sayeh.a
کاربر تازه وارد
- تاریخ عضویت
- 21 ژانویه 2016
- نوشتهها
- 24
- لایکها
- 23
- سن
- 34
نکاتی برای خوشمزهتر کردن قرمه سبزی
قورمه سبزی یا قُرمه سبزی یکی از خوشمزهترین، محبوبترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است و از معدود غذاهایی است که در همه جای ایران رواج دارد. کمتر کسی است که به این خورشت خوشمزه علاقه نداشته باشد. مواد اولیه این خورشت لذیذ، سبزی قرمه (تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله)، گوشت قرمز ، لیموی عمانی و لوبیا قرمز (لوبیا چشم بلبلی و چیتی هم استفاده میشود) میباشد و مزه آن کمی ترش است.
قرمه سبزی هم مانند خیلی از غذاهای لذیذ دیگر ایرانی فوت و فن خاص خودش را دارد. با ما همراه باشید تا این فوت و فن را به شما بیاموزیم تا این بار که قرمه سبزی درست کردید از همیشه خوشرنگتر، خوشمزهتر و جا افتادهتر شود. این هم نکاتی برای خوشمزهتر کردن قرمه سبزی:
۱- اول از همه بهتر است لوبیای قرمه سبزی را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود (برخی لوبیا را جدا میپزند و وقت پخت آب آنرا دور ریخته و به خورشت اضافه میکنند. با این کار هم نفخ لوبیا گرفته میشود)
۲- از همان ابتدا آب را به اندازهای بریزید که نیاز به اضافه کردن مجدد آب نباشد. اگر زمانی آب خورشت کم شد و خواستید آب اضافه کنید بههیچ وجه از آب سرد استفاده نکنید. مقداری آب داغ اضافه کنید.
۳- قرمه سبزی خورشتی است که هرچه بیشتر جا بیفتد خوشمزهتر میشود. در پختن این خورشت عجله نکنید و اجازه دهید با حرارت ملایم آنقدر بپزد تا جا بیفتد.
۴- نکاتی راجع به سبزی قرمه: شنبلیله عطر فوقالعادهای به این خورشت میدهد اما حواستان باشد که زیاد شنبلیله اضافه نکنید زیرا باعث تلخی خورشت قرمه سبزی میشود. همیشه مقدار شنبلیله از دیگر سبزیها کمتر است. سبزی بهتر است تازه بوده و همان لحظه خرد و سرخ شده باشد. این کار قرمه سبزی را بسیار لذیذتر میکند. سبزی خورشت را زیاد سرخ نکنید زیرا هم باعث تلخی خورشت شما میشود و هم ویتامینهای سبزی از بین میرود.
۵ – برخی علاوه بر گوشت از قلم یا عصاره گوشت و مرغ برای خوشمزهتر شدن قرمهسبزی استفاده میکنند.
۶- لیمو عمانی عطر و طعم فوقالعاده ای به این غذا میدهد. اما بهتر است لیمو عمانی یا درسته به خورشت اضافه شود و یا با چنگال سوراخ شود و بعد اضافه شود. لیمو عمانی بهتر است در اواخر پخت به خورشت اضافه شود. چنانچه لیمو عمانی را خرد کردید و خواستید اضافه کنید حتما دانههای داخلش را بیرون بیاورید تا خورشت را تلخ نکند. و نکته دیگر اینکه وقتی لوبیاها پختند لیمو عمانی را اضافه کنید زیرا ترشی لیمو باعث میشوند لوبیاها نپزند.
۷- اگر قرمه سبزی را با گوشت گوسفند درست کنیم خوشمزهتر و خوش خوراکتر میشود.
۸- چنانچه مایل بودید قرمه سبزی ترشتر شود میتوانید کمی آبلیمو یا آب نارنج هم به آن اضافه کنید.
۹- اضافه کردن کمی دارچین و فلفل این غذا رو خوش طعمتر میکند.
۱۰- قبل از خاموش کردن شعله، برخی برای روغن انداختن بیشتر چند قالب کوچک یخ داخل خورشت میریزند تا خورشت جا افتادهتر به نظر بیاید.
۱۱- در اواخر سرخ کردن پیاز میتوانید به آن کمی شنبلیله خشک اضافه کنید. یعنی شنبلیله و پیاز را با هم کمی تفت بدهید. عطر و بوی خوبی به خورشت میدهد.
۱۲- بعضی از دوستان هم توصیه میکنند که در هنگام تفت دادن سبزی کمی رب انار هم به آن اضافه کنیم و بگذاریم با سبزی تفت بخورد.
قورمه سبزی یا قُرمه سبزی یکی از خوشمزهترین، محبوبترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است و از معدود غذاهایی است که در همه جای ایران رواج دارد. کمتر کسی است که به این خورشت خوشمزه علاقه نداشته باشد. مواد اولیه این خورشت لذیذ، سبزی قرمه (تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله)، گوشت قرمز ، لیموی عمانی و لوبیا قرمز (لوبیا چشم بلبلی و چیتی هم استفاده میشود) میباشد و مزه آن کمی ترش است.
قرمه سبزی هم مانند خیلی از غذاهای لذیذ دیگر ایرانی فوت و فن خاص خودش را دارد. با ما همراه باشید تا این فوت و فن را به شما بیاموزیم تا این بار که قرمه سبزی درست کردید از همیشه خوشرنگتر، خوشمزهتر و جا افتادهتر شود. این هم نکاتی برای خوشمزهتر کردن قرمه سبزی:
۱- اول از همه بهتر است لوبیای قرمه سبزی را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود (برخی لوبیا را جدا میپزند و وقت پخت آب آنرا دور ریخته و به خورشت اضافه میکنند. با این کار هم نفخ لوبیا گرفته میشود)
۲- از همان ابتدا آب را به اندازهای بریزید که نیاز به اضافه کردن مجدد آب نباشد. اگر زمانی آب خورشت کم شد و خواستید آب اضافه کنید بههیچ وجه از آب سرد استفاده نکنید. مقداری آب داغ اضافه کنید.
۳- قرمه سبزی خورشتی است که هرچه بیشتر جا بیفتد خوشمزهتر میشود. در پختن این خورشت عجله نکنید و اجازه دهید با حرارت ملایم آنقدر بپزد تا جا بیفتد.
۴- نکاتی راجع به سبزی قرمه: شنبلیله عطر فوقالعادهای به این خورشت میدهد اما حواستان باشد که زیاد شنبلیله اضافه نکنید زیرا باعث تلخی خورشت قرمه سبزی میشود. همیشه مقدار شنبلیله از دیگر سبزیها کمتر است. سبزی بهتر است تازه بوده و همان لحظه خرد و سرخ شده باشد. این کار قرمه سبزی را بسیار لذیذتر میکند. سبزی خورشت را زیاد سرخ نکنید زیرا هم باعث تلخی خورشت شما میشود و هم ویتامینهای سبزی از بین میرود.
۵ – برخی علاوه بر گوشت از قلم یا عصاره گوشت و مرغ برای خوشمزهتر شدن قرمهسبزی استفاده میکنند.
۶- لیمو عمانی عطر و طعم فوقالعاده ای به این غذا میدهد. اما بهتر است لیمو عمانی یا درسته به خورشت اضافه شود و یا با چنگال سوراخ شود و بعد اضافه شود. لیمو عمانی بهتر است در اواخر پخت به خورشت اضافه شود. چنانچه لیمو عمانی را خرد کردید و خواستید اضافه کنید حتما دانههای داخلش را بیرون بیاورید تا خورشت را تلخ نکند. و نکته دیگر اینکه وقتی لوبیاها پختند لیمو عمانی را اضافه کنید زیرا ترشی لیمو باعث میشوند لوبیاها نپزند.
۷- اگر قرمه سبزی را با گوشت گوسفند درست کنیم خوشمزهتر و خوش خوراکتر میشود.
۸- چنانچه مایل بودید قرمه سبزی ترشتر شود میتوانید کمی آبلیمو یا آب نارنج هم به آن اضافه کنید.
۹- اضافه کردن کمی دارچین و فلفل این غذا رو خوش طعمتر میکند.
۱۰- قبل از خاموش کردن شعله، برخی برای روغن انداختن بیشتر چند قالب کوچک یخ داخل خورشت میریزند تا خورشت جا افتادهتر به نظر بیاید.
۱۱- در اواخر سرخ کردن پیاز میتوانید به آن کمی شنبلیله خشک اضافه کنید. یعنی شنبلیله و پیاز را با هم کمی تفت بدهید. عطر و بوی خوبی به خورشت میدهد.
۱۲- بعضی از دوستان هم توصیه میکنند که در هنگام تفت دادن سبزی کمی رب انار هم به آن اضافه کنیم و بگذاریم با سبزی تفت بخورد.