• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Nokia vs SonyEricsson, قسمت 23967!!

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
انگار اینجا دعواست اره؟
23.gif
16.gif
5.gif
3.gif

xPlod

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8
نه بابا، تازه داریم چاق سلامتی می کنیم :D

S_Engineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
سلام
من همين امروز عضو اين سايت شدم و فقط بخاطر يك موضوع اين كار رو كردم. كه شنيدن داستانش خالي از لطف نيست.
از سال 74 كه يك گوشي اريكسون خريدم هيچوقت به يك گوشي جديد نيازي نداشتم ، كارم رو راه مينداخت و بلانسبت مثل اسب كار ميكرد. اخيرا برو بچ گيردادن كه بايد عوضش كني ، منم شروع كردم به تحقيق در مورد گوشي هايي كه تو رنج 120 تا 160 تومن بودند، و با توجه به اينكه چند ساليه كه تو محل كارم مستقيما با مركز سوئيچ تلفن اريكسون كار ميكنم نيم نگاهي هم به همين مارك داشتم ولي تقريبا تمام اطرافيان نوكيا رو پيشنهاد ميكردند فقط بخاطر گارانتيش و وجود لوازمش در بازار. ولي راستشو بخوايد گوشي هاي نوكيارو كه ميديدم حالم از قيافشون بهم ميخورد ، عين دسته هونگ بودند كه چند تا كليد روش باشه ، بعد رفتم سراغ مشخصات فني ، دو سه تا سايت رو زيرو رو كردم منجمله موبايل ريويو، و دست آخر رسيدم به سوني اريكسون ، كا 700 و خريدمش ، حالا چرا اومدم اينجا؟ چون ميخواستم در مورد اين گوشي بيشتر بدونم ولي متاسفانه در 8-9 صفحه اول اين تاپيك فقط دعوا ديدم ، ديگه حوصله نداشتم همه 52 صفحه رو بخونم ، عضو شدم تا مطلب زير رو براي همه دوستان جديدم ارسال كنم :

S_Engineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
آنتن دهی گوشی های مختلف

امروز می خوام به سوالی که حتما ذهن همه ی شما رو به خودش مشغول کرده جواب بدم. برای پاسخ به این سوال من گوشی هایی رو که لیستشو میبینین برداشتم و با خودم یک بار بردم بیرون از شهر و در جاهایی که قدرت شبکه بسیار کم بود با زنگ زدن از گوشی ها به همدیگه و تلفن های ثابت آنتن دهیشون رو تست کردم. (یعنی جاهایی که علامت آنتن توی صفحه به حداقل خودش می رسه) و یک بار هم بردم تو جاهای شلوغ شهر که علامت آنتن در حداکثر خودش قرار داره ولی به دلیل تجمع بیش از افراد در زیر یک آنتن نمیشه از شبکه استفاده کرد و مثل بالا دوباره همه رو تست کردم. قبل از شروع مقاله باید از دوستانی که گوشی هاشون رو برای انجام دادن تست ها در اختیارم گذاشتن تشکر کنم: دست همتون درد نکنه و خیلی ممنون.
لیست گوشی ها:
اریکسون:T20
سونی اریکسون: K700i, K500i, S700, P800, T610, T68i
نوکیا: 6630، 6600،2600،1100، 7610، 2650،3310، 6610
زیمنس:CX65

نکته ی اخلاقی! : در واقع و در کاربرد روزمره و درون شهری تفاوت محسوسی بین آنتن دهی گوشی ها وجود ندارد و با تقریب خوبی می توان همه را یکسان در نظر گرفت. ولی من برای اینکه همه رو روشن کنم این تستها رو انجام دادم تا بالاخره جواب دقیق و کاملی برای این سوال همیشگی پیدا کنم.

نکته ی تعجب برانگیز: خط های آنتن توی صفحه ی گوشی کاملا نسبی است و اصلا ربطی به میزان قدرت گوشی ندارد!! به عنوان مثال به طور نسبی همیشه تعداد خطهای آنتن در گوشی ها ی سیمبیان کمتر از بقیه است: در جایی که 6630 نصف 6610 آنتن نشان میداد هیچ تفاوتی در کیفیت مکالمه دو گوشی مشاهده نشد. در ضمن خطهای آنتن در گوشی های سونی اریکسون به سرعت زیاد و کم می شوند که بیشتر به دلیل نوع نرم افزار این گوشی هاست تا تغییر در میزان آنتن دهی (در این گوشی ها display به سرعت آپدیت می شود)

نکته ی خرید: صرفا با توجه به مارک گوشی نمی توان گفت آنتن دهی آن خوب یا بد است، بلکه در محصولات یک شرکت بالا و پایین زیاد وجود دارد. مثلا در بررسی ما بهترین انتن دهی مربوط بود به K700i از سونی اریکسون و بدترین هم مربوط به همین شرکت: S700

نکته ی بهداشتی: همانطور ک در کاتالوگ اکثر گوشی ها هم ذکر شده وقتی گوشی ها در محل هایی قرار می گیرند که سیگنال ضعیف است از قدرت بیشتری برای برقراری ارتباط با شبکه بهره میگیرند. وقتی من که بیشتر از پانزده تا گوشی رو روی صندلی جلوی ماشین گذاشته بودم و از شهر بیرون می رفتم اینقدر نویز روی ضبط ماشین ایجاد شد که مجبور شدم خاموشش کنم! بنابراین اولا وقتی از شهر بیرون میرین گوشی رو از بدنتون دور کنین یا حتی خاموشش کنین و در ضمن موقع صحبت کردن گوشی رو طوری بگیرین که دستتون آنتنشو پوشش نده.

خوب حالا بریم سراغ ریز نتایج:
اول از همه تنها گوشی زیمنسی که با خودم برده بودم اینقدر ضعیف عمل کرد که اصلا در نتایج به حسابش نمیارم!
خوب، مقام اول به طور مطلق تعلق می گیرد به k700i از سونی اریکسون! واقعا عالی بود. در جایی که گوشی ای دیگه No network بودن با این گوشی میشد تماس گرفت و صحبت کرد! صد آفرین به سونی اریکسون.
T20 هم از اریکسون در کل نمایش خوبی داشت و به ما ثابت کرد در چند سال گذشته گوشی ها از لحاظ آنتن دهی اصلا بهتر نشده اند. پس گوشی های قدیم خودتون رو حفظ کنین! گوشی های جدید آش دهنسوزی نیستند. K500i و T68iهم در همین رده قرار میگیرند.
گوشی های نوکیا تقریبا آنتن دهی مشابه و خوبی دارند. و تفاوت چندانی بین 1100و6630 که حدود 300 هزار تومن اختلاف قیمت دارند از این لحاظ مشاهده نشد. به جز 3310 که خوب عمل نکرد. شاید بتوان گفت 2600 هم کمی پایین تر از بقیه قرار می گیرد.
اما گوشی های اندکی قدیمیتر سونی اریکسون نظیر T610 محبوب و P800 نمایش خوبی نداشتند و حتی از اینها ضعیف تر S700 بود که انتظار میرفت این گوشی با توجه به اینکه همزمان با K700i عرضه شده بود از آنتن دهی خوبی برخوردار باشد که نتایج تست نا امید کننده بود.
در پایان در یک جدول به تمام گوشی ها نمره میدم
k700i سونی اریکسون 10
T68i، K500i سونی اریکسون 9.5
6630، 6600،1100، 7610، 2650،6610نوکیا و T20 اریکسون 9.0
2600نوکیا: 8.75
P800, T610 سونی اریکسون: 8.25
3310نوکیا 8
S700 سونی اریکسون 7.5

امیدوارم این مقاله که وقت و انرژی زیادی براش مصرف شده توانسته باشه به این سوال همیشگی و بی پاسخ همه ی شما پاسخ دقیق و کاملی داده باشه.

S_Engineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
با توجه به مطلب بالا فكر كنم تنها دليلي كه بعضي ها سوني اريكسون رو باهاش ميكوبيدن هم مرتفع شد اونم آنتن دهي-ه سوني اريكسون_ه ، موفق باشيد

dead_chatter

Registered User
لایک‌ها
3
مطالب مفیدی بود دست شنا درد نکنه ولی اگه ایشون کی 750 رو هم امتحان میکردن فکر کنم 10.5 میدادن البته 6681 و نوکیا 11 حقشون بود نمیدونم چرا 9 شدن آخه آنتن دهی نوکیا از همه هتره!البته سایتش در پیته و خالی بندی نوشته!

alireza_juve

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
خب جالبه دوست عزیز .. شما احتمالا تستی بر خلاف اصول مرسوم انجام دادید که 3310 در اون نتیجه خوبی رو نشون نداده!! این مطلب دقیقا به مثابه فرض وجود سیال ایده ال روی کره زمینه( با توجه به رشته خودم مثال زدم) ضمن اینکه من اصلا با حرف شما در تساوی انتن موافق نیستم حداقل الان که ان 70 دارم ان برابر بهتر از سامسونگ آ800 مه داشتم بهتر انتن میده و کیفیت مکالمش هم زمین تا اسومن فرق داره .. ضمن اینکه جالب هست بدونبد اینگونه تست ها که به صورت تجربی هستن تولرانس زیادی در نتایج دارن گو اینکه دوستی به همین تازگی از اینکه بیرون شهر بودن و کا 750 انتن نمیداده گفتن یا دوست دیگه ای عکس اون مطلب رو گفتن .. به صرف تستی که هر کسی ممکنه یه جوابی ازش برداشت کنه نمیشه هنچین حکم کلی داد ..

Reza364

Registered User
لایک‌ها
9
به نقل از S_Engineer :
سلام
من همين امروز عضو اين سايت شدم و فقط بخاطر يك موضوع اين كار رو كردم. كه شنيدن داستانش خالي از لطف نيست.
از سال 74 كه يك گوشي اريكسون خريدم هيچوقت به يك گوشي جديد نيازي نداشتم ، كارم رو راه مينداخت و بلانسبت مثل اسب كار ميكرد. اخيرا برو بچ گيردادن كه بايد عوضش كني ، منم شروع كردم به تحقيق در مورد گوشي هايي كه تو رنج 120 تا 160 تومن بودند، و با توجه به اينكه چند ساليه كه تو محل كارم مستقيما با مركز سوئيچ تلفن اريكسون كار ميكنم نيم نگاهي هم به همين مارك داشتم ولي تقريبا تمام اطرافيان نوكيا رو پيشنهاد ميكردند فقط بخاطر گارانتيش و وجود لوازمش در بازار. ولي راستشو بخوايد گوشي هاي نوكيارو كه ميديدم حالم از قيافشون بهم ميخورد ، عين دسته هونگ بودند كه چند تا كليد روش باشه ، بعد رفتم سراغ مشخصات فني ، دو سه تا سايت رو زيرو رو كردم منجمله موبايل ريويو، و دست آخر رسيدم به سوني اريكسون ، كا 700 و خريدمش ، حالا چرا اومدم اينجا؟ چون ميخواستم در مورد اين گوشي بيشتر بدونم ولي متاسفانه در 8-9 صفحه اول اين تاپيك فقط دعوا ديدم ، ديگه حوصله نداشتم همه 52 صفحه رو بخونم ، عضو شدم تا مطلب زير رو براي همه دوستان جديدم ارسال كنم :
دوست عزیز ضمن خوش آمدگویی به شما در مورد کا700 در این تاپیک مفصلا بحث شده و معایب و مزایا و دیگر مسائل مربوط به اون رو میتونی پیدا بکنی :)

http://www.forum.persiantools.com/showthread.php?t=23945

DariushAgah

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
به نقل از S_Engineer :
آنتن دهی گوشی های مختلف

امروز می خوام به سوالی که حتما ذهن همه ی شما رو به خودش مشغول کرده جواب بدم. برای پاسخ به این سوال من گوشی هایی رو که لیستشو میبینین برداشتم و با خودم یک بار بردم بیرون از شهر و در جاهایی که قدرت شبکه بسیار کم بود با زنگ زدن از گوشی ها به همدیگه و تلفن های ثابت آنتن دهیشون رو تست کردم. (یعنی جاهایی که علامت آنتن توی صفحه به حداقل خودش می رسه) و یک بار هم بردم تو جاهای شلوغ شهر که علامت آنتن در حداکثر خودش قرار داره ولی به دلیل تجمع بیش از افراد در زیر یک آنتن نمیشه از شبکه استفاده کرد و مثل بالا دوباره همه رو تست کردم. قبل از شروع مقاله باید از دوستانی که گوشی هاشون رو برای انجام دادن تست ها در اختیارم گذاشتن تشکر کنم: دست همتون درد نکنه و خیلی ممنون.
لیست گوشی ها:
اریکسون:T20
سونی اریکسون: K700i, K500i, S700, P800, T610, T68i
نوکیا: 6630، 6600،2600،1100، 7610، 2650،3310، 6610
زیمنس:CX65

نکته ی اخلاقی! : در واقع و در کاربرد روزمره و درون شهری تفاوت محسوسی بین آنتن دهی گوشی ها وجود ندارد و با تقریب خوبی می توان همه را یکسان در نظر گرفت. ولی من برای اینکه همه رو روشن کنم این تستها رو انجام دادم تا بالاخره جواب دقیق و کاملی برای این سوال همیشگی پیدا کنم.

نکته ی تعجب برانگیز: خط های آنتن توی صفحه ی گوشی کاملا نسبی است و اصلا ربطی به میزان قدرت گوشی ندارد!! به عنوان مثال به طور نسبی همیشه تعداد خطهای آنتن در گوشی ها ی سیمبیان کمتر از بقیه است: در جایی که 6630 نصف 6610 آنتن نشان میداد هیچ تفاوتی در کیفیت مکالمه دو گوشی مشاهده نشد. در ضمن خطهای آنتن در گوشی های سونی اریکسون به سرعت زیاد و کم می شوند که بیشتر به دلیل نوع نرم افزار این گوشی هاست تا تغییر در میزان آنتن دهی (در این گوشی ها display به سرعت آپدیت می شود)

نکته ی خرید: صرفا با توجه به مارک گوشی نمی توان گفت آنتن دهی آن خوب یا بد است، بلکه در محصولات یک شرکت بالا و پایین زیاد وجود دارد. مثلا در بررسی ما بهترین انتن دهی مربوط بود به K700i از سونی اریکسون و بدترین هم مربوط به همین شرکت: S700

نکته ی بهداشتی: همانطور ک در کاتالوگ اکثر گوشی ها هم ذکر شده وقتی گوشی ها در محل هایی قرار می گیرند که سیگنال ضعیف است از قدرت بیشتری برای برقراری ارتباط با شبکه بهره میگیرند. وقتی من که بیشتر از پانزده تا گوشی رو روی صندلی جلوی ماشین گذاشته بودم و از شهر بیرون می رفتم اینقدر نویز روی ضبط ماشین ایجاد شد که مجبور شدم خاموشش کنم! بنابراین اولا وقتی از شهر بیرون میرین گوشی رو از بدنتون دور کنین یا حتی خاموشش کنین و در ضمن موقع صحبت کردن گوشی رو طوری بگیرین که دستتون آنتنشو پوشش نده.

خوب حالا بریم سراغ ریز نتایج:
اول از همه تنها گوشی زیمنسی که با خودم برده بودم اینقدر ضعیف عمل کرد که اصلا در نتایج به حسابش نمیارم!
خوب، مقام اول به طور مطلق تعلق می گیرد به k700i از سونی اریکسون! واقعا عالی بود. در جایی که گوشی ای دیگه No network بودن با این گوشی میشد تماس گرفت و صحبت کرد! صد آفرین به سونی اریکسون.
T20 هم از اریکسون در کل نمایش خوبی داشت و به ما ثابت کرد در چند سال گذشته گوشی ها از لحاظ آنتن دهی اصلا بهتر نشده اند. پس گوشی های قدیم خودتون رو حفظ کنین! گوشی های جدید آش دهنسوزی نیستند. K500i و T68iهم در همین رده قرار میگیرند.
گوشی های نوکیا تقریبا آنتن دهی مشابه و خوبی دارند. و تفاوت چندانی بین 1100و6630 که حدود 300 هزار تومن اختلاف قیمت دارند از این لحاظ مشاهده نشد. به جز 3310 که خوب عمل نکرد. شاید بتوان گفت 2600 هم کمی پایین تر از بقیه قرار می گیرد.
اما گوشی های اندکی قدیمیتر سونی اریکسون نظیر T610 محبوب و P800 نمایش خوبی نداشتند و حتی از اینها ضعیف تر S700 بود که انتظار میرفت این گوشی با توجه به اینکه همزمان با K700i عرضه شده بود از آنتن دهی خوبی برخوردار باشد که نتایج تست نا امید کننده بود.
در پایان در یک جدول به تمام گوشی ها نمره میدم
k700i سونی اریکسون 10
T68i، K500i سونی اریکسون 9.5
6630، 6600،1100، 7610، 2650،6610نوکیا و T20 اریکسون 9.0
2600نوکیا: 8.75
P800, T610 سونی اریکسون: 8.25
3310نوکیا 8
S700 سونی اریکسون 7.5

امیدوارم این مقاله که وقت و انرژی زیادی براش مصرف شده توانسته باشه به این سوال همیشگی و بی پاسخ همه ی شما پاسخ دقیق و کاملی داده باشه.

این یک مقاله تکراریه که مال خیلی وقت پیشه . زحمت زیاد هم احتمالا منظورشون این بوده که چقدر زحمت داشته یک جوری بنویسه که بالاخره سونی اریکسون اول بشه. خوب بود لینک اصلی مطلب رو میدادید تا همه ببینند.

این مطلب فقط وارونه جلوه دادن حقایق است

اصل مطلب هم بار اول در یک فروم اینترنتی پخش شده بود و متعلق به سایت خاصی نیست

S_Engineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از DariushAgah :
این یک مقاله تکراریه که مال خیلی وقت پیشه . زحمت زیاد هم احتمالا منظورشون این بوده که چقدر زحمت داشته یک جوری بنویسه که بالاخره سونی اریکسون اول بشه. خوب بود لینک اصلی مطلب رو میدادید تا همه ببینند.

این مطلب فقط وارونه جلوه دادن حقایق است

اصل مطلب هم بار اول در یک فروم اینترنتی پخش شده بود و متعلق به سایت خاصی نیست

دوست عزیز اگر دقت بفرمائید لینک مطلب رو در پست بعدی نوشتم ضمن اینکه تکراری یا منحصر بفرد بودن یک مطلب نشاندهنده عدم درستی اون نیست کما اینکه بسیاری از روشها و تئوریهای مخابرات و الکترونیک مربوط به دهه 50 و 60 هستند ولی کسی نمیتواند صحت آنها را زیر سوال ببره
موفق باشید.

S_Engineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از Reza364 :
دوست عزیز ضمن خوش آمدگویی به شما در مورد کا700 در این تاپیک مفصلا بحث شده و معایب و مزایا و دیگر مسائل مربوط به اون رو میتونی پیدا بکنی :)

http://www.forum.persiantools.com/showthread.php?t=23945

از خوش آمد گوئی و لطف شما ممنونم, با این حال مطلب بیشتر یا جدیدتر از مطالب سایت موبایل ریویو برای کا 700 ندیدم.
موفق باشید

tintin

Registered User
لایک‌ها
0
دوست عزیز خوش آمدی
کلا اینجا افراد و نظرها و پست های عاری از منطق زیاد خواهی دید
قبل از اینی هم که به جوین دیت و تعداد پست ها نگاه کنی ، پست های یک فرد رو بخون تا بفهمی چقدر بارشه
( این یک پیشنهاد دوستانه بود )
اما برای K700تون نباید به این تاپیک میومدین . باید به اون تاپیکی که آقا رضا گفت می رفتین
به انجمن طرفداران سونی اریکسون هم سری بزنید

S_Engineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از tintin :
دوست عزیز خوش آمدی
از لطف شما ممنونم,
به نقل از tintin :
کلا اینجا افراد و نظرها و پست های عاری از منطق زیاد خواهی دید
خوب این چیزی نیست که مختص پی تی باشه !!
به نقل از tintin :
قبل از اینی هم که به جوین دیت و تعداد پست ها نگاه کنی ، پست های یک فرد رو بخون تا بفهمی
چقدر بارشه
فکر میکنم از همون چند صفحه اول و این چند تا پست آخر که برای من ارسال شده هم میشه همون نتیجه رو گرفت

به نقل از tintin :
( این یک پیشنهاد دوستانه بود )
از پیشنهاد شما ممنونم
به نقل از tintin :
اما برای K700تون نباید به این تاپیک میومدین . باید به اون تاپیکی که آقا رضا گفت می رفتیند
اون جا هم رفتم , دو سه تا پست بود که به اطلاعاتم اضافه کرد تقریبا میشه گفت که به خواندن 37 صفحه می ارزید

به نقل از tintin :
به انجمن طرفداران سونی اریکسون هم سری بزنید
چشم , حتما , به اریکسون هم رای خواهم داد ;)

S_Engineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به نقل از tintin :
اما برای K700تون نباید به این تاپیک میومدین . باید به اون تاپیکی که آقا رضا گفت می رفتین
در ضمن آمدن من به این تاپیک بیشتر برای سنجیدن صحت تحقیق خودم در مورد مارک های نوکیا و سونی اریکسون بود ضمن این که این تاپیک در وحله اول بیننده رو وسوسه میکنه تا ببینه گوشی مورد نظرش در این مقایسه ها چه جایگاهی داره، ولی متاسفانه در اون چند صفحه بجز تمجید و توهین به k750i و چند تا گوشی دیگه مطلب زیادی پیدا نکردم.

tintin

Registered User
لایک‌ها
0
به نقل از S_Engineer :
در ضمن آمدن من به این تاپیک بیشتر برای سنجیدن صحت تحقیق خودم در مورد مارک های نوکیا و سونی اریکسون بود ضمن این که این تاپیک در وحله اول بیننده رو وسوسه میکنه تا ببینه گوشی مورد نظرش در این مقایسه ها چه جایگاهی داره، ولی متاسفانه در اون چند صفحه بجز تمجید و توهین به k750i و چند تا گوشی دیگه مطلب زیادی پیدا نکردم.
:))
درست میگین
اینجا کل برند مقایسه میشه که کاره اشتباهیس

alireza_juve

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
به این دوست عزیز جدید الورود شایان ذکره عرض کنم احتمالا تمام نظرات غیر منطقی و ... رو از طرفداران نوکیا خواهید شنید پس از همین الان برای بدست اوردن جوابهای 100 درصد علمی و منطقی سراغ دوستان سونی رو بگیرید که خود رو خدای فهم و درک و منطق و مخالفینشون رو خالی از منطق میدونند و احتمالا تصور میکنن از کره دیگه ای اومدن و ملیتی به جز ایرانی دارن که اینقدر از بالا به بقیه نگاه میکنند .. :)

DariushAgah

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
به نقل از S_Engineer :
دوست عزیز اگر دقت بفرمائید لینک مطلب رو در پست بعدی نوشتم ضمن اینکه تکراری یا منحصر بفرد بودن یک مطلب نشاندهنده عدم درستی اون نیست کما اینکه بسیاری از روشها و تئوریهای مخابرات و الکترونیک مربوط به دهه 50 و 60 هستند ولی کسی نمیتواند صحت آنها را زیر سوال ببره
موفق باشید.

مطلب رو قبلا در سایت فروم دیگری دیده بودم فکر کنم پرشین هال و این سایتی که لینک دادید اصلا منبع مطلب نیست بلکه این سایت بدون کپی رایت اون مطلب رو کپی کرده. اعتبار این گفته ها به اعتبار کاربریه که اون رو نوشته و باید دید چطور آدمیه
هر چیزی هر جایی میبینید باور نکنید

Mazi

* مدیر موبایل و اسمارت فون ها* مدیر پاتوق
همکار انجمن
لایک‌ها
10,509
به نقل از اخبار جناب اسفندیار:

افسانه يا واقعيت آنتن‌دهي

--------------------------------------------------------------------------------

علي پناهي‌
نشريه عصر شبکه - اول ارديبهشت ۱۳۸۵ شماره 25

اشاره :
بارها از دوستان، فروشندگان موبايل و حتي در مجلا‌ت معتبر در مورد آنتن‌دهي بهتر و قدرت‌گيرندگي بيشتر مدل خاصي از گوشي‌هاي همراه مطالبي شنيده يا ديده‌ايم. واقعيت چيست؟

بارها از دوستان، فروشندگان موبايل و حتي در مجلا‌ت معتبر در مورد آنتن‌دهي بهتر و قدرت‌گيرندگي بيشتر مدل خاصي از گوشي‌هاي همراه مطالبي شنيده يا ديده‌ايم. در حقيقت اين بحث به ابتداي ورود تلفن همراه ديجيتال به بازار برمي‌گردد. در آن زمان استانداردهاي موجود براي سيستم آنالوگ طراحي شده بود و همه با آن استانداردها دستگاه‌هاي جديد را بررسي مي‌كردند. در سيستم آنالوگ قدرت بيشتر دستگاه موبايل باعث بُرد بيشتر دستگاه و كيفيت صداي بهتر مي‌شود. در سيستم سلولي اين مسئله در لبه‌هاي سلول و مناطقي كه سيگنال ضعيف است ارزش پيدا‌‌مي‌كند. مردم به دنبال دستگاهي هستند كه در مناطق با سيگنال ضعيف، امكان برقراري ارتباط داشته باشد. در دستگاه‌هاي آنالوگ عوامل مختلفي مانند قدرت فرستنده و گيرنده، قدرت باتري دستگاه، وضعيت آب و هوا و كلا‌سي كه دستگاه در آن قرار دارد، روي بُرد و قدرت دستگاه موثرند.

در سيستم GSM استانداردهاي آنالوگ بي‌ارزش است. ولي باز هم "حساسيت و آنتن‌دهي" از دهان مردم نيفتاده است. از اين‌رو در ادامه مي‌خواهيم ببينيم چه عاملي باعث شده‌است تا كاربران به آنتن‌دهي متفاوت دستگاه‌هاي موبايل اعتقاد داشته باشند.

در ابتدا بايد توجه كنيم كه سيستم GSM نيز مانند هر فناوري ديگري فرايند توسعه و بهبود را طي‌كرده است. در ابتداي شكل‌گيري غير از پارامترهاي تعريف شده براي ترمينال‌ها ساير نكات تعريف شده نبودند. بسياري از تنظيمات و مشخصات بر پايه آزمون و خطا شكل گرفتند و با افزوده شدن تجربه مهندسان اين موارد نيز مورد توجه قرار گرفتند. بسياري از اصول ساخت ترمينال‌ها از فناوري آنالوگ كپي‌برداري شده بودند و در ابتداي كار، پوشش شبكه GSM از شبكه‌هاي آنالوگ موجود در آن زمان بسيار ضعيف‌تر بود.

ساده‌ترين راه براي حل اين مشكل در كنار گسترش دكل‌ها، افزايش قدرت فرستندگي اين دكل‌ها و گوشي‌هاي موبايل بود. اين مسئله باعث افزايش مصرف باتري مي‌شد و در نتيجه عمر باتري گوشي در آن دوره تنها يك يا دو روز بيشتر نبود. كاربران در آن زمان به قدرت بالا‌ي گوشي خود اذعان داشتند و تاثير آن روي وسايل مختلف از راديو و تلويزيون گرفته تا لا‌مپ مهتابي را دليلي بر اين مدعا مي‌دانستند. بارها مي‌ديديم كه بلندگوي دستگاه‌هايي مثل ضبط‌صوت حتي در فواصل چند متري با گوشي، صداهاي عجيبي پيدا مي‌كنند و بسياري نيز از سردرد و ريزش مو در هنگام استفاده ممتد از تلفن همراه خود شكايت داشتند.

هر سازنده به‌طور مستقل تصميم مي‌گرفت كه قدرت فرستندگي هر مدل گوشي چقدر‌‌باشد و اين قدرت برحسب مدل نيز تغيير مي‌كرد. لا‌زم به ذكر است كه در آن زمان محدوديت‌هايي براي حداكثر قدرت آن فرستنده وجود داشت. ولي آزادي عمل بالا‌يي براي سازندگان در نظر گرفته شده بود.

اين افزايش توان در گوشي‌ها براي حفظ ارتباط روي بافت‌هاي زنده اثرات مضري داشت. با گسترش و بهبود شبكه‌هاي GSM نيازي به قدرت بالا‌ي گوشي‌ها نبود و از طرفي حساسيت مردم در مورد سلا‌متي باعث فشار بيشتري بر سازندگان شد.

در اواخر سال 1997 و ابتداي 1998 گوشي‌هاي جديد به بازار آمدند كه با توان كمتر، امكان استفاده طولا‌ني را به كاربران مي‌دادند. در سال 1999 اكثر سازندگان قدرت فرستنده‌هاي نصب شده را تا حد معمول كاهش دادند.
با تصويب SAR (قدرت جذبي اختصاصي) كه به‌طور مستقيم با توان دستگاه ارتباط داشت، اين محدوديت‌ها بيشتر شد.
SAR نشان مي‌دهد كه چه مقدار اشعه به وسيله بدن جذب شده است. تا سال 2001 اين عدد نسبتاً بزرگ بود. به طور مثال در انگستان ده وات به كيلوگرم بود. در آن زمان گوشي‌ها بسيار كمتر از اين مقدار تشعشع داشتند. به تدريج اين عدد كاهش يافت و قوانين سخت‌تري براي آن وضع شد. به طوري ‌كه اگر سازنده‌اي مقدار SAR موردنظر را به‌دست نياورده باشد، نمي‌تواند در ايالا‌ت متحده و اروپا فعاليت نمايد. در اروپا حداكثر ميزان مجاز SAR، دو و در استراليا و ايالا‌ت متحده عدد 6‌/‌‌1 است. مسلما هر چه ميزان SAR كمتر باشد، دستگاه كم‌خطرتر خواهد بود.

با كاهش SAR قدرت فرستندگي گوشي‌هاي موبايل كاهش يافت. اما با پوشش بهتر دكل‌هاي فرستنده و بهبود سخت‌افزار و نرم‌افزار مشكل خاصي پيش نيامد. در كنار اين موضوع استفاده از يك پلتفرم براي چندين مدل پيش آمد. به‌طور مثال 6610/6100/7210 و 7250 به‌طور كامل از سخت‌افزار و نرم‌افزار يكساني برخوردارند. در نتيجه مقايسه قدرت اين دستگاه‌ها بي‌معني است. اين يكسان شدن سخت‌افزاري و نرم‌افزاري اجازه دسته بندي بهتر را نيز داده است. به‌طور مثال دستگاه‌هاي فوق جزء سري چهل به‌حساب مي‌آيند.

دوستي از من پرسيد كه با همه اين اوصاف، گوشي‌ها در عمل به‌صورت يكنواخت كار نمي‌كنند و حتي اگر در يك گروه قرار داشته باشند، بعضي بهتر و بعضي ضعيف‌تر عمل مي‌نمايند.

براي پاسخ به اين مسئله به اين نكته توجه نماييد كه هر گوشي، نرم‌افزار مخصوصي براي كار با شبكه دارد و تنظيمات آن به‌طور پيش‌فرض توسط كارخانه صورت گرفته است تا با اكثر شبكه‌ها به خوبي كار كند. ممكن است شبكه مورد نظر شما به‌طور كامل با اين تنظيمات هماهنگ نباشد يا گوشي براي كار با يك شبكه خاص تنظيم شده باشد و يا اين‌كه نسخه نرم‌افزاري كه تنظيمات بهتر را شامل مي‌شود روي گوشي موردنظر نصب نباشد.

مشكل وقتي بيشتر مي‌شود كه برخي افراد بدون دانش و ابزار مناسب نسبت به دستكاري در نرم‌افزار گوشي اقدام مي‌نمايند. در اين مورد دستگاه كار خواهد كرد. اما مشكلا‌تي مانند پرش آنتن، قطع مكالمه و اكوي صدا ايجاد مي‌شوند. اين عيوب اغلب در دستگاه‌هايي كه قفل آن‌ها بازگشايي شده‌است ديده مي‌شود.

مطمئنا مي‌خواهيد بدانيد كه موبايل قفل شده چيست؟ در بسياري از كشورها شماره تلفن، همراه با يك‌دستگاه گوشي ارائه مي‌شود. يعني خط و گوشي با يكديگر فروخته مي‌شود و جالب اين‌كه خريد اين مجموعه با‌هم ارزان‌تر از خريد خط و سيم كارت به صورت جداگانه است. البته شركت فروشنده مانند Vodafone با شركت فروشنده گوشي مانند نوكيا قراردادي مي‌بندد و به اين عنوان كه گوشي تنها با سيم كارت اين شركت كار نمايد، شما را مجبور مي‌كند تا از سيم‌كارت شركت آن‌ها استفاده نماييد تا اينجا كه تنها با يك شيوه بازاريابي و تبليغات طرف هستيم.

اما تعدادي افراد سودجو از اين روش سوءاستفاده مي‌كنند. آن‌ها با خريد اين مجموعه نسبت به باز كردن قفل نرم‌افزاري روي گوشي اقدام مي‌كنند و سپس اين گوشي قفل شكسته را در بازار كشورهايي مانند ايران با گارانتي جعلي به فروش مي‌رسانند. اين دستگاه‌ها به خاطر تنظيمات اوليه كه به شبكه خاصي اختصاص دارد نمي‌توانند با شبكه موبايل ايران به خوبي هماهنگ باشند و در نتيجه سر كاربر بيچاره كلا‌ه مي‌رود. هنگامي كه كاربر براي گارانتي اين گوشي‌ها مراجعه نمايد در جواب به او گفته‌مي‌شود كه ايراد از شبكه است و گوشي سالم است!

گروه دومي كه براي مصرف‌كنندگان مشكل‌‌آفرين هستند، گوشي‌هاي Prototype هستند. مسلما شما با ويندوزهاي ويستاي موجود در بازار ايران برخورد كرده‌ايد كه تماما نسخه آلفا و بتا مي‌باشند. اين مسئله در مورد گوشي‌ها نيز صادق است. قبل از ارائه نسخه اصلي گوشي مدل‌هاي اوليه آن به تعداد محدود براي تست‌كننده‌هاي خاصي فرستاده مي‌شود. اين گوشي‌ها مانند نسخه آلفا و بتاي ويندوز داراي عيوبي هستند كه رفع نشده‌اند. وقتي يك كاربر ندانسته اين گوشي را مي‌خرد، با اشكالا‌ت فراواني برخورد مي‌نمايد و از همه بدتر مقدار SAR اين گوشي‌ها بسيار بيشتر از حد طبيعي است. جالب اين‌كه از اين گروه نيز در بازار ايران وجود دارد.

نكته ديگري كه بايد به آن توجه كنيد علا‌مت مقدار سيگنال روي صفحه نمايش است. مراقب باشيد كه اين علا‌مت شما را گمراه نكند. زيرا گوشي شما هر چند وقت يك‌بار (اين زمان بستگي به مدل و كارخانه سازنده دارد) با ارسال سيگنالي به دكل اصلي و دريافت جواب آن وجود پوشش شبكه و قدرت آن را نمايش دهد. گاهي اين علا‌مت‌ها مي‌تواند روي صفحه باشند ولي از پوشش شبكه خبري نباشد. براي امتحان اين مسئله در حالي‌كه گوشي خود را در دست داريد به يك پاركينگ يا داخل ايستگاه مترو برويد و سعي كنيد شماره‌گيري كنيد. در محلي خواهيد ديد كه قادر به شماره‌گيري نيستيد. ولي هنوز روي صفحه نمايشگر پوشش شبكه نشان داده‌مي‌شود.

توجه داشته باشيد كه پوشيده شدن آنتن با دست و يا نزديكي وسايل و قطعات فلزي به گوشي باعث افت سيگنال و خالي شدن سريع‌تر باتري گوشي مي‌شود.

در جدول زير با مقادير SAR چند مدل گوشي آشنا مي‌شويد.
همان‌طور كه مي‌بينيد گوشي‌هاي قديمي‌تر SAR بالا‌تري دارند.

Nokia
sony-erricson
Motorolla
Samsung
Siemens

مدل‌
SAR
مدل‌
SAR
مدل‌
SAR
مدل‌
SAR
مدل‌
SAR

1100
67/0
j200i
69/0
v3i
63/0
1800
96/0
C55
49/0

6020
52/0
K700
48/0

D410
37/0
C62
75/0

6230i
70/0
K750
66/0

N620
87/0
M55
64/0

6630
83/0

T100
94/0
SL55
62/0

2100
55/0

X460
85/0

3310
9/0

در انتها لا‌زم به ذكر است كه در شرايط آزمايشگاهي حساسيت و قدرت‌گيرندگي بسياري از گوشي‌ها با يكديگر برابر است. در حالي كه كاربران بر قدرت بيشتر بعضي از گوشي‌ها پافشاري مي‌كنند. غير از تفاوت كارخانه‌ها به نظر مي‌رسد مقداري از باورها نيز به تلقين‌ها و شايعات كاربران برمي‌گردد.

خب البته بعضی ها هنوز توی دوران 4-5 سال پیش موندن اون موقع ها که نوکیا به قولی بهتر آنتن میداد فکر میکنن هنوز دوره زمونه 3650 و 7650 هست و هنوز نوکیا خدای انتن دهی هست...هر گونه مقاله و مطلبی رو هم رد میکنن و فقط اصرار دارن که نوکیا بهتر انتن میده اونم تو بعضی شرکتها و.... که خب غیر منطقی هست

نتیجه گیری با خواننده این نوشته ...

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا