• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

باشگاه بدنسازی مجازی pT

FITNESS یا HEAVY DUTY کدام ؟

• FITNESS (بدن سازی به صورت کم حجم، ورزشی سازنده و مکمل ورزش های دیگر)

• HEAVY DUTY ( بدن سازی به صورت حرفه ای، حجیم ساخت بدن و کار قدرتی)

Results are only viewable after voting.

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
عزيز من
سوماتروبين يك هرمون رشد هستش
مصرف اصليش بزرگ كردن عضلات و هجيم كردن استخوانها هستش
من خودم خيلي ازش توي مسابقات استفاده كردم
خيلي ها ميگن براي از بين بردن چربي هستش
بالعكس براي افزايش چربي مفيد و عضلات سبك هستش
منظور از عضلات سبك يعني عضلاتي كه تو بر نيستند و باعث ميشه كه يه كسي باوزن كم و عضلات حجيم تر روي سكو باسته
سوماتروبين رو استفاده ميكنن كه وقتي رزيم ميگيرن از افت كيفيت عضلات جلوگيري كنن
اين هرمون رو براي افراد سنين 15 تا 22 سال تجويز ميكنن كه از لحاظ رشد استخواني كامل بشن و به همين صورت بدن سازان هم استفاده ميكنن
البته توي امريكا دوز 36 مصرف ميشه كه مخصوص بدن سازان هستش
اينجور مسائل خيلي مهم و حياطي هستن لطفا هر كسي اطلاع نداره جواب نده

اولاً اون سومای اصليه نه اين چيزی که تو ايران پيدا ميشه
چيزی که تو ايران هست فقط خاصيت چربی سوزی داره
اگه اصلی بود الان فک تو از هر طرف 4 سانت ميزد بيرون اين چيزی که اينجا هست هيچ کدوم از عوارض هورمون رشد رو نداره

دوماً سل تک 10 گرم کراتين تو هر بار سروينگش داره هيچ آدم عاقلی بيشتر از 10 گرم کراتين مصرف نميکنه که احتياج باشه کنارش کراتين مصرف کنه ;)

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اولاً اون سومای اصليه نه اين چيزی که تو ايران پيدا ميشه
چيزی که تو ايران هست فقط خاصيت چربی سوزی داره
اگه اصلی بود الان فک تو از هر طرف 4 سانت ميزد بيرون اين چيزی که اينجا هست هيچ کدوم از عوارض هورمون رشد رو نداره

دوماً سل تک 10 گرم کراتين تو هر بار سروينگش داره هيچ آدم عاقلی بيشتر از 10 گرم کراتين مصرف نميکنه که احتياج باشه کنارش کراتين مصرف کنه ;)

اگه شما خودت به اين نتيجه رسيدي كه سوماتروبين چربي سوزه اشتباه ميكني
اگر هم از كسي شنيدي سر به سرت كرده

نمي خوامم بحث كنم ولي درست نيست كه همين جوري بياي و يه چيزي بگي كه مطمئن نيستي
من نميگم آخرشم ولي تا حد خيلي ها ميدونم
لطفا بقيه دوستان رو گمراه نكنيد

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
Supplement Facts Serving Size: 2 Scoops (98.5 g)
Servings Per Container: 20

--------------------------------------------------------------------------------

Amount
Per Serving % Daily
Value*

--------------------------------------------------------------------------------

Calories 300

Carbohydrates 75 g 25%

Sodium 60 mg 3%

Sugars 75 g 25%

Vitamin C 250 mg 417%

Calcium 20 mg 2%

Phosphorus 100 mg 10%

Magnesium 70 mg 18%

Chromium Picolinate 300 mcg 250%

Potassium 150 mg 4%

Creatine Monohydrate 10 g **

Alpha Lipoic Acid 200 mg **

Taurine 2 g **

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
ببين اگه سننت زير 20 سال هستش مشكلي داره
چون هنوز رشد عضلانيت كامل نشده
يه دستي به بشت باها و زير شكمت بزن
اگه شل بود حق با شماست
اگه نبود عادي هستش
اگه بود خبرشو بده راهنماييت كنم
باشه :D

:D
حتماً اين کار رو بکنی ممنون ميشم
اگه مثل اون شاگردت بشم که خيلی بهتره عکسش رو تو سايت
bodybuilding.com
همه زده بودن خيلی معروف شده

اگه دوست داری بحث کنيم علمی بحث کن
نه قهر کن نه خالی ببند

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2

نمي خوامم بحث كنم ولي درست نيست كه همين جوري بياي و يه چيزي بگي كه مطمئن نيستي
من نميگم آخرشم ولي تا حد خيلي ها ميدونم
لطفا بقيه دوستان رو گمراه نكنيد

گفتم که علمی حرف بزن ميگی هورمون رشد خاصيت چربی سوزی نداره؟؟پس چطوری اين همه دارو مصرف کردی که نميدونی خاصيتش چيه
اگه کمی انگليسی ميفهمی اينجا رو ببين
http://www.steroidtips.com/steroidrank.htm
خاصيت چربی سوزی از 10 نمره 8 گرفته که خيلی خوبه (با بقيه دارو ها مقايسه کن)

ميشه تو باشگاه ها خالی بست اما اينجا دسترسی به همه چيز راحته با ديدن يه لينک ميشه فهميد چقدر از رو حساب صحبت ميکنی

http://www.steroidtips.com/hgh.htm

Growth hormone has a strong anabolic effect as it not only causes muscular hypertrophy (enlargement of muscle cells ) but also muscular hyperplasia ( increase of the number of muscle cells) while anabolic steroids only cause muscular hypertrophy. HGH also influences burning of fat, strengthens the connective tissue ( tendons and cartilage ) and greatly increases strength. Gains made on HGH cycle remain after the drug has been discontinued.

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
'گروه درماني : هرمون رشد انساني

اخطار در حاملگي :رده سي

اشكال دارويي : inj : 4 u/vial
موارد و مقدار مصرف :
نارسايي رشد كودكان ناشي از كمبود هرمون رشد هيبوفيزي . از جمله كمبود هرمون رشد ناشي از قرار گرفتن جمجمه در معرض اشعه
مكانيسم اثر :
سوماتروبين هرمون رشد انساني است كه از هيبوفيز قدامي ترشح ميشود به نظر ميرسد اكثر فعاليت آنوبوليكي اين دارو با واسطه فاكتور رشد شبه انسولين ( سوماتروبين - سي ) ( كه در جواب به تحريك هرمون رشد در كبد و ساير بافت ها ساخته ميشود ) انجام ميگيرد
اين هرمون با تاثير بر نواحي رشد استخوان هاي بلند رشد طولي را تحريك كرده همچنين تعداد و اندازه هاي سلول هاي عضلاني را افزايش ميدهد . بر اندازه اعضا اثر مي گذارد و توده گلبول هاي قرمز را از طريق تحريك اريتروبوئيتين افزايش ميدهد
اين هرمون بر متابوليسم كربوهيدرات ها ( از طريق خنثا كردن اثر انسولين و احتمالا تاثير بر انتقال گلوكز ) چربيها ( از طريق به هركت درآوردن اسيدهاي چرب ) و بروتئين ها ( از طريق افزايش احتباس ازت و در نتيجه افزايش ساخت بروتئين سلولي ) تاثير ميگذارد

فارماكوكينتيك :
متابوليسم :
حدود 90% در كبد متابوليزه ميشود
دفع :
نيم عمر آن تقريبا 20 دقيقه بعد از تزريق وريدي است . بعد از تزريق عضلاني يا تزريق زير جلدي غلظت سرمي با نيم عمر تقريبا 3-5 ساعته كاهش ميابد كه بازتاب آزادسازي مداوم هرمون از محل تزريق است . با اين وجود اثر سوماتروبين با غلظت بافتي طولاني است و حدود 1% مقدار مصرف به صورت تغيير نيافته از طريق صفرا / كليه دفع ميشود

عوارض جانبي :
موضعي :
درد و تورم در محل تزريق - بئورات بوستي يا خارش ( واكنش آلرزيك )
سلير عوارض :
كم كاري تيروئيد ( معمولا بدون نشانه است و با آزمون هاي كار تيروئيد مشخص ميشود . معمولا در كمتر از 5% و احتمالا تا 10-20 درصد بيماران مبتلا به كم كاري تيروئيد بروز ميكند )
درد زانو ا يا مفاسل ران slipped capital femoral epiphysis ( اين عارضه ممكن است در كودكان مبتلا به كمبود هرمون رشد كه تحت درمان با هرمون رشد قرار نگرفته اند نيز بروز كند )

حالا متوجه شدي دوست گل آقا :D

اين جدولي كه كشيدي منم ميدونم
اين مقدار كراتين غير ضروري است يعني اين مقدار گذاشته شده براي اثر مثبت داروي مربوطه
متوجه شدي ؟

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
گفتم که علمی حرف بزن ميگی هورمون رشد خاصيت چربی سوزی نداره؟؟پس چطوری اين همه دارو مصرف کردی که نميدونی خاصيتش چيه
اگه کمی انگليسی ميفهمی اينجا رو ببين
http://www.steroidtips.com/steroidrank.htm
خاصيت چربی سوزی از 10 نمره 8 گرفته که خيلی خوبه (با بقيه دارو ها مقايسه کن)

ميشه تو باشگاه ها خالی بست اما اينجا دسترسی به همه چيز راحته با ديدن يه لينک ميشه فهميد چقدر از رو حساب صحبت ميکنی

http://www.steroidtips.com/hgh.htm

Growth hormone has a strong anabolic effect as it not only causes muscular hypertrophy (enlargement of muscle cells ) but also muscular hyperplasia ( increase of the number of muscle cells) while anabolic steroids only cause muscular hypertrophy. HGH also influences burning of fat, strengthens the connective tissue ( tendons and cartilage ) and greatly increases strength. Gains made on HGH cycle remain after the drug has been discontinued.

گل من
سئوال كردنت ايرادي نداره ندانستن عيب نيست نبرسيدن عيبه
اين سايتي شما گذاشتي راجب سوماتروبين نيست
سايتي كه گذاشتي اينا رو داره كه منم با اين موافقو
Genotropin - salson - HgH - Humatrope
اين ها خاصيت چربي سوزي دارن ولي سوماتروبين نداره
كاشكي خوب ميخونديش

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
خوب تو اين چيزی که شما کپی کردی چيزی هست که حرف من رو رد کرده باشه ؟؟
اينجا فقط راجع به استفاده پزشکی دارو صحبت شده هيچ بحثی رو استفاده بدنسازی نشده
اون سايت که من دادم راجع به استفاده تو بدن سازی توضيح داده که بحث ما هم رو همينه
فکر نکنم هيچ دکتری واسه چربی سوزی هورمون روش رو تو بيمارستان به مريض ها تزريق کنه

اين هرمون بر متابوليسم كربوهيدرات ها ( از طريق خنثا كردن اثر انسولين و احتمالا تاثير بر انتقال گلوكز ) چربيها ( از طريق به هركت درآوردن اسيدهاي چرب ) و بروتئين ها ( از طريق افزايش احتباس ازت و در نتيجه افزايش ساخت بروتئين سلولي ) تاثير ميگذارد

فکر کنم خيلی واضح باشه متابوليسم که ميدونی چيه ;)

اين مقدار كراتين غير ضروري است يعني اين مقدار گذاشته شده براي اثر مثبت داروي مربوطه
چی غير ضروريه؟
شما ميگی کنارش بايد کراتين مصرف بشه من ميگم داخل خودش 10 گرم کراتين داره
حالا کراتين غير ضروری چه خودت ميدونی فقط ،لابد به شاگرد ها روزی 20 گرم کراتين ميدی

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
گل من
سئوال كردنت ايرادي نداره ندانستن عيب نيست نبرسيدن عيبه
اين سايتي شما گذاشتي راجب سوماتروبين نيست
سايتي كه گذاشتي اينا رو داره كه منم با اين موافقو
Genotropin - salson - HgH - Humatrope
اين ها خاصيت چربي سوزي دارن ولي سوماتروبين نداره
كاشكي خوب ميخونديش

سوماتروبين هرمون رشد انساني است كه از هيبوفيز قدامي ترشح ميشود

يعنی اين متنی که خودت کپی کردی رو هم قبول نداری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تو ديگه خيلی باحالی خوبه خودت نوشتی
البته فکر ميکنم با انگليسی کمی مشکل داشته باشی و فکر کردی
با هرمون رشد فرق ميکنهhgh
HGH (Human Growth Hormone)
:lol:
خوبه همينطور ادامه بديم بيشتر از اطلاعات شما استفاده ميکنيم

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
دوستان اگه مشکلی در اطلاعات دارید , لطفا با پی ام برطرف کنید .

تاپیک داره منحرف میشه!!

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
يعنی اين متنی که خودت کپی کردی رو هم قبول نداری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تو ديگه خيلی باحالی خوبه خودت نوشتی
البته فکر ميکنم با انگليسی کمی مشکل داشته باشی و فکر کردی
با هرمون رشد فرق ميکنهhgh
HGH (Human Growth Hormone)
:lol:
خوبه همينطور ادامه بديم بيشتر از اطلاعات شما استفاده ميکنيم

مثل اينكه شما نمي خواي بفهمي
من ميگم تاثير ميزاره نميگم كارش اينه
براي چربي سوزي استفاده نميشه
من خودمم 15 ساله كه بدن سازي كار ميكنم مسابقات گوناگوني شركت كردم ( اون زمان هايي كه شما به آمبول ميگفتي جيز من سوماتروبين ميزدم )
نيازي هم ندارم كه شما رو قانع كنم
شما اگه نمي خواي بفهمي خوب نفهم
تقصير من نيست كه شما جنبه يادگيري نداري
ثانيا وقتي ميگي توي باشگاه ميتوني بندازي ولي اينجا نميتوني . عزيز من اينجا هيچ بولي به من برداخت نميكنه كه بشينم و چند خط براي شما مطلب بنويسم تا قانع بشي
تازه من اون مطالب رو ازاطلاعات دارويي باليني داروهاي زنتيك ايران خونده بودم كه اينجا هم نوشتم كه متوجه بشي
اگه نميخواي واقعيت رو بدوني مشكل من نيست
زياد حرف زدن شرط نيست درست حرف زدن شرطه
و خواهش ميكنم چهارچوب ادب رو رعايت كنيد

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
مثل اينكه شما نمي خواي بفهمي
من ميگم تاثير ميزاره نميگم كارش اينه
براي چربي سوزي استفاده نميشه

زود زود نظريه ها عوض ميشه ;)
دوست من منم همين رو ميگم اين امپول در اصل بايد اون خواصی رو داشته باشه که تو اون ليست بهش نمره داده
يعنی افزايش حجم 8 افزايش قدرت 8 و کاهش چربی 8 و همچنين مصرف بعد از بسته شدن صفحه روش باعث بروز عوارضی مثل رشد عرضی استخوان ها بشه
اما دارو موجود تو ايران چنين عوارضی رو نداره . سوما دارو گران قيمتيه اما چرا تو ايران قيمت زيادی نداره؟؟

حامد جان شما درست ميگی
اين بحث به خاطر سؤال يکی از دوستان به اينجا کشيد (و خيلی بيربط هم نبود )
خيلی هااز رو بی اطلاعي گول قلابی فروش ها رو ميخورن و نميفهمن چرا يه مکمل ساده 10 کيلو وزن بهشون ميده و از نتيجه کار هم خيلی راضی هستن
اما نميفهمن اگه اون مکمل اصلی بود چنين معجزه اي نميکرد و فقط چيزی رو که از قبل ازش انتظار داشتيم رو انجام ميداد

اما خوب مديريت سايت مربوط به شماست و بايد به قوانين هم احترام بزاريم
اگه کسی دوست داره راجع به دارو ها بحث کنه ميتونه به سايت ما سر بزنه و به صورت علمی بحث کنه

alibati

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,344
اگه باشگاه بري و با وزنه كار كني خيلي آليه
تازه 3 روز در هفته عاقلانه تر از هر روز هستش ( براي شما )

هر وقت خواستي شروع كني بگو راهنماييت كنم :)
مثل اینکه خوب توضیح ندادم!
منظورم این بود که اگربخوام تردمیل رو هر روز و بدنسازی باوزنه رو هفته ای
3 جلسه کار کنم مشکلی پیش نمی یاد؟
شما چرا جواب سوالهای من رو یا نمی دید یا نصفه میدین! البته منظور بدی ندارم
فقط میام یه سوالی میپرسم می بینم شما یا به اون قسمت جواب ندادی یا به صورت
خیلی کلی جواب دادی! چون مهمترین قسمت سوالم
رو جواب ندادین! اگر دقیق تر جواب هام رو بدی ممنون میشم!
من از شنبه می خوام کار با وزنه رو شروع کنم!

niceevil

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
شما برای اضافه کردن وزن بايد از کربوهيدرات بيشتری تو برنامه غذايت استفاده کنی
اين دوستمون هم که توضيح داد
از ماکارونی سيب زمينی غلات استفاده کن

تردميل هم باعث ميشه وزنت به سختی بالا بره
البته اگه وزن بدون چربی ميخوای خوبه اما بايد کالری ورودی به بدنت رو زياد کنی
3 جلسه تمرين با تريد ميل واسه اينکه بدنت چربی نگير و از چربی الان هم کم بشه کافيه

3-4 روز تمرين تو باشگاه مناسبه فقط مهم اينه تغذيه و استراحت خوبی هم داشته باشی
تو تمرين هوازی (تردميل) زياده روی نکن چون بيشتر وزنت کم ميشه حداکثر 20-30 دقيقه و 3 روز در هفته کافيه

4-5 وعده غذايی هم بايد داشته باشی
اگه امکانش برات هست از مکمل های ويت گينر استفاده کن

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
مثل اینکه خوب توضیح ندادم!
منظورم این بود که اگربخوام تردمیل رو هر روز و بدنسازی باوزنه رو هفته ای
3 جلسه کار کنم مشکلی پیش نمی یاد؟
شما چرا جواب سوالهای من رو یا نمی دید یا نصفه میدین! البته منظور بدی ندارم
فقط میام یه سوالی میپرسم می بینم شما یا به اون قسمت جواب ندادی یا به صورت
خیلی کلی جواب دادی! چون مهمترین قسمت سوالم
رو جواب ندادین! اگر دقیق تر جواب هام رو بدی ممنون میشم!
من از شنبه می خوام کار با وزنه رو شروع کنم!

ببين عزيز
من دقيقا فهميدم سوال شما چي بود
من وقتي به شما جواب دادم كه اگه كار با وزنه رو شروع كني خيلي عاليه . يعني چي ؟

هميشه يادت باشه ورزش تو هر سطح و رشته اي كه ميخواد باشه خوبه

حالا جواب سوالت :
اگه با وزنه كار كني و تردمين رو هم با اون تتبيغ بدي مشكلي كه بيش نمياد هيچ . تازه باعث ميشه كه اون عضلاتي كه با وزنه حجيم ميشن رو ورزيده كنه تا مدت زمان طولاني تري براي ماندگاري داشته باشه

از من به شما نصيحت دوستانه :
شما الان وزنت خيلي نسبت به قدت كمه
يه مدت تردمين رو فقط صبح ها ( فقط راه بري ) كار كني بهتره چون گفته بودي كه قبلا هم كار ميكردي . براي اينكه بزاري بدنت روي حجم بيفته بهتره يه مدت اصلا تردمين كار نكني ( تا 3 ماه )

براي بالا بردن وزن يادت باشه كه بايد حتما بروتئين ( گوشت قرمز - گوشت سفيد - لوبيا - ... ) و كربوهيدرات ( برنج - سيب زميني - ماكاروني - ... ) و ويتامين ( سي - ايي - ب6 - ب12 - كا - ... ) و چربي ( بادوم - فندق - بسته - ... )لازم رو به بدنت برسوني
اگه يكي از اينا رو كم مصرف كني يا مصرض نكني يا زياد مصرف كني باعث ميشه اون بدني رو كه در نظر داري بهش نرسي
هميشه توي خورد و خوراكت كم كاري نكن ( 40% تغذيه - 30% تمرين - 30% مربي هستش )

انشاا... كه به جواب سوالت رسيده باشي

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
امروز جمعه هستش و بيكارم
يه سري مطالب ميزارم مطالعه كنيد

خبرها نمي گويند، ميوه ها و سبزيها براي شما خوب هستند، بلکه مي گويند ميوه ها و سبزيها خيلي براي شما خوب هستند. آنها مي توانند ضامن سلامت شما باشند

vegetables1.jpg

*
سنجش و سخاوت گياهي

آخرين تحقيقات دانشمندان ، حاکي از اين است که سلسله گياهي پر است از هدايايي که مي توانند دشمن انواع بيماري هاي مزمن باشند.

گروه بزرگي از ترکيبات با نام مواد شيميايي گياهي در انواع سبزيها از سير گرفته تا کلم و برگهاي سبز چاي پيدا شده اند که مشخص شده است ، مي توانند به وسيله جلوگيري از تخريب سلولي با انواع بيماري ها مبارزه کنند.

همچنين مشخص شده است يک رژيم غذايي پرفيبر مي تواند کمکي باشد به کاهش خطر بيماري هاي قلبي ، فشار خون بالا، چاقي ، ديابت و سرطان.

*
پس چرا ما از خوردن برخي سبزيها امتناع مي ورزيم؟

براي رفع اين معضل ، بايد سعي کنيد به خودتان حقه بزنيد، يعني روشهايي بيابيد که سلسله گياهي را براي شما به غذايي لذيذ تبديل کنند.

دوست نداريد يک بشقاب پر از باميه يا کلم بروکلي روبه روي شما باشد؟ مجبور نيستيد سعي کنيد به تنوع روي آوريد و سبزيهاي مختلف را در سالادها، سوپها و سس ماکاروني و غذاهاي مختلف ديگر بگنجانيد.

گرچه تازه خوري بهترين کار است ، اما اگر ميوه و سبزي تازه در دست نداشتيد، مي توانيد از انواع کنسروي و يا منجمد آنها استفاده کنيد. يک سيب در هر روز ميوه يک منبع انرژي آن هم از نوع طبيعي است.

mast6.jpg

از آنجا که ميوه ها بسيار متنوع هستند، مي توانيد از انواع طعمها و مزه هاي ميوه هاي مختلف لذت ببريد. سعي کنيد به روشهاي جديدي براي افزودن ميوه به خوراکي هاي روزمره تان بينديشيد.
هر روز صبح را با يک نوع ميوه از قبيل موز يا ميوه هاي توتي و ريز آغاز کنيد؛ هلو، گلابي يا خربزه و هندوانه را به وعده غذايي ظهر خود بيفزاييد و ميوه هاي تازه يا خشک را به عنوان شيريني و تنقلات و ميان وعده برگزينيد. ماجراجو باشيد. نترسيد و انواع ميوه و سبزي ها را در انواع غذاها امتحان کنيد، تا در نهايت به طعم دلخواه خود دست يابيد.
بايد ذائقه خود را از حالت کنوني تغيير دهيد و آن را با ديگر طعمها آشنا کنيد.

*
سيب زميني

سيب زميني شايد جزو يکي از محبوبترين غذاها باشد. چربي کمي دارد و کربوهيدرات بالا که تقريبا بسرعت در بدنمان تبديل به قند مي شود.

*
آبميوه ها

سعي کنيد روز خود را با يک ليوان آب ميوه شروع کنيد، تا صبحي سالم داشته باشيد. اگرچه بايد به خاطر داشته باشيم ، آب ميوه کالري بيشتر و فيبر کمتري نسبت به ميوه تازه دارد، اما بازهم به عنوان يکي از 5 بخش توصيه شده ميوه و سبزي هاي روزانه به شمار مي آيد.

*
سبزي هاي برتر

بر حسب متوسط مقداري که هر ساله از سوي يک امريکايي مصرف ميشود:

کاهو: 11 کيلوگرم براي هر نفر

گوجه فرنگي: 42 کيلوگرم براي هر نفر (80 درصد آن به شکل فرآوري شده از قبيل کچاپ يا سس پاستا مصرف مي شود.)

خلال سيب زميني سرخ شده: 23 کيلوگرم براي هر نفر.

*
فيتو کميکال ها (مواد شيميايي گياهي)

برخي از شناخته شده ترين اين مواد فلاوونوئيدها هستند، که به طور طبيعي در خانواده مرکبات ، پيازها، سيبها و انگورها وجود دارند.

محققان معتقدند، فلاوونوئيدها ما را در برابر سرطان حفاظت مي کنند. ايندول ها هم که نوعي ديگر از فيتوکميکال ها هستند در خانواده کلمها بوفور يافت مي شوند و ما را از انواع امراض مزمن محافظت مي کنند.

*
کاروتنوئيدها

بتاکاروتن ها که شناخته شده ترين کاروتنوئيدها هستند، به هويج و ديگر سبزيها و ميوه ها رنگهاي نارنجي ، قرمز و زرد مي دهند و در بدن ما به ويتامين A تبديل مي شوند.

ليکوپن نيز که در گوجه فرنگي وجود دارد، ما را از بيماري هاي آب مرواريد، سرطان ، بيماري هاي قلبي عروقي و بيماري هاي چشمي حفاظت مي کنند. اين هم دليلي مهم براي لزوم مصرف غذاهاي رنگي (البته از نوع طبيعي).

*
ايزوفلاوون ها

اين دسته از مواد جزو استروژن هاي گياهي هستند و به نظر مي رسد اثراتي مشابه استروژن داشته باشند. فوايد آنها شامل موارد زير است:

orangejuice.jpg

کاهش چربي خون: کاهش خطر سرطان هاي وابسته به هورمون ، مانند سرطان هاي سينه ، تخمدان ، پروستات و سرطان رحم.

فيبر: فيبر محلول که در آب به حالت نامحلول و چسبناک درمي آيد؛ گوارش غذا را آهسته مي کند و به شکم احساس پر بودن بيشتري مي بخشد. مي توان آنها را در سيب ، مرکبات و هويج يافت.
فيبر نامحلول هم سرعت رد شدن غذا را از روده ها افزايش مي دهد و در سبوس گندم ، سبزيها و تمامي دانه ها يافت مي شود.

هر فرد آلماني سالانه 7 کيلو کاهو به همراه 16 کيلوگرم گوجه فرنگي مصرف مي کند. براي رشد 225 گرم کاهو نياز به 23 ليتر آب است.

پس سعي کنيد از سالادهايي که بيشتر مغذي هستند استفاده کنيد و در آنها از کاهو چيني نيز استفاده کنيد. هر فرد ايتاليايي سالانه 85 کيلو ميوه تازه مانند 20 کيلوگرم سيب و 3 کيلوگرم انگور را ميل مي کند.

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
عصبانيت بدون دليل ، اضطراب ، بي دقتي ، مشکلات رفتاري ، تغيير دستخط، گيجي ، افسردگي ، زودرنجي ، نداشتن اعتماد به نفس و کم شدن حافظه مواردي هستند که مي توانند بر اثر مصرف مواد طبيعي يا شيميايي به وجود آيند.
رابطه ميان تغذيه و سلامت جسماني براي همه کاملا مشخص است ، اما بسياري از ما اطلاع چنداني از تغييرات رفتاري به دليل مصرف غذاهاي مختلف نداريم.

nutrition.jpg

خانمي 44 ساله که پس از فوت ناگهاني فرزند 12 ساله اش سالها از افسردگي و اضطراب شديد رنج مي برد و داروهاي شيميايي هم هيچ کمکي به او نکرده بودند، با کمک متخصصان تغذيه با افزودن موادي مانند ويتامين B و اسيدهاي چرب به رژيم غذايي خود به طور کاملا باورنکردني دگرگون شد.
او همچنين مصرف قهوه ، نمک و شکر را قطع کرد و در عوض ميوه ، سبزي و ماهي بيشتري مصرف مي کرد.

بسياري از مردم از شنيدن اين که موادغذايي بر رفتار آنها تاثير دارد شوکه مي شوند، اما جالب است بدانيم موادغذايي روي سلولهاي مغزي هم به اندازه هر سلول ديگر بدن تاثير مي گذارند.
بسياري از مواد به دليل شباهت ساختاري با مواد مترشحه در مغز باعث بي نظمي کل بدن مي شوند. بسياري از دانشمندان حذف يک ماده خاص و سپس واردکردن آن را به رژيم غذايي باعث بروز بسياري از بيماري ها مثل جنون ، وهم و خيال ، افسردگي ، سردرد و سوئظن مي دانند.
با کمي دقت مي توان متوجه اين تغييرات شد. از احساس نشاط با خوردن يک فنجان چاي در صبح گرفته تا زودرنجي و رخوتي که بر اثر گرسنگي بيش از حد يا پرخوري به وجود مي آيد.

بعضي از اين تاثيرات بر رفتار ممکن است نامحسوس و کم ، مثل بداخلاقي کسي که گرسنه است و يا شديد، مثل گريه و بيتابي کودکان زير 7 سال هنگام قلنج کردن باشد؛ البته بيشترين تاثيرات مشخص غذا روي رفتار در مشکلات رفتاري کودکان بيش فعال و افرادي که حساسيت هاي شيميايي يا پوستي مثل اگزما و يا کهير دارند، ديده مي شود.
اين واکنشها در بعضي موارد بيشتر هستند و ممکن است با غذاهاي حساسيت زاي ديگري همزمان مصرف شوند. حساسيت هاي غذايي باعث خارش ، مشکلات تنفسي و دردهاي شکمي مي شوند که بر رفتار فرد تاثيرگذار است.

يکي از محققان به اين نتيجه رسيده که بعضي سردردهاي مزمن در کودکان ، بيش فعالي ، زودرنجي و دردهاي شکمي آنها، از رژيم غذايي ايجاد شده که براي خانواده هايشان کاملا غيرقابل پيش بيني است.
تحقيقات جديد نشان مي دهد که بيش از 60 درصد بر اثر مصرف بعضي مواد واکنش نشان مي دهند. اين مواد شامل رنگهاي غذايي شيميايي مثل تارتازين ، چاشني ها، نگهدارنده ها و محصولات لبني کنار مواد شوينده و عطرها مي شوند و پزشکان استراليايي تاثيرات موادشيميايي و رنگي بر بي خوابي و زودرنجي کودکان را بسيار شديد مي دانند.

به طور کلي حدود 5 تا 10 درصد کل مردم دنيا، حساسيت هاي غذايي دارند
. محققان انگليسي مي گويند سرتونين ، روپامين و نوراپي نفرين در مغز توليد و ترشح مي شود. تريپتوفان و اسيدهاي آمينه که در غذاهاي پروتئين دار موجود هستند، باعث تحريک سرتونين که عامل آرامش و استراحت است ، مي شوند و تيروزين و تئين ، کافئين و... باعث تحريک روپامين و نوراپي نفرين شده و در نتيجه باعث تشديد بي خوابي مي شوند.

coffee.jpg

اين مواد حساسيت زا در مواد غذايي طبيعي يا مصنوعي وجود دارند مثل ساليسيلات که در بسياري غذاها موجود است و تاثيرات آن ممکن است ساعتها و يا حتي روزها محسوس نباشد، اما در نهايت باعث مشکلات مغزي و افسردگي شود.
اين ماده به طور طبيعي در بسياري از ميوه ها، سبزيها، دانه ها، قهوه و چاي ، آبميوه ها و به طور مصنوعي در داروهايي مثل آسپيرين وجود دارد.
در بسياري از ميوه ها مثل سيب و گوجه فرنگي بخش عمده ساليسيلات زير پوست ميوه وجود دارد. در نتيجه کساني که به آن حساسيت دارند بهتر است پوست ميوه هاي کاملا نرسيده را ضخيم تر بکنند چون مقدار طبيعي اين ماده در ميوه ها با رسيدن کاهش مي يابد.

احتمال حساسيت هاي غذايي معمولا ارثي و در خانمها 2برابر بيشتر از آقايان است ؛ اگرچه در صورت بروز، نشانه ها و عوارض آن در مردان شديدتر است (28 درصد در زنان ، 72 درصد در مردان).قطع کردن بسياري از مواد استرس زا مثل قند، کافئين و شکلات و در ازاي آنها مصرف مواد کمکي مثل آب ، سبزيها، ميوه و ماهي در احساس آرامش تاثير مثبت زيادي دارند. تحقيقات نشان داده اند 80 درصد افرادي که از اين رژيم تبعيت کرده اند تغييرات رفتاري محسوسي داشته اند.

متخصصان دانشگاه آکسفورد معتقدند مواد غذايي حتي بر رفتارهاي ضداجتماعي نيز موثرند. آنها با بررسي 231زنداني و کنترل رژيم غذايي آنها و اضافه کردن ويتامين هاي مختلف و مواد معدني طي 9 ماه 37 درصد رفتارهاي ضدقانون آنها را کاهش دادند؛ اگرچه عوامل اقتصادي اجتماعي هم در افزايش جرايم بسيار حائزاهميت است.

اما تحقيقات نشان مي دهد با تغييرات شيوه تغذيه در انگلستان از سال 1950 تا به حال ميزان جرايم 10 برابر افزايش داشته و دليل آن محتواي کيفي کمتر مواد کنوني نسبت به 50 سال گذشته است.
غذاهايي که به طور مستقيم يا غيرمستقيم بر رفتار تاثير گذارند: چربي باعث رخوت و سستي مي شود. شکر باعث افزايش فعاليت موقت شده و کافئين به عنوان محرک عمل مي کند. شير هم باعث انواع مختلف حساسيت ها براي افرادي که تحمل لاکتوز را ندارند، مي شود.

منبع اصلي ساليسيلات گفته شد، اما جالب است بدانيد آمين و آنياز در توليد مخمرها يا شکستن پروتئين ها به وجود آمده و در پنير بخصوص در پنيرهاي مانده ، شکلات ، گوشتهاي ترد و يا گوشتهاي مانده ، آبجو، مخمرهاي مختلف و محصولات ترش شده اي مثل سويا سس ، سرکه و بسياري ميوه ها مثل موز، آواکادو و گوجه فرنگي وجود دارند. بنزوآت هم به طور طبيعي در بعضي ميوه ها، سبزيها، تردکننده ها، دانه ها، قهوه يا چاي وجود دارند.

گلوتاميت هم به طور طبيعي در بسياري از غذاها مثل سوپ ، سس ، ميان وعده ها و بخصوص غذاهاي آسيايي در گوجه فرنگي ، پنير، قارچ ، مخمرها و عصاره گوشت يافت مي شود.
در حال حاضر متخصصان تغذيه با تحقيقات و بررسي هاي مختلف به اين نتيجه رسيده اند که سلامت را بايد در آشپزخانه جستجو کرد نه در قفسه هاي داروخانه ها.

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
خوب است بدانيد که با خوردن بعضي مواد غذايي مي توانيد به اين مسئله کمک کنيد و به طول عمرتان بيفزاييد.اين مواد غذايي که به خاطر همين مسئله مشهور شده اند، حاوي دسته اي ويتامينها و مواد شيميايي مخصوص هستند که به شما براي مقابله با بسياري از بيماري هاي کشنده کمک مي کند.در اينجا به دسته اي از اين مواد غذايي اشاره مي کنيم.

1_ سيب

150_apple26.jpg

محتويات: سيب سرشار از آنتي اکسيدان هايي مثل کورستين است. همچنين حاوي فيبرهاي قابل حل مثل پکتين مي باشد.

اثرات آن روي سلامتي:
کورستين که يکي از بهترين آنتي اکسيدان ها به شمار ميرود، از ابتلا به سرطان و از لخته شدن خون جلوگيري مي کند. پکتين نيز سطح کلسترول خون را پايين مي آورد و سموم سرطان زا را از جريان خون دفع مي کند.

بهترين راه استفاده:
بهتر است سيب را به حالت خام و با پوست استفاده کنيم چون کورستين در پوست سيب موجود است.

2_ آوکادو

محتويات: آوکادو حاوي مقدار قابل توجهي فيبر است و حتي بيش از موز پتاسيم در خود دارد.

اثرات آن روي سلامتي:
نه تنها باعث صافي و نرمي پوست مي شود، بلکه از بالا رفتن فشار خون، بيماري هاي قلبي و انواع بخصوصي از سرطان ها به ويژه سرطان روده نيز جلوگيري مي کند.

بهترين راه استفاده:
فقط کافي است که پوست آن را کنده و خام بخوريد. مي توانيد آن را با گوجه فرنگي، آبليمو، فلفل هالپانو و نمک نيز ترکيب کرده و سس گواکامولي از آن بسازيد.

3_ موز

محتويات: موز حاوي مقدار زيادي پتاسيم، منيزيم و فليت است.

اثرات آن روي سلامتي:
پتاسيم از بالا رفتن فشار خون جلوگيري کرده و احتمال سکته را پايين مي آورد. فليت به رشد صحيح بافت ها کمک کرده و از ايتلا به بيماري هاي قلبي و سرطان جلوگيري مي کند.

بهترين راه استفاده:
دقيقاً مثل ميمون ها به راحتي موز را پوست کنده، بخوريد و لذت ببريد. به نظر مي رسد که ميمون ها بيش از آنچه ما فکر مي کنيم باهوش هستند.

4_ تخم مرغ

محتويات: تخم مرغ حاوي مقدار قابل توجهي کولين، پروتئين، کاروتينوئيد و زآکسانتين مي باشد.

اثرات آن روي سلامتي:
فايده ي عمر طولاني چيست اگر حتي نتوانيد به ياد بياوريد که دندان مصنوعي هايتان را کجا گذاشته ايد؟ خوردن تخم مرغ به شما کمک مي کند. کولين موجود در تخم مرغ به حفظ حافظه در زمان پيري کمک مي کند. کاروتينوئيد نيز از ابتلا به بيماري هاي چشمي مربوط به پيري مثل آب مرواريد جلوگيري مي کند.

بهترين راه استفاده:
تخم مرغ را مي توانيد به حالت آب پز، جوشانده يا خاگينه استفاده کنيد. فقط به ياد داشته باشيد که پختن آنها با مقدار زيادي کره يا روغن برايتان ضرر دارد.

5_ سير

محتويات: سير هم حاوي مقدار زيادي از آنتي اکسيدان ها مي باشد.

اثرات آن روي سلامتي:
سير از لخته شدن خون جلوگيري کرده و خطر سکته را کاهش مي دهد. همچنين با کشتن سلول هاي سرطاني مقدار زمان زنده ماندن را در افراد سرطاني افزايش مي دهد.

بهترين راه استفاده:
بهتر است که سير را به حالت خام استفاده کنيد. مي توانيد آن را خرد کرده و به محتويات سالادتان اضافه کنيد.

6_ لوبيا قرمز

محتويات: حاوي مقدار زيادي فيبر قابل حل مي باشد.

اثرات آن روي سلامتي:
فيبر به حفظ سلامتي سيستم گوارشي کمک بسياري ميکند و يک سيستم گوارشي سالم نيز از ابتلا به ديابت و سرطان روده جلوگيري ميکند. فيبر قابل حل همچنين کلسترول و قند خون را پايين مي آورد.

بهترين راه استفاده:
هم لوبياي خشک و هم لوبياي کنسرو شده اين اثرات خوب را روي سلامتي مي گذارند. خوب است که مقداري از اين لوبياها را هم در غذاهاي مورد علاقه تان بيندازيد يا آنها را به غذاهاي مکزيکي اضافه کنيد

7_ گردو

walnut.jpg

محتويات: گردو حاوي مقدار قابل توجهي اسيد چرب امگا 3 است. اثرات آن روي سلامتي: اسيد چرب امگا 3 نه تنها از لخته شدن خون و ابتلا به بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند، همچنين مي تواند از افسردگي و ورم مفاصل هم جلوگيري کند. بهترين راه استفاده: بهتر است که گردو را به حالت تازه بعد از بيرون آمدن آن از پوست استفاده کنيد، اما تا دو هفته بعد از بيرون آمدن از پوست هم مي توانند تا حدودي تازگي خود را حفظ کنند به شرط اينکه در مکان هاي خشک و خنک نگهداري شوند. از گردو مي توانيد براي تزئين روي سالاد هم استفاده کنيد.

8_ محصولات سويا و توفو

محتويات: حاوي هورمون هاي گياهي ايزوفلاون مي باشد.

اثرات آن روي سلامتي:
سويا به پايين آمدن ميزان LDL ناسالم در کلسترول خون کمک مي کند که فشار خون را پايين آورده و احتمال حملات قلبي را نيز کاهش مي دهد.

بهترين راه استفاده:
توفوي سفت بهترين منبع سويا مي باشد و برخلاف باور عموم توفو طعم بدي ندارد.

9_ انگور قرمز

محتويات: انگور قرمز حاوي آنتي اکسيدان هاي قوي کاتچين و نوعي پلي فنول به نام رسيراترول مي باشد.

اثرات آن روي سلامتي:
کاتچين به از بين بردن راديکال هاي آزاد کمک کرده و از ابتلا به سرطان جلوگيري مي کند. تحقيقات جديد نيز نشان مي دهد که رسيراترول ميزان کلسترول خون را کاهش مي دهد و از پيشرفت سرطان هاي پوستي و ساير سرطان ها جلوگيري مي کند.

بهترين راه استفاده:
نوشيدن يک يا دو ليوان آب انگور در روز براي اين منظور کافي است. اما مصرف بيشتر از اين ميزان مي تواند اثرات خوب اين ماده را از بين ببرد.

10_ اسفناج

محتويات: اسفناج يکي از سالم ترين سبزيجات به حساب مي آيد. به اندازه ي سير در خود آنتي اکسيدان داشته و منبع خوبي براي اسيد فوليک و ويتامين هاي A و C به شمار مي رود.

اثرات آن روي سلامتي:
اسفناج تاثيرات بسيار مثبتي روي سلامتي شما دارد. با سرطان، بيماري هاي قلبي و اختلالات مغزي مبارزه مي کند.

بهترين راه استفاده:
اسفناج خام يا بخارپز شده بهترين نوع خوردن اين ماده ي مفيد غذايي مي باشد. مي توانيد آن را با گوجه فرنگي، گردو و تخم مرغ آبپز ترکيب کرده و سالادي خوشمزه بسازيد.

11_ رازيانه

محتويات: رازيانه که جزء سبزيجات ايتاليايي است، حاوي مقدار زيادي ويتامين A، کلسيم، پتاسيم و آهن مي باشد.

اثرات آن روي سلامتي:
رازيانه به برطرف کردن مشکلات گوارشي کمک مي کند. آهن و ويتامين A موجود در اين گياه به سلامت پوست و ناخن کمک بسزايي مي کند. از خستگي و کم خوني نيز جلوگيري مي کند.

بهترين راه استفاده:
رازيانه را مي توانيد به صورت هاي مختلفي استفاده کنيد: خام، بخار پز شده يا سرخ شده.

tuge_life

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
يكي از مسايل پيچيده براي ورزشكاران و علاقمندان به ورزش تغذيه است.اينكه چه بخوريم يا چه نخوريم و كي بخوريم، معمولاً پرسش هايي است كه مطرح مي شود. تنظيم يك رژيم غذايي مناسب بعضي اوقات ممكن است آنقدر سخت باشد كه هدف اصلي تغذيه يعني يك بدنسازي موفق را تحت تاثير قرار دهد. بعضي اوقات براحتي فراموش مي شود كه سلولهاي بدن ما بخصوص سلولهاي عضله اي بدن براي رشد و بقا و متابوليسم كامل به بعضي واكنشهاي بيوشيميايي احتياج دارد. انجام اين واكنشها نيز به ويتامينهاي مشخص به عنوان كاتاليزور واكنش احتياج دارد. حتي اگر يكي از مواد مهم كافي نباشد، پيشرفت در بدنسازي متوقف مي شود. در واقع هر گونه فرايند توليد انرژي و يا مرحله رشد عضله كه ما به آن نياز داريم به طريقي به ويتامينها بستگي دارد. اين واقعيت است كه بدنسازان به ويتامينها بيش از اندازه اهميت مي دهند زيرا مواد غذايي مانند هيدروكربنها، پروتئينها و چربي ها بدون ويتامين و به تنهايي ايجاد انرژي نمي كنند. اما اين بدين معني نيست كه اين مواد مهم نيستند. در هر صورت نبايد از ياد برد كه بدون ويتامينها عضلات از بين مي روند و تراكم استخوانها كاهش و سيستم تمامي بدن تضعيف مي شود.

در اين مقاله10 نوع ويتامين لازم براي بدنسازي معرفي مي شود.

متغيرهاي ويتامين

ويتامين را مي توان به دو بخش عمده تقسيم كرد، ويتامين هاي محلول در آب و ويتامين هاي محلول در چربي. ويتامين هاي محلول در چربي (K،E،D،A) در بافت چربي بدن ذخيره شده و هر روز نياز به دريافت آنها

نيست اما مواظب باشيد كه ذخيره بيش از اندازه اين مواد مي تواند موجب مسموميت شود.
ويتامينهاي محلول در آب به جز ويتامين C همگي از ويتامين هاي B و B كمپلكس تشكيل شده اند كه شامل ويتامين هاي تيامين B1 - ريبوفلاوين B2- نياسين يا نيكوتينيك B3 - پيريدوكسين B6 - فيانوكوبالامين B12 و بيوتين H هستند. از آنجايي كه اين ويتامينها محلول در آب هستند هنگام ورود به بافت چربي با مشكل روبرو شده و در نتيجه در بدن ذخيره
نمي شوند و مازاد آنها از بدن دفع مي شود. اين بدان معناست كه اين ويتامينها ايجاد مسموميت نمي كنند بنابراين بايد بطور دايم در رژيم غذايي بدنسازان قرار گيرند.

سئوالاتي كه بايد پرسيد

دانستن اين مسايل چقدر مهم است ! كافي است كه فقط از يك بدنساز كه بايد به طور دايم رژيم غذايي خود را براي اطمينان از وجود اين مواد در آن بررسي كند بپرسيم، يك بدنساز وقتي به اهميت يك ويتامين پي ببرد حداقل يكي از4 سئوال زير را مي پرسد.
- آيا ويتامين به طور مستقيم در عملكرد عضله، سنتزپروتئين و سالم بودن سلولهاي عضله نقش دارد؟
- آيا فعاليت موجب افزايش نياز به اين مواد مي شود؟
- آيا ورزشكاران نسبت به افراد عادي احتياج بيشتري به مصرف ويتامين دارند؟
- آيا تغذيه با ويتامين موجب بهبود عملكرد و رشد مي شود؟

اسكوربيك اسيد (ويتامين C)

اگر گفته شود بسياري از ورزشكاران از اهميت ويتامين C در موفقيتشان واقف نيستند تعجب نكنيد، نظير همه ويتامين ها، ويتامين C هم نقش بسيار مهمي در تغذيه بدنسازها دارد: ويتامين C آنتي اكسيدانت سلولهاي عضله را در مقابل ضايعات راديكالِ آزاد محافظت مي كند و باعث رشد و بازيافت بيشتر آن مي شود.
ويتامين C در متابوليسم آمينو اسيد بخصوص در توليد كلوژن هم موثر است كلوژن جزو اصلي تشكيل دهنده بافت پيوندي است يعني بافتي كه استخوانها و عضله ها را بهم پيوند مي دهد. اين مسئله ممكن است تشخيص داده نشود ولي در افرادي كه با بلند كردن وزنه هاي سنگين تر و وارد كردن فشار بر روي بدن، اگر بافت پيوندي آنچنان كه بايد و شايد سالم و قوي نباشد (نظير آنان كه استروئيد استفاده مي كنند) آنگاه خطر آسيب ديدن خيلي زياد مي شود.
ويتامين C به جذب آهن كمك مي كند، وجود آهن براي اتصال اكسيژن به هموگلوبين خون الزامي است بدون انتقال اكسيژن كافي در خون، عضلات از اكسيژن محروم شده و عملكرد آنها به ميزان خيلي زيادي كاهش مي يابد.
اسكوربيك به ساخت و آزاد شدن هورمون استروئيد نيز كمك مي كند. ويتامين C محلولترين ويتامين در آب است، و خيلي سريع در آب منتشر
مي شود. از آنجايي كه يك سلول عضله بيشتر از آب تشكيل شده، هر چه بدن ورزشكار عضلاني تر باشد، ويتامين C بيشتري در عضلاتش پخش مي شود و غلظت اين ماده حياتي در بافتهاي بدن پايين مي آيد و به همين دليل نياز ويتامين C براي بدنسازان بالا مي رود.
پس هم اينك رژيم غذايي خود را مطالعه كنيد تا مطمئن شويد كه ويتامين هايي را كه گفته شد دريافت مي كنيد. به ياد داشته باشيد كه اگر رژيم غذايي شما از نظر كالري، چربي و غيره بهترين رژيم باشد اما فاقد سطح مورد نياز از اين مواد حياتي باشد. بي ترديد رژيمي نادرست و آسيب رسان است.

پيريدوكسين (ويتامين A6)

سوخت و ساز پروتئين، رشد و بهره گيري كربوهيدرات در قسمت هايي انجام مي شود كه ويتامين B6 حضور داشته باشد. مطالعه روي پيريدوكسين در اجراي ورزشهاي قهرماني نشان مي دهد كه نياز به اين ويتامين در ورزشكاران بيشتر است.
ويتامين B6 نقش موثر ديگري هم دارد. B6 تنها ويتاميني است كه رابطه مستقيم با جذب پروتئين دارد. هر چه بيشتر پروتئين بخوريم به پيريدوكسين بيشتري نياز داريم.

تيامين (ويتامين B1)

اين نوع از ويتامين B در ماهيچه وجود دارد (بسته بندي مي شود).
تيامين يكي از ويتامين هايي است كه براي متابوليسم (سوخت و ساز) پروتئين مورد نياز است. اين ويتامين در شكل گيري هموگلوبين نقش موثري دارد.
در گلبولهاي قرمز خون، نوعي پروتئين يافت مي شود كه انتقال اكسيژن را در بدن بر عهده دارد. انتقال اكسيژن براي اجراي ورزشهاي قهرماني حتي از افزودن تمرينهاي ورزشي مهمتر است.
نكته جالب اينجاست كه براساس تحقيقات، تيامين يكي از ويتامين هاي كمي است كه مورد مصرف بيشتري دارد، به ويژه وقتي كه به عنوان مكمل و يا بنا به نياز ورزشكار بايد افزايش يابد. به علاوه تكرار تمرينها، افزودن مدت و شدت تمرينها نيازمند تيامين بيشتري است.

كُلِه كلسيفرول (ويتامين D )

ويتامين D در جذب كلسيم و فسفر نقش مهمي ايفا مي كند. كلسيم براي انقباض ماهيچه اي ضروري است. اگر ذخيره كلسيم در ماهيچه ها به اندازه كافي نباشد انقباض هاي سخت ماهيچه اي تحمل نمي شوند. همچنين وجود كلسيم براي يكپارچگي استخوانها ضروري است.
فسفر نيز انقباض هاي قوي ماهيچه اي را كه شامل بيشترين حركات و نقل و انتقالات همراه با تحمل وزن است را تسهيل مي كند. فسفر همچنين براي سنتز و ساختن ATP (دنوزين تري فسفات) مورد نياز است. اين ماده مغذي به ميزان بالايي در فهرست غذايي ويژه بدنسازان وجود دارد.
به نظر مي رسد كه ويتامين D به عنوان يك مكمل غذايي محسوب مي شود و با نوشيدن يك ليوان شير كم چرب يا بدون چربي در روز بدست مي آيد.

نياسين (ويتامين B3 )

اين ويتامين تقريباً در60 فرايند بدن حضور دارد. اما نياز ورزشكاران به نياسين بيش از غير ورزشكاران است. خوشبختانه اگر يك رژيم غذايي پايين از نياسين داشته باشيم، بدن مي تواند اين ويتامين را از آمينو اسيدي بنام تريپتوفان كه به مقدار فراوان در گوشت بوقلمون و شير پيدا مي شود، بسازد.
ورزشكاران با نوع شناخته شده نياسين كه اسيد نيكوتينيك نام دارد و سبب گشاد شدن عروق و مويرگها مي شود آشنا هستند. اما اين نوع از نياسين نبايد در طول انجام تمرينها استفاده شود. مقدار بالاي اسيد نيكوتينيك اسيد
(100-50 ميلي گرم) به طور قابل توجهي ميزان توانايي بدن را در حركت و سوخت چربي كاهش مي دهد.

آلفاتوكرفرول (ويتامين E)

ويتامين E يك آنتي اكسيدانت قوي است كه از اندامهاي داخل سلولها حفاظت مي كند. اين مسئله از اين جهت اهميت دارد كه بسياري از فرايندهاي متابوليك مانند رشد و بهبود سلولهاي ماهيچه اي كه در بدن اتفاق مي افتد به سلامت اجزاي سلولي بستگي دارد.
ممكن است در مورد آنتي اكسيدانتها، چيزهايي شنيده باشيد به ويژه آنتي اكسيدانتهايي كه به كاهش تعداد راديكالهاي آزاد در بدن كمك مي كنند.
راديكالهاي آزاد، محصولات فرعي طبيعي در تنفس سلولي هستند. اما تجمع راديكالهاي آزاد مي تواند به خرابي و تغييرات سلولي منجر شود (حتي سرطان)، در اين شرايط سلولها نمي توانند با آنها سازگار شوند. در اين حالت كاهش تمرين هاي ورزشي موجب بهبود فرايند رشد و ترميم خيلي از سلولها مي شود.

بتا كاروتن (ويتامين A )

اطلاع بيشتر افراد در مورد ويتامين A در رابطه با تاثير مفيد آن بر بينايي است. اما احتياج و نياز بدنسازان به خانواده اين ويتامين از جنبه هاي ديگري هم اهميت دارد. نقش ويتامين A در سنتز و ساخت و ساز پروتئين بسيار مهم است و بر روند اصلي رشد ماهيچه اي تاثير بسزايي دارد.
همچنين ويتامين A نقش مهمي در توليد گليكوژن ايفا مي كند و در ذخيره سازي انرژي بدن در مواقعي كه نياز بيشتري وجود دارد تاثير گذار است. اين مسئله براي بدنسازان از اهميتي دوچندان برخوردار است.
فعاليت فيزيكي سخت (در جذب ويتامين A) و رژيم هاي كم چرب (كه ساخت ويتامين A را در سطح پاييني نگه مي دارد)، هر دو سطح ويتامين A در بدن را به خطر مي اندازد.
با اين اوصاف مي بايست توجه خاصي در آماده سازي بدن براي جذب ويتامين A وجود داشته باشد.

ريبوفلاوين (ويتامين B2)

ريبوفلاوين در بدن سه وظيفه مهم را بر عهده دارد كه عبارتند از سوخت و ساز گلوكز، اكسيداسيون اسيدهاي چرب و نوسانات هيدروژن در چرخه كريبس (Krebs) .
بدنسازان مي بايست به اين مسئله توجه كنند كه ريبوفلاوين تا اندازه اي با سوخت و ساز پروتئين ارتباط دارد. در حقيقت يك ارتباط محكم بين توده كم چرب و نازك بدن با رژيم ريبوفلاوين وجود دارد. در يكي از تحقيقات انجام شده در اين زمينه دريافتند كه زنان به سطح RDA بالايي از ويتامين B2 نياز دارند تا مقدار ريبوفلاوين خون آنها بعد از تمرينها به ميزان عادي برگردد.
مطالعات ديگري توسط هارالامبي نشان داد كه ريبوفلاوين تحرك هاي ماهيچه اي را بهبود مي بخشد و موجب افزايش قابليت آن مي شود.

بيوتين (ويتامين H)

اين ويتامين نقش مهمي در سوخت و ساز آمينواسيدها و ايجاد انرژي از منابع مختلف ايفا مي كند. اما حضور اين ويتامين در كنار ماده اي به نام آويدين (كه در هنگام فعاليت بدنسازان در بدن ايجاد مي شود) مشكل آفرين است.
آويدين در سفيده خام تخم مرغ پيدا مي شود. در حقيقت بدنسازاني كه سفيده تخم مرغ خام مي خورند يا كساني كه سفيده تخم مرغ را به اندازه كافي نمي پزند ممكن است مشكلي با كمبود بيوتين نداشته باشند. اما اگر مصرف سفيده تخم مرغ بيش از حد مجاز شود (در حدود20 عدد در روز) مي تواند به بروز نوعي عفونت باكتريايي به نام سالمونلا بيانجامد.

سيانو كوبالامين (ويتامين B12)

ويتامين B12 عملكردهاي متفاوتي دارد كه مهمترين آن سوخت و ساز كربوهيدرات و نگهداري بافت سيستم عصبي (طناب نخاعي و اعصابي كه پيامها را از مغز براي بافتهاي ماهيچه اي حمل مي كنند)است و اين كاركرد براي بدنسازان از اهميت بالايي برخوردار است.
ويتامين B12 در غذاهايي كه از منشأ حيواني دارند وجود دارد. بنابراين ورزشكاراني كه از يك رژيم گياهي پيروي مي كنند مي بايست در مورد ويتامين B12 با پزشك مشورت كنند. تزريق ويتامين B12 براي بسياري از ورزشكاران كه گياهخوار يا شبيه گياهخوار هستند ضروري است

بالا