• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Jun Fan Jeet Kune Do (کارشناس متخصص استاد آبتین)

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
بله. بروس لی در بسیاری از زمینه ها پیشرو بود.

اطلاع دارید که ورزشکاران امروزی در بسیار از رشته ها، برای ارتقا کارایی و عملکردشان، از علوم بیومکانیک و حرکت شناسی بهره می گریند.

جالب است بدانید شاید لی از اولین افرادی بود که بکار گیری این علوم در ورزش را آغاز کرد. در دهه 60 میلادی، آثار افرادی مانند R.K. Burke و Philip J. Rasch را مطالعه می کرد و تکنیک های جیت کان دو را با اصول حرکت شناسی تطبیق می داد.

در زمان حال آن قوانین همچنان صادق اند.

حتی شکل اجرای ضربه ی یک اینچی بروس لی تا آنجا که می دانم با شکل کلاسیک آن متفاوت است. در واقع بروس لی برای اجرای بهتر این ضربه از نیروی زمین یا همان ground reaction force هم بهره می گیرد، چیزی که در رشته های رزمی چندان مورد توجه نیست.

نگفتید ضربات افراد سبک وزن اونطور که باید روی افراد سنگین وزن اثر میذاره؟ مثلا میگن اگر ضربه مشت زده شه ممکنه مچ دست پیچ بخوره و ...

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
راستی جناب آبتین به نظر شما به ترتیب کدوم یک از این سبک ها برای مبارزه با اهداف جیت کاندو خوب هستن؟
بوکس-کیک بوکسینگ-موآی تای-سانشو-کیوکوشین-وینگ چون-هاپکیدو
بوکس اولویت دارد. در انتخاب تکنیک های پا باید هشیار عمل کنید. حرکت های خطرناک با ریسک زیاد را حذف کنید. از foot work بهره بگیرید. از کمبوهای ساده و موثر استفاده کنید. حرکاتتان را پیچیده نکنید. سبُک حرکت کنید و متحرک باشید. برای این منظور می توانید حرکات پای بوکس در مراحل پیشرفته تر را بررسی و تمرین کنید. برای مثال تماشای مسابقات sugar ray leonard یا محمد علی را پیشنهاد می کنم.

از ضعف های سبک های قدرتمندی مثل موآی تای و کیوکوشین تحرک کم آن هاست از نظر بنده.

بهرحال اگر باز هم مطلبی به ذهنتان رسید من در خدمتتان هستم.

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
نگفتید ضربات افراد سبک وزن اونطور که باید روی افراد سنگین وزن اثر میذاره؟ مثلا میگن اگر ضربه مشت زده شه ممکنه مچ دست پیچ بخوره و ...

راستش این موضوع بستگی به سبک شما و روشی که مشت می زنید دارد. موارد دیگری هم هست مثلا تراکم استخوانی و ...

ضربه ی اصولی بوسیله یک فرد سبک وزن اما آموزش دیده، در صورتیکه به هدف های مناسبی برخورد کنند قطعا آسیب زننده هستند. باید تارگت ها را مدنظر داشته باشید.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
خواهش میکنم البته من منظورم تغییر یافته وینگ چون بود در مورد ابداع وینگ چون توسط همسر ایپ من هم آره زیاد شنیدم حتی به وینگ چون روش زنانه هم میگن در هر خوشحال میشم اشتباهاتم رو اصلاح کنید
من مطالب بسیار مفید شما رو دنبال میکنم و خوشحالم که مطالب جدیدی رو یاد میگیرم از اینکه شما هم برای جواب دادن به سوالات وقت میگذارید ممنونم

وینگ چون بر اساس داستان های شفاهی، بوسیله یک راهب زن ابداع شده بود و نه همسر ایپ من. اما وینگ چون را زنانه ندانیم!

خواهش می کنم. خوشحالم از حضور شما.

bestmarketing

Registered User
لایک‌ها
36
مشت یک اینچی چه ضربه ای هست؟
می تونید ازش عکس بذارید؟

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
مشت یک اینچی چه ضربه ای هست؟
می تونید ازش عکس بذارید؟

مشت یک اینچی از فاصله خیلی کم یا همون 1 اینچ با قدرت و پرتاب بسیار زیاد زده میشه که تمرین ها و نحوه قرار گیری پاها در اون خیلی مهمه ...
البته استاد آبتین راجع به این مشت خودشون توضیح میدن
اما شاید خنده دار باشه که من این مشت رو توسط استاد کونگ فو توآ یاد گرفتم

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
یک نکته ای به پست 62 اضافه کنم.

منظور از تحرک، جست و خیز بیهوده و حرکت های زائد نیست. هر چند شما باید این قابلیت را داشته باشید که با سرعت زیاد و حفظ کنترل و تعادل مانورهای تهاجمی و تدافعی انجام بدهید، اما همه حرکت ها باید هدفمند باشند.

من از محمد علی نام بردم. توضیح اینکه اگر مسابقات او را تماشا کنید گاهی برای 15 راند در رینگ می رقصد. او ادعا می کرد که می تواند تمام شب را برقصد و راست هم می گفت!
اما تا انجا که به جیت کان دو مربوط میشود، چنین چیزی را پیشنهاد نمی کنم. سریع و چابک باشید اما مختصر و مفید حرکت کنید.
می توانید از محمد علی الهام بگیرید، اما الهام با تقلید تفاوت دارد.

یک توضیح درباره تحرک در هنگام مبارزه:

زمانی که در برابر حریفی ایستاده ایم، به طور طبیعی روبروی او قرار می گیریم، یا به اصطلاح در حالت nose-to-nose. به عبارت دیگر نسبت به حریف در یک لاین هستید. این حالت به شما و حریف یکجور آسودگی می دهد.

تلاش کنید با step های کوچک اما مورب، در جهات مختلف، و به طور دائم این لاین را بهم بزنید.

در بوکس، bernard hopkins نمونه ی خوبی در اجرای این نوع حرکات است.

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
بوکس اولویت دارد. در انتخاب تکنیک های پا باید هشیار عمل کنید. حرکت های خطرناک با ریسک زیاد را حذف کنید. از foot work بهره بگیرید. از کمبوهای ساده و موثر استفاده کنید. حرکاتتان را پیچیده نکنید. سبُک حرکت کنید و متحرک باشید. برای این منظور می توانید حرکات پای بوکس در مراحل پیشرفته تر را بررسی و تمرین کنید. برای مثال تماشای مسابقات sugar ray leonard یا محمد علی را پیشنهاد می کنم.

از ضعف های سبک های قدرتمندی مثل موآی تای و کیوکوشین تحرک کم آن هاست از نظر بنده.

بهرحال اگر باز هم مطلبی به ذهنتان رسید من در خدمتتان هستم.
ممنون ولی بقیه سبک ها چی؟
بوکس کارآمد تر هست یا کیک بوکسینگ که ضربات پا هم داره؟

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
راستش این موضوع بستگی به سبک شما و روشی که مشت می زنید دارد. موارد دیگری هم هست مثلا تراکم استخوانی و ...

ضربه ی اصولی بوسیله یک فرد سبک وزن اما آموزش دیده، در صورتیکه به هدف های مناسبی برخورد کنند قطعا آسیب زننده هستند. باید تارگت ها را مدنظر داشته باشید.
بهترین تارگت ها کدوم ها هستن؟

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
ممنون آبتین جان از مطالب خوبت
و از دوستان دیگه به خاطر سوالهای خوبی که باعث این جواب های خوبتر میشه:)
این مشت از نزدیک رو یکی از دوستان ما به یه بنده خدایی زده بود و به خاطر مشکلاتی که براش ایجاد کرده بود دیگه دوره این رشته خوب رو خط کشیده بود:eek:

این مشت نزدیک همون مشتی نیست که بروسلی میگفت هم ضربه هست و هم دفاع! یعنی در آن واحد با یک ضربه هم دفاع میکنه هم ضربه میزنه؟!
یا فرق داره اگه اشتباه نکنم فکر کنم اون با آرنج دست بود؟ یادم نمیاد خوب
ممنون میشم در بارش یه توضیحی بدی
راستی خیلی از چیزایی هم که میگی مثل نوع استنس و جابه جایی ها و تحرک خیلی به تکواندو شبیه هست و پرکاربرد!
ممنون
موفق باشیم
یا علی

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625

خوش آمدید. ممنونم که در مباحث این تاپیک هم شرکت می کنید.

اجرای صحیح و موثر تکینک straight lead، به اجرای دقیق چند مرحله وابسته است.
مراحلی که بعضا پیچیدگی هایی دارند و باید بخوبی درک و تمرین بشود.

شاید مفید باشد کمی درباره ی این جزییات توضیحاتی بدهم:

برای مثال مرحله ی push off، اولین مرحله در اجرای straight lead است و خودش دارای یک پیش مرحله است، مرحله ی غلبه بر اینرسی.
البته push off در اصل یک جور step هست که همراه با ضربات ِ دست بکار میرود و ریشه اش به شمشیر زنی می رسد. چیزی شبیه به یک جهش، یا انبساط یک فنر.

برای غلبه بر اینرسی، کمی به جلو متمایل شوید، بدون اینکه از مرز ِ support base خودتان که پای جلویی شماست، سبقت بگیرید.
این حرکت، مرکز ثقل را متمایل به جهتی می کند که قصد دارید push off انجام دهید. برای این منظور مقداری از مفصل ران در جهت عقربه های ساعت بچرخید و استنس را باز کنید. برای تسهیل این چرخش، پاشنه پای چپ (عقب) را از حالت معمول بالاتر بیاورید.

با هدایت مرکز ثقل به سمت بالا و جلو، مقداری نامتعادل خواهید شد. در شرایط عادی عدم تعادل مطلوب نیست اما زمانی که قصد انجام یک حرکت ناگهانی را داشته باشید، شروع حرکت را تسهیل می کند. این همان کاری است که دونده های سرعت قبل از شروع حرکت انجام می دهند، مرکز ثقل را بالا می کشند.

این حرکات جزیی، درست در آخرین لحظه انجام میشوند، و البته، بسیار ملایم هستند و نامحسوس برای حریف شما، نه یک پیش آگهی برای حمله.

مرحله push off نکات جزیی دیگری هم دارد و اولین حرکت در اجرای straight lead محسوب می شود. سایر مراحل هم جزییات و ظرافت های خودشان را دارند.

محصول نهایی ضربه ای است بسیار سریع و انفجاری، غیرتلگرافی ( به این معنا که حریف متوجه اجرای تکنیک بوسیله شما نمی شود)، با انحراف کم از استنس اصلی و در نتیجه ریسک کمتر برای مواجه شدن با کانتر حریف، بسیار پرقدرت و ...

حتما با ضربه ی جب در بوکس و سرعتی که دارد آشنا هستید. ضربه ای سریع و موثر که سلاح اصلی بوکسورهای فنی و با مهارت مانند out fighter هاست. straight lead در مقایسه، بسیار فراتر از ضربه جب در بوکس عمل می کند.

بسیار دقیق و جذاب توضیح دادید . باید کمی درباره اجرایش فکر کنم :blush: . از این زاویه زیاد بهش فکر نکرده بودم . ممنون از شما که وقت عزیزتان را در اختیار ما قرار میدهید.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بسیار دقیق و جذاب توضیح دادید . باید کمی درباره اجرایش فکر کنم :blush: . از این زاویه زیاد بهش فکر نکرده بودم . ممنون از شما که وقت عزیزتان را در اختیار ما قرار میدهید.

خواهش می کنم. شرمنده ام می کنید. خوشحالم اگر مطالب مفیدی مطرح کرده باشم :)

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
ممنون ولی بقیه سبک ها چی؟
بوکس کارآمد تر هست یا کیک بوکسینگ که ضربات پا هم داره؟

همه سبک هایی که نام بردید خوب هستند.​

نظر شخصی بنده اینجوری است به ترتیب اولویت:

بوکس در ضربات دست، بیشتر از همه به جیت کان دو نزدیک است.

کیک بوکس ها، به ترتیب موآی تای، سانشو به دلیل تکنیک های گلاویزی، آخر هم کیک بوکس آمریکایی.

وینگ چون را دوست دارم. پرکاربرد و سریع و موثر.

درباره کیوکوشین انتقاداتی دارم اما زمانی آقای فایرنایت برایم توضیح می دادند کیوکوشین ِ اولیه خصوصیات دیگری هم داشته است. بطور کلی کاراته ی بسیار محکمی است.

راستش هاپکیدو را زیاد نمی شناسم اما به نظر باید روش خوب و موثری داشته باشد.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
ممنون آبتین جان از مطالب خوبت
و از دوستان دیگه به خاطر سوالهای خوبی که باعث این جواب های خوبتر میشه:)
این مشت از نزدیک رو یکی از دوستان ما به یه بنده خدایی زده بود و به خاطر مشکلاتی که براش ایجاد کرده بود دیگه دوره این رشته خوب رو خط کشیده بود:eek:

این مشت نزدیک همون مشتی نیست که بروسلی میگفت هم ضربه هست و هم دفاع! یعنی در آن واحد با یک ضربه هم دفاع میکنه هم ضربه میزنه؟!
یا فرق داره اگه اشتباه نکنم فکر کنم اون با آرنج دست بود؟ یادم نمیاد خوب
ممنون میشم در بارش یه توضیحی بدی
راستی خیلی از چیزایی هم که میگی مثل نوع استنس و جابه جایی ها و تحرک خیلی به تکواندو شبیه هست و پرکاربرد!
ممنون
موفق باشیم
یا علی

سلام محمد عزیز​
خوشحالم که به اینجا آمدی!​
ممنونم از تو​
فکر می کنم مشت یک اینچی چیزی که شما به یاد آوردی نباشد.​
مشتی است که از فاصله یک اینچی زده می شود اما قدرت زیادی دارد.​
راستی به توصیه ی شما، در سایت آپارات عضو شدم. ویدئوهام را این به بعد آنجا آپلود می کنم. :)

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بهترین تارگت ها کدوم ها هستن؟

به طور کلی چشم ها در اولویت اند.

با دست و پا می توانیم به بیضه ضربه بزنیم.

با پا به ساق پا و زانو.

مواردی دیگری هم طبیعتا هست.​
برای مثال قفسه ی سینه ناحیه آسیب پذیری است، مخصوصا در صورتیکه فردی دست هایش بالا باشد، دنده هایش از همه جدا شده و شکننده خواهند بود. یا مثلا فک، اگر بتوانید ضربه مناسبی به آن بزنید. ضربه ی هوک در بوکس اصطلاحا Knockout power دارد.
در سمت راست قفسه سینه، کبد قرار دارد که یک ضربه ی مناسب به این ناحیه بسیار دردناک خواهد بود، مثلا یک roundhouse kick یا یک shovel hook مناسب. به این ضربه اصطلاحا liver shot می گویند.

این ها البته مثال بودند. این لیست می تواند ادامه داشته باشد ...

Last edited:
بالا