایی که پروژه کامل آموزش میدن مثل اینها رو از دست میدی (تریلر هاشون رو ببین) :
https://faranesh.com/web/16874-web-application-development-with-php
https://faranesh.com/web/17510-php-online-shop
https://faranesh.com/web/16869-making-blogging-system-like-blogfa-php-part1

پ.ن 3 : سرت خون نیومد انقدر کوبیدیش به دیوار؟ مگه شهاب حسینی ای؟:D

Last edited:

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,493

خداوکیلی تو و @Business plan رو که می بینم حرصم میگیره :general208:
فقط ول دور خودتون میچرخید. بابا ولا بلا همین تجربیات و دانشی که همین الان دارین کم نیست،کلی میشه ازش پول درآورد..
طرف یه وردپرس خام و یه قالب شخمی ساده برای یکی نصب میکنه 700 دستمزد میگیره..
برید دنبال بازاریابی برای مهارت هاتون.. فوقش جایی گیر داشتید ماشالا پی تی آدم ریخته. هم سوال میتونی بپرسی و هم بخشی از پروژه رو بدی دیگه دیگه انجام بده برات..

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
خداوکیلی تو و @Business plan رو که می بینم حرصم میگیره :general208:
فقط ول دور خودتون میچرخید. بابا ولا بلا همین تجربیات و دانشی که همین الان دارین کم نیست،کلی میشه ازش پول درآورد..
طرف یه وردپرس خام و یه قالب شخمی ساده برای یکی نصب میکنه 700 دستمزد میگیره..
برید دنبال بازاریابی برای مهارت هاتون.. فوقش جایی گیر داشتید ماشالا پی تی آدم ریخته. هم سوال میتونی بپرسی و هم بخشی از پروژه رو بدی دیگه دیگه انجام بده برات..
ده مومن خب دارم ازون مهارت ها هم استفاده میکنم ولی چند ساله دوست دارم برنامه نویسی هم یاد بگیرم مثلا چند وقته یه خوره افتاده به جونم استخدام شدن هم تجربه کنم از طرفی ایده هامو میتونم با هزینه کمتری راه اندازی کنم این اهداف با یاد گرفتن برنامه نویسی قابل تحققه!

the boy

ستاره پاتوق
کاربر فعال
لایک‌ها
7,287
به نظر من تو ایران آخرش باید بری سمت php
چون بخوای استخدام بشی، بخوای پروژه بگیری، پروژه های خودتو انجام بدی آخرش پی اچ پی باید بدونی
تموم آموزش ها و فروم ها و گروه های تلگرامی هم مال پی اچ پی اند
پایتون و روبی و ... برای خارج از کشوره

Last edited:

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,493
نا گفته نماند که برنامه نویسی بخش از یک پروژه ست..
اگه کسی بخواد شخصا باهاش حرکتی بزنه و محصولی بسازه باید روی بخش های دیگه پروژه هم مسلط باشه..
مثل ایده و طراحی طرح پروژه،مدیریت و برنانه زیزی،گرافیک،بازاریابی و فروش و ...
که این کارو براش خیلی خیلی سخت میکنه..
کلا نرم افزار و سایت و اپلیکیشن کار گروهی هستن و سوای از تخصصی که برای بخش های مختلفشون میخوان، بحث تقسیم زمان و انرژی هم هست که یه تنه بخوای همه بخش ها رو انجام بدی قشنگ شیره بدنت رو میگیره..
عموما هم بخاطر ضعف در یکی از بخش ها کار شکست میخوره و کل زحمات به باد میره..
مثلا طرف اپلیکیشن میسازه..ایده و طرحش خوب بوده..
کارکرد اپلیکیشن همه چیز خوب..پول خرج تبلیغاتش هم میکنه..بعد مصرف کننده که باش کار میکنه یکم که باش کار میکنه میبندتش میاد بیرون پاکش میکنه..ازش میپرسی چرا پاکش کردی؟! میگه یجوری بود..
حالا چجودی بود؟ رابط کاربریش شخمی بوده و طرف احساس راحتی توی محیط اپلیکیشن نمیکرده!!

یا حتی یه نکته مسخره و بسیار تاثیر گذار در میزان استقبال کاربران توی محیط پلی استور و اپ استور، آیکون محصوله.. یارو با یه نگاه به آیکون نرم افزار تصمیم میگیره روش کلیک کنه یا نه..

/HO3EIN/

Registered User
لایک‌ها
446
دوستان عزیز لطفا منم راهنمایی کنید

من تازه میخوام شروع کنم هدفم اجرای کردن یه ایده هستش که اپلیکیشن موبایله

حالا من فقط میخوام در حد اشنایی و مدیریت پروژه یاد بگیرم

اما تمکز اصلیمو میخوام بذارم روی ui , ux بقیه برنامه رو میدم بنویسم برام اما در این حد میخوام یاد بگیرم که به کسی سفارش کد دادم چرتو پرت نگم:D در کل اشنا باشم بهش بدونم چی به چیه یا بتونم یه کدو جایگذاری کنم اینا

حالا با این اوصاف برای چقدر زمان نیازه برای اشنایی ؟
چقدر زمان نیازه برای ui ux؟
استعداد اصلیم تو همین رابط کاربری مخصوصا تجربه کاربریه
با اندروید استدیو کار میکنم

Last edited:

سرندی پیتی

Registered User
لایک‌ها
4,777
دقت کردید هر کی تو این تاپیک تو کار برنامه نویسی هست نوشته هاش بالای 5 , 6 خطه :D
این نشون میده برنامه نویسا آدمای تنگی هستن و این کار بدرد گشادا مث خودم نمیخوره

Hamid_KK

Registered User
لایک‌ها
6,721
نه نیست
برای برنامه نویسی علاقه مندی و بعد استعداد لازم هست.
سن یادگیری این چیزها هم بین 15 و نهایتا 25 سالگی هست.

بعد تیم ورک تو ایران وجود نداره, همه به شکل تنها کار می کنن, امکان پیشرفت و رفتن در شرکتهای خارجی کار کردن صفره.

/HO3EIN/

Registered User
لایک‌ها
446
مراحل کلی اینطوره:
برنامه نویسی Backend (که برای اپ میشه وبسرویس / Rest API )
بهینه سازی و آماده شدن برای پروداکشن
کانفیگ سرور و راه اندازی

ui و ux بستگی به کیفیت و تعداد صفحات داره. برای اپ معمولی شاید 1 ماه

پروژه اپ رو میتونن 1-5 نفر انجام بدن
توسعه دهنده سمت سرور
برنامه نویس اندروید
برنامه نویس ios
کانفیگ و راه اندازی سرور
طراح ui و ux

البته توسعه دهنده های fullstack هم هستن که میتونن چند مورد از این لیست رو باهم انجام بدن.

پ.ن: البته میشه بیشتر از این هم کار رو گسترش داد مثلا طراح ui و ux رو دو نفر جداگانه انجام بدن. که برای اپ های ایرانی معمولا به اون درجه نمیرسه :D

فعلا فقط نسخه اندروید مد نظره در صورت بازدهی ios میسازم
ولا زمان اشنایی گذاشتم سه ماه روزی 5 ساعت
حالا ممکنه بیشترم بشه ممکنه کمترببینم چی میشه
اما در کل برنامه نویسی کار اسونی نیست هم تلاش زیاد میخواد هم حوصله

من واقعا دیر با برنامه نویسی اشنا شدم وگرنه اصن دانشگاه نمیرفتم یا اگه میرفتم خوب میخوندم برا دانشگاه تهران یا یه دانشگاه معتبر اونم رشته نرم افزار اما دیر متوجه شدم
ممنون بابت توضیحات

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,493
دوستان عزیز لطفا منم راهنمایی کنید

من تازه میخوام شروع کنم هدفم اجرای کردن یه ایده هستش که اپلیکیشن موبایله

حالا من فقط میخوام در حد اشنایی و مدیریت پروژه یاد بگیرم

اما تمکز اصلیمو میخوام بذارم روی ui , ux بقیه برنامه رو میدم بنویسم برام اما در این حد میخوام یاد بگیرم که به کسی سفارش کد دادم چرتو پرت نگم:D در کل اشنا باشم بهش بدونم چی به چیه یا بتونم یه کدو جایگذاری کنم اینا

چقدر زمان نیازه برای ui ux؟
استعداد اصلیم تو همین رابط کاربری مخصوصا تجربه کاربریه
با اندروید استدیو کار میکنم
بنظرم سوای این قضیه پروژه هه..
برو دنبال بازاریابی پروژه رابطه کاربری..
در حین کسب درآمد و روال زندگی هم مدام حرفه یی تر شو توش..

بالا