منتخب بازارچه

برگزیده های پرشین تولز

آیا نیاز است، هارد لب تاپم رو عوض کنم؟

REZA_PA48

Registered User
تاریخ عضویت
12 ژانویه 2004
نوشته‌ها
203
لایک‌ها
4
سلام
من هارد لب تاپم (که SSD نبود)سال قبل دچار مشکل شده بود. به طور مثال، بسیاری از اوقات، تو task manager، درصد استفاده از هارد به 100 درصد میرسید. لود ویندوز خیلی طول می کشید و...
تا با HDD generator چکش کردم و دیدم که بد سکتور داره.
با استفاده از نرم افزار سیگیت، کل هارد رو fill zero کردم و دوباره فرمت و پارتیشن بندی کردم. به نظر میرسید، مشکل حل شده. ولی سیستم به شدت؛ مخصوصا موقع بالا اومدن ویندوز یا نصب آپدیت ها، بسیار کند میشد.
یکسالی باهاش راه می اومدم تا اینکه این اواخر، این امکان رو پیدا کردم که هارد رو عوض کنم.
با Hdd essential و HDD generato و free easeus partion manager، سورفیس تست رو انجام دادم. هیچ بد سکتوری نبود. اینم بگم که قبلش با ویندوز، چک دیسک رو انجام دادم و ارورهای هارد رفع شد.
اینم وضعیت هارد با hdd esential.
الان به نظرتون وضعیت این هارد چطوره؟
لود سیستم هم زمان خیلی کمتری میبره.
 

فایل های ضمیمه

  • hdd.jpg
    hdd.jpg
    402.5 KB · نمایش ها: 20

mohammad_rabiyi

Registered User
تاریخ عضویت
1 آپریل 2014
نوشته‌ها
656
لایک‌ها
553
سلام
من هارد لب تاپم (که SSD نبود)سال قبل دچار مشکل شده بود. به طور مثال، بسیاری از اوقات، تو task manager، درصد استفاده از هارد به 100 درصد میرسید. لود ویندوز خیلی طول می کشید و...
تا با HDD generator چکش کردم و دیدم که بد سکتور داره.
با استفاده از نرم افزار سیگیت، کل هارد رو fill zero کردم و دوباره فرمت و پارتیشن بندی کردم. به نظر میرسید، مشکل حل شده. ولی سیستم به شدت؛ مخصوصا موقع بالا اومدن ویندوز یا نصب آپدیت ها، بسیار کند میشد.
یکسالی باهاش راه می اومدم تا اینکه این اواخر، این امکان رو پیدا کردم که هارد رو عوض کنم.
با Hdd essential و HDD generato و free easeus partion manager، سورفیس تست رو انجام دادم. هیچ بد سکتوری نبود. اینم بگم که قبلش با ویندوز، چک دیسک رو انجام دادم و ارورهای هارد رفع شد.
اینم وضعیت هارد با hdd esential.
الان به نظرتون وضعیت این هارد چطوره؟
لود سیستم هم زمان خیلی کمتری میبره.

ویندوز 10 از آپدیت 2004 به بعد دیگه با HDD سازگار نیست

البته بنده در مقالات و فروم های انگلیسی هیچ مطلبی راجع به این موضوع پیدا نکردم
مایکروسافت هم اظهارنظری نکرده

اما تجربه بیش از 50 سیستم داشتم که بعد از آپدیت به ویندوز 10 نسخه 2004 همگی Tsak های HDD هاشون 100 درصد شده و سیستم اسلوموشن کار می کنه

هاردهای مکانیکی که به صورت فیزیکی هدرشون تغییر مکان می کنه دیگه فقط برای آرشیو مناسب هستند

هاردهای مکانیکی اطلاعات ویندوز و رجیستری و نرم افزار های در حال اجرا و PageFile.sys رو هم زمان به هیچ وجه نمی تونه جواب بده، چون هد به صورت مکانیکی باید تکون بخوره و بره اطلاعات رو بخونه و بنویسه و از این نظر کم میاره
در حالی که هارد های SSD فقط بر مبنای الکتریسیته کار می کنند و سرعت الکتریسیته هم نزدیک به سرعت نور هست


راهکارهای تو اینترنت هم همگی امکانات ویندوز رو کم می کنند. بعضی هاشون هم راهکار حذف PageFile.sys می دن (فقط یکی از چند راه کار!) که نیازمند رم بسیار بالا هست تا سیستم به شما هشدار کمبود رم نده
 

REZA_PA48

Registered User
تاریخ عضویت
12 ژانویه 2004
نوشته‌ها
203
لایک‌ها
4
ویندوز 10 از آپدیت 2004 به بعد دیگه با HDD سازگار نیست

البته بنده در مقالات و فروم های انگلیسی هیچ مطلبی راجع به این موضوع پیدا نکردم
مایکروسافت هم اظهارنظری نکرده

اما تجربه بیش از 50 سیستم داشتم که بعد از آپدیت به ویندوز 10 نسخه 2004 همگی Tsak های HDD هاشون 100 درصد شده و سیستم اسلوموشن کار می کنه

هاردهای مکانیکی که به صورت فیزیکی هدرشون تغییر مکان می کنه دیگه فقط برای آرشیو مناسب هستند

هاردهای مکانیکی اطلاعات ویندوز و رجیستری و نرم افزار های در حال اجرا و PageFile.sys رو هم زمان به هیچ وجه نمی تونه جواب بده، چون هد به صورت مکانیکی باید تکون بخوره و بره اطلاعات رو بخونه و بنویسه و از این نظر کم میاره
در حالی که هارد های SSD فقط بر مبنای الکتریسیته کار می کنند و سرعت الکتریسیته هم نزدیک به سرعت نور هست


راهکارهای تو اینترنت هم همگی امکانات ویندوز رو کم می کنند. بعضی هاشون هم راهکار حذف PageFile.sys می دن (فقط یکی از چند راه کار!) که نیازمند رم بسیار بالا هست تا سیستم به شما هشدار کمبود رم نده
ممنون از جواب کاملتون
به لحاظ سلامت فیزیکی و نداشتنبد سکتور هارد، آیا کارهایی که من کرده ام و بر اساس ریپورتهایی که گرفته ام، نشانگر سلامت هارد و بدون بد سکتور بودنش هست؟
سوال دومم هم اینه که امکانش هست، در لب تاپ که hdd داره، کنارش یه هارد SSD هم نصب کرد؟ اگر بله، قبل از بردن لب تاپ به تعمیرکار، از کجا می شه به این امر پی برد؟
 

mohammad_rabiyi

Registered User
تاریخ عضویت
1 آپریل 2014
نوشته‌ها
656
لایک‌ها
553
به لحاظ سلامت فیزیکی و نداشتنبد سکتور هارد، آیا کارهایی که من کرده ام و بر اساس ریپورتهایی که گرفته ام، نشانگر سلامت هارد و بدون بد سکتور بودنش هست؟

این هارد سلامتش 80 هست و مشکل خاصی نداره و بد نیست و همچنان به درد آرشیو می خوره
تو هارد فقط بدسکتور مشکل نیست، ممکنه سرعت Read و Write برخی بلاک ها ضعیف باشه

سوال دومم هم اینه که امکانش هست، در لب تاپ که hdd داره، کنارش یه هارد SSD هم نصب کرد؟ اگر بله، قبل از بردن لب تاپ به تعمیرکار، از کجا می شه به این امر پی برد؟

بله

اگر لپتاپ مدل جدید هست و M.2 یا MSATA پشتیبانی کنه، فقط لازمه لپتاپ باز بشه و هارد بره روی سوکت
اگر لپتاپ مدل قدیمی باشه میان DVD RW رو برمیدارن، یک دونه براکت کدی مخصوص لپتاپ رو جایگذینش می کنند و می تونید هارد ساتا اضافه کنید

پ.ن : تبدیل USB 2.0 می زارن روی DWD RW لپتاپ تا در مواقع لازم به صورت اکسترنال بشه ازش استفاده کرد (اگر لپتاپ مدل قدیمی باشه)
 

REZA_PA48

Registered User
تاریخ عضویت
12 ژانویه 2004
نوشته‌ها
203
لایک‌ها
4
این هارد سلامتش 80 هست و مشکل خاصی نداره و بد نیست و همچنان به درد آرشیو می خوره
با توجه به توضیحاتی که دادم، آیا نیاز است با نرم افزار دیگه ای هم تست بگیرم برای مطمئن شدن از عدم وجود بد سکتور؟
تو هارد فقط بدسکتور مشکل نیست، ممکنه سرعت Read و Write برخی بلاک ها ضعیف باشه
اینو با چی میشه ازش ریپورت گرفت؟
اگر لپتاپ مدل جدید هست و M.2 یا MSATA پشتیبانی کنه، فقط لازمه لپتاپ باز بشه و هارد بره روی سوکت
لب تاپ ایسوس هست که 4-5 سال قبل خریداری شده و از اول، دی وی دی رایتر نداشت.
 

mohammad_rabiyi

Registered User
تاریخ عضویت
1 آپریل 2014
نوشته‌ها
656
لایک‌ها
553
با توجه به توضیحاتی که دادم، آیا نیاز است با نرم افزار دیگه ای هم تست بگیرم برای مطمئن شدن از عدم وجود بد سکتور؟
معمولا یک تست بلند مدت HD Tune میگیرن، ولی شما با توجه به Hdd essentia بد سکتور ندارید

اینو با چی میشه ازش ریپورت گرفت؟
HD Tune تب benchmark مشخص می کنه و اگر مشکل خاصی باشه نوسان زیاد میشه

لب تاپ ایسوس هست که 4-5 سال قبل خریداری شده و از اول، دی وی دی رایتر نداشت.
مدل دقیقش چیه، یعنی از مدل های خیلی باریک هست، یا کلا DVD نداره
لطفا مدل لپتاپ رو دقیق اعلام کنید
 

mohammad_rabiyi

Registered User
تاریخ عضویت
1 آپریل 2014
نوشته‌ها
656
لایک‌ها
553
پس من می تونم یک هارد SSD به سیستمم اضافه کنم.
باید هارد SSD من، SATA باشه. درسته؟ SATA II یا SATA III؟
بله



البته بنده نمی دونم چرا تو این مقاله فارسی نوشته شده پشتیبانی نمی کنه


در هر صورت لپتاپ شما باید باز بشه
Akemy-K401UB-Laptop-motherboard-for-ASUS-K401U-A401U-K401UQ-A401UQ-V401UQ-K401-Test-original-m...jpg
 

REZA_PA48

Registered User
تاریخ عضویت
12 ژانویه 2004
نوشته‌ها
203
لایک‌ها
4
هارد SSD ای که من باید بگیرم ( یا به تعمیر کار بگم بگیره) باید SATA II بشه یا SATA III؟
 

mohammad_rabiyi

Registered User
تاریخ عضویت
1 آپریل 2014
نوشته‌ها
656
لایک‌ها
553
هارد SSD ای که من باید بگیرم ( یا به تعمیر کار بگم بگیره) باید SATA II بشه یا SATA III؟

sata III
دیگه همه ساتا 3 هستند

لپتاپ شما هم DDR4 و OKEY هست و قدیمی نیست

ببینید، معمولا این پورت ها دم دست هستند و نیازی نیست لپتاپ باز بشه و زیر لپتاپ باید جا داشته باشه تا MSATA اضافه کنید

خودتون اضافه کنید بهتر هست
 

REZA_PA48

Registered User
تاریخ عضویت
12 ژانویه 2004
نوشته‌ها
203
لایک‌ها
4
ممنونم از همه کمک هاتون و لطفتون.
برای ظرفیت 120 گیگ، نظر خود شما روی چه برند و مدلی هست؟
اگر امکانش هست، راهنمایی بفرمایین.
 

mohammad_rabiyi

Registered User
تاریخ عضویت
1 آپریل 2014
نوشته‌ها
656
لایک‌ها
553
ممنونم از همه کمک هاتون و لطفتون.
برای ظرفیت 120 گیگ، نظر خود شما روی چه برند و مدلی هست؟
اگر امکانش هست، راهنمایی بفرمایین.

اگر تجربه تعمیرات دارید خودتون لپتاپ رو باز کنید

البته این مدل شاید یک مقدار با مدل لپتاپ شما فرق کنه

MSATA یک ذره سخت گیر میاد و دستتون توی انتخاب مدل باز نیست

یادتون باشه MSATA MINI باید تهیه کنید
 

REZA_PA48

Registered User
تاریخ عضویت
12 ژانویه 2004
نوشته‌ها
203
لایک‌ها
4
اگر تجربه تعمیرات دارید خودتون لپتاپ رو باز کنید

البته این مدل شاید یک مقدار با مدل لپتاپ شما فرق کنه

MSATA یک ذره سخت گیر میاد و دستتون توی انتخاب مدل باز نیست

یادتون باشه MSATA MINI باید تهیه کنید
این کلا HDD رو گذاشت کنار؟
برای 120 گیگ، مدل و برندی، پیشنهاد می کنین؟
 

mohammad_rabiyi

Registered User
تاریخ عضویت
1 آپریل 2014
نوشته‌ها
656
لایک‌ها
553
این کلا HDD رو گذاشت کنار؟
برای 120 گیگ، مدل و برندی، پیشنهاد می کنین؟

من می دونم چی کار کرد

اون سمت راست جای MSATA مشخص بود
Sandisk هاردهای SSD خوب تولید می کنه
 

webs

Registered User
تاریخ عضویت
14 آپریل 2010
نوشته‌ها
1,962
لایک‌ها
1,376
محل سکونت
php.ini
در اولین فرصت SSD تهیه کنید. خیلی خیلی خیلی در افزایش سرعت کار با سیستم بهتون کمک می کنه.
 

مونا1372

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 سپتامبر 2022
نوشته‌ها
6
لایک‌ها
3
من هم مشکلات شما رو داشتم مثلاً اینکه نزدیک به 5 دقیقه برای لود ویندوز صبر میکردم که به تازگی یه هارد SSD خریدم و به شدت راضی ام در عرض چند ثانیه ویندوز لود میشه
 
بالا