برگزیده های پرشین تولز

آشنایی با ویروس کرونا؛ چین در وضعیت بحرانی!

rezahaghi321

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
1 می 2019
نوشته‌ها
92
لایک‌ها
41
ویروس کرونا یا نسل جدید کرونا ویروس‌‌ها، در شهر ووهان کشور چین تعداد بسیاری را به کام مرگ کشانده است. این ویروس تازه وارد که حالا به یک غول ترسناک برای کل دنیا تبدیل شده، تا به حال چیزی در حدود 30 نفر را به کام مرگ کشانده و موارد مشکوک مبتلا به این بیماری، در بسیاری از کشورهای دنیا مشاهده شده است. مسئولین کشور چین به شدت در حال پیگیری موضوع هستند و پا را فراتر از توصیه گذاشته، مردم شهر ووهان را قرنطینه کرده‌اند.
1580111288963.png

ویروس کرونا در واقع یک نوع ویروس شایع بین حیوانات است که در برخی مواقع به انسان نیز منتقل می‌شود و ارگان‌های تنفسی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نکته تعجب‌بر‌انگیز این است که عامل شیوع اکثر سرماخوردگی‌ها همین ویروس کرونا است؛ البته برخی اوقات این ویروس اینقدر تکامل‌یافته، ناشناس و خطرناک می‌شود که به کلی دستگاه تنفسی انسان را ازبین برده و در نهایت منجر به مرگ می‌شود.
ویروس کرونا چیست ؟
«کرونا ویروس‌ها» خانواده بسیار بزرگی از ویروس‌ها هستند که عامل شیوع بیماری‌های خفیفی مانند سرماخوردگی یا امراض شدیدی مانند سارس به شمار می‌روند و علت اینکه نام کرونا برای این نوع ویروس انتخاب شده به این دلیل است که در زیر میکروسکوپ شبیه تاج (Crown) هستند.

ویروس کرونا/ بیماری ویروسی کرونا/ ویروس کرونا چیست؟


ویروس کرونا بیشتر در حیوانات مشاهده شده است، ولی 5 نوع از آن می‌تواند به دستگاه تنفسی انسان نیز آسیب برساند. در حقیقت افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند یا کودکان مبتلا به امراض قلبی بیشتر در معرض خطر ویروس کرونا قرار دارند و آن هم به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن این افراد ضعیف‌تر از دیگران است.

ویروس کرونا تا بحال 3 مرتبه به صورت خطرناک و کشنده در بین انسان‌ها اپیدمی شده است. بار اول در سال 2002 به نام سندرم حاد تنفسی سارس (SARS) در کشور چین و سپس در سال 2012 به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه یا MERS در کشور عربستان سعودی به سرعت پخش شد و تعداد بسیاری پس از ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.

اکنون در سال 2020 سر و کله این ویروس باز هم در کشور چین پیدا شده است و این بار آن را به نام بیماری کرونا یا کرونای جدید می‌شناسند. مرکزیت انتشار این ویروس شهر ووهان چین است، اما گزارشاتی مبنی بر شناسایی افراد آلوده به ویروس کرونا در کشورهای کره جنوبی، تایوان، تایلند، ماکائو، سنگاپور، ویتنام، فرانسه و ایالات متحده آمریکا نیز تاکنون منتشر شده است.

ویروس کرونا/ ویروس کرونا در ایران


قصه از آنجایی شروع شد که مقامات **** پزشکی کشور چین در گزارشی به سازمان جهانی بهداشت اطلاع داد که آن‌ها با یک ویروس ناشناخته جدید در شهر ووهان روبرو شده‌اند که علایمی مانند بیماری سینه پهلو دارد. آن‌ها به سرعت تشخیص دادند که این ویروس در حقیقت نسل جدیدی از کرونا ویروس‌ها به شمار می‌رود که با سرعت هر چه تمام در داخل و خارج شهر ووهان در حال انتشار است.

دانشمندان منشا انتشار ویروس کرونا را بازار حیوانات دریایی شهر ووهان می‌دانند؛ چراکه در آن زمان تمامی مبتلایان به ویروس کرونا رفت و آمد خود در آن بازار را تایید کرده بودند. ولی حیوانی که ویروس کرونا از آن به انسان منتقل شده، هنوز مشخص نشده‌ است؛ البته یک تیم از محققین چینی در گزارشی حیوان مار را منشا ویروس کرونا دانسته‌اند.

دانشمندان درباره این موضوع هنوز به نتیجه نرسیده‌اند، ولی گزارش دیگری حاکی از این است که ساختار ژنتیکی این نسل از ویروس کرونا 96% شبیه به ویروس شایع در بدن خفاش‌ها است. بیماری سارس (SARS) و سندرم حاد تنفسی خاورمیانه (MERS) هر دو از خفاش به انسان منتقل شده بودند.

کشور چین درباره بیماری سارس به سازمان بهداشت جهانی (WHO) دروغ گفت و با دستکاری آمار مبتلایان و کشته‌شدگان سعی در فریب کارشناسان سازمان بهداشت جهانی داشت. اما درباره بیماری ویروسی کرونا طی یک کنفرانس خبری تمام دنیا را از این وضعیت باخبر کرد تا با ارائه راهکارهای مفید جلوی انتشار بیشتر آن را بگیرند.

ولی مردم این کشور به‌خصوص شهروندان ووهان نسبت به این موضوع مشکوک هستند که دولت چین آمار کشته‌شدگان و مبتلایان به ویروس کرونا را کمتر از مقدار واقعی اعلام می‌کند. در حقیقت مردم می‌گویند که **** پزشکی کشور علت فوت برخی افراد را بیماری سینه پهلو می‌داند؛ در حالیکه شاید آن‌ها بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته باشند.
ویروس کرونا چقدر خطرناک است ؟
در حال حاضر هیچ چیزی مشخص نیست، چونکه افراد مبتلا به این ویروس علایمی متوسط یا حاد دارند؛ بدین معنی که تقریباً یک چهارم مبتلایان علایم شدیدتری نسبت به بقیه دارند. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، میزان مرگ بیماری ویروسی کرونا حدود 4% است، در حالیکه این میزان برای بیماری سارس حدود 14 الی 15 درصد گزارش شده بود. تقریباً همانند بیماری آنفلونزا، افراد سالمند با سابقه بیماری‌هایی فشار خون، بیماری قلبی و دیابت بیشتر در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند.

اگرچه بیش‌تر جان‌باختگان بیماری ویروسی کرونا بین 55 تا 80 سال سن دارند، اما راه‌های انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. اگرچه مدارک موجود نشان می‌دهد که فرد آلوده به ویروس فقط اعضای خانواده و پرستاران را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. به عبارت دیگر همچون بیماری سارس انتقال ویروس کرونا با سرفه و عطسه در هوا منتشر شده و افرادی که نزدیک فرد آلوده هستند را در معرض خطر قرار می‌دهد.

سازمان بهداشت جهانی میزان شیوع این بیماری را بین 1.4 تا 2.5 نفر اعلام کرده است؛ بدین معنی که هر فرد آلوده ویروس می‌تواند 2.5 نفر دیگر را آلوده کند. بنابراین دولت چین با سختگیری بسیار، مردم شهر ووهان را قرنطینه کرده است تا میزان شیوع این بیماری را به زیر 1 نفر برساند و در واقع از انتشار ویروس کرونا جلوگیری کند.

ویروس کرونا/ راه های انتقال ویروس کرونا




علائم ویروس کرونا
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که ویروس کرونا چه علائمی دارد؟ علائم ویروس کرونا همانند آنفلونزا و سرماخوردگی است، اگر شما نزدیک کشور چین زندگی می‌کنید یا با افرادی که قبلاً در آنجا بوده‌اند به تازگی تماس داشته‌اید، سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید. در غیر اینصورت حتی شدید‌ترین علائم بدین معنی است که شما نهایت به آنفلونزای فصلی مبتلا شده‌اید. بنابراین اگر علائمی مانند تب، سرفه، تنگی نفس، آبریزش بینی و عطسه دارید، بر خود مسلط بوده و برای اینکه خیالتان راحت شود به یک پزشک مراجعه کنید. البته تاکنون هیچ آمار رسمی از مشاهده افراد آلوده به ویروس کرونا در ایران یا بیماری با علائم مشابه در کشور عزیزمان گزارش نشده است.

کشور چین برای مقابله با ویروس کرونا در شهر 11 میلیون نفری ووهان، سیستم حمل و نقل عمومی شهر را تعطیل کرده است. همچنین استفاده از مترو و قطار تا اطلاع ثانوی غیر مجاز بوده و تمامی پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه ووهان لغو شده است.

ویروس کرونا/درمان ویروس کرونا/ جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا


مقامان سازمان بهداشت جهانی با اتخاذ کردن این تصمیمات سعی دارند از پیشرفت و انتشار ویروس کرونا به کشورهای دیگر جلوگیری کنند. اگرچه این کشور در آستانه سال نو چینی نیز قرار دارد، ولی 15 شهر دیگر با جمعیت تقریبی 55 میلیون نیز از انجام سفرهای داخلی و خارجی محروم شده‌اند. 4 شهر بزرگ چین به نام‌های بیژینگ، ووهان، ماکائو و ژیژانگ نیز برگزاری مراسم سال نو چینی را لغو کرده‌اند. یک لحظه فکر کنید که تعطیلات عید نوروز لغو شود، چقدر وضعیت می‌تواند غم‌انگیز باشد!

درمان بیماری کرونا
تا به امروز درمان قطعی برای مقابله با بیماری ویروسی کرونا کشف نشده است، اما به تازگی گروهی از دانشمندان به ***** ادوارد تریبالا از دانشگاه گوتنبرگ سوئد و ولکر تیل از دانشگاه برن آلمان با کشف پادزهری به نام کی 22 (K22) روند گسترش و تولید مثل این ویروس در دستگاه تنفسی را کند یا غیرممکن کرده‌اند.
______________________________________________________________________________________________________________________
بیماری ویروسی کرونا در حال حاضر در شهر ووهان چین به طور گسترده اپیدمی شده است و علائمی شبیه به آنفلونزا دارد. تاکنون هیچ منبع رسمی از ورود این ویروس به کشورمان گزارش نداده است، ولی بهتر است در این روزها با شستن مداوم دست‌ها و دوری از افراد مشکوک و استفاده از ماسک، خیال خود و خانواده‌مان را از بابت این ویروس راحت کنیم.
 
بالا