اما در مورد وضعيت و كيفيت گوش هاي شركت نوكيا:
مسلما ترديدي وجود نداره كه نوكيا به دليل پشتوانه ي بسيار خوب مالي، موفق شده متوع ترين گوشي ها رو در طي سال هاي اخير توليد كنه و طبيعتا در سال جاري هم همونطور كه مي دونين توليدات زيادي رو عرضه خواهد كرد. همونطور كه تعداد زيادي از رفقا اشاره كردن، نوكيا براي تمام اقشار مختلف جوامع گوشي توليد كرده و سعي كرده هيچ رده اي رو از دست نده. از گوشي ارزان قيمت 1100 بگير تا N93 بسيار حرفه اي -كه الته هنوز توليد نشده و دارن روش كار مي كنن- در نتيجه مردم (منظورم مردم دنيا هستن) هم كه سابقه ي ذهني خوبي در مورد نوكيا داشتن وقتي مي بينن گوشي هاي زيادي مطابق نيازهاي اونا طراحي شده به سمت نوكيا كشيده مي شن و اين اتفاقي است كه تا الان افتاده. به شخصه معتقدم نوكيا در طراحي گوشي هاي متنوع سرآمد هم نوعان خودشه، هر چند ممكنه شما از قيافه ي خيلي از مدل ها من جمله 6600 و 6630 خوشتون نيومده باشه (كه منم خوشم نيومده!) اما اگه دقت كنيد در هيچ برند ديگري اين اندازه تنوع رو در ابعاد و شكل ظاهري گوشي ها نمي تونيد ببينيد. لذا اگه برايند اين موضوع رو حساب كنيم مي بينيم نوكيا در مجموع در زمينه ي طراحي و زيبايي گوش ها نيز پيشتاز است و به عنوان مثال گوشي بسيار جالب توجهي مثل 8800 تونسته نظر حتي مشكل پسندان رو هم جلب كنه.
بحث آنتن دهي گوشي ها فني تر از اونيه كه من (كه يه لا قبايي بيش نيستم!) بتونم در مورد اون نظر يه صادر كنم! اما فقط به ذكر تجربه ي خودم اكتفا مي كنم:
من خودم قبلا گوشي نوكيا داشتم (6610) و الان هم دو ماهيست كه سوني اريكسون گرفته ام. طبقه ي هم كف شركت ما در يك نقطه ي كور واقع شده كه تقريبا مي توانم بگويم هيچ گوشي اي اونجا يا اصلا آنتن نمي ده يا به خوبي آنتن نميده. اما تجربه ي من نشون داده كه من با همون گوشي از رده خارج 6610 تعداد تماس هاي نيمه موفق بيشتري نسبت به گوشي جديد W800 داشته ام؛ من به طور مشخص به دوستانم مي گفتم اگه نتونستيد منو پيدا كنيد به من SMS بزنيد و جالبه كه من با اون 6610 قادر به دريافت آسان SMS بودم ولي با اين گوشي كمتر موفق شده ام. البته باز هم مي گم اين فقط يه تجربه ي شخصيه و شايد حق با دوستاني باشه كه مي گن اين وضعيت آنتن دهي مربوط به كشور ماست و در ساير نقاط دنيا اين مشكلات ديده نمي شه.
صداي زنگ و رينگ تون از اون بحث هاي اختلافي ست كه بايد فضلا در مورد اون نظر بدن! اما فكر مي كنم در بين مدل هاي مختلف نوكيا و سوني اريكسون در اين زمينه تفاوت هاي زيادي وجود داشته باشه كه كما بيش ديده ايم. سوني تجربه ي بيشتري در زمينه ي وسايل صوتي داره و احتمالا وضعيت بهتري در اين مورد داره و خودم هم تا اندازه اي اين قضيه رو تجربه كرده ام.
خب مثل اين كه همون داستان روده درازي تكرار شده، پس بقيه ي كلمات گهربار! رو بعدا عرض مي كنم. (مي خواستم همه ي حرف هامو همين امشب بزنم اما ديگه خواب امان نمي ده و صبح زود يعني 6 بامداد هم كه بايد بروم سركار! لابد فكر مي كنين كه من كله پزي دارم! ...)